The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
MB1906
Senior Member

Od: 05.2017

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.12.2018, 13:47
Naciąganie kredytów - na piekne oczy? (banki sa idiotami)
zatrudnianie przepłaconych piłkarzy - za co jesli nie ma kasy?
sztuczne podbijanie budżetu klubu przez emisje dodatkowych akcji - jakich dodatkowych?
a w końcu sprzedaż prawa do barw i herbu - na co Ci barwy I herb bez klubu?
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 19.12.2018, 13:48
@szprotson
moze
14.12 było 16 dni do konca roku
19.12 jest 11 dni
28.12. brak przelewu kasy (umowa nie wchodzi w życie wobec niespełnienia warunku) będzie 3 dni do końca roku w tym sobota, niedziela i smutny sylwester.....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
jendrus
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 19.12.2018, 13:49
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Z deszczu pod rynnę? Niepokojące doniesienia o nowych właścicielach Wisły Kraków

https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...h-wisly-krakow

Ja to się tylko dziwie, że ktoś chce wały robić w takim miejscu, które tak naprawdę jest na świeczniku ?
Mereś na tym najlpeiej nie wyszedł - kto wie czy gdyby nie zakup Wisły i dokładne prześwietlenie jego kartoteki przez kibiców i dziennikarzy to dalej nie wiódł być spkojnego życia drobnego oszusta.
Jadczak cos pisał na tt ze przejmuja nas oszuści. Czyżby miał racje? ... :(
lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0
Odpowiedz cytując
pietropiotro
Junior Member

Od: 12.2018

Stary 19.12.2018, 13:53
Vanna Ly działa niby pod parasolem City Football Group.

Ta instytucja dwa tygodnie temu chciała zainwestować w Polsce. Chodziło o GKS Tychy.
https://transfery.info/120439,polski...football-group

https://dziennikzachodni.pl/czy-wlas...go/ar/13725520

niedawno zrzeszyli Gironę.

Być może w Polsce zdecydowali się wziąć Wisłę zamiast GKS TYCHY.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 19.12.2018, 13:54
o ile ja znam francuski to MADAME oznacza panią, a MONSIEUR oznacza mężczyznę. W rejestrze jest MADAME Ly Vanna.
https://www.editus.lu/en/alelega-lux...elange-1723123
Kapitał...13600 euro. Sami się zgłosili. I ludzie wsadzenid o zarządu przez WSH sami odejdą...Tak wiecie..bez problemów...
Ale śmierdzi wszystko. Obym się mylił.
Aha. To jest ALELEGA a nie ALALEGA. Takiego podmiotu nie znalazłem.
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 19.12.2018 o godz. 13:57.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 19.12.2018, 13:55
pietropiotro napisał(a):Wyświetl post

Ta instytucja dwa tygodnie temu chciała zainwestować w Polsce. Chodziło o GKS Tychy.

Być może w Polsce zdecydowali się wziąć Wisłę zamiast GKS TYCHY.
Słowo klucz. Niby.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Jontek
Senior Member

Stary 19.12.2018, 13:56
News dnia to info, że Kwiecień wróci do rozmów jeśli padnie opcja Kambodży. (Z wywiadu z panem Ludwikiem)
Odpowiedz cytując
pietropiotro
Junior Member

Stary 19.12.2018, 13:56
Moim zdaniem skoro Pietrowski oficjalnie powiedział o tym City Football Group, to nasze mierne dziennikarzyny powinny wziąć telefon w łapę i zadzwonić, przedstawić się i uzyskać taką informację. Wszystko by było jasne. Automatycznie czy Pietrowski mówi prawdę.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 19.12.2018, 13:57
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
@szprotson
moze
14.12 było 16 dni do konca roku
19.12 jest 11 dni
28.12. brak przelewu kasy (umowa nie wchodzi w życie wobec niespełnienia warunku) będzie 3 dni do końca roku w tym sobota, niedziela i smutny sylwester.....
wiem wiem nie chciałem pisać o tej opcji
w miedzyczasie z klubu znikają wszystkie dokumenty ktore przekazano do wglądu dla kooperacji grup szwajcarsko-huzarsko-mongolsko-omańskiej. A klub bez sternika bo Marzena ponoć została zwolniona, a piłkarze dopiero po nowym roku dają kwity o rozwiazanie umowy.
Na szczescie na meczu z Lechem było 30 koła ludzi dzieki czemu udało sie zdefraudować hajs z dnia meczowego oł yeahhh .
A później sie obudziłem a król kambodży kupił mi Murińjo do Wisły.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
JacekFan
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 19.12.2018, 13:59
Zaraz się inwestor wycofa po tej nagonce
Odpowiedz cytując
Deteinate
Member

Od: 03.2016

Stary 19.12.2018, 14:03
MB1906 napisał(a):Wyświetl post
Naciąganie kredytów - na piekne oczy? (banki sa idiotami)
zatrudnianie przepłaconych piłkarzy - za co jesli nie ma kasy?
sztuczne podbijanie budżetu klubu przez emisje dodatkowych akcji - jakich dodatkowych?
a w końcu sprzedaż prawa do barw i herbu - na co Ci barwy I herb bez klubu?
Wisła miała długi już dwa lata temu i od tego czasu urosły one dwukrotnie.
Jeden z udziałowców powiązany jest z agencja piłkarska.
Przewijał się tez pomysł z wejściem Wisły na giełdę ( o takim rozwiązaniu myśleli Anglicy).
A sprzedaż barw i herbu to już klasyka, Łódzki Klub Sportowy i Widzew przechodziły przez to kilka lat temu, gdy klub bankrutował, kibice oddolnie zakładali swój własny i trzeba było wykupić logo, zeby moc podpiąć sie pod wieloletnia tradycje.
Odpowiedz cytując
dzollo
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 19.12.2018, 14:04
Zastanawia termin 28... Przecież w dzisiejszych czasach po podpisaniu wstępnej umowy we wtorek, jeżeli miałby faktycznie te fundusze, czarny otwiera lapka lub nawet puszcza przelew z smartfona na konto TS u i najpóźniej do piątku kasa z Luksemburgu musi być. Dziwne...
Czy wygrywasz czy nie.... <3
Odpowiedz cytując
maciekkk
Senior Member

Od: 06.2012

Stary 19.12.2018, 14:07
Pewnie muszą wziąć pożyczkę na tą kwotę a to już trochę może trwać
Odpowiedz cytując
valar
Junior Member

Od: 12.2004

Wywiad z Pietrowskim

https://sport.interia.pl/klub-wisla-...i-,nId,2739619
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

W pierwszej wersji byla mowa o 24h, później o "splaceniu piłkarzy" do piątku, teraz jest grana opcja 28-12. Nie wygląda to dobrze.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 19.12.2018, 14:08
Cytat:

Być może w Polsce zdecydowali się wziąć Wisłę zamiast GKS TYCHY

Weszliby wtedy jako City Football Group a nie przez jakiegos magicznego księcia z luksembursko-kambodżańsko-brytyjsko-szwedzko-niemiecko-polskiej bajki
Odpowiedz cytując
pietropiotro
Junior Member

Stary 19.12.2018, 14:10
Nie ma co gdybać. Ja stawiam na to, że jeśli Pietrowski razem z ludźmi TS-u sprawdzili dobrze tego Pana Ly i to nie jest jakaś inna osoba, jakiś oszust, który podszył się pod prawdziwego gościa z Alelega to raczej na pewno będzie wszystko ok. Uważam, że będziemy mieli powiązania z City Football Group, staniemy się niejako "klubem filialnym". To jest skomplikowana choinka... Alelega może być częścią innej spółki matki, która znowu ma udział W CFG. Nic się nie dowiemy. Trzeba czekać.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 19.12.2018, 14:13
pietropiotro napisał(a):Wyświetl post
Nie ma co gdybać. Ja stawiam na to, że jeśli Pietrowski razem z ludźmi TS-u sprawdzili dobrze tego Pana Ly i to nie jest jakaś inna osoba, jakiś oszust, który podszył się pod prawdziwego gościa z Alelega to raczej na pewno będzie wszystko ok. Uważam, że będziemy mieli powiązania z City Football Group, staniemy się niejako "klubem filialnym". To jest skomplikowana choinka... Alelega może być częścią innej spółki matki, która znowu ma udział W CFG. Nic się nie dowiemy. Trzeba czekać.
nie ma co gdybać
ale ty "stawiasz na to" "że jeśli" "i to nie jest" "który podszył się" "to raczej na pewno" "uważam że będzieny" "staniemy sie" "może być"

No tak, nie ma co gdybać
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
JanPiekarczyk
Junior Member

Stary 19.12.2018, 14:21
Czytałem, że ten szwed też mega podejrzany. Powiem tak, gdyby dziś kursy bukmacherskie na to, że oni nie wyjdą z tej transakcji były na poziomie 10.00 to bym nie wszedł. Za bardzo to podajrzane.
Ostatnio edytowane przez JanPiekarczyk : 20.12.2018 o godz. 10:56.
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 19.12.2018, 14:26
Deteinate napisał(a):Wyświetl post
12 milionów złotych to jak 3 miliony euro. Nie są to duze pieniądze w stosunku do tego jakie walki można ukręcić na przejęciu Wisły. Naciąganie kredytów, zatrudnianie przepłaconych piłkarzy, sztuczne podbijanie budżetu klubu przez emisje dodatkowych akcji, a w końcu sprzedaż prawa do barw i herbu.

Tak wiec może być gorzej niż IV liga, bo nawet gdyby hipotetyczne przekręty TS-u miały doprowadzić klub do bankructwa, to przynajmniej zachowalibyśmy jakąś ciągłość historii klubu. W przypadku sprzedaży prawa do marki takiej ciągłości nie będzie, a i czwarta liga nie musi być oczywista.
Przykłady Steauy Bukareszt czy Austrii Salzburg pokazują ile warta jest sama "marka" klubu naszego pokroju. Natomiast wkład, który jest potrzebny, by wyprowadzić Wisłę na prostą to nie 12 mln zł, a przynajmniej z 2 razy tyle. Bardzo, bardzo ciężko byłoby to odrobić poprzez kradzież pieniędzy z kredytu czy emisji akcji. Byłaby to gra niewarta świeczki.

Jedyny scenariusz, który - przy opłaceniu zaległości - mógłby nas pogrążyć jeszcze bardziej niż ma to miejsce obecnie to ustawianie meczów.

Oczywiście jest też możliwe, że do 28 grudnia żaden przelew nie dojdzie i tylko stracimy czas.
Odpowiedz cytując
paralaksa
Member

Od: 04.2018

Stary 19.12.2018, 14:29
Co do Szweda - to jest podejrzany. Mi sie po prostu wydaje ze udaje on wielkiego biznesmena by troche sie nachapac przy calym przedsiewzieciu. Mozliwe ze tak sie szarogesi gdyz po prostu to on wpadl na pomysl (a raczej na pewno skoro reprezentuje Noble Group) kupna Wisly.

Bardziej ciekawi mnie natomiast Alalaga - za ktora ma sie kryc Vanna Ly i kambodzanski biznes. Tu moga byc pieniadze, tu moze byc City Group, tu moze byc praktycznie wszystko... ale pewnie minie kilka dni zanim sie dowiemy :(

Audyt robil AOn wiec, nie powinnismy sie zbytnio martwic o wiarygodnosc Alalegi.
Odpowiedz cytując
master777
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 19.12.2018, 14:36
paralaksa napisał(a):Wyświetl post
Co do Szweda - to jest podejrzany. Mi sie po prostu wydaje ze udaje on wielkiego biznesmena by troche sie nachapac przy calym przedsiewzieciu. Mozliwe ze tak sie szarogesi gdyz po prostu to on wpadl na pomysl (a raczej na pewno skoro reprezentuje Noble Group) kupna Wisly.

Bardziej ciekawi mnie natomiast Alalaga - za ktora ma sie kryc Vanna Ly i kambodzanski biznes. Tu moga byc pieniadze, tu moze byc City Group, tu moze byc praktycznie wszystko... ale pewnie minie kilka dni zanim sie dowiemy :(

Audyt robil AOn wiec, nie powinnismy sie zbytnio martwic o wiarygodnosc Alalegi.
+ Alalaga ma pakiet większościowy, co jest w kontekście powyższego kluczowe. Czekamy.
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 19.12.2018, 14:37
paralaksa napisał(a):Wyświetl post
Zostało to gdzieś potwierdzone? Bardzo się dziwię dlaczego dziennikarze nie zadają tego pytania Pietrowskiemu/Stachowiakowi?
Dlaczego nikt nie stara się potwierdzić u CFG że Ly Vanna działa pod ich parasolem?
To są kluczowe kwestie.

Druga sprawa - Pietrowski w wywiadzie dla Interii nie zaprzeczył, że miał Matusiaka co na wejściu stawia go w złym świetle.
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 19.12.2018, 14:48
Kiedyś był przekręt nigeryjski, oby teraz nie był kambodżański...

Dziwi mnie nieobecność w dyskusji Pana Jadczaka
Ostatnio edytowane przez heoij : 19.12.2018 o godz. 14:51.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 19.12.2018, 14:50
heoij napisał(a):Wyświetl post
Kiedyś był przakręt nigeryjski, oby teraz nie był kambodżański...

Dziwi mnie nieobecność w dyskusji Pana Jadczaka
Myśle, że szuka czegoś nowego, a nie powiela informacji, które podali już wszyscy. Za to plus dla niego.

royalmichael napisał(a):Wyświetl post

Druga sprawa - Pietrowski w wywiadzie dla Interii nie zaprzeczył, że miał Matusiaka co na wejściu stawia go w złym świetle.
Też zasugerował, że ich znajomość była tak niewielka, że może go Matusiak nawet nie kojarzyć.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 19.12.2018, 14:51
http://weszlo.com/2018/12/19/adam-pi...ug-licencyjny/
I want to believe
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Levis88
Senior Member

Od: 02.2015

Stary 19.12.2018, 14:53
Nie wygląda to poważnie. Wszystko owiane tajemnicami i niedomówieniami.
Szkoda że ktoś znowu Naszym kosztem robi rozgłos. Cyrk.
Odpowiedz cytując
Delgado
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 19.12.2018, 14:54
Radosław Matusiak: - Nie znam pana Pietrowskiego i nie był moim agentem.

Adam Pietrowski: - Znamy się w pewnym sensie, choć nie jesteśmy blisko i nie mamy kontaktu. Spotkaliśmy się raz i dawniej załatwiałem dla niego kluby w Niemczech.

...i facet wpisuje na stronie swej agencji, że Matusiak był ich podopiecznym.

To w takim razie ja jestem ....a doradcą Donalda Trumpa. Znamy się w pewnym sensie, tzn ja go znam, a on mnie nie

Edit: aha, warto dodać, że Matusiak nigdy nie grał w Niemczech, więc Piotrkowski załatwiał mu co najwyżej kluby go-go
Ostatnio edytowane przez Delgado : 19.12.2018 o godz. 14:57.
Odpowiedz cytując
Garret
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 19.12.2018, 14:54
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
http://weszlo.com/2018/12/19/adam-pi...ug-licencyjny/
I want to believe

A tak z innej beczki, pomijając naszych potencjalnych nowych właścicieli, o których znaleźć cokolwiek jest trudno - ten Pietrowski to jest w jakikolwiek sposób wiarygodny?
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 19.12.2018, 14:58
Cytując:

W jakich klubach pan Vanna Ly ma udziały i w jaki sposób było to realizowane?

"Adam Pietrowski: – Ma udziały poprzez firmę Alelega, ale też przez instytucję w Abu Dabi, która jest udziałowcem Manchesteru City. Poza tym – New York City FC, Yokohama w Japonii, Slavia Praga oraz kluby w Argentynie i Brazylii. W listopadzie przeprowadzał także due diligence w Vitorii Guimaraes.

Udziały w Man City ma poprzez spółkę ADIA?

Adam Pietrowski: – Tak, dokładnie."

Na pewno wywiad dający nadzieję dla kibiców, że jednak za tymi firmami stoją ludzie poważni.

http://sportdziennik.pl/przyszly-dyr...y-cel-puchary/
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 19.12.2018 o godz. 15:04.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów