|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
![]() lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0 ![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Vanna Ly działa niby pod parasolem City Football Group.
Ta instytucja dwa tygodnie temu chciała zainwestować w Polsce. Chodziło o GKS Tychy. https://transfery.info/120439,polski...football-group https://dziennikzachodni.pl/czy-wlas...go/ar/13725520 niedawno zrzeszyli Gironę. Być może w Polsce zdecydowali się wziąć Wisłę zamiast GKS TYCHY. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
o ile ja znam francuski to MADAME oznacza panią, a MONSIEUR oznacza mężczyznę. W rejestrze jest MADAME Ly Vanna.
https://www.editus.lu/en/alelega-lux...elange-1723123 Kapitał...13600 euro. Sami się zgłosili. I ludzie wsadzenid o zarządu przez WSH sami odejdą...Tak wiecie..bez problemów... Ale śmierdzi wszystko. Obym się mylił. Aha. To jest ALELEGA a nie ALALEGA. Takiego podmiotu nie znalazłem.
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 19.12.2018 o godz. 13:57.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
News dnia to info, że Kwiecień wróci do rozmów jeśli padnie opcja Kambodży. (Z wywiadu z panem Ludwikiem)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Zaraz się inwestor wycofa po tej nagonce
|
|
|
|
Member
Od: 03.2016
Offline |
|
Jeden z udziałowców powiązany jest z agencja piłkarska. Przewijał się tez pomysł z wejściem Wisły na giełdę ( o takim rozwiązaniu myśleli Anglicy). A sprzedaż barw i herbu to już klasyka, Łódzki Klub Sportowy i Widzew przechodziły przez to kilka lat temu, gdy klub bankrutował, kibice oddolnie zakładali swój własny i trzeba było wykupić logo, zeby moc podpiąć sie pod wieloletnia tradycje. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Zastanawia termin 28... Przecież w dzisiejszych czasach po podpisaniu wstępnej umowy we wtorek, jeżeli miałby faktycznie te fundusze, czarny otwiera lapka lub nawet puszcza przelew z smartfona na konto TS u i najpóźniej do piątku kasa z Luksemburgu musi być. Dziwne...
![]()
Czy wygrywasz czy nie.... <3
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
|
Pewnie muszą wziąć pożyczkę na tą kwotę
![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W pierwszej wersji byla mowa o 24h, później o "splaceniu piłkarzy" do piątku, teraz jest grana opcja 28-12. Nie wygląda to dobrze.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Cytat:
Weszliby wtedy jako City Football Group a nie przez jakiegos magicznego księcia z luksembursko-kambodżańsko-brytyjsko-szwedzko-niemiecko-polskiej bajki |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Nie ma co gdybać. Ja stawiam na to, że jeśli Pietrowski razem z ludźmi TS-u sprawdzili dobrze tego Pana Ly i to nie jest jakaś inna osoba, jakiś oszust, który podszył się pod prawdziwego gościa z Alelega to raczej na pewno będzie wszystko ok. Uważam, że będziemy mieli powiązania z City Football Group, staniemy się niejako "klubem filialnym". To jest skomplikowana choinka... Alelega może być częścią innej spółki matki, która znowu ma udział W CFG. Nic się nie dowiemy. Trzeba czekać.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
ale ty "stawiasz na to" "że jeśli" "i to nie jest" "który podszył się" "to raczej na pewno" "uważam że będzieny" "staniemy sie" "może być" No tak, nie ma co gdybać ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Czytałem, że ten szwed też mega podejrzany. Powiem tak, gdyby dziś kursy bukmacherskie na to, że oni nie wyjdą z tej transakcji były na poziomie 10.00 to bym nie wszedł. Za bardzo to podajrzane.
Ostatnio edytowane przez JanPiekarczyk : 20.12.2018 o godz. 10:56.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Jedyny scenariusz, który - przy opłaceniu zaległości - mógłby nas pogrążyć jeszcze bardziej niż ma to miejsce obecnie to ustawianie meczów. Oczywiście jest też możliwe, że do 28 grudnia żaden przelew nie dojdzie i tylko stracimy czas. |
|
|
|
Member
Od: 04.2018
Offline |
|
|
Co do Szweda - to jest podejrzany. Mi sie po prostu wydaje ze udaje on wielkiego biznesmena by troche sie nachapac przy calym przedsiewzieciu. Mozliwe ze tak sie szarogesi gdyz po prostu to on wpadl na pomysl (a raczej na pewno skoro reprezentuje Noble Group) kupna Wisly.
Bardziej ciekawi mnie natomiast Alalaga - za ktora ma sie kryc Vanna Ly i kambodzanski biznes. Tu moga byc pieniadze, tu moze byc City Group, tu moze byc praktycznie wszystko... ale pewnie minie kilka dni zanim sie dowiemy :( Audyt robil AOn wiec, nie powinnismy sie zbytnio martwic o wiarygodnosc Alalegi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Dlaczego nikt nie stara się potwierdzić u CFG że Ly Vanna działa pod ich parasolem? To są kluczowe kwestie. Druga sprawa - Pietrowski w wywiadzie dla Interii nie zaprzeczył, że miał Matusiaka co na wejściu stawia go w złym świetle. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Kiedyś był przekręt nigeryjski, oby teraz nie był kambodżański...
Dziwi mnie nieobecność w dyskusji Pana Jadczaka ![]()
Ostatnio edytowane przez heoij : 19.12.2018 o godz. 14:51.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Też zasugerował, że ich znajomość była tak niewielka, że może go Matusiak nawet nie kojarzyć. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
http://weszlo.com/2018/12/19/adam-pi...ug-licencyjny/
I want to believe ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
|
Nie wygląda to poważnie. Wszystko owiane tajemnicami i niedomówieniami.
Szkoda że ktoś znowu Naszym kosztem robi rozgłos. Cyrk. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Radosław Matusiak: - Nie znam pana Pietrowskiego i nie był moim agentem.
Adam Pietrowski: - Znamy się w pewnym sensie, choć nie jesteśmy blisko i nie mamy kontaktu. Spotkaliśmy się raz i dawniej załatwiałem dla niego kluby w Niemczech. ...i facet wpisuje na stronie swej agencji, że Matusiak był ich podopiecznym. To w takim razie ja jestem ....a doradcą Donalda Trumpa. Znamy się w pewnym sensie, tzn ja go znam, a on mnie nie Edit: aha, warto dodać, że Matusiak nigdy nie grał w Niemczech, więc Piotrkowski załatwiał mu co najwyżej kluby go-go
Ostatnio edytowane przez Delgado : 19.12.2018 o godz. 14:57.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
![]() A tak z innej beczki, pomijając naszych potencjalnych nowych właścicieli, o których znaleźć cokolwiek jest trudno - ten Pietrowski to jest w jakikolwiek sposób wiarygodny? |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Cytując:
W jakich klubach pan Vanna Ly ma udziały i w jaki sposób było to realizowane? "Adam Pietrowski: â Ma udziały poprzez firmę Alelega, ale też przez instytucję w Abu Dabi, która jest udziałowcem Manchesteru City. Poza tym â New York City FC, Yokohama w Japonii, Slavia Praga oraz kluby w Argentynie i Brazylii. W listopadzie przeprowadzał także due diligence w Vitorii Guimaraes. Udziały w Man City ma poprzez spółkę ADIA? Adam Pietrowski: â Tak, dokładnie." Na pewno wywiad dający nadzieję dla kibiców, że jednak za tymi firmami stoją ludzie poważni. http://sportdziennik.pl/przyszly-dyr...y-cel-puchary/
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 19.12.2018 o godz. 15:04.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|