|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Baszczu chyba wie wiecej niz mowi,tak to jakos wczoraj w Lidze + widzialem
i dajcie sie nacieszyc chwilą i jakimis nadziejami bo od czwartku chodze jak struty.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 17.12.2018 o godz. 17:04.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Podpisane...
![]()
Tylko wspólnie można coś zbudować. Wisła Kraków - Lechia Gdańsk - Śląsk Wrocław
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
On kilka stron wcześniej pisał, że to accenture...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kur....
10 znakow. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
Nie będzie żadnego upadku, ale, że wpierw trzeba wyjść z długów to fakt. |
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Umowa podpisana
![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2017
Offline |
|
|
Do 31 grudnia Wisła musi zmienić właściciela, taka jest prawda.
![]()
A poza tym uważam, że Sarapata musi odejść
|
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Z kim podpisana?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2013
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Nawet jak to sie okaze randomowy chinczyk czy angol, ale splaci piłkarzy i pozwoli dotrwac do konca sezonu, to jest to i tak lepsze niz to, co nas czeka bez sprzedazy, wiec nawet "niepoważny" inwestor jest lepszy niż żaden.
W najgorszym wypadku bedzie IV liga, która by była tak czy inaczej |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Niżej niż z Meresińskim/Stechertem i w końcu z biednym (a zachałannym) TSem nie spadniemy. Nie spodziewam się nikogo pokroju Fly Emirates, ale na pewno nie będzie to Jan Kowalski tylko firma o solidnym kapitale. Jeśli ktoś oczekuje Arabów czy Chinoli i będzie rozczarowany jak nowy właściciel nie ma skarbca i własnego haremu to niech się puknie w głowę.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Nie wiem czy to takie byłoby dobre, gdyby Wisłę przejął "niepoważny" inwestor z kraju 3 świata tudzież nikomu nieznana firma (co z tego, że z jakiejś Anglii itp)o nie do końca zweryfikowanym kapitale (że już nie wspomnę o jego braku). Trzeba tonować nastroje, choć wszystko jest już rozgrzane do czerwoności. Chyba nigdy w historii polskiego futbolu nie było takiej temperatury informacyjnej. No ale to chyba już tak jest pisane temu klubowi, bo ostatnio taka zajawka w Polsce, to była w 98 przy BC.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Każdy kto nas będzie w stanie uratować przed 4 liga, jest lepszy niz bankructwo klubu. ![]()
Czy wygrywasz czy nie.... <3
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Ale pomyślmy logicznie:
1. Jesteśmy bankrutem 2. Firmie zależy na dyskrecji Połączcie te 2 fakty. Jeśli to by było wielkie zagraniczne konsorcjum to dlaczego miałoby się tak czaić? Co innego jakiś wałkarz o nieczystych intencjach. Meresiński został prześwietlony w tempie ekspresowym, to samo Stechert, po co chciałby ryzykować zdemaskowanie? TS ma nóż na gardle i odda to każdemu i oni o tym wiedzą. Ja miałem może i jakieś nadzieje, ale to wszystko się przeciąga, nie ma cały czas wiarygodnych informacji a kolejne przecieki pokazują tylko powolne pękanie balona... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zaczynam sie dokładnie tego obawiac.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Ja również, ale z drugiej strony. Czego tutaj może szukać przekrętas? Nie ma już czego rozkradać. Pod wzgledem ustawiania meczów, żeby zarobić na bukach to polska ekstraklasa jest zbyt "drogą" ligą do takich wałków. Po prostu nie widze motywu działania tego potencjalnego przekrętasa.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Balon pompowany jest przez, jak słusznie ktoś tutaj określił - niedorozwiniętych. Chodzą słuchy, info telefoniczne, mówi się, mam przekaz, podobno, bo białoński antywiślak pisze. Dzieciaki nie potrafią wytrzymać ciśnienia.
![]()
Tylko Wisła.
Warszawa da się lubić, Warszawa da się lubić, tu trzy punkty można zdobyć, tutaj Legię można ubić. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2010
Offline |
|
|
Może nie chodzić o to, by coś jeszcze ukraść, czego nie dało się ukraść, tylko żeby obsłużyć upadłość i być tym złym, który będzie twarzą upadku. Za takie rzeczy też wpadają profity, choć mniejsze. Więc w takim wypadku każda wzmianka o sprzedaniu klubu za jakieś konkretne pieniądze albo z gwarancją stołków będzie paradoksalnie przeczyć tej czarnej wizji.
Powód: literówki, składnia.
Ostatnio edytowane przez master777 : 17.12.2018 o godz. 18:35.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Z euforii w rozpacz, gratuluję wahania nastrojów
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Dokładnie. Jaki jest jeszcze gorszy scenariusz niż ten, który mamy na teraz (bankructwo z ludźmi, którym "leży na sercu dobro Wisły Kraków" z TSu)? Musiałem mocno uruchomić swą wyobraźnie:
- likwidacja klubu - spadek do klasy C - spadek do IV ligi wraz z gigantycznym konfliktem wśród kibiców i/lub prowadzeniem klubu oficjalnie przez mafię - spadek do IV ligi i zostanie klubem filialnym Cracovii albo Legii Lista nie jest kompletna. Natomiast upaść niżej, tak jak możemy po rządach ludzi, którym "leży na sercu dobro Wisły Kraków", jest prawie niemożliwe. Tak więc jakikolwiek sponsor, który podłączy nam kroplówkę, bez względu na to czy to Janusz biznesu z Hono Lulu i czy skompromitowany zarząd pozostanie, to będzie fantastyczna informacja. Lepsza Wisła walcząca o utrzymanie w Ekstraklasie niż konająca w niższych ligach. A co do plotek o powrocie hegemoni, to pokazują one, że niektórzy nic się nie nauczyli po naszych perypetiach. Nie mówię, że nie będzie sponsora, który nas mocno dofinansuje. Chodzi mi o to, że wielokrotnie, nie tylko za TSu, już pojawiały się takie ploteczki i nic z tego nie wychodziło. Może tym razem się uda, ale po co się pompować, żeby najprawdopodobniej znowu się rozczarować. To, że ktoś jest sceptyczny, bo np. nie widzi na ten moment żadnego sensu z biznesowego, logicznego i nieemocjonalnego punktu widzenia inwestycji w Wisłę, nie znaczy że będzie w jakikolwiek sposób gorszy od tych, którzy pompowali balonik. Może trafi się nam ktoś jak ślepej kurze ziarno jak kiedyś Cupiał, Slavii Praga Chińczycy, czy Lechowi Amica, ale prawdopodobieństwo takiego farta jest jakie jest. Jeszcze należy dodać, że tak jak wcześniej już ktoś zauważył podając przykład Allianz i Górnika, duża nazwa sponsora nic jeszcze nie znaczy. Po owocach ich poznamy. Teraz nie mamy prawie nic do stracenia. ![]() |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Dedukując (lepiąc ze sobą fakty), może tak być jak @Stelio wspomniałeś. Zresztą ja tak samo o tym myślę, tylko cały czas podświadomie zaklinam rzeczywistość i trzymam się tego, że życie czasami zaskakuje. No i w tym przypadku jest jakaś szansa, że może tak wszystkich nas zaskoczy. Też mi się wydaje, że jeśli miałaby być jakaś potężna firma zagraniczna, to taka klauzula w tym wypadku zwyczajnie nie miała by sensu. No chyba, że nie wiem jest notowana na giełdzie itp. Lecz to też nie do końca tak. W przypadku polskiego - poważnego - inwestora, może już bardziej, bo w Polsce jeszcze działa taki brak transparentności połączony z zasadą nie wychylania się. Jeśli zaś Wisła będzie oddana jakiemuś "nołnejmowi" z jakiegoś azjatyckiego kraju, albo jakiemuś mydłkowi z kraju o PKB mniejszym niż Kraków to będzie to cholerny i bolesny strzał nawet nie w stopę, tylko w głowę. Taki nie do końca celny, bo będziemy umierać powoli, aż do IV ligowego oczyszczenia.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Jedno jest pewne musi być ktoś kto zapłaci piłkarzom i to już, więc jakieś pieniądze musi mieć. Jak niema to tak Marzenka rąk nie umyje.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Tylko wiesz, jak sami napisaliście wyżej, takie rzeczy kosztują. Który gołodupiec miałby za to zapłacić? TS? Dukat? Sarapata? Bo tylko im może na tym zależeć. No i po co wtedy ten cały cholerny audytor? W sensie, kto miałby za to zapłacić?
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 17.12.2018 o godz. 18:45.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009