The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
bevierek
Member

Od: 09.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.12.2018, 19:55
Skończcie te dywagacje i kłótnie. Cisza w temacie do czasu nowego tematu "Krakowskie konsorcjum właścicielem Wisły Kraków"
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 09.12.2018, 20:07
regan napisał(a):Wyświetl post
Mnie nie interesuje jej prywatne zycie. Oceniam jej skutecznosc działan... marnych działań....
Widzisz, a mnie interesuje bo kto wie czy to glownie nie determinowalo jej "marnych dzialan".
Odpowiedz cytując
petred
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2008

Stary 09.12.2018, 20:26
krzaq12 napisał(a):Wyświetl post
Poza tym Kwiecień z Ziętkiem niby kilka tyg. temu robili dokładny audyt.
To ciekawe co zaskoczyło Ziętka w piątek że zrezygnował? Nic, trzeba czekać i trzymać kciuki żeby nic się nie rypło. A jak sie nie rypnie to w dobrej liczbie przyjść na Lecha
Odpowiedz cytując
tas de fleia
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 09.12.2018, 20:42
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Przecież Gołda rozmawiał z miastem w lecie wiec nie pisz bzdur, że nie prowadzili dialogu. Sarapata w tym czasie szukała planu "B" i szukała zastępczego stadionu - miał to być stadion w Gliwicach.

Dopóki nic nie jest udowodnione Sarapacie to wczorajsze skandowanie i posty w tym temacie na temat Pani Prezes są bardzo krzywdzące.

Sarapata zawsze uważałą, że tylko sukces może nas odbić od dna. Postawiła wszystko na jedną kartę i przegrała.
W dużej części masz rację, choć mam swoje zdanie na jej temat. Tak mówimy o tych dowodach, a najlepszym dowodem jest to, w jakim miejscu znalazł się klub dzisiaj. Ale nie o tym chciałem. Bo napisałeś że postawiła na jedną kartę wszystko bo potrzebny był sukces. W mojej opinii grubo przecenianiu awans do pucharów jako sukces. Tam pieniądze zaczynają się w grupie, o której możemy pomarzyć tak jak wszyscy inni w tej lidze compokazala rzeczywistość. I sam awans do kwalifikacji nic by nam nie dał. Przy dobrych wiatrach wyrównałby kaprysy carrillo i jego sztabu więc co to za plus? Najlepiej to pokazuje przykład żaboli co daje awans do kwalifikacji pucharowych. I nie chodzi mi o miejsce w lidze tylko budżet.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 09.12.2018, 20:51
Ja chciałem tylko dodać, że jest mi miło czytać ostatnie strony. Dotychczasowe wpisy zostały zrównoważone przez osoby, które dostrzegają w tym wszystkim różne odcienie, a co do ostatnich, niepokojących informacji zachowują rezerwę i czekają na pewne informacje. Tak, jak pisałem: publicznie dostępne informacje przez długi czas nie wskazywały na to, że to aż tak walnie. Mam nadzieję, że już za kilka dni będziemy mogli napisać: nie udało się, trudno, dobrze, że dla Wisły nie skończyło się to upadkiem.

Jedno mnie tylko zastanawia! Wolta narracyjna propagandzisty regana : )
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 09.12.2018, 20:56
adfurle napisał(a):Wyświetl post
Gdyby ktoś chciał robić własne interesy w klubie, to tacy jak Meresiński i Stechert powinni spaść jak z nieba, albo trzeba by było ich wymyślić. Mereś załatwił dwie sprawy od razu. Po pierwsze wystarczyło, że się pojawił prosto z d..y i już TF miała komu oddać klub, bo TS-owi wyraźnie nie była skłonna go przekazać, a po drugie, misja TS-u odzyskania klubu wzbudziła pewien podziw nawet wśród niedowiarków vel lemingów bezczelnie wątpiących w możliwości TS.

Potem znowu nagle /zaraz przed wygaśnięciem klauzuli o wykupie klubu za 40 baniek/ pojawia się jakiś Bernatzky czy jak mu tam było i chce niby wyłożyć jako pełnomocnik Stecherta te 40 mln /niby skąd miałby je wziąć?/. Póżniej tłumaczono to tym, że oni chcieli tylko zerknąć do dokumentów i wyciągnąć wielkie tajemnice klubu. Jakie to sekrety miałyby być? Pewnie te, który wywołałyby III wojnę światową. Koniec końców atak wrażych sił na twierdzę wiślacką został odparty, a pani prezez z Dukatem jako osobą towarzyszącą mogli się sycić wręcz sławą przeora Kordeckiego, który bronił Częstochowy. Tak więc lemingi twitterowe i foromowe znowu dostały kopa w dupę i nauczkę na przyszłość, by ukochany zarząd zostawić w spokoju i debilnie się nie czepiać. Zarząd zyskał czas na parę lat , a pani prezes mogła "romansować"biznesowo z pewnym nartobiegaczem-amatorem, który broń Boże nie chciał mieć większości w klubie, a tylko sobie pobyć współwłaścicielem klubu
i dopisać sobie tę przygodę do rejestru innych przygód jakie zaznał w życiu.

Niestety, wszystko pierdyknęło, bo służbom zachciało się szukać jakichś tam flag w budynkach klubu. Otwarły się wrota i zaczęło śmierdzieć i nikt nie mógł już mimo próby rozpylania aerozoli zapachowych powstrzymać tego zapaszku. Do tego jeszcze niejaki Jadczak dorzucił do pieca i zrobiło się całkiem nieprzyjemnie. Miejmy nadzieję, że plotki o pseudo Rejtanach broniących dostepu do stajni Augiasza, to tylko głupie plotki. Ojej!

krotko , na forum , poglady niepopularne , to i wiadomo że post zmilczany , ewentualnie przez jakiegoś twardogłowego wykpiony od psychuszek

ale ad rem:
zasadniczo racja ale w 50% , o ile Meresiński faktycznie zrobił dla Tsu dobrą robotę w przejmowaniu klubu , o tyle akcja ze stechertem juz byla jak najbardziej ts/wsh nie w smak, przypomnieć tylko wystarczy tę konferencję z Mięttą w stanie przedzawałowym, także to była robota kogoś innego , osobiscie podejrzewam TF (w moich dedukcjach kieruje się rzymską zasadą qui bono)

no ale trzymajmy kciuki za pomyślny obrót spraw, Foodcare to poważny gracz
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 09.12.2018, 21:08
Raz na jakiś czas wbijam ich w google i przez pięć minut przeglądam internet, sprawdzam, co u naszych niedoszłych dobrodziejów słychać.

Otóż okazuje się, że p. Loser jest miłośnikiem idealizmu filozoficznego i Kanta!
https://www.hessen-depesche.de/wirts...ilosophie.html

Może p. red. Miga zrobiłby z nim wywiad? Mam tytuł: imperatyw kategoryczny a Wisła Kraków, czyli niebo gwiaździste nade mną, a prawo sportowe we mnie.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 09.12.2018, 21:17
krzaq12 napisał(a):Wyświetl post
Karcz na twitterze pod artykułem prostował informację o tym audycie.
Można prosić linka? Bo Karcz to chyba Twittera nie ma?
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 09.12.2018, 21:25
Karcz prowadzi twitterowe konto Gazety Krakowskiej zatytułowane Sport w Małopolsce.

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 09.12.2018, 21:38
Oby Karcz miał rację. Na pewno jest to poważniejszy głos niż pokemony typu Miga, który zresztą przepisuje z tego forum
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 09.12.2018, 21:46
Karcz też
Odpowiedz cytując
_al3x
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 09.12.2018, 21:49
oby, wszystkim zależy na tym żeby w Wiśle było normalnie żeby klubem rządzili normalni ludzie (dość patologii). Wisła zasługuję na szacunek !!!
Pieniądze są w sieci tylko trzeba wiedzieć jak po nie sięgnąć!!!
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 09.12.2018, 21:59
Nieważne czy przejęcie się uda czy nie myślę, że każdy kibic mający w sercu Wisłę powinien od dzisiaj kupować tylko w aptekach Pana Kwietnia za to co zrobi / próbował zrobić dla nas. Przypominam, Apteka Słoneczna, jest ich pełno, polecam zrobić czasami ten kilometr więcej i przynajmniej w ten sposób mu się zrewanżować.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
KuKoC
Member

Od: 05.2008

Stary 09.12.2018, 22:03
Pero napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli oni się dogadali bez audytu to ciemno to widzę. Myślałem że czarno na białym znają sytuacje klubu i już przy dogadywaniu się wiedzą na czym stoją...
Podejrzewam że nowy gracz weryfikuje audit przedstawiony mu przez pozostała trójkę.
Najwspanialszy klub na świecie...
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 09.12.2018, 22:08
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Nieważne czy przejęcie się uda czy nie myślę, że każdy kibic mający w sercu Wisłę powinien od dzisiaj kupować tylko w aptekach Pana Kwietnia za to co zrobi / próbował zrobić dla nas. Przypominam, Apteka Słoneczna, jest ich pełno, polecam zrobić czasami ten kilometr więcej i przynajmniej w ten sposób mu się zrewanżować.
tym bardziej że cenami bije inne na głowe , czasem sie zastanawiam jak mu sie to opłaca wogle
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 09.12.2018, 22:26
regan napisał(a):Wyświetl post
A mianowicie napisałem, że niewypłacalność spółki jest wtedy kiedy zarząd nie realizuje ugód zawartych z wierzycielami... to nieprawda. Bo tak na prawde to nie jest zadna podstawa do ogłoszenia stanu upadłościowego spółki. O wymagalności roszczeń musi zdecydować najpierw odpowiedni sąd a nie porozumienie miedzy stronami. Dopiero jak sąd zdecyduje o wymagalnosci roszczeń i jak dluznik nie bedzie w stanie spłacać zobowiązań(nie będzie miał odpowiednich przychodów na pokrycie bieżącej działalności i na spłatę sądownie wymagalnych zobowiązań) to wtedy zgodnie z prawem sąd w postępowaniu może uznać dłużnika za niewypłacalnego. I wtedy dopiero gdy taka niewypłacalność się pojawi zgodnie z prawem upadłościowym zarządca spółki ma 30 dni na rozpoczęcie postepowania upadlosciowego spółki, jesli tego nie zrobi w tym terminie to dopiero wtedy sąd moze uznac odpowiedzialnosc cywilną, majatkowa zarzadcy lub odpowiedzialnosc karną. Czyli podsumowując. Jeśli Sarapata zrobi wszystko zgodnie z prawem to nic jej nie grozi.
Dalej piszesz bzdury, ale optymistycznie zakładam, że temat się zdezaktualizuje i nie będzie potrzeby tego prostować.

Dla ułatwienia dodam, że ja nie czerpię swojej wiedzy z Internetu
Odpowiedz cytując
master17
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 09.12.2018, 22:51
pepe72 napisałem, że nie wszyscy z owej grupy popierają te działania, ba chodzą słuchy, że część nawet sama nie wiedziała o pewnych rzeczach nawet Pan M, bo lody za plecami robił inny szkodnik.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 09.12.2018, 22:58
Virusman napisał(a):Wyświetl post
A jeszcze te porównania do Cupiała i licytacja kto gorszy... Przecież to jakiś wstyd. Cupiał to 18-letnia piękna historia, 8 mistrzostw Polski (wcześniej zdobyliśmy ich 5 przez 92 lata), 2 Puchary Polski (tyle samo przez 92 lata wcześniej), wspaniałe wielkie mecze, ekscytujące pojedynki w europejskich pucharach, bite rekordy, kilkunastu wypromowanych reprezentantów Polski, którzy wprowadzili nasz kraj na Mistrzostwa Świata w 2006 roku i grali dla kadry w innych eliminacjach, czy imprezach o randze międzynarodowej. I co najważniejsze to wszystko stało się za dziesiątki milionów złotych z jego własnej kieszeni. Jakby Cupiał zostawił nas w klasie C na boisku Kabla Kraków to byłby on zawsze żywą legendą, mistrzem, jedną z najważniejszych postaci w 112-letniej historii klubu. A Sarapata? Sarapata przyszła, wzięła pieniądze tak jak każdy pracownik, potem sobie podwyższyła pensję i wzięła ich jeszcze więcej. Po 2 latach klub się zesr** i nikt nie chce z nią rozmawiać począwszy od piłkarzy po Prezydenta Miasta. Trofea? Jest! Statuetka Gazety Krakowskiej wraz z pobytem w Wiktor Cechini Medical&Spa w Żegiestowie w zaspamowanym konkursie na Osobowość Roku Krakowa.
Kilka dni choroby odcięło mnie od śledzenia wątku - w sumie dobrze, wtedy też starałem się im to wytłumaczyć, że powinni Cupiała po nogach całować to Krakus i czarno pisali o moich rodzinnych powiązaniach z BC...

Cupiała szanuję za to, że SWÓJ hajs (NIEMAŁY) włożył w coś co ja równiez kocham. Wytrwał bardzo długo, kilku innych konkurentów jak Drzymała, Wojciechowski i inne Króle zrobiły z siebie pajaców i odpadlo w przedbiegach. Co gorsza są tutaj mitomaniacy, którzy będą mu zarzucać, że bawił się zabawką min przez zmianę trenerów, heh a Marzena z trzema pojechała i jest git.

wolfy napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli coś wie (pytanie skąd) to sprawa powinna być już w prokuraturze. Ilość plotek przeraża, tak jak fakt że wszystkie są brane za sprawdzone i pewne informacje.
Dokładnie to samo mówiłem znajomym: jeśli ktoś coś wie lub miał takie sygnały to odpowiednie służby powinny już być w klubie od dawna, szczególnie w czasach kiedy każdy grubas jest prześwietlany... tak więc dziwna ta sytuacja z Iwanem.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 09.12.2018 o godz. 23:53.

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 09.12.2018, 23:07
Swoją droga zauważyłem że z tt naszej rzecznik zniknął post sprzed 2 dni na temat artykułu w Interii Bialonskiego odnoszący się do zarzutów w postaci .. argumentów napisanych w Wordzie .

Myślę że rzecznik mogła je wrzucić bez konsultacji . Zastanawia mnie czemu je usunęła ?
Co mi najbardziej przychodzi do głowy to przyznanie się do podwyżek pensji zarządu w 2017 roku po "nadwyzkach w budżecie za 2017 rok (sic!) I aż żałuję że wpis usunięto bo to był najlepszy dowód na to że Zarząd był albo bardzo pazerny na pieniądze , albo doszczętnie głupi . Ewentualnie obie opcje równocześnie .
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 09.12.2018, 23:25
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
starałem im to wytłumaczyć, że powinni Cupiała po nogach całować to Krakus i czarno pisali o moich rodzinnych powiązaniach z BC...
Panie. Czarno ironizował.
Odpowiedz cytując
No_look_Pass
Member

Od: 10.2009

Stary 10.12.2018, 00:40
Przyznam szczerze, byłem tak załamany naszą sytuacją, że nawet do teraz nie wierzę, że Wisła zostanie uratowana. Z niecierpliwością czekam na jutrzejsze informacje. Jeśli doniesienia GK się potwierdzą, to chyba wyrobię jutro swoją roczną normę spożycia alkoholu (bez obaw, piję w najlepszym wypadku raz na miesiąc).
Odpowiedz cytując
szym_ek
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2007

Stary 10.12.2018, 10:26
Cytat:
Dotarły do nas informacje, zgodnie z którymi TS Wisła - właściciel Wisły SA nie chce oddać zadłużonej na co najmniej 30 mln zł spółki za symboliczną złotówkę. Oczekuje za to miliona złotych.
Tak wiem, że to interia ... ale po informacjach, że Sarapata chce sprzedać tylko 49% jestem w staniu uwierzyć w to żądanie miliona...

https://sport.interia.pl/klub-wisla-...la,nId,2722693
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 10.12.2018, 10:31
Hmmmmm wejść do spółki, "prezesować" przez dwa lata pobierając dobrą kasę, żyć ponad stan, zadłużyć firmę, wycofać się i żądać bańkę od potencjalnych kupców, którzy chcą moje pierdzenie wyczyścić - złoty interes....

To musi być żart, CHYBA, że sam TS wpompował kilka baniek to jeszcze jakoś bym próbował zrozumieć.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 10.12.2018 o godz. 10:39.

Odpowiedz cytując
No_look_Pass
Member

Stary 10.12.2018, 10:31
Nawet nie wiem jak skomentować taką bezczelność. Jeśli to prawda oczywiście.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 10.12.2018, 10:40
No_look_Pass napisał(a):Wyświetl post
Nawet nie wiem jak skomentować taką bezczelność. Jeśli to prawda oczywiście.
To jest tak niewiarygodne, że nie może być prawdą.

Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 10.12.2018, 10:53
klub dementuje... Sarapatataj...
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 10.12.2018, 10:58
Niech oni już po prostu wypierdalają
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 10.12.2018, 11:04
Oni nigdy tego tak naprawdę nie chcieli sprzedać. Takie są moje odczucia. Teraz praktycznie grozi nam upadek, a oni patrzą na swoje tyłki. Tak to jest. Ci co niby najbardziej nazywają się Wiślakami, najbardziej z tej Wisły korzystają i doją. Tyle.
Odpowiedz cytując
No_look_Pass
Member

Stary 10.12.2018, 11:05
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
To jest tak niewiarygodne, że nie może być prawdą.
Po TSie z Marzenką na czele trzeba się spodziewać wszystkiego.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów