The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.12.2018, 22:02
No_look_Pass napisał(a):Wyświetl post
Ponieważ nie zwykle zakładać u ludzi negatywnych cech z góry, to napisze, że dobrze wiesz, o co chodzi.

Przypominam, że sekcja piłkarska o której mówimy to nie jest TS Wisła Kraków, tylko Wisła Kraków SSA.
Aha

Nie mamy o czym rozmawiać w takim razie...
Odpowiedz cytując
Jam55
Senior Member

Od: 01.2016

Stary 03.12.2018, 22:10
Ja również nie bardzo wierze w angoli ani kitajców chociaż jakaś iskierka nadziei się jeszcze tli. Niestety mamy sytuacje ze przy tym Zarządzie nie ma najmniejszych szans na pomoc miasta. Chyba jedynie co nam pozostanie jeśli nic nie wyjdzie z inwestorem to od razu zmienić zarząd, odciąć się całkowicie od pana M. i iść do miasta po pomoc. Wydaje mi się ze jeżeli na czele Wisły stanąłby ktoś z doświadczeniem i wizja, który miałby plan restrukturyzacji spółki to może miasto wtedy by nas wspomogło. Dla nas pożyczka w granicach kilku milionów z kilkuletnim okresem spłaty pozwoliłaby na spokojne dogranie sezonu, sprzedanie piłkarzy którzy mogą dać nam jakiś zarobek i w przyszłości możliwość wyjścia na prosta. Niestety w ratuszu pani prezes jest spalona i w sumie wcale się nie dziwie. Jedynie problem jest gdzie znaleźć taka osobę która by to dalej pociągła, która mogłaby być na tyle wiarygodna żeby być równorzędnym partnerem dla miasta.
Odpowiedz cytując
No_look_Pass
Member

Od: 10.2009

Stary 03.12.2018, 22:20
Mówiłem, że się nie spodoba. Wiedziałem, że będą wrzutki typu że mnie nie stać, czy że mi się nie chce.

Jestem przedsiębiorcą i nie mam w zwyczaju powierzać pieniędzy ludziom, którzy nie potrafią nimi obracać. A teraz przekonajcie mnie, że Sarapata dobrze wyda te pieniądze, a nie np. w zamian za rozwalanie finansów klubu podniesie sobie znów pensje dwukrotnie.
A, sorry, nie ma już z czego. Na szczęście są kibice, Ci dadzą się ogłupić każdym głodnym kawałkiem o miłości do klubu. Bo to znacznie łatwiejsze niż przejrzenie na oczy.
Przecież już zbiórki były. Na co poszła ta forsa, słucham? Na co idą wpływy z biletów, z praw telewizyjnych, z pamiątek i gadżetów? Nie wiecie? To ja wam powiem na co.

Cholera wie na co, bo nikt się nie zatroszczył i nikt nie postawił formalnego wymogu transparentności spółki. To spółka działała jak chciała, pieniądze rozeszły się bokiem, a pani radca wreszcie zaczęła żyć na poziomie, bo chyba nie sądzicie, że przeciętny radca zarobi kilkaset tysi rocznie.

O co wam właściwie chodzi? Mam przyznać że TS jest super i nie schrzanił? Za przeproszeniem, nie będę sobie robił jaj z własnego intelektu, szanujmy się.
A więc schrzanił. No to czy dla Was ktoś taki jest godzien zaufania? Tak? To nie było rozmowy, możecie wierzyć, że obecna sytuacja to tylko wina Holendrów i Cupiała, a dług się powiększył bo TVN śmierdzi.
Nie są godni zaufania? To trzeba być durniem żeby im dać pieniądze do łapy. Przypominam, że najpoważniejsze instytucje obrażające pieniędzmi nie dają środków podmiotom o fatalnej historii kredytowej i braku zdolności. A wy chcecie, bo się znacie na finansach, nie?
Czy po prostu ktoś szarpie u was czułą strunę i nuci do ucha o miłości do Wisełki?

Wg mnie to drugie. Wisła upadnie przy TSie i przy nich się nie odrodzi, wspomnicie te słowa, gdy tu przyjdę zgasić światło.

Chyba, że rzeczywiście ktoś ten klub kupi, ale na to bym nie liczył. Dawno by już go ktoś kupił, gdyby coś było na rzeczy, ale TS od samego początku nie chciał klubu sprzedać, przecież Sarapata jeszcze we wrześniu mówiła, że nie oddadzą udziałów.

Przypomnijcie mi jeszcze, od ilu miesięcy Sarapatę nie otrzymała wypłaty z klubu?
Odpowiedz cytując
No_look_Pass
Member

Stary 03.12.2018, 22:25
Jam55 napisał(a):Wyświetl post
Ja również nie bardzo wierze w angoli ani kitajców chociaż jakaś iskierka nadziei się jeszcze tli. Niestety mamy sytuacje ze przy tym Zarządzie nie ma najmniejszych szans na pomoc miasta. Chyba jedynie co nam pozostanie jeśli nic nie wyjdzie z inwestorem to od razu zmienić zarząd, odciąć się całkowicie od pana M. i iść do miasta po pomoc. Wydaje mi się ze jeżeli na czele Wisły stanąłby ktoś z doświadczeniem i wizja, który miałby plan restrukturyzacji spółki to może miasto wtedy by nas wspomogło. Dla nas pożyczka w granicach kilku milionów z kilkuletnim okresem spłaty pozwoliłaby na spokojne dogranie sezonu, sprzedanie piłkarzy którzy mogą dać nam jakiś zarobek i w przyszłości możliwość wyjścia na prosta. Niestety w ratuszu pani prezes jest spalona i w sumie wcale się nie dziwie. Jedynie problem jest gdzie znaleźć taka osobę która by to dalej pociągła, która mogłaby być na tyle wiarygodna żeby być równorzędnym partnerem dla miasta.
No to jest jedyne rozwiązanie, przekształcenie w nową spółkę, odsunięcie nieudaczników, pełna transparentność i plan restrukturyzacji. Wtedy miasto w ogóle mogło by usiąść do rozmów, bo im przecież też nie zależy na tym, by stadion stał pusty i przynosił jeszcze większe straty.
Ale z Sarapatą nikt rozmawiał nie będzie, bo nikt nie chce być kojarzony ze środowiskiem przestępczym, które jej w klubie nie przeszkadzało.

Teraz tylko trzeba przekonać panią Marzenkę, żeby zabrała kolegów i wynieśli się tam, skąd przyszli. Problem w tym, że nic takiego się nie stanie, bo część kibiców jej broni, druga część się boi, trzecia ma gdzieś.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 03.12.2018, 22:30
Broni jej garstka, boi się garsteczka jeszcze mniejsza, a gdzieś mają takie trole jak Ty.
Ave Wisła!
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 03.12.2018, 22:33
No_look_Pass :

Ty jesteś przedsiębiorcą?
Jednocześnie myślisz, że jakakolwiek spółka upubliczni całkowicie swoją sytuację finansową tak żeby każdy Janusz miał w nią wgląd? Kpisz czy o drogę pytasz? Ty byś swoją wrzucił na neta?

Bo ja jestem przedsiębiorcą i nigdy w życiu bym tego nie zrobił. Gdybym był prezesem Wisły również - szczególnie jeśli sytuacja byłaby zła.

Oczywistym faktem jest, że wiele osób nie jest zadowolonych z rządów Pani Marzeny. Sam mam obiekcje. Ale to jest Wisła, a mnie naprawdę nie zabije wyłożenie drobnej kwoty skoro mienie się jej kibicem. Daję tyle ile mogę dać bez szwanku dla swojego budżetu w danej chwili.

Też wolałbym, aby Wisłę SSA przejął rzetelny inwestor. Podejrzewam, że większość forum by wolała. Stabilizacji nam trzeba a TS po prostu nie ma na to środków.

Jeśli Wisła upadnie (tfu), to nie ty będziesz gasił światło. Bo kim ty jesteś, żeby w ogóle móc cokolwiek gasić w klubie? Jakie trzeba mieć rozbuchane ego, żeby coś takiego napisać?

Śmieszne są te twoje wynurzenia.
Widzi to praktycznie każdy, a ty dalej idziesz w zaparte i usiłujesz uprawiać jakąś karkołomną polemikę antywiślacką na forum kibiców Wisły Kraków. Daruj sobie, dobrze?
Ostatnio edytowane przez s1mone : 03.12.2018 o godz. 22:39.
Odpowiedz cytując
master17
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 03.12.2018, 22:34
Panie przedsiębiorca weź Pan kup Wisłę i zarządzaj tak by odzyskała blask. Według Ciebie przy jakim podmiocie Wisła nie padnie ? Jakoś tłumy nie waliły żeby przejąć ten klub po Cupiale. Wiadomo obecny zarząd dał mocno dupy, ale nie startowali z czystą kartą. Nie wiem co Ciebie obchodzi na co ludzie wydają SWOJE pieniądze. Zaproponuj działanie co my zwykli kibice powinniśmy w tej sytuacji zrobić ?
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 03.12.2018, 22:45
A my swoje!

#WisłaNigdyNieZginie!!!
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
cudlaty
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.12.2018, 23:02
master17 napisał(a):Wyświetl post
Panie przedsiębiorca weź Pan kup Wisłę i zarządzaj tak by odzyskała blask. Według Ciebie przy jakim podmiocie Wisła nie padnie ? Jakoś tłumy nie waliły żeby przejąć ten klub po Cupiale. Wiadomo obecny zarząd dał mocno dupy, ale nie startowali z czystą kartą. Nie wiem co Ciebie obchodzi na co ludzie wydają SWOJE pieniądze. Zaproponuj działanie co my zwykli kibice powinniśmy w tej sytuacji zrobić ?
... na pewno nie .......ić głupot!
WISŁA TO JEST POTĘGA, WISŁA NAJLEPSZA JEST!
FRANEK 21, NIGDY JUŻ NIE BĘDZIE TAKIEGO JAK TY!
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 03.12.2018, 23:23
Nie chcę spekulować na temat przyczyn, ale z każdym dniem coraz mniej wierzę, że się uda.

Nie dlatego, że brakuje szans na choćby poprawę sytuacji, bo te - paradoksalnie - chyba istnieją, ale dlatego, że obecne władze nie są w stanie/nie chcą/nie mogą ich wykorzystać.

Należało stanąć na głowie, aby przekonać pp. Ziętków i Kwietnia do inwestycji w klub, nawet w ten sposób, że Ziętek/Ziętkowie, Kwiecień i TS objęliby po 1/3 akcji. Należało stanąć na głowie, aby miasto wzięło sobie na wstrzymanie i dało nam chwilę oddechu. Należało podpisać tę umowę z Meksykanami, choćby po to, aby w świat poszła informacja, że jeszcze nie utonęliśmy. Arka podpisała, więc to chyba nie była oferta od kosmitów.

To a propos tematów, które pojawiały się w mediach. Być może były jeszcze jakieś koła ratunkowe, być może nie, ale już zarząd jest od tego, aby takie koła wynajdywać.

I nie mówię, że sytuacja nie jest beznadziejna i że nawet najlepszy zarząd, by tu nie pomógł. Najprawdopodobniej jest. Mówię, że mam wrażenie jakiejś (nie)wytłumaczalnej apatii, która dopadła ten klub.

PS Rozumiem frustrację kolegów i zgadzam się, że na obecną sytuację złożył się szereg większych i mniejszych błędów, a także niefortunnych zbiegów okoliczności. Władze klubu są od tego, aby błędów nie popełniać albo się na nich uczyć i zmagać się z takimi niefortunnymi zbiegami okoliczności. Ale jednak nie chciałbym być obrażany, za to, że cieszę się, że TS uratował Wisłę dwa lata temu. Bo uratował i temu zaprzeczyć nie można.

PPS No właśnie! Niby skromny TS, niby nic nie może, a jednak dwa lata temu w parę dni wyrwał Wisłę z rąk rowerzysty i poukładał wszystko z dnia na dzień. Można było? Można było. No właśnie, a teraz nie można...
Ostatnio edytowane przez czaro : 03.12.2018 o godz. 23:27.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
No_look_Pass
Member

Stary 03.12.2018, 23:30
s1mone napisał(a):Wyświetl post
No_look_Pass :

Ty jesteś przedsiębiorcą?
Jednocześnie myślisz, że jakakolwiek spółka upubliczni całkowicie swoją sytuację finansową tak żeby każdy Janusz miał w nią wgląd? Kpisz czy o drogę pytasz? Ty byś swoją wrzucił na neta?

Bo ja jestem przedsiębiorcą i nigdy w życiu bym tego nie zrobił. Gdybym był prezesem Wisły również - szczególnie jeśli sytuacja byłaby zła.

Oczywistym faktem jest, że wiele osób nie jest zadowolonych z rządów Pani Marzeny. Sam mam obiekcje. Ale to jest Wisła, a mnie naprawdę nie zabije wyłożenie drobnej kwoty skoro mienie się jej kibicem. Daję tyle ile mogę dać bez szwanku dla swojego budżetu w danej chwili.

Też wolałbym, aby Wisłę SSA przejął rzetelny inwestor. Podejrzewam, że większość forum by wolała. Stabilizacji nam trzeba a TS po prostu nie ma na to środków.

Jeśli Wisła upadnie (tfu), to nie ty będziesz gasił światło. Bo kim ty jesteś, żeby w ogóle móc cokolwiek gasić w klubie? Jakie trzeba mieć rozbuchane ego, żeby coś takiego napisać?

Śmieszne są te twoje wynurzenia.
Widzi to praktycznie każdy, a ty dalej idziesz w zaparte i usiłujesz uprawiać jakąś karkołomną polemikę antywiślacką na forum kibiców Wisły Kraków. Daruj sobie, dobrze?
Przedsiębiorstwo przedsiębiorstwu nierówne. Nie mówimy o FHU Januszex, tylko o spółce akcyjnej. A transparentność nie oznacza tego, że będziesz wiedział z której firmy sprzątaczka dostaje mopa.

Po drugie, proponuję korepetycje z języka polskiego, temat związków frazeologicznych. Ostatni gasi światło to żartobliwe określenie na coś, co się kończy, tyle. A frazeologizmy można przekształcać.
Nie ma to nic wspólnego z ego.

I co widzi każdy? Że rządy Sarapaty doprowadziły nas do ruiny? To co ona jeszcze robi w klubie? Powinna właśnie zmywać z siebie smołę i pierze, a ona udziela wywiadów przez maila i ma kibiców w nosie.

Po prostu gdyby to, o czym piszę, wiedział każdy, dawno by jej w klubie nie było.
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Stary 04.12.2018, 01:57
No_look_Pass napisał(a):Wyświetl post
Przedsiębiorstwo przedsiębiorstwu nierówne. Nie mówimy o FHU Januszex, tylko o spółce akcyjnej. A transparentność nie oznacza tego, że będziesz wiedział z której firmy sprzątaczka dostaje mopa.

Po drugie, proponuję korepetycje z języka polskiego, temat związków frazeologicznych. Ostatni gasi światło to żartobliwe określenie na coś, co się kończy, tyle. A frazeologizmy można przekształcać.
Nie ma to nic wspólnego z ego.

I co widzi każdy? Że rządy Sarapaty doprowadziły nas do ruiny? To co ona jeszcze robi w klubie? Powinna właśnie zmywać z siebie smołę i pierze, a ona udziela wywiadów przez maila i ma kibiców w nosie.

Po prostu gdyby to, o czym piszę, wiedział każdy, dawno by jej w klubie nie było.
Powiedz mi w jakim celu żeś tu wlazł?

Masz raptem 22 posty z czego ostatni przed dzisiejszymi w 2011 roku.

Nie masz co robić, tylko postanowiłeś właśnie w takiej trudnej chwili dla nas kibiców przyleźć tu na forum i siać tutaj ferment, pier.dolić kocopoły o tym co ci sie wydaje za słuszne, co kompletnie jest teraz nieistotne w obecnej sytuacji i denerwować tym ludzi, którzy po nocach ku.rwa nie mogą spać, bo nie wiedzą co się z Wisłą jutro stanie.

WYPIED.... jak ci sie coś nie podoba.

Dobranoc

#WisłaNigdyNieZginie!!!!!!
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
InQ
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 04.12.2018, 01:58
Litości, teraz wywalenie pani Marzeny nie ma najmniejszego sensu. Jesteśmy w takiej sytuacji, że każdy dzień jest na wagę złota. Zmiana prezes spowoduje tylko zamieszanie. Tu w pierwszej kolejności należy wprowadzić nowych, kompetentnych ludzi do zarządu, aby rozważać jakąkolwiek zmianę na stanowiskach.
Ten temat w chwili obecnej nie ma znaczenia.
Pozostaje nam trzymać kciuki za efekty dzisiejszych rozmów.
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Stary 04.12.2018, 02:03
InQ napisał(a):Wyświetl post
Litości, teraz wywalenie pani Marzeny nie ma najmniejszego sensu. Jesteśmy w takiej sytuacji, że każdy dzień jest na wagę złota. Zmiana prezes spowoduje tylko zamieszanie. Tu w pierwszej kolejności należy wprowadzić nowych, kompetentnych ludzi do zarządu, aby rozważać jakąkolwiek zmianę na stanowiskach.
Ten temat w chwili obecnej nie ma znaczenia.
Pozostaje nam trzymać kciuki za efekty dzisiejszych rozmów.
Skończcie tą debilną rozkminke. Każdy wie, że teraz priorytetem jest to, żeby klub jak najszybciej oddać w jak najbardziej wiarygodne i bogate ręce, ze smykałką do robienia piłki na Wiśle i wszyscy o tym wiedzą. Wy skupcie się na tym, żeby pomóc Wiśle dotrzymać do tego momentu, kiedy taki ktoś będzie gotów Wisłe wziąć a nie rozkminiajcie teraz głupot o których że tak powiem ch.uja macie wszyscy pojęcie a w zasadzie wprowadzacie nieprzyjemną atmosferę wokół sprawy. Dla tych wsystkich junior memberów co się z czymś nie mogą pogodzić, lub mają coś do udowodnienia akurat dzisiaj(tzn. że Sarapata jest ch.ujowa i do wyjeb.ania) polecam WYPIED... przynajmniej do 22.12.18. To będzie z korzyścią dla Wisły na stówe.

Koniec pier.dolenia. Do roboty. Jeszcze 25 tys miejsc jest na stadionie do zagospodarowania... a mamy wtorek...

Ostatnio edytowane przez regan : 04.12.2018 o godz. 02:08.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
PSYCHOLTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 04.12.2018, 08:00
niektórzy z tego forum będą świętować jak Wisła upadnie i takimi zerami nie ma co się przejmować. w każdym razie wierzę, że będzie dobrze i tego się będę trzymał do końca tego roku ( a może już tylko dzisiejszego dnia, bo różnie ćwierkają i nasze kłopoty mogą być znacznie mniejsze ). A tych wszystkich, którym dobro Wisły leży na sercu i mają to cały czas w głowie szanuję, pozdrawiam i zachęcam do mocnego działania na rzecz rozwoju Socios. każdy z nas może być częścią wielkiego projektu, który pomoże Wiśle przywrócić dawny blask.
Odpowiedz cytując
siedok
Junior Member

Od: 01.2009

Stary 04.12.2018, 09:29
Myślicie że wydarzy się coś optymistycznego w tym tygodniu,czy raczej spodziewać się najgorszego. Znaczy i tak się spodziewam najgorszego,natomiast nadzieja nawet ta płonna umiera ostatnia.
Odpowiedz cytując
Machor303
Member

Od: 06.2014

Stary 04.12.2018, 09:37
Jka by TS było takie be to by tam Can Pack nie sponosrował
Odpowiedz cytując
Booze1988
Guest

Stary 04.12.2018, 09:38
http://www.sport.pl/pilka/7,65039,24...zy-wziela.html

Ta dwója trochę się pospieszyła...
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 04.12.2018, 11:11
myśle że tak czy siak wiosne dokonczymy w ekstraklasie - chocby nas mieli ciągnąć tam za uszy , po prostu spółce ekstraklasa , finansowo sie nie oplaca teraz zostać na pół sezonu z 15toma drużynami , a tymbardziej C+ który już ma przecież ustalony grafik transmisji , podejrzewam że takie sprawy sa tez zabezpieczone umowami , w koncu okreslone firmy oczekuja w zamian za sponsoring okreslona ilosc ekspozycji w TV , zastanawiam sie nawet czy taka sytuacja nie byla by podstawa do rozwiazania abonenckiej umowy z kablowka (zmiana warunkow w trakcie trwania umowy) , nikt sobie na cos takiego nie pozwoli , wiec w grudniu nie upadniemy na pewno , co innego po rundzie , wtedy to juz nie problem , po prostu spadnie o jedna druzyna mniej , albo awansuje z 1ligi jedna wiecej , jakos to sobie rozkminią

to daje nam pół roku wegetacji i moze jakis cud w tym czasie nastąpi...
Odpowiedz cytując
laysik
Junior Member

Od: 07.2017

Stary 04.12.2018, 11:59
Niema żadnych podstaw do zerwania umowy z kablówką ze względu na brak spotkań Wisły Kraków.Zgodnie z umową płaci się za dostęp do określonych kanałów,a nie za zawarte w nich programy.Wizerunkowo dla ekstraklasy wycofanie drużyny w połowie sezonu to strzał w stopę,zwłaszcza w obliczu przetargu na prawa tv. Liczę na dogadanie się TS z inwestorami i niespodziankę pod choinką w postaci Wisły w ESA. Zastanawiam się również co z naszą akademią w przypadku ewentualnego bankructwa klubu,czy TS sam w sobie da radę utrzymać na dotychczasowym poziomie profesjonalną jak na nasze realia szkółkę bez marki klubu ekstraklasowego i ilu z naszych wyrózniających się zawodników z CLJ byłoby w stanie się odwdzięczyć za wychowanie i pokopać chociaż sezon po 4 ligowych boiskach.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 04.12.2018, 12:05
laysik napisał(a):Wyświetl post
Niema żadnych podstaw do zerwania umowy z kablówką ze względu na brak spotkań Wisły Kraków.Zgodnie z umową płaci się za dostęp do określonych kanałów,a nie za zawarte w nich programy.Wizerunkowo dla ekstraklasy wycofanie drużyny w połowie sezonu to strzał w stopę,zwłaszcza w obliczu przetargu na prawa tv. Liczę na dogadanie się TS z inwestorami i niespodziankę pod choinką w postaci Wisły w ESA. Zastanawiam się również co z naszą akademią w przypadku ewentualnego bankructwa klubu,czy TS sam w sobie da radę utrzymać na dotychczasowym poziomie profesjonalną jak na nasze realia szkółkę bez marki klubu ekstraklasowego i ilu z naszych wyrózniających się zawodników z CLJ byłoby w stanie się odwdzięczyć za wychowanie i pokopać chociaż sezon po 4 ligowych boiskach.
Co ma piernik do wiatraka? Nikt umów będących w toku nie będzie wypowiadał, po prostu tych kończących się nie przedłuży, albo wycofa pakiet C+ który kosztuje od 25 do 50 zł.
Odpowiedz cytując
laysik
Junior Member

Od: 07.2017

Stary 04.12.2018, 12:09
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Co ma piernik do wiatraka? Nikt umów będących w toku nie będzie wypowiadał, po prostu tych kończących się nie przedłuży, albo wycofa pakiet C+ który kosztuje od 25 do 50 zł.
Sorki,to było w odniesieniu do słów Arkadiusz Czerepach:
"zastanawiam sie nawet czy taka sytuacja nie byla by podstawa do rozwiazania abonenckiej umowy z kablowka (zmiana warunkow w trakcie trwania umowy)"
Odpowiedz cytując
petred
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2008

Stary 04.12.2018, 12:14
Przestańmy może na razie siać czarne wizje. Ciągle jesteśmy w ekstraklasie, a spłacenie Kotra i Imaza świadczy o tym że ciągle jesteśmy w grze by w niej pozostać. JA mimo, że jestem w życiu pesymistą to wierzę, znajdzie się ktoś chętny żeby przejąć Wisłę. Raczej nie bedzie to osoba jak Cupiał która bez opamiętania będzie pompować kasę w klub, a raczej ktoś kto zapewni nam przetrwanie. Ktoś którego działanie w najgorszym wypadku spowoduje nasz spadek do pierwszej ligi a nie bankructwo.
Odpowiedz cytując
krakus76_
Banita

Od: 09.2018

Stary 04.12.2018, 12:27
Panowie. Apeluję ponownie. Poczekajmy do końca roku a od stycznia możecie rysować czarne scenariusze. Miesiąc Was nie zbawi (z rozliczeniami również poczekajcie do tego momentu).

Życzę spokoju, opanowania i wiary że będzie dobrze
Odpowiedz cytując
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 04.12.2018, 12:36
No cóż czekamy i modlimy się.

P.Sarapata siedzi i zarządza kryzysem czyli milczy...
Jeżeli ktoś jeszcze będzie jej bronił że lepiej się nie da to po prostu jest ignorantem.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 04.12.2018, 13:05
krakus76_ napisał(a):Wyświetl post
Panowie. Apeluję ponownie. Poczekajmy do końca roku a od stycznia możecie rysować czarne scenariusze. Miesiąc Was nie zbawi (z rozliczeniami również poczekajcie do tego momentu).

Życzę spokoju, opanowania i wiary że będzie dobrze
Ty też jesteś dobry , tydzień temu na noże prawie tutaj poszło po tym jak pierwszy byłeś do walki o IV lige
Odpowiedz cytując
Jam55
Senior Member

Od: 01.2016

Stary 04.12.2018, 13:31
http://sport.lovekrakow.pl/aktualnos...tem_28261.html

Coś się zaczyna dziać w magistracie. Zobaczymy co z tego wyniknie.
Imo jeżeli żaden inwestor nie przejmie Wisły to jedynie miasto może nam pomóc. Wygląda na to że chęć do rozmów jest.
Ostatnio edytowane przez Jam55 : 04.12.2018 o godz. 13:36.
Odpowiedz cytując
No_look_Pass
Member

Stary 04.12.2018, 13:37
regan napisał(a):Wyświetl post
Powiedz mi w jakim celu żeś tu wlazł?

Masz raptem 22 posty z czego ostatni przed dzisiejszymi w 2011 roku.

Nie masz co robić, tylko postanowiłeś właśnie w takiej trudnej chwili dla nas kibiców przyleźć tu na forum i siać tutaj ferment, pier.dolić kocopoły o tym co ci sie wydaje za słuszne, co kompletnie jest teraz nieistotne w obecnej sytuacji i denerwować tym ludzi, którzy po nocach ku.rwa nie mogą spać, bo nie wiedzą co się z Wisłą jutro stanie.

WYPIED.... jak ci sie coś nie podoba.

Dobranoc

Gdybyś ograniczył ad hominem i zaprzestał stosowania taniej erystyki, to być może dostrzegłbyś, że zazwyczaj ktoś przekazujący rady, choć są trudne i bolesne, nie chce dla tego kogoś źle.

Jeżeli tłumaczenie pozostałym forumowiczom, że pod rządami Sarapaty i szeroko pojętych sharksów ten klub znalazł się na skraju upadku i z każdym dniem jej rządów jest bliższy zrobienia wielkiego kroku w przepaść, jak to mówisz, jest sianiem fermentu, to proponuję udać się do kuchni, wziąć trochę lodu z zamrażarki, przyłożyć sobie do głowy i opanować emocje.

Grzechy obecnego zarządu spółki można wymieniać bardzo długo, zaczynając od zbyt szerokiej kadry, zbyt dużych wynagrodzeń bez żadnego uzasadnienia, przez utrzymywanie trzech trenerów naraz czy puszczanie perspektywicznych piłkarzy za darmo lub pół darmo, zamiast na nich zarabiać i się odbijać od dna. Wydaje mi się, że rozsądnemu człowiekowi wystarczy tych przypadków by przyznać, że ci ludzie po prostu się nie sprawdzili, jeśli już nie chcemy ich pomawiać o działanie na szkodę spółki.
Ja tylko o tym mówię. Z tymi ludźmi Wisła upadnie. Bo kto nam pomoże?
Miasto nie chce mieć z tymi ludźmi nic wspólnego.
Nie ma żadnego inwestora, zresztą nic dziwnego, skoro do niedawna Sarapata sama mówiła, że Wisła nie jest na sprzedaż.
Wrażliwe dane kibiców znajdowały się w rękach przestępców.
Kibice nie mają pojęcia, w jaki sposób są dysponowane środki w klubie.
Kibice widzą, że klub jest nieudolnie zarządzany.

No więc poza może kilkunastoma tysiącami najwierniejszych, nie mamy za sobą potencjału kibicowskiego ze względu na nieudolne rządy i powiązania z grupami przestępczymi, nie mamy konkretnych ofert od inwestorów, bo powiązania z grupami przestępczymi i brak woli do oddania udziałów przez TS, nie mamy sojuszników w mieście, bo powiązania z grupami przestępczymi i próba wydymania miasta na stadionie.
Nie tylko nie mamy środków, nie mamy ani potencjału, ani kontaktów.

Sarapata musi odejść razem z sharksami. Bronienie ich to przybijanie kolejnej deski do szafotu, który sobie stawiamy. Ale widocznie wy się zorientujecie dopiero, jak na tym stryczku zadyndamy.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 04.12.2018, 13:38
Jam55 napisał(a):Wyświetl post
http://sport.lovekrakow.pl/aktualnos...tem_28261.html

Coś się zaczyna dziać w magistracie. Zobaczymy co z tego wyniknie.
Imo jeżeli żaden inwestor nie przejmie Wisły to jedynie miasto może nam pomóc. Wygląda na to że chęć do rozmów jest.
Jacek nie takie wałki robił, żeby teraz nie móc zrobić kolejnego i Wisły spróbować nie u.......ić do końca. Nie znoszę gościa, ale polityk z niego skuteczny. Miejmy nadzieję, że te spotkania i cisza z którą mamy do czynienia w ostatnich tygodniach, wreszcie przyniosą szansę na lepsze jutro.
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 04.12.2018, 13:45
Tak mi się przypomniał taki passus z "Fundacji" Asimova. Na planetę Fundacji w pewnym momencie przylatuje dyplomata z Imperium i spędza wiele godzin na rozmowach. Decydenci Fundacji są zadowoleni, bo wydaje się im, że rozmowy wypadły bardzo obiecująco. Tyle, że jeden gość rzuca do analizy naukowej treść tych rozmów, żeby wyciągnąć wszystkie konkrety z wypowiedzi tego dyplomaty. Na koniec pokazuje decydentom kartkę z wszystkim co można by w tych wypowiedziach uznać za wiążące ... pustą kartkę

Mam dziwne przeświadczenie, że jakby wziąć i tak samo potraktować wypowiedzi Majchra z powyższych rozmów, to efekt byłby podobny ...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów