|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Wszystko fajnie, zwolnimy Ondraska, sprzedamy Arsenicia za 500 k (który nomen omen może rozwiązać kontrakt), tylko Panowie co w związku z tym?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Wyobrażamy sobie upadek klubu ale nie wyobrażamy sobie zamknięcia dwóch trybun i upchniecia reszty np tylko na E i głównej?
Serio A kto mówi o podwyżce biletów o 100%? Wystarczy 20. Nie mogę wczuć się w rolę piłkarza ale raczej nikt nie lubi z klubem wchodzić na wojenna ścieżkę . Myślę że na to by zawodnika jednorazowo spłacić i wytransferować pieniądze by się znalazły. Nawet Carlitos nie zerwał kontraktu w obawie o przedłużający się sąd w UEFA. Dogadać się z agentem, obiecać 15% kwoty transferowej i klub się znajdzie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
pieniądze z podwyżki dajemy jakiemuś ogarnietemu wyjadaczowi z kasyna np Sobolowi i z 100000 robie sie 200k win-win jesli kwota z biletow bedzie niższa , to można ewentualnie pomyśleć o mniejszych inwestycjach , np wziasc chlopakow rozdac im po 10k w "piątkach" i puścić na miasto na "automaty" ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
a tak na serio to na tyle dobrze , że przynajmniej nie upadamy z tak kretyńskiego powodu :
https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...ieckiego-herbu ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Nie wiem, ale jeśli zapewnienia dwóch biznesmenów są prawdziwe i rzeczywiście brakuje jednej osoby do tego to musimy jako kibice spiąć się, coś wymyślić. Ziętek wspominał, że ich środki mogłyby iść na funkcjonowanie klubu a pozostałe 400 tys miesięcznie na spłatę zobowiązań.
Prawda jest taka, że trzeba byłoby uderzyć odgórnie, z konkretnym planem, przez skwk, socios. Spróbować się skontaktować z nimi jakoś. Szkoda byłoby biernie patrzeć na upadek klubu, podczas gdy są chętni i niby nie tak wiele brakuje by zainwestowali swoją kasę. Oczywiści ja z bratem pakiet świąteczny na najbliższe mecze zakupię, mam nadzieję że 20 tys. innych ludzi zrobi podobnie ale to może nie wystarczyć..... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Przypuszczam, że 25 tys.+ na trybunach mógłby zamknąć temat upadku przynajmniej do wiosny, a to już coś. Wówczas znowu mamy dwa mecze TOP (jeden po drugim), które pewnie przyciągną full widzów.
Nie wierzę, że nie ma w tym mieście mądrych głów które są w stanie coś wymyślić. Ludzie, którzy są przy klubie - blisko - nie zwykli kibice, działajcie i róbmy to pospolite ruszenie. W Polakach zawsze była ta żyłka, że gdy trzba było się zjednać wobec jakiegoś wspólnego celu, to to robili. Zróbmy to wspólnie DLA WISŁY. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Długofalowo nie. Wizja odpuszczenia tego i pozwolenia na to, by Wisła upadła tak o, to chyba gorsze niż choćby próba podjęcia walki. Głośno mówi się o tym, że mimo wszystko będą większe pieniądze z praw transmisyjnych co byłoby dla nas na pewno kroplówką na przynajmniej kolejny rok.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Po pierwsze.. jeśli sytuacja jest taka zła, to zarząd powinien to ogłosić i prosić, żeby jak najwięcej ludzi przyszło na następny mecz. Taki apel miał by sens. Oczywiste jest to, że obecnego zarządu na to nie stać. Cóż, od początku wiedziałem, ze misja TS nie ma prawa się powieść. Długi, które zostawił Cupiał + pusta kasa TS mogły dać tylko taki efekt. Pomysłów zarządowi nie wolno odmówić, ale pewne rzeczy zostały przemilczane i źle zrobione. Wisła jest niewiarygodna. Nikt poważny nie będzie tutaj chciał zostawić swoich pieniędzy. Jest to całkiem zrozumiałe po tym jaką klub ma w tej chwili otoczkę.
Chciałbym, żeby Ziętkowi się udało. Natomiast mam wrażenie, że ich interesuje tylko tymczasowe przejęcie klubu. Tak mi się wydaje. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
I ludzie po takim apelu by przyszli ? Doskonale zdają sobie sprawę z sytuacji, a i tak mają wszystko w dupie.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Online |
|
|
Trochę mnie zastanawia takie stawianie sprawy - "pomogę, ale niech zarząd poprosi, niech przedstawi sytuację".
My pomagamy zarządowi czy Wiśle? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Trzeba się uzbroić w stalowe nerwy...
Nadchodzi dzień w którym każdy się z nas sprawdzi.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 22.11.2018 o godz. 01:38.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
Panowie. Nie wiem jakie ceny biletów na Jage, ale przy komplecie jeśli jest to mecz z gatunku TOP to na czysto z samych biletów to jest sporo ponad milion złotych. Karnetów jest garstka to nie wliczam nawet. Naprawdę tymi dwoma meczami możemy uzbierać kilka miesięcznych pensji dla chłopaków. Liczyłbym na rozsądne działanie w tej sprawie pani prezes. Jak lud domaga się tej deklaracji, to niech gdzieś w końcu zadeklaruje, że te pieniądze pójdą na pensje dla zawodników. Wiadomo, że jest to oczywiste, ale nie chodzi o to, żeby się teraz żreć, tylko uratować Wisłę do wiosny... Potem w marcu będą mecze TOP, te meksykańce mają być od wiosny, kogoś się sprzeda, jakaś kasa po nowym roku będzie. Tylko kwestia, żeby teraz chłopakom zapłacić, żeby nie rozwiązywali kontraktów po świętach... To będzie kaplica
Ostatnio edytowane przez regan : 22.11.2018 o godz. 01:58.
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Blaszczykowski jako trzeci owner i jedziemy dalej. W zasadzie to stac go aby samemu klub przejac.
Powód: blad
Ostatnio edytowane przez Dive Pirate : 22.11.2018 o godz. 10:23.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2006
Offline |
|
|
@Booze1988 a wiesz, że ten awans dałby Wiśle 6 mln złotych? nie było to mądre ale gdyby się udało, to 6 mln w naszej sytuacji było kosmiczną kwotą. także tego się nie czepiaj, bo są gorsze rzeczy niż walka o puchary z zeszłego sezonu
![]() |
|
|
|
Guest
|
|
|
Wiem, ale jak ktoś jest w spirali zadłużeń to raczej powinien oszczędzać, a nie inwestować środki w przedsięwzięcia o wysokim stopniu ryzyka. A zresztą, jak widać po poziomie naszej Ekstraklasy, to z obecną kadrą mielibyśmy podobne szanse na awans do pucharów jak z drużyną najemników z poprzedniego sezonu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Multum rzeczy na głowie ale cały czas nie odpuszcza myśl o tym, co będzie jeżeli sprawdzi się coraz bardziej prawdopodobny scenariusz, zgodnie z którym żegnamy się z ekstraklapą 21 grudnia.
W tym roku MZPN dokoptował do rozgrywek 4 ligi MKS Libiąż, była z tego jakaś afera ale ostatecznie wszystko gra. Także przy dobrej woli prezesa Niemca z pewnością jest to możliwe. Tylko jak by to miało wyglądać organizacyjnie? Kto zgłosi taką drużynę do rozgrywek? Gdzie taka drużyna miałaby grać? I przede wszystkim kim grać? Wbrew pozorom od końca roku nie ma tak wiele czasu a bardzo dużo spraw do ogarnięcia. Wisła nie może sobie pozwolić na 1,5 roku niebytu sekcji piłkarskiej, bo potem zebrać to do kupy będzie już naprawdę niezwykle ciężko. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 04.2018
Offline |
|
|
Moze ten caly Bragiel wejdzie jako trzeci inwestor lub tez miasto Krakow?
Zeby w calej Polsce nie mozna bylo znalezc czlowieka, ktorego stac na 400tys msc... W ogole co to za klub gdzie negocjacje z nowym inwestorem (podobno) prowadzi postronny Gricuk, a nie zarzad? Oni wgl kogos znalezli, bo Zietek i Kwiecien zglosili sie sami. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A to pardon, moja pomyłka. Niemniej chyba jest tak, że organizator rozgrywek (w przypadku 4 ligi to MZPN) może zdecydować o dołączeniu jakiejś drużyny. Chyba, że coś się zmieniło.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
Oczywiście ja jeszcze czekam na ten mityczny pozew (piszą go tak długo, że ma chyba już z 10.000,00 stron) z nadzieją, że te wszystkie medialne informacje to bujda... wygląda jednak na to, że Wisła umrze mając kibiców przy sterach. Jedyne co teraz można zrobić, to wspierać Wisłę finansowo: kupować bilety dla siebie i znajomych/rodziny, wpłacać składki na Socios i modlić się, żeby po 21 grudnia piłkarze nie rozpoczęli rozwiązywania umów. ![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Żeby to podsumować musielibyśmy wiedzieć ile kosztowała nas zmiana Kiko + sztab na Carillo + sztab + transfery Carillo = myślę że dość grubo. Jak się nie ma miedzi to się na dupie siedzi.
Ostatnio edytowane przez Dive Pirate : 22.11.2018 o godz. 10:26.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jest tak jak mówisz. Najpewniej inaczej MZPN podszedłby do Wisły niż do Libiąża czy kogoś innego. Ale oby nie był to nasz problem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Oddzielmy krytykowanie zarzadu od krytykowania klubu bo to jest bardzo plynne.
Takie pisanie o pieniadzach pod stolem nie jest krytykowaniem, to jest trolling, ktory ociera sie o naruszenie dobr osobistych jesli nie ma sie na to twardych dowodow. Dostalismy 3 straly od Cupiala(Meresinski i dlugi), od Zarzadu(zarzadzanie i powiekszenie dlugow) i od miasta(ze ma gdzies czy klub bedzie czy nie, a dostana rykoszetem jesli nie). Zarzad jest beznadziejny. Statek tonie a Ci zamylkaja sie na mostku puszczajac z wezla menu obiadowe. MY juz nie mozemy nic poza kupieniem biletu, wejsciem w Socios. To nas nie uratuje, bo ratunek jest jeden ale moze kupimy troche czasu. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Rozbudowa struktur Socios to jest taka nasza Wiślacka praca organiczna, budowanie podstaw pod lepszą przyszłość, która kiedyś musi nadejść. Droga będzie długa, trudna i wyboista ale nie mamy wyjścia.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Dokladnie tak to rozumiem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Pytanie tylko czy ta energia powinna być przeznaczona na kroplówkę dla obecnej struktury/spółki (opłacanie Jovanovia Wdowczyka etc.) czy już na coś nowego.
My przez ostatnie kilka lat kręcimy się w kolko i powiększamy nasz bagaż. Jak by po Meresinskim nastąpił reset to może już byśmy walczyli o Ekstraklape. Czasami trzeba wszystko skasowac żeby zrobić coś na nowych zdrowych zasadach bez tropów z szafy, niekorzystnej umowy na stadion etc. To oczywiście droga ekstremalna ale pozostaje pytanie jakie mamy alternatywy.
Ostatnio edytowane przez Przybyszewski : 22.11.2018 o godz. 12:04.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|