|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
nie jestem w stanie racjonalnie wytłumaczyć sobie jak ktoś przy zdrowych zmysłach może go zatrudniać...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
A co to ma w ogóle do naszych byłych piłkarzy/trenerów?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Lista najlepszych obcokrajowcow w lidze( miejsca 100-51)
http://weszlo.com/2018/11/17/powspom...historii-ligi/ Jak komus nie chce sie czytac 86. Wild Donald Guerrier 80. Jean Paulista 57. Brasilia |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Między 100 a 50 było miejsce też dla Nikoli.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
Już jest całosć - Nikola 49, Lopez 38, Diaz 32, Cleber 24, Melikson 13, Cantoro 9, Marcelo 7 (za nisko imho), Stilic 6, Uche 1. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
Jeśli Lopez zdobedzie 2x z rzedu króla strzelców , to bezdyskusyjny nr1
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Diaz spokojnie mógłby być dużo niżej.
Swoją drogą, ale ten czas leci. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
A ilu piłkarzy z historią w polskiej lidze (po ms w 82 roku), gralo w ćwierćfinale MŚ?
Diaz grał (wszystkie mecze od dechy do dechy) i był bliski awansu do półfinału . Poza tym regularna gra w Bundeslidze. Wyciągnął ze swojej kariery maxa. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Chociażby Paulinho w tym roku. Żeś wymyślił kryterium.
Salenko pewnie czołówka tego zestawienia bo został królem strzelców na MŚ ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Napisałem to co go wyróżnia. A z nami zdobył 3 x MP co myślę że jest dobrym wynikiem? Obiektywnie karierę zrobił większa niż chociażby Cleber, nawet jak go uważamy za lepszego obrońcę.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
powiedzmy sobie szczerze , taki ranking , to nic innego jak subiektywne impresje , bo jak porównać gościa który w naszej lidze był tylko statysyą przez momencik w kiepskim klubie , a potem zrobił kariere w najlepszym klubie świata* i zagral w na MŚ w najlepszej druzynie swiata*
do goscia ktory przed i po ESie nigdzie nic nie pokazał , ale tutaj wykręcił liczby kosmiczne *określenie umowne ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Dokładnie. Dlatego dziwi mnie, że wywiązała się z tego jakakolwiek dyskusja. Tym bardziej, że na podstawie rankingu antywislackiego portalu dla gimnazjalistów
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Dlatego albo to jest ranking najlepszych zagranicznych piłkarzy w Ekstraklasie, albo tych co sobie najlepiej w niej poradzili. Akurat Diaz jest wysoko w obu klasyfikacjach, ale np. taki Uli Borowka przyjechał tu na emeryturę a Paulihnio zrobił karierę dopiero po krótkim epizodzie w ŁKS.
Taki Carlitos u nas miał sezon życia, w Legii też OK gra ale jest o wiele za cienki żeby wyjść poza naszą śmieszną ligę (już sama Legia pokazała, że w normalnych warunkach - czyt. cała drużyna nie gra pod niego - jest dużo słabiej). Tak samo Jaliens w przekroju całej kariery był raczej lepszym piłkarzem niż Cleber, ale do naszej ligi przyjechał już na emeryturę. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Dolaczylem bo jak zwykle wypisywales glupoty
Jakbys nie zauwazyl to odpowiadalem na Twoj i tylko Twoj post.![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Ten ranking jest dość ciekawy i mocno subiektywny. Biorąc pod uwagę, że biorą dwie składowe - kariera ogółem po/przed grą w ekstraklasie i gra w ekstraklasie to nadal się nie spina, bo np. Zeigbo miał tylko udaną rundę a potem przepadł. Ewidentnie liczą się też wrażenia artystyczne i subiektywne zdanie autorów, więc to taki 'ranking' z przymrużeniem oka.
Z drugiej strony lektura zacna. Fajna podróż w przeszłość przy czytaniu. Wracając do Wiślaków w rankingu : - za nisko Marcelo, zdecydowanie moim zdaniem nr 1 tej klasyfikacji. Moim zdaniem najlepszy piłkarz jaki kiedykolwiek grał w naszej ekstraklasie (poza Lewandowskim) zaznaczając swoją w niej obecność (bo był jeszcze Paulinho). - za wysoko Mauro Cantoro, który grał w Wiśle za jej najlepszych czasów i dobre sezony przeplatał słabszymi, często wygrzewał ławkę całymi partiami sezonu. Tylko w jednym sezonie grał prawie wszystko od deski do deski. Ale cóż Mauro był przesympatyczny i stał się Wiślakiem z krwi i kości, bardzo lojalny i pozytywny facet. W sercach naszych kibiców zawsze będzie wysoko, ale patrząc obiektywnie to za Sobolem to on mógł conajwyżej sprzęt nosić. Wielu go mitologizuje, że to był topowy pomocnik,nawet jakąś nagrodę zebrał w którymś sezonie - a moim zdaniem jak na tamtą Wisłę był conajwyżej dobry (a patrząc na nasz skład wtedy rzekłbym przeciętny). Mnie często irytował. Z jednej strony zwalniał grę gdy była taka potrzeba (kółeczka), z drugiej robił to samo, gdy takiej potrzeby nie było. W ofensywie nie dawał liczb, w defensywie nie był ścianą nie do przejścia jak Sobol. Po prostu solidny piłkarz stosowany w rotacji składu bardzo mocnej wtedy kadrowo Wisły Kraków.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 19.11.2018 o godz. 17:56.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Te słynne "kółeczka" u Cantoro irytowały tylko w ostatnich dwóch sezonach u nas. Gdy ewidentnie brakowało mu już szybkości i kariera zmierzała już w kierunku amatorskiej. Miał też swoje problemy z kontuzjami gdy nie udawało mu się rozgrywać całych sezonów lub popadal w konflikty (jak z Petrescu). Barwna kariera. A czy za wysoko w rankingu? Grał u nas 8,5 roku. Żaden obcokrajowiec nie zabawił u nas miejsca i zapewne już nigdy nie zabawi. przegląd pola, siła fizyczna, świetne wykończenie. Lepsza wersja Bashy.
Ranking wg mnie ciekawy, można polemizować z pozycjami, ale od tego są subiektywne wybory że nie wszyscy muszą się z nimi zgadzać. Jak dla mnie jest wypadkową wartości dodanej do ekstraklasy oraz klasy sportowej. Ciężko to wywarzyć i stąd wiele dziwnych wyborów. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
w sumie tak se myśle , że brakuje na tej liście Pola Lloncha
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
prowokator
![]() ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
czemu , skoro jest Cantoro...
no, ok teraz to oczywiście prowo ![]() ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Z łezką w oku można też wspominać Władzię. Czarna pantera środka pola.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Issa Ba to był kot.
![]()
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!