|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Jestem właścicielem (jedynym) udziałowcem sp z o.o. Mam powołany zarząd. Większych długów nie mam. Ostatnio Urząd Skarbowy przez złośliwość zajął mi konto firmowe. Brać? Kapitał założycielski 5 tys, parę robót ogarnięte, zastanawiam się grubo czy się nie zgłosić. Może chociaż lożę wykupić?
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2010
Offline |
|
|
Te wszystkie artykuły wyglądają tak, ktoś puści njusa na tt, njus przechodzi tutaj na forum, a w kolejnym dniu mamy już artykuł na podstawie postów ukazujących się na forum. Zobaczcie artykuły przeglądu gdzie połowa słów to żywcem przekopiowane z Waszych wpisów
Jak narazie nic nie wiadomo także nie popadajmy w ochy i achy. |
|
|
|
Member
Od: 04.2018
Offline |
|
|
Jedyne informacje potwierdzone to , to ze Marzena Sarapata sie spotka z Gricukiem w piatek. Czego konkretnie beda dotyczyly te rozmowy tego nikt z nas nie wie
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
![]() ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Banita
Od: 03.2015
Offline |
|
|
Widzę, że regan liże rowa zarządowi i odrazu nikt mu nie wypomina wtopy, nice, nice, takie standardy właśnie
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
To nie tak.
Raz na 15 lat jedna wtopa jest dopuszczalna. Regan dyskutuje tu od 2004r ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Ale kto popadł w ochy i achy?
Bo ja jestem jak zawsze sceptyczny, ale tu nawet tradycyjna stechertoza jeszcze nie podniosła łba. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2010
Offline |
|
|
Już są głosy, nie mówię, że tylko tutaj, że wreszcie wchodzi ktoś z kasą, ktoś kto wyciągnie Wisłę z rąk bandziorów kiboli
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
No bo tu nie ma o czym rozmawiać, bo jak na razie to plotka, w przypadku Stecherta była oferta na stole, może lipna - ale jednak była. Tutaj to nawet nie jest poziom Bragiela, bo Pani Marzena nie zabrała głosu. Ot ktoś coś usłyszał, inny przekazał dalej. Jak padną jakieś konkrety to będzie można się emocjonować. Na razie to bardziej wygląda na spotkanie w sprawie sponsoringu niż cokolwiek innego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
![]() ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Słuchajcie skończcie już z tym Bragielem bo słuchac sie tego nie da.
Po pierwsze też nie wiadomo jak gość z Kasa. Po drugie przeciąga nas od stycznie PO trzecie NAJWAŻNIEJSZE. Jego praktycznie jedyny warunek był taki że klub ma mu załatwić spotkanie z prezydentem miasta i wojewodą. Co jak dla mnie oznacza mniej więcej to że chciał bardziej prywate załatwić. Co do porównywania kogoś do poziomu Meresia to byłbym ostrożny. Wydaje mi się że to był oryginał jedyny w swoim rodzaju. Rodzynek. Do dziś wydaje mi się że to był sen.... Bardziej się obawiam kwiatka typu Pan Król który przejął Polonię, nie majac ani kapitału, zaplecza, ani pomysłu... |
|
|
|
Member
Od: 07.2018
Offline |
|
|
Cytat:
Sprytny plan |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
Przecież to bylo od razu widać że nie maja ani grosza przy duszy (oglosili niedlugo później upadłość), a "oferta", miała na celu wyłącznie umożliwic wgląd w klubowe papiery i wyciagniecie korzyści dla siebie. Bragiel to byla osoba o lepszej renomie zarówno od meresia jak i stecherta, jednak w dalszym ciagu nie był to wg mnie kandydat powazny w kwestii prowadzenia klubu. Równie dobrze mógł kupić 3% udziałów . Zresztą nawet go nie i interesował pakiet wiekszosciowy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Żeby umówić się na spotkanie z prezydentem czy wojewodą to trzeba udawać zainteresowanego kupnem części akcji klubu
Litości, naprawdę można to załatwić inaczej. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
naprawde dajcie spokoj ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Jak czytam, że ten G. jest w jakiś sposób powiązany z Cupiałem to w głowie zapala mi się żółte światło i przed oczami stają mi Mandziara, Czerwiński, Kapka, Gaszyński, Meresiński i wielu innych...aż się boję...
![]()
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka Gdyby to najczęstsze słowo polskie Gdyby mama miała ...., to by była ojcem" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Między bajki włóżcie że G to jakiś słup Cupiała. Owszem Boss dalej interesuje się wszystkim co dzieje się w Wiśle ale nie ma zamiaru w żaden sposób do niej wracać. To temat zamknięty. Uwierzcie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Nie nazywałbym tego "warunkiem" - bo to tak, jakby uzależniał zaangażowanie się w klub od zjedzenia kiełbasy z rożna albo pizzy na podwójnym cieście. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Słupem Cupiałowym to może on i nie jest, ale skoro ma z nim jakieś konszachty, to z definicji powinien być prześwietlony 2x dokładniej przed podpisaniem czegokolwiek...
![]()
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka Gdyby to najczęstsze słowo polskie Gdyby mama miała ...., to by była ojcem" |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Akurat Król miał świetny plan jak zarobić na bankructwie Polonii wykorzystując luki w prawie i przepisach Ekstraklasy. Meresiński miał podobny pomysł, ale mocno się przeliczył.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2018
Offline |
|
|
https://techcrunch.com/2018/07/31/go...outheast-asia/
To widać czym był Bragiel zajęty - to jest fundusz VC który kilka lat temu założył. Najpierw zebrali 60mln usd głównie na inwestycje w US (trochę z tego zaczęli w Azji inwestować) a teraz zrobili fundusz 100mln usd stricte na azje. A z tego co tam w branży można uslyszec czy doczytać na innych portal, to nie jedyny jego projekt. Dlatego tym bardziej śmieszy nazywanie gościa gołodupcem. Potrafi zbierać kase od inwestorów i sprzedawać społki z zyskiem. Ktoś taki bardzo by nam się przydał. Więc z jednej strony pewnie tym zajęty był, a z drugiej... no jeśli co nie co posłuchał o Wiśle, to może gość mieć wątpliwości. Ja wiem, że dla niektórych większym problemem jest że mu ludzie co nie co mogą donosić. Ale bądźmy szczerzy - DD i MS są w większy bądź mniejszy sposób powiązani z Miskiem i tymi ludzmi. Kwestią bylo w odpowiedni sposob od tego się odciąć. Ani jedno ani drugie tego w odpowiednim momencie nie zrobili. Ktoś dał argument, że przecież od tak nie rozwiążą umowy bo może być długoterminowa. Prawda, ale mogli choćby złożyć oficjalnie pismo z prośbą o wcześniej rozwiązanie umowy - przynajmniej pokazywać pozory.. Czy ktoś jeszcze wierzy, że Sarapata może nas wyciągnąć? Cóż, klubowi pewnie zostało max z pol roku jechania na oparach, biorac pod uwage jakie koszty byly w poprzednim sezonie, fakt że te koszty podniosły się o ok 1,5-2mln na wiosne (Carillo, jego sztab, Mitrovic i Palcic) to strata za pierwsze pol roku to pewnie 3-5mln, a jeszcze teraz mniejsze wplywy od ESY - bez dodatkowych kilku mln to ciezko sezon bedzie dograć. Więc dywagacje czy ktoś jest lepszy czy gorszy... bez zadnego inwestora updatek i tak nas raczej czeka. Więc może zamiast kogoś gnoic od golodupcow to jeśli już to mertorycznie przeswietlić? |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Na oparach to my jedziemy już 2 rok... i pewnie damy radę jechać dalej
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czepiacie się mojej wypowiedzi, że ze Stecherta była oferta. Oczywiście, że była, a że niepoważna / lipna / skręcona to już zupełnie inna bajka.
Jakby nie była potraktowana jako oferta, ani TS, ani TF nie zawierałyby głosu w tej sprawie. Nie ma co tego porównywać do obecnych plotek o zainteresowaniu akcjami Wisły, bo nikt tu oficjalnie nie zrobił nawet ruchu. Z Bragielem było inaczej, bo TS był mocno na niego nakierunkowany i poruszał tą sprawę na konferencji, więc były jakiekolwiek podstawy do rozmowy. Obecnie nie ma żadnych. Tylko jakieś plotki o chęciach i fakt o spotkaniu Pani Prezes z Gricukiem, które to może być na temat ewentualnego sponsoringu lub czegokolwiek innego zupełnie nie związanego z zakupem akcji. Także podkreślam ponownie - nie ma o czym gadać, chyba, że wypłyną jakieś konkrety z wiarygodnego źródła w najbliższym czasie.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 02.08.2018 o godz. 22:46.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
No, ja pamiętam tę sytuację inaczej. To nie była oferta w świetle prawa cywilnego. I, jeżeli dobrze pamiętam, już z tego powodu można było tę propozycję odrzucić bez względu na decyzję TFK i wady oświadczenia woli, którymi była obarczona.
Ta propozycja była też złożona dla pozoru. Więc łapią Cię za słowa z dwóch powodów: to nie była oferta i nie była na serio. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oczywiście, że była lipna, bez dwóch zdań, ale to nie było takie pewne od razu, dopiero wyszło po paru dniach burzy i researchu. Oczywiście od początku raziły błędy, chociażby nie zgadzająca się kwota (1 grosz i 1 zł) czy tam jakieś niedociągnięcia w nagłówku. Nie zmienia to faktu, że w TSie mieli mocno w gaciach po jej wpłynięciu na początku i był to ogromny szok dla każdego kto interesuje się Wisłą.
Zamieszanie miało swoje podstawy, jakby tak nie było to forum by tak nie wrzało. TS nie organizowałby konferencji ani nie wystosowywał oświadczeń, Tele-Fonika by się nie zaczynała udzielać. Tutaj mamy do czynienia z plotką rzuconą na jakimś serwisie informacyjnym bez żadnego potwierdzenia ze strony klubu. Nikt nigdzie niczego oficjalnie nie powiedział ani nie potwierdził, a ludzie epopeje piszą. Nie ma co tych dwóch sytuacji w ogóle porównywać jak na razie. Podkreślam jeszcze raz - na tą chwilę nie ma o czym rozmawiać.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 03.08.2018 o godz. 00:06.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|