|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Fajnie, że ktoś wreszcie dodał dwa do dwóch, jeżeli chodzi o proweniencję PG. Tylko (tak myślę, chyba że macie lepszą teorię) to raczej nie ma wpływu na to, czy Wisła na tym interesie by skorzystała.
Myślę, że najpierw musimy sobie zadać pytanie, czy informacja o jego zainteresowaniu jest w ogóle prawdziwa. Potem, krytycznie spojrzeć na te strzępki informacji z mediów (znajomy p. Cupiała? Serio? A od kiedy to znajomych zatrudnia się w swoich przedsiębiorstwach?), zanim na ich podstawie uszyjemy jakąś narrację. Warto się zastanowić, po co komuś takiemu byłaby Wisła. Dla prestiżu? No, ale prestiż to jest wtedy, kiedy jest twoje i rządzisz, a nie sklecasz grupę biznesmenów, którzy sfinansują ci zakup i będą mieć do powiedzenia więcej od ciebie. Więc albo ma pieniądze, ale nie na cały klub, albo nic z tego nie rozumiem. Myślę, że w tym przypadku nic nie będzie takie ewidentne, jak w przypadku JM czy JL-NB, więc siłą rzeczy ta narracja to będzie trochę zgadywanie. Ale skoro to będzie jeszcze jeden akcjonariusz, a nie - jak Wy to mówicie - inwestor, to jaki pożytek z niego będzie dla Wisły? Jak taki dobry w zarządzaniu i nagle pokochał Wisłę, a korzyścią ma być jego praca dla klubu (serio, ktoś w to wierzy?), to zróbmy go dyrektorem finansowym, nie trzeba mu od razu przekazywać klubu. Zapłaćmy mu nawet 50k miesięcznie, na pewno tak nami pozarządza, że raz dwa się zwróci. Niewiele wiemy, niestety. Głosy dopiero co zarejestrowanych użytkowników traktuję jako obejście bana albo dziennikarzy. Co na ten temat uważa nesta? Jak zadowolony, to znaczy, że znowu coś podejrzanego. Jak kręci nosem, to może warto w to wejść! Myślałem o tym, ale po co by temu facetowi był taki rozgłos?
Ostatnio edytowane przez czaro : 01.08.2018 o godz. 14:25.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
![]() tego jeszcze nie grali , ustalamy konsensus że chłop pryzchodzi z nieczystymi intencjami , ale spoko , jakies głupki jak czerpach, wolfy, wiesniak itp czegoś tu nie rozumieją , w sumie w tym że ktoś chce przejąć/rozwalić/wykorzystać nasz klub , nie ma nic złego tak chyba nie rozumiem... ![]()
|
|
|
|
Ave Wisła!
Od: 09.2003
Offline |
|
|
|
Cytat:
![]() A propos stadionu: Cytat:
![]() |
||
|
|
Member
Od: 04.2018
Offline |
|
Problem pojawia sie jedynie w sytuacji gdyby Gricuk chcial rozwalic klub. Jak na razie nic na to nie wskazuje. Pozyjemy (przyjda kolejne informacje) zobaczymy ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
dobra nie wykrecaj kota ogonem , tylko zdefiniuj raczej co masz na myśli pisząc że fajnie jak ma nieczyste intencje
bo przejcie biznesu żeby na nim zarobic imho nieczysta intencja nie jest ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
I druga kwestia - nie wiemy czy mecze PP też będą w tej cenie. Szkoda, że nie udało się tej kwoty o te 20-25% zbić, no ale najważniejsze, że mamy porozumienie. |
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2018
Offline |
|
Rozwiń jakie korzyści niesie za sobą sprzedaż (oddanie) części udziałów osobie bez kasy? Może się mylę, albo byłbym przezorny przez ostatnie doświadczenia. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Na razie nawet nie wiadomo czy ta informacja jest prawdziwa / powazna i czy chodzi o przejecie klubu czy jedynie kilku % akcji .
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie rozumiem. Przecież żartowałem, coś źle napisałem?
____ Tchnęło mnie. Gdyby ten facet wszedł w Wisłę to pod każdym wymienionym tu względem przypominałby obecnego właściciela Legii. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
PS zrobił aktualizację tematu o "inwestorach" i nie tylko.
https://www.przegladsportowy.pl/pilk...krakow/3cvxgp4 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
K...wa 123.000 zł za mecz x minimum 18 meczy (liga 15 + runda dodatkowa minimum 3) daje nam 2 mln 214 tys zł brutto rocznie
Doliczając prawie 26 tys zł miesięcznie za pomieszczenia dodatkowe mamy 312 tys zł rocznie. Czyli za stadion minimum mamy koszty w wysokości ponad 2,5 mln zł rocznie tj. o pół miliona rocznie mniej niż na dotychczasowych warunkach. Wystarczy jednak zajęcie miejsc 9-12 w rundzie zasadniczej a dochodzi 1 mecz, do tego kolejny 1 mecz w PP u siebie i zniżka zmniejsza się o połowę...... W dalszym ciągu płacimy za stadion więcej niż to faktycznie możliwe.... Ciekawe jakie "nowe" plany co do zagospodarowania stadionu przekaże Prezydent Miasta - wszak jego zastępczyni głośno to zapowiadała....... ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Moderator
Od: 11.2002
Offline |
|
Ja również nie wiem, czym on dysponuje, jakie ma zamiary, w czym może pomóc, w czym zaszkodzić. Nikt na razie takich informacji nie ma. Oczywiście, że idealnie byłoby, gdyby nowy właściciel (nie mam tutaj na myśli konkretnie Gryciuka), wszedł do klubu, spłacił od ręki wszystkie długie i jeszcze dorzucał do budżetu kilka milionów rocznie. Ale takie czasy minęły, raczej bezpowrotnie i nie ma co się łudzić, że tak się stanie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Dla mnie to kolejna kontrolowana plotka obliczona na to, żeby kibice zajęli się czymś innym niż sytuacja w klubie.
Dziennikarze zarobią trochę na klikach, zarząd zyska trochę spokoju. Potem się powie że nie wyszło. Moim zdaniem, dopóki sami nie wygrzebiemy się z długów, żaden inwestor tu nie wejdzie. Chyba że na zasadzie: - Za tydzień wchodzimy do Polski - W Polsce nikt nie wie kim jesteśmy - Spoko, jutro kupimy Wisłę a pojutrze wszyscy będą o nas mówić ![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Wg PS:
"Gricuk był już na piątkowym meczu Wisły z Miedzią (2:1), podczas którego po raz pierwszy spotkał się z władzami Wisły. - Poznałam go osobiście - potwierdza Sarapata. - Powiedział mi, że leży mu na sercu dobro Wisły Kraków oraz podkreślił, że byłoby dobrze, gdybyśmy wspólnie wymyślili coś, by Wisła zaczęła wracać na należne jej miejsce - dodaje" Czyli tak jak myslalem. Nie interesuje go raczej przejecie calosci akcji, a zwykla inwestycja w klub ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Poczekajmy do piątku i ewentualnej rozmowy z Prezes Sarapatą.
Chociaż jak sobie przypomnę, że w 2016 roku gdy graliśmy w 3 kolejce z Lechią Gdańsk TFK sprzedała klub hochsztaplerowi Meresińskiemu, a w sobotę 3 kolejka w lidze z Jagą na wyjeździe, to nie wróżę sukcesów... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
i umknął wam tez dość istotny post Pero
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
Member
Od: 03.2017
Offline |
|
|
To może się udać (mam na myśli 2-3 inwestorów) Sprzedajemy każdemu po 10-15 % akcji,tak aby większościowcem był TS.Pieniądze przeznaczamy na spłatę długów.Nowy sezon zaczynamy bez długów,budujemy na spokojnie drużynę klasy Jagiellonii.Wtedy żaden z udziałowców nie musi wykładać kasy z własnej kieszeni,a z takim budżetem nie mając długów,możemy walczyć o pierwszą trójkę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
![]() ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
ale Misiek nie jest w Argentynie
wiec teoria padłaeE: ale misiek to taka zabawka czaro ![]()
Ostatnio edytowane przez szprotson : 01.08.2018 o godz. 18:04.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Żarty żartami, ale jak to przeczyta ktoś narwany i uzna Cię za świadka, to hyc leci wezwanko na komisariat celem złożenia zeznań.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Chodzi o post dotyczący umowy sprzedaży akcji TS- TFK ?
Chłop pisze tak jakby znał treść tej umowy - niechaj podzieli sie szczegółami, ale jak wiadomo ani TS nie zapłacił całej ceny sprzedaży, a jednocześnie TS ma nabyte od TFK wierzytelności wobec klubu. Dlatego twierdze, ze przejęcie nawet części akcji klubu bez wejścia z kapitałem jest nierealne ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
gdzie napisał że zna ?
a zanim ktoś napisze że to nie aktualne bo tą datą był 30 czeerwca 2017 , niech sobie lepiej 2x razy przypomni przebieg jak i finał sprawy ze stechertem (mylnie imho interpretowanej jako próbe wyłudzenie informacji z TS) ![]()
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przecież to jest zgadywanie.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
raczej indukcja
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
Macie tutaj 4 złote i wybierzcie sobie idealnego właściciela:
- kasiasty - 2zł - łeb na karku - 2zł - czyste intencje - 2zł Nikt obdarowany wszystkimi tymi cechami tu nie przyjdzie. Koniec tematu. P.S. Co do Gricuka to nie mam zdania, jeżeli TS go do Klubu dopuści, to znaczy że jednak jakiś pomysł jest, jeśli nie, to znaczy że nie ma po czym płakać. I nie sądzę, żeby to była jakaś kampania na odwrócenie uwagi od sytuacji Klubu. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
dlatego wybieram... TS !!!
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
To jednak zabawne ile radości może dać człowiekowi czytanie waszych interpretacji jednego zdania.
Abstrahując od tego, czy i w jakim zakresie jest to plotka, odwracanie uwagi czy rzeczywiste zainteresowanie Gricuka klubem, zwracam więc szanownym uwagę na fakt, że zdanie brzmiało: nie posiada jednak majątku, umożliwiającego mu (1)samodzielne (2)kupno klubu i w tym celu (3)szuka (4)partnerów, którzy by mieliby mu w tym pomóc Nijak ze zdania tego nie wynika, żeby Gricuk: - nie posiadał kasy w ogóle, - nie posiadał kasy na kupno części akcji, - nie miał możliwości skombinowania kasy na kupno całości akcji, - nie posiadał kasy wystarczającej na coroczne dokładanie do klubu kasy w ilości wystarczającej do sensownego funkcjonowania, - nie posiadał możliwości stworzenia jakiegoś konsorcjum posiadającego kasę wystarczającą na coroczne dokładanie do klubu kasy jw. Dla ułatwienia dodam, że Bragiel, o którego większość się dopomina, też nie ma majątku umożliwiającego mu na samodzielne kupno klubu, czego zresztą nigdy nie planował. W ogóle, w obecnej sytuacji finansowej klubu wykładanie sporej kasy na wykupienie całego klubu wydaje się być bez sensu o tyle, że te pieniądze, które trzeba na to przeznaczyć, dużo bardziej potrzebne są w klubie, a nie w TS... Jeśli ktoś nie śpi na milionach i kwestia 10 w jedną, 10 w drugą stronę nie robi mu różnicy, to wchodzenie w wykup 100% akcji jest tak naprawdę marnotrawstwem. |
|
|
|
Moderator
Od: 11.2002
Offline |
|
Teraz powołują się na innych, wczoraj to była ich informacja
Ostatnio edytowane przez maaarcin : 01.08.2018 o godz. 19:58.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Widać,że co niektórych sytuacja z Niemcami niczego nie nauczyła radziłbym stąpać twardo po ziemi bo jak się nagle rozmyśli? znowu będzie płacz na forum
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|