The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.04.2018, 20:02
Charlie napisał(a):Wyświetl post
Zszedł w 71.
Szkoda chłopaka.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
tsw biała gwiazda
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 24.04.2018, 20:34
Kostal złapał kontuzję, nie brakło mu sił. Jak na grę na nie swojej pozycji spisał się przyzwoicie. Nie włączał się za bardzo do przodu i czasami źle się ustawiał, ale spodobały mi się jego przechwyty. Pewnie spowodowane było to tym, że gra jako pomocnik i wiedział jak przeciwnik może zagrać. Wkurza mnie brak gry Kolara i Bałaniuka, Imaz ostatnio mocno zjechał z formą, podobnie jak Carlitos. Dlaczego nie dać im szansy skoro o nic już nie gramy? Podobnie Cywka i Brlek, grają chociaż zaraz pójdą grać gdzie indziej.
Odpowiedz cytując
wislak2214
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 24.04.2018, 20:58
[QUOTE=tsw biała gwiazda;1499499]Kostal złapał kontuzję, nie brakło mu sił. Jak na grę na nie swojej pozycji spisał się przyzwoicie. Nie włączał się za bardzo do przodu i czasami źle się ustawiał, ale spodobały mi się jego przechwyty. Pewnie spowodowane było to tym, że gra jako pomocnik i wiedział jak przeciwnik może zagrać. Wkurza mnie brak gry Kolara i Bałaniuka, Imaz ostatnio mocno zjechał z formą, podobnie jak Carlitos. Dlaczego nie dać im szansy skoro o nic już nie gramy? Podobnie Cywka i Brlek, grają chociaż zaraz pójdą grać gdzie indziej.[/QUOTE

A kto miał grać jak nie Brlek? Jaką mialbyś alternatywę za Brleka na L? A w poprzednich meczach grzał ławę więc o co Ci chodzi?
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 24.04.2018, 21:46
Jasne można Kostalowi wybaczyć wszystko ale nie qrwa to, że koleś po niewiele ponad godzinie gry umiera od skurczy bo to były skurcze, a nie jakaś kontuzja. Akurat siedziałem na A1 na wysokości tego miejsca gdzie się zwijał z bólu.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 24.04.2018, 22:10
Rozumiem, że rozpoznajesz czy to skurcz czy kontuzja po ruchach zawodnika podczas zwijania się z bólu?
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 25.04.2018, 10:04
Pewnie tak, ale w TV na powtórce wyglądało to tak, że zerwał noge do biegu i sie przewrócił zwijając sie z bólu. Bez kontaktu z innym zawodnikiem
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
tsw biała gwiazda
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 25.04.2018, 13:06
@wislak2214 oczywiście nie chodziło mi o odstawienie wszystkich od składu co zaraz odejdą, bo nie mielibyśmy kim grać. Tylko czemu nie przesunąć Tibora do tyłu skoro spełnia te same zadania co Brlek, a wstawić Kolara lub Bałaniuka do przodu? Przecież jak oglądaliśmy sparingi to szczególnie Bałaniuk dobrze się w nich prezentował razem z Tiborem. Runda się rozpoczęła i obaj trafili na ławę, a inni bez formy grali. Teraz Tibor prezentuje się najlepiej ze wszystkich ofensywnych graczy, a schodzi z boiska jako pierwszy jeśli w ogóle gra. Carlitos to gracz, który z niczego umie coś wykombinować dlatego gra, ale Imaz to w ostatnich meczach najgorszy gracz w Wiśle nawet od Mitrovicia. A statystyki z ostatniego meczu dobitnie pokazały, jak zjechał on z formą.
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 25.04.2018, 13:17
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Rozumiem, że rozpoznajesz czy to skurcz czy kontuzja po ruchach zawodnika podczas zwijania się z bólu?
A moim zdaniem to wina trenera. Kosala na boisku nie było hohoho.. Nie ma co pisać, że jest szklany. Gość od nie pamiętnych czasów w ogóle zagrał w meczu. Nie mamy rezerw, więc zawodnicy nie są przyzwyczajeni do takich obciążeń, Ci którzy grają mało. Taka prawda. Trening nie zastąpi meczu.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 25.04.2018, 15:20
[QUOTE=wislak2214;1499500]
tsw biała gwiazda napisał(a):Wyświetl post
Kostal złapał kontuzję, nie brakło mu sił. Jak na grę na nie swojej pozycji spisał się przyzwoicie. Nie włączał się za bardzo do przodu i czasami źle się ustawiał, ale spodobały mi się jego przechwyty. Pewnie spowodowane było to tym, że gra jako pomocnik i wiedział jak przeciwnik może zagrać. Wkurza mnie brak gry Kolara i Bałaniuka, Imaz ostatnio mocno zjechał z formą, podobnie jak Carlitos. Dlaczego nie dać im szansy skoro o nic już nie gramy? Podobnie Cywka i Brlek, grają chociaż zaraz pójdą grać gdzie indziej.[/QUOTE

A kto miał grać jak nie Brlek? Jaką mialbyś alternatywę za Brleka na L? A w poprzednich meczach grzał ławę więc o co Ci chodzi?
A co nam przyjdzie z jego gry skoro po sezonie i tak stąd odejdzie? Głupotą było w ogóle jego wypożyczenie, bo za jakiś czas może wyjść, że jednak zrezygnowaliśmy z części należności za niego.

serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Możliwe, że miał staż u Smudy, więc wie
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 26.04.2018, 10:22
Słuchałem wywiadu z Junco w Weszło.fm. Nasz Dyrektor sportowy powiedział, że Cywce przedstawiono ofertę nowego kontraktu, a on nie informował, że Lech złożył mu jakąś propozycję. Jeżeli zatem pójdzie do Lecha, to dla pieniędzy.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
TonyWiślak
Member

Od: 05.2011

Stary 26.04.2018, 10:42
Cytat:
Słuchałem wywiadu z Junco w Weszło.fm. Nasz Dyrektor sportowy powiedział, że Cywce przedstawiono ofertę nowego kontraktu, a on nie informował, że Lech złożył mu jakąś propozycję. Jeżeli zatem pójdzie do Lecha, to dla pieniędzy
I dobrze,że odchodzi.Może ktoś z hiszpańskiego zaciągu się sprawdzi a ten pan nigdy lepszy nie będzie.
Będziemy dalej grać takimi Bogusiami i Cywkami to dalej stagnacja i brak rozwoju.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 26.04.2018, 12:03
czaro napisał(a):Wyświetl post
Słuchałem wywiadu z Junco w Weszło.fm. Nasz Dyrektor sportowy powiedział, że Cywce przedstawiono ofertę nowego kontraktu, a on nie informował, że Lech złożył mu jakąś propozycję. Jeżeli zatem pójdzie do Lecha, to dla pieniędzy.
Jezusicku oni sa chorzy, ze mu zaproponowali nowa umowe. Niech idzie z łaską Bozą gdzie tylko chce, Mitrovic to samo ciekawe czy jemu tez zaproponowali nowa umowe
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 26.04.2018, 12:06
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Jezusicku oni sa chorzy, ze mu zaproponowali nowa umowe. Niech idzie z łaską Bozą gdzie tylko chce, Mitrovic to samo ciekawe czy jemu tez zaproponowali nowa umowe
Cywka jest uniwersalnym piłkarzem. grał u nas jako boczny obrońca jako pomocnik oraz jako skrzydłowy, stąd pewnie nasz zarząd chce Go zostawić.
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 26.04.2018, 12:15
czaro napisał(a):Wyświetl post
Było do przewidzenia. Zamiast zwolnić kasę z kontraktów bezproduktywnych obecnie zawodników mających 30 na karku, a kasę z ich kontraktu przeznaczyć na 1 Lloncha, my będzie przedłużać z nimi kontrakty. Odbija nam się czkawką rozpoczynanie rozmów na 3 miesiące przed końcem kontraktu. Teraz w akcie desperacji przedłużymy Mitrovicia nie dlatego, że jest dobry, a dlatego, że tani.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 26.04.2018, 12:21
Jak tu nie być sierotą po Cupiale, skoro takie numery z Cywką i Mitoviciem sie odp...la
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 26.04.2018, 14:36
Nie jestem fanem Cywki, ale może i w jakiejś konfiguracji jest on przydatnym i uniwersalnym rezerwowym - zwłaszcza, jeśli nie mamy pieniędzy i ściągamy graczy bez kontraktu z Bałkanów/Hiszpanii, którzy albo wypalą, albo nie wypalą. Nie mam też pretensji do Cywki, że pójdzie tam, gdzie go docenią i zapłacą mu więcej - to nie Wiślak, z czegoś trzeba żyć, spoko. Tym bardziej, że faktycznie nikt po nim płakać nie będzie.

Chodziło mi o to, że Cywka zachował się nieelegancko i w tym kontekście nie rozumiem, jak może nosić opaskę kapitańską. Nie ma sensu go obrażać, czy napiętnować, jeżeli jest przydatny/niezbędny w składzie, to niech nawet gra do końca kontraktu, ale szanujmy się i nie róbmy z niego kapitana. Nie zasługuje na to, jeżeli rzeczywiście nie poinformował Junco, że ma inne oferty i że je rozważa/jest bliski ich przyjęcia (chociaż Junco prosił o uczciwe postawienie sprawy i informowanie się nawzajem o planach i możliwościach).
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 26.04.2018, 14:43
Szneka napisał(a):Wyświetl post
Cywka jest uniwersalnym piłkarzem. grał u nas jako boczny obrońca jako pomocnik oraz jako skrzydłowy, stąd pewnie nasz zarząd chce Go zostawić.
piłkarz uniwersalny czyli
a) pilkarz ktory moze grac na kazdej pozycji
b) pilkarz ktory na żadnej pozycji nie jest mocny....

im wiecej pilkarzy uniwersalnych tym wieksza chujowizna. Stop dla Cywki. Niech dadza kogos mlodego...
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 26.04.2018, 14:57
szprotson napisał(a):Wyświetl post
piłkarz uniwersalny czyli
a) pilkarz ktory moze grac na kazdej pozycji
b) pilkarz ktory na żadnej pozycji nie jest mocny....

im wiecej pilkarzy uniwersalnych tym wieksza chujowizna. Stop dla Cywki. Niech dadza kogos mlodego...
Ale przecież My nie mamy młodych. Powinieneś napisać - proszę o kolejnego Hiszpana.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 26.04.2018, 23:16
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Ale przecież My nie mamy młodych. Powinieneś napisać - proszę o kolejnego Hiszpana.
Proszę o więcej Llonchów i Carlitosów.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 27.04.2018, 08:24
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Proszę o więcej Llonchów i Carlitosów.
Zwłaszcza że obu zapewne nie będzie w następnym sezonie.

Ale żeby ich odsiać trzeba było Ze Manueli i Perezów.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 27.04.2018, 09:27

I 10 mln za Carlitosa to jak w hurwe splunąć, że traktujesz to negatywnie?
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 27.04.2018, 09:44
ashkeczup napisał(a):Wyświetl post
I 10 mln za Carlitosa to jak w hurwe splunąć, że traktujesz to negatywnie?
10 mln? Jak na nim zarobimy to będziemy pisać 10 mln. Na razie gość wraz z managerem szuka dziury w całym żeby za darmo s.......ić z Wisły.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 27.04.2018, 13:07
10 mln? Jak na nim zarobimy to będziemy pisać 10 mln. Na razie gość wraz z managerem szuka dziury w całym żeby za darmo s.......ić z Wisły.
Teoretycznie to może odejść i za 80mln euro, ale chyba bierzemy pod uwagę najbardziej prawdopodobną opcję, czyli-jak to janek pisał- klub zgodził się na 2.25mln, co daje ~10mln złotych, które przy obecnym rynku są groszami, więc wierzę, że ktoś się jednak skusi.
Odpowiedz cytując
swiety37
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 27.04.2018, 14:05
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...y_za_wszystko/
No i stało się... za kilka tygodni będziemy o nich pisać w innym dziale.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 27.04.2018, 14:08
Głowa na FB:
Arkadiusz Głowacki
Cytat:
Przed chwilą ¡
Wiem, że ten temat wielu z Was bardzo interesuje, dlatego informację chcę przekazać Wam od razu. Obecny sezon jest moim ostatnim w barwach Wisły Kraków. Po jego zakończeniu moja umowa wygasa i nie będzie przedłużona. Skończy się tym samym pewien ważny etap mojej kariery. Co będzie dalej zobaczymy, ale teraz czeka nas jeszcze kilka meczów w tym sezonie! Mam nadzieję, że spotkamy się na stadionie
Trochę brzmi jakby Głowa jeszcze chciał pokopać...
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.04.2018, 14:10
Kończy się pewna epoka wielka szkoda ! Może jakaś rola dla nich w klubie ?
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 27.04.2018, 14:12
Czas leci nieubłaganie, nawet dla legend... Z pyrami symboliczne pożegnanie ?

Cywka do lochu do końca sezonu!!
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 27.04.2018, 14:18
No ale ciekawie z tym Cywką - Amica daje mu kontrakt na 2+1. (podobno)

Dziwne że Lloncha nie chcieli? No chyba że w Poznaniu wyżej cenią Tomka. W każdym razie ciekawe

btw
Kończy się pewna epoka: Paweł w Wiśle zdobył 7 MP (rekord) a Arek zagrał w lidze najwięcej meczy dla Wisły (też rekord).
Odpowiedz cytując
szym_ek
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2007

Stary 27.04.2018, 14:22
Czy na prawde nie dało się ich zaprosić na konferencje przed albo pomeczową, żeby to zawodnicy powiedzieli że odchodzą ?!
a tak to żegnamy się jak z każdym najemnikiem

Słabo

A co do Pawła i Arka - legendy, co tu dużo mówić
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 27.04.2018, 14:23

Ale ja mam tego świadomość i akceptuję takie rozwiązanie.
Tylko jakoś hałaśliwa część komentujących nie jest w stanie zaakceptować, że w transferach nie ma reguły. PSG na Krychowiaku też się przejechało.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów