|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Ktoś był może dzisiaj w Myślenicach? Jak wyglądała gra? Możemy liczyć na jakiś skrót meczu?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
|
Byłem.
Ogólnie pierwsza połowa bdb w naszym wykonaniu. Druga była fatalna. Buchalik - w bramce pewny. W pierwszej połowie 11 razy wznawiał grę wykopem, ani razu celnie... Krótkie podania dobre. Sadlok - solidnie w obronie, jedna głupia strata po której była kontra w drugiej połowie. Wg mnie bez szału grał. Wasyl i Glowa - pewnie w obronie, Wasyl dyrygował wszystkimi szczególnie Bartkowskim bo parę razy zostawial autostradę swoją stroną. Wasyl dodatkowo groźny w ofensywie, widać że na niego grane są stałe fragmenty z boku boiska. Głowacki miał jedno wybicie które odbiło się od kogoś z Termaliki i była kontra, ale szybko przerwana. Bartkowski - w ofensywie fajnie wszedł kilka razy, w obronie niby dobrze, ale miałem wrażenie, że to z jego strony były groźniejsze akcje. Llonch - bardzo mi się podoba jak gra i wychodzi do pressingu. Nie grał jakoś spektakularnie, ale jak go nie było na boisku to pressing zniknął. Wg mnie pewniak do pierwszego skladu. Basha - bardzo mało widoczny. Ale nie pamiętam jego błędów. Jak miał piłkę to raczej dokładnie zagrywał. Halilovic - dużo akcji przez niego szlo. W pierwszej połowie dużo faulował, wg mnie niepotrzebnie. Jak miał mało czasu na decyzję to dogrywał dobrze. Jak miał masę miejsca i czasu to prowadził piłkę i ją tracił lub był faulowany. Rzuciło mi się w oczy (bo stałem zaraz obok) jak były dwa wyrzuty z autu dla nas i wyrzucał Bartkowski piłkę do niego i mówił mu żeby zgrał do niego po wyrzucie i dwa razy piłka tak koślawo się od niego odbiła że od razu strata.. coś w sobie ma ale jeszcze dosyć głęboko to chowa. Małecki - kilka razy fajnie próbował ze zwodem, jakimś rajdem ale mało dokładności. Boguski - czuje tą taktyke, kilka głupich strat, ale inni też takie mieli, a nie potrafili dać tyle w ofensywie co on. Mimo wszystko myśli na boisku i choć nie zawsze kopnie tam gdzie chce to jest groźny. Gol, poprzeczka i piękna asysta do Carlitosa. Carlitos - nasz mózg ofensywy - większość poleceń co do ustawienia Carillo przekazywał jemu. Był wszędzie bardzo fajnie zmieniali się z Boguskim i Maleckim miejscami i ciężko było ogarnąć kto gdzie gra. Problemy z tym mieli tez gracze Termaliki. Pewne wykończenie przy golu, jedna próba strzału z połowy boiska i przelobowanie bramkarza ale sporo brakło. Choć pomysł dobry i ją będąc obok nie zauważyłem że bramkarz stal tak wysoko. Po przerwie zmiana zawodników i grali: Kolar - mało widoczny, na początku się starał presowac i dużo biegał, nie miał żadnej sytuacji strzeleckiej, piłka rzadko do niego docierała Wojtkowski - zdecydowanie powinien zapomniec o tym meczu. Nie kojarzę dobrego zagrania. Trzy razy przyjął piłkę ręką i sędzia przerywal. Dwa razy bawił się z piłką na 20 metrze i ją tracił przez co Carillo wychodził z siebie stojąc z rozłożonym rękami i załamując głowę. Szkoda mi się nad nim pastwić bo go lubię i podobał mi się w tamtej rundzie, ale dzis wyglądał okropnie słabo.... Palcic - był daleko po przeciwnej stronie i ciężko było mi dostrzec co robił dobrze a co źle. Kojarzę dwie wrzutki, jedna dobra do Kolara który zgrał piłkę Imazowi, druga niecelna. Imaz - wyglądał wg mnie najlepiej z tych co weszli w drugiej części. Brał grę na siebie, oprócz jednej straty było ok. Jeden strzał po zgraniu Kolara minimalnie obok, z wolnego z metr nad bramką. Perez - nie wyróżniał się niczym. Cywka - kilka odbiorów i mądrze rozprowadzał piłkę. Ale też bez fajerwerków. Ogólnie w drugiej połowie mieliśmy bardzo mało posiadania piłki. W ogóle w ciągu meczu wydaje mi się że to Bruk Bet był częściej przy piłce. Czy widać już jakąś mega poprawę co do stylu? Niektóre ataki byly ciekawe z pierwszej piłki, kombinacyjne. Ale nie było ich duzo, może 2-3. Pressing widoczny dopoki na boisku był Llonch Carlitos Mały i Boguski bo głównie oni dawali sygnał. Na pewno stałe fragmenty gry uległy poprawie widać w nich pomysł i to może przynosić jakieś korzyści. Spodziewałem się na pewno większej naszej kontroli i posiadania piłki, tego na pewno brakowało. Rzucały się w oczy też szybkie ataki zaraz po przejęciu piłki. Jak zagramy tak jak w pierwszej połowie z Lechią to raczej damy radę, ale jak będzie tak jak w drugiej... to nie mamy większych szans. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Może przesadzam trochę ale Wojo zaczął kiwać dwa razy przy naszym polu karnym i tracił piłkę. Carillo słusznie się na niego wtedy wkur.wial.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Sądzę, że w pytaniu-żarcie chodziło o to załamanie głowy w znaczeniu językowym, a nie o wytłumaczenie
Załamać można ręce, głowę zwieszamy Ale dzięki za sprawozdanie ze sparingu, już serio. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Haha nie zajarzyłem, że coś nie tak napisalem
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Ale dzięki bardzo za relację. Człowiek nie musiał odpalać nawet tych wszystkich tt
![]() Skład raczej sie już kształtuje, oby chłopaki zagrali z Lechią tak jak w 1 połowie. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2017
Offline |
|
|
Oglądał ktos dzisiejszy sparing z Piastem?
1) Jak wyglądała nasza gra? 2) Jak mocno rezerwowym składem grał Piast? |
|
|
|
Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Odpowiedź na pytanie nr 2 wynika poniekąd z poniższej relacji:
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...yczka_na_plus/ ![]()
Kurde faja!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Piast (wyjściowy skład): Plach - Sedlar, Korun, Rugasević, Budzik - Bukata, Krakowczyk, Pietrowski, Valencia, Jagiełło - Papadopoulos Grali także: Dybowski, Czerwiński, Badia, Tymiński, Jodłowiec, Szczepaniak, Kirkeskov Wisła napisał(a):
|
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Są/będą jakieś nagrania z meczu?
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Jestesmy gotowi na poniedzialek
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Małecki i Ondrasek wczoraj na plus. Co prawda ten pierwszy, ze dwa razy zachował się egoistycznie, ale miał też dobre podania otwierające drogę do bramki. Ondrasek chyba wyszczuplał, tak się wydaje przynajmniej optycznie i jakoś płynniej się rusza. Jego występ też można ocenić pozytywnie.
![]()
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka Gdyby to najczęstsze słowo polskie Gdyby mama miała ...., to by była ojcem" |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
|
Może nie jestem z Krakowa i to mi się wydaje dziwne, żeby na forum kibicowskim się jarać jakimiś groszami z tego, że moneyczynski moze zagrać na MS. Wiem, że kryzys, ale zluzujcie.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Maly skrot z meczu wczorajszego z Piastem, z ich youtube, moze Wisla tez wrzuci
https://www.youtube.com/watch?v=QbDdFFaAgvg&t=1s |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Kostal, Bałaniuk, Małecki wypadli fajnie, przynajmniej ze skrótu.
Piast nie zrobił sztycha. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
O dziwo Patryk grał bardziej w środku, a Ondrasek na skrzydle, może taka zmiana ról ma sens?
![]()
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka Gdyby to najczęstsze słowo polskie Gdyby mama miała ...., to by była ojcem" |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
A ja jestem ciekaw o co chodzi z Kolarem. Trudno mi coś powiedzieć o jego innych walorach piłkarskich, ale mam po raz kolejny wrażenie, że potrafi dobrze pokazać się do gry w końcowej fazie akcji. I teraz pytanie, czy to, że niewiele z tego wynika, to efekt tego, że koledzy nie potrafią mu wtedy dobrze dograć, czy też tego, że "nie chcą"? To ewentualne "niechcenie" wcale nie musi być złośliwe. Może na treningach słabo u niego jest z wykorzystywaniem takich sytuacji i koledzy nie maja do niego zaufania?
P.S. Z innych ciekawostek, to akcja od 58 sekundy filmiku przypomniała mi o tym, jaki jest jeden z największych walorów Brleka ![]()
Ostatnio edytowane przez Adasss : 26.03.2018 o godz. 11:29.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
a gdzie ten film?
dzięki znalazłem
Ostatnio edytowane przez FraMat : 26.03.2018 o godz. 13:05.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Skrót krótki, ale kilka akcji typowych dla Patryka Małeckiego i tak się w nim znalazło. Typowych, czyli głowa w dół i luta - to nic, że dookoła są lepiej ustawieni koledzy.
![]() ![]() A potem się dziwi, że nie gra. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
Jako jeden z członków fanclubu Kostala chcialbym podkreślić ladna asystę. Wypatrzyl fajnie Małeckiego.
Nawet po tym skrócie widać że to byl więcej niż sparing. Ostra rywalizacja o miejsce w składzie trwa. Czuć też, że drużyna jest bardzo wybiegana i forma zawodników zwyzkuje. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
![]()
Ostatnio edytowane przez Dariook : 26.03.2018 o godz. 17:41.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ale jak on się tam znalazł?
Ostatnio edytowane przez Dariook : 26.03.2018 o godz. 18:00.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Tutaj natomiast dosc egoistyczne zachowanie kolegi z druzyny. Mały pod grą i az sie prosiło o klepkę na jeden kontakt.
![]()
Ostatnio edytowane przez Dariook : 26.03.2018 o godz. 18:14.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Sorry, ale ewidentnie, na siłę chcesz go wybronić!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Jak na siłe? R1 + O i by było pozamiatane.
![]()
Ostatnio edytowane przez Dariook : 26.03.2018 o godz. 18:20.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
O tym nie pomyślałem - tak by było!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Albo mógł po prostu podać do Małego, a on by już wszystkich okiwał i strzelił : )
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|