|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Świetna wiadomość. Swoją drogą Sadlok przez ostatnie kilkanaście miesięcy pokonał drogę od Sadl(L)oka do niemal ulubieńca trybun.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Brawo Maciek i zarząd
![]() Dzięki! Idziemy do przodu, wszyscy na Pogon ![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Generalnie to brawo dla Maćka.
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Super Maciek, od dwoch dni jak tylko pojawila sie informacja o Jagielloni mialem nadzieje, ze szybko zalatwia sprawe, bys moze to zainteresowanie przyspieszyly sprawe. Ciesze sie niezmiernie, dla mnie w tym momencie to nasz najlepszy obronca, ktory jak widac ma Wisle w sercu w porownaniu do pewnego jegomoscia, ktory klamal w zywe oczy zeby potem pokazac nam cztery litery, nazwiska wymieniac nie musze.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Nie wierzyłem przyznaję, to teraz poproszę jeszcze Carlitosa.
![]()
JK: "Koniec z bylejakością i dziadostwem. Czas na godność, klasę i profesjonalizm."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
I moje przeczucie mnie nie zgubilo
myślę że Maciek pogra z 2 lata na LO a później będzie naszym podstawowym środkowym obrońca.Myślę że Maciek docenił to że Wisła wyciągnęła do niego rękę gdy wywalil go z Chorzowa. Tu się odbudowal i fakt że chce zostac nasza legenda.... nie wymaga nawet komentarza. Po prostu duma rozpiera! |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Zastanawia mnie jeszcze czy:
a). oczekiwania finansowe Maćka nie były aż tak wysokie b). Wisła jest w stanie płacić zawodnikom absolutnie pierwszego wyboru naprawdę godziwe pieniądze |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Stawiam na B chodź i po części A a może dostał jeszcze jakieś bonusy ?
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Myślę, że prawda leży gdzieś po środku.
Tak jak mówił Junco, jeśli zawodnik dobrze czuje się w klubie to zawsze można się dogadać i przedłużyć kontrakt na zasadzie kompromisu z dwóch stron. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
![]() ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Dzisiejsza wiadomość o przedłużeniu kontraktu z Sadlokiem niesie ze sobą jeszcze jedną nowinę: "Hej, tu Wisła, my mamy się świetnie!". To bardzo budujące, że możemy w łatwy sposób (jest listopad, za 2 miesiące Sadlok mógł podpisać kontrakt z dowolnym klubem) zatrzymać naszego czołowego piłkarza na tak długi czas.
To bardzo piękna wiadomość z jeszcze jednego względu. Sadlok bardzo zżył się z miastem, klubem, kibicami. O tym już wspomniało powyżej kilka osób. To jest na prawdę fantastyczna sprawa, że udało się nam go zatrzymać. Brawo! Brawo! Brawo! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Fantastyczna wiadomość. Przez kilka ostatnich lat nie mieliśmy ani finansowych ani sportowych argumentów, żeby takich piłkarzy jak Maciej przekonywać do pozostania w Krakowie. Ewidentnie idzie ku lepszemu, bo bez względu na sytuację osobistą rodziny Sadloków (jak sam mówi, zadomowili się w KRK) najlepszy LO ligi nie zostałby u nas jedynie z sentymentu. Strona finansowa musiała być co najmniej satysfakcjonująca. Bardzo konkretny sygnał dla piłkarzy, sztabu, kibiców, mediów i przeciwników. Stajemy na nogi.
Ciepło pozdrawiam Krzysztofa Mączyńskiego. ![]()
vel HatefulRespect
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Ja też dołączam do tej radości. Trzymam kciuki za Maćka, go bo polubiłem.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Bardzo dobra wiadomość. Maciek to nasz kluczowy zawodnik, ważniejszy od Lloncha czy Gonzalesa wg mnie. Chciałbym aby Carlitos i Małecki przedłużyli kontrakty jako kolejni piłkarze.
Nie wiem czy Gonzales to taki kosmos dla nas - jak gra skoncentrowany jest dobrze, ale jak gra nonszalancko zawala mnóstwo bramek. Pod tym względem jest bardzo niestabilny. Junco na tak kluczową pozycje powinien jednak poszukać kogoś kto gra bardziej równo. Mam wrażenie że jak nie gra Gonzales to statystycznie tracimy mniej bramek w tym sezonie. Llonch którego jako pierwszy nazwałem "białym Ngolo Kante" też nie jest kluczowy wg mnie. Lepszy od Veleza czy Bashy? Nie sądzę, a i Perez jak się rozegra może być lepszy. Jak na razie nikt się o niego nie bije co też jest wymowne. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
W temacie Carlitosa i innych jest duży wywiad z Junco (zalinkowałem do Wisła w mediach). Junco twierdzi, że Wisła ma kasę by nie musieć Carlitosa sprzedawać.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Nie sugerowałbym się tym. Niezależnie od tego, jak wygląda rzeczywista sytuacja klubu, będą mówili że nie potrzebujemy pieniędzy, bo inaczej mogłoby to zaniżyć oferty za Carlitosa. Przyznanie, że wciąż mamy poważne problemy finansowe, byłoby równoznaczne z powiedzeniem, że zaakceptujemy zaniżoną kwotę za Carlitosa, bo musimy go sprzedać.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Nie wiem czy Maciek zdaje sobie sprawę z tego co właśnie zrobił. Stał się jednym z nas. Mam nadzieję, że to udźwignie. Powodzenia Maciek!
![]()
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka Gdyby to najczęstsze słowo polskie Gdyby mama miała ...., to by była ojcem" |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
Wg mnie to ważny pilkarz, ale na ten moment sa inni z ktorymi trzeba przedłużyć kontrakt. W tej kolejnosci: Małecki Carlitos (dluzszy, na lepszych dla niego warunkach) Llonch (bo nie ma opcji przedłużenia, a warto mieć trochę stabilizacji, aby i on sam sie za nowym klubem nie rozgladal. Ma 25 lat, może sie jeszcze rozwinie) Reszta kadry i tak ma różne klauzule lub ich przyszłość powinna się rozstrzygnąć wiosną. Jak Glowa w kwietniu bedzie zdrowy i w formie to będzie mu trzeba jak co roku tluc do glowy nowy kontrakt ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Stadion też Wisła wynajmuje od miasta, więc ktoś może zapytać czy są zaległości. Więc na bezczelasa zarząd czy Junco kłamać nie mogą. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
Jeśli rok temu zdobylismy licencje bez najmniejszego problemu to i tym bardziej teraz się uda. Wtedy jednak porykalismy sie z dużo większymi problemami. I faktycznie teraz nie będziemy mieli noża na gardle jak w przypadku sprzedaży Judasza i Brleka.
Jeszcze co do kontuzji Kolara.. to patrząc na poczynania Ondraska, formę Balaniuka (gość chyba pol roku nie mial pilki przy nodze) , kontuzjach oraz wieku Brożka może się okazać że w zimie Junco będzie szukal kolejnego napastnika. I to nawet zakładając pozostanie Carlitosa. Ilościowo i na papierze wyglądamy świetnie kadrowo, ale rzeczywistość już nie jest taka różowa. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
Poza tym Sarapata po przyznaniu licencji uslyszala w biurze, że jeszcze nigdy tak to "sprawnie" nie poszlo i zawsze byly jakies problemy/zaniedbania w dokumentacji. Ja wierzę w tych ludzi i nawet golym okiem widać ze sytuacja w klubie jest stabilna. Sadlok by sie z nami nie wiązał na 4 lata gdyby było inaczej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Nie wierzyłem że Sadlok zostanie przedłużony. To nasz kluczowy zawodnik, od dawna trzyma równą formę.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|