The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.07.2017, 10:43
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Dajcie już spokój - każdy pamięta nicki, które wystawiłyby dupę niemiaszkom i które posądzały TS o niecne działania. Oni sami wiedzą, na jakich pajaców wyszli. To pokazuje też, jakie mają w rzeczywistości pojęcie o klubie i ludziach z nim związanych.
Trzeba też zapamiętać nicki, które obrabiają dupę Jankowi. Np:

Profil na forum. Nie zgadza się data urodzenia, ale 200% to ta sama osoba:

http://www.wislakrakow.com/forum/member.php?u=239976

Ja sam mówiłem, że ma dobre info. Bo to prawda. Ale tym co zrobił ostatnio...
Ostatnio edytowane przez TIR_DO_SŁUBIC : 29.07.2017 o godz. 10:48.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 29.07.2017, 10:47
Trzeba też jasno rozgraniczyć pajaców od normalnych, bo jednak większość chętnych na bogatego inwestora nie wyobrażało sobie sytuacji, żeby od razu coś podpisywać. Sprawdzić trzeba było dokładnie. Wyszła lipa i nie ma po czym płakać, bo TS pokazał, że świetnie sobie radzi.

Szkoda mimo wszystko pochopnego wypowiedzenia upoważnienia TFK, bo podejrzewam, że ono wygasało w jakimś bliskim terminie. Szkoda kasy TSu, bo jeżeli to było 0,5 miliona to jednak spora kwota. Chyba, że strony uradziły jakiś kompromis, w końcu Pani Prezes spotykała się z 'bossem', więc może skończyło się bez większych konsekwencji? Ktoś coś wie? ;P

Co do tego całego Fana4104820394820 to już po jego wcześniejszych postach można było zobaczyć, że koleś bełkocze i jest ostro cięty na TS. Bardzo dobrze, że został zdemaskowany, bo pewnie już nie będzie miał tupetu, żeby siać tu brednie (jeśli nie dostał w między czasie bananem w łeb).

Co do tego calego Janka to info przekazuje często ciekawe, ale zawsze trzeba brać poprawkę, że ktoś może go w błąd wprowadzać, to tylko człowiek. Trzeba po prostu patrzeć przez palce, raczej jako możliwą ciekawostkę, a nie fakt objawiony, z lekkim dystansem i tyle. Wiadomo temat był bardzo poważny, więc tutaj było o to ciężko. Ja osobiście nie mam twittera, więc jeśli go czytywałem to tu na forum.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 29.07.2017 o godz. 10:49.
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 29.07.2017, 10:59
Człowiek potrawie się przyznać do błędu i powiedzieć że się pomyli/dostał źle info. Natomiast ten debil idzie w zaprate i uważa się za wyrocznie i najmadrzejszego
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 29.07.2017, 11:00
Hiszpanska Inkwizycja na forum.
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
cudlaty
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.07.2017, 11:01
Garret napisał(a):Wyświetl post
A ten prawdziwek?
Ale pomijając indywiduum powyżej, myślę, że jednak przepraszać jest za co. Insynuacji, jakoby nasz zarząd kręcił wałki na Wiśle, było mnóstwo. Jakiś gamoń nawet pisał, że p. Sarapata zaciąga chwilówki u Miśka.
Czy tak trudno zrozumieć, że to nie tylko są władze klubu, ale także jego kibice i tym ludziom naprawdę na Białej Gwieździe zależy?
A, Panie Miga, jakim chvjem trzeba być, by smarować swoich - ponoć - braci po szalu w jakimś szmatławcu po tym, gdy samemu się dało dupy? Dzisiejszym artykułem nie tylko dobiłeś do dna - Ty je przebiłeś i przepier.doliłeś się do płaszcza Ziemi.
Brak słów.
To ja Ci może wyjaśnię to, czego nie jesteś w stanie wyczytać wprost z tego mojego wpisu: chciałbym byś zauważył, iż w zdaniu tym wskazuję na to, iż Wisła w całej tej sytuacji jest jak skrawek materiału, za który ciągną z każdej strony trzy osoby, bo każdy chce wydrzeć dla siebie jak najwięcej. Każdy dba o swój interes i niestety śmiem twierdzić, że dotyczy to też osób sprawujących władzę w TS-ie. Z jednej strony TF, z drugiej TS a z trzeciej szemrany inwestor, to każdy widział. Jak Polska rozdzierana między zaborców…. I nie pieprz mi proszę o tym, że pani Prezes TS, jak i kilka osób stojących za nią, swoją postawą w trakcie tej całej historii, za każdym razem wykazywała się tylko i wyłącznie troską o Wisłę, że wszystkie jej zachowania były w pełni profesjonalne i przekonujące. To nie jest tylko moje zdanie! Niestety.... O TF i Niemcach nie wspominam, bo oni akurat mnie nie obchodzą. Jestem przekonany o tym, iż to nie jest ostatnia taka historia w naszym przypadku i wcześniej czy później znów się pojawią jakieś próby wykupu akcji Wisły i znów na tym forum będzie pełno gadania o intencjach poszczególnych stron, w tym i TS-u. Nigdzie nie popierałem Niemców! Zwracałem uwagę, na to, iż TS nie zawsze postępuje fair wobec umowy zawartej z TF, a wielu tutaj bez względu na to, czy mają jakaś wiedzę czy nie, już wydawało wyroki. Tym wszystkim, brakowało mi dobrego stylu, profesjonalistów za jakich powinien uchodzić TS. W zamian widziałem nerwowe ruchy, błędny wzrok, słyszałem drżący głos na konferencji. Dla mnie Wisła jest wartością największą i nie będę akceptował żadnych i czyichkolwiek działań, które miałyby być czynione ze szkodą dla Wisły. I mam w dooopie to co myślą o mnie takie osoby jak Ty, wolfy, ogryzki i inni... Potrafię docenić wszystko to dobre, co TS i Pani Sarpata uczynili dla Wisły, ale na ich działania patrzę tak samo krytycznie jak patrzyłbym na działania każdej innej instytucji, czy organizacji, czy osoby, która będzie zarządzać Wisłą.
WISŁA TO JEST POTĘGA, WISŁA NAJLEPSZA JEST!
FRANEK 21, NIGDY JUŻ NIE BĘDZIE TAKIEGO JAK TY!
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 29.07.2017, 11:01
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
Hiszpanska Inkwizycja na forum.
Trzeba rozliczyć wszystkich. Pobanować na zawsze: zmiętego, MalyTSW i innych.

Pierwszy żeruje na info. Drugi zbiera koszulki piłkarzy i sprzedaje. Zasrane żmije, a takich tu pełno.
Odpowiedz cytując
ArturBarlinek
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2011

Stary 29.07.2017, 11:03
Tuż przed oświadczeniami TF i TS pisał, że spotkanie właśnie trwa, ktoś mu odpisał, że nie ma żadnego spotkania, to napisał, że to są konta ludzi z TS o ludźmi w zmowie z nimi, bo chcą zablokować transakcję. Debil istny.
Po wszystkim zaczął usuwać Tweety i zablokował wszystkich i zamknął profil dla osób z zewnątrz.
Najbardziej dziwi mnie to, że ludzie ufali mu [Wiślacy] bardziej niż TSowi

Sarapata o Głowackim i Brożku: Dziękuję za szacunek do kibiców, wierność barwom, siłę charakteru, wyrozumiałość i klasę. Za stawianie zawsze na pierwszym miejscu dobra klubu. Jesteście Wisłą Kraków. Jej siłą, historią i legendą na zawsze!

Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 29.07.2017, 11:04
cudlaty napisał(a):Wyświetl post
...
Czytałem całe mnóstwo twoich postów na temat TS, jesteś chyba największym burakiem z całej grupy obrażających obecny zarząd.
Odpowiedz cytując
cudlaty
Senior Member

Stary 29.07.2017, 11:07
Czytałem całe mnóstwo twoich postów na temat TS, jesteś chyba największym burakiem z całej grupy obrażających obecny zarząd.
myślę, ze mógłbym powiedzieć o tobie to samo, tyle że w drugą stronę...jak widzisz nawtykać tobie i też można... Buraku..
Odpowiedz cytując
ArturBarlinek
Socios Wisła Kraków

Stary 29.07.2017, 11:08
Cudlaty, trochę odleciałeś. Drżący głos? Taak prezes daje z siebie wszystko, a tu ktoś wpada i robi z klubu night klub i chce wszystkich dookoła wyruchać bez mydła w dupę. Nie dziwie się jej bo ona zęby zjada, by postawić klub na nogi i nie da zrobić mu krzywdy, o to się nie bój.

Sarapata o Głowackim i Brożku: Dziękuję za szacunek do kibiców, wierność barwom, siłę charakteru, wyrozumiałość i klasę. Za stawianie zawsze na pierwszym miejscu dobra klubu. Jesteście Wisłą Kraków. Jej siłą, historią i legendą na zawsze!

Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 29.07.2017, 11:09
teo napisał(a):Wyświetl post
Czyli wygląda to tak że ten kasztan zainspirował frajera mige.
Pierwsza o naszym Machiavellim z Hutnika napisała GK, co oznacza, że p. red. Miga sprzedał swojego informatora kolegom z prasy, albo sprzedał komu innemu i info poszło w świat. Uprzejmie zakładam, że to nie p. Bernacki poinformował gazetę o swoich związkach z Krakowem, a p. red. Midze nie wypadł z kieszeni kalendarz z danymi informatorów.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 29.07.2017, 11:09
cudlaty napisał(a):Wyświetl post
myślę, ze mógłbym powiedzieć o tobie to samo, tyle że w drugą stronę...jak widzisz nawtykać tobie i też można... Buraku..
Co mógłbyś powiedzieć o mnie? Ja na potwierdzenie mogę cytować twoje żenujące wypowiedzi pastuchu.
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Stary 29.07.2017, 11:11
Ciekawe cudlaty jak ty byś się zachował w takiej sytuacji...

Wkladaszw coś całe serce, masę roboty, pracy itp. A tu nagle przychodzi jakiś cwaniaczek i mówi ci że to jest teraz jego i wypierdalaj. Ty byś pewnie na spokoju to przyjął i jeszcze poczęstował kawa...
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 29.07.2017, 11:15
>Człowiek potrawie się przyznać do błędu i powiedzieć że się pomyli/dostał źle info. Natomiast ten debil idzie w zaprate i uważa się za wyrocznie i najmadrzejszego

Tego tematu już nie znam, bo nikt nie wrzucał u nas na forum; twittera nie posiadam, więc jeśli tak jest to faktycznie ch*j mu w oko
Odpowiedz cytując
cudlaty
Senior Member

Stary 29.07.2017, 11:16
ArturBarlinek napisał(a):Wyświetl post
Cudlaty, trochę odleciałeś. Drżący głos? Taak prezes daje z siebie wszystko, a tu ktoś wpada i robi z klubu night klub i chce wszystkich dookoła wyruchać bez mydła w dupę. Nie dziwie się jej bo ona zęby zjada, by postawić klub na nogi i nie da zrobić mu krzywdy, o to się nie bój.
OK. Nie twierdzę, że tak nie nie jest. Na początku nie wierzyłem w TS, później pzrez swoje działania udowodnili mi, że chcą i potrafią wyciągnąć Wisłę z tarapatów. Przyznam, że nie ufam IM do końca i z uwagą obserwuję co robią. Pani Sarpata wraz z p. Mięttą, w tym wszystkim i tak wydaje mi się najbardziej OK. Będę obserwował dalej i naprawdę wierzę w to, że kiedyś powiem sobie, że moja nieufność była nieuzasadniona. Pozdrawiam.
Odpowiedz cytując
teo
Banita

Od: 08.2008

Stary 29.07.2017, 11:28
czaro napisał(a):Wyświetl post
Pierwsza o naszym Machiavellim z Hutnika napisała GK, co oznacza, że p. red. Miga sprzedał swojego informatora kolegom z prasy, albo sprzedał komu innemu i info poszło w świat. Uprzejmie zakładam, że to nie p. Bernacki poinformował gazetę o swoich związkach z Krakowem, a p. red. Midze nie wypadł z kieszeni kalendarz z danymi informatorów.
Tak to wygląda. Jak się miga zorientował że to równo wydymano to posłał pocalunek śmierci.
W sądzie ciężko to będzie udowodnić. Cały proces przyczynowo -skutkowy ale nie każdy potrzebuje wyroku sądu. Prawda?
Odpowiedz cytując
Jam55
Senior Member

Od: 01.2016

Stary 29.07.2017, 11:48
Niestety pomimo radości z wczorajszych oświadczeń TS i TF o zakończeniu negocjacji w beczce miodu jak zwykle znalazła się łyżka dziegciu. Większość mediów opisuje jakoby kibice zniechęcili niemaszkow do kupna Wisły. To źli kibole wydzwaniali i straszyli inwestorów. Patrząc przez pryzmat przyszłych inwestycji sponsorskich czy również może w przyszłości przejęcia klubu przez kogoś poważnego dobrej reklamy pisanie takich głupot nam nie robi.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 29.07.2017, 11:56
teo napisał(a):Wyświetl post
Tak to wygląda. Jak się miga zorientował że to równo wydymano to posłał pocalunek śmierci.
W sądzie ciężko to będzie udowodnić. Cały proces przyczynowo -skutkowy ale nie każdy potrzebuje wyroku sądu. Prawda?
Ale chodzi o odpowiedzialność za naruszenie prawa prasowego polegającego na ujawnieniu danych informatora? Raczej byłoby trudno, a do tego to wyżej to były tylko moje domysły, więc głupio byłoby ferować nawet takie forumowe wyroki.

Natomiast odnosząc się do całości działalności p. red. Migi w ostatnim tygodniu, to uważam, że "twarde" prawo w ogóle nie powinno regulować zniesławień, znieważeń, etyki dziennikarskiej etc. Najlepszą odpłatą dla p. red. byłoby, gdyby nikt na Wiśle nie chciał z nim rozmawiać, a kibice nie czytali jego artykułów. Piłkarz pozdrowiłby go cierpkim spi*r*alaj na pytanie o wywiad, a znajomi z trybuny nie podeszli się przywitać. Może jakiś miły kioskarz powiedziałby mu kiedyś: "pana nie obsługujemy!". Wydaje mi się, że nie chcieć utrzymywać kontaktów ze szkodnikiem to uzasadniona postawa i sprawiedliwa odpłata. Przy czym pamięć ludzka nie jest wieczna, więc i ten ostracyzm nie zrobiłby z Migi pariasa. To wszystko.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 29.07.2017, 12:03
Pomijając już całe pie*dolenie ludzi życzących źle TS-owi, czy ktoś orientuje się ile TS musiał zapłacić za zerwanie umowy pośrednictwa z TF? To był dość nieprzewidziany wydatek, mam nadzieję, że nie zaburzy mocno planów budżetowych.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 29.07.2017, 12:09
Co mógłbyś powiedzieć o mnie? Ja na potwierdzenie mogę cytować twoje żenujące wypowiedzi pastuchu.
A jest bogata kolekcja, bo się chłopaczek niemiecką kasą ostro podniecił.
Jam55 napisał(a):Wyświetl post
Niestety pomimo radości z wczorajszych oświadczeń TS i TF o zakończeniu negocjacji w beczce miodu jak zwykle znalazła się łyżka dziegciu. Większość mediów opisuje jakoby kibice zniechęcili niemaszkow do kupna Wisły. To źli kibole wydzwaniali i straszyli inwestorów. Patrząc przez pryzmat przyszłych inwestycji sponsorskich czy również może w przyszłości przejęcia klubu przez kogoś poważnego dobrej reklamy pisanie takich głupot nam nie robi.
O tym samym myślałem. Nie ma niestety w Polsce kary na takich obszczymurków jak Miga czy frajerzy z "Weszło!". A przynajmniej bardzo trudno ją wyegzekwować.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 29.07.2017 o godz. 12:13.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
sl@y
Senior Member

Od: 10.2014

Stary 29.07.2017, 12:21
wiertar napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe cudlaty jak ty byś się zachował w takiej sytuacji...

Wkladaszw coś całe serce, masę roboty, pracy itp. A tu nagle przychodzi jakiś cwaniaczek i mówi ci że to jest teraz jego i wypierdalaj. Ty byś pewnie na spokoju to przyjął i jeszcze poczęstował kawa...
Malo tego, nastawił by cztery litery bo "niemiec" przed oczami wyma.ch.u.j.e milionami ojro. Jeszcze sie tak zastanawiam czy jakies konsekwencje poniesie ten caly kasztelan.
Odpowiedz cytując
RadekKRK
Member

Od: 08.2016

Stary 29.07.2017, 12:24
To nie była żadna zemsta, a przynajmniej nie była priorytetem.

Z prawniczego punktu widzenia, po złożeniu oferty na stosowną kwotę 40mln+, potencjalny nabywca miał prawo do audytu i wglądu do wszystkich dokumentów Wisły Kraków SA, również tych poufnych.
Następnie miał wpłacić sprzedawcy 40mln+, a w zamian otrzymać 100 % Wisły Kraków SA.

Nie rozumiem osób, które pieprzą, że gdyby nie nagłośnienie sprawy to doszło by do przejęcia. Gówno prawda, nie doszłoby do przejęcia, bo warunkiem sine qua non było wpłacenie 40 mln zł, a te pionki tego nie miały. Nie było opcji rozbicia na raty, przedstawienia gwarancji bankowych. Miał być konkret w postaci pojawienia się pieniędzy na koncie sprzedawcy.

Złożenie oferty miało więc na celu możliwość przeprowadzenia audytu i otrzymanie możliwości wglądu do dokumentacji.

Sukces jeszcze nie jest finalny. Udaremniono próbę. Teraz trzeba dowiedzieć się kto za tym stał i po co mu to było.

Ktoś się mocno natrudził, aby dobrać się do dokumentów i to był cel, a nie przejęcie klubu na który nie mieli kasy.

Może być tak, że jakiś ŁEB zwęszył dobry biznes.

Możliwość wglądu do finansów klubowych oraz dokumentacji jest dochodowym przedsięwzięciem. Jeżeli jesteś wierzycielem klubu i wiesz jaki jest stan finansów klubu, masz wiedzę, że możesz np. przycisnąć Wisłę Kraków SA do wcześniejszego uregulowania długu. Dziesiątki umów zawieranych przez Wisłę zostałaby spenetrowane przez obce osoby. Te wszystkie informacje byłyby na sprzedaż. Część dziennikarzom, a niektóre redakcje byłyby skłonne zapłacić dobre pieniądze za wiedzę ile wynosi dokładne zadłużenie. Druga część potencjalnym sponsorom, którzy wiedzieliby ile zaproponować aby przebić obecnego sponsora i nie przepłacić, a część mogłaby być zaoferowana jeszcze innym zainteresowanym.

Sądzę, że Berantzky i ten jego przydupas mogliby nawet 200 tysięcy+ w najbliższych miesiącach wyciągnąć na sprzedaży niektórych informacji.

To co teraz trzeba zrobić to pozwać Bernatzkiego o prowadzenie negocjacji bez zamiaru zawarcia umowy. Ktoś Wiśle oraz TFK musi zwrócić środki zaangażowane w prawników oraz wywiad gospodarczy.

Nie można osiąść na laurach, bo popatrzcie co ten Bernatzky robi, on napisał sobie dupochron, że nie doszło do transakcji bo obawia się o życie i zdrowie.
Clue dopiero przed nami. Jeżeli chcieli zarobić na tym, że będą mieli dostęp do dokumentów, a potem smakowite kąski odsprzedadzą to jestem to w stanie zrozumieć (motyw pieniądzy) pozwać ich i dać nauczkę. Kto wie może jednak coś się za tym kryje. Może mieli mocodawców? Kto dał informacje do MIGI i JANEXA?

Natomiast teksty, że Kasztelaniec zrobił to z zemsty są słabe, bo one jakby kończą dyskusję. Teraz to wygląda tak: agha spoko wszystko jasne zrobil to z zemsty, możemy iść do domu, możemy się rozejść, ewentualnie ktos go tam dojedzie. Błąd trzeba pozwać typa i wyciągnąć czy działał sam, czy miał mocodawcę, które dokumenty planował odsprzedać i komu, czy już miał potencjalnego nabywcę.
Odpowiedz cytując
Jam55
Senior Member

Od: 01.2016

Stary 29.07.2017, 12:25
Po prostu nikt nie podkreśla że telefony to tylko insynuacje tego bernatzky'ego czy jak mu tam. Od razu wszyscy przyjmują to jako prawdę objawioną. To nie bernatzky okazał się przekrętem tylko kibice. Najgorsze że dalej niektórzy mieniący się kibicami Wisły na Twitterze piszą takie pierdoły.
Odpowiedz cytując
ArturBarlinek
Socios Wisła Kraków

Stary 29.07.2017, 12:36
O tym samym pomyślałem, gość składa pismo o chęci zakupu klubu po czym dostaje wgląd do wszystkich papierów i robi audyt, potem stwierdza, że jednak się rozmyślił i sprzedaje info o sytuacji finansowej dalej.

Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 29.07.2017, 12:45
Powiem tak połowa pokemonów jak usłyszała o nowym inwestorze dostała orgazmu, bo sobie ubzdurała transfery nie wiadomo kogo: Zlatan (serius?) (Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów), ale jak zaczęło się powoli dziać,że nic z tego nie będzie pokemony zaczęły płakać i jechać po TS-ie jak po burej suce.Nikt wam nie broni kupowania Wisły bierzcie kasę i lecicie do Pani prezes.Forum się podzieliło niestety, a może stety na tych kumatych,że może nic z tego nie być i na pokemonów które widziały $$$ przed oczami.Rok temu nic was przypadek Jakub M nie nauczył? I, że pojawienie się kolejnego inwestora z dupy z kupą pieniędzy ? To nie PSG czy inny klub gdzie obraca się milionami,tylko Polska.Śmieszy mnie jedno kibice nagle się dodzwonili do Niemców, a Wisła nie i kto to tu kłamie ? Gdyby nie TS rok temu była by IV liga a może i gorzej, ciekawe ile wtedy było by kibiców Wisły garstka ?
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 29.07.2017, 12:53
Nie bedzie Niemiec plul Nam w twarz
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 29.07.2017, 13:13
RadekKRK napisał(a):Wyświetl post
(....)
1) Co do celu tego zamieszania - zgoda, ale odkąd tylko na konferencji podano informację, że warunkiem "oferentów" jest pomyślny audyt, pisaliśmy, że chodzi o dokumenty i tajemnicę przedsiębiorstwa.
2) Co do dalszego postępowania - kogo chcesz pozywać? Bernatzky'ego czy Bernackiego? Jaki jest jego adres? Pesel? Jakie ma obywatelstwo? A może Bernacki tylko przekazał zaproszenie do negocjacji w imieniu Stechert Group albo Gruppe. Ale nie ma takiej spółki, więc jednak Bernacki. Koszty, które wiążą się z ustaleniem potrzebnych informacji, trudności z obaleniem wszystkich tych śmiesznych wymyków (na marginesie pozostawiając ewentualne trudności z udowodnieniem winy w kontraktowaniu) i niewielkie szanse na wyegzekwowanie pieniędzy w przypadku zasądzenia odszkodowania sprawiają, że chyba gra nie jest warta świeczki. Tzn. p. prezes Sarapata jest prawnikiem, więc jeśli ma dużo wolnego czasu, może chcieć się pobawić - ale szczerze wątpię.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 29.07.2017, 13:21
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
Co z nimi? Czegoś nie zrozumiałeś? Może poproś kogoś starszego żeby ci je wyjaśnił...?
Wszyscy wszystko doskonale rozumieją
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 29.07.2017, 13:35
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Powiem tak połowa pokemonów jak usłyszała o nowym inwestorze dostała orgazmu, bo sobie ubzdurała transfery nie wiadomo kogo: Zlatan (serius?) (Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów), ale jak zaczęło się powoli dziać,że nic z tego nie będzie pokemony zaczęły płakać i jechać po TS-ie jak po burej suce.Nikt wam nie broni kupowania Wisły bierzcie kasę i lecicie do Pani prezes.Forum się podzieliło niestety, a może stety na tych kumatych,że może nic z tego nie być i na pokemonów które widziały $$$ przed oczami.Rok temu nic was przypadek Jakub M nie nauczył? I, że pojawienie się kolejnego inwestora z dupy z kupą pieniędzy ? To nie PSG czy inny klub gdzie obraca się milionami,tylko Polska.Śmieszy mnie jedno kibice nagle się dodzwonili do Niemców, a Wisła nie i kto to tu kłamie ? Gdyby nie TS rok temu była by IV liga a może i gorzej, ciekawe ile wtedy było by kibiców Wisły garstka ?
Widzę, że znowu przyjebałeś się do mnie. Smutne, że jesteś taki wyczulony, że gdy tylko przeczytasz jakieś nazwisko, kompletnie ignorujesz szerszy kontekst i już pocisz kolejny post "pokemony chco ibre 11111oneoene".

Nie byłem podniecony przyjściem nowych inwestorów, od początku śmierdziało, co zauważyło wiele osób. Natomiast zawsze miałem i w dalszym ciągu mam wiarę w ludzi prowadzących Wisłę i żaden brylant nie będzie mi wymyślał od pokemonów.
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 29.07.2017, 14:02
RadekKRK napisał(a):Wyświetl post
(...)
Natomiast teksty, że Kasztelaniec zrobił to z zemsty są słabe, bo one jakby kończą dyskusję. Teraz to wygląda tak: agha spoko wszystko jasne zrobil to z zemsty, możemy iść do domu, możemy się rozejść, ewentualnie ktos go tam dojedzie. Błąd trzeba pozwać typa i wyciągnąć czy działał sam,czy miał mocodawcę, które dokumenty planował odsprzedać i komu, czy już miał potencjalnego nabywcę.
To bardzo interesujące co napisałeś. Faktycznie wydaje się, że sama zemsta Dominika Kasztelańca. to zbyt mały argument na to wszystko co się wydarzyło . W trakcie tego całego zamieszania pisałem, że skoro nikt nie wie kim tak naprawdę jest ten Stechert (czy jak im tam) i osoby, które wymieniane są przy tej tranzakcji, to za tym wszystkim musi stać ktoś inny. Ktoś kto za wszelką cenę chce pozostać w ukryciu. Na pewnym etapie napisałem, że WislaFan123 znany teraz jako Dominik Kasztelaniec. wie kto to jest i niech powie.(jak komuś chce się wertować SB to powinien znaleźć ten wpis).

W mojej ocenie choć dużo wiedział bo sam był w Wiśle Kraków, zdobył tam kontakty zapewne do różnych firm ludzi to był za krótki by w pojedynkę zrobić taki "biznes".

Pytanie czy on poszedł do kogoś czy ktoś przyszedł do niego. Skąd znajomość kaluzuli (był wówczas pracownikiem klubu?) Jeśli nie to kto mu tą wiedzę przekazał.

Tak się zastanawiam czy "inwestor" z Niemiec to przypadek czy też nie. Jeśli nie, to kto się dobrze obraca na niemieckim rynku futbolowym itp itd.

Brzmi jak teoria spiskowa? Być może, może fantazja mnie ponosi ale świat już nie takie rzeczy widział, czasami okryte po latach.

Miłego dnia
https://youtu.be/sDJxU-QoNgU?t=1m12s
Ostatnio edytowane przez PvD : 29.07.2017 o godz. 14:05.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów