The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.07.2017, 15:03
To ilu jest materialistów na tym świecie jest zatrważające. Ostatnie wydarzenia to pokazały.Usprawiedliwia się kłamstwo, chęcią zarobienia pieniędzy. Ja nikomu dóbr materialnych nie zazdroszczę. Nie przeszkadza mi to, że ktoś zarabia po kilkadziesiąt tysięcy miesięcznie. Żenujące jest jednak to, że człowiek posuwa się do ohydnych kłamstw, żeby osiągnąć maksymalny zysk i znajduje się kilkudziesięciu klakierów, którzy to rozumieją i bronią takich postaw. Dla coraz większej liczby osób, nie liczą się już żadne świętości.Takie słowa jak honor, wywołują uśmiech politowania na ich twarzach.
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka
Gdyby to najczęstsze słowo polskie
Gdyby mama miała ...., to by była ojcem"
Odpowiedz cytując
jonaf
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 06.07.2017, 15:58
Krystian Kujawa w Podbeskidziu
Jazda , Jazda , Jazda Biała Gwiazda!!
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 06.07.2017, 15:59
Barti napisał(a):Wyświetl post
To ilu jest materialistów na tym świecie jest zatrważające. Ostatnie wydarzenia to pokazały.Usprawiedliwia się kłamstwo, chęcią zarobienia pieniędzy. Ja nikomu dóbr materialnych nie zazdroszczę. Nie przeszkadza mi to, że ktoś zarabia po kilkadziesiąt tysięcy miesięcznie. Żenujące jest jednak to, że człowiek posuwa się do ohydnych kłamstw, żeby osiągnąć maksymalny zysk i znajduje się kilkudziesięciu klakierów, którzy to rozumieją i bronią takich postaw. Dla coraz większej liczby osób, nie liczą się już żadne świętości.Takie słowa jak honor, wywołują uśmiech politowania na ich twarzach.
Pozwolę sobie na komentarz.

1) prawdomówność i honor nie mogą być logicznie jednocześnie najwyższymi i absolutnymi wartościami, bo istnieją sytuacje, w których trzeba między nimi wyważać (np. przydarzy Ci się coś bardzo wstydliwego i zostaniesz zapytany, czy to prawda...);
2) prawdomówność raczej nie jest najwyższą i absolutną wartością, bo łatwo wyobrazić sobie sytuację, w której intuicyjnie rozpoznajemy moralność kłamstwa (np. Gestapo wpada do kamienicy i pyta, czy ukrywasz powstańca...);
3) honor również raczej nie jest najwyższą i absolutną wartością, bo inaczej niemożliwe byłoby funkcjonowanie w społeczeństwie (np. pokłóciłeś się w sposób ambicjonalny z rodzicami - przyznajesz się po czasie do błędu i przepraszasz, czy już nigdy się do nich nie odzywasz...), albo nawet przeżycie (np. spotykasz na ulicy mężczyznę z bronią, który Cię obraża - rzucasz się na niego jak Steven Seagal, czy odchodzisz zadowolony, że Cię nie zastrzelił...);
4) kłamstwo dla pieniędzy jest czymś powszechnym (np. znienawidzony szef pyta Cię w pracy, czy go lubisz...).

Nie podobało mi się zachowanie Mączyńskiego (samej decyzji o przenosinach nie oceniam), ale używasz bardzo dużych słów, które - jak podejrzewam - nie zawsze byłbyś gotów wcielić w życie. Podobnie jak Mączyński.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 06.07.2017, 16:21
czaro napisał(a):Wyświetl post
Pozwolę sobie na komentarz.

1) prawdomówność i honor nie mogą być logicznie jednocześnie najwyższymi i absolutnymi wartościami, bo istnieją sytuacje, w których trzeba między nimi wyważać (np. przydarzy Ci się coś bardzo wstydliwego i zostaniesz zapytany, czy to prawda...);
2) prawdomówność raczej nie jest najwyższą i absolutną wartością, bo łatwo wyobrazić sobie sytuację, w której intuicyjnie rozpoznajemy moralność kłamstwa (np. Gestapo wpada do kamienicy i pyta, czy ukrywasz powstańca...);
3) honor również raczej nie jest najwyższą i absolutną wartością, bo inaczej niemożliwe byłoby funkcjonowanie w społeczeństwie (np. pokłóciłeś się w sposób ambicjonalny z rodzicami - przyznajesz się po czasie do błędu i przepraszasz, czy już nigdy się do nich nie odzywasz...), albo nawet przeżycie (np. spotykasz na ulicy mężczyznę z bronią, który Cię obraża - rzucasz się na niego jak Steven Seagal, czy odchodzisz zadowolony, że Cię nie zastrzelił...);
4) kłamstwo dla pieniędzy jest czymś powszechnym (np. znienawidzony szef pyta Cię w pracy, czy go lubisz...).

Nie podobało mi się zachowanie Mączyńskiego (samej decyzji o przenosinach nie oceniam), ale używasz bardzo dużych słów, które - jak podejrzewam - nie zawsze byłbyś gotów wcielić w życie. Podobnie jak Mączyński.
Mądry post. Warto przeczytać.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 06.07.2017, 16:27
Wychodzi na to, że lepiej w życiu być zakłamanym .....m.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 06.07.2017, 16:31
_ukoL napisał(a):Wyświetl post
Wychodzi na to, że lepiej w życiu być zakłamanym .....m.
Nie. Wychodzi na to, że istnieje wiele wartości, które każdy ustala sobie subiektywnie i w życiu wyważa oraz, że nie odróżniasz prawdomówności od słowności (dotrzymywania zobowiązań).
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Stary 06.07.2017, 17:20
Właśnie Czaro doskonale pokazał jak to wygląda w dzisiejszych czasach. Znakomicie przy pomocy pseudo dialektyki potrafił rozmyć bardzo prosty temat. Bełkot i próba przekonania, że białe jest czarne.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 06.07.2017, 17:31
Oczywiscie ze w zyciu bardziej sie oplaca byc zaklamanym s....ysynem i lawirantem. Finansowo przynajmniej.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 06.07.2017, 17:53
To juz wiemy jaki bedzie jego nastepny klub

Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 06.07.2017, 17:54
Właśnie miałem o tym pisać... Krzysztof dzięki. Kamień nam spadł z serca... Nowy nick bardzo trendy na TT... Taki
farszawski... brakuje jeszcze żebyś napisał że jak na zawodowstwo przystało internetu nie czytasz...
Ostatnio edytowane przez Vinci : 06.07.2017 o godz. 17:59.
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 06.07.2017, 18:01
Właśnie Czaro doskonale pokazał jak to wygląda w dzisiejszych czasach. Znakomicie przy pomocy pseudo dialektyki potrafił rozmyć bardzo prosty temat. Bełkot i próba przekonania, że białe jest czarne.
Ustalmy jedno: ja również oceniam zachowanie Mączyńskiego negatywnie. Nie podobało mi się ono.

A co do Twojego komentarza - bez urazy, ale uważam, że klepnąłeś co Ci ślina na język przyniosła zamiast szanować słowa. Pewnie forum kibicowskie nie jest najlepszym miejscem na tego typu dyskusje, ale sobie pozwoliłem.
Jest różnica pomiędzy skrajnym oportunizmem a małymi kłamstwami, które pozwalają nam funkcjonować w społeczeństwie. Chciałem powiedzieć, że nie ma nic złego w tym, że syn składając życzenia mówi matce, że jest najpiękniejsza na świecie, chociaż w 99% przypadków pewnie tak nie myśli, a nie stawiać za wzór Danielaka z Wodzireja.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Stary 06.07.2017, 18:06
Ustalmy jedno: ja również oceniam zachowanie Mączyńskiego negatywnie. Nie podobało mi się ono.

A co do Twojego komentarza - bez urazy, ale uważam, że klepnąłeś co Ci ślina na język przyniosła zamiast szanować słowa. Pewnie forum kibicowskie nie jest najlepszym miejscem na tego typu dyskusje, ale sobie pozwoliłem.
Jest różnica pomiędzy skrajnym oportunizmem a małymi kłamstwami, które pozwalają nam funkcjonować w społeczeństwie. Chciałem powiedzieć, że nie ma nic złego w tym, że syn składając życzenia mówi matce, że jest najpiękniejsza na świecie, chociaż w 99% przypadków pewnie tak nie myśli, a nie stawiać za wzór Danielaka z Wodzireja.
Twoje porównania są brzydko mówiąc - z dupy. Bez urazy.
Odpowiedz cytując
najm
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 06.07.2017, 18:38
Ja chciałbym tylko dodać, że płacz po odejściu Mąki jest zupełnie nie na miejscu. Przypominam, że Mąka w Wiśle, a Mąka w reprezentacji, to - że tak kolokwialnie to ujmę - dwie różne mąki. W Wiśle nie wbijał się na poziom choćby zbliżony do gry w reprezentacji. Nie wiem, czy to wina kolegów z zespołu, którzy go hamowali, czy nie. Koniec końców, nie jest to postać, której odejście stworzyło lukę nie do wypełnienia. Jest wręcz odwrotnie, ktoś musiał odejść, skoro przyszli nowi - zwłaszcza Haliliovic.

Pamiętajcie, że również Sobol kiedyś od nas odchodził i to była strata. Nawet w wieku emerytalnym by się nadawał do gry na poziomie wystarczającym dla Wisły.

Ja bardziej żałuję mimo wszystko straty Handzlika. Nie dlatego, że to jakiś wybitny piłkarz. Może nawet nigdy nie dogoni Mączyńskiego. Ale na Handzliku można byłoby zarobić. Co do Mączyńskiego to mam wątpliwości. Skoro w zeszłym roku - tuż po Euro, nie padła taka oferta, która by zadowoliła zarządu, to z każdym kolejnym rokiem takie prawdopodobieństwo by malało.

Reasumując, nie ma co płakać. Teraz to Legia będzie miała problem. Wszakże cześć kibiców może być nieprzychylna Mące (przecież wyraźnie deklarował, że do nich nie chce iść, a teraz skłoniła go tylko kasa). Poza tym to Legia musi wyskakiwać z kasy, którą myślała, że uzyska dzięki VOO. Legię - jak w tym sezonie nic nie ugra (i tego jej życzmy) - czeka los Wisły i walka z długami. I wtedy dopiero się Mąka zdziwi
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 06.07.2017, 18:39
Ale przecież nie dyskutujemy o Mączyńskim, tylko o wartościach, przez pryzmat których chcesz go (i innych) oceniać. Dla mnie istotne jest to, że Mączyński naskładał obietnic i deklaracji, a potem je wszystkie złamał. Dla Ciebie to, że a) mówił nieprawdę, b) wybrał wyższy klub, który lepiej płaci, c) złamał kodeks honorowy, idąc grać do rywala.

Chyba, że chodziło Ci rzeczywiście o przykłady, które podaję. Ale one adekwatnie ilustrują to, co chce powiedzieć i jeżeli tak, to dalsza rozmowa nie ma sensu.
Odpowiedz cytując
Radwi
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2005

Stary 06.07.2017, 18:40
dobra, teraz zauważyłem, że to tweeterino

ale przez chwilę myślałem, że gościa stać na takiego tweeta...
Powód: tweeterino
Ostatnio edytowane przez Radwi : 06.07.2017 o godz. 18:44.
Odpowiedz cytując
abcabc
Senior Member

Od: 02.2014

Stary 06.07.2017, 18:54
1) prawdomówność i honor nie mogą być logicznie jednocześnie najwyższymi i absolutnymi wartościami
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Mądry post. Warto przeczytać.

No to koledzy nie tylko pokazują swoje wartości moralne półświatka, ale się nimi chwalą. Nowe hasło: Bądź mendą, jak my!

Ty po prostu nie rozumiesz co to honor. To nie ślepa reakcja. To poczucie własnej godności. Nie musisz nikogo pobić, żeby mieć honor. Po prostu nie być szmatą.
Nie musisz kłamać. Wystarczy powiedzieć "nie twój biznes" (szmata boi się ponieść konsekwencji uczciwego postepowania, człowiek z wartościami - nie). A mówienie do "znienawidzonego szefa", że się go lubi, to przykład niezłego ku...stwa.

Mąciński mógł zachować honor nie udając i nie umizgując się do klubu, fałszując uczucia przywiązania. Inni tego nie robią.
Taki Brożek nie musi udawać, bo wiadomo, że to Wiślak.
Tylko krętacze i szmaty to robią.

A tutaj: Mączyński z koszulką z napisem "K***ewskie" (z drugiej strony "Fortuna").
Pasuje. Jaki klub, taki zawodnik.
W Wiśle zwodnik, w Ległej to będzie "zawodnik", ale od zawodzenia.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 06.07.2017, 19:31
abcabc napisał(a):Wyświetl post

No to koledzy nie tylko pokazują swoje wartości moralne półświatka, ale się nimi chwalą. Nowe hasło: Bądź mendą, jak my!

Ty po prostu nie rozumiesz co to honor. To nie ślepa reakcja. To poczucie własnej godności. Nie musisz nikogo pobić, żeby mieć honor. Po prostu nie być szmatą.
Nie musisz kłamać. Wystarczy powiedzieć "nie twój biznes" (szmata boi się ponieść konsekwencji uczciwego postepowania, człowiek z wartościami - nie). A mówienie do "znienawidzonego szefa", że się go lubi, to przykład niezłego ku...stwa.
Wydaje mi się, że nie do końca zrozumiałeś, co chciałem powiedzieć, ale na wszelki wypadek oceniłeś i zareagowałeś agresją. Proszę mnie tak nie nazywać. Życie też chyba nie jest takie proste, jak uważasz - ale jeżeli Twoje jest to chyba dobrze, tylko pozazdrościć.
Odpowiedz cytując
abcabc
Senior Member

Od: 02.2014

Stary 06.07.2017, 19:42
@czaro
Ty promujesz ideologię żałosnych ludzi bez godności. Co innego zrobić coś głupiego i złego, a co innego promować ideologię, że robienie tego jest normalne, a nawet dobre.
Pierwsze się może ludziom zdarzać, ale jeżeli to jest nawyk i wręcz promowanie k..stwa i sk..stwa, to należy to zwalczać.

Mieć honor nie oznacza, że musisz wygrać za każdym razem. Jak masz złego szefa, to nie musisz mu tego mówić. Czym innym jest bycie miłym dla ludzi (do czego zobowiązuje kultura), a czym innym jest umizgiwanie się i obłuda w celu osiągnięcia korzyści.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 06.07.2017, 19:42
Cóż... życie toczy się dalej.
Ciekawi mnie tylko ile w końcu za niego dostaliśmy-jeśli nawet nie 500t tj. najlepsza informacja o stanie naszych finansów. I to pewnie nie ostatni transfer z Wisły (oby skończyło się tylko na jeszcze jednym).
Pozwolę sobie dołożyć też cegiełkę (a co mi tam) do Waszych rozważań nt. etyki, moralności, zasad itd... - "kto jest bez grzechu..." Pewnie to gdzieś słyszeliście...
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 06.07.2017, 20:03
Tu nie chodzi o bycie 'bez grzechu'.

No sorry, jak ktoś udaje wielkiego Wiślaka, a potem odpierdala taką kaszanę to o czym tu gadać? Jest część ludzi co postąpiłaby tak jak on, część co by kazała się warszafce .......ić. A część znając siebie nie składałaby takich debilnych deklaracji. Sorry, jak się powie A, to trzeba powiedzieć B. Trzeba być konsekwetnym - tym bardziej, że deklaracja padła bardzo niedawno.

Jeżeli ja mówię swojej kobiecie, że ją kocham to ma ona prawo oczekiwać, że nie okaże się gnojem, któremu po dwóch tygodniach się odwidzi i poleci do innej. Proste? Proste. Gdybym się z kimś spotykał i nigdy się nie deklarował - no to wiadomo, sprawa prosta. Co innego jak wyjadę z jakimś pierścionkiem czy oficjalną deklaracją, a potem po 2 tygodniach powiem SORRY ALE WIESZ, FAJNA BLONDI JEST WOLNA. Cyce ma fajniejsze i z ryja jakaś wyględniejsza od ciebie. NARA.
Myślę, że takie coś zawsze boli i będzie boleć. I gościu nie ma co liczyć na wyrozumiałość tych, którym zależy na Wiśle. To tak jak ja bym po takiej akcji chciał mieć dobry kontakt z rodzicami niedoszłej wybranki. No cóż, nie da się. Chłopak spalił za sobą mosty i jest sam temu winien. Pokazał jaki jest naprawdę.

Ja zawsze starałem się w trudnych wyborach życiowych kierować się sercem i sumieniem. Słowa się dotrzymuje, a morda to nie cholewa. Dla mnie to zawsze było ważne. Współczuję ludziom, którzy idą przez życie i tylko "JA, JA, JA". Wiadomo, że każdy jest w jakimś stopniu egoistą i zawsze stara się wybrać najlepszą opcję dla siebie. Niestety tylko niewielu wybierając patrzy na uczucia innych i na to, że może ich zranić / zawieść.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 06.07.2017 o godz. 20:10.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 06.07.2017, 20:16
Majdan jak byl u nas to zawsze podkreślał ze szanuje Wisłe ,gra na 100% ,ale serce ma dla Pogonii.I zawsze go za to szanowałem,ze mówi prawde.

Dzis w dobie dwuliowośći,fałszu i obłudy ciezko ,bo kazdy w dupie ma jakies wieksze wartosći,i reguły.W Piłce to samo,dzis mowi to jutro tamto,.
A samo zachowanie mimo wszystko pokazuje klasę,a raczej brak jej u Mączynskiego,bo mogł to inaczej rozegrać i mówic tez co innego.
Mąka dołaczył do innych kombinatorów jak Kalu Uche,Dziki Donald czy Melikson.
I odchodzi w niesmaku.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 06.07.2017 o godz. 20:19.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Stary 06.07.2017, 20:31
No i w tym miejscu chciałem podziękować wszystkim, dla których jakieś wartości moralne jeszcze mają znaczenie. Przyzwalając na pewne sprawy, usprawiedliwiając zło w pokrętny sposób, doprowadzamy do totalnego upadku zasad które powinny obowiązywać w normalnym społeczeństwie. K...two trzeba tępić. Dzięki temu, kolejna osoba która na kłamstwie i oszukiwaniu innych, będzie chciała zbić majątek może 100 razy się zastanowi. Jest akcja i jest reakcja. Oczywiście można napisać kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamieniem. Ja odpowiem tak - znamy się na tyle, na ile nas sprawdzono. Ja do tej pory nigdy nie oszukiwałem publicznie nikogo, trąbiąc na lewo i prawo, że nie przejdę do konkurencji i że się nie sprzedam za kasę. Nigdy nie ogłaszałem tego i nigdy do tej pory tego nie zrobiłem.
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 06.07.2017, 21:04
Czaro, życzyłbym sobie Twojego rozsądku i dystansu. Masz oczywiście rację. Moja reakcja jest emocjonalna - ale mam ten luksus, że mogę sobie na nią pozwolić, nie jestem w zarządzie. Nie podoba mi się sam fakt robienia interesów z oszustami.
W każdym razie dziękuję Ci za mądre posty w tej dyskusji.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 06.07.2017, 23:34
No i w tym miejscu chciałem podziękować wszystkim, dla których jakieś wartości moralne jeszcze mają znaczenie. Przyzwalając na pewne sprawy, usprawiedliwiając zło w pokrętny sposób, doprowadzamy do totalnego upadku zasad które powinny obowiązywać w normalnym społeczeństwie. K...two trzeba tępić. Dzięki temu, kolejna osoba która na kłamstwie i oszukiwaniu innych, będzie chciała zbić majątek może 100 razy się zastanowi. Jest akcja i jest reakcja. Oczywiście można napisać kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamieniem. Ja odpowiem tak - znamy się na tyle, na ile nas sprawdzono. Ja do tej pory nigdy nie oszukiwałem publicznie nikogo, trąbiąc na lewo i prawo, że nie przejdę do konkurencji i że się nie sprzedam za kasę. Nigdy nie ogłaszałem tego i nigdy do tej pory tego nie zrobiłem.
Browar dla Kolegi !

Mi się juz pisac nie chce.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 07.07.2017, 10:53
https://www.youtube.com/watch?v=B6qWPfZX5Wk

Odpowiedz cytując
szamik
Member

Od: 04.2009

Stary 07.07.2017, 11:02
"Legia Warszawa dzisiaj jest yy uważam yyyy jedną z topowych zespołów w Europie."
Odpowiedz cytując
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 07.07.2017, 11:05
Dnia 04.07.2017 Kaziu Moskal LEGENDA @WislaKrakowSA przeszedł operację. Pytany o samopoczucie mówi, że czuje się dobrze. Dużo zdrowia! ����

info tt
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 07.07.2017, 11:36
ok, przyznaje , jest ku*wą , przepraszam za moje wcześniejsze posty, tego filmiku nie nagrali/zmontowali przeciez wczoraj...
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 07.07.2017, 12:54
A kij mu w mrowisko,życzę mu kontuzji tak na pół roku
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Michaleo3
Junior Member

Od: 12.2016

Stary 07.07.2017, 13:21
Podobają mi się teksty o tym, że Krzysztof M. nie zhańbił się itp tylko wybrał lepszą ofertę pracy. I porównania czy kibice go krytykujący nie zrobiliby tego samego. Szkoda tylko, że nikt nie widzi perspektywy.
To był jak wybór między dwiema pracami:
- już zajmowanym stanowiskiem boya hotelowego za 1450 zł miesięcznie (praca bez wielkich perspektyw awansu)
- oferowanej "pracy" jako chłopiec do towarzystwa dla bogatych gejów który dodatkowo ich okrada po "robocie" (może aby wyleczyć "ból du*y") za jakieś 20-30 tys miesięcznie + to co ukradnie
Pan Krzysztof M. wybrał drugą ofertę pracy. Ok chciał zarabiać więcej? Zarabia. Czy było warto? Jeśli to lubi...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów