The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.12.2016, 14:31
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
To jest taka wojna czy może "wojna" i albo my albo oni. Albo wygrają ci co bardziej myślą prawo albo ci co na lewo.
Postawa o jakiej mówisz musi sie skonczyc rozlewem krwii, chyba ze komunistów de facto 'nie ma' i Jarosław walczy z własnymi fantazjami.

Dążysz do wojny domowej i akceptujesz to. Nie mam na to argumentu, choć w pewien sposób rozumiem Twoje powody.
Jest to dla mnie kwestia sumienia a kazdy ma swoje.

Wszystkiego najlepszego na nowy rok!
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 30.12.2016, 15:18
Nie dążę do wojny domowej tylko do usunięcia śmieci w kąt. Też już nie mam zamiaru kontynuować dyskusji bo wszystko napisałem. Uważam, że mam rację w swoim rozumowaniu bo nie da się budować Polski na zdrajcach, konfidentach, UBekach, tych co wiecznie się wstydzą Polski, nie da się budować Państwa na zgniłych autorytetach. Nie ogarniemy tego to zawsze będą wielkie problemy czy będa rządzić ci z prawej czy z lewej.
Cytat:
Wszystkiego najlepszego na nowy rok!
Wszystkiego dobrego.

Cytat:
Rozumiem, ze to jest odcięcie się od czerwonej hołoty?
Czy ja gdzieś napisałem, że PiS się odciął od PZPRowców. Czytaj uważnie. Ze wszystkich partii, które mają realne szanse na rządzenie to PiS jest tą najlepsza z najgorszych. Nie znam dokładnych statystyk ale jestem pewien, że odsetek komuchów w PO, SLD czy PSL jest x razy większy. Także na obecnym etapie dla dobra sprawy można poprzeć PiS bo jeśli nie chcesz tych 50 PiSowskich komuchów to będziesz miał 500 powiązanych z PO czy PSLem. Także jeśli i tak nie ma na dzisiaj innego wyjścia to wolę 50 komuchów PiSowskich i dalej walczenie już innymi sposobami (innymi partiami, klubami, ludźmi bo wiadomo, że PiS sam swoich Piotrowiczów nie zdekomunizuje) w przyszłości.
Obrażanie się dzisiaj na pisowskiego Piotrowicza i mówienie, że lepsze PO z Piotrowiczami x 10 to jest działanie na niekorzyść Polski.
A jeśli masz lepszy plan niż PiS, realny plan na dzisiaj to go przedstaw.

PS
Poza tym przypajacowałeś z ta listą bo co do komuchów mają
41. Wojciech Dąbrowski - wojewoda mazowiecki z nadania PiS. Usiłował pozbawić mandatu Prezydenta Hannę Gronkiewicz-Waltz. W 1996 roku policja zabrała mu prawo jazdy na ponad rok za przekroczenie liczby dozwolonych punktów karnych. W 2006 roku został zatrzymany za jazdę po pijanemu na rowerze i ukarany zakazem prowadzenia pojazdów na 2 lata. Ponadto okazało się, że Dąbrowskiemu nie odebrano wtedy prawa jazdy ze względu na wcześniejszą sprawę.
40. Jan Kobylański - sponsor Radia Maryja, biznesmen mieszkający w Urugwaju. Oskarżany o kolaborację z hitlerowcami w czasie II wojny światowej. Słynny z wielu antysemickich wypowiedzi.
38. Artur Piłka - doradca Prezydenta RP Lecha Kaczyńskiego, oskarżony o handel narkotykami, zatrzymany przez Policję.
37. Andrzej Kryszyński - pracownik ratusza kierowanego przez prezydenta Lecha Kaczyńskiego, rekomendowany przez Andrzeja Urbańskiego - szefa kancelarii prezydenta RP i prezesa TVP z ramienia PiS, oskarżony o korupcję, zatrzymany przez CBA.

itd itd
Trochę to śmieszne, że chcesz zabrać głos w dyskusji. Mówisz o czerwonej hołocie, wklejasz jakieś 40 kilka nazwisk i na pierwszy rzut oka wydaje się, że w PiSie jest 40 komuchów działających. Przy połowie nazwisk nie jest wykazane, że byli PZPRowcami czy frajerami, przy ćwiartce mowa jest o czasie sprzed dekady czyli rzadach PiS-SO-LPR i pieprzenie o komuchach z SO (trudno żeby wtedy PiS powiedział, że nie chce koalicji ze względu na x komuchów w SO i zrzekł się rządzenia).
Śmieszne
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 30.12.2016 o godz. 15:26.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 30.12.2016, 15:31
Ciekawa wymiana zdań pomiędzy Patrykiem Jakim a Pawłem Kukizem.

http://wpolityce.pl/polityka/321466-...nym-politykiem
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 30.12.2016, 16:35
Ta lista to jakiś bzdury.
Podam jeden przykład
Cytat:
23. Marcin Wolski, 21.07.2006 mianowany został dyrektorem I programu PR - od 1975 roku do końca był w PZPR, będąc m.in. sekretarzem POP w PR
Już w latach siedemdziesiątych Marcin Wolski prowadził programy satyryczne w Trójce.
Żeby w ogóle w radio pracować trzeba było być formalnie zapisanym do PZPR.
Ba, tak było w większości zakładów pracy. Żaden kierownik nie mógł być poza PZPR.
Natomiast wszyscy, jako tako ogarnięci czekali na jego co tygodniowe audycje, żeby wspólnie z nim pośmiać się z kretynów u władzy, żeby poczuć trochę wolności w eterze. Tego typu audycje kształtowały świadomość ludzi, którzy potem tworzyli NZS czy Solidarność
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 30.12.2016, 16:38
Przedstawiasz w swoich wypowiedziach tezę, że PiS jako jedyny odciął się kompletnie od całego postkomunistycznego happeningu podziału władzy - angażowanie w swoje struktury ludzi z powyższej listy świadczy o tym, że wcale tak nie było. Tyle.

I oczywiście, że w innych partiach jest ich więcej, niektóre może i są nawet złożone w całości z czerwonych mord. Natomiast nie szarżowałbym z tym, że PiS to jedyna partia, która walczy z z degrengolada po 89r. - poustawiani są tak samo jak i wszyscy inni. I jeżeli naprawdę, naprawdę, naprawdę uważasz, że działają dla dobra Polski, kierując się patriotyzmem, a nie po to, żeby utrzymać stołki jak najdłużej, to najkrócej rzecz ujmując - jesteś w błędzie.
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 30.12.2016, 16:43
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Ta lista to jakiś bzdury.
Podam jeden przykład

Ba, tak było w większości zakładów pracy. Żaden kierownik nie mógł być poza PZPR.
I nic się nie zmieniło. Tylko nazwy partii.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 30.12.2016, 17:06
O to już miejcie pretensje do icka dikmana za grubą kreske z 1989 r
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 30.12.2016, 17:11

Ale o zmarłych się podobno źle nie mówi, jak to?

Drugą kreskę wciągnął w 2009r.
Anty PO-PiS!!!
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 30.12.2016, 17:12
AYALA napisał(a):Wyświetl post
O to już miejcie pretensje do icka dikmana za grubą kreske z 1989 r
No tak bo reszta solidarnosciuchow stawiala czynny opor.
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 30.12.2016 o godz. 17:13.
Jaroo1
Senior Member

Stary 30.12.2016, 18:05
Cytat:
Przedstawiasz w swoich wypowiedziach tezę, że PiS jako jedyny odciął się kompletnie od całego postkomunistycznego happeningu podziału władzy
Ciekawe gdzie ja tak napisałem.
Cały czas powtarzam, że najbliżej do patriotów PiSowi, Kukizom, narodowcom czy kibolom a z kolei po drugiej stronie bieguna, czyli odpowiednikami komuchów są KODziarze, PO, N itd.
A, że nie ma sytuacji zero jedynkowych to co mam zrobić? Powiesić się, na nikogo nie głosować? Wiadomo, że w PiSie też jest kurestwo ale ogólnie mają więcej plusów niż minusów. I tyle. U KODiarzy i reszty jest wręcz odwrotnie. Ciężko tam nawet znaleźć normalnego i dobrego Polaka skoro to jest środowisko pro UBeckie, komusze i pro Bolkowe.
Dlatego plus ma tutaj PiS bo chociaż nie przyjmuje tej spuścizny PRLowskiej i jej nie broni. Oni mają tych Piotrowiczów swoich ale się tym nie afiszują. A to całe jebane środowisko lewackie to ludzie skompromitowani, którzy dosłownie bronią frajerów, kłamią, że nie współpracowali z SB (vide Bolek), bronią morderców itp.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 30.12.2016, 23:06
Cytat:
To największa transakcja zakupu dzieł sztuki przez państwo w powojennej historii Polski. Skarb Państwa kupił Kolekcję Książąt Czartoryskich. Najbardziej znane dzieła znajdujące się w to "Dama z gronostajem" Leonarda da Vinci oraz "Krajobraz z miłosiernym Samarytaninem" Rembrandta.

Umowę w tej sprawie na Zamku Królewskim w Warszawie podpisał wicepremier i minister kultury Piotr Gliński oraz prezydent Fundacji Książąt Czartoryskich, Adam Karol Czartoryski. Za kolekcję rząd zapłacił 100 mln euro + VAT. Budżet musiał więc wygospodarować kwotę pół miliarda złotych.

Czartoryscy mieli coś za uszami że się zgodzili na 100k ojro? Przecież ta kolekcja jest warta 5x tyle

E: tak milion - ale to dalej mało.
Ostatnio edytowane przez Kocur : 31.12.2016 o godz. 16:21.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 31.12.2016, 16:09
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Czartoryscy mieli coś za uszami że się zgodzili na 100k ojro? Przecież ta kolekcja jest warta 5x tyle
100 mln ojro
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 31.12.2016, 19:00
Doszukiwałbym się tutaj kwestii związanych ze sposobem odzyskania przez Czartoryskich praw do kolekcji w latach 80-tych. Może to być klucz do całego rebusu

A poza tym do siego roku życzę.
Kocur
semper fi

Stary 04.01.2017, 20:19
Rysiek to jest gość.

Najpierw wyruchał panią Schmidt a potem Schetynę:

Cytat:
Z apelem o zgłoszenie poprawek do budżetu, które miały być przedmiotem debaty w Sejmie, zwrócił się w środę do senatorów PiS lider Nowoczesnej Ryszard Petru. Przyznał jednocześnie, że rozmawia w sprawie zażegnania sporu w parlamencie także z politykami PiS. Deklaracją szefa Nowoczesnej zdumiony jest lider PO Grzegorz Schetyna.
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 04.01.2017, 22:54
Ostatnio edytowane przez heoij : 04.01.2017 o godz. 23:03.
Kocur
semper fi

Stary 05.01.2017, 14:31
5 stycznia a już dwóch liderów opozycji dokonało samogwałtu
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 05.01.2017, 16:41
Kocur napisał(a):Wyświetl post
5 stycznia a już dwóch liderów opozycji dokonało samogwałtu
Czas na Grzesia i PiS może rozpisywać nowe wybory by zdobyć konstytucyjną większość
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 05.01.2017, 18:07
alimenciarz z aspiracjami do koryta juz bez zahamowan i skrupułów kreci lody. Co bedzie jak juz bedzie przy korycie ?
Ostatnio edytowane przez AYALA : 05.01.2017 o godz. 19:05.
Kocur
semper fi

Stary 05.01.2017, 18:37

Jaroo1
Senior Member

Stary 05.01.2017, 20:07
Szkoda tylko tych dzieci, które są robione przez Mateusza w konia tak samo jak KOD.
Teraz przynajmniej wiadomo po co ten cały KOD. Żeby na frajerach zarabiać.
I tu się pojawia problem bo teraz ZOMOwcowi zabiora wiekszośc emerytury i z czego przeleje kase Kijowskiemu? No chyba nie z pały... zomowskiej

W ogóle taka sama sytuacja jak u Owsiaków. Oni też na WOŚP nie zarabiają, tylko ich firmy i fundacje inne zarabiają. Masakra z tymi nowoczesnymi złodziejami.
drozd:
AS82
Banita

Stary 05.01.2017, 21:24
Dobrze ,że prawicowy idol Rydzyk rozlicza się z każdej złotówki jaką wyciągnie od swoich fanów
Jaroo1
Senior Member

Stary 05.01.2017, 22:06
Widzisz różnicę w tym, że ten oszukiwał i na lewo brał kasę a Rydzykowi dają ludzie z własnej woli i świadomie?

Z tym Rydzykiem jest o tyle dziwna sytuacja, że gościu nie wiem, nie robi jakichś pogrzebów za 100 tys złotych czy wesel za 50 tys więc o co takim cepom jak ty chodzi to nie rozumiem. Boli dupa bo jest cwańszy od ciebie i ludzie mu sami kase dają?
Rozumiem, że może w....iać ksiądz, który wyciaga kase za pogrzeb, chrzciny, ślub, miejsce na cmentarzu itp ale co kogo obchodzi to, że Rydzykowi sie powodzi?
Boli dupsko i tyle. Ci co najwięcej krzyczą o cebulactwie to sami są jebanymi cebulakami.
drozd:
azor
Senior Member

Stary 05.01.2017, 22:07
nie nie, co Ty, Rydzyk dobry, Owsiak zły

nawet jezeli Owsiak faktycznie przyrabia przy wośp coś na boku, czego nie wiem i w zasadzie wcale by mnie to nie zdziwiło, to i tak skala jego działań i faktycznie zainwestowanych pieniędzy w szczytne cele jest nieporównywalna do czarnych. Ale fajnie by było przejąć wośp pod sutannę, nie?
Jaroo1
Senior Member

Stary 05.01.2017, 22:17
Co ma Rydzyk do Owsiaka czy tam piernik do wiatraka. Widzicie jaka jest wasza zjebana moralność. Goście, którzy oficjalnie nie zarabiają na swojej działalności społecznej a pół oficjalnie bo oczywiście to wszystko co robią jest zgodne z prawem - nazakładają jakichś spółek, fundacji chujów mujów, które działają w orbicie KOD czy WOŚP i biora kasę z fundacji za wykonywanie usług - ciekawe czy faktury nie lewe i zawyżone bo już o Mateuszku wiadomo, że zawyżał ceny i jeden z działaczy KOD mówi, że są faktury wystawiane za coś co robili inni ludzie za darmo.
I tu was dupa nie boli a, że gościowi jakies babki dają kasę bo chcą to już was boli?
Co cię obchodzi kto komu kasę daje? Czy ja mam mówić, że ludzie sa chorzy psychicznie bo na WOŚP lub KOD dają i ma mnie dupa bolec bo WOŚP zebrał ileś tam dziesiątek milionów w rok a KOD milion?

A wszystko przez te wasze uprzedzenia do koscioła i rycie bani przez lewaków.
PS A jeśli nie wiesz, że Owsiak pośrednio zarabia na WOŚP to widocznie nie jesteś w temacie i nie wiem po co się wypowiadasz. Poczytaj sobie o jego procesie z MatkąKurka (o zgrozo, typ ma taką ksywkę ze względu na ojca Rydzyka) to będziesz wiedział.
drozd:
AS82
Banita

Stary 05.01.2017, 22:20
Widzisz różnicę w tym, że ten oszukiwał i na lewo brał kasę a Rydzykowi dają ludzie z własnej woli i świadomie?

Z tym Rydzykiem jest o tyle dziwna sytuacja, że gościu nie wiem, nie robi jakichś pogrzebów za 100 tys złotych czy wesel za 50 tys więc o co takim cepom jak ty chodzi to nie rozumiem. Boli dupa bo jest cwańszy od ciebie i ludzie mu sami kase dają?
Rozumiem, że może w....iać ksiądz, który wyciaga kase za pogrzeb, chrzciny, ślub, miejsce na cmentarzu itp ale co kogo obchodzi to, że Rydzykowi sie powodzi?
Boli dupsko i tyle. Ci co najwięcej krzyczą o cebulactwie to sami są jebanymi cebulakami.
Owsiakowi też dają ludzie z własnej woli i świadomie

Rydzyk cwańszy...z tym się zgadzam , jak dla mnie to kawał cwanego s....ysyna.

Ty cepie ,zgodnie ze swoją logiką , pewnie zazdrościsz Kijowskiemu(skoro ja zazdroszcze Rydzykowi ) ,że tyle zarobił
azor
Senior Member

Stary 05.01.2017, 22:28
A umiesz czytać ze zrozumieniem? Bo póki co, to każdy pogląd nie zgodny z Twoim to prucie bani przez lewakow.

Po pierwsze nie wiem po co wplatywac w to KOD, nie ma nic wspólnego, ale rozumiem że to temat na czasie i warto wbić szpile(btw. cytujac Pana Lacha, to się kurqa skrompromitowali teraz ostatecznie).

Po drugie - uważam że różnica między Owsiakiem a Rydzykiem jest ogromna. Pierwszy ma swoje za uszami, ale setki milionów złotych, które min. dzięki niemu zostały uzbierane, trafiły do polskich szpitali. Czy według Ciebie zebranie o pieniądze przez Rydzyka na "kościół", zerowanie na ludziach myślących wiarę z kościołem, po to żeby kręcić biznes jest ok? Owszem, jest lepszym biznesmenem -ale to skoro rozpatrujeny go w takich kategoriach, to niech założy firmę i odprowadzi ładnie podatek.
Jaroo1
Senior Member

Stary 05.01.2017, 22:31
AS, tak jak się spodziewałem. Lewacki bełkot i nic więcej. Musiałbym być takim cebulakiem jak ty żeby komuś zazdrościć, że ma więcej kasy ode mnie albo, że mu ludzie ją dają dobrowolnie.
Cały czas pisałem o sytuacji gdzie ktoś udaje, że nie zarabia na swojej społecznej dzialalności a za plecami ludzi kase z tego bierze okrężnymi drogami. Tyle. Jak widac nawet czytać ze zrozumieniem nie potrafisz.

Azor, czyli jak ktoś pomaga ludziom to może oszukiwać i działać niemoralnie a jeśli ktoś nie pomaga ludziom to nie może działać niemoralnie.

PS O tym Rydzyku też mi się cieżko wypowiadać szerzej bo wszedzie się mówi, że on kasę zbiera, każdy o tym wie ale jak żyję 27 lat to nigdzie mi tam z lodówki czy w TV Rydzyk nie wyskakiwał i o kase nie prosił. Także nie wiem gdzie on tę kase zbiera, czy przez Radio Maryja czy TV Trwam ale na pewno kazdy inny, którego dupa boli wie i mu przeszkadza ta nachalność Rydzykowa, która jest wszechobecna.
Ciekawe właśnie jak to zbieranie kasy sie odbywa
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 05.01.2017 o godz. 22:42.
drozd:
azor
Senior Member

Stary 05.01.2017, 22:56
Pieprzysz głupoty - powiedziałem jedynie, że przy skali na jaką działa WOŚP naprawdę nie mam nic przeciwko temu, że kręcą lody na boku. Naprawdę. Zwłaszcza jeżeli stawia się ich w konfrontacji z kościołem - najbardziej zakłamana instytucja dziejów. A ojciec dyrektor jest ucieleśnieniem tejże hipokryzji.

http://m.newsweek.pl/polska/uczelnia...,398588,1.html

Chociażby tutaj dajesz dyrektorowi swoją kasę
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 06.01.2017, 06:44
Kościół ma Caritas, ktory zbiera w rok tyle co WOSP Owsiaka przez 20 lat ale to Owsiak moze krecic lody na boku bo on nie z Kosciola
Zeby nie bylo, w Caritasie pewnie tez leca przekrety skoro taka kasa jest w to zamieszana. Tacy juz sa ludzie. Jeden da dobrowolnie na Owsiaka, drugi na Rydzyka, trzeci pojdzie na .....i i jak dla mnie ten trzeci jest wygranym Wolna wola. Ktos chce pomagac to sam w swoim miejscu zamieszkania znajdzie potrzebujacych i bedzie im mogl pomagac bez pomocy Rydzyka i bez pomocy Owsiaka.
Co do lisiego, jakze niezaleznego portalu. Ty tez dajesz dyrektorowi swoja kase skoro czesc pieniedzy na uczelnie Rydzyka pochodzila z budzetu. Tak samo dajesz na kota Kaczynskiego, podroze Petru, osmiorniczki PO, zegarki Nowaka etc etc ale Tobie to tez nie powinno przeszkadzac no bo to tylko krecenie lodow na boku.
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 06.01.2017, 17:41
azor napisał(a):Wyświetl post
Pieprzysz głupoty - powiedziałem jedynie, że przy skali na jaką działa WOŚP naprawdę nie mam nic przeciwko temu, że kręcą lody na boku. Naprawdę. Zwłaszcza jeżeli stawia się ich w konfrontacji z kościołem - najbardziej zakłamana instytucja dziejów. A ojciec dyrektor jest ucieleśnieniem tejże hipokryzji.

http://m.newsweek.pl/polska/uczelnia...,398588,1.html

Chociażby tutaj dajesz dyrektorowi swoją kasę
Wiadomo czy chociaż za tą kasę kupią osmiorniczki? O sprzecie medycznym nie wspomne.

Ciekawe właśnie jak to zbieranie kasy sie odbywa
Szybko. Lata wprawy robia swoje.
https://www.youtube.com/watch?v=9ZMUFwTehKs

Cytat:
W 1994 r. redemptoryści dostali zgodę na emisję i od tamtego czasu powinni co roku dokładnie informować, skąd mają pieniądze. Przez sześć kolejnych lat tego jednak nie robili. Pierwsze sprawozdanie finansowe Radio Maryja złożyło dopiero za 2001 r. Wynika z niego, że uzbierano wśród słuchaczy 16 mln zł.
http://www.polityka.pl/tygodnikpolit...ia-maryja.read

Jest prawo i jest prawo. Podwójne standardy.
Urzad Skarbowy przyczepi się do kopertówek na weselu, ale fundacja ojca doktora dyrektora może nawet nie informowac skad ma pieniądze i ile ich ma.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 06.01.2017 o godz. 18:01.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów