|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku | |||
| Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) |
|
490 | 57,11% |
| Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% |
|
94 | 10,96% |
| Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem |
|
36 | 4,20% |
| Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia |
|
181 | 21,10% |
| Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej |
|
57 | 6,64% |
| Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Glik pokazał sędziemu, że jest ślepy. To sędzia powinien wylecieć. Najgorszy typ ślepca.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Dobry meczyk. Szkoda Milika bo moze sobie nie pograc z kilka miesiecy. Nawalka zjebal wystawiajac pomocnika za napastnika i mysle, ze to byl glowny powod "nerwowki" w drugiej polowie. Golym okiem widac ze naszym najlepiej gra sie 4-4-2. Mogl dac tego Teodorczyka, zeby sie zgrywal z Lewandowskim. Tak czy siak zapewne zagra z nim w przodzie w meczu z Ormianami.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Ja nie wiem czy ta Reprezentacja to jakieś fatum, Karolek rozgrywa dobre mecze we Włoszech wchodzi na boisko w meczu Polski i gra słabo to samo Milik bramki strzela w Napoli a na reprze cienizna,tak wiem wczoraj kontuzja,ale wcześniejsze mecze.Podobno Glik grał na lekach przeciwbólowych(wiązadła tylne naderwane) na mega plus Grosicki, podobała mi się wczorajsza jego gra.Ciekawe czy z Armenią będzie mała rotacja ?
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Nawałka mając najlepszych zawodników w historii nie umie zupełnie wykorzystać
potencjału tej drużyny. Nie wiem kto mu doradza ze zmianami ale to są jakieś kpiny. Na własne życzenie sobie kłopoty sprawia. Zupełnie nie reaguje na sytuacje na boisku jakby stracił kontakt z bazą. Reasumując cieszy wygrana ale uważam że z Nawałką nic poważnego nie osiągniemy. Powód: .
Ostatnio edytowane przez sergio : 09.10.2016 o godz. 09:56.
![]()
TYLKO WISŁA!
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
No oczywiście. Nawałka jest do dupy.
W ogóle przed Euro go trzeba było wypieprzyć bo tylko wstydu się najedliśmy .... ..... ..... ..... ..... Myślę że można wprowadzić do kontraktu klauzulę że jak tracimy 2 bramki w meczu to należy zmienić selekcjonera ... ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
||
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Kocur i po co ta ironia? Napisałem że jest do dupy i trzeba było go wypieprzyć przed Euro?
Ja mówię o długofalowej budowie drużyny. Trochę szczęścia też mieliśmy na Euro. Powtórzę jeszcze raz że mamy zawodników światowej klasy i trzeba wymagać więcej. Co do kolegi wyżej napiszę że Linetty nic do gry zespołu nie wniósł, a wręcz przeciwnie cofnęliśmy się do obrony i Duńczycy zdominowali środek pola. Ćwierćfinał o obecnej formule ME to nie mega wyczyn nie oszukujmy co nie oznacza że powoli zaczyna się coś dziać. Obym się mylił z Nawałką wtedy odszczekam moje słowa ale cały czas uważam że pewnego poziomu nie przeskoczymy. Z tymi słowami z psychiatra Cie poniosło bo jakby to brać na poważnie to większość zespołu byś do psychiatry wysłał. Acha tak wiem ćwierćfinał ME to jest niewyobrażalny sukces na miarę półfinału Walii Pozdro ![]()
TYLKO WISŁA!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2013
Offline |
|
|
Szkoda Armenii...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
powiedziałbym że z MŚ byłby klops gdybysmy dziś 3pkt nie ugrali
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nawałka do zwolnienia.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ktoś, kto się zna na piłce nożnej na wyższym poziomie od niego.
PS. Selekcjonerem jest dobrym jak mniej więcej 99% Polaków. Zero taktyki, zle zmiany, zla reakcja kuerwa. Przed ojro debatowalem z jaroo1, ze nie mamy mocnej kadry. Bije sie w piers, mamy zajebista kadre i po czasie uwazam nawet, ze Nawalka s.......il nam Euro bo moglismy miec medal lekkim .....m. Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 11.10.2016 o godz. 21:59.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Myślałem, że dziś zakończy się nasza jazda na farcie, która trwa już tak dobre 3 lata... myliłem się
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Bez przesady ze zwalnianiem Nawałki, nikogo lepszego nie będziemy mieli (chyba, że jakiś Guss Hiding albo Ancelotti za 5-10 mln Euro rocznie).
Ale dzisiejszy mecz nie wyszedł Nawałce - powinien grać Wilczek zamiast Teodorczyka. To jeszcze małą pomyłka. W trakcie meczy były dużo większe, w tym taktyka i zmiany. 1) Szybki Grosicki plątający się gdzieś w środku boiska gdzie nie ma miejsca na rozpędzenie się. On powinien być w jedynym słusznym miejscu - przy lewej bocznej linii 2) Niepotrzebne wprowadzenie Wszołka, który jest cienki. 3) W pewnym momencie na boisku został kiepski Wszołek, a zdjęty został Grosicki którego potencjału trener nie wykorzystał w tym meczu. Z tej dwójki na boisku powinien zostać Grosicki, a zejść Wszołek. Za niego Kapustka na prawą stronę, dali by radę z Kubą, a Grosicki powinien zostać przywiązany przez trenera do lewej linii a nie rzucany do środka w gęstwinę przeciwnika. 4) I jak to była na wstępie - Wilczek zamiast Teodorczyka od 1 minuty. Tyle. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Tak, Nawałka do zwolnienia, a za niego Staszek Lewy albo Albin Mikulski.
Po kolei: 1. Tak jak pisze Vuko, do przerwy powinniśmy dostać co najmniej 1, a pewnie i 2 karne. Tutaj kończymy argumentację na plus dla nas. 2. Kolejny raz bezczelnie lekceważymy rywala w meczu o punkty - totalna amatorka, do której jesteśmy przyzwyczajeni od lat, a po udanym Euro sodówa widać podskoczyła wyżej. Nie zdziwię się jak po zwycięstwach w Bukareszcie i Kopenhadze trafimy do baraży bo zrobimy 4 punkty na Armenii i 1 na Czarnogórze. Przebieg dzisiejszego meczu u siebie to jest totalna kpina w klimacie osławionego 0-1 z Łotwą u siebie kilkanaście lat temu. Skończyło się inaczej, bo... 3. Lewandowski to człowiek z innej planety - posługując się brutalną statystyką, bez niego mielibyśmy w tej chwili 0 punktów. 4. i – to wreszcie jakiś konkretny kamyczek do ogródka Nawałki, mimo tego że paradoksalnie kadrę na Euro wybrał optymalnie – nikt z ludzi, którzy nie udzielali się na Euro nie wniósł nic do gry, a selekcjoner zaczął sięgać w pierwszej kolejności po tych wówczas odsianych/wyeliminowanych. Rybus – jego błędy kosztowały nas na szczęście 2, a nie 4 punkty; Teodorczyk – walczył, ale bez efektu (z Armenią...), Wszołek – jeździec bez głowy, wreszcie Zieliński, z którego zusammenndokupy pożytku jest dużo mniej niż z Mąki czy nawet Jodłowca, i to na nie tle Niemców czy Irlandczyków, tylko kaukaskich outsiderów. Symboliczne, że przed kompromitacją uchronił nas: faul na niegrającym Kapustce - wrzutka Kuby będacego w nie najlepszej formie - RL9. W 95 minucie. Niemniej nie zmienia to odbioru jego pracy - pojawiły się kontuzje (pozdro hejterzy Milika), pewne nie do końca zrozumiałe dezycje (odsunięcie Mąki TERAZ), ale on tę drużynę w dużym stopniu stworzył sam i niech ma możliwość wyciągnięciach wniosków z tego, co działo się jesienią.
Ostatnio edytowane przez d : 11.10.2016 o godz. 22:34.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Jeszcze nieskoordynowany Rybus.
Zawalił z Kazachstanem. Zawalił z Armenią. Co za głupek w tak wybitny sposób fauluje przeciwnika w niegroźnej sytuacji? Jego dośrodkowania to za każdym razem było oddawanie piłki Ormianom. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Mi bardziej chodziło o opcje, które wymienił dzimi. Z takim Hiddinkiem to byśmy pewnie juz byli mistrzami Europy a tak to przez następne kilkadziesiąt lat będziemy wspominać wspaniałe karne ze Szwajcarią i ciężki bój jak równy z równym z późniejszymi mistrzami Europy. Kuerwa, my na farcie awansowalismy na te Mistrzostwa a wyobraźcie sobie jakby Nawalka nie miał takiego Lewandowskiego. Trafił się mu samograj, którego potencjał marnuje, tyle bo co on może osiągnąć? Awansuje na MS o ile awansuje i to tyle.Przypominam, że geniusze pokroju Engela czy Janasa też awansowali a mieli z 10 razy gorszych piłkarzy. Teorie o stworzeniu drużyny to też na wyrost bo każdy z nas tutaj piszacych, mając do wyboru tych samych piłkarzy, srworzylby dokładnie taka sama drużynę.Jedyme co go broni to fakt, że jest wislakiem i ma kupę szczęścia ale szczęście kiedyś się skończy oby jak najpóźniej. Staszek Levy też mógłby być dobra opcja ale musiałby być nachlany żeby podejmować odpowiednie decyzje
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 12.10.2016 o godz. 03:24.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Brakuje nam rozgrywającego (kreatywności w środku), piłkarz o parametrach Wolskiego czy Stilica (dobra technika, rozegranie, strzał) podniósłby nas półkę wyżej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Przede wszystkim to mam takie wrażenie jakby podania odbywały się w slow motion. Totalnie nie w tempo, schematy do bólu przewidywalne, zamiast strzałów, np. z dystansu próby wjazdu z piłką do bramki. Strzały zbyt lekkie wprost w bramkarza jakby cala kadra postawiła sobie Jankowskiego za idola.
W sumie nie ma się czemu dziwić. Wypada za żółte kartki czy kontuzje kilku podstawowych graczy i jesteśmy w PiS-dzie.
Ostatnio edytowane przez ABGwislakABG : 12.10.2016 o godz. 07:11.
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Widzę, że treneiro zakłada wystawienie jednego napastnika w meczu z Rumunią. I oby moje obawy sie nie sprawdziły i po meczu żebym napisał pozytywny komentarz. Ale obawiam się ze to wybór najgorszy z możliwych i to paradoksalnie nie z Lewandowskim, który często się cofa i rozgrywa. Brak drugiego napastnika to pytanie do kogo będzie dośrodkowywał przykładkowo Grosicki i Kuba? Czyli gramy na 0-0 i może coś wpadnie z dystansu
![]() Jeżeli coś funkcjonowało w meczach reprezentacji to tylko przy grze z dwoma napastnikami. ![]()
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami
To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Wielkie brawa za dzisiejszy mecz. Naleza sie.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Wreszcie mecz, w którym na prawdę zasłużyliśmy na wygraną.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
W końcu zobaczyłem kadrę, którą chciałbym oglądać zawsze, grająca dojrzale, pewnie i naprawdę na miarę swoich dużych możliwości.
Brawo Krzysiek, dobra zmiana. |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Zjedli ich, przeżuli i wypluli.
Piękne święto piłkarskie i narodowe! Gratulacje! ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Nawałka po profesorsku rozegrał to spotkanie. Na tak grajaca reprezentacje chce sie ogladac. Krychowiak musi sie opamietac, najlepiej niech zmieni klub bo az widac jego nieporadnosc. Najgorszy zawodnik na boisku dzisiaj, za duzo strat. Najbardziej podobała mi sie gra Zielinskiego, dobrze mu zrobił transfer do Napoli. Najlepszy na boisku zdecydowanie Piszczek, zagrał dzisiaj jak profesor. Dobre wejscie Maczynskiego, nawet w studiu pomeczowym zebrał pochlebne opinie noi Teodorczyk, ktory od razu po wejsciu zaliczył asyste. I na koniec liderowanie grupy, Lewy najlepszym strzelcem w eliminacjach europejskich w tym momencie. Oby tak dalej. A co do kibicow z Rumunii: Ksiega ulicy mowi jasno - jezeli frajer petarda rzuca w rywala, tego po meczu spotka Boza kara
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...sado_w_kadrze/
Maciej Sadlok powołany do reprezentacji na mecz ze Słowenią |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Reprezentacja Polski blisko 10 miejsca w rankingu FIFA, to jednak spory ewenement w dotychczasowej historii. Sądzę, że taki stan rzeczy, czyli dość dobra gra i wysoki poziom reprezentacji, utrzyma się jeszcze przez około 3 lata, do roku 2020. Przeanalizujmy wiek piłkarzy w 2020 roku:
Fabiański: 35 lat Szczęsny: 30 lat Tytoń: 33 lata Piszczek: 35 lat Glik: 32 lata Pazdan: 33 lata Jędrzejczyk: 33 lata Rybus: 31 lat Błaszczykowski: 35 lat Mączyński: 33 lata Krychowiak: 30 lat Zieliński: 26 lat Grosicki: 32 lata Lewandowski: 32 lata Milik: 26 lat Jasno widać, że z obecnej grupy około 15 piłkarzy, którzy stanowią siłę reprezentacji, po 2020 roku pozostanie trzech-czterech. Co będzie po 2020 roku, to bardzo zależy od tego jacy piłkarze wykształcą się za 3 lata. Czy będzie kolejna jedenastka tak świetnych piłkarzy? Nie wiem, ale zdrowy rozsądek podpowiada, że nie jest to takie całkiem pewne... |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|