The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Coglin
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.09.2016, 13:36
"Daniel Dubicki: Selekcjoner na hulajnodze" - http://ofensywni.przegladsportowy.pl...na-hulajnodze/
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
ReMix
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 22.09.2016, 14:10
http://sportowefakty.wp.pl/pilka-noz...adowal-w-rosji
Odpowiedz cytując
szorstki
Senior Member

Stary 22.09.2016, 18:42
Jak ktoś chce sobie powspominać i podnieść ciśnienie
http://wiadomosci.onet.pl/warszawa/s...al-moja/vqwprd
Kibic z sektora A wizytówką klubu
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 22.09.2016, 19:03
O Gaszyńskim
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...ly-krakow.html
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 23.09.2016, 06:58
http://www.90minut.pl/news/270/news2...-nie-zyje.html
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Stary 23.09.2016, 09:30
A jednak nie:
http://www.echodnia.eu/swietokrzyski...tala,10660705/
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 23.09.2016, 11:45
szorstki napisał(a):Wyświetl post
Jak ktoś chce sobie powspominać i podnieść ciśnienie
http://wiadomosci.onet.pl/warszawa/s...al-moja/vqwprd

Cytat:
Cztery lata temu w rozmowie z "PS" Voigt mówił, że nie ma wątpliwości, że mecz z Legią został sprzedany. Dodawał także, że nieco wcześniej pozwolił piłkarzom przehandlować mecz z Siarką Tarnobrzeg. "Ale z Legią gramy uczciwie" – miał powiedzieć.
No. To tak jak dziś odpuszczanie PP bo się 'nie opłaca'.
Dobrze że te czasy w wiekszości 'za nami'.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 26.09.2016, 19:47
3 gol w 5 meczu Guerriera w lidze tureckiej.

Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.09.2016, 14:49
No nie,nie wierzę

Franciszek Smuda: Piłkarze Wisły Kraków prosili, żebym wrócił

http://sportowefakty.wp.pl/pilka-noz...i-zebym-wrocil

Cytat:
Podjąłby się pan ratowania Wisły, gdyby o to spytano?

- Zanim przyszedł Dariusz Wdowczyk, odbywały się rozmowy na ten temat. Dzwonili do mnie zawodnicy. Prosili, bym wrócił. Byłem wtedy za granicą. Chcieli, żebym przyjechał i im pomógł. I ja niby miałem zły kontakt z zespołem? Bardzo dobry miałem, a tamte telefony to najlepszy dowód!

Ciekawe kto RB9 ?
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 27.09.2016, 18:02
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
No nie,nie wierzę

Ciekawe kto RB9 ?
Przecież to (zresztą jak zazwyczaj) wypowiedzi nie do zweryfikowania.
A kity mające przedstawić S zawsze w pozytywnym świetle to jego specjalność co mogliśmy zaobserwować już z 1000 razy.
Niech inny łoś mu płaci jeśli chce te dziesiątki tysięcy złotych miesięcznie, w sytuacji gdy rządzi TS rozdział pt. Smuda w Wiśle wydaje się być zamknięty.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 27.09.2016, 20:29
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
No nie,nie wierzę

Nikt do niego nie dzwonił. Albo dzwonił z życzeniami na imieniny i zażartował, że za trenera to takie wyniki by nie przeszły. Smuda wykłada się tu już w pierwszym zdaniu: za mojej kadencji atmosfera była dobra i nikt nie narzekał. On właśnie wyleciał za te narzekania.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 27.09.2016, 20:35
Może piłkarze Wisły przewidywali rozwój wydarzeń i prosili go żeby wrócił do Amici?
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 28.09.2016, 00:58
Smuda zyje w innym świecie,watpie czy tam mają telefony.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 28.09.2016, 01:48
Po serii zwyciestw Broniszewskiego nie mozna wykluczyc, ze byli i tacy, ktorym Smuda wydawal sie byc jedna z osób, mogacych wyprowadzic druzyne z spirali porazek.
Wbrew oklapanej opinii o Smudzie, jest wielu pilkarzy ktorzy cenia sobie jego warsztat i zlego slowa o nim nie powiedza.
Czy sytuacja z telefonem mogla miec miejsce? Oczywicie...jednak Smuda nie powinien o tym nawet wspominac. On jednak musi karmic trolii.

PS:
A najsmieszniejsze w tej calej Smudowej gownoburzy jest to, ze motorem napedowym tej nagonki byli oraz dalej sa ci sami ludzie , ktorzy kilka lat temu podjeli sie krucjaty w obsadzeniu na fotelu selekcjonera F. Smudy.
Ludzie, ktorzy bojkotowali i nawolywali do braku dopingu na ostatnie el. mecze kadry oraz ktorzy walczyli na argumenty z PZPN w telewizyjnych studiach, gdzie ich nadrzednym postulatem bylo namaszczenie na selekcjonera najlepszego polskiego trenera,.... jako pierwsi krecili spirale gowna z pomyjami wylewanymi na Smude.

Smiesza dlatego obecne opinie i wrzaski krytykantow Smudy, ktorzy swoje zdanie wyrobili sobie po niczym innym jak medialnej i weszlackiej nagonce, za przegrany turniej Euro.
Dla Wiekszosci tych ludzi Smuda stal sie jedynym winowajca porazki w finalach.
Dla wiekszosci tych ludzi w trzy mecze, Smuda z jednego z najlepszych polskich trenerow stal sie natychmiastowym debilem, idiota oraz parodia zawodu profesjonalnego trenera.
Oczywiscie w racjonalny sposob trudno wytlumaczyc taki zjazd opinii na temat warsztatu Smudy, Wina za to nie ponosi sam trener a naganiacze , powielacze i aferzysci razem wzieci, ktorzy zapomnieli jak sami gnoili Benhakera a pozniej Majewskiego w celu obsadznia "swojego" Smudy na stanowisku selekcjonera.

Jednak Smuda zaczal pokazywac swoje ego i pan Kolakowski stracil miliony gdy S. reprezentacje budowal pilkarzami z polskimi korzeniami. Zaczela sie misja zniszczenia wszystkiego co jest wspolnego z kadra. Zaczeto uzywac sloganow - kadra PZPN , wysmiewano na kazdym kroku Smude i tzw farbowanych lisow. Otoczka jaka pismaki zbudowaly wokól kadry byla zenujaca i sami tym jawnie wyrzadzili wiele szkody polakom jak i samym pilkarzom. W takiej atmosferze nie moglo byc sukcesu.

Po tem juz tylko ruszyla lawina na Smude. Wysmiewano go wszedzie i przy kazdej okazji. Nie bylo to trudne wiedzac, ze problemy z j.Polskim Smudy to gafa gotowa - obsmarowac bylo latwo i topowo. Smutne i niskich lotow.
Kazdy jego krok, decyzja czy blednia analiza byly bombardowane dziesiatkami artykulów i setkami komentarzy inwalidow futbolowych, ktorzy nieswiadomie klepali gowno dalej.
Jednak pozniej bylo to, co tygryski lubia najbardziej...czyli Smuda i Wisla Krakow. Dzien bez kpin w naszym kierunku byl dniem dla futbolu straconym.
Wysmiewano wszystko co tylko sie dalo na lamiach artykulow, rzadko kiedy pokrywajac sie z faktami i realiami w jakich przyszlo Wisle dzialac.

Reasumujc, wiekszosc opini o Smudzie, ludzie maja wyuczona i nie opieraja sie one na wiedzy o zawodzie trenera. Opinie w wiekszosci zbudowano tylko i wylacznie na powielanych bredniach. Wiekszosc polskich trenerow albo juz dawno nie ma albo zaliczyli wiecej koncertowych w.......ow oraz kopniakow w dupe z stanowiska ...niz sam Smuda. Czy ktos o nich wspominal dluzej niz 2 dni po zajebanym fakcie?

Smuda napewno nie wstrzegal sie bledow. Ma tam swoje zle nawyki, jednak napewno nie jest tym nieudacznikiem , za ktorego wiekszosc omylnie go uwarza.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 28.09.2016 o godz. 01:59.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 28.09.2016, 04:33
http://www.90minut.pl/news/270/news2...ch-Wilcza.html
Odpowiedz cytując
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 28.09.2016, 09:57
Były ulubieniec Nawałki w "Wilkach" !

Myslisz Wolfsburg
Albo Wolverhampton

ZONK
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Stary 28.09.2016, 21:27
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Zaczeto uzywac sloganow - kadra PZPN , wysmiewano na kazdym kroku Smude i tzw farbowanych lisow. Otoczka jaka pismaki zbudowaly wokól kadry byla zenujaca i sami tym jawnie wyrzadzili wiele szkody polakom jak i samym pilkarzom. W takiej atmosferze nie moglo byc sukcesu.
O czym ty piszesz? Gościu który nie zna polskiego języka, hymnu, w Polsce nigdy nie mieszkał i nie zamierza, jest dla ciebie Polakiem? Trzeba było do nich jeździć i się prosić, żeby zagrali, ci się "namyślali"...

To były farbowane lisy! To oni zjebali atmosferę na kadrze...

Naprawdę, nigdy nie sądziłem, że ktoś z kibiców Wisły będzie bronił tej całej Smudowej ferajny gadającej po francusku/niemiecku...
Ddf
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 28.09.2016, 21:42
Tak. Jesli ktos pochodzi z rodziny o polskich korzeniach to ma do tego prawo by byc Polakiem.

Jesli moj kuzyn wyjechal z Polski 12 lat temu i jego dzieciak mieszka tam od urodzenia to ono nie jest Polakiem? Nazwiesz dzieciaka farbowanym lisem za 5 lat?

A brudasow, co mieszkaja od kilku pokolen w taborach i mimo ze znaja jezyk i moze zwrotke nawet naszego hymnu...to juz nazwiesz Polakami? Czy to tylko jeszcze Cygany?

Reasumujac, przestan .......ic kocopoly bo takie farmazony .......isz ze huj.

Ja nie bronie Smudy bo nie mam za co i po co. Ale tez go nie obwiniam o to, kogo bral do kadry. Wlasnie o tym pisalem wczesniej....
Dla ciebie Smuda sam jezdzil do nich i sam im paszporty wydawal. Sam skladal podania i przedstawial dowody na posiadane polskie korzenie, Nawet sam fatygowal sie do prezydenta...tak jasne wszystko robil Smuda....czlowiek ktorego rzekomo nazywacie tumanem? Gdzie tu jakas logika?

Ale jak bambus z afryki nas wprowadzal do MS to wszyscy morde na klodke trzymali i tylko spiewali Emi Emi Oliosadebowski! Roger Gerejro tez mogl grac i huj...
Poprostu lykasz kazda nagonke ktora ktos puszcza w jakims celu. Na takich jak ty oni zeruja!
Ostatnio edytowane przez Dariook : 28.09.2016 o godz. 21:49.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
gdsmk
Senior Member

Stary 28.09.2016, 22:01
Tak. Jesli ktos pochodzi z rodziny o polskich korzeniach to ma do tego prawo by byc Polakiem.

Jesli moj kuzyn wyjechal z Polski 12 lat temu i jego dzieciak mieszka tam od urodzenia to ono nie jest Polakiem? Nazwiesz dzieciaka farbowanym lisem za 5 lat?

A brudasow, co mieszkaja od kilku pokolen w taborach i mimo ze znaja jezyk i moze zwrotke nawet naszego hymnu...to juz nazwiesz Polakami? Czy to tylko jeszcze Cygany?

Reasumujac, przestan .......ic kocopoly bo takie farmazony .......isz ze huj.

Ja nie bronie Smudy bo nie mam za co i po co. Ale tez go nie obwiniam o to, kogo bral do kadry. Wlasnie o tym pisalem wczesniej....
Dla ciebie Smuda sam jezdzil do nich i sam im paszporty wydawal. Sam skladal podania i przedstawial dowody na posiadane polskie korzenie, Nawet sam fatygowal sie do prezydenta...tak jasne wszystko robil Smuda....czlowiek ktorego rzekomo nazywacie tumanem? Gdzie tu jakas logika?

Ale jak bambus z afryki nas wprowadzal do MS to wszyscy morde na klodke trzymali i tylko spiewali Emi Emi Oliosadebowski! Roger Gerejro tez mogl grac i huj...
Poprostu lykasz kazda nagonke ktora ktos puszcza w jakims celu. Na takich jak ty oni zeruja!
Człowieku, proszę przestań być taki agresywny w swoich postach, ok? Wypij melisę przed każdym kliknięciem enter, bo przeginasz. Jak tylko ktoś się nie zgadza z twoją opinią to pozwalasz sobie na chamskie personalne wycieczki, jakbyś był Alfą i Omegą wszystkiego.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 28.09.2016, 22:14
gdsmk napisał(a):Wyświetl post
Człowieku, proszę przestań być taki agresywny w swoich postach, ok? Wypij melisę przed każdym kliknięciem enter, bo przeginasz. Jak tylko ktoś się nie zgadza z twoją opinią to pozwalasz sobie na chamskie personalne wycieczki, jakbyś był Alfą i Omegą wszystkiego.
No ale jak nazwac takiego posta jak twoj?

Jesli ci napisze, ze .......isz glupoty i placzesz jak baba...to ponownie uznasz ze jestem agresywny? Bo ja nie jestem i wcale do Ciebie nie czuje agresjii. Nawet sie z tego smieje

I prosze cie,, nie pouczaj mnie co i jak mam pisac.

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 28.09.2016, 22:35
W kwestii bycia Polakiem, farbowanym lisem a grą w kadrze trzeba rozróżnić jeszcze jedną rzecz. Za bycie Polakiem nikt pieniędzy nie dostaje. Raczej żyjąc na obczyźnie, rodząc się tam po czym ucząc się języka, historii Polski itp po to żeby tym Polakiem być (nazwijmy to pełnoprawnym) nikogo jakaś chwała we Francji czy Anglii nie czeka. Po prostu taki ktoś "będzie Polakiem" aż tyle i tylko tyle.
Ale gdy dochodzi do tego gra w piłkę to mamy już inne realia, tu dochodzi kasa, przyszłość piłkarza (lepiej się wypromować grając w jakiejś kadrze), fejm.
Także trzeba rozróżnić bycie Polakiem z idei a bycie Polakiem, piłkarzem dla kasy. Pierwszy przypadek jest ok, to idea, coś co ma się w sercu, drugi przypadek to wyjebane jaja na jakąś Polskę a tylko wykorzystanie swojego pochodzenia dla materialnych korzyści.
I to sa właśnie farbowane lisy, .... nie Polacy. Oczywiście ciężko jest powiedzieć, że taki Pan X, który chce grac w kadrze to jest śmieciem, który nie zasługuje na bycie Polakiem i grę w kadrze. Nikt w jego głowie nie siedzi i nie wie jakie ma zamiary względem "bycia Polakiem" ale trzeba przyznać, że z tych farbowanych lisów, czy neutralizowanych lisów to nie pamiętam przypadku aby, któryś z tych piłkarzy na prawdę miał w sercu Polskę. Wszyscy szybciej przeminęli niż się pojawili. Wielu robiło problemy podczas swojej przygody z kadrą Polski.
I to są Polacy? To są ..... a nie Polacy.
I własnie taką pierwszą wytyczną do orzeczenia czy ktoś jest Polakiem z krwi i kości to jest jego wiedza na tematy związane z Polską, to czy zna język, czy zna hymn. Jeśli ktoś tych trzech rzeczy nie ogarnia to co to za Polak?

PS A najśmieszniejsze jest to, że z tych wszystkich wielkich Polaków piłkarzy to tylko jednego kojarzę, który gra dla Niemców - Poldi hehe. To jest Polak, reszta to tacy Polacy co to się wczoraj dowiedzieli, że mieli babkę lub dziadka z Polski a pierwsze słowo, którego się po polsku nauczyli to "kur.wa"
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Stary 29.09.2016, 02:03
Biologicznie. Jeżeli nie mówi po polsku to tylko i wyłącznie.

Cytat:
Zamiast kozaczyc w każdym poście nauczyć się czytać ze zrozumieniem- napisałem wyraźnie, że jak ktoś nie umie mówić po polsku to nie jest Polakiem. Nic nie pisałem O miejscu zamieszkania.

Jeżeli twój kuzyn nie uczy dziecka języka polskiego to jest zdrajca narodu. Dawniej patrioci umierali za m.in. język. Sam mieszkam w Anglii i nie wyobrażam sobie by mój syn nie mówił po polsku.

Jeżeli dziecko twojego kuzyna przez całe swoje życie nie nauczy się naszego języka (ja nie miałem problemów z nauką angielskiego) to znaczy że na Polskę ma wyjebane, tak jak mieli wyjebane farbowane lisy.
Cytat:
A brudasow, co mieszkaja od kilku pokolen w taborach i mimo ze znaja jezyk i moze zwrotke nawet naszego hymnu...to juz nazwiesz Polakami? Czy to tylko jeszcze Cyga
Nie, nie nazwałbym ich Polakami.
Cytat:
Reasumujac, przestan .......ic kocopoly bo takie farmazony .......isz ze huj
Reasumujac to że używasz groźnych słówek nie zmienia faktu że nie masz racji
Cytat:
Nie wiem jak to wyglądało. wiem jedno smuda powolywal do kadry ludzi którzy nie mieli czasu/ochoty przez dwadzieścia pare lat swojego życia nauczyć się ojczystego języka. Czyli mieli na Polskę wyjebane.

Cytat:
bambus z afryki nas wprowadzal do MS to wszyscy morde na klodke trzymali i tylko spiewali Emi Emi Oliosadebowski! Roger Gerejro tez mogl grac i huj...
nie wszyscy, spora część kibiców miała na niego wyjebane. Został nawet odrzucony bananami.

Oczywiste że oni również w kadrze znaleźć się nie powinni.

Cytat:
niczego nie lykam. Mam po prostu swoje zdanie o Smudzie. Ty dalej go broń i farbowanych lisów, którzy pewnie już nie pamiętają gdzie im się walą polski paszport.

Swoją drogą miałeś jakieś widzenia parę tygodniu temu czy coś? Bo w każdym swoim poście zachowujesz się jakbyś był nie wiem, przywódca forum czy wręcz kibiców. Ten .......i, tamten chuja wie itp. Wrzuć na luz. Nikogo te przekleństwa nie ruszają.
Ostatnio edytowane przez Konrad. : 29.09.2016 o godz. 02:06.
Ddf
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 29.09.2016, 12:30
Jesli pisze Ci, ze .......isz kocopoly to tylko dlatego, ze po prostu tak uwazam. Nie doszukiwal bym sie kolego w tym podwójnego dna bo takiego nie ma.
Wyrazam swoja opinie i raczej malo mnie to obchodzi czy ona Ci sie podoba czy nie.

A to, ze uwazam twoj poglad na sytuacje jako wypaczony przez pisamkow wcale nie oznacza, ze ja kogos bronie.

I nie praw mi tu kazan, kto jest polakiem a kto nie. Nie znasz tych ludzi i dlatego nie jestes w stanie mi tu czegos udowodnic. Wszystko co piszesz nalykales sie z internetu i powielasz czyjes prywatne wojenki.

No powiedz chlopie na czym opierasz swoje poglady ? Cos uslyszales, cos przeczytales i .......isz farmazony...takie sa fakty, sorki.

Dostali obywatelstwo wiec Smuda ich powolal i tyle. Jako selekcjoner mial do tego pelne prawo, tak samo jak Nawalka ma prawo powolac Cionka.
A jesli cala nagonke o farbowanych lisach i patriotycznych pobudkach nakrecaja pismaki z wiadomego portalu, to ....a nie mam pytan.
Smiech na sali jak takie progejowskie i lewacki towarzystwo wypowiada sie w tym temacie. Blazenada!

Ps:
Tak mialem widzenie. Ukazala mi sie Matka Boska z Guadelupy i powiedziala : Za morde i do spodu! Cokolwiek to mialo znaczyc.

Pozdro.

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Stary 29.09.2016, 16:47
Jesli pisze Ci, ze .......isz kocopoly to tylko dlatego, ze po prostu tak uwazam.
To tak nie działa.

Jeżeli uważasz, że ktoś .......i kocopoły to trzeba to ładnie uzasadnić. Jeżeli nie potrafisz to idź kozaczyć na mieście, a nie forum...

Cytat:
Nie doszukiwal bym sie kolego w tym podwójnego dna bo takiego nie ma.
Wyrazam swoja opinie i raczej malo mnie to obchodzi czy ona Ci sie podoba czy nie.
No skądś ta twoja nadaktywność na tym umierającym forum się musi brać....
Cytat:
A to, ze uwazam twoj poglad na sytuacje jako wypaczony przez pisamkow wcale nie oznacza, ze ja kogos bronie.

http://www.przegladsportowy.pl/pilka...5,1,13297.html
O ....a XXI wiek. Wymaganie by w SZATNI REPREZENTACJI POLSKI, ROZMAWIANO PO POLSKU, BY KAŻDY REPREZENTANT MOJEGO KRAJU JĘZYK POLSKI ZNAŁ, to jakiś dziwny pogląd wypaczony przez pismaków...

Cytat:
I nie praw mi tu kazan, kto jest polakiem a kto nie. Nie znasz tych ludzi i dlatego nie jestes w stanie mi tu czegos udowodnic. Wszystko co piszesz nalykales sie z internetu i powielasz czyjes prywatne wojenki.
Co ty .......isz? Oczywiście, że jestem w stanie ci to udowodnić, proszę bardzo:

Cytat:
Wywiad z Polakiem Perquisem:
– Czy uczy się pan jeszcze polskiego?
– Już nie.
– Jeśli Polska zmierzy się w Euro z Francją, komu pan będzie kibicował?
– Trudne pytanie. Będę trzymał kciuki za obie drużyny.
http://www.przegladsportowy.pl/pilka...5,1,13297.html
...., pewnie zostałem zmanipulowany i pismaki przekręciły jego słowa.

Zresztą dla pana Dariooka ten gościu to prawdziwy Polak i skończcie .......ić kocopoły. To, że ma w chuju język polski i Polskę, a komu będzie kibicował w meczu Polski nazywa "trudnym pytaniem", to tylko pierdoły....

Co będzie dalej? Wiślakiem nazwiesz gościa który w derbach będzie trzymał kciuki za obie drużyny?
Cytat:
No powiedz chlopie na czym opierasz swoje poglady ? Cos uslyszales, cos przeczytales i .......isz farmazony...takie sa fakty, sorki.
Na tym, że nie znają języka polskiego. Taki jest fakt kolego.

Powiedz mi jaki ty fakt wskazałeś w tym zdaniu, bo chyba matura z polskiego była dla ciebie sporym wyzwaniem.

Poczytaj sobie: http://zapytaj.onet.pl/Category/006,...od_opinii.html

Cytat:
Dostali obywatelstwo wiec Smuda ich powolal i tyle. Jako selekcjoner mial do tego pelne prawo, tak samo jak Nawalka ma prawo powolac Cionka.
Miał prawo, podobnie jak Wisła miała prawo wystawiać Cierzniaka, ale wyjebała go do rezerw.

Są ważniejsze rzeczy jak wyniki.
Cytat:
A jesli cala nagonke o farbowanych lisach i patriotycznych pobudkach nakrecaja pismaki z wiadomego portalu, to ....a nie mam pytan.
Smiech na sali jak takie progejowskie i lewacki towarzystwo wypowiada sie w tym temacie. Blazenada!
Kogo nazywasz progejowskim i lewackim towarzystwem?

Jedyną osobą w tym temacie która jest nowoczesna i lewicowa jesteś ty kolego. To właśnie dla lewaków takie pierdoły jak język mówiony, czy pochodzenie nie mają znaczenia. Dla nich, podobnie jak dla ciebie, liczy się tylko paszport.
Cytat:
Ps:
Tak mialem widzenie. Ukazala mi sie Matka Boska z Guadelupy i powiedziala : Za morde i do spodu! Cokolwiek to mialo znaczyc.

Pozdro.
To skoro jesteś wierzący:

Cytat:
Czym dziś jest patriotyzm?

Patriotyzm oznacza umiłowanie tego, co ojczyste: umiłowanie historii, tradycji, języka czy samego krajobrazu ojczystego. Jest to miłość, która obejmuje również dzieła rodaków i owoce ich geniuszu. Próbą dla tego umiłowania staje się każde zagrożenie tego dobra, jakim jest ojczyzna. Nasze dzieje uczą, że Polacy byli zawsze zdolni do wielkich ofiar dla zachowania tego dobra albo też dla jego odzyskania. Świadczą o tym tak liczne mogiły żołnierzy, którzy walczyli za Polskę na różnych frontach świata. Są one rozsiane na ziemi ojczystej oraz poza jej granicami.
Tak ".......ił kocopoły" JP2.
Ostatnio edytowane przez Konrad. : 29.09.2016 o godz. 16:51.
Ddf
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 29.09.2016, 18:51
Ja chciałem tylko powiedzieć, że są różne definicje narodu: biologiczne, rasowe, etniczne, językowe, a w Stanach Zjednoczonych narodowość jest synonimiczna z obywatelstwem. Nie można rozstrzygnąć tej dyskusji, chyba że w odniesieniu do faktów społecznych, albo poszczególnych teorii. I jeszcze chciałbym dodać, że na pewnym poziomie nie ma sensu prowadzić dyskusji, pozdrawiam ludzi rozsądnych i myślących.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 29.09.2016, 19:50
Cytat:
Ja chciałem tylko powiedzieć, że są różne definicje narodu: biologiczne, rasowe, etniczne, językowe, a w Stanach Zjednoczonych narodowość jest synonimiczna z obywatelstwem. Nie można rozstrzygnąć tej dyskusji, chyba że w odniesieniu do faktów społecznych, albo poszczególnych teorii. I jeszcze chciałbym dodać, że na pewnym poziomie nie ma sensu prowadzić dyskusji, pozdrawiam ludzi rozsądnych i myślących.
Żyjemy w Polsce i myślę, że tutaj najważniejszy jest czynnik tego czy jego serce dla Polski bije, czy nawet będąc 3 pokoleniem urodzonym na obczyźnie (wiadomo jakie losy przechodził nasz kraj w XX wieku) taki człowiek czuje się Polakiem. A jak się czuje to wiadomo, że MUSI znać język (choćby go kaleczył ale musi się nim posługiwać), ogólnie wiedzieć coś o Polsce a nie tylko to, że mieliśmy Polaka papieża a najsłynniejsi Polacy to Wałęsa noblista Bolek, Radwańska i Kubica. Tyle to może wiedzieć Brytyjczyk czy Niemiec z krwi i kości.
A, że jesteśmy kibicami to tym bardziej ten czynnik uważam jest ważny bo tak jak się szanuje piłkarza, który oddaje serce dla klubu i tworzy jego część tak samo kibic Polakiem nazwie osobę, której chociaż połowa serca bije dla kraju a nie takiego odpowiednika najemnika klubowego, czyli Polaka bo babka czy dziadek byli z Polski.
Cytat:
Co Ty ćpiesz? I za chwilę napiszesz, że ktoś .......i kocopoły

Polakiem to się jest a nie bywa. Masa ludzi, która tu mieszkała wyparła się polskości wchodząc w konszachty z obcymi interesami. Te wszystkie kumusze ....y, które zdradziły Polskę dla Lenina i Stalina, którzy mordowali Wyklętych to dla Ciebie też Polacy? Bo co? Bo się tu urodzili i mieli rodziców z Polski?
Tu jest Polska, tu żeby być Polakiem to trzeba ten kraj miłować a nie sobie papierkiem mordę wycierać. Jak ktoś się sprzedaje to jest ....a a nie Polak i tak samo z tymi zza granicy. Jeśli dla Polski pamiętają tylko dla kasy i fejmu (jak farbowane lisy) albo nie znają języka i nic o Polsce nie wiedzą to są .... a nie Polacy.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 30.09.2016, 02:33
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post

Cytat:
Co Ty ćpiesz? I za chwilę napiszesz, że ktoś .......i kocopoły

Polakiem to się jest a nie bywa. Masa ludzi, która tu mieszkała wyparła się polskości wchodząc w konszachty z obcymi interesami. Te wszystkie kumusze ....y, które zdradziły Polskę dla Lenina i Stalina, którzy mordowali Wyklętych to dla Ciebie też Polacy? Bo co? Bo się tu urodzili i mieli rodziców z Polski?
Tu jest Polska, tu żeby być Polakiem to trzeba ten kraj miłować a nie sobie papierkiem mordę wycierać. Jak ktoś się sprzedaje to jest ....a a nie Polak i tak samo z tymi zza granicy. Jeśli dla Polski pamiętają tylko dla kasy i fejmu (jak farbowane lisy) albo nie znają języka i nic o Polsce nie wiedzą to są .... a nie Polacy.
To akurat bylo o ferajnie ze strony weszlo.com a nie bron boze o kims z tego forum. Chyba zaszło nieporozumienie w interpretacji i rowniez stylistyce, wiec do reszty sie juz nie odniose..

Konrad. napisał(a):Wyświetl post
...

Tak ".......ił kocopoły" JP2.
Ile razy ja Ci mam powtarzac, ze nikogo nie bronie i ze nie stoje po stronie tzw. farbowanych lisów? A ty dalej jak jakis debil wciskach mi slowa ktorych nigdy nie wypowiedzialem.

Stwierdzilem, ze powielasz uslyszane czy przeczytane brednie, ktore nawet nie wiesz czy sa prawdziwe. Ktos ma gdzies prywatny interes w takiej wojence, ma jakis zal i sie poprstu odgrywa a ty to wszystko lykasz. Wykorzystują Ciebie do wlasnych interesow i sie smieja ze wszystkich do okola. I taka jest moja opinia o tobie.
Uwazam, ze .......isz kocopoly i tyle. Jak czytam twoje niby uzasadnienia to jeszcze bardziej mnie w tym uswiadamiasz, niestety.

Ok, jesli nawet postaram sie zrozumiec ten twoj argument o wladaniu jezykiem polskim to nijak sie kolezko to ma do np Boenischa czy Polanskiego, ktorzy z polska mowa raczej nie maja problemow.
Rowniez podwojne obywatelstwo mieli duzo wczesniej niz ty o nich uslyszales, ba nawet urodzili sie w Polsce i wyjechali z Slaska z rodzicami. No tak chyba robia zazwyczaj dzieci ?

Wiec nie ....... mi tu o tym kto moze byc polakiem a kto nie. Nie znasz tych ludzi i nie wiesz jakie koleje losu maja za soba.
Powiedz, kim ty jestes, ze o tym decydujesz ?
A najciekawsze i najśmieszniejsze jest to , ze z tego co wczesniej napisales, wydaje sie wielce prawdopodobne, ze twoje dzieci chyba czeka podobny los jaki spotkal malego Sebastiana czy Bogdana Eugeniusza
Jesli zapytasz za nascie lat tam mieszkania swoje dziecko, ktore sie tam wychowywalo, ma przyjaciol, pewnie meza/zone, caly swoj swiat...czy czuje sie tez brytyjczykiem? To sie kurva zdziwisz!
Paradoks ....a, no nie ?

Dlatego juz ostatni raz cie uswiadamiam Dla mnie nie licza sie checi zostania Polakiem, Juz napisalem to wczesniej i chetnie specjalnie dla ciebie powtórze. Jesli ktos ma korzenie polskie, to nie odmawiam mu zostania Polakiem i tyle.

I prosze cie, nie cytuj slow JP2 o patriotyzmie w rozkmince wystepu kolesi w spodenkach, uganiajacych sie za pilka.
Ile ty masz lat ? Niby taki wykształcony, delikatnie sie matura(sic) chwali... a nie potrafi rozróżniać podstawowych rzeczy?
Chyba jednak trzeba byc idiota aby odnosic sie z wyzszymi haslami do wyzelowanych cipek, biegajacych za pilka po boisku.

Problemu to ty patriotyzmem nie wycieraj. Nie mieszaj go w to, bo nie o to w tym chodzi.
Zaczniesz mieszac to wyjdzie Ci po prostu smiesznie. Piepszysz , ze ktos nie jest i nie bedzie polakiem , ze ktos jest zwyklym zdrajca narodu czy nawijasz o bardzo glebokim patriotyzmie...a sam wyjezdzasz z tak ukochanego przez ciebie kraju? Takie jaja z tego wyjda .
Represjonowany prezydent na uchodztwie?

Dlatego wez sie ogarnij, bo jak dla mnie to rzucasz jakimis gazetowymi tekstami, ktore sa podawane tylko u wylacznie dla stada baranow.
Smieszne zdziwiony, ze pan Damien bedzie kibicowal Polsce i Francji? A ja zdziwil bym sie, gdyby jeden z krajow pominął.

Interpretacja, kolezko. To nas rożni!

Ok. Mimo wszystko z Wislackimi pozdrowieniami i bez odbioru.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 30.09.2016 o godz. 13:17.

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 30.09.2016, 07:58
Chłopaki, a co sądzicie o prymordialistycznej koncepcji narodu w ujęciu Michała Łuczewskiego i jak zapatrujecie się na jej krytykę przeprowadzoną przez Andrzeja Walickiego?

Innymi słowy: gdzie się podziali moderatorzy? I temat o meczu z Legią i ten poszły w krzaki
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 30.09.2016, 08:38
czaro napisał(a):Wyświetl post
W USA z obywatelstwem nie tyle narodowość ile miejsce urodzenia decyduje o obywatelstwie, pochodzenie (narodowość rodziców czy obywatelstwo rodziców) decyduje o obywatelstwie dziecka np w Polsce

Pozdrawiam
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 30.09.2016, 10:12
Koniec . Dla przypomnienia tutejszy temat to: Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły. Jak chcecie kontynuować zapraszam do Hyde parku tam załóżcie temat patriotyzm/ obywatelstwo i dyskutujcie do woli
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów