|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
z ciekawości, ile sobie liczą za jeden mecz?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Według informacji z "Gazety Krakowskiej" przekracza i to dość znacznie. Choć to artykuł z 2011 roku, więc mogło się trochę pozmieniać.
http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...ideo,id,t.html Najlepszy jest fragment: Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Nikomu nie zalezy. Pusciliby te skyboxy za przykładowo 25.000 zł i by jakoś było. Przynajmniej wszystkie wynajęte ale widocznie nikomu nie zależy. Najlepsze jest założenie dla VIP Gold. Parking ? Tak, jest parking ale tylko w przypadku ktoś kupi 4 karnety GOLD .... Nie byłoby to smieszne, bo tak jest np. w warszawie. ale ludzie .. my w tamtym sezonie przedaliśmy 7 karnetów na vip gold ... CAŁYM SEZONIE ... masakra |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2015
Offline |
|
|
Odnośnie cen za skyboxy . Z tego co mi wiadomo były one dostępne w tamtym sezonie w cenach od 80 tysięcy do 95 . Dla porównania, skyboxy w Białymstoku kosztują około 40 tysięcy złotych. Mowa tutaj o całym sezonie i innymi imprezami jakie dzieją sie na stadionie
![]()
Jazda Jazda Jazda !!! Biała Gwiazda !!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Do pełnego raportu jeszcze nie dotarłem.
Gdyby ktoś miał to prosze o linka. http://businessinsider.com.pl/sport/...campaign=fb_bi |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Dzięki za linka.
Pełen raport: http://www2.deloitte.com/content/dam...cja-2016_2.pdf Wystarczy sobie przychodowo porównać rok 2011 i 2015 żeby docenić co znaczy 4 runda eliminacji LM i grupa Ligi Europy. Szczególnie widać to po przychodach z transmisji/ Ehh gdyby wtedy był zrównoważony budżet wynagrodzeń ... |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Połowa przychodu to "komercyjne"
Patrzac na ilosć sponsorów, to pewnie sporwadza sie do tego, ze z 10 mln musiał dać Cupiał wyzywany tu i ówdzie, ze skapi grosza ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Cena Skyboxow to 120-160 tys netto za rok (wliczajac wydluzony sezon o te 3-4 mecze). Przy czym wg obecnej umowy z miastem, Wisłe oddaje miastu 30% z każdego Skyboxa, a jeszcze do stycznia kolejne 15-20% brala tez UFA.
Kwestia kasy za euro Guzmics + Mąka. Nikt jeszcze poprawnej kwoty nie podał - dostaniemy 420 tys euro. My jako 3 poziom dostajemy 7 tys euro za kazdy dzien, od 14 dni przed rozpoczeciem turnieju i za kazdy dzien na turnieju. Natomiast raport Deloitte to dla mnie kompletny szok, skąd u nad wzięło się 30mln przychodu? z czego? W 2015 Wisła rozegrała u siebie 18 meczów - srednio bylo jakies 12 tys, z czego rozne grupy, darmowe bilety, sposnorzy, to takich platnych jest z 10 tys x 25zl = 250 tys x 18 meczów = 4.5mln + miejsca VIP ok 400 tys, Skyboxy z 800 tys, mamy 5.7mln. Do tego max 1mln ze sklepu, 1.3mln adidas, z 700 tys totolotek, to mamy 9 mln. Od reklamodawcow z 2-3mln, z 5-6 mln od Esy, to nawet w porywach daje nam to 20mln, to z 10 musiala jak nic telefonika dolozyc.. edit: Ucieklo mi to euro alloys, pewnie z 1mln daja no i barter z Impelem, ale w przychody sie wlicza
Ostatnio edytowane przez WislaFan123 : 15.07.2016 o godz. 11:40.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Pamiętaj że przychód to nie zysk. Te środki musimy wydać, ale rzeczywiście jest progres bo w czasie kadencji bEDNARZA ten przychód wynosił, z tego co pamiętam w granicach 26-27 mln.
Jeśli popatrzymy na zarobek z dnia meczowego to jest około 7,5 mln zł (1/4 przychodu). Niezły wynik. Jeśli chodzi o sponsorów to przychód wynosi około 15 mln. Wg mnie TF to jakieś 11-12 mln, reszta to totolotek, Euro Allloys + inni mniejsi sponsorzy. Według mnie Euro-Alloys nie daje 1 mln, max 500-600 tys. To tylko reklama na spodenki, chyba że cenimy się podobnie jak za koszulki i znaleźliśmy w końcu kogoś kto dał tyle ile chciała Wisła. Więc plucie po Cupiale jest niegrzeczne. Wydaje mi się że z praw telewizyjnych, zarobiliśmy więcej niż 5-6 mln, kiedyś to analizowałem i to była kwota w granicach 7 mln. Nowy sponsor tytularny e-klasy przyczyni się do zwiększenia przychodów, mówi się o kwocie 10 mln do podziału, niby niewiele jednak zawsze coś.
Ostatnio edytowane przez krzaq12 : 15.07.2016 o godz. 18:11.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Gdzie można obejrzeć mecz Wisła -Pogoń
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2015
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Maly art na temat niezaplaconych faktur
http://sport.lovekrakow.pl/aktualnos...-zl_15867.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Wytłumaczy ktoś orientujący się w finansach, jak po tej dzisiejszej informacji najprawdopodobniej wygląda nasza sytuacja finansowa? Ale tak prosto, jak krowie na miedzy.
![]() Tego mitycznego długu wiszącego nad Wisłą już nie ma, tak? Tzn jak rozumiem zobowiązania związane z kontraktami piłkarzy i umowy takie jak wynajem stadionu etc obowiązują, a co z jakimiś starymi sprawami, jak coś znowu przegramy w jakimś sądzie czy w UEFIE itd., ? Transakcja obejmuje tylko Wisła Kraków SA, czy coś więcej, jakies inne prawa etc? |
|
|
|
Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Dodatkowo - czy TF dalej będzie się reklamować na koszulkach Wisły ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
No ciekawe z jakim sponsorem na koszulkach jutro wybiegną w gdańsku
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
W mojej opinni jest dzieki temu lepsze samopoczucie. Pojawiła się teoretycznie dziura w wysokosci tego co dawał Cupiał czyli ok 10 millionów rocznie. I na razie tyle, przynajmniej do konferencji. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Wolałbym żeby był to słup gościa z Zabierzowa Wiesława Włodarskiego...
![]()
TS WISŁA KRAKÓW !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Możecie sobie wypierrdolić z głów/umysłów/czegokolwiek Włodarskiego? Gość jedyny sport, który finansował, finansuje i będzie finansować są rajdy jego syna?
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Dziennik pisze, że startujemy bez zobowiązań wobec TF, ale nie wobec innych wierzycieli.
"To nie znaczy jednak, że Meresiński startuje z czystym kontem, bowiem teraz czeka go spłata ok. 16 mln zł zaległych zobowiązań, jakie Wisła SA ma wobec podmiotów zewnętrznych." I jeszcze piszą, że żywej gotówki na zakup wydali tylko około miliona. Ech, kiepsko i mało poważnie to wygląda. Czytaj więcej: http://www.dziennikpolski24.pl/sport/a/wiemy-ile-jakub-meresinski-zaplacil-boguslawowi-cupialowi-za-wisle-krakow,10461072/ |
|
|
|
Guest
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Pewnie bez sponsora jeszcze. Czysta koszulka.
![]()
Bóg, Honor i Wisła!
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Wszelkie świadczenia i umowy mają zostać do końca rundy jesiennej. Więc nie spodziewałbym się dziś ''rewolucji'' na koszulce
![]() ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Member
Od: 05.2016
Offline |
|
|
A kiedy beda pieniadze na powazne zakupy? Po tym sezonie czy dopiero gdy Wisla awansuje do fazy grupowej LE?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Taki klub piłkarski to idealna maszynka do wyprania sobie kasy. Inwestujesz pieniądze spółki których ot tak nie możesz przelać sobie na konto i wypłacasz czyste z transferów i praw do transmisji. I do tego jesteś jeszcze dobroczyńcą bo przecież jesteś w plecy...
|
|
|
|
Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
A spółka skąd bierze pieniądze barti? Naprałeś się już w życiu i teraz chcesz się podzielić z nami doświadczeniem i pociągnąć rzeczową dyskusję?
![]()
Na koszulkach BIAŁA GWIAZDA!
|
|
|
|
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Czy to prawda ze dostaniemy 1 mln eur z transferu blaszczykowskiego?
![]()
- Jasiu, czemu akurat Wisła Kraków ?
- Proszę pani, mój pradziadek kibicował Wiśle, mój dziadek kibicował Wiśle, a teraz mój ojciec i brat kibicują Wiśle. - Ale Jasiu, tak nie można, trzeba mieć swoje własne poglądy, a gdyby twój ojciec był menelem a matka prostytutką? - To wtedy kibicowałbym Cracovii proszę pani. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2015
Offline |
|
|
nie, gdyż nie zmienia federacji...
![]()
ZAWSZE WIERNE ZACHODNIE PODKARPACIE
WISŁA FC CHICAGO |