|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Nie twierdze, że te akurat nazwiska to byłyby wzmocnienia, ale idąc tym tokiem rozumowania to jakim cudem spady z Pogoni (Małecki) czy Mechelen (Wolski) są jednak tymi wzmocnieniami?
Inna sprawa, że ja bym z tej trójki najchętniej widział Madere, który miał momenty bardzo solidnej gry, a wiadomo, że nie gra teraz ze względów pozasportowych. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Myślę, że z tym Bałaszowem się pospieszyli. Chaotyczny chłopak, ale jako "joker" na ostatnie kilkanaście minut mógłby wchodzić. Nie sądzę, by grał za spory hajs. Według mnie dziwna zagrywka. Chyba, że w lecie będzie ofensywa transferowa i jakościowa zarazem.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Nie wierzę, ale proponuję modły w tej intencji...
![]() ![]()
Czesiu... Co ty robisz zarazo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Od nowego sezonu równoczesnie na boisku bedzie moglo przebywac tylko 2 Balaszow nie wyglada na posiadajacego dostateczna jakosc by blokowac jedno z miejsc ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Bała fajny chłop. biega do przodu, z reguły tylko prosto. Technika użytkowa tylko taka by sie nie przewrócić z piłką.
Ogólnie, przerobić na biegacza na 100 metrów czy 200 i cos z niego bedzie. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
No widać, że chłopaka w zespole nie lubią. Pewnie ma jakieś poczucie wyższości narodowej czy coś, bo tak za nic by go nie znielubili.
|
|
|
|
Member
Od: 01.2016
Offline |
|
|
ale jak dla mnie to tamten też powinien czerwień zobaczyć, nie tylko Bałashow
no nic, Żemło go opier*olił, nawet chamsko, więc tak jak Piwosz mówi, chłopa nie lubią ![]()
Lepiej zapobiegać niż leczyć
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Jak ma problemy to niech się z kacapami kopie na wschodzie. Sprzedać w ch.uj i tyle go widzieli w Wiśle.
Brawo Żemło. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
mam nadzieje ze ten emotikon na końcu to dowód na to, że sobie po prostu jaja robisz.
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Tylko w Wisle nie ma sekcji lekkoatletycznej...
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
|
Niekoniecznie. Przy podpisaniu Małeckiego też było krzywienie nosa, bo grał totalny piach wcześniej w Wiśle i w Pogoni. Tymczasem to jeden z najlepszych skrzydłowych w Ekstraklasie. Alvarinho grał fajną piłkę w Zawiszy i jestem w stanie uwierzyć, że przy Wdowczyku mógłby się znowu odbudować. A Grzelczak to tak typowo na ostatnie minuty, na dobicie, czasem w Lechii coś ukąsił fajnego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Jeśli chodzi o ,,branie" zawodników którzy albo mają wolną rękę w poszukiwaniu kolejnego klubu, albo lecą z ligi i rozwiązują swoje kontrakty lub kończą im się umowy to nie jestem zwolennikiem ani Zubasa, ani Kato, ani Demjana, ani Grzelczaka etc.
Zawsze uważałem, że należy na nich szczególnie uważać, bo odchodzą przeważnie z klubu ze względu na swoją skrajną nieprzydatność dla drużyny. Małecki to wyjątek. To jest wiślak, człowiek który zawsze oddawał zdrowie dla tego klubu. Na tej podstawie, można było być mocno przekonanym, że fakt iż dobrze się tu czuje, odnosił w tym miejscu największe sukcesy spowoduje u niego odrodzenie. Poza tym on w Pogoni grał znacznie lepiej niż mówią o tym statystyki, kilka razy podkreślał to sam Wdowczyk. Zestawianie go z Grzelczakeim, bądź Alvarinho w mojej opinii nie ma większego sensu. Tak czy siak jest taka dwójka, którą brałbym pod uwagę pod kątem naszego zespołu. Tom Hateley, który ostatnio spisuje się bardzo solidnie jako defensywny pomocnik oraz Vlastimir Jovanović, będący podporą swojej drużyny. Nie przedłużają swoich umów ze względów finansowych, ponoć tylko i wyłącznie.
Ostatnio edytowane przez krzaq12 : 13.05.2016 o godz. 18:52.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
My potrzebujemy wzmocnień a nie uzupełnień składu. Powinniśmy również pamiętać o limicie obcokrajowców spoza UE w kontekście nadchodzącego sezonu.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Odpadami z ekstraklasy nie ma co się wzmacniać. Można co najwyżej pomyśleć o utalentowanych chłopakach 18-21 letnich, ale to i tak melodia przyszłości. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
My potrzebujemy i wzmocnień i uzupełnień składu. Samych piłkarzy dobrych jakościowo przy naszym budżecie mieć nie będziemy. Potrzebujemy też zmienników na wszystkie pozycje. Dlatego nie ma co się z góry nastawiać na nie dla wszystkich tzw. odstrzelonych z innych klubów.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Naprawdę nie rozumiem, po co nam skrzydłowy? Obojętnie kogo kupimy, to i tak do 2023 roku na flankach będzie biegał Boguski.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
W C+ powiedzieli, ze Wisła szuka prywatnego inwestora, ktory pokryje cześć kwoty wykupu Wolskiego.
I ze ten zakup to konieczność jesli chodzi o atrakcyjność marketingowa klubu, jego umiejętności jak bawi sie cała liga. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
No to niech się śpieszą z szukaniem, bo do jutra trzeba się określić. Mam nadzieję, że Wolak zostanie, bo jakość jednak w większości meczów zaperezentował co najmniej wystarczającą. Cóż, najbliższe godziny pokażą, ja trzymam mocno kciuki, bo pozostanie Rafała w klubie daje nadzieję na solidną grę w przyszłym sezonie - oczywiście przy założeniu, że klub się dodatkowo wzmocni na kilku pozycjach.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
Podejrzewam, że będzie jak zwykle:
Dużo nadziei, dużo gadania, bicia piany, a potem... szukamy piłkarza za darmo |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
I zmieniamy trenerow co 5 spotkań. Oczywiście chciałbym się mylić. Potencjał kibicowski pokazał mecz z Zagłębiem,gdzie o coś wreszcir graliśmy i BYŁA NADZIEJA.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Nie ma pilkarzy za darmo
![]() ![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Wykupienie Wolskiego i podpisanie (jakimś cudem) lewego i środkowego obrońcy, którzy z miejsca będą mogli wskoczyć do składu uważam za absolutne minimum.
Dzisiejszy mecz obnażył tragiczny stan naszej obrony (brak sensownych zmienników, schyłkowa forma Głowackiego), bez jego poprawy możemy co najwyżej liczyć na powtórzenie "wyczynu" z kończącego się właśnie sezonu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Najlepsze jest to że ten Boguski to ma jedne z lepszych statystyk jeśli chodzi o skrzydłowych grających w tej lidze.
Boguski 9 bramek zdobytych w 8 spotkaniach, w tym 7 wygranych i 1 remis. Ale wiadomo, jeden z największych problemów obecnej Wisły. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|