The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
RLY
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.03.2016, 11:45
Trochę niepokojący fakt,że dzień po badaniach wydolnościowych zwalniamy trenera przygotowania fizycznego.
Odpowiedz cytując
Mysciak
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 23.03.2016, 12:28
Mam pytanie. Orientuje się ktoś jak to jest z tymi http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._wisle_krakow/
Studiuje kompletnie inny kierunek ( rachunkowość), ale dla Wisły to mógłbym nawet za darmo coś zrobić
Był ktoś, polecacie ? Ile czasu to zajmuje +- ? Jakieś informacje mile widziane
Odpowiedz cytując
Babba
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 24.03.2016, 21:13
enzo napisał(a):Wyświetl post
Bez obrazy, ale koleś wygląda komicznie - styl godny konferansjera cyrkowego.
Przecież Wisła to nic innego jeden wielki cyrk.
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Stary 26.04.2016, 18:38
Ostatnio napisałem maila do klubu, na adres [email protected]
Miałem kilka propozycji i uwag odnośnie działania klubu, mniej i bardziej ważnych, ale co ważniejsze odpowiedź z klubu, konkretnie od naszego rzecznika prasowego otrzymałem tego samego dnia po około 4 godzinach. Wyglądało na to że mail z odpowiedzią nie został wygenerowany, odpowiedź była wyczerpująca i to jest duży plus.

Jeśli macie jakieś propozycje, uwagi itp śmiało uderzajcie pod ten adres.

Postawa klubu, aktywność na portalach internetowych i podejście do kibica bardzo się poprawiło.
Odpowiedz cytując
kicur
Senior Member

Od: 06.2015

Stary 26.04.2016, 19:26
krzaq12 napisał(a):Wyświetl post
Ostatnio napisałem maila do klubu, na adres [email protected]
Miałem kilka propozycji i uwag odnośnie działania klubu, mniej i bardziej ważnych, ale co ważniejsze odpowiedź z klubu, konkretnie od naszego rzecznika prasowego otrzymałem tego samego dnia po około 4 godzinach. Wyglądało na to że mail z odpowiedzią nie został wygenerowany, odpowiedź była wyczerpująca i to jest duży plus.

Jeśli macie jakieś propozycje, uwagi itp śmiało uderzajcie pod ten adres.

Postawa klubu, aktywność na portalach internetowych i podejście do kibica bardzo się poprawiło.

To prawda. Od kiedy jest nowy rzecznik prasowy, ktoś (pewnie on) odpisuje na każdą wiadomość na fb. Zmiana na lepsze
Odpowiedz cytując
Kordel.
Member

Od: 06.2014

Stary 26.04.2016, 19:52
Z kolei pracownicy sklepu z oficjalnej z pod adresu [email protected]ów.pl chyba nie czytają maili albo nie chce im sie odpisywać. Zadalem pytanie 1 kwietnia i do dzis odpowiedzi nie otrzymałem. Asortyment sklepu i obsługa klienta leży i kwiczy...
Powód: jżs
Ostatnio edytowane przez Kordel. : 26.04.2016 o godz. 19:52.
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Stary 26.04.2016, 20:06
Cytat:
Z kolei pracownicy sklepu z oficjalnej z pod adresu [email protected]ów.pl chyba nie czytają maili albo nie chce im sie odpisywać. Zadalem pytanie 1 kwietnia i do dzis odpowiedzi nie otrzymałem. Asortyment sklepu i obsługa klienta leży i kwiczy...
Zapewne potraktowali to pytanie jak prima aprilisowy żart. Racja słabo to tam wygląda, w ogóle to jak ten sklep wygląda to jest porażka.

Taki klub jak Wisła Kraków powinien mieć sklep z prawdziwego zdarzenia na stadionie a nie w okolicznej budce.
O to także warto zabiegać.
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 26.04.2016, 22:01
Porządny sklep powinni zrobić w strefie kibica, było by to także z korzyścią dla sprzedaży i biletów i gadżetów. Na piętrze dużo miejsca tym bardziej że teraz nie każdy chce wyrabiać kartę jak mieć jej nie musi więc kolejek wielkich tam już raczej nie będzie. No i przede wszystkim trzeba zadbać o asortyment sklepu bo teraz to nie jest nawet śmieszne... fifa chyba z 2011 r, koszulki stare jak świat, reklamy z piłkarzami których u nas nie ma od x lat, projekty gadżetów jak z lat 00 a nie <16. nie znam osoby która za miejsce kupna jakiegokolwiek gadżetu wybrała by obecnie Wiślacki Świat gdzie projekty są o lata świetlne za tymi z R22 i strefy
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Stary 27.04.2016, 08:14
Cytat:
Porządny sklep powinni zrobić w strefie kibica, było by to także z korzyścią dla sprzedaży i biletów i gadżetów. Na piętrze dużo miejsca tym bardziej że teraz nie każdy chce wyrabiać kartę jak mieć jej nie musi więc kolejek wielkich tam już raczej nie będzie.
Dokładnie tak, jeśli nie chcą wykupować, wynajmować dodatkowych pomieszczeń na stadionie powinni pomyśleć o sklepie w strefie kibica, jaki by on nie był i tak będzie większy i bardziej profesjonalny niż ten obok stadionu.

Także zasypujcie ich swoimi propozycjami, mailami, bo jak nie teraz to kiedy? Prezes Dunin jest osobą, która jak mało kto rozumie i docenia opinię kibiców.
Odpowiedz cytując
Prezydentowa
Miodek

Od: 06.2004

Stary 27.04.2016, 09:16
Samo pomieszczenie to jedna sprawa. Druga kwiestia to asortyment. I tak jest już trochę lepiej, ale w dalszym ciągu ciężko jest wybrać coś fajnego. Nie pomaga w tym oczywiście kwestia herbu i loga SA. Myślę, że powinno pojawić się więcej gadżetów z Białą Gwiazdą, która tak samo jest symbolem Wisły, a chętnie kupią to ci, którzy stronią od loga SSA. Nie mówiąc już o tym, że samo logo jest niezbyt estetyczne, zbyt pstre i przez to spora część gadżetów z tym logiem wygląda po prostu brzydko.
Odpowiedz cytując
kornd
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 27.04.2016, 11:31
Oczywiście, w SA powinni zatrudnić grafików, którzy pracują w sklepie TS-u. Pamiątki "z duszą", piękne pod względem graficznym. Mógłby ktoś Duninowi poradzić, żeby cokolwiek z tym sklepem SA zrobili.
https://www.facebook.com/sklepr22/photos

Kupię koszulki Wisły z dawnych lat. Pisz na PW.
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Stary 27.04.2016, 14:06
Cytat:
Oczywiście, w SA powinni zatrudnić grafików, którzy pracują w sklepie TS-u. Pamiątki "z duszą", piękne pod względem graficznym. Mógłby ktoś Duninowi poradzić, żeby cokolwiek z tym sklepem SA zrobili.
Właśnie dlatego należy pisać do nich, oni jak zapewniają przekazują osobom decyzyjnym nasze sugestie.

Napiszę więcej, wygląda na to że naprawdę liczą się z nami.

Rozmawiałem wczoraj ze znajomym, on także zdecydował się coś skrobnąć i napisał do nich.
Z tego co mi wspominał to zaproponował 3 rzeczy:
-konkurs na nowy model strojów na nadchodzący sezon (coś takiego jak miał Śląsk, czy Lechia-możliwość wybrania 1 z 3 proponowanym kompletów)
-konkurs w którym do wygrania były karnety na nowy sezon
-stworzenie band klubowych z podkreśleniem naszych osiągnięć,lat w których zdobywaliśmy tytuły MP i PP, które zakryłyby betonowe powierzchnie na naszym stadionie (coś na wzór stadionu Arsenalu, Sevilli itp.)

Także sprawnie otrzymał maila zwrotnego, a ponadto napisali mu, że jedna z propozycji ze względu na częstość występowania jest już w planach na nowy sezon.
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 27.04.2016, 14:20
a ja mam takie pytanie jak jest w dni meczowe? sklep jest otwarty? tam ktoś w ogóle w dniach po za meczowych robi zakupy? bo nie sądzę...
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
emailowiec
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2005

Stary 27.04.2016, 14:26
Mnie zawsze dziwi jak wychodzę po meczu ze stadionu, że wszystkie punkty gastronomiczne są już zamknięte (przynajmniej na C). Przecież na pewno znalazłoby się sporo osób, które mają ochotę coś zjeść po meczu. Strefa kibica też powinna być jeszcze otwarta chociaż z pół godziny po meczu jeśli w sprzedaży są bilety na następny mecz. Po wygranej ludzie są w euforii i z pewnością trochę biletów na następny mecz by zeszło.

Wiślacki Świat jest w ogóle otwarty po meczu?
W Polskę wierzę.
Odpowiedz cytując
kornd
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 27.04.2016, 14:55
Właśnie dlatego należy pisać do nich, oni jak zapewniają przekazują osobom decyzyjnym nasze sugestie.

Napiszę więcej, wygląda na to że naprawdę liczą się z nami.

Rozmawiałem wczoraj ze znajomym, on także zdecydował się coś skrobnąć i napisał do nich.
Z tego co mi wspominał to zaproponował 3 rzeczy:
-konkurs na nowy model strojów na nadchodzący sezon (coś takiego jak miał Śląsk, czy Lechia-możliwość wybrania 1 z 3 proponowanym kompletów)
-konkurs w którym do wygrania były karnety na nowy sezon
-stworzenie band klubowych z podkreśleniem naszych osiągnięć,lat w których zdobywaliśmy tytuły MP i PP, które zakryłyby betonowe powierzchnie na naszym stadionie (coś na wzór stadionu Arsenalu, Sevilli itp.)

Także sprawnie otrzymał maila zwrotnego, a ponadto napisali mu, że jedna z propozycji ze względu na częstość występowania jest już w planach na nowy sezon.
Wszystkie 3 punkty popieram, ja dodałbym jeszcze aktualizację całej strony internetowej SA, zamianę pleksy na C na barierki, przynajmniej przedstawienie planów i możliwości na utworzenie muzeum na stadionie. Piszmy, to może coś zdziałamy.

Kupię koszulki Wisły z dawnych lat. Pisz na PW.
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Stary 27.04.2016, 15:08
Cytat:
zamianę pleksy na C na barierki
Pleksy z C mają zostać usunięte przed meczem kadry w Krakowie. Wkrótce się przekonamy, czy dojdzie to do skutku.

Warto pisać, ja już to zrobiłem i warto bo te maile tam trafiają, ktoś je czyta a nie wyrzuca do kosza. Wydaje mi się że im więcej takich wiadomości tym więcej możemy ,,wytargować" jeśli tak mogę napisać.
Odpowiedz cytując
Bene Nati
Senior Member

Od: 01.2015

Stary 27.04.2016, 17:01
Zakrycie betonu odpowiednimi bandami oraz usunięcie pleksy z C to byłaby zmiana na duży plus na stadionie.

Niestety, od dłuższego czasu nic się nie zmienia w tym temacie.
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 28.04.2016, 12:44
emailowiec napisał(a):Wyświetl post
Mnie zawsze dziwi jak wychodzę po meczu ze stadionu, że wszystkie punkty gastronomiczne są już zamknięte (przynajmniej na C). Przecież na pewno znalazłoby się sporo osób, które mają ochotę coś zjeść po meczu. Strefa kibica też powinna być jeszcze otwarta chociaż z pół godziny po meczu jeśli w sprzedaży są bilety na następny mecz. Po wygranej ludzie są w euforii i z pewnością trochę biletów na następny mecz by zeszło.

Wiślacki Świat jest w ogóle otwarty po meczu?

Na D też są zamknięte.

Co lepsze czasami w przerwie nie ma już piwa
Odpowiedz cytując
robert777
Senior Member

Od: 11.2013

Stary 28.04.2016, 16:27
Bo na piwo to się idzie do piwiarni a nie na stadion
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Stary 29.04.2016, 15:24
robert777 napisał(a):Wyświetl post
Bo na piwo to się idzie do piwiarni a nie na stadion
Tylko co klub ma z tego ze sobie wypije to piwo w Karliku ?
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 30.04.2016, 03:15
Pero napisał(a):Wyświetl post
Tylko co klub ma z tego ze sobie wypije to piwo w Karliku ?
Mozna tez przerobic jednego skyboxa na burdel. Wydaje sie, ze wielu podczas meczu z checia by sie odstresowalo, zaliczyc szybki numerek gdy baba w domu przy garach - tepa nic nie podejrzewa,

Kasa dla klubu pewnie fajna.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Stary 30.04.2016, 08:56
Prawda jest taka, że jeśli klub chciałby zarobić dodatkową kasę to powinien otworzyć pub na stadionie.
Wiadomo, że ,,Bar u Wiślaków" nie jest w stanie pomieścić wszystkich chętnych.
Warunek jest jeden, pub/bar jakby tego nie nazwać musiałby mieć własny, klubowy katering tak by mógł na tym zarabiać.

Konkurencja w dniu meczu dla baru u Wiślaków żadna, bo chętnych jest mnóstwo, a w tygodniu można organizować tam spotkanie z piłkarzami, organizować wtorki/środy z LM, czwartki z LE. Opcji jest mnóstwo, należy tylko pomyśleć.
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Stary 05.05.2016, 11:14
Prawda jest taka, że jeśli klub chciałby zarobić dodatkową kasę to powinien otworzyć pub na stadionie.
Lechia nie ma takiego wypaśnego na stadionie przypadkiem? Widziałem chyba zdjecia
Odpowiedz cytując
art
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 05.05.2016, 11:41
Pero napisał(a):Wyświetl post
Lechia nie ma takiego wypaśnego na stadionie przypadkiem? Widziałem chyba zdjecia
Dokładnie, jest wypasiony pub na stadionie.
Odpowiedz cytując
Prezydentowa
Miodek

Od: 06.2004

Stary 05.05.2016, 11:49
http://www.t29bar.com/galeria.html To chyba to. Ale kosmos! Świetnie zrobione. Gdyby u nas coś takiego było...Nawet śniadania bym tam jadła
Odpowiedz cytując
swiety37
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 05.05.2016, 13:53
Ciekawostka.... byłem służbowo rok temu w Gdańsku.... Graliśmy mecz w Krakowie w piątek o 20:30... Wbijam do ich lokalu na mecz i niespodzianka: "czynne do 20:00"
Odpowiedz cytując
kicur
Senior Member

Od: 06.2015

Stary 05.05.2016, 13:58
Prezydentowa napisał(a):Wyświetl post
http://www.t29bar.com/galeria.html To chyba to. Ale kosmos! Świetnie zrobione. Gdyby u nas coś takiego było...Nawet śniadania bym tam jadła

Stadionem zarządza miasto. Dzięki czemu mamy beznadziejne jedzenie. Sam bym czasem coś wpierdzielił, zwłaszcza, jak jadę prosto z pracy na mecz, ale widząc, jakie "rarytasy" tam są to wole wstąpić na kebaba, albo wziąć 2 kanapki więcej z domu .

Nie mówię, że od razu bym tam zostawił 100 zł, ale w przerwie spotkania na pewno bym kupił, jakieś mięcho, żeby nabrać sił na następne 45 min.

I kwestia piwa. Jak to jest możliwe, że piwo kończy się w pierwszej połowie spotkania ? Wszystko rozumiem, ale przez takie coś tracimy bardzo dużo kasy.

Wiele rzeczy jest do poprawy, ale na pewno, o catering warto zawalczyć. Niby nie jakaś duża zmiana, a może pomóc
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Stary 05.05.2016, 14:56
Gdyby okrąglaka przerobić na taką knajpę? Są tam przecież 2 poziomy.
Nie wiem dokładnie ale chyba gdzieś pod sektorem A (czy H) jest salka nadajaca się na konferencyjną.

Druga opcja to któryś z narożników.

PS. Umowa umową ale przecież pewne zapisy zawsze można zmienić. Mnie osobiście w naszym cateringu denerwuje:
1) słaba logistyka - mogliby zaplanować jakiś system że ktoś non stop nalewa piwo, ktoś kasuje inny wydaje jedzenie. Albo dać więcej ludzi. Szczytem marzeń byłyby takie automaty jak w IKEI gdzie zamawiasz i płacisz a przy ladzie tylko odbierasz
2) brak stolików - tyle miejsca, można dać takie fast foodowe do zjedzenia na stojąco

Czy ktoś w takich kwestiach pisał do rzecznika?
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Stary 05.05.2016, 15:48
Cytat:
Gdyby okrąglaka przerobić na taką knajpę? Są tam przecież 2 poziomy.
Nie wiem dokładnie ale chyba gdzieś pod sektorem A (czy H) jest salka nadajaca się na konferencyjną.

Druga opcja to któryś z narożników.

PS. Umowa umową ale przecież pewne zapisy zawsze można zmienić. Mnie osobiście w naszym cateringu denerwuje:
1) słaba logistyka - mogliby zaplanować jakiś system że ktoś non stop nalewa piwo, ktoś kasuje inny wydaje jedzenie. Albo dać więcej ludzi. Szczytem marzeń byłyby takie automaty jak w IKEI gdzie zamawiasz i płacisz a przy ladzie tylko odbierasz
2) brak stolików - tyle miejsca, można dać takie fast foodowe do zjedzenia na stojąco

Czy ktoś w takich kwestiach pisał do rzecznika?
Ja mogę się wypowiedzieć za siebie. Postulowałem o kilka rzeczy:
-zakrycie tego okropnego betonu na stadionie poprzez stworzenie klubowych band z wypisanymi latami w których zdobywaliśmy MP, PP i Superpuchar (pokazanie historii-> łatwiej przyciągnąć sponsorów)
-stworzenie sklepu z prawdziwego zdarzenia, w narożiku, tam gdzie obecnie jest strefa kibica i organizuje się sptkania z piłkarzami (mnóstwo wolnego miejsca-na sklep wystarczy kilkadziesiąt metrów kwadratowych, nie trzeba wynajmować dodatkowych powierzchni pod ten sklep bo narożik i tak już wynajmujemy),
-restauracja na stadionie (bar u Wiślaków nie pomieści 12 tys. które średnio odwiedza R22, nie mówiąc o meczach TOP,

Jeśli macie podobne to nie wahajcie się pisać, im więcej maili tam dostaną tym szybciej dotrze do nich jak wiele jest do zrobienia.

ps koncepcja z okrąglakiem bardzo ciekawa wg mnie.
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Stary 05.05.2016, 15:57
Dodam tylko, że za koncepcją z okrąglakiem przemawia bliskość Błoń (skupisko ludzi w dni niemeczowe).
Wystarczy spojrzeć ile ludzi zawsze jest w Trattorii na Cichym Kąciku żeby się upewnić że nie jest to odludzie...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów