The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.03.2016, 17:08
Tasio1906 napisał(a):Wyświetl post
nie zaczeliśmy sezon z minusowym punkcikiem "żeby liga była ciekawsza" ? 9 mln to mamy dług wobec Caritas czy wobec m.in.: zikit, ZUS itp?
Dlug 9 mln to info telefoniczne?
Nie masz pojęcia co i ile ale gdzies uslyszales od redaktorzyny i teraz jesteś ....a kozak...
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 06.03.2016, 17:11
ile by nie było, napewno kilka ładnych baniek. A to co Boss uregulował wobec piłkarzy zapewne dopisane do zadłużenia wobec TF
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 06.03.2016, 17:41
Człowieku dokształć się z historii Wisły, bo .......isz jak potłuczony.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Stary 06.03.2016, 17:48
Wiem, że brakowało nawet na wodę, ale obecnie myślisz, że jest lepiej? Jest bo Boss zapłacił. Ale... jest jeden mały szkopuł: póki co wszelkie informacje docierające do opinii publicznej wskazują, Boss nie dał tylko pożyczył
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Stary 06.03.2016, 17:56
Powiem Ci, bo być może nie wiesz, że ze spółki nie można od tak sobie "dać" komuś kasy...
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Stary 06.03.2016, 18:14
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Powiem Ci, bo być może nie wiesz, że ze spółki nie można od tak sobie "dać" komuś kasy...
owszem zdaję sobie sprawę, 7egia jakoś dała sobie radę z zadłużeniem u ITI. Dopóki nie zobaczę oficjalnego info w sprawie umorzenia długu to nie uwierze.

Nie rozumiem też jak można obsadzać na ważnych stanowiskach takich ludzi jak Smuda czy Kapka. Smuda pluł na swoich zwierzchników (za podobne historie polecieli Kosa i Moskalewicz). A co do wynalazków "Niezatapialnego" to podchodzi pod niegospodarność i działanie na szkodę spółki.

Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 06.03.2016, 18:23
Wiem, że brakowało nawet na wodę, ale obecnie myślisz, że jest lepiej? Jest bo Boss zapłacił.
A myślisz, że w 1997 po przejęciu Wisły przez Telefonikę było lepiej? Było, bo Boss zapłacił.
Odpowiedz cytując
Krzysiek
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 06.03.2016, 18:58
nie pamiętam czasów kiedy p. Cupiał przejął Wisłę, ale myślę że jesteśmy w gorszym położeniu niż przed "erą Cupiała".

Po tym zdaniu przestałem czytać. Człowieku jak byś widział co było wtedy na Wiśle (a raczej czego nie było) i porównał z tym co jest teraz, to skasowałbyś tego posta. Poważnie, Boguś Cupiał wiele zrobił dobrego, wiele też złego, ale pisząc że jesteśmy w gorszym położeniu dyskwalifikuje Twój wpis, by brać go na poważnie. Gdyby nie Cupiał, ze wszystkimi swoimi wadami, przy dobrych wiatrach przygotowybalibyśmy się do derbów Krakowa z Hutnikiem, jak nie Garbarnią.
I w każdej chwili, czy dobrej czy złej, będę kochał WISEŁKĘ na pewno to wiem!

Znów przyjdzie wiosna i lepsze czasy, powróci nasza Wisełka na czoło ekstraklasy!
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Stary 06.03.2016, 19:13
Krzysiek napisał(a):Wyświetl post
Po tym zdaniu przestałem czytać. Człowieku jak byś widział co było wtedy na Wiśle (a raczej czego nie było) i porównał z tym co jest teraz, to skasowałbyś tego posta. Poważnie, Boguś Cupiał wiele zrobił dobrego, wiele też złego, ale pisząc że jesteśmy w gorszym położeniu dyskwalifikuje Twój wpis, by brać go na poważnie. Gdyby nie Cupiał, ze wszystkimi swoimi wadami, przy dobrych wiatrach przygotowybalibyśmy się do derbów Krakowa z Hutnikiem, jak nie Garbarnią.
owszem zawdzięczamy p. Cupiałowi wiele radosnych i wzruszających chwil. Ale ostatnie 4,5 roku to zjazd po równi pochyłej. Ciągłe roszady na stanowisku prezesa, o trenerach nie wspomnę. Przegrane wielomilionowe procesy z Jovaniciem, Genkovem, Smudą; kulisy odejścia Wilka czy cierzniaka. Wielomiesięczne zaległości w wypłatach.
Ostatnio edytowane przez Tasio1906 : 06.03.2016 o godz. 19:40.

Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 06.03.2016, 19:25
owszem zawdzięczamy p. Cupiałowi wiele radosnych i wzruszających chwil. Ale ostatnie 4,5 roku to zjazd po równi pochyłej. Ciągłe roszady na stanowisku prezesa, o trenerach nie wspomnę. Przegrane wielomilionowe procesy z Joviciem, Genkovem, Smudą; kulisy odejścia Wilka czy cierzniaka. Wielomiesięczne zaległości w wypłatach.
Chyba z Milanem Jovaniciem, a nie Bobanem Joviciem.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Stary 06.03.2016, 19:41
_ukoL napisał(a):Wyświetl post
Chyba z Milanem Jovaniciem, a nie Bobanem Joviciem.
mój błąd oczywiście chodziło o Jovanicia

Odpowiedz cytując
dziki
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 07.03.2016, 09:56
owszem zawdzięczamy p. Cupiałowi wiele radosnych i wzruszających chwil. Ale ostatnie 4,5 roku to zjazd po równi pochyłej. Ciągłe roszady na stanowisku prezesa, o trenerach nie wspomnę. Przegrane wielomilionowe procesy z Jovaniciem, Genkovem, Smudą; kulisy odejścia Wilka czy cierzniaka. Wielomiesięczne zaległości w wypłatach.
Nie no stary, porównujesz czasy przed Cupiałem do tego co jest teraz? Jest kryzysik, jest pewnie średnio finansowo i jakości też wielkiej nie mamy, ale w latach 90-tych byliśmy kupą organizacyjną. C'mon.
Life is short. Wear your passion!
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Stary 09.03.2016, 08:54
dziki napisał(a):Wyświetl post
Nie no stary, porównujesz czasy przed Cupiałem do tego co jest teraz? Jest kryzysik, jest pewnie średnio finansowo i jakości też wielkiej nie mamy, ale w latach 90-tych byliśmy kupą organizacyjną. C'mon.
teraz za to błyszczymy organizacyjnie. Popatrz na odejścia Genkova, Jovanicia i kilku innych. Odeszli a My i tak musimy im zapłacić za pieniądze obiecane w kontrakcie. Ilievovi czy Pareiko robiliśmy przelewy długo po tym jak odeszli z klubu (zawarte ugody). Dalej popatrz gdzie są wychowankowie: Stolarski, Buksa, Zając czy handz7ik. Cz.y świeże sprawy odejścia Dyzmy i cierzniaka

Odpowiedz cytując
siara
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 09.03.2016, 09:03
Hm...
Te transfery, kary to żenada.
Ale porównywanie czasów i obecnych do tych sprzed Cupiała, to jak porównać by krzesło, do krzesła elektrycznego...
Brakowało kasy nawet na mineralną i ciepłą wodę pod prysznicem...nie porównujmy więc...
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 09.03.2016, 09:06
Hmm... Kolega pisał, że nie pamięta czasów przed B. C. Inni próbują to jakoś opisać, ja może spróbuję bardziej obrazowo:
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Stary 09.03.2016, 09:11
Eternit napisał(a):Wyświetl post
Hmm... Kolega pisał, że nie pamięta czasów przed B. C. Inni próbują to jakoś opisać, ja może spróbuję bardziej obrazowo:
Stadion MIEJSKI im. Henryka Reymana za który bulimy spory chajs. Trudno żebyśmy
tkwili w tym samym momencie co 20 lat temu. Bo to już nie byłby brak struktur organizacyjnych, ale zacofanie.

Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 09.03.2016, 09:18
Stadion MIEJSKI im. Henryka Reymana za który bulimy spory chajs. Trudno żebyśmy
tkwili w tym samym momencie co 20 lat temu. Bo to już nie byłby brak struktur organizacyjnych, ale zacofanie.
No jak by nie Cupial to prawdopodobnie mial bys to
!
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 09.03.2016, 09:22
Trochę chyba manipulujesz tym zdjęciem. To jest chyba po prostu widok trybuny zachodniej przygotowanej do remontu. Nie widzę tutaj nic strasznego. Niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 09.03.2016, 09:26
Barti napisał(a):Wyświetl post
Trochę chyba manipulujesz tym zdjęciem. To jest chyba po prostu widok trybuny zachodniej przygotowanej do remontu. Nie widzę tutaj nic strasznego. Niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę.

Do jakiego ....a remontu ?
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Stary 09.03.2016, 09:28
Dariook napisał(a):Wyświetl post

Do jakiego ....a remontu ?
Do rozbiórki i budowy nowego stadionu.
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Stary 09.03.2016, 10:22
Do rozbiórki i budowy nowego stadionu.
Kolego to nie jest zdjęcie z 2009 kiedy burzono stare sektory A i B, tylko zdjęcie przed wybudowaniem tychże...
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Stary 09.03.2016, 10:30
Kolego to nie jest zdjęcie z 2009 kiedy burzono stare sektory A i B, tylko zdjęcie przed wybudowaniem tychże...
OK. Tak czy inaczej, było to przygotowanie do przebudowy stadionu. Czyli widok normalny w takich sytuacjach. Wracając do meritum sprawy. Patrząc na inne stadiony w Polsce i my na pewno doczekalibyśmy się modernizacji. Wiem że część osób na forum wierzy bardziej we właściciela, niż w sam klub i zostanie napisane za chwilę na pewno, że gralibyśmy do tej pory na jakimś kurniku. A ja napiszę przewrotnie, że może w tej chwili mielibyśmy może jeszcze lepszy stadion, chociaż na ten który jest nie mam wcale zamiaru narzekać.
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 09.03.2016, 10:46
Hmm, niekoniecznie. Przyklad Pogoni Szczecin.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Stary 09.03.2016, 11:02
Albo doczekalibyśmy się jak Widzew. W IV lidze.
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Stary 09.03.2016, 11:41
OK. Tak czy inaczej, było to przygotowanie do przebudowy stadionu. Czyli widok normalny w takich sytuacjach. Wracając do meritum sprawy. Patrząc na inne stadiony w Polsce i my na pewno doczekalibyśmy się modernizacji. Wiem że część osób na forum wierzy bardziej we właściciela, niż w sam klub i zostanie napisane za chwilę na pewno, że gralibyśmy do tej pory na jakimś kurniku. A ja napiszę przewrotnie, że może w tej chwili mielibyśmy może jeszcze lepszy stadion, chociaż na ten który jest nie mam wcale zamiaru narzekać.
Tak, przygotowane od przebudowy. Tyle, że przez kilkanaście lat było takie przygotowane.
1985:

1998:

Jak ktoś chodził wtedy na mecze to wie, że to tzw. "oczodoły".
Echo było bardzo fajne - prawie jak doping na dwie strony
Jak ktoś pisze, że jesteśmy w gorszym położeniu niż przed przyjściem Cupiała, to nie wiem czy śmiać się czy płakać.
Jak nie macie pojęcia jak było, to nie gdybajcie.
Ostatnio edytowane przez Coglin : 09.03.2016 o godz. 11:46.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Stary 09.03.2016, 11:55
Takich kibiców doczekaliśmy.... "było lepiej"
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Stary 09.03.2016, 12:06
Coglin napisał(a):Wyświetl post
Tak, przygotowane od przebudowy. Tyle, że przez kilkanaście lat było takie przygotowane.
1985:

1998:

Jak ktoś chodził wtedy na mecze to wie, że to tzw. "oczodoły".
Echo było bardzo fajne - prawie jak doping na dwie strony
Jak ktoś pisze, że jesteśmy w gorszym położeniu niż przed przyjściem Cupiała, to nie wiem czy śmiać się czy płakać.
Jak nie macie pojęcia jak było, to nie gdybajcie.
W 1985 roku wyburzono część sektorów po to żeby wybudować nowe. Stąd te ziejące dziury. Niestety budowa utknęła do końca lat 90-tych. Zamiast wklejać te "budzące grozę" zdjęcia to proszę, tutaj można się z nimi zapoznać.:
http://historiawisly.pl/wiki/index.p...u_w_fotografii
Co do samego Cupiała to bardzo jestem mu wdzięczny za wszystko co dobre spotkało klub. Nie jestem w niego jednak ślepo wpatrzony, bo dobro klubu jest wartością nadrzędną. Kiedyś może zdarzyć się tak, że klub dostanie od niego porządnego kopa w tyłek i zastanawiam się co wtedy powiecie jego ślepi wyznawcy? Oby tak się nie stało bo nie mam zamiaru mówić do kogoś "a nie mówiłem?" Zachowajcie dystans bezkrytyczni pochlebcy.
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Stary 09.03.2016, 12:09
Nie jestem "ślepym wyznawcą Cupiała", ale wtedy powiem, że jesteśmy w sytuacji jak przed jego przyjściem.

"Zdjęcia budzące grozę"? A co w nich takiego strasznego?
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Stary 09.03.2016, 12:15
Coglin napisał(a):Wyświetl post
Nie jestem "ślepym wyznawcą Cupiała", ale wtedy powiem, że jesteśmy w sytuacji jak przed jego przyjściem.

"Zdjęcia budzące grozę"? A co w nich takiego strasznego?
No bo te zdjęcia zostały tutaj wklejone po to, żeby wzbudzić nastrój grozy i pokazać wszystkim: "popatrzcie tak było przed Cupiałem". Taki syf. A to normalne zdjęcia z jakiejś tam fazy budowy. Wiesz co, chciałbym żebyś tak mógł powiedzieć, to nie byłby najgorszy scenariusz. Niestety jak zostaną zgliszcza i wylądujemy w IV lidze to tego nie będziesz mógł powiedzieć.
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Stary 09.03.2016, 13:09
Nie zostały wklejone po to, żeby wzbudzić nastrój grozy. Zostały wklejone po to, żeby zobrazować, że w takim stanie stadion stał kilkanaście lat.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów