The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy Tadeusz Pawłowski to odpowiednia osoba na stanowisku trenera Białej Gwiazdy?
TAK 92 22,44%
NIE 318 77,56%
Głosujących: 410. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.02.2016, 13:53
Jeżeli decyzja o zwolnieniu Teddy'ego zapadła wczoraj, to nie było możliwości aby ktokolwiek nowy poprowadził zespół jutro w Kielcach. Pozostaje Broniszewski.
Być może do piątku uda się już kogoś znaleźć - moim zdaniem w takiej sytuacji musi to być trener krajowy, znający realia, bo to nie jest czas na budowanie tylko gaszenie pożaru.
Co do samej decyzji - moim zdaniem to jedyne słuszne rozwiązanie. Trzeba się było z tego wycofać jak najszybciej bo straty mogłyby być ogromne.
Owszem, wygląda to słabo ale nie jest to drużyna do spadku, bez jaj...
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
seta
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 29.02.2016, 14:04
Grający trener na tym szczeblu rozgrywek to byłby chyba ewenement, ale skoro piszemy historię to dlaczego by nie taką? Szkoda że Głowa nie ma papierów........
Lepiej siedizeć cicho i wyglądać na idiotę, niż powiedzieć jedno słowo i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Odpowiedz cytując
swiety37
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 29.02.2016, 14:04
PiVoSH92 napisał(a):Wyświetl post
Obawiam się tylko jednego - nieważne, jak dobry jest Broniszewski s.......i sobie karierę prowadzeniem naszego zespołu. Mógłby zacząć na spokojnie gdzieś w 1 lidze a tu ciągle pakują go na minę - to na rozłożony kontuzjami zespół po Moskalu, to na nieprzygotowany do rundy zespół Pawłowskiego... Szkoda chłopa.
Myślę że potencjalny pracodawca będzie świadomy sytuacji w jakich zespół był przejmowany przez Broniszewskiego. Moim zdaniem ma mało do stracenia, a jak się uda to wiele do zyskania.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 29.02.2016, 14:06
Pan Dunin i jego świta powinni się urlopować razem ze swoim Tadziem.
Odpowiedz cytując
c.
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 29.02.2016, 14:11
I to by bylo na tyle https://www.facebook.com/SKWK1906/posts/970451813009342
Odpowiedz cytując
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 29.02.2016, 14:12
może zamiast patrzeć na nazwisko, historię, sympatię, zatrudnimy kogoś ... z warsztatem trenerskim?
Odpowiedz cytując
loskolczoneros
Junior Member

Od: 11.2011

Stary 29.02.2016, 14:12
Podobno Tadzio nie zgodził się zeznawać przed PZPN, że przesunięcie Cierzniaka do rezerw było wynikiem spadku formy...
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 29.02.2016, 14:17
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Pan Dunin i jego świta powinni się urlopować razem ze swoim Tadziem.
Przecież Pawłowski to nie pomysł Dunina, litości....
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 29.02.2016, 14:19
Na weszlo podsumowali Pana Tadzia. Coz.. chyba nie wygra meczu w ekstraklasie
http://weszlo.com/2016/02/29/mis-z-k...ow-na-urlopie/
Odpowiedz cytując
Bene Nati
Senior Member

Od: 01.2015

Stary 29.02.2016, 14:21
Każde zwolnienie trenera przez zarząd/właściciela, ja osobiście odbieram jako przyznanie się do błędu o jego zatrudnieniu.

Cieszę się, że ktoś miał na tyle odwagi by już po trzech meczach zwolnić "trenera" Pawłowskiego.

Jedna wielka POMYŁKA. Może jest dla nas jeszcze nadzieja...
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 29.02.2016, 14:21
Tadek jaki był taki był, ale powinien dostać szansę, a nie zwalniać go pod wpływem emocji. Gdyby ten baran Pietrzak nie zagrywał ręką to myślę, że byśmy dowieźli zwycięstwo do końca.

Wystarczy popatrzeć na poprzednie sezony Wisły i przeanalizować je pod kątem pytania: "Jaki wpływ na wyniki Wisły miała zmiana trenera podczas sezonu?"
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 29.02.2016, 14:22
A mi tam go szkoda, powinen dostać szansę (pół roku minimum, rok) - tyle że przejął Wisłę w bardzo złym momencie. Kiedy grozi spadek.

Widać portki sie palą w zarządzie. Nie chcemy podzielic losu craxy.

Odpowiedz cytując
Bene Nati
Senior Member

Od: 01.2015

Stary 29.02.2016, 14:26
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Tadek jaki był taki był, ale powinien dostać szansę, a nie zwalniać go pod wpływem emocji. Gdyby ten baran Pietrzak nie zagrywał ręką to myślę, że byśmy dowieźli zwycięstwo do końca.

Wystarczy popatrzeć na poprzednie sezony Wisły i przeanalizować je pod kątem pytania: "Jaki wpływ na wyniki Wisły miała zmiana trenera podczas sezonu?"
Tutaj, jak w dwumeczu z Apoelem, nie chodzi o to czy by dowieźli remis. Tutaj chodzi o styl, o decyzje, o warsztat, o to co mówił na konferencjach.

HEDu napisał(a):Wyświetl post
A mi tam go szkoda - tyle że przejął Wisłę w bardzo złym momencie. Kiedy grozi spadek.

Widać portki sie palą w zarządzie. Nie chcemy podzielic losu craxy.
Szkoda, to byłoby spaść z tym trenerem. Dostał więcej niż kilku jego poprzedników.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.02.2016, 14:28
Chcąc uratować Ekstraklasę Pawłowskiego należało zwolnić, ale nie po to, by choć na chwilę zastępować go Broniszewskim! Taki ruch to kolejne harakiri. Już lepiej w trybie pilnym przywrócić Smudę.

Przede wszystkim jednak, konsekwencje tej kompromitacji i sytuacji powinna ponieść osoba, która wymyśliła Pawłowskiego w Wiśle, raz wtóry dając popis swoich kompetencji i wyczucia - co musiałoby się stać, aby Kapka w końcu został z Wisły wyrzucony ostatecznie i trwale?
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 29.02.2016, 14:34
Nie, Pawłowski w ogóle szansy nie powinien dostać. Jego zatrudnienie było błędem, dla mnie on jest słabszym trenerem niż nasi piłkarze grajkami....

Już wolę patrzeć na Broniszewskiego na ławce, któremu też dużo brakuje do tytułu "dobrego trenera" (przede wszystkim doświadczenia w budowaniu zespołu i prowadzenia go na szczeblu Ekstraklasy), ale przede wszystkim nie będzie trzeba patrzeć na "śmieszka Pawłowskiego". Myślałam, że się załamię jak po bramce Ondraska zbijał piony z całą ławką, jakby właśnie do Ligi Mistrzów awansował. A Jarek Krzoska i reszta patrzyli jak na klauna.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Stary 29.02.2016, 14:37
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Przecież Pawłowski to nie pomysł Dunina, litości....
To kogo Jaszczura z kosmosu? A jeżeli taka osoba dala się sprowadzić do roli marionetki, to lepiej to wszystko rozgonic i zacząć od derbów z Orłem Piaski Wielkie
Odpowiedz cytując
majomajo
Member

Od: 04.2011

Stary 29.02.2016, 14:37
Wisła = Titanic.
Z wielkiej pompy wielkie gówno ( mam na myśli przyjście Pawłowskiego, przygotowania, zapowiedzi).
Nie dość że sezon stracony to duże prawdopodobieństwo że spadniemy i to nawet jakby w Balicach widziano jutro Mourinho, w tym bagnie potrzeba katharsis od najniższej do najwyższej postaci.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 29.02.2016, 14:41
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ja .......ę, jutro mamy mecz! Czy tam już nie ma nikogo normalnego!?
(W zasadzie już nie) x2
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 29.02.2016, 14:47
zim zum napisał(a):Wyświetl post
To kogo Jaszczura z kosmosu? A jeżeli taka osoba dala się sprowadzić do roli marionetki, to lepiej to wszystko rozgonic i zacząć od derbów z Orłem Piaski Wielkie
Pawłowski został klepnięty w okresie "bezkrólewia" - czyli najpewniej dogadał go Kapka a i Smuda przytaknął Cupiałowi...
Odpowiedz cytując
wolfu
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 29.02.2016, 14:55
To koniec Patryka Małeckiego w Wiśle?
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Stary 29.02.2016, 15:03
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Pawłowski został klepnięty w okresie "bezkrólewia" - czyli najpewniej dogadał go Kapka a i Smuda przytaknął Cupiałowi...
Hahahaha. Smuda trener wywalony z Wisły załatwiał mam trenera ?
Odpowiedz cytując
Arsenal
Member

Od: 03.2012

Stary 29.02.2016, 15:19
gdsmk napisał(a):Wyświetl post
może zamiast patrzeć na nazwisko, historię, sympatię, zatrudnimy kogoś ... z warsztatem trenerskim?
Jedyny głos rozsądku...
Prawdopodobnie jednak się tak nie stanie,nasze władzę wolą się znów skompromitować i dzielnie wróci Smuda albo Moskal po raz kolejny pokaże że nic mu z tego że i tak go zwolnią po kilku kolejkach bez wygranej.Rumak tak samo jak Moskal nie ma umiejętności trenerskich i to będzie kolejna żenada...
Mam tylko nadzieję że przyjdzie do nas w końcu TRENER a nie parodysta...
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 29.02.2016, 15:49
ciekaw jestem na ile to jest prawdą ...
Cytat:
I można rzec, że na na czas to zrobiono. Bo lada dzień Pawłowski miał zeznawać w sprawie Cierzniaka. I zgodnie z naszymi obawami chciał on pogrążyć Wisłę i poprzeć stanowisko Cierzniaka..
Odpowiedz cytując
madenn
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 29.02.2016, 16:02
Cytat:
I można rzec, że na na czas to zrobiono. Bo lada dzień Pawłowski miał zeznawać w sprawie Cierzniaka. I zgodnie z naszymi obawami chciał on pogrążyć Wisłę i poprzeć stanowisko Cierzniaka..
A Żydzi czyhający na polski majątek też tam będą?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 29.02.2016, 16:04
South napisał(a):Wyświetl post
Ja .......ę. Znaleźliśmy się w strefie spadkowej z małymi szansami na pierwszą ósemkę, a Wam się wydaje, że największym problemem jest tutaj kontrakt Cierzniaka? Serio?

Moim zdaniem, to w klubie wszyscy Cierzniaka mają teraz w dupie, bo realne widmo walki o utrzymanie zajrzało po raz pierwszy poważnie w oczy. Stąd pewnie natychmiastowe zwolnienie Pawłowskiego, żeby zamiast niego wrzucić na mecz z Koroną Broniszewskiego. Nie ma to sensu, bo jest panika. I pewnie Cupiał z tyłu pociągając za sznurki pogłębia ten chaos.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 29.02.2016 o godz. 16:07.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 29.02.2016, 16:04
1. Co zmieni jego urlopowanie? Magicznie usuną go jako świadka? Wręcz przeciwnie.
2. Miał kłamać, że za odsunięciem Cierzniaka stoi forma sportowa?

PS. Śląsk urlopował Pawłowskiego, zanim to było modne.
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 29.02.2016, 16:08
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ja .......ę. Znaleźliśmy się w strefie spadkowej z małymi szansami na pierwszą ósemkę, a Wam się wydaje, że największym problemem jest tutaj kontrakt Cierzniaka? Serio?
Nie wiem czemu "Wam", bo tylko ja o tym wspomniałem to raz , a dwa nigdzie nie napisałem że jest to największy problem. Po prostu jestem ciekaw. Wydaje mi się ze powinno się być lojalnym wobec klubu który ci płaci, zwłaszcza ze to cierzniak zachował sie chujowo wobec Wisły.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 29.02.2016, 16:15
"Wyniki badań, jakie przeprowadzamy potwierdzają, że nie jesteśmy w najlepszej dyspozycji, jeśli chodzi o motorykę i gotowość do gry przez 90 minut meczu. Potem to wygląda tak, jak wygląda" - Teddy. Cytat z weszlo. Kur to kto ich przygotowywał do rundy? To naprawdę jest matoł do kwadratu.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 29.02.2016, 16:16
Nie wiem czemu "Wam", bo tylko ja o tym wspomniałem to raz (...)
Wyżej jakiś geniusz pisał to samo.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
GBO
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 29.02.2016, 16:20
Wyczekiwałem na tą wiadomość już od soboty i wreszcie się doczekałem. Nie ma sensu powtarzać po raz setny wypowiedzi o Pawłowskim. To czy postanowił z zemsty niszczyć Wisłę czy jest tylko trenerskim zerem to też już nie ważne. Martwi mnie to że Broniszewski nie zmieni nic. Facet, jako trener Wisły, sprawia ważenie jak by mu jaja obcięli. Pamiętam jak niedawno przejmował zespół po Moskalu. Wystawił taką samą 11 jak Moskal i grał to samo co Moskal. Gdyby mi ktoś powierzył jakieś stanowisko i jasno postawił sytuację ( jesteś tu tylko na chwilę a my szukamy kogoś innego ) to pomyślał bym sobie że kurde albo spróbuję czymś zaskoczyć, coś zmienić. Jak wyjdzie jeszcze gorzej to co? Przecież i tak mnie zwolnią. A może akurat coś niekonwencjonalnego zaskoczy i dadzą mi szansę na dłużej. A Broniszewski co? Dalej na środku grał Uryga, Brożkowi dogrywał Jankowski a po skrzydle biegał Boguski. Facet mając przed sobą wielką szansę pokazania się nie zrobił dokładnie nic. Jak jakaś tępa sztuka zagrał dokładnie to samo za co zwolniono poprzednika. Żadnego ryzyka, nic!.

Jutro poprowadzi Wisłę. I jestem przekonany że zagramy dokładnie to samo co za Pawłowskiego. I w piątek też.

Pewnie wszyscy liczymy że zobaczymy coś innego a po rozpoczęciu meczu będzie ten sam wk..rw że w środku Uryga a na skrzydle Małecki lub Boguski.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów