The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.01.2016, 13:08
Barientos miał duże umiejętności i potencjał ale nie miał "mózgu". Dokładniej grał egoistycznie i samolubnie. W kilku meczach zamiast podawać koledze żeby wyszedł sam na sam wolał dryblować. Owszem szybkości nie miał ale techniką zjadał Criverajo. Osobną kwestią było to że i tak był totalnie bezproduktywny z powodu "głowy". Być może udałoby się to zmienić jakby został.

Na początku sezonu chciałem założyć temat Cliverao vs Lipski - żeby porównywać osiągnięcia "gwiazdy" brazylijskiej z no namem z niższych lig z Ruchu. W sumie żałuję że tego nie zrobiłem. Bo jak zawsze pisałem - całkowicie odpuściliśmy niższe ligi a tam za grosze można znaleźć nie gorszych, a często lepszych piłkarzy. I co ważniejsze perspektywicznych.

Crivelaro na dzisiaj to pomyłka. Nic nie daje zespołowi. Jest bardzo mało mobilny. Ma braki szybkościowe. A w grze obronnej się nie angażuje. Z przodu też daje nie wiele. To nie Stilić które mało biegał ale robił różnice na boisku.

Jak jest szansa, to pogonić gościa.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
piotrband
Member

Od: 11.2013

Stary 03.01.2016, 13:19
w obecnej sytuacji kadrowej licząć że wszyscy zawodnicy łącznie z Manu będa zdrowi przy dojściu do nas przed wiosną Rafała Pietrzaka i Krzysztofa Drzazgi i tak przydało by jeszcze przynajmniej 1 napastnik lewy pomocnik i środkowy obrońca moim zdaniem to minimum żeby Tedi żeczywiście myślał o górnych miejscach w tabeli
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 03.01.2016, 13:25
Bez wypłaty odszkodowania się nie obejdzie, to nie Kaziu Moskal - Wiślak pełną gębą, który zrezygnuje z odprawy. A znowuż jak on nic nie pokazuje i nie podnosi się z ławy, to kto go weźmie ? Żeby była jak kolwiek szansa pozbycia się go przed upływem kontraktu nie tracąc przy tym pieniędzy on musiałby grać.

Widać, ze to nie jest typ pracusia czy szybkościowca i tego nie poprawi - on raczej chciałby rzucać podania albo pograć klepę. W Portugalii gra nawet słabszych drużyn jest bardziej poukładana, ogólnie więcej się myśli na boisku niż w Polsce, a mniej walczy fizycznie. Dlatego tam on grał i to nawet dobrze, tak, że kupili go Arabowie, a mało inteligentny piłkarsko Braientos siedział w rezerwach.

Dużo zależy od niego, jak ma ambicję się przygotować dobrze do rundy, to może nie będzie tak źle. Jakieś tam umiejętności ma, ale może się najzwyczajniej w świecie okazać, że jest na polską rąbankę za miękki.
..
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 03.01.2016, 14:46
piotrband napisał(a):Wyświetl post
w obecnej sytuacji kadrowej licząć że wszyscy zawodnicy łącznie z Manu będa zdrowi przy dojściu do nas przed wiosną Rafała Pietrzaka i Krzysztofa Drzazgi i tak przydało by jeszcze przynajmniej 1 napastnik lewy pomocnik i środkowy obrońca moim zdaniem to minimum żeby Tedi żeczywiście myślał o górnych miejscach w tabeli

Podobnie jak Ty mam nadzieję, że w klubie nie myślą o Drzazdze i Pietrzaku w kategorii wzmocnień na "już", bo jeśli jest inaczej, to jest po nas. Poza Pietrzakiem i Drzazgą potrzebujemy piłkarzy ogranych w eklasie jeśli mamy mówić o poprawie naszej sytuacji.

Co do rywalizacji Lipski - Crivellaro, oczywiście zgadzam się, że wygrywa ją pod każdym względem Polak, ale on nie trafił do śmierdzieli pół roku temu, żeby z miejsca błysnąć. Kupili go dobrych parę lat wcześniej i on u nich kształtował się jako piłkarz i w końcu dostał szansę gry, którą wykorzystał.

Co zaś do transferów, które by nam pomogły wrócić na właściwe tory, to marzy mi się ponowny zaciąg z Chorzowa. Stępiński, Mazek, Lipski plus oczywiście kontynuowanie obecnie obranego kursu na obserwowanie niższych lig (i rozgrywek juniorskich) i ściąganie wyróżniających się tam piłkarzy.
Ostatnio edytowane przez wściekłe pięści węża : 03.01.2016 o godz. 14:55.
Odpowiedz cytując
piotrband
Member

Od: 11.2013

Stary 03.01.2016, 15:48
Co do sięgania do niższych lig to najlepsze co mogą robic w obecnej chwili a i moim zdaniem powinni juz zacząć poszukiwania mam nadzieje nieoszlifowanych młodziaków z 2/3 sezony ten nie dopiero teraz
Odpowiedz cytując
Szajba_
Senior Member

Od: 08.2013

Stary 03.01.2016, 16:12
wściekłe pięści węża napisał(a):Wyświetl post
Podobnie jak Ty mam nadzieję, że w klubie nie myślą o Drzazdze i Pietrzaku w kategorii wzmocnień na "już", bo jeśli jest inaczej, to jest po nas. Poza Pietrzakiem i Drzazgą potrzebujemy piłkarzy ogranych w eklasie jeśli mamy mówić o poprawie naszej sytuacji.
Co do Drzazgi się zgodzę, 20 lat, 4 liga, wiadomo. Ale Pietrzak? Spokojnie da rade już teraz
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 03.01.2016, 16:49
Pietrzaka spróbujemy wykupić tylko wtedy jak odejdzie Sadlok.
Co do wprowadzania - chłop 24 lata, tym bardziej obrońca, myślę że można oczekiwać krótkiej aklimatyzacji i wejścia do zespołu, tym bardziej zważywszy na obecny niewysoki poziom Wisły.
Ostatnio edytowane przez arti : 03.01.2016 o godz. 16:51.
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 03.01.2016, 17:00
Bez dobrego defensywnego pomocnika leżymy i kwiczymy. Razem z Alankiem w 11-ce zrobimy duży krok do I ligi. Cała pomoc w zasadzie jest do wystrzelenia w kosmos, ale nie ma na rakietę, to trzeba choć śrubkę Urygę odkręcić i dać nową.
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 03.01.2016, 17:09
Cytat:
Bez dobrego defensywnego pomocnika leżymy i kwiczymy. Razem z Alankiem w 11-ce zrobimy duży krok do I ligi. Cała pomoc w zasadzie jest do wystrzelenia w kosmos, ale nie ma na rakietę, to trzeba choć śrubkę Urygę odkręcić i dać nową.
Dokładnie dobry defensywny pomocnik jest bardzo ważnym ogniwem, choć para Popovic-Mączyński też dobrze wywiązywała się z tej roli, brakowało im jedynie kogoś z przodu do rozegrania.
Choć Uryga z przed roku a Uryga z końcówki rundy to jak niebo i ziemia.
Nie wierze, że to pisze ale zrobił chłop progres, niewielki bo niewielki ale zrobił
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 03.01.2016, 17:15
aklimatyzacja
jaki to jest piękny slogan ktory wytłumaczy słabego piłkarza...
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 03.01.2016, 17:22
szprotson napisał(a):Wyświetl post
aklimatyzacja
jaki to jest piękny slogan ktory wytłumaczy słabego piłkarza...
Żuraw, Głowa, Szymek, Olo, Kalu Uche - chwilę (krótszą - Szymek lub dłuższą - Żuraw) trwało zanim się wkomponowali i zaczęli dobrze grać.
Oczywiście nie te czasy i nie ta Wisła o czym wspomniałem.
Odpowiedz cytując
Davss875
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 03.01.2016, 17:25
Tymczasem Pogoń zakontraktowała Obraniaka!!! Skąd oni mają kase ja sie pytam?
Drygas by się przydał na defensywnego albo ktoś lepszy tylko kto i za co?
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 03.01.2016, 17:30
Cytat:
Grupa azoty-ot cała zagadka

Myślę, że potencjalne zakontraktowanie go może oznaczać zejście z kontraktu, sowicie opłacanego Patryka Małeckiego i jego wielki powrót na R22
Ostatnio edytowane przez krzaq12 : 03.01.2016 o godz. 17:36.
Odpowiedz cytując
Wesoły Romek
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 03.01.2016, 17:35
Gwoli ścisłości - nie podpisał, ma podpisać.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 03.01.2016, 17:36
arti napisał(a):Wyświetl post
Żuraw, Głowa, Szymek, Olo, Kalu Uche - chwilę (krótszą - Szymek lub dłuższą - Żuraw) trwało zanim się wkomponowali i zaczęli dobrze grać.
sory ale nie zgadzam się.
Dobry pilkarz z innym dobrym dogada się po wymienieniu trzech podań.

chyba ze masz na mysli aklimatyzacje przez pryzmat pilkarza który przychodzi z całkowicie innego klimatu i całkowicie innej ligi. Ja bym się zastanawiał wtedy cy jest sens takiego piłkarza sprowadzać.
Ale aklimatyzacja gdy przechodzi się z tej samej ligi czy tez z ligi niżej do ligi wyżej ? Sprawne wytłumaczenie, nic więcej. Zasady gry takie same, boisko również i piłka też.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 03.01.2016, 19:38
W sumie to chodziło mi o to,że Pietrzak powinien szybko się wpasować (może nie od 1, ale np. od 3 czy 5 kolejki.
Potem jak wspomniałeś o aklimatyzacji wg Ciebie to przytoczyłem kilka nazwisk.Żuraw o mało nie wyleciał bo miał przeciętne półtora sezonu i dopiero potem zaczął grać. Kalu najpewniej by dostał kopa gdyby Smuda został do lata 2002 albo dłużej.Głowa-po przyjściu niepewność i seria klopsów.Szymek-na początku ława.
Nie każdy był tu od razu Frankiem,Czerwcem,Meliksonem itp.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 03.01.2016, 20:26
Davss875 napisał(a):Wyświetl post
Nie czytaj głupot...
Nie ma takiego tematu..
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 04.01.2016, 00:31
arti napisał(a):Wyświetl post

A ja pamietam czasy gdy jak Kalu Uche wchodzil z ławki na mecz to krzyczano "Po co..on tylko druzynę osłabia"

akliamtyzacja JEST WAZNA ,i tu nie ma watpliowisci

Natomiast Uryga jest słaby i tu tez nie ma watpliwosici.Problem tylko komu by go upchać....watpie zeby ktos z ekstrklasy takiego kołka chciał.Bedziemy sie niestety musieli meczyc zdasjie nadal..
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
wislakrakow124
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 04.01.2016, 10:51
Mecz z legla i z Pogonia to byly dobre spotkania w wykonaniu Urygi. Bledow sie nie ustrzegl ale wedlug mnie dobrze zagral. Moze na wiosne pokaze na co go stac.
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując
kpn
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 04.01.2016, 11:29
Ta a jeszcze wczesniej to jego dobry mecz w Poznaniu (2:3). Raz na rok to i mucha pierdnie.
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 04.01.2016, 11:29
Mimo wszystko do młodzieżówki za coś jest powoływany. Ja po prostu liczę, że taki Dorna widzi w nim więcej niż my. Podobnie bylo z Maczynskim w kadrze
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 04.01.2016, 13:40
piotek napisał(a):Wyświetl post
Mimo wszystko do młodzieżówki za coś jest powoływany. Ja po prostu liczę, że taki Dorna widzi w nim więcej niż my. Podobnie bylo z Maczynskim w kadrze
Czy Ty widziałeś jaki piach gra team Dorny? W większości czasu to kopanina godna właśnie Alana Urygi.
Odpowiedz cytując
pomeran
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 04.01.2016, 14:03
http://weszlo.com/2016/01/04/projekt...zony-fiaskiem/

Jeśli faktycznie Ted ma jakikolwiek wpływ na to kto pryjdzie i Cupiał rzuci groszem, mają szanse.
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 04.01.2016, 14:24
http://sport.interia.pl/serie-a/news...ej,nId,1947968

Może wypożyczenie do końca sezonu?
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 04.01.2016, 15:05
Ja bym chętnie Wilczka u nas widziała. To mógł być dobry ruch, szczególnie, że u nas atak leży i kwiczy.
Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 04.01.2016, 15:20
Wilczek do Belgii podobno idzie.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 04.01.2016, 15:43
Ma_niek napisał(a):Wyświetl post
Wilczek do Belgii podobno idzie.
Pewnie chciałby pojechać na Euro także mógłby wrócić.....
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Davss875
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 04.01.2016, 15:51
4 stycznia i cisza jak makiem zasiał, a mialy byc konferencje prasowe z prezesem, trenerem i ja sie pytam gdzie to wszystko
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 04.01.2016, 16:01
Davss875 napisał(a):Wyświetl post
4 stycznia i cisza jak makiem zasiał, a mialy byc konferencje prasowe z prezesem, trenerem i ja sie pytam gdzie to wszystko

Kto powiedział, że dziś będzie konferencja?

Konferencja będzie pod koniec tygodnia.
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 04.01.2016 o godz. 16:09.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 04.01.2016, 17:41
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Kto powiedział, że dziś będzie konferencja?

Konferencja będzie pod koniec tygodnia.
Nie broń zarządu, bo lekką kpiną z kibiców jest konferencja 2 tygodnie po przejęciu sterów w klubie przez Pawłowskiego (23 grudnia) i Dunina (21 grudnia).

Tym bardziej, że negocjacje z nimi trwały jakiś czas i nie spadły na nich te nominacje jak grom z jasnego nieba. W innym przypadku wzięli kota w worku - czyli tym gorzej dla nich.

Nie wiem czy w klubie jest równie wielka cisza w eterze (mam nadzieję, że nie), ale jest ona co najmniej niepokojąca. I myślę, że nie tylko dla mnie, kibiców, ale i dla zawodników (np. Cierzniaka, który od 4 dni może podpisać kontakt z kim chce).
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów