|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku | |||
| Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) |
|
490 | 57,11% |
| Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% |
|
94 | 10,96% |
| Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem |
|
36 | 4,20% |
| Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia |
|
181 | 21,10% |
| Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej |
|
57 | 6,64% |
| Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Dogadaj się ze szprotsonem nie mógłbym wypić aż tyle browara, staram się dbać o linię
.Dariook Może i prawdopodobieństwo tego o czym pisałem jest niewielkie, ale większe niż przed ostatnim meczem. Kadra odkąd wziął ją Nawałka poprawiła swój poziom o kilka klas. I nie chodzi mi o aspekty czysto sportowe tylko głównie mentalne i wolicjonalne. A za nimi również aspekt sportowy będzie rósł. Nie wiem jak można tego nie widzieć.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 06.09.2015 o godz. 09:09.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Dariok kogo wybierasz z trojki Smuda-Fornalik-Nawałka?
Z dobrobytu sie w dupach poprzestawialo jak widac. Wzgledem Smudy nie ma obecnie farbowanych lisow, wzgledem Fornalika kadra nie jest smutna, jak smutny jest sam Waldemar. W duzej mierze Twoj post to prawda. Jednakze sam powinienes wiedziec jakim sportem jest pilka nozna, i ze potrafia zadecydowac detale. Lewy niestety nie jest napastnikiem, ktory wykorzysta 3/3 okazje albo sam pociagnie. Mamy wielkiego chvja zamiast rozgrywajacego. Wczesniej nie bylo pomocnikow, napastnikow, skrzydlowych. Mila, Maczynski? Mierzejewski? Na reprezentacje? ![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
A kogo mam wybrać? Żaden nic nie osiągnoł wielkiego wiec nie mam faworyta, byc może się to zmieni czego oczywiście nam życze. Zaznaczę że Nawałce kibicuję, tzn nie tak jemu jak naszej kadrze i nie wyobrażam sobie braku awansu do finałów. To była by katastrofa.
Tylko, że ja nie wierzę w to że nasi wygrają z Irlandią i Szkocją w ostatniej rundzie. Rozumiem Nawałkę, trener musi żyć chwilą bo dzisiaj jest a jutro go nie ma ale bez przesady. Z czego tu się ....a cieszyć. Pojechali, przejebali, doszła nas Irlandia. Jest dokładnie tak jak napisałeś. W piłce rządzą detale i nam tych detali niestety zabrakło. W pierwszym meczu się udało więc z wyniku możny było być szczęśliwym, kto pamięta jak mecz wyglądał? Niesty kolejne mecze pokazały, że nie warto bić piany i zzałamywać rzeczywistości. No ale jak większość nas takie rzeczy wie, to po co te różowe okulary środowiska dziennikarskiego związanego z bońkiem? Niesttety panie Nawałka, porażka jest porażką i nic tak naprawdę postawa w meczu z Niemcami nie zmienia. W pojedynku z Irlandią nikt nie pozwoli naszym tak sobie biegać. Niemcy mieli jeden cel, rozjebać nas za tamtą porażkę więc dla nas się otworzyły szanse na bramki. Tylko że tak naprawdę Niemcy jak by nawet stracili bramkę w 90 min to wbili by nam kolejną. Ale jeśli lud woli słyszeć że porażka nie jest porażką, że jesteśmy zajebiści bo oddaliśmy strzaly na bramkę, to ok. A prawda jest taka, że sytuacja nie jest ciekawa. Wielce prawdopodobne, że skończymy na 3 miejscu, co oczywiście będzie porażką. Mamy hujowy terminarz niestety. Pewnie znajdą się tacy co i tak nawą to sukcesem naszej kadry. Ps: Na Interia tytuł : "Orły Nawałki osłabione" Zetelne nazywanie żeczy po imieniu...Kaziu nie gniewaj się, w dzisiejszych czasach orły latają nisko. ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Dariook - myślę, że nie ma też co wpadać w jakąś paranoję i siać defetyzm. Porażka z Niemcami była wkalkulowana. Jak dla mnie nawet dwie porażki. Już sam fakt, że Niemcom zdarzyło się stracić aż 5 pkt do tej pory to wielki szok, ja po MŚ byłem pewien, że wciągną tę grupę nosem z maksymalnie jednym remisem. Faktem też jest, że to co zdobyliśmy z Niemcami w Warszawie stracilismy później ze Szkocją, no ale nic już się na to nie poradzi.
Oczywiście, że nie należy spodziewać się łatwych spotkań w Szkocji czy z Irlandią. Wiele jednak będzie zależało od tego, jak potoczą się jutrzejsze mecze. Jeśli Irlandia straci z Gruzją, a Niemcy ograją Szkotów co nie jest nieprawdopodobne, to praktycznie będziemy witali się z gąską mając 4-5 pkt przewagi nad Irlandią i 6 nad Szkocją, a Irlandczyków czeka jeszcze ciężki bój z Niemcami, którzy na pewno nie mają zamiaru tracić już jakichkolwiek punktów. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Teraz przejebaliśmy i nie ważne jaki był styl, ale jak rok temu wygraliśmy to mamy pamiętać jak mecz wyglądał. Może się zdecydujesz? To że Ty nie wierzysz że wygramy z Irlandią i Szkocją nie znaczy że innym nie wolno. I nie masz zupełnie argumentów żeby tych innych wyśmiewać. Skończymy na trzecim miejscu? Wielce prawdopodobne? Kabaret... Może wyjaśnisz jakim to cudem? Co jest hujowego w terminarzu? To, że decydujący mecz gramy u siebie? Płaczesz jak baba i tyle...![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Oj sorki ziomuś, ale ja nigdzie Nawałki nie porównuje do Smudy czy Fornalika.
No cóż zrobisz, Ja nie należe do ludzi którzy podniecają się jednym meczem, wolę poczekać do końca eliminacji z moja oceną jego pracy. Ciebie natomiast kupił jeden mecz i oczywiście masz do tego prawo. Mimo, że twoja ocena nie wydaje się do końca rzetelna bo przecież pozostały jeszcze 2 ciężkie mecze, no ale widocznie masz powody by sądzić że pojedziemy na Euro Niemcom po rajtuzach. I naprawdę nie chce mi się tłumaczyć czy zajęcie 3 miejsca będzie cudem czy nie. Popatrz w tabele, popatrz w terminarz. ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ty ich nie porównujesz, Ty ich zrównujesz i to w pierwszym zdaniu, bo co niby znaczy "nie mam faworyta".
Patrze w terminarz. Jak wygramy z Gibraltarem to zostają dwa mecze. Musielibyśmy oba przegrać żeby zająć trzecie miejsce.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 06.09.2015 o godz. 14:58.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Pierwszy raz się chyba z Drozdem zgodzę
Wszystko jest w naszych rękach i myślę że uda nam się wyszarpać ten awans. A styl w jakim to zrobimy? Gówno mnie to obchodzi dla mnie możemy w obu tych meczach (Szkocja, Irlandia) grać kompletną padakę (patrz wyjazd do Irlandii) byle tylko wynik końcowy był odpowiedni. Pamiętam nastroje przed eliminacjami gdzie wielu mówiło, że jest to ciężka grupa i ja się z tym zgadzam. A brak awansu wcale mnie nie zdziwi. Nasza reprezentacja jest po prostu słaba. Połowa ludzi patrzy na kadrę przez pryzmat Lewandowskiego, Milika czy Krychowiaka zapominając jaką chujowizne mamy na innych pozycjach. Na ten moment mamy jednego w miarę ogranego skrzydłowego (Grosicki), nie mamy rozgrywającego z prawdziwego zdarzenia, na lewej obronie musimy wystawiać nominalnego skrzydłowego, w środku obrony brakuje ogranego partnera dla Glika. Teraz jeszcze prawdopodobnie wypadł Piszczek i zostajemy bez PO bo jak widać Olkowski sobie nie radzi. Na dodatek w ogóle nie mamy zmienników, których wejście dałoby jakiś impuls do lepszej gry. Nawałka jak na ten moment robi dobry wynik i nie widzę powodu aby wypominać mu styl drużyny. Nie jesteśmy Hiszpanią czy Niemcami żeby się zajmować takimi pierdołami. Kadra ma punktować i tyle. Końcowa ocena i tak przyjdzie dopiero po eliminacjach. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
![]() ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
.A co do dzisiaj, to pewnie 5/6 : 0. Żadnych wniosków po tym meczu nie będzie można wyciągnąć. Oby tylko pan "unikam piłki" dzisiaj odpoczął. Niektórym się nieźle pojebało w główce i kiedy zmienił koszulkę klubową nagle potrafi grać |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Twoje były bardzo merytoryczne. Na tyle, że można z 99% pewnością przyjąć, że właśnie do tych niektórych należysz ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Member
Od: 07.2015
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że to był ostatni występ kopacza Mączyńskiego w kadrze. Żeby nawet przeciwko amatorom gubić piłki i grać, jak ninja.... Sztuka dla sztuki.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
Mączyński to nie ten typ, który robi robotę wizualnie. To typowy zakulisowy zapierdalacz, który mimo niewielkich umiejętności piłkarskich jest wybiegany i ma przyzwoity odbiór. Do tego przy rywalach na niższym poziomie (E-Klapa) coś pogra do przodu, ale w reprze są lepsi, więc się nie pcha do tego co nie jego.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2015
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Wystarczy spojrzeć na zbieżność nicków na klubowych forach, aby to okiełznać
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Też uwazam ze Mąka zagrał średnio, dla mnie najlepiej jakby w tej kadrze nie grał tylko grał kozacko w klubie i dziękuje. Mógł strzelić z Niemcami, nie strzelił, aczkolwiek Jodlowiec był gorszy. p.s. B(L)1916 @BL_1916 Oglądam kolejny mecz z udziałem Maczynskiego i jak sie nic nie zmieni to Dominim Furman jest pewniakiem do gry w kadrze ![]() Ciekawe czy Leśny coś napisał na temat postawy Furmana... ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
![]() Co to za pieprzenie "niech się nie pcha" bo co? Bo się jednemu z drugim nie podoba? Trener go wystawił chłop gra to czego trener wymaga, więc schowajcie swoje mądrości bo mi się zajady robią ...
gra w kadrze np. z Niemcami z całą pewnością przyczyni się do jego słabszej gry w klubie. Lewandowski powinien strzelić z Niemcami drugą, Grosicki mógł strzelić z Niemcami dwa razy, ale Ty będziesz wypominał Mączyńskiemu, że jego strzał Neuer obronił wybijając przed siebie. Gratulacje
Ostatnio edytowane przez Drozd : 08.09.2015 o godz. 19:05.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
Toć to samo napisałem. Gra tak jak się Nawałce podoba, widocznie ma unikać piłki bo nie umie się z nią obsłużyć i wsio. A Furman w reprze to niesmaczny żart, podobnie jak Cionek.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2013
Offline |
|
|
Potwierdzam, Furman w reprezentacji to żart
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Mąka i Kuba w pierwszym składzie, oby wypalili.. W pierwszym meczu ze Szkocją gola otwierającego mecz zdobył nie kto inny niż nasz Mąka..
ps. Czekamy na gola Mączyńskiego na Narodowym w barwach Wisły ![]() ![]()
B.Cupiał o Danie Petrescu: "On jako trener Wisły w 2006 r. bardzo mi się podobał. Zdarzyło się, że kiedy grali słabiej, Petrescu zebrał ich o 6 rano i zamiast na boisko zaprowadził do jednej z naszych fabryk, żeby zobaczyli, jak ciężko ludzie pracują. To ja już wtedy wiedziałem, że to koniec. Wkrótce zaczęli grać przeciw niemu i musiałem go zwolnić. Niestety."
|
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Dzisiaj dobry mecz Mąki. Co prawda nieco w po zmianie pozycji przygasł, ale mimo wszystko dużo odbiorów, dokładnych podań, co za tym idzie dobre pomysły w rozegraniu. Jeden z lepszych zawodników naszej reprezentacji.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
W pierwszej połowie Mączyński rozegrał chyba najlepsze 45 minut w reprezentacji . Po wejsciu Jodłowca i Wawrzyniaka powiało poziomem ekstraklasy. Grosicki dzisiaj nie myślał nie ryzykował oczywiście poza ewidentną stratą i utratą bramki. No cóż niedziela ....Irlandia trzeba pokazać kokonesy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Więcej szczęscia niż rozumu. Ja nie wiem jak my chcielismy odrabiać straty wprowadzając Jodłowca, Wawrzyniaka czy Olkowskiego. Zremisowalismy oczywiscie dzięki Lewandowskiemu ale i kalectwie Grosickiego, ktory oczywiscie nie mial siły dokopać piłki do pola karnego na wysokość głów zawodników.
Jak zobaczyłem powołania Nawałki (Mila, Peszko kosztem zawodników grających w klubach) to pomyslalem sobie, ze nie zdziwie sie jak na koniec odpadniemy i zdanie podtrzymuję. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
DoklaAdníe zmiana 3 zawodnikow przy niekozystym wyniku wtym milika i wprowadzenie etwidentnych obroncow. ! Niekapuje tego.
zielinski gra we wloszech ale mila lepszy na lawie. ![]() lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Milik kontuzja, Rybus żółta kartka. Czyli już macie dwie zmiany wymuszone.
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
ja myśle, że jakbyś zainwestował w słownik to byłoby to z korzyścią i dla siebie i dla nas
Zmiany na plus tylko w kontekście świeżości bo kreatywnego rozegrania przez Jodłowca czy Wawrzyniaka nikt się nie chyba nie spodziewał i nie spodziewa. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Za ten mecz na pochwały zasługują: Lewandowski, Milik, Mączyński, Glik i Krychowiak.
Na naganę zasługują: Grosicki (za całokształt) i Nawałka (za zmiany) Zmiany powinny wyglądać następującego: 1) Za Grosika wchodzi Wawrzyniak, Wawrzyniak idzie na obronę w miejsce kartkowanego Rybusa, a na lewego pomocnika w miejsce beznadziejnego Grosickiego przesunięty zostaje szybki Rybus. 2) Za Milika powinien wejść Sobiech 3) Wejście Olkowskiego za Błaszcza to było jakieś nieporozumienie, nigdy nie powinno nastąpić. Dużo lepszym wyborem na końcówkę byłby doświadczony Mila. Przy tym Mila za kogoś innego, nie za Błaszczykowskiego. 4) Kiedy Nawałka pogodzi się z Mierzejewskim? Czytaj wyżej |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Moze i jest logika w tym co piszesz, ale gdyby ten Grosicki zostal wczesniej zmieniony i gdyby ktos inny wykonywal rzut wolny, moze teraz nie cieszylibysmy sie z 1 punktu.
![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|