The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.03.2015, 16:41
Cytat:
Ziarno warto zasiewać.
Według, niektórych lepiej lać ciepłym moczem na młodych, na kiboli czy innych "faszystów" i się z nimi nie pokazywać bo to albo zły pijar albo niepotrzebna kwestia.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 15.03.2015, 23:22
ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post
1. Siłą argumentów są jego głosowania. Szarama zagłosował jako JEDYNY ze swej partii przeciw. Ma się tym chwalić przed Prezesem? Mówić, że guziki mu się pomyliły? I proszę o nie nazywanie mnie per "kuc" albo chociaż dawanie tego do zrozumienia. Bawiąc się kolejny raz w emja- moje zdanie o Korwinie jest powszechnie jasne. Niedawno wysmażyłem o nim piękną notkę ze stwierdzeniem, że "skończyć nie może" co jest wystarczającym argumentem.
2. Tak jak pisałem- odnosimy się wtedy jako partia do tego konkretnego punktu w ustawie, że nie możemy zagłosować za prożydowskim interesem i dewaluuje to wartość całej ustawy którą w reszcie zapisów uznajemy za konieczną i potrzebną. Jaki "przekaz" idzie w eter? Ano taki, że faktycznie jesteśmy partią o propolskim nastawieniu. Mainstream wrzy i lży PiS. A tak to cisza. Rozumiem dlaczego zrobili tak, a nie inaczej. To polityka. Wyraża więcej niż 1000 słów. Nie, nie chodzi mi o to, żeby te konieczne zapisy nie weszły w życie. Ale w środku pod niektórymi papierkami nie kryją się cukierki, tylko przemycane gówno. Tobie również nie chodzi o to, by zostało przemycone, chyba nie o to Ci chodzi?
3. Mój tok myślenia w tym punkcie jest jasny. Dzięki UDSKiOR podani przeze mnie politycy się wybili na salony. Tak może być i w tym przypadku w obecnych władzach. Mieli wówczas swoje 5 minut dzięki autorom przytoczonych przez Ciebie artykułów. Robienie polityki na kombatantach i osobach represjonowanych jest karygodne. Tak, uważam, że 90 mln złotych z kieszeni POLSKIEGO podatnika na MŻP to zły pomysł.
4. Hmm, na mój chłopski rozum jeżeli sprawa jest jasna to odpowiednie ministerstwa wydają oświadczenie, robią konferencję prasową, odpowiadają na pytania wyrażające wątpliwości takich jak ja i wtedy koniec pieśni, wytlumaczyliśmy się, wybroniliśmy a ja idę spokojniejszy spać bo to nie 5 mln euro miesięcznie tak? A tutaj mamy Urząd na którym jak udowadniałem można się pięknie wybić, "władny do wypowiadania się w kwestii". Zapewniają, że wszystko jest pięknie i cacy, a info jest pewne bo przecież od rzeczników MSZ i MP. No niekoniecznie, bo tego zweryfikować nie możemy. Tak jak wspomniałem nie możemy rozwiać swoich wątpliwości (bez)pośrednim pytaniem, tylko nie mamy dyskusji z gotowcem. Urząd jak widać ma jak najlepsze relacje z Ministerstwami. Chyba, że coś się stało wiślak68 i pozytywnie oceniasz ich pracę i wierzysz im bezgranicznie? Bo pisząc tę adnotację do Twojego ad vocem nie sądziłem, że będzie to taki paradoks.
5. Fakt, tym stwierdzeniem dość poważnie się zagalopowałem. PiS głosował wtedy przeciw, mea culpa. Nie mniej jednak zauważmy trend- antypolskie gnioty w tv i salach kinowych, ostatnio oscar dla jednego z nich. Unseren pisden, unsere skurvielen, pokłosie, ida, teraz ziarno prawdy. Wikileaks odnośnie sprzedaży Lasów Państwowych na żydowskie majątki i w głównej roli Bredzisław. Boje się, że z lodówki podobnie jak z tv (mimo, iż w przeważającej części jest wyłączony) wyskoczy Szewach Weiss. Dlatego też przyznaje się, jestem OGROMNIE WYCZULONY na ten aspekt polityki.
6. PS: DiCaprio będzie grać w filmie aż 24 postacie. I tak będzie się liczyć jak zagra jedną (Żyda).
7. PS2: Przemilczałeś głosowanie europarlamentarne. A pytaniem w stylu, czy w głosowaniu za emeryturami żydowskimi i przeciwko Palestynie mam jakiś problem szczerze powiedziawszy jebłem. Różnica między mną, a palikotem jest taka, że jestem bardziej wyważony. Choć nie przeczę, różne myśli kłębiły się po głowie. Z motywem przewodnim, że Ci się coś po...myliło.
8. PS3: Za pochwały dziękuję, jednakże chciałbym, byś nie tylko o mnie miał takie zdanie. Dyskutować warto z każdym. Na moim przykładzie nawet dobrze to widać. Ja nie mam problemu czy piszę z Tobą, Wieśniakiem, Kerimem, Palikotem, Emjem, Smugą, Arapaho itd. Prawdziwa kultura na chamstwo odpowiada jeszcze większym savoir vivrem, a nie chamstwem na chamstwo.
Dzięki za odpowiedź. Przepraszam że odpowiadam z opóźnieniem. Obowiązki.
ad1. Gdyby Szarama bał się prezesa to nie głosował by przeciw. Jak widać zagłosował jak zagłosował, włos mu z głowy nie spadł a nie robi wokół tego głosownia takiego zamieszania jak Wipler. Jeśli chodzi o kuca, to sam fakt że z Tobą dyskutuję wskazuje że akurat nie Ciebie mam w tym wypadku na myśli. Chodzi mi raczej o osoby które nie podejmują dyskusji ale uciekają w propagandę ("miliony z tytułu emerytur wysyłanych z Polski do Izraela"). Żeby nie operować ogólnikami: palikot.
ad2. Jaki przekaz idzie w eter: że PIS pomimo deklarowania poparcia dla tradycji niepodległościowych (Żołnierze Wyklęci, rocznice powstań, itp) odcina polskim kombatantom mieszkającym za granicą dostęp do należnych im świadczeń. Taki byłby propagandowy efekt głosowania przeciw tej ustawie. I powtarzam: zasiłki (nie emerytury) wysyłane do Izraela będą absolutnym marginesem wydatków poniesionych z tytułu nowelizacji ustawy. Dopatrywanie się tu jakiegoś "drugiego dna" jest nonsensem.
ad3. O ile dobrze rozumiem twierdzisz że Sasin zrobił karierę w polityce ponieważ wcześniej "dał du..y" Żydom pracując UDSKiOR i proponując nowelizację do ustawy podobną ścieżką chcą podążać osoby które przygotowywały w UDSKiOR tę nowelizację Jak by to powiedzieć? Myślę że wątpię. Powiem tak: jeśli nie masz konkretnych argumentów popierających tą tezę to moim zdaniem kręcisz się w oparach absurdu. Zwróć uwagę że rozumując w ten sposób podobny zarzut jesteś w stanie postawić każdemu. Jeśli chodzi o MŻP wyjaśnij proszę dlaczego Twoim zdaniem jest to zły pomysł. Prosił bym o konkretne argumenty.
ad4. Napisał bym coś o "chłopskim rozumie" ale się powstrzymam. Nie masz racji. Absolutnym standardem (nie tylko urzędniczym ale również biznesowym) jest że sprawą zajmuje się "właściciel projektu" (taka korporacyjna nowomowa). A w tym wypadku jest nim UDSKiOR. I MSZ/MZ nic do tego nie mają. Mało tego, nie mają wręcz prawa wypowiadać się w tej sprawie. Mogą co najwyżej odsyłać do "właściciela projektu", co w niniejszym przypadku uczyniły. Taki jest standard i nie ma tu żadnych podtekstów.
ad5. Powiem tak: sądząc z powyższego postu jesteś przewrażliwiony " na ten aspekt polityki". Pisząc to nie twierdzę bynajmniej że jest no mało istotny.Chodzi mi raczej o podkreślenie że histeryczne podchodzenie do tematu może przynieść więcej kłopotów niż korzyści. I mam wrażenie że tak właśnie jest w przypadku dyskutowanej przez nas nowelizacji.
ad6. I jak to się ma do nowelizacji ustawy? Czy nie uważasz że taka wrzuta jest przejawem histerii o której pisałem wcześniej?
ad7. Nie wiem co napisać. Chyba tylko tyle że jeśli głosowanie w EUP przeciew Palestynie ma być wyznacznikiem pro-izraelskości, to głosowanie za, jest wyznacznikiem pro-islamskości. Jeśli szydera nie jest wystarczająca, to drukowanymi: argument uważam za idiotyczny.
ad8. Pięknie. W takim razie mam prośbę. Odpowiedz w moim imieniu na post jaki był uprzejmy skierować pod moim adresem palikot:
"Jak to mówił W. Cejrowski z głupkami nie ma sensu rozmawiać. Głupotę trzeba zwalczać. Jak ktoś pierd... to pierd.. jak ktoś jest pojeb.. to jest pojeb..
Płacimy emerytury dla 50 tys żydów+ ich żon i nawet dzieci z tytułu szkód wyrządzonym im przez Nazistów i Swoietów oczywiście na koszt polskiego podatnika... chłop chce się jeszcze licytować... i jak go nie nazwać pojeb.anym? No niech mi ktoś zdrowo myślący tutaj powie? To jest typowy pojeb. No inne określenie to będzie komplement
". (post 31828).
Szalenie jestem ciekaw jak w praktyce: "prawdziwa kultura na chamstwo odpowiada jeszcze większym savoir vivrem, a nie chamstwem na chamstwo"
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 15.03.2015 o godz. 23:34.
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 16.03.2015, 09:29
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Zaraz zaczną media pluć na prawo i lewo żeby uwagę odwrócić na co innego.

Warunkiem koniecznym jest 2 tura, głosowanie na 5 różnych kandydatów to jawne proszenie się o bul głowy w pierwszej turze.
Nie wiem, czy zdajesz sobie z tego sprawę, ale dla faktu czy będzie druga tura czy nie, nie ma znaczenia, czy zagłosuję na Dudę, Korwina czy Grodzką.

Komorowski - 45%, Duda - 35%, Korwin - 2% == Komorowski - 45%, Duda - 30%, Korwin - 7%. Jedyną różnicą są kwestie propagandowe i samopoczucie kandydatów oraz wyborców.
Ostatnio edytowane przez martin_6 : 16.03.2015 o godz. 09:31.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.03.2015, 10:04
Okupant nigdy nie pozwoli Polsce wyrwać się z jego kajdan za pomocą kartki wyborczej
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 16.03.2015, 12:06
Kto jest niby tym okupentem? Żydzi
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 16.03.2015, 12:52
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście, że PiS jest gnojony w mediach ale ma tę przewagę, że jest jedyną znaczącą partią opozycyjną. Mają z tego względu więcej do powiedzenia i większą siłę przebicia, przykładowo jak zrobią konferencję prasową to się ktoś na niej pojawi a nie tak jak nie raz u Korwinów czy RNu. PiSowcy występują w większej ilości programów informacyjnych czy publicystycznych = mają więcej czasu i możliwości do walki w eterze z PO.
Argument jest mało poważny. Z tego faktu że są cześciej zapraszani nie wynika wprost że mogą znacznie więcej zrobić. Inżynieria społeczna i zaawansowane praktyki PR-owskie mają to do siebie że uniemożliwiają skuteczny przekaz grupie która idzie w kontrze do mainstreamu. Oczywiście zgodzę się że PIS-owcy popełniają czasem błędy , sam JK daje się sie nie raz sprowokować tyle tylko że ani JKM ani RN nie mają najmniejszych szans ukrócić rozpleniających się genderystów i ugruntowywujących się postkomunistów- JKM czy Wipler są dosć często w TV i nie widzę lawinowego wzrostu poparcia czy ich wpływu na t co sie dzieje w świecie polityki. Mamy czas żeby czekać na cud tj. nagły przyrost popularności wyżej wymienionych i pojawienie się znikąd zaplecza dla tych partii?

Nie, nie, nie, nie na tym. Po prostu na tym, że jak kilka lat temu na horyzoncie pojawiały się Korwiny (mówię o tych Korwinach, które zaczęły być bardziej aktywne i widoczne niż te Korwiny z przed kilkunastu lat) i Ruchy Narodowe to trzeba było na każdym kroku po nich nie jechać, nie oczerniać wszystkich od władz partii po osoby popierające je.Jedyne aktywne grupy społeczne jeśli chodzi o młodzież to kibice, tworzący się ruch narodowy i wyborcy Korwina. Zauważ, że PiS od zawsze ma na te wszystkie grupy wyjebane. Raz był jakiś romansik z kibolami kilka lat temu przed, którymiś wyborami ale szybko się skończył. Dlaczego tak się dzieje? Bo PiS mówi tymi słowami co cały układ, oni na białe mówią czarne i na odwrót. Jak mainstream zrobił złych ludzi z kiboli to PiS też tego środowiska niezbyt toleruje. Jak media zrobiły z Marszu Niepodległości imprezę dla chuliganów to PiS też się od tej imprezy odciął a mógł chociaż podać zawsze kilka faktów, które pokazują, że MN to ustawka (np ilość osób zatrzymanych kontra ilość osób z postawionymi zarzutami lub ukaranych)
Owszem był to w pewnym stopniu błąd - myślę że jednak zrobiony z premedytacją. Mam 100% pewność w tym co napiszę i powiem Ci że zdecydowana większość zarządu PiS-u nieoficjalnie sprzyja kibicom i młodym ludziom którzy działają w inicjatywach patriotycznych- niezależnie w jaki oni partie popierają. Nie jest to wielką tajemnicą. Odcięcie się od nich oficjalne i czasem skrytykowanie wynikło z czystych kalkulacji wyborczych . Okazało się że zysk góra 100-200 tyś młodych ludzi którzy poszli do RN i JKM (odliczam tu zatwardziałych liberałów JKM-a którzy zawsze byli i nie zagłosują na PiS z powodów gospodarczych) nie był opłacalny biorąc pod uwagę straty wizerunkowe które miałby Kaczyński jeśłi mainstream powiązałby go z zamieszkami na MN czy zadymami ekip kibolskich i tworzył dalej kalkę Kaczyński=kibole=zadyma=wojna. Co mniej więcej w ten deseń usilnie od lat uskuteczniają. Idąc dalej zysk max 200 tyś, strata 1,5-2 mln tzw.lemingów,politycznych troglodytów którzy swoją wiedzę i opierają na żółtym pasku w TV informacyjnych a są niezbędni żeby uzyskać stabilną większość

Oczywiście co do Żołnierzy Wyklętych czy muzeum PW to zgoda. To jest zasługa PiSu - muzeum, i po części - ale już się nie dowiemy jakiej - to, że dziś tak wielu pamięta o ŻW. Ale tu też, manifestacje i większa "moda" na pamięć o ŻW czy patriotyzm zaczął się po rządach PiSu więc nie wiem czy to do końca ich zasługi.
NIe po części tylko w 100%, wybierając odpowiednich ludzi, dając kasę IPN-owi, upublicznijąc wiele postaci, zobacz na daty produkcji filmów o ŻW puszczanych na TVP Historia. Dołóż do tego próbę rozwalenia WSI. KIbicuje Ruchowi Narodowemu mam tam kilku znajomych ale z całym szacunkiem nie daję im w najbliższych 10 latach żadnych szans a czasu nie ma.

Tu się nie rozumiemy. Mi nie chodzi o paplanie ozorem dla samego paplania ozorem. Powiem na przykładzie Smoleńska. Wiele czasu poświęcono na tę sprawę, tysiące przegadanych godzin, tysiące debat, tysiące stron w gazetach. Tylko wiesz co zrobił źle PiS? To, że zamiast punktować tych s....ysynów z PO - oddanie śledztwa Rosji, brak oddania Tupolewa do Polski, filmiki z tym jak Ruski rozbijają wrak Tupolewa itp itd - to co drugie słowo w tej sprawie brzmiało "zamach, trotyl, brzoza". O to się rozchodzi, że oni zamiast punktować POwców to moim zdaniem specjalnie, robią szopki i cyrk ze wszystkiego.
Afera taśmowa była to też się skupili na pianiu i "odwoływaniu" Tuska, a może trzeba było rozłożyć bardziej sprawę na czynniki pierwsze i spróbować docierać do Polaków z ważnymi faktami, które wynikały z tej afery, może trzeba było się skupić na dojechaniu Zdradka czy Sienkiewicza?
Zawsze można wszystko lepiej . Tylko jak nawet RN czy Korwin robi demonstrację to przychodzi na nie kilkaset osób. MN nie jest żadnym argumentem ponieważ o ile RN dał tu impuls to ludzie nie przyjechali tam dla idei RN tylko na święto- w pierwszych marszach nakręcały go tez kluby Gazety Polskiej, PiS, Korwinowcy - różne organizacje które po części się wycofały po zadymach
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 16.03.2015 o godz. 12:55.
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 16.03.2015, 13:51
Cytat:
ad2. Jaki przekaz idzie w eter: że PIS pomimo deklarowania poparcia dla tradycji niepodległościowych (Żołnierze Wyklęci, rocznice powstań, itp) odcina polskim kombatantom mieszkającym za granicą dostęp do należnych im świadczeń. Taki byłby propagandowy efekt głosowania przeciw tej ustawie. I powtarzam: zasiłki (nie emerytury) wysyłane do Izraela będą absolutnym marginesem wydatków poniesionych z tytułu nowelizacji ustawy. Dopatrywanie się tu jakiegoś "drugiego dna" jest nonsensem.
To zawarłem pod pojęciem "polityka". Rozumiem sens odnośnie "nie warto kopać się z koniem". Podkreślony fragment bardzo łatwo będzie łatwo sprawdzić. Doszukiwanie się drugiego dna nie jest nonsensem jak to nazywasz, ale zwykłym "sprawdzam" pod adresem rządzących jak i opozycji.

Cytat:
ad3. O ile dobrze rozumiem twierdzisz że Sasin zrobił karierę w polityce ponieważ wcześniej "dał du..y" Żydom pracując UDSKiOR i proponując nowelizację do ustawy podobną ścieżką chcą podążać osoby które przygotowywały w UDSKiOR tę nowelizację Jak by to powiedzieć? Myślę że wątpię. Powiem tak: jeśli nie masz konkretnych argumentów popierających tą tezę to moim zdaniem kręcisz się w oparach absurdu. Zwróć uwagę że rozumując w ten sposób podobny zarzut jesteś w stanie postawić każdemu.
Nie wierzę w tak szybką ścieżkę kariery bez tzw. protekcji i przydatności.

Cytat:
Jeśli chodzi o MŻP wyjaśnij proszę dlaczego Twoim zdaniem jest to zły pomysł. Prosił bym o konkretne argumenty.
1. Wspomniana już propaganda prożydowska i antypolska. Wątpię w nauczanie młodych konkretnych faktów a nawet jeśli, to z błędnymi wnioskami i opiniami.

2. W obecnych czasach muzea, biblioteki, domy kultury, teatry nie są rentownymi inwestycjami. Przedstawisz mi dane ekonomiczne obalające tezę? Świetnie, będę spać spokojniej.

http://trybeus.neon24.pl/post/114491...kich-podatnika

Chyba też się pomyliłem odnośnie tego ile z kieszeni podatnika poszło na to $.

Oczywiście podatnicy dołożą jeszcze na działalność oświatową placówki.

3. Same wizyty młodzieży w danych placówkach. Nie trudno zobaczyć, że to jest ziarno rzucane na kamień, nie żyzną glebę. 0 zainteresowania, wychodząc z jednej czy drugiej placówki dzieciaki czy tam młodzież jedyne na co czeka to czas wolny na rynku, który może sobie wykorzystać na najciekawszy punkt wycieczki. Do wyboru, do koloru- McDonald, KFC, Burger King, Subway czy o zgrozo Starbucks. Wiem, można coś podobnego lub ctrl-c +ctrl-v odnośnie np. Muzeum AK. Tyle, że odnośnie Żydów sprawa jest z deka inna i np. wizyty do Oświęcimia w wieku gimbazjalnym, gdzie wysiada coś takiego i z kumplami z samego tyłu autokaru śpiewa "Auschwitz Birkenau sialalalala". To nie tylko bolączka Polski, a jak się okazało zagranicy również. Wystarczy wpisać w google "skandaliczne zachowanie młodzieży oświęcim".

Cytat:
ad4. Napisał bym coś o "chłopskim rozumie" ale się powstrzymam. Nie masz racji. Absolutnym standardem (nie tylko urzędniczym ale również biznesowym) jest że sprawą zajmuje się "właściciel projektu" (taka korporacyjna nowomowa). A w tym wypadku jest nim UDSKiOR. I MSZ/MZ nic do tego nie mają. Mało tego, nie mają wręcz prawa wypowiadać się w tej sprawie. Mogą co najwyżej odsyłać do "właściciela projektu", co w niniejszym przypadku uczyniły. Taki jest standard i nie ma tu żadnych podtekstów.
MSZ i MP odsyłają do UDSKiOR, UDSKiOR odsyła tym stwierdzeniem do MSZ i MP. Ciebie to może przekonywać, mnie nie do końca.

Cytat:
ad5. Powiem tak: sądząc z powyższego postu jesteś przewrażliwiony " na ten aspekt polityki". Pisząc to nie twierdzę bynajmniej że jest no mało istotny.Chodzi mi raczej o podkreślenie że histeryczne podchodzenie do tematu może przynieść więcej kłopotów niż korzyści. I mam wrażenie że tak właśnie jest w przypadku dyskutowanej przez nas nowelizacji.
Tak jak pisałem wcześniej, wyjdzie w praniu. Mógłbym równie dobrze wkleić odpowiedź na poprzednią adnotację.

Cytat:
ad6. I jak to się ma do nowelizacji ustawy? Czy nie uważasz że taka wrzuta jest przejawem histerii o której pisałem wcześniej?
Nie tylko Ty możesz sobie "zajajcować" Odnośnie tego wpisu pogadaj z Melem Gibsonem odnośnie Żydów, a Akademii Filmowej

Cytat:
ad7. Nie wiem co napisać. Chyba tylko tyle że jeśli głosowanie w EUP przeciew Palestynie ma być wyznacznikiem pro-izraelskości, to głosowanie za, jest wyznacznikiem pro-islamskości. Jeśli szydera nie jest wystarczająca, to drukowanymi: argument uważam za idiotyczny.
Nie uważasz, że takimi smaczkami również można co nieco powiedzieć odnośnie polityki zagranicznej prowadzonej przez PiS? Równie dobrze wszyscy jej przedstawiciele mogli się wstrzymać od głosu, przecież tak to mają wyćwiczone odnośnie podniesieniu kwoty wolnej od podatku

Cytat:
ad8. Pięknie. W takim razie mam prośbę. Odpowiedz w moim imieniu na post jaki był uprzejmy skierować pod moim adresem palikot:
"Jak to mówił W. Cejrowski z głupkami nie ma sensu rozmawiać. Głupotę trzeba zwalczać. Jak ktoś pierd... to pierd.. jak ktoś jest pojeb.. to jest pojeb..
Płacimy emerytury dla 50 tys żydów+ ich żon i nawet dzieci z tytułu szkód wyrządzonym im przez Nazistów i Swoietów oczywiście na koszt polskiego podatnika... chłop chce się jeszcze licytować... i jak go nie nazwać pojeb.anym? No niech mi ktoś zdrowo myślący tutaj powie? To jest typowy pojeb. No inne określenie to będzie komplement
". (post 31828).
Szalenie jestem ciekaw jak w praktyce: "prawdziwa kultura na chamstwo odpowiada jeszcze większym savoir vivrem, a nie chamstwem na chamstwo"
Wg mnie błędem było "jajcowanie sobie" ws. tej nowelizacji. Palikot nie załapał tylko się zagotował, ja również złapałem się za głowę po tym wpisie odnośnie "czy widzę w tym jakiś problem (głosowanie w eu-parlamencie czy ta nowelizacja).

Na normalnym forum czy w innym wątku załapałby za to bana od razu i nie musiałbyś się wykazywać savoir-vivrem. Wiem, widziałem nawoływania następnego dnia, tyle że już dawno moderzy dali sobie spokój z moderowaniem tego tematu. Jeden z argumentów dlaczego poziom tego tematu jest tak niski. Praktyka savoir vivre'u w rozmowie na żywo od tej w sieci się różni i to wie każdy. Zajmę się więc savoir vivre'm odnośnie forum.

Można było zrobić docinkę odnośnie nazywania sprawców po imieniu (czyli Niemcy i Ruscy zamiast Naziści i Sowieci) i nie powielaniu propagandy, równie dobrze możesz dać ignora.

To 68 przy nicku to zapewne nie ulubiona pozycja w "Kamasutrze" to udowodnij to w poziomie dyskusji. Masz palikota za Korwinowego, młodocianego kuca to go punktuj jak Korwinowego kuca, a dajesz się wciągnąć w szczekanie i rzucanie mięsem.

Sam jako obserwator z pewnego kąta dostrzegam podpierniczanie się do palikota o sam nick, Smuga czy Kerim dostaje np. za avatar- taki tutaj ma być poziom dyskusji, że merytoryka i analiza argumentów leci na boczny tor?

Ze mną potrafisz rozmawiać na poziomie bez wyzwisk, na argumenty. Jakoś potrafię z każdym pogadać (niestety nie dane mi było wbić tutaj za czasów Szpenia i Drozda by sprawdzić się ostatecznie). Tylko coraz częściej wydaje mi się, że to przez brak poparcia dla żadnej partii.

PS: Wiem co chciałeś odnieść do "chłopski". Pudło. "Chłopski" w mojej nomenklaturze odnosi się do zawierzeniu logice i doświadczeniu. Nie jako tzw/ "arbuzowy" docinek. Idiotyczny, bezsensowny, histeryczny- po co reszta tych docinek? Przecież potrafisz używać "nie masz racji".
Ostatnio edytowane przez ABGwislakABG : 16.03.2015 o godz. 14:12.
Anty PO-PiS!!!
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 16.03.2015, 13:54

O takie manifestacje przeprowadzone pomysłowo, celnie, i z jajem mają lepszy odbiór niż gwizdanie zakrzykiwanie i dręczenie czy ubliżanie.

Właśnie o to chodzi, żeby ich wyprowadzać z równowagi, wtedy oni tracą na wiarygodności, a nie jak było na tej manifie z tym krzesłem, kiedy dawano mu argumenty, że chołota chce burzyć spokój. Trzeba zrozumieć, że ludzie są głupi i to kupią, bo jest przekaz, że dzieje się coś niebezpiecznego, a ludzie chcą mieć poczucie spokoju.
Ostatnio edytowane przez palikot : 16.03.2015 o godz. 13:59.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 16.03.2015, 15:57
ciekawe , w realu PIS łomocze urbanoplatfusów aż miło , "sądaże" pokazują coś innego , zwracam uwagę że to Zielona Góra , bastion komuny , ostatnio urbanoplatfusów, bo niestety chcąc nie chcąc kto popiera urbanoplatfusów wspiera neokomunę ,to na dzisjaj partia jak najbardziej lewicowa

http://niezalezna.pl/65148-wyniki-wy...s-wygrywa-z-po
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 16.03.2015, 17:27
I to w mateczniku przesiedleńców zza Buga, którzy zawsze masowo głosowali na komunę i jej przydupasów POstkomunistycznych.
emj10
Senior Member

Stary 16.03.2015, 18:39
Żeby nie było tak słodko to w wyborach na prezydenta wygrał Kubicki z poparciem PO, a w radzie najwięcej zgarnął jego komitet, w którym znaleźli się byli działacze SLD i PO. Sam Kubicki ma raczej czerwony rodowód

Casus podobny do Wrocławia.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 16.03.2015 o godz. 18:41.
kerim1906
Banita

Stary 16.03.2015, 18:50
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Żeby nie było tak słodko to w wyborach na prezydenta wygrał Kubicki z poparciem PO, a w radzie najwięcej zgarnął jego komitet, w którym znaleźli się byli działacze SLD i PO. Sam Kubicki ma raczej czerwony rodowód

Casus podobny do Wrocławia.
rozumiem że urbanoplatfusy mają rozdwojenie jazni , głosuja na komitet kubickiego i swój , zresztą z postu wynika że komuchy też

nie zauważyłem że zetesel nie zdobył żadnego mandatu , w procentach coś koło 7, gdzie te 25 % w wyborach ogólnopolskich ?
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 16.03.2015 o godz. 18:54.
dwdx1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 16.03.2015, 22:40
kerim1906 napisał(a):Wyświetl post
rozumiem że urbanoplatfusy mają rozdwojenie jazni , głosuja na komitet kubickiego i swój , zresztą z postu wynika że komuchy też

nie zauważyłem że zetesel nie zdobył żadnego mandatu , w procentach coś koło 7, gdzie te 25 % w wyborach ogólnopolskich ?
Śmieszny jesteś kolego z tym zwycięstwem PiS w Zielonej Górze. Zdecydowanie wygrał, parafrazując Bula "obywatelski komitet z poparciem PO i SLD", a PiS wyprzedził o 1% partyjniaków z PO.
Smuga
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 16.03.2015, 22:43
http://www.wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic239871_1.gif
W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!!
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 16.03.2015, 22:48
ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post
1. To zawarłem pod pojęciem "polityka". Rozumiem sens odnośnie "nie warto kopać się z koniem". Podkreślony fragment bardzo łatwo będzie łatwo sprawdzić. Doszukiwanie się drugiego dna nie jest nonsensem jak to nazywasz, ale zwykłym "sprawdzam" pod adresem rządzących jak i opozycji.

2. Nie wierzę w tak szybką ścieżkę kariery bez tzw. protekcji i przydatności.

3. MSZ i MP odsyłają do UDSKiOR, UDSKiOR odsyła tym stwierdzeniem do MSZ i MP. Ciebie to może przekonywać, mnie nie do końca.

4. Tak jak pisałem wcześniej, wyjdzie w praniu. Mógłbym równie dobrze wkleić odpowiedź na poprzednią adnotację.

5. Nie tylko Ty możesz sobie "zajajcować" Odnośnie tego wpisu pogadaj z Melem Gibsonem odnośnie Żydów, a Akademii Filmowej

6. Nie uważasz, że takimi smaczkami również można co nieco powiedzieć odnośnie polityki zagranicznej prowadzonej przez PiS? Równie dobrze wszyscy jej przedstawiciele mogli się wstrzymać od głosu, przecież tak to mają wyćwiczone odnośnie podniesieniu kwoty wolnej od podatku

7. Wg mnie błędem było "jajcowanie sobie" ws. tej nowelizacji. Palikot nie załapał tylko się zagotował, ja również złapałem się za głowę po tym wpisie odnośnie "czy widzę w tym jakiś problem (głosowanie w eu-parlamencie czy ta nowelizacja).

Na normalnym forum czy w innym wątku załapałby za to bana od razu i nie musiałbyś się wykazywać savoir-vivrem. Wiem, widziałem nawoływania następnego dnia, tyle że już dawno moderzy dali sobie spokój z moderowaniem tego tematu. Jeden z argumentów dlaczego poziom tego tematu jest tak niski. Praktyka savoir vivre'u w rozmowie na żywo od tej w sieci się różni i to wie każdy. Zajmę się więc savoir vivre'm odnośnie forum.

Można było zrobić docinkę odnośnie nazywania sprawców po imieniu (czyli Niemcy i Ruscy zamiast Naziści i Sowieci) i nie powielaniu propagandy, równie dobrze możesz dać ignora.

To 68 przy nicku to zapewne nie ulubiona pozycja w "Kamasutrze" to udowodnij to w poziomie dyskusji. Masz palikota za Korwinowego, młodocianego kuca to go punktuj jak Korwinowego kuca, a dajesz się wciągnąć w szczekanie i rzucanie mięsem.

Sam jako obserwator z pewnego kąta dostrzegam podpierniczanie się do palikota o sam nick, Smuga czy Kerim dostaje np. za avatar- taki tutaj ma być poziom dyskusji, że merytoryka i analiza argumentów leci na boczny tor?

8. Ze mną potrafisz rozmawiać na poziomie bez wyzwisk, na argumenty. Jakoś potrafię z każdym pogadać (niestety nie dane mi było wbić tutaj za czasów Szpenia i Drozda by sprawdzić się ostatecznie). Tylko coraz częściej wydaje mi się, że to przez brak poparcia dla żadnej partii.
9. PS: Wiem co chciałeś odnieść do "chłopski". Pudło. "Chłopski" w mojej nomenklaturze odnosi się do zawierzeniu logice i doświadczeniu. Nie jako tzw/ "arbuzowy" docinek. Idiotyczny, bezsensowny, histeryczny- po co reszta tych docinek? Przecież potrafisz używać "nie masz racji".
Na szybko. Jestem naprawdę bardzo zmęczony po całym dniu. Jeśli chodzi MŻP to odniosę się wkrótce w oddzielnym poście. Jeśli chodzi o resztę:
1. Zdecydowanie sprawdzimy w praniu (ustawa ma zacząć działać dla państw spoza Unii zdaje się od kwietnia tego roku). Jeśli chcesz mogę przyjąć zakład że kwota wypłacana do Izraela w związku z nowelizacją będzie marginalna. Jeśli chodzi o "drugie dno" to jeśli starasz się je szukać na siłę to z reguły prowadzi to do absurdu.
2. Trudno oczekiwać aby kariery nie robił ktoś kto jest przydatny. Wydaje mi się że właściwe pytanie w tym kontekście brzmi: czy Twoim zdaniem to właśnie przychylności Żydów, zdobytej w trakcie pracy w UDSKiOR Sasin zapewnił sobie karierę polityczną. Dla mnie, bez bardzo konkretnych dowodów, teza absolutnie absurdalna. Z rodzaju tych z którymi nie da się nawet dyskutować.
3. UDSKiOR odsyła do MSZ i M W którym momencie? Wydają oświadczenie które jednoznacznie rozwiewa wszelkie wątpliwości.
4. Patrz punkt 1
5. Nie jestem pewien czy akurat Gibson jest tu najlepszym recenzentem. Ale na temat potęgi żydowskiego lobby w Hollywood nie mam zamiaru polemizować. Ale to już zupełny offtop.
6. Jeśli przyjmiemy takie kryterium, to jak określić "politykę zagraniczną" KORWINA czy RN? Jako politykę mówiących po polsku moskwicinów?
7. "Masz palikota za Korwinowego, młodocianego kuca to go punktuj jak Korwinowego kuca, a dajesz się wciągnąć w szczekanie i rzucanie mięsem." A co zrobić gdy kuc jest już wypunktowany, ucieka jak może od jakiejkolwiek dyskusji i ogranicza się do bluzgania? Pozostaje tylko kpina.
8. Zdecydowanie dlatego. A pismo mówi: "nie bądź letni" .
9. Absolutnie nie chciałem urazić.
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 17.03.2015, 08:06
Cytat:
Trudno oczekiwać aby kariery nie robił ktoś kto jest przydatny. Wydaje mi się że właściwe pytanie w tym kontekście brzmi: czy Twoim zdaniem to właśnie przychylności Żydów, zdobytej w trakcie pracy w UDSKiOR Sasin zapewnił sobie karierę polityczną. Dla mnie, bez bardzo konkretnych dowodów, teza absolutnie absurdalna. Z rodzaju tych z którymi nie da się nawet dyskutować.
Chyba nie do końca wyraziłem się lub też w porę nie zanegowałem pewnego Twego wywodu- w tych punktach chodziło mi nie do końca o Żydów jako nację i ich interesy, ale właśnie o dostrzeżenie, że nawet przez UDSKiOR można zrobić w szybkim tempie dość intensywną karierę polityczną. Obecnie również nie można wykluczyć, że znajdują się tam ludzie, którzy w przyszłości za dobrze wykonane zadanie pt. "zmarginalizować liczbę uprawnionych do emerytur/zasiłków w opiniii publicznej" mogą odnieść polityczne korzyści. Mimo Twojego "absurdowania" ja bardzo lubię szukać drugiego dna, widzieć 2 strony medalu, awers i rewers. Obie sprawy (przychylność Żydów jak i poszczególni pracownicy UDSKiOR) zostaną przeze mnie sprawdzone

Cytat:
3. UDSKiOR odsyła do MSZ i MP W którym momencie? Wydają oświadczenie które jednoznacznie rozwiewa wszelkie wątpliwości.
Będziemy się spierać o kompetencje trójkąta UDSKiOR-MSZ-MP czy o clue, za które uważam jednoznaczne rozwianie wątpliwości ilu osobom przysługuje ten zasiłek? A niech Wipler jako 1 ułan III RP macha szabelką, może coś przetnie

Cytat:
6. Jeśli przyjmiemy takie kryterium, to jak określić "politykę zagraniczną" KORWINA czy RN? Jako politykę mówiących po polsku moskwicinów?
Ale chcemy równać do najgorszych czy najlepszych w takim razie? Odpowiedź chyba wiadoma. Równie dobrze można porównać się do platfusów, ale po co?

Cytat:
7. "Masz palikota za Korwinowego, młodocianego kuca to go punktuj jak Korwinowego kuca, a dajesz się wciągnąć w szczekanie i rzucanie mięsem." A co zrobić gdy kuc jest już wypunktowany, ucieka jak może od jakiejkolwiek dyskusji i ogranicza się do bluzgania? Pozostaje tylko kpina.
Punktować dalej. A bluzgi kolekcjonować jak trofea

Cytat:
8. Zdecydowanie dlatego. A pismo mówi: "nie bądź letni" .
Nie mieszajmy sacrum z profanum
Anty PO-PiS!!!
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 17.03.2015, 09:52
Z"bulem" ale muszę pochwalić jedną decyzję rządu i "bula"

Cytat:
Prezydent Bronisław Komorowski podpisał w poniedziałek znowelizowaną ustawę Prawo budowlane. Ma ona usprawnić proces budowlany przez zniesienie wielu ograniczeń biurokratycznych i prawnych. Ustawa zacznie obowiązywać po trzech miesiącach od dnia ogłoszenia.Nowelizację ustawy Prawo budowlane i niektórych innych ustaw Sejm uchwalił 20 lutego 2015 r. Nowelizacja "zmierza do usprawnienia procesu budowlanego, w szczególności przez zniesienie obowiązku uzyskania decyzji o pozwoleniu na budowę w stosunku do niektórych obiektów budowlanych, dla których wymóg taki przewidziany jest w dotychczasowym stanie prawnym" - napisano w informacji na stronach internetowych prezydenta.

Jak podkreślili autorzy informacji, uproszczeniu i skróceniu procedury budowlanej służyć ma również m.in. rezygnacja z obowiązku załączania do projektu budowlanego oświadczeń o zapewnieniu dostaw energii, wody, ciepła i gazu, o warunkach przyłączenia do sieci wodociągowych, kanalizacyjnych, cieplnych, gazowych, elektroenergetycznych, telekomunikacyjnych oraz o możliwości dostępu do drogi publicznej.
Przewiduje się również ograniczenie zasady, zgodnie z którą roboty budowlane można rozpocząć na podstawie ostatecznej decyzji o pozwoleniu na budowę. W noweli zaproponowano rozszerzenie katalogu obiektów budowlanych, których budowa wymagać będzie zgłoszenia, a nie jak dotychczas - uzyskania pozwolenia na budowę.

Zgłoszeniu podlegać będą w szczególności: wolnostojące budynki mieszkalne jednorodzinne, których obszar oddziaływania mieści się w całości na działce lub działkach, na których zostały zaprojektowane, wolnostojące parterowe budynki gospodarcze, w tym garaże, altany oraz przydomowe ganki i oranżerie (ogrody zimowe) o powierzchni zabudowy do 35 m2 (przy czym łączna liczba tych obiektów na działce nie może przekraczać dwóch na każde 500 m2 działki), wolnostojące parterowe budynki rekreacji indywidualnej o powierzchni zabudowy do 35 m2 (przy czym liczba tych obiektów na działce nie może wynosić więcej niż jeden na każde 500 m2 działki), wolnostojące parterowe budynki stacji transformatorowych i kontenerowych stacji transformatorowych o powierzchni zabudowy do 35 m2.

Ustawa wejdzie w życie po upływie trzech miesięcy od dnia ogłoszenia, z wyjątkiem art. 1 pkt 34, który wejdzie w życie w dniu 1 stycznia 2016 r. (PAP)
kerim1906
Banita

Stary 17.03.2015, 11:14
dwdx1906 napisał(a):Wyświetl post
Śmieszny jesteś kolego z tym zwycięstwem PiS w Zielonej Górze. Zdecydowanie wygrał, parafrazując Bula "obywatelski komitet z poparciem PO i SLD", a PiS wyprzedził o 1% partyjniaków z PO.
widzisz "kolego " cyfry z 2010 roku , zerknij nie śmiesznie a poważnie , jak ogarniesz to wyciągnij wnioski , PIS wygrał z partyjnymi urbanoplatfusami i to napisałem , poza tym zwiększył posiadanie mandatów , w jaskini komuchów i urbanoplatfusów

he, he urbanoplatfusy 32 % , a zetesel ? co to jest ? kpina z ludzi ? 4%

http://wpolityce.pl/polityka/237524-...nowego-sondazu

IncognitoTSW może to i dobre będzie , ale ocenię to w praktyce bo to jest miarodajne

i jeszcze jedno uzupełnienie do "wyborów samorządowych" , kapitalne jest pierwsze zdanie "Państwowa Komisja Wyborcza pozytywnie opowiedziała na apel siedemnastu naukowców i ogłosiła w połowie marca wyniki listopadowych wyborów samorządowych"

tutaj całość http://wpolityce.pl/polityka/237502-...glosow-waznych
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 17.03.2015 o godz. 11:32.
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 17.03.2015, 13:01
Do miłośników PiS i Dudy chciałbym tylko zwrócić uwagę na fakt, że nie ma znaczenia czy krystalicznie czysty Uwol i zięć "polakożercy" dostanie w I turze 36 % czy 42 %. Nikt z nas myślących w kategoriach prawicowo-narodowych nie zagłosuje na bula w I i II turze. Oczywiście w II turze zamknę oczy i postawie krzyżyk przy Dudzie, ale jedynie dlatego aby twarz i nogi Komorowskiego więcej nie kompromitowały Polski.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 17.03.2015 o godz. 16:33.
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 17.03.2015, 13:07
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Do miłośników PiS i Dudy chciałbym tylko zwrócić uwagę na fakt, że nie ma znaczenia czy krystalicznie czysty Uwol i zięć pakożercy dostanie w I turze 36 % czy 42 %. Nikt z nas myślących w kategoriach prawicowo-narodowych nie zagłosuje na bula w I i II turze. Oczywiście w II turze zamknę oczy i postawie krzyżyk przy Dudzie, ale jedynie dlatego aby twarz i nogi Komorowskiego więcej nie kompromitowały Polski.
Uwierz mi. Nie Ty jedyny głosujesz przeciwko Komorowskiemu i PO.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
kerim1906
Banita

Stary 17.03.2015, 13:35
Do miłośników PiS i Dudy chciałbym tylko zwrócić uwagę na fakt, że nie ma znaczenia czy krystalicznie czysty Uwol i zięć pakożercy dostanie w I turze 36 % czy 42 %. Nikt z nas myślących w kategoriach prawicowo-narodowych nie zagłosuje na bula w I i II turze. Oczywiście w II turze zamknę oczy i postawie krzyżyk przy Dudzie, ale jedynie dlatego aby twarz i nogi Komorowskiego więcej nie kompromitowały Polski.
dziękujemy , dziękujemy , prośba jak zamkniesz oczy co byś trafił na Dudę a nie na bulowe nogi
madenn
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 17.03.2015, 15:42
Kerim dobrze placa w komitecie wyborczym Dudy?
palikot
Senior Member

Stary 17.03.2015, 16:26
http://www.fronda.pl/a/duda-wygra-w-i-turze,47860.html
Pisowski sondaż. Bardziej wg mnie realny

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 17.03.2015, 16:42
kerim1906 napisał(a):Wyświetl post
dziękujemy , dziękujemy , prośba jak zamkniesz oczy co byś trafił na Dudę a nie na bulowe nogi
Bez obaw. Ale na Dudę w II turze też zagłosuje z wielką niechęcią. Niczego dobrego po nim się nie spodziewam. Dalej Polska będzie transferowała kasę do Izraela, będę obawiał się zwrotu majątku Żydom "spadkobiercom", chodzeniu na pasku Waszyngtonu, machaniu szabelką, realizowania interesów Ukrainy i Litwy kosztem naszej gospodarki oraz kosztem naszej mniejszości na wschodzie, Duda nie zacznie przygotowywania do życia w Europie postunijnej.

Jego uwolska przeszłość mówi o nim wszystko. To typowy przedstawiciel centrum, do strawienia przez antypolskie elity polityczno-medialne.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 17.03.2015 o godz. 16:47.
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 17.03.2015, 17:26
Bez obaw. Ale na Dudę w II turze też zagłosuje z wielką niechęcią. Niczego dobrego po nim się nie spodziewam. Dalej Polska będzie transferowała kasę do Izraela, będę obawiał się zwrotu majątku Żydom "spadkobiercom", chodzeniu na pasku Waszyngtonu, machaniu szabelką, realizowania interesów Ukrainy i Litwy kosztem naszej gospodarki oraz kosztem naszej mniejszości na wschodzie, Duda nie zacznie przygotowywania do życia w Europie postunijnej.

Jego uwolska przeszłość mówi o nim wszystko. To typowy przedstawiciel centrum, do strawienia przez antypolskie elity polityczno-medialne.
he, he, he aleś wymyślił historię, "machanie szabelką" to ulubiony termin komunistów swego czasu zapodany przez kremlowską propagandę, ostatnio lansowany tez przez pewną partię kanapową.
Pochwal się, na kogo zamierzasz głosować w I rundzie ? To opwiem Ci o Twoim kandydacie w podobny sposób
kerim1906
Banita

Stary 17.03.2015, 18:00
madenn napisał(a):Wyświetl post
Kerim dobrze placa w komitecie wyborczym Dudy?

jedno jest pewne,, nie przyjmujemy amatorów bez dorobku , szukaj szczęścia gdzie indziej
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 17.03.2015, 18:07
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
he, he, he aleś wymyślił historię, "machanie szabelką" to ulubiony termin komunistów swego czasu zapodany przez kremlowską propagandę, ostatnio lansowany tez przez pewną partię kanapową.
Pochwal się, na kogo zamierzasz głosować w I rundzie ? To opwiem Ci o Twoim kandydacie w podobny sposób
Zwrot "machanie szabelką" nie jest zarezerwowany dla komunistycznej propagandy. Nie myśl tymi kategoriami. Jest idealny na opisanie obecnej sytuacji polityczno-militarnej w której znalazła się Polska. Nie mamy nowoczesnej armii, ani choćby sprawnego systemu antyrakietowego. Mamy za to sojusze, tak samo jak w 1939 r., te sojusze są mniej więcej tyle samo warte co wtedy. Gdyby przyszło co do czego, to zanim zebrałoby się NATO, aby przedyskutować pomoc dla naszego kraju, obce wojska byłyby już w Warszawie, a może Warszawy by już nawet nie było.

I nie jest to stanowisko proklemlowskie, ale tylko propolskie. Gdy zaczynamy dostarczać broń na Ukrainę, gdy chcemy wysłac tam żołnierzy na szkolenia sami wystawiamy się do odstrzału. I w tej kwesti całkowicie Dudzie nie ufam, gdyż jest pod wspływem Kaczyńskiego, który realizmu politycznego ma mniej więcej tyle samo co niejaki Józef Beck, Rydz_Śmigły czy inni sanacyjni władcy II RP. Zamiast brać przykład z Cata-Mackiewicza, Adofla Bocheńskiego czy Walerego Sławka.

Nie wiem na kogo będę głosował w I turze, gdyż nie ma jeszcze zarejestrowanych kandydatów, mam swoje typy: Kukiz, Kowalski lub Wilk.
emj10
Senior Member

Stary 17.03.2015, 20:10
Kukiz ma setkę, Kowalski lada dzień. Wilk niestety może mieć problem.
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 17.03.2015, 20:34
Daje do myślenia

Zbigniew Stonoga godzinę temu na fb:

Służba Kontrwywiadu Wojskowego jest autorem ataku na Prawo i Sprawiedliwość.
Istnieją namacalne dowody,że oddziały SKOK-u w Wołominie i Wesołej pozostawały w ścisłym nadzorze dwóch oficerów SKW ustalonych przeze mnie z imienia i nazwiska i powiązanych z frakcją schetynowców.
Od początku 2014 roku monitorowałem dwie osoby.
Proceder był dosyć prymitywny.
Postawiona osoba A nabywała ziemie na zachodzie i południu Polski, ziemia była wysoko wyceniana (uwaga pochodziła z nielegalnych przetargów AMW nielegalnych też ustaliłem kto z imienia i nazwiska z AMW brał kasę za tanie sprzedawanie ziemi)
Następnie oddziały SKOK-u udzielały kredyty w wysokości 100% wyceny (biegły też ustalony), a następnie celowo nie spłacano kredytów.
SKOK ogłaszał przetargi poniżej wartości udzielonego kredytu a gdy te okazywały się być nieskuteczne sprzedawano wierzytelności za 10, 20 % wartości nominalnej.
Kto kupował? Esbek z Wrocławia tata jednego z oficerów SKW.
Zobaczcie jak służby specjalne odpuszczały jednym podpisem prawie 4.000.000 złotych.
Pytanie do dziennikarzy Śledczych:
Macie Państwo odwagę pokazać,że złodziejami SKOK są ludzie platformy?
zapraszam...

https://scontent-fra.xx.fbcdn.net/hp...57748574_o.jpg
palikot
Senior Member

Stary 17.03.2015, 22:49
Teraz pytanie kto stał za atakiem kelnerskim na polityków PO oraz Nowaka? Służby SLD czy PISowskie?
Z tego wynika, że mszczą się wszyscy na sobie i robią sobie pod górkę... to dobrze wróży

✪✪✪✪ ✰✰✰✰

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów