The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.03.2015, 23:22
ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post
I trzeci punkt ad vocem posta palikota piętro wyżej
Zawsze, przez grzeczność, staram się dopasować do zaproponowanej przez dyskutanta konwencji.
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 12.03.2015, 00:02
Jak to mówił W. Cejrowski z głupkami nie ma sensu rozmawiać. Głupotę trzeba zwalczać. Jak ktoś pierd... to pierd.. jak ktoś jest pojeb.. to jest pojeb..
Płacimy emerytury dla 50 tys żydów+ ich żon i nawet dzieci z tytułu szkód wyrządzonym im przez Nazistów i Swoietów oczywiście na koszt polskiego podatnika... chłop chce się jeszcze licytować... i jak go nie nazwać pojeb.anym? No niech mi ktoś zdrowo myślący tutaj powie? To jest typowy pojeb. No inne określenie to będzie komplement.
Ostatnio edytowane przez palikot : 12.03.2015 o godz. 00:13.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 12.03.2015, 01:50
Kolejny dzień PiS próbuje zbić elektorat Dudzie na forum, ale wychodzi to jakoś na opak
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 12.03.2015, 07:43
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
ad2. A jeden z kandydatów nazywa się Braun, jego wujo został wyznaczony przez rządzącą Polską "żydowską mafię" na prezesa TVP, on sam kandydował z list Giertycha do Senatu a jego ojciec Kazimierz został umieszczony przez "dobrych Polaków" na liście "Żydów w Polsce" (http://www.polskawalczaca.com/viewtopic.php?p=38494) i pomimo tego wszystkiego stał się ulubionym kandydatem największego na tym forum antysemity.
Nie, nie zwariowałem. Odpowiadam tylko oszołomowi w jedynym zrozumiałym dla niego języku.
Bo oni stosują zasadę, że to jest ich Żyd, narodowy, który może." I oni tym Żydem mówią w twarz niedowiarkom. To jest nasz Żyd, narodowy i to nie jest nasze ostatnie słowo"
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 12.03.2015, 09:36
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Kolejny dzień PiS próbuje zbić elektorat Dudzie na forum, ale wychodzi to jakoś na opak
Wierze, że i Ty poprzesz Andrzeja Dude w wyborach prezydenckich, bo tylko On może Polske uratować.
wislak68
Senior Member

Stary 12.03.2015, 09:37
kamikaze napisał(a):Wyświetl post
Najwyraźniej nie rozumiesz pojęć. Wytłumaczę to prościej Pis prowadzi politykę proizraelską przy okazji jest ona szkodliwa dla Polski, chociaż sami przedstawiają się za polskich patriotów. Dodatkowo smaczku dodają takie wydawałoby nic nie znaczące przykłady jak chanuka w pałacu prezydenckim, żona, muzeum żydów, obrady knessetu, rezolucja dotycząca palestyny itd. Wszystko układa się w spójną całość. Chyba większe prawdopodobieństwo jest trafić szóstkę w lotto niż żeby to wszystko był tyko zwykły zbieg okoliczności.
Nie krytykuję ich za pochodzenie tylko za czyny.
W takim razie ja ujmę to jeszcze prościej: Pisowcy, choć Polacy to Żydzi. Braun choć Żyd to Polak. Sensu w tym nie ma żadnego. Do momentu, do którego nie uzupełnimy rzeczonej teorii o sławną sentencję przypisywaną Goeringowi (wygłoszoną podobno w momencie gdy jego funfle z NSDAP chcieli skasować jednego z jego najzdolniejszych generałów, z pochodzenia Żyda): O tym czy ktoś jest Żydem decyduję ja!
Konkludując: musisz kolego popracować jeszcze trochę nad swoją teorią bo jak na razie traci trochę na spoistości.
I przy okazji: skąd mamy wiedzieć że sam nie jesteś Żydem wypełniającym tajne zlecenia Mosadu?
wislak68
Senior Member

Stary 12.03.2015, 09:44
palikot napisał(a):Wyświetl post
Jak to mówił W. Cejrowski z głupkami nie ma sensu rozmawiać. Głupotę trzeba zwalczać. Jak ktoś pierd... to pierd.. jak ktoś jest pojeb.. to jest pojeb..
Płacimy emerytury dla 50 tys żydów+ ich żon i nawet dzieci z tytułu szkód wyrządzonym im przez Nazistów i Swoietów oczywiście na koszt polskiego podatnika... chłop chce się jeszcze licytować... i jak go nie nazwać pojeb.anym? No niech mi ktoś zdrowo myślący tutaj powie? To jest typowy pojeb. No inne określenie to będzie komplement.
Kładłem się spać w przekonaniu że wszystko gra, a tu proszę, otwieram rano komputer i i widzę ze palikotowi się pogorszyło. Jakieś histerie, spazmy. Z troski o jego zdrowie wypadało by chyba poprosić moderatora o czasowy odpoczynek dla delikwenta, bo jak widać dłuższe przebywanie na tym forum powoduje u niego rozstrój nerwowy. Pęknie jeszcze chłopakowi jakaś żyłka albo zrobi sobie coś złego i będziesz miał potem moderatorze wyrzuty sumienia, że w porę nie przeciąłeś jego cierpień.
wislak68
Senior Member

Stary 12.03.2015, 09:48
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Bo oni stosują zasadę, że to jest ich Żyd, narodowy, który może." I oni tym Żydem mówią w twarz niedowiarkom. To jest nasz Żyd, narodowy i to nie jest nasze ostatnie słowo"
Napisałem o tym wyżej ale powtórzę: najzwięźlej wyrażoną przez Ciebie myśl ujął Goering: "O tym czy ktoś jest Żydem decyduję ja!"
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 12.03.2015, 09:50
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Wierze, że i Ty poprzesz Andrzeja Dude w wyborach prezydenckich, bo tylko On może Polske uratować.
Głosowanie na Dudę, czy Komorowskiego to jest głosowanie przeciwko swojemu rozumowi podobnie jak 5 lat temu w wypadku Jarka i Bronka.
wislak68
Senior Member

Stary 12.03.2015, 09:54
O proszę. Nawet sołtys postanowił podłączyć się do dyskusji. Biedak cierpi że wszyscy mają w nosie jego "analizy" i postanowił "wejść do gry" tylnymi drzwiami. I jak to zwykle u sołtysa: wyszło krzywo. Przednówek. Trza orać i siać a nie zajmować się sprawami których i tak nigdy nie zrozumiesz.
Cytat:
podobnie jak 5 lat temu w wypadku Jarka i Bronka.
W rzeczy samej: z tego Pawlaka to dopiero był gość!
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 12.03.2015 o godz. 09:58.
wislak68
Senior Member

Stary 12.03.2015, 09:56
Ponieważ jak widzę na forum funkcjonuje mit stworzony przez Przemka Wiplera, który (takie jego prawo) lansuje się na jedynego obrońcę Polski przed "żydowską mafią", przyznającą emerytury Żydom z Izraela, dlatego warto chyba napisać parę zdań żeby zdementować te PRowskie bzdury.
1. Kogo dotyczy ustawa. "Chodzi o dodatek dla kombatantów i osób represjonowanych. Na dziś wynosi on 403,48 zł. Przede wszystkim są to osoby, które brały czynny udział w walkach o niepodległą Polskę w latach 1939-1945, a także zaraz po wojnie. Na liście są więc żołnierze WP, ale także osoby które służyły w podziemiu m.in. w AK, AL, Żołnierze Wyklęci czy uczestnicy powstania w getcie warszawskim. Dodatek przysługuje też Polakom służącym w armiach sojuszniczych. Poza tym do UdSKiOR zgłaszać mogą się także osoby, które zesłano na Syberię, do obozów koncentracyjnych czy pracy przymusowej, a także osób zagnanych do gett. Świadczenia przysługuje także ofiarom represji stalinowskich już po 1945 roku, a więc więźniom politycznym. Według danych na marzec 2013 roku UdSKiOR wypłaca kombatantom i osobom represjonowanym 3,55 mld zł rocznie. Pieniądze trafiają do 550 tys. osób. Oprócz osób poszkodowanych, są to także wdowy i wdowcy takich osób."
2. Czego dotyczyła zmiana: "Część przepisów zmieniono w ten sposób, by bohaterowie II wojny światowej oraz na przykład byli więźniowie obozów koncentracyjnych, którzy z różnych powodów wyemigrowali, mieli te same prawa co pokrzywdzeni, a mieszkający w Polsce. Dotąd było to praktycznie niemożliwe, bo obowiązywał zakaz przelewania pieniędzy na zagraniczne konta. De facto więc nowe przepisy nie dopisały nikogo do listy mogących starać się o dodatek, ale jedynie ułatwiły skorzystanie z niego. Głowna różnicą jest to, że osoba która odbiera rentę i nie mieszka w Polsce, nie musi już posiadać otwartego rachunku bankowego w naszym kraju. Obecnie świadczenia należne kombatantowi lub osobie represjonowanej zamieszkałym za granicą wypłacane są bowiem na wniosek - osobie przez Nich upoważnionej do odbioru świadczenia, zamieszkałej w Polsce albo na prowadzony w Polsce rachunek w banku. Z takiej formy pobierania świadczeń korzysta już ponad 1 tys. osób. Wielu kombatantów zamieszkałych za granicą (w Stanach Zjednoczonych Ameryki, Kanadzie, Australii itd.) sygnalizowało, że dotychczasowe zasady wypłaty stanowią dla nich zasadnicze utrudnienie w dostępie do należnych im świadczeń. Stąd, chcąc wyjść naprzeciw ich oczekiwaniom, przygotowane zostały wprowadzane obecnie zmiany."
3. Ile osób skorzysta ze zmiany. "Urząd do Spraw Kombatantów i Osób Represjonowanych twierdzi też, że szacunki gazety "The Times of Isreal" są mocno przesadzone i bardzo mało prawdopodobne, by po dodatek zgłosiło się aż 50 tys. osób z samego Izraela. Do tej pory Urząd przyznał uprawnienia 60 osobom zamieszkałym w Izraelu, ale ilu z nich pobiera wciąż świadczenia nie wiemy, gdyż wypłata świadczeń realizowana jest przez organy rentowe. Urząd szacuje, iż generalnie liczba kombatantów i osób represjonowanych nie wzrośnie mimo wprowadzenia nowych przepisów ułatwiających techniczny aspekt przekazywania świadczeń"
Podsumowując jeśli głosowanie za wspomnianą nowelizacją ma świadczyć o tym że PiS jest "agenturą Mosadu", to równie dobrze można dowodzić że garbaty nos JKM dowodzi tego że jest potomkiem Icchaka Szamira. Rozumiem że kucyki wierzgają i ciągną w necie lans dla Przema (taka jest w końcu natura kuców), ale bądźmy poważni. Gdyby ktoś chciał poczytać więcej załączam linki.
http://finanse.wp.pl/kat,1033719,tit...?ticaid=1147e3
https://marucha.wordpress.com/2014/0...y-i-polprawdy/
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 12.03.2015 o godz. 10:46.
palikot
Senior Member

Stary 12.03.2015, 10:11
Kładłem się spać w przekonaniu że wszystko gra, a tu proszę, otwieram rano komputer i i widzę ze palikotowi się pogorszyło. Jakieś histerie, spazmy. Z troski o jego zdrowie wypadało by chyba poprosić moderatora o czasowy odpoczynek dla delikwenta, bo jak widać dłuższe przebywanie na tym forum powoduje u niego rozstrój nerwowy. Pęknie jeszcze chłopakowi jakaś żyłka albo zrobi sobie coś złego i będziesz miał potem moderatorze wyrzuty sumienia, że w porę nie przeciąłeś jego cierpień.
nie dość, że prożydowski, czy nawet żydowski to jeszcze konfident jeszcze na policje zadzwoń złóż zawiadomienie
kumple z USraela byliby zadowoleni z obywatelskiej postawy

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 12.03.2015, 10:15
już cytowali "spieprzaj dziadu"

wislak68 "O proszę. Nawet sołtys postanowił podłączyć się do dyskusji. Biedak cierpi że wszyscy mają w nosie jego "analizy" i postanowił "wejść do gry" tylnymi drzwiami. I jak to zwykle u sołtysa: wyszło krzywo. Przednówek. Trza orać i siać a nie zajmować się sprawami których i tak nigdy nie zrozumiesz."

ująłem to krócej

co by rozluznić temat http://wpolityce.pl/polityka/236924-...nke-do-golenia

a tutaj jak to się robi w neopeerelu czyli z cyklu niszczymy jedyny Polski Bank http://wpolityce.pl/polityka/236841-...a-konsekwencje

i metody http://wpolityce.pl/gospodarka/23692...nckie-artykuly
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 12.03.2015 o godz. 10:38.
wislak68
Senior Member

Stary 12.03.2015, 10:49
nie dość, że prożydowski, czy nawet żydowski to jeszcze konfident jeszcze na policje zadzwoń złóż zawiadomienie
kumple z USraela byliby zadowoleni z obywatelskiej postawy
Moderatorze: stan palikota pogarsza się w postępie geometrycznym. Naprawdę nie znajdzie się ktoś kto ulży jego cierpieniom?
Smuga
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 12.03.2015, 11:34
Moderatorze: stan palikota pogarsza się w postępie geometrycznym. Naprawdę nie znajdzie się ktoś kto ulży jego cierpieniom?
„Cierpienia młodego Korwinowca”

Myślałem, że po zmierzchu yorka żaden z tu wypisujących nie osiągnie równie rynsztokowego poziomu, jaki widzimy w chwili obecnej u tego korwinowca. Jak widać myliłem się i to grubo.
http://www.wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic239871_1.gif
W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!!
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 12.03.2015, 11:43
Ale się naprodukowaliście pod moją nieobecność.

[QUOTE]ad1. Rozumiem że jako osoba popierająca PiS Twoim zdaniem: "nie chcę dobra Polski i chcę aby Kabzę nabijał sobie jakiś Kaczyński"?
2. Jakich to rzeczy nie robi RN, które robią PiSowcy? Nie współpracują z byłymi ubolami? Nie wymuszają pieniędzy od Bogu ducha winnych ludzi? Nie chleją z Kobylańskim?[/QUOTE

Ad 1, źle rozumiesz. Moim zdaniem możesz chcieć dobrze popierając PiS. Po prostu jesteś na tyle zmanipulowany, że nie docierają do Ciebie argumenty przeciw PiSowi. Chcesz dobrze ale glosujesz na złych ludzi. Tak samo jak masa lemingów z PO. Oni przecież też chcą dobrze, ich zdaniem rządy Po są ok więc na nich głosują.
W tej dyskusji o Żydach widać, że nie docierają do Ciebie argumenty przeciw PiSowi. Starasz się wmawiać ludziom, że mają jakieś problemy z Żydami ale tylko wtedy gdy dotyczy to PiSu w sytuacji gdzie każdy chyba jasno się w tym temacie wypowiedział, że do samych Żydów (jak rozumiem tych polskich Żydów bo chyba nikt by nie chciał żeby tu jakiś rodowity Żyd, Niemiec czy Rusek przyjechali się rządzić) nic nie ma. Problem pojawia się wtedy gdy jakiś Polak a szczególnie polski Żyd zaczynają mataczyć na stronę Izraela.
Myślę, że Żydom trzeba się bacznie przyglądać bo już z samego nadania są potencjalnymi zdrajcami polskich interesów narodowych, co tak jak pisałem wyżej nie oznacza, że jak ktoś jest Żydem to od razu musi być wyklęty. I jako ten leming PiSowski nie rozumiesz tego, że nikt nie będzie Brauna wyzywał za jego korzenie dopóki nie zacznie działać na rzecz interesów Izraela oraz nie rozumiesz tego, że te docinki odnośnie Żydów w PiSie zaczęły się dlatego, że PiS jest jawnie prożydowski.
Ad 2. Nie wiem z kim tam dokładnie współpracuje RN ale oddzieliłbym też do pewnego stopnia współpracę na jakichś polach z przyjmowaniem w swoje szeregi PZPRowców itp. Ciężko uniknąć w tym Kraju jakichś powiązań z PZPRowcami czy Żydami bo tutaj co drugi ma taką przeszłość i korzenie. Ale oczywiście trzeba się przyglądać takim zjawiskom jak zadawanie się z PZPRowcami. Pisałem wcześniej, że popieram RN ale nie jestem jakimś ich żołnierzem, nie jestem szmatą, która wybaczy wszystko. I Tobie podobnym radzę to samo. Przestańcie sie spuszczać nad tym swoim PiSem bo już dawno Was sprzedali a Wy zostaliście takimi żołnierzami, którzy mimo zdrady są nadal wierni.
Nie wiem od kogo RN wyciąga kasę, może rozwiniesz ten wątek? I nie wiem co jest złego w piciu wódki z Kobylańskim, hę?

Cieszę się natomiast, że się trochę wyjaśniło w kwestii PiS a Żydzi. Już tu nikt ze zwolenników PiSu nie udaje, że PiS nie jest prożydowski. Martwi mnie natomiast, że to akceptujecie, że zaczęły się jakieś nagonki w stylu "antysemita, wszędzie widzi żydów, wszystkiemu winni żydzi". Martwi mnie to z tego powodu, że to jest retoryka lemingów. To oni obśmiewali m. in. PiS z powodu widzenia wszędzie rosyjskich agentów (akurat tutaj to słusznie), z powodu robienia teorii spiskowych (Smoleńsk). Jak chcecie być poważnie traktowani to nie uciekajcie się do takich gierek.
Martwi mnie jeszcze to, że będąc jawnie prożydowscy robicie np z Ruchu Narodowego partię prorosyjską i mówicie, że to jest ich minus. Po pierwsze nie ma dowodów na to, że R jest prorosyjski, to są tylko Wasze wymysły. A po drugie szukacie prorosyjskości być może tam gdzie jej nie ma a jednocześnie sami już teraz przyznajecie się do swojej prożydowskości. Coś tu nie gra. Mówiłem Wam, że normalny Polak musi chcieć Polski wolnej a nie pro jakiejś tam. Tak trudno to zrozumieć?
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
palikot
Senior Member

Stary 12.03.2015, 12:13
No nie wiem, Komor nie jest przynajmniej za utworzeniem wspólnej Armii Europejskiej, czego zwolennikiem jest Duda
To już by nam odebrało resztki autonomii. Kompletnie nie wyobrażam sobie wtedy jakiś demonstracji w Polsce. Opresyjność jaką fundują nam władze Unijni jest niesłychana a podlizywanie się przez PIS tym wariatom z Brukseli nie sprawia, żeby do końca można było o nich mówić "mniejsze zło"
Kolejni po Platformie którzy kłamią. Platforma dochodziła na konserwatywnych i liberalnych gospodarczo poglądach okazali się socjaldemokratami. Teraz PIS chce się dorwać używając iluzji, że zawsze walczą a Polską sprawę... właśnie pokazują teraz takimi postulatami jak utworzenie armii Europejskiej, wypłaty Żydom zasiłków za zbrodnie hitlerowskie z pieniędzy polskiego podatnika, za podpisanie Traktatu lizbońskiego. Nie dam się 2 raz nabrać i mam nadzieję, że 2 tura to będzie: Kukiz vS JKM bądź Braun

Smuga napisał(a):Wyświetl post
„Cierpienia młodego Korwinowca”

Myślałem, że po zmierzchu yorka żaden z tu wypisujących nie osiągnie równie rynsztokowego poziomu, jaki widzimy w chwili obecnej u tego korwinowca. Jak widać myliłem się i to grubo.
Rynsztokowy poziom to wspieranie antypolskiej i prożydowskiej partii. To za to powinien być ban
Niestety miejsca dla zrozumienia okradania Polaków przez system dystrybucji podatkowej nie będzie przeze mnie tolerowany. Możecie się po jajach dalej ściskać w swoim kółku adoracji
Ostatnio edytowane przez palikot : 12.03.2015 o godz. 12:31.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 12.03.2015, 12:22
No nie wiem, Komor nie jest przynajmniej za utworzeniem wspólnej Armii Europejskiej, czego zwolennikiem jest Duda
Kłamstwo, nie jest zwolennikiem Armii Europejskiej może przestaniesz pleść już bzdury, bo ich stopień osiągnął wielkości astronomiczne. Poczytaj lepiej brednie swojego guru, który zgodnie z farmazonami Russia Today powtarza klasyczny putinowski bełkot, że napaść na Ukrainę jest tylko reakcja obronną Rosji.
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 12.03.2015, 12:32
raindog napisał(a):Wyświetl post
Ok - w pierwszej turze można się z tym zgodzić, ale w drugiej turze, o ile do niej dojdzie, mając do wyboru Bronka i Dudę, w zasadzie jedynym rozsądnym działaniem będzie głosowanie przeciw Bronkowi. Innymi słowy - klasyczny wybór mniejszego zła.
Ma Pan rację, w pierwszej turze można głosować na swojego kandydata jednak w drugiej trzeba będzie podziękować obecnemu Prezydentowi za 5 lat bycia notariuszem Platformy Obywatelskiej, zgadzania się na wszystko co mu dadzą do podpisania bez zastanowienia ...

Ostatnio edytowane przez heoij : 12.03.2015 o godz. 12:49.
palikot
Senior Member

Stary 12.03.2015, 12:33
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Kłamstwo, nie jest zwolennikiem Armii Europejskiej może przestaniesz pleść już bzdury, bo ich stopień osiągnął wielkości astronomiczne. Poczytaj lepiej brednie swojego guru, który zgodnie z farmazonami Russia Today powtarza klasyczny putinowski bełkot, że napaść na Ukrainę jest tylko reakcja obronną Rosji.
Nie wiem czy kłamstwo bo nie słyszałem o tym by to mówił. Jak to mówił to proszę podać źródło i zweryfikuje swoje podejście
Nie on nie mówi, że napaść na Ukrainę to reakcja obronna Rosji. Wiem, że na starość słuch bądź rozumienie szwankuje

Swoją drogą jutro prawdopodobnie Kukiz zrezygnuje ze startu i poprze kandydaturę JKM
Ostatnio edytowane przez palikot : 12.03.2015 o godz. 13:02.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
kerim1906
Banita

Stary 12.03.2015, 13:19
hubert.fan napisał(a):Wyświetl post
Ma Pan rację, w pierwszej turze można głosować na swojego kandydata jednak w drugiej trzeba będzie podziękować obecnemu Prezydentowi za 5 lat bycia notariuszem Platformy Obywatelskiej, zgadzania się na wszystko co mu dadzą do podpisania bez zastanowienia ...

dzięki za zestawienie i nazwanie rzeczy po imieniu NOTARIUSZ urbanoplatfusów , trzeba to powielać i propagować , bo wielu uważa go za miłego wujka bronka

palikot " mam nadzieję, że 2 tura to będzie: Kukiz vS JKM bądź Braun"

za chwile ten sam palikot "
"Swoją drogą jutro prawdopodobnie Kukiz zrezygnuje ze startu i poprze kandydaturę JKM"

podobno pojawił się kłopot z podpisami JKM, po sprawdzeniu okazało się że połowa jest do wyrzucenia bo zamiast pesel wpisywano nr legitymacji szkolnej
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 12.03.2015 o godz. 13:45.
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 12.03.2015, 13:34
Duda jest lepszy niż Szczynukowicz (Bredzisław K.). Ale jest na pasku żydów i amerykanów... Żydzi nie są głupi, zabezpieczyli sobie tyły gdyby proaganda w Polsce nie była w pełni skuteczna i gdyby z jakiegoś powodu Szczynukowicz nie wygrał wyborów...

Jego zachowanie po pytaniu o obrady Knesetu daje wiele do myślenia... Nie miejcie złudzeń, Duda bardzo szybko może być w tym samym miejscu, gdzie stoi dziś Szczynukowicz.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 12.03.2015 o godz. 13:47.
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 12.03.2015, 14:05
Ponieważ jak widzę na forum funkcjonuje mit stworzony przez Przemka Wiplera, który (takie jego prawo) lansuje się na jedynego obrońcę Polski przed "żydowską mafią", przyznającą emerytury Żydom z Izraela, dlatego warto chyba napisać parę zdań żeby zdementować te PRowskie bzdury.

Podsumowując jeśli głosowanie za wspomnianą nowelizacją ma świadczyć o tym że PiS jest "agenturą Mosadu", to równie dobrze można dowodzić że garbaty nos JKM dowodzi tego że jest potomkiem Icchaka Szamira. Rozumiem że kucyki wierzgają i ciągną w necie lans dla Przema (taka jest w końcu natura kuców), ale bądźmy poważni. Gdyby ktoś chciał poczytać więcej załączam linki.
Nie jest jedyny. Drugi jest poseł z PiSu. Szarama bodajże. I nie "natura kuców". Po prostu mają silny argument w ręce i się nim szczycą.

Z moich informacji jak i wg oficjalnej Sejmu głosowanie było nad CAŁOŚCIĄ ustaw. Równie dobrze można było zagłosować PRZECIW dając jasno w przypadku odrzucenia ustawy, że nasza partia na te żydowskie emerytury nie może się zgodzić, a co do reszty punktów jesteśmy za.

UdSKiOR. Jacek Sasin, FPNP, Grzegorz Mroczek, Anna Kopycka (kuzynka Sasina) od jakiegoś czasu pani Anna Kopycka-Mroczek.

2002 w Warszawie do władzy dochodzi:

a) PiS
b) Platforma
c) ZSL/PSL
d) Korwin krul

Sasin zostaje szefem USC podległego prezydentowi stolicy Lechowi:

a) Kaczyńskiemu
b) Wałęsie
c) Przemkowi Lechowi

Wchodzi do ekipy partii z poprawnej odpowiedzi na 1 pytanie dzięki Pani Jakubiak, która zostaje szefową gabinetu drugiego bliźniaka i ministrem sportu. Gdzie się poznali?

a) UdSKiOR
b) na orliku
c) w gabinecie

Fotele wiceburmistrza dzielnicy Śródmieście, fucha dla żony Sasina jako szparka-sekretarka, przyjaźń z czasów UW z Błaszczakiem. Jak również sprint po szczeblach kariery.

2006- vicewojewoda mazowiecki
2007- wojewoda
2009- viceszef Kancelarii Prezydenta
2011- poseł na Sejm RP

Minimum 90 mln złotych na Muzeum Żydów Polskich wyłożono z publicznych pieniędzy, a przez cały ten czas (20 lat) wspierali projekt wszyscy prezydenci miast, Prezydenci Polski, Premierzy. Jakie duo więc wsparło również ten projekt?

Sam podajesz linki, ale chyba nie przeczytałeś do końca. Generalnie można to skrócić jednym wielkim "sprawa jest niejasna" i to w pewnym miejscu w obu tych stronach się pojawia.

I Mosze Komoruski chciał sprzedać LASY PAŃSTWOWE za kwotę blisko MILIARDA złotych by SZEŚĆDZIESIĘCIU ŻYDÓW jak jest tam wspomniane mogło dostać po CZTERYSTA ZŁOTYCH MIESIĘCZNIE?

Cytat:
Bądźmy poważni
No właśnie.
Ostatnio edytowane przez ABGwislakABG : 12.03.2015 o godz. 14:18.
Anty PO-PiS!!!
kerim1906
Banita

Stary 12.03.2015, 15:13
my tu gadu gadu a tymczasem

http://fakty.interia.pl/raport-lech-...-s,nId,1697376

najlepsze jest uzasadnienie urbanoplatfusa dlaczego nie
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 12.03.2015 o godz. 15:17.
Smuga
Senior Member

Stary 12.03.2015, 15:41
Cytat:
Mirosław Drzewiecki podkreślił, że SKOK-i miały funkcjonować jako kasy zapomogowe, a przerodziły się w instytucje działające jak banki. Były minister sportu przekonywał, że PiS i środowisko z nim związane "przez ostatnich 10 lat" robiły "wszystko, by SKOK-i były wyjęte spod nadzoru KNF".

- Broniliście ich jak niepodległości - zarzucił Jackowi Kurskiemu były minister sportu.

- Dzisiaj Andrzej Duda powinien przeprosić ludzi i podziękować PO, że dobrze się stało, iż nadzór finansowy został wprowadzony, bo inaczej ludzie straciliby oszczędności życia - powiedział Drzewiecki.

Kurski ocenił, że "wyciągnięcie sprawy SKOK-ów dzisiaj jest oczywistym młotem pneumatycznym na Andrzeja Dudę".

Były europoseł stwierdził też, że ujawnienie sprawy SKOK–ów jest "oczywistą próbą" odwrócenia uwagi od zarzutów postawionych prezydentowi Gdańska, Pawłowi Adamowiczowi. - W dniu, w którym ujawniła się afera w Gdańsku i prokuratura przedstawiła zarzuty prominentnemu politykowi PO, wyskakuje sprawa senatora Biereckiego - powiedział.

Prokuratura postawiła prezydentowi Gdańska Pawłowi Adamowiczowi sześć zarzutów dotyczących podania nieprawdziwych informacji w oświadczeniach majątkowych.

Kurski przekonywał, że gdyby Adamowicz był politykiem związanym z PiS, natychmiast zrezygnowałby ze stanowiska. - W PO standard jest inny: na chama, bezczelnie sprawować urząd, bo może się uda, może się kogoś przekupi - zarzucił współrządzącej partii.

Drzewiecki przypomniał, że Adamowicz zawiesił członkostwo w PO. - O tej sprawie wiedzieliśmy od dawna, czekaliśmy, jaka będzie decyzja prokuratury - powiedział.
No, to Miro oficjalnie zrehabilitowany i na dodatek robi za autorytet!

„Jestem dowodem na to, że Polska nadal jest dzikim krajem.” (Mirosław Drzewiecki)
Ostatnio edytowane przez Smuga : 12.03.2015 o godz. 16:25.
heoij
Senior Member

Stary 12.03.2015, 16:22
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Jego zachowanie po pytaniu o obrady Knesetu daje wiele do myślenia...

Do domin_czyzyny, emj10, wieśniaka842, kamikaze:

Co daje do myślenia ? Dlaczego tego pytania nie zadał mu na sali czy gdzie tam mieli spotkanie tylko na ulicy gdzie widać, że się gdzieś spieszył ...

Czego się spodziewałeś bo nie rozumiem ? Miał stać na ulicy i odpowiadać jednemu gościowi bo on tego chce ? Popatrz na innych polityków jak na ulicy odpowiadają ludziom zdawkowo, jednym zdaniem bo nie mają czasu z każdym porozmawiać, niech przyjdzie na spotkanie i wtedy zada pytanie, jeszcze ten głupi tytuł tego filmiku, że ucieka ...

Gdzie ucieka ? Ja tam żadnej ucieczki nie wiedzę ...

Ludzie, nie dajmy się zwariować ...
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 12.03.2015, 16:26
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Duda jest lepszy niż Szczynukowicz (Bredzisław K.). Ale jest na pasku żydów i amerykanów... Żydzi nie są głupi, zabezpieczyli sobie tyły gdyby proaganda w Polsce nie była w pełni skuteczna i gdyby z jakiegoś powodu Szczynukowicz nie wygrał wyborów...

Jego zachowanie po pytaniu o obrady Knesetu daje wiele do myślenia... Nie miejcie złudzeń, Duda bardzo szybko może być w tym samym miejscu, gdzie stoi dziś Szczynukowicz.
Kto Ci takie brednie do głowy aplikuje? Częśc osób wygląda na takich którzy biegną za swoim ogonem i kręcą się wkółko. Logika pseudoprawicy Korwinowo-ONR-owej -żydzi rządzą Polską od 25 lat dlatego że mają media GW i TVN oraz pseudoautorytety " Michnika,Smolara,Blumsztajna,Bartoszewskiego i kilku innych - ci żydzi mają fobie na punkcie PiS-u i Kaczyńskiego który chce rozbić ich sojusz żydowsko-ubecki. Ale przecież Kaczyński jest na pasku żydów ( L. czy J.?)bo w chanukę miał zdjęcie w bożnicy- do tego w jarmułce . Z tej "logiki" aplikowanej młodym,zdesperowanym młodziakom i części starszych podatnych na bajki z zza siódmej wody - wynika wprost - Polską rządzą dwie kasty żydów - jedna w sojuszu z ubecją i druga w sojuszu z amerykanami Ci jedyni sprawiedliwi nie-żydzi to wyznawcy korwina i mańka kowalskiego ew.niezależni "bezsojuszowcy" z PSL lub "liberałowie" od magika Janusza z Biłgoraja -którzy nie są w żadnym sojuszu chyba że okresowym z Wołodią P. który zresztą zły nie jest i pribałtykę mlekiem i piwem płynacą -rzecz jasna- niepodległą stworzyć może . Ewentualnie poradzimy sobie sami bez sojuszy - nie będzie im/nam/Wam Kaczyński yankesami pluł twarz. Ba jak trzeba wyjdziecie na ulice i będzie się działo- pierwsze jaczejki już się pojawiły na demonstracjach w liczbach 50-150szt. Nawet krzesło się znalazło. Przewrót się zbliża. Za jakieś 50 lat. A na razie Waszymi nieodpowiedzialnymi zachowaniami pozwolicie Bronkowi i przydupasom Donka porządzić kolejne kadencje, utrwalić ubecję w sądach,prokuraturach i mediach, ubić przemysł i wojsko.Co tam. Ważne jest 5% w wyborach dla płodnego J K-M.
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 12.03.2015 o godz. 16:29.
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
palikot
Senior Member

Stary 12.03.2015, 16:30
hubert.fan napisał(a):Wyświetl post

Do domin_czyzyny, emj10, wieśniaka842, kamikaze:

Co daje do myślenia ? Dlaczego tego pytania nie zadał mu na sali czy gdzie tam mieli spotkanie tylko na ulicy gdzie widać, że się gdzieś spieszył ...

Czego się spodziewałeś bo nie rozumiem ? Miał stać na ulicy i odpowiadać jednemu gościowi bo on tego chce ? Popatrz na innych polityków jak na ulicy odpowiadają ludziom zdawkowo, jednym zdaniem bo nie mają czasu z każdym porozmawiać, niech przyjdzie na spotkanie i wtedy zada pytanie, jeszcze ten głupi tytuł tego filmiku, że ucieka ...

Gdzie ucieka ? Ja tam żadnej ucieczki nie wiedzę ...

Ludzie, nie dajmy się zwariować ...
Dokładnie. Teraz ma czas żeby sformułować jakąś pokrętną wymówkę. Jednak nie spotkania są problemem, tylko głosowania
Jednak co by nie powiedzieć o tym filmiku, ta baba to mi przypomina trochę naszych kolegów forumowych Tak samo narwani jak ona, nie wolno trudnych pytań zadawać, poznawać prawdy i skutków działania, konfrontować się z trudnymi argumentami, by przypadkiem "wiara" w PIS nie przestała mieć znaczenia, bo wtedy świat by się zawalił.
Ostatnio edytowane przez palikot : 12.03.2015 o godz. 16:36.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Smuga
Senior Member

Stary 12.03.2015, 16:43
@Arapaho no i o to w rzeczy samej właśnie chodzi! Nie łudź się jednak, że ten Twój post cokolwiek zmieni. Oni dalej będą zaklinać rzeczywistość i opowiadać te bajki o rzekomym lobby prożydowskim w PiS-ie i tym podobnych rewelacjach. Nie są już, natomiast tak skłonni rozmawiać o osobach z kręgu „prawdziwych prawicowców ”, które walczą po stronie rosyjskiej w Donbasie. O tym cisza jak makiem zasiał. Lepiej przecież ciągnąć dalej wątek żydowski. Żenada.
heoij
Senior Member

Stary 12.03.2015, 16:44
Na zamieszczonym niżej nagraniu mężczyzna pyta Andrzeja Dudę obrady Knesetu w Polsce.
– Mam pytanie o obrady Knesetu 27 stycznia, podobno był pan obecny?
– Byłem. Jako delegat polskiego parlamentu, Sejmu.

Do domin_czyzyny, emj10, wieśniaka842, kamikaze, palikot:

Czyli jak szef (prezes) mówi, Wam, że będziecie reprezentować firmę (partię) na spotkaniu z przedstawicielami innej zagranicznej firmy (partii) to mu odmówicie i powiecie, że ze wszystkimi możecie się spotkać, ale oprócz narodowości żydowskiej ?

Bez jaj

Duda wysłuchał, posiedział i tyle a Wy doszukujecie się jakiś teorii spiskowych i drugiego dna ....

Ostatnio edytowane przez heoij : 12.03.2015 o godz. 16:54.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów