The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.03.2015, 00:08
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
A to przepraszam w takim razie Tez leci ignor z gory. Oczywiscie nie tylko dlatego, ze jest z PiSu bo i tam na przykladzie Jedrka normalne osoby sie znajda.
Bardzo miło że postanowiłeś poinformować o tym publicznie na tym forum. Czuj się doprawdy zaszczycony.
wislak68
Senior Member

Stary 10.03.2015, 00:26
IncognitoTSW napisał(a):Wyświetl post
Oślepiony "dziadkiem" Jarosławem zdajesz się nie zauważać różnicy między zabijaniem postronnych cywilów, Polaków a zabijaniem ludzi sowieckich. Inna waga zbrodni. Może błędnie wysnujesz wnioski i stwierdzisz, że zbrodniarzem największym był Sobieski, bo tylu Turków ubili jego ludzie pod Wiedniem?
Więc Twoim zdaniem w zamachu majowym ginęli w swojej masie "postronni cywile"? Mam wrażenie że z nas dwóch "zaślepiony" (albo raczej niedouczony) jesteś raczej Ty. To samo z dychotomią: "Polak, człowiek sowiecki". Zapewne nie zdajesz sobie również sprawy że zdecydowana większość z tych zlikwidowanych przez Żołnierzy Wyklętych to byli również Polacy. Zdrajcy, ale Polacy. Dlatego stosując zaproponowane przez Ciebie kryterium nie masz wyjścia: musisz ich uznać za zbrodniarzy większych niż Jaruzelski. No chyba że zastanowisz się nad sensownością przyjętego kryterium.
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 10.03.2015, 00:31
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Więc Twoim zdaniem w zamachu majowym ginęli w swojej masie "postronni cywile"? Mam wrażenie że z nas dwóch "zaślepiony" (albo raczej niedouczony) jesteś raczej Ty. To samo z dychotomią: "Polak, człowiek sowiecki". Zapewne nie zdajesz sobie również sprawy że zdecydowana większość z tych zlikwidowanych przez Żołnierzy Wyklętych to byli również Polacy. Zdrajcy, ale Polacy. Dlatego stosując zaproponowane przez Ciebie kryterium nie masz wyjścia: musisz ich uznać za zbrodniarzy większych niż Jaruzelski. No chyba że zastanowisz się nad sensownością przyjętego kryterium.
acha widzę, że idziemy w stronę: Piłsudski zabijał "opcję sowiecką"...
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
wislak68
Senior Member

Stary 10.03.2015, 00:41
Cytat:
tu sporo jest normalnych zagorzałych PISowców ale kilku jest bardzo narwanych impertynentnych absurdalnych porywczych, zapalczywych
Przykro mi że nie mogę się zrewanżować podobną uprzejmością. Nie udało mi się zauważyć na tym forum żadnego korwnisty który byłby "normalny". I wszyscy jak jeden swój brak argumentów i wiedzy nadrabiają: "narwaniem, impertynencją, absurdalnością, porywczością, zapalczywością". I są to tylko te łagodniejsze określenia.
Cytat:
wislak68 - Nie schizofrenia, tylko myślenie.
No to popatrzmy:
"Gwizdanie na wiecach i obrażanie propagandówka wykorzysta i przysporzy mu tylko nowych argumentów i głosów. Jak się coś manifestuje to trzeba z głową, celnie, żeby zaciąć zaorać a nie stosować prymitywne wykrzyki, bo już raz jeden walczył z kibolami i wybory wygrał."
i dalej:
To jest doskonały przykład na to o czym często mówi JKM. W polityce ważna jest kalkulacja chłodna głowa.
Czy przypadkiem nieszczęśnik o którym piszemy nie był z KORWINA? Czy mam dalej rozwijać ten wątek czy zaczynasz w końcu zauważać jak bardzo absurdalne (schizofreniczne) teksty popełniasz?
wislak68
Senior Member

Stary 10.03.2015, 00:44
palikot napisał(a):Wyświetl post
acha widzę, że idziemy w stronę: Piłsudski zabijał "opcję sowiecką"...
No cóż, jeśli w ten sposób zrozumiałeś przedstawioną argumentację to nie pozostaje mi nic innego niż odesłać do konkluzji z postu powyżej (tego o schizofrenii).
palikot
Senior Member

Stary 10.03.2015, 01:01
No cóż, jeśli w ten sposób zrozumiałeś przedstawioną argumentację to nie pozostaje mi nic innego niż odesłać do konkluzji z postu powyżej (tego o schizofrenii).
a tam są tacy, co wizytę w ambasadzie Rosji rozumują jako "składanie raportu" bądź spiskowanie przeciwko Polsce to i ja mam swoje wnioski

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
wislak68
Senior Member

Stary 10.03.2015, 08:18
a tam są tacy, co wizytę w ambasadzie Rosji rozumują jako "składanie raportu" bądź spiskowanie przeciwko Polsce to i ja mam swoje wnioski
I oto mamy piękną exemplifikację tezy o tym że: Nie udało mi się zauważyć na tym forum żadnego korwnisty który byłby "normalny". I wszyscy jak jeden swój brak argumentów i wiedzy nadrabiają: "narwaniem, impertynencją, absurdalnością, porywczością, zapalczywością". Oto bowiem odpowiedzią na zestawienie bzdur jakie wypisuje (pisanie o "chłodnej głowie JKM" jako przeciwieństwie "gwizdania na wiecach i obrażania" w sytuacji gdy tymi "gwiżdżącymi i obrażającymi" są właśnie KORWINIŚCI ) jest wrzut o krytycznym stosunku do bankietowania przez JKM w ruskiej ambasadzie, w sytuacji gdy kacapia atakuje sąsiadujące z nami państwo. Naprawdę niezbadanymi zakusami podążają "procesy myślowe" korwinistów .
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 10.03.2015 o godz. 11:10.
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 10.03.2015, 08:40
Co tam, że zarzuca się i piętnuje określenie "Jaruzelski - patriota" ale "Gierek - patriota" jest ok. To jest żenujące że zwracasz uwagę na konsekwentność i poziom wypowiedzi. Popraw się
Nie wiem czy to tylko braki w nauczaniu historii czy efekt indoktrynacji Mikkego, ale pewnie jedno i drugie. To, że korwinowcy nie widzą różnicy pomiędzy Jaruzelskim a Gierkiem to można przyjąć z uśmiechem ale porównania Piłsudskiego do Jaruzelskiego to już skandal. Niestety ale robicie z siebie papugi, które powtarzają każdą bzdurę wypowiedzianą przez kabareciarza w muszce.

Co do wizyt w ambasadzie sowieckiej (czy rosyjskiej - do wyboru) JKM. Facet podąża tymi samymi ścieżkami co towarzysze z PZPR, zapewne na tzw. herbatkę czyli czaj z samowaru przy której słucha odczytywanych przez pracowników placówki przemówień tow. Putina z co miesięcznych narad. Może i kawiorem się obeżre i wódeczki przy tym wypije.
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 10.03.2015, 09:04
Ginęli zarówno cywile postronni jak i cywile dozbrojeni przez stronę Piłsudskiego właśnie, więc ciężko ich nazwać "postronnymi". W stanie wojennym byli "postronni"?
"Zdrajcy, ale Polacy". Ot widzisz, dla mnie nie wystarczy mieć polskich dokumentów, żeby być uznawanym za Polaka.

A zamiłowanie do Gierka u pewnego starszego polityka z głównej opozycyjnej partii o programie socjalistycznym wynika zapewne ze skłonności obu panów do wydawania nieswoich pieniędzy.

Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Co do wizyt w ambasadzie sowieckiej (czy rosyjskiej - do wyboru) JKM. Facet podąża tymi samymi ścieżkami co towarzysze z PZPR, zapewne na tzw. herbatkę czyli czaj z samowaru przy której słucha odczytywanych przez pracowników placówki przemówień tow. Putina z co miesięcznych narad. Może i kawiorem się obeżre i wódeczki przy tym wypije.
Co Ty bierzesz człowieku?
wislak68
Senior Member

Stary 10.03.2015, 10:41
IncognitoTSW napisał(a):Wyświetl post
1.Ginęli zarówno cywile postronni jak i cywile dozbrojeni przez stronę Piłsudskiego właśnie, więc ciężko ich nazwać "postronnymi". W stanie wojennym byli "postronni"?
2. "Zdrajcy, ale Polacy". Ot widzisz, dla mnie nie wystarczy mieć polskich dokumentów, żeby być uznawanym za Polaka.
ad1. Pięknie. W takim razie bądź jeszcze uprzejmy oszacować ilu spośród tych cywilów-ofiar (164) było "postronnymi" a ilu "zaangażowanymi"? Bo według znanych mi relacji ci pierwsi to był absolutny margines (ot gapie którzy zamiast siedzieć w domu, postanowili pooglądać sobie wojenkę i dostali jakimś rykoszetem, myślę że jako zagorzałemu "wolnościowcowi" wręcz nie przystoi Ci podnosić takiego argumentu, wszak każdy odpowiada samodzielnie za swoje "wybory", nieprawdaż?). W tym kontekście strasznie naiwnie (żeby nie użyć dosadniejszego słowa) wygląda próba dowiedzenia że nie był "postronnym" choćby Bogdan Włosik, który poszedł na mszę a został zastrzelony przez spanikowanego ubola. Bardzo jestem ciekaw, czy byłbyś na tyle "sztywny", żeby powtórzyć swoje "przemyślenia" o "niepostronnych ofiarach stanu wojennego" w latach osiemdziesiątych w takiej Hucie na przykład. Bo jeśli tak to gwarantuje że zostałbyś z miejsca uznany za ubola.
ad2. Fantastycznie. Okazuje się zatem że jedynym kryterium przestaje być liczba ofiar, ale że liczy się coś jeszcze ("bycie uznawanym za Polaka"). Dokładnie to chciałem usłyszeć. Wytłumacz mi w takim razie dlaczego uważasz że możesz zestawiać ofiary Polaków (powiedzmy, w ogromnym uproszczeniu, że mówimy o ofiarach zamachu majowego) ze zbrodniami popełnionymi na Polakach przez osoby które Polakami nie są (no bo trudno chyba za Polaków uznać Jaruzela czy Kiszczaka, wszak obaj walczyli z Żołnierzami Wyklętymi i zgodnie z Twoją definicją w ich wypadku: "dla mnie nie wystarczy mieć polskich dokumentów, żeby być uznawanym za Polaka") i argumentować że ci drudzy są mniejszymi zbrodniarzami, bo w trakcie stanu wojennego zginęło mniej osób niż w trakcie zamachu majowego?
Cytat:
A zamiłowanie do Gierka u pewnego starszego polityka z głównej opozycyjnej partii o programie socjalistycznym wynika zapewne ze skłonności obu panów do wydawania nieswoich pieniędzy.
W taki razie, żeby podtrzymać konwencję zadawania idiotycznych i nic nie wnoszących do dyskusji pytań retorycznych, pozwolę sobie zapytać z jakiej skłonności wynika zamiłowanie samozwańczego "krula liberałów" do zbrodniarza i sowieckiego agenta Jaruzelskiego? Aż sam się boję odpowiedzieć na to pytanie.
Ale żeby nie wpadać zupełnie w konwencję kabaretową zapytam bardziej serio: czy gdyby przed drugą turą wyborów prezydenckich JK nie próbował w jakikolwiek sposób pozyskać choćby części elektoratu postkomunistycznego, to dasz słowo że nie pisałbyś wówczas o tym że: "w polityce ważna jest kalkulacja chłodna głowa. To jest zwyczajną gra. Emocje a w szczególności te złe są wrogiem." (że pozwolę sobie zacytować opinię jednego z Twoich kolegów korwinistów)?
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 10.03.2015 o godz. 11:04.
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 10.03.2015, 10:49
Marecki byl w UPR? Byl. Korwin byl? Byl. Cos tam z Tuskiem podpisywal? Podpisywal. Nikt tak doslownie nie napisal oczywiscie. Ja to tylko uwypuklilem, ze wlasnie na takiej samej zasadzie tutaj sie oskarza kogos o bycie korwinowcem, rusofilem itp itd i to jest wlasnie ten poziom. Dobrze, ze przynajmniej zauwazyles. Szkoda tylko, ze za kazdym razem takie rzeczy sa zauwazane w pojedynczych przypadkach jak cos komus nie po linii a nie caly czas.
Jesli nie zrozumiales to nie moj problem.
głupia sprawa ale znowu ktoś nie zrozumiał , nie zauważasz że staje się to nagminne, musisz niestety kolejnej osobie przekładać na nasze , nic nie rozumiemy co prawisz

palikot "Gwizdanie na wiecach i obrażanie propagandówka wykorzysta i przysporzy mu tylko nowycargumentów i głosówh "

jak może zwykły , szary człowiek wyrazić dezaprobatę wobec takiej persony jak komorowski ? , pytam jak ? reżimowa propaganda wykorzysta wszystko, jak nie będzie gwizdów i protestów powiedzą dajmy na to że bulu cieszy się wielkim szacunkiem i wszyscy go popierają , powtarzasz haniebne teksty z komuny podchwycone przez obecny reżim , czyli nie wolno protestować , krzyczeć , gwizdać i nie daj Boże rzucić czymś na kształt kostki , za komuny był taki przekaz i teraz go powtarzają , gdyby ktoś chciał słuchać tych bredni w tamtym czasie nigdy nie powstała by PIERWSZA Solidarność i nigdy nie było by protestów i walk z zomo w stanie wojennym i pózniej , uwierz mi , wiem co mówię i nie chcę słuchać tych reżimowych połajanek , chociaż myślę że nie miałeś takich intencji , tylko tak wyszło
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 10.03.2015 o godz. 11:04.
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 10.03.2015, 11:23
kerim1906 poki co problemy ze zrozumieniem maja tylko i wylacznie zwolennicy PiSu. Wcale mnie to nie dziwi. Na "wasze" nigdy nie uda mi sie przelozyc, chyba ze zaczne zaklamywac rzeczywistosc.
kerim1906
Banita

Stary 10.03.2015, 11:28
pozostaje Ci rozmawiać z korwinistami , jak będziesz chciał sie zwracać do nas "pisowców" (oczywiście tych niezignorowanych przez Ciebie) po prostu od razu przekładaj na nasze co by my zrozumieli i po kłopocie
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 10.03.2015, 11:39
Niestety nikt poza korwinistami widocznie nie jest juz zainteresowany wymiana pogladow z tak zacnym gronem reprezentanow PiSu na tym forum. Tez mnie to nie dziwi. Trzymajcie dalej kloaczy poziom to niedlugo sami ze soba bedziecie dyskutowac.
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 10.03.2015 o godz. 11:41.
palikot
Senior Member

Stary 10.03.2015, 12:00
I oto mamy piękną exemplifikację tezy o tym że: Nie udało mi się zauważyć na tym forum żadnego korwnisty który byłby "normalny". I wszyscy jak jeden swój brak argumentów i wiedzy nadrabiają: "narwaniem, impertynencją, absurdalnością, porywczością, zapalczywością". Oto bowiem odpowiedzią na zestawienie bzdur jakie wypisuje (pisanie o "chłodnej głowie JKM" jako przeciwieństwie "gwizdania na wiecach i obrażania" w sytuacji gdy tymi "gwiżdżącymi i obrażającymi" są właśnie KORWINIŚCI ) jest wrzut o krytycznym stosunku do bankietowania przez JKM w ruskiej ambasadzie, w sytuacji gdy kacapia atakuje sąsiadujące z nami państwo. Naprawdę niezbadanymi zakusami podążają "procesy myślowe" korwinistów .
Widzisz tobie się wydaje, że otaczająca ciebie rzeczywistość i to jak ją rozumiesz jest niezmienialna Po prostu ta rzeczywistość jest i już jak płaska ziemia W ogóle gdzie tam jakieś założenie, że nie jesteś zaślepionym fanatykiem jakiejś koncepcji politycznej. To przecież jakiś nonsens
Przedstawie ci tą argumentacje logicznie najbardziej jak się da Podstawową zasadą o jakiej mówi JKM jest to, że "d***mokracja" to rządy głupich, i ja to popieram ze swojego przekonania. Więc należy wyjść również z założenia w partii Korwin i jej zwolenników jest więcej głupich jak mądrych. Bo logika nakazuje. Trzeba być konsekwentym Ta sytuacja na wiecu Komora jest znakomitym przykładem potwierdzającym tą argumentację. To się przejawia także w innych dziedzinach np. na stadionie. Co by się działo, jakby zaczęła rządzić większość. Na C to by chyba już pedały miały sektor... ale mniejsza z tym.
Ja w ogóle nie jestem fanatykiem partii Korwin. Ja jestem przeciwko demokracji, jestem za wolnością i odpowiedzialnością i za wszystkimi zasadami i wartościami z tym związane. Póki co jedyną opcją, która deklaruje realizację tych wartości to JKM. I tyle. Nie obchodzi mnie partia i nie obchodzą mnie interesy powierzchowne tej partii. Po prostu to zrozum. Ja wiem, że w środowisku PiS są wyznawcy jak mongoły, którzy nie widziały cywilizacji to im się wydaje coś nierealne Ale to tak nie jest
Ostatnio edytowane przez palikot : 10.03.2015 o godz. 12:04.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
kerim1906
Banita

Stary 10.03.2015, 12:15
wiesniak842 "Trzymajcie dalej kloaczy poziom to niedlugo sami ze soba bedziecie dyskutowac"

czasami napiszesz coś czego nie musisz przekładać na nasze, tym wpisem podsumowałeś swoją "twórczość"

wiesniak842 gdzie napisałem że zgadzam się z Tobą ? piszemy w tym samym języku ?
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 10.03.2015 o godz. 12:30.
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 10.03.2015, 12:26
Ciesze sie, ze sie ze mna zgadzasz
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 10.03.2015, 12:35
Niestety nikt poza korwinistami widocznie nie jest juz zainteresowany wymiana pogladow z tak zacnym gronem reprezentanow PiSu na tym forum. Tez mnie to nie dziwi. Trzymajcie dalej kloaczy poziom to niedlugo sami ze soba bedziecie dyskutowac.
Ten wpis to plagiat. Napisz coś swojego, z własnych przemyśleń, chociaż nie, lepiej już nic nie pisz
Smuga
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 10.03.2015, 14:13
Presja ma sens!

Świnia to mało powiedziane, to jest cham niemyty!
http://www.wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic239871_1.gif
W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!!
palikot
Senior Member

Stary 10.03.2015, 17:00
I jak na niego nie głosować?
http://www.se.pl/wydarzenia/opinie/j...ch_552720.html

Gość ma poukładane w głowie wartości, poza tym bardzo celne porównania
Ostatnio edytowane przez palikot : 10.03.2015 o godz. 17:05.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 10.03.2015, 17:22
I jak na niego nie głosować?
http://www.se.pl/wydarzenia/opinie/j...ch_552720.html

Gość ma poukładane w głowie wartości, poza tym bardzo celne porównania
I na porównaniach się kończy w jego przypadku. Mikke o aferze taśmowej: "właściwie nic sie nie stało....".
I wszystko jasne.
kerim1906
Banita

Stary 10.03.2015, 17:35
dobre, panny "dziennikarki" szczerzyły ząbki do durczoka i jeszcze dostaną za to kasę , nie żebym żałował durczoka bo to szmata bez honoru, ale sposób "dziennikarek" na karierę niezły , jak znam życie powielany i tu i tam....
http://wpolityce.pl/media/236715-dur...nienie-ofiarom
palikot
Senior Member

Stary 10.03.2015, 17:49
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
I na porównaniach się kończy w jego przypadku. Mikke o aferze taśmowej: "właściwie nic sie nie stało....".
I wszystko jasne.
poprostu ciężko przyznać ci rację

kerim - ale tak bez dowodów? Wystarczyły zeznania?

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 10.03.2015, 17:53
Palikot wez nie cytuj tych popluczyn intelektualnych prosze ja Ciebie PiS za to wie, ze wiele sie stalo ale jak zwykle gowno z tym robi. Duzo szumu, zero dzialan - PiS w skrocie.
PS. Chyba, ze trzeba zaglosowac za odszkodowaniami dla zydow, wtedy w PiSie pelna zgoda
kerim1906
Banita

Stary 10.03.2015, 17:53
poprostu ciężko przyznać ci rację

kerim - ale tak bez dowodów? Wystarczyły zeznania?
ha, ha i to jest majstersztyk, bez dowodów i kaska leci , i kariera się rozkręca , teraz durczok niech opowie jak było i kto
palikot
Senior Member

Stary 10.03.2015, 20:22
Wiceprezydent Siedlec, Jarosław Głowacki (PiS) lata na obchody ku pamięci czerwonoarmistów i składa hołd bandytom i gwałcicielom sowieckim!

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Smuga
Senior Member

Stary 10.03.2015, 20:44
Wiceprezydent Siedlec, Jarosław Głowacki (PiS) lata na obchody ku pamięci czerwonoarmistów i składa hołd bandytom i gwałcicielom sowieckim!

Sprawa, co prawda stara jak świat, ale dobrze , że ją przypomniałeś. Takie zachowania należy z całą mocą potępiać i wyciągać odpowiednie konsekwencje. W ogóle sprawa tych pomników, to temat do dłuższej dyskusji. Jak, to jest, że po ponad 20-paru latach od upadku PRL nadal stoi tak mnóstwo symboli sowieckiego zniewolenia?
Ostatnio edytowane przez Smuga : 10.03.2015 o godz. 21:20.
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 10.03.2015, 21:16
No widzisz, a jak Twój guru JKM biega do ambasady rosyjskiej w święta, w czasie których czci się tych bandytów i sowieckich gwałcicieli to wszystko jest ok
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 10.03.2015, 22:27
Żeby trochę rozgrzeszyć to jeszcze raz przypomnę, że zaproszono na tą imprezę wielu tłumaczów rosyjskiego, nauczycielki języka rosyjskiego z warszawskich szkół, ludzi kultury i sztuki, a także dyplomatów i polityków, w tym kilku prominentnych baronów szerokiej lewicy oraz cukiereczka w tym gronie JKM

Internet zalały po tej imprezie słit focie warszawskich nauczycielek z JKM w roli głównej.
Smuga
Senior Member

Stary 10.03.2015, 22:32

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów