The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Don Donson
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.01.2015, 18:35
kerim1906 napisał(a):Wyświetl post
zaraz zacznie się akcja obrzydzania górników, nastawiania społeczeństwa przeciwko nim, "ekonomiści" będą opowiadać o kosztach utrzymania nierentownych kopalń ,zrobią sondaże na zamówienie, i tak będzie to się kręcić jak kręciło się z likwidowanymi innymi branżami , ostatnio na tapecie były stocznie których juz nie ma a stoczniowcy dostali propozycje nowych "zawodów"np strzyżenie psów ( to nie żart , to fakt) mam nadzieje że górnicy pokażą solidarność i postawią się skutecznie urbanoplatfusom i zeteselowcom
a najlepsze będzie jak wyrobiska po tych zamkniętych kopalniach kupią Szkoci lub Czesi i okaże się że oni potrafią rentownie wydobywać węgiel
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela."
"de oppresso liber"
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 08.01.2015, 18:51
Don Donson napisał(a):Wyświetl post
a najlepsze będzie jak wyrobiska po tych zamkniętych kopalniach kupią Szkoci lub Czesi i okaże się że oni potrafią rentownie wydobywać węgiel
Nie wiem dokladnie, o ktora kopalnie chodzilo ale taka sytuacja na 100 procent juz miala miejsce.
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 08.01.2015, 18:58
jeden z przykładów a jest ich więcej http://www.dziennikzachodni.pl/artyk...ycji,id,t.html
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 08.01.2015, 20:16
Widocznie uznano (w Moskwie via Pałac) , że Polacy mają oprócz ropy i gazu rosyjskiego , kupować także rosyjski wegiel ku chwale Rosji i Władimira Władimirowicza, który ostatnio cienko przędzie. A tak troche kosztem Polski podreperuje sobie budzet. A my jeszcze bardziej uzaleznimy się od surowców z Rosji zamiast się uniezależniać, jakoś to coraz gorzej idzie a lata lecą.
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 09.01.2015, 09:13
Ciekawa zdarzenie we Wrocławiu, ilustrujące sytuację w kondominium:

http://wpolityce.pl/spoleczenstwo/22...z-mojego-kraju
Smuga
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 09.01.2015, 10:54
Józef Oleksy nie żyje

Mimo, że Oleksy pochodził z tak skompromitowanego środowiska jakim jest SLD, to zawsze ceniłem go za trzeźwy ogląd rzeczywistości i umiejętność kulturalnego, merytorycznego dyskutowania z oponentami politycznymi.
Świeć, Panie, nad jego duszą. [*]
http://www.wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic239871_1.gif
W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!!
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 09.01.2015, 11:00
Dokładnie, Panie szatanie świeć nad jego duszą, niech codziennie w piekle czeka go umęczanie. ŚMIERĆ WROGOM OJCZYZNY!
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
york09
Banita

Od: 04.2013

Stary 09.01.2015, 11:12
Wiadomość o śmierci † Józefa jakoś mi łzy nie wycisnęła.
jendrus
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 09.01.2015, 11:32
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie, Panie szatanie świeć nad jego duszą, niech codziennie w piekle czeka go umęczanie. ŚMIERĆ WROGOM OJCZYZNY!
Nie każdy co jest w prartii na "lewo" musi być jak to ujołeś wrogiem ojczyzny.... Zwłycza aszcza że nie był od początku w tej partii a sld też nie jest partią strikte komunistczą jak za prlu lata 70. A też trzeba powiedzieć że współpracował z kościołem a co w kręgach lewicowych jest wazne
lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 09.01.2015, 11:34
SLD jest partią poskomunistyczną w europejskim wydaniu, ale opartą na typowych czerwonych komunistach wyjętych rodem z KC PZPR.

Ja tam Oleksego zapamiętam takiego jak widziałem, czyli klapiącego niczym mój dziadek po korytarzach uczelni. W odróżnieniu od Balcerowicza, który śmigał w tempie króliczka Duracella. Oleksy do tego był zagorzałym discopolowcem, więc na pewno nie była to postać z mojej bajki, mimo tego, że wykłady miał całkiem ciekawe.

Okres sentymentalny, więc niech będzie wspominkowo

http://wislakrakow.com/forum/showthr...go#post1041636
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Masz rację, że może za bardzo wziąłem sobie do serca wartość merytoryczną deklaracji Balcerowicza i próbowałem sobie wytłumaczyć racjonalnie dlaczego tak a nie inaczej, ale muszę przyznać, że mimo tego wiadra pomyj jakie na niego wylałem w tym komentarzu to kiedyś prof. Balcerowicza darzyłem sporym jeśli nie powiedzieć dużym szacunkiem. Często mijałem go na korytarzach uczelni i chodziłem na jego wykłady z okazji różnych seminariów naukowych. Poza tym autentycznie lubiłem słuchać tego pana na wykładach, przyznam się, że Oleksego też lubiłem słuchać (o zgrozo ), gdyż prowadzili duże lepsze otwarte wykłady w przeciwieństwie do Rosatiego, żony Balcerowicza czy ich podobnym. Zawsze miałem wrażenie, że choć politycznie pan Balcerowicz czasem nie działał w interesie naszego państwa to jednak w kwestiach gospodarczych i temu podobnych jego poglądy były często tożsame z moimi. A tu proszę taki kwiatek.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 09.01.2015 o godz. 11:36.
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 09.01.2015, 11:54
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
ŚMIERĆ WROGOM OJCZYZNY!

Brawo - "zabłysłeś"!

Przyjaciele ojczyzny też umierają - tak tylko przypomnę.
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
york09
Banita

Stary 09.01.2015, 12:03
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Widocznie uznano (w Moskwie via Pałac) , że Polacy mają oprócz ropy i gazu rosyjskiego , kupować także rosyjski wegiel ku chwale Rosji i Władimira Władimirowicza, który ostatnio cienko przędzie. A tak troche kosztem Polski podreperuje sobie budzet. A my jeszcze bardziej uzaleznimy się od surowców z Rosji zamiast się uniezależniać, jakoś to coraz gorzej idzie a lata lecą.
Na tym polega wolny rynek!
Jeżeli jakieś firmie zakażą importu z Rosji, to może zaczną Chiński węgiel importować i co wtedy?
kerim1906
Banita

Stary 09.01.2015, 12:03
Smuga napisał(a):Wyświetl post
Józef Oleksy nie żyje

Mimo, że Oleksy pochodził z tak skompromitowanego środowiska jakim jest SLD, to zawsze ceniłem go za trzeźwy ogląd rzeczywistości i umiejętność kulturalnego, merytorycznego dyskutowania z oponentami politycznymi.
Świeć, Panie, nad jego duszą. [*]
uważałem i uważam że sld jako spadkobierca organizacji przestępczej pzpr powinna być zdelegalizowana już dawno , Oleksy jak na komucha wyróżniał się raczej pozytywnie , bez zbytniej przesady i wzmożenia mogę się podpisać pod Twoją notką
emj10
Senior Member

Stary 09.01.2015, 12:34
Magdalena Ogórek kandydatem na prezydenta SLD, więc Komorowski poszedl na układ z lewicą. W tej sytuacji wystawienie Jarubasa przez PSL nie robi już takiego oszałamającego wrażenia.
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 09.01.2015, 12:37
Cytat:
Brawo - "zabłysłeś"!

Przyjaciele ojczyzny też umierają - tak tylko przypomnę.
Nie ma litości dla zdrajców Polski i to jest moje zdanie, a czy "zabłysłem" czy nie "zabłysłem" to nie jest istotne.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 09.01.2015, 12:58
Jako, że o zmarłych powinno się mówić dobrze albo wcale, napiszę więc : dobrze, że umarł.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.01.2015, 13:15
20 lat temu Kazik nagrał wielki przebój o Oleksym jak jechał do Moskwy https://www.youtube.com/watch?v=NJHJOmlSQkg
emj10
Senior Member

Stary 09.01.2015, 15:06
Wipler przed chwilą
"Chcemy zmienić statut partii i przywrócić do władzy Janusza Korwin-Mikkego, do czego potrzebne jest 4/5 poparcia"
york09
Banita

Stary 09.01.2015, 15:35
@kerimku temu twojemu kandydatowi wyrosła konkurentka Magdalena Ogórek
Tak jak Duda ma doktorat, pracowała w Kancelarii Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej,
taj jak i Andrzej jest młoda i tak jak i on w polityce nie mają znaczących dokonań.
Ciekawe czy ona będzie za Millerem chodzić tak jak Duda za prezesem krok w krok.
kerim1906
Banita

Stary 09.01.2015, 15:57
yorkuś, pani Ogórek polansuje sie w mediach , dostanie 2% i gratulacje za odwagę , a taki zeteselowiec piechociński nie chce potwierdzić w wyborach 24% które otrzymali ostatnio , tchórz, zwykły tchórz, boi się przegranej z Panią Ogórkową ? , pewnie skończył by z jednym procentem
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 09.01.2015, 17:17
raindog napisał(a):Wyświetl post
W sumie jeden z niewielu polityków, który potrafił zachować się kulturalnie w studiu i miał szacunek do swoich rozmówców, a w obecnej polityce to bardzo dużo. A że inna bajka polityczna? W sumie jak miałbym pracować z nim albo Błaszczakiem czy Hoffmanem, to wolałbym jego.
To samo mówil Ałganow, z którym często biesiadował w wilanowskim apartamencie w Zatoce Czerwonych Świń.
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 09.01.2015, 18:04
Ogórek, Jarubas....kto to w ogóle jest? Duda też nieznany. trzecie miejsce JKM nie będzie żadnym zaskoczeniem.
Smuga
Senior Member

Stary 09.01.2015, 18:43
IncognitoTSW napisał(a):Wyświetl post
Ogórek, Jarubas....kto to w ogóle jest? Duda też nieznany. trzecie miejsce JKM nie będzie żadnym zaskoczeniem.
Duda z prawie stutysięcznym wynikiem w wyborach do PE (dla porównania Korwin-Mikke 68 tysięcy głosów) z 2 miejsca na liście i w okręgu, w którym kandydowali też Gosiewska oraz Legutko. Dodatkowo 79 981 głosów w wyborach do Sejmu w 2011 roku, co daje szóste miejsce w zestawieniu wyników wszystkich wybranych posłów (za takimi tuzami jak Tusk, Kaczyński, Zdrojewski, Arłukowicz, Palikot i Sikorski). No faktycznie nieznany kandydat... Jarubas, to też nie jest żaden anonim. Od kilku kadencji Marszałek Województwa Świętokrzyskiego, gdzie arbuzy z PSL osiągnęły najlepszy wynik z wszystkich 16 województw. Ale znając dotychczasową historię z kandydatami tego ugrupowania zajmie 4-5 miejsce w wyścigu o Belweder. Jedynie Ogórek, to postać zupełnie nierozpoznawalna wśród potencjalnego elektoratu. @IncognitoTSW na przyszłość radzę Ci żebyś zamiast publikować takie posty jak ten włożył je zawczasu między bajki, bo tam jest ich miejsce.
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 09.01.2015, 18:59
W skali PSL Jarubas to anonim.
Porównywanie tych wyników ma mały sens, bo ludzie głosują na kandydata z listy.
Pierwsze skojarzenie z Duda - polityk, to ten z Solidarności.
Smuga
Senior Member

Stary 09.01.2015, 19:51
IncognitoTSW napisał(a):Wyświetl post
Pierwsze skojarzenie z Duda - polityk, to ten z Solidarności.
To akurat może przynieść mu korzyści jak w 2009 roku niejakiemu Bogdanowi Kazimierzowi Marcinkiewiczowi, który zdobył mandat europosła. Zestawienie Dudy w jednym szeregu z Ogórek, to spora przesada. On w przeciwieństwie do niej, czy Jarubasa ma już dosyć spore doświadczenie polityczne na szczeblu krajowej polityki. Pracował m.in w Kancelarii Prezydenta, był posłem, a teraz zasiada w Parlamencie Europejskim. No i elektorat PiS wbrew temu, co twierdzą łże-media wcale Komorowskiego pozytywnie nie ocenia, a tym bardziej nie ma zamiaru na niego głosować.
emj10
Senior Member

Stary 09.01.2015, 20:05
Jarubas to nie anonim w PSL-u, a jego szara eminencja i przyszły lider
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 09.01.2015, 20:15
Przynajmniej był ideowcem. Mam więcej szacunku do osoby kulturalnej przedstawiającej szczerze inny światopogląd, niż do załganego chama udającego, że ma taki sam. Ile warci są niektórzy "drudzy za Jarkiem" w PiS'ie może świadczyć przykład Kamińskiego i Marcinkiewicza. Giertych też niedawno pierwszy patriota Polski - MW, do tego jeszcze maszerował ramię w ramię z Rydzykiem, a gdzie jest teraz?
Kim Philby też był ideowcem jak i małzeństwo Rosenbergów.
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 10.01.2015, 15:10
[QUOTE=emj10;1386798]Cieszymy się niezmiernie, a ja przyznam uczciwie, że naprawdę raduję się z tego powrotu, bo pomimo wielu utarczek uważam, że podniesie to znacząco poziom tego wątku.

Pozdrawiam i życzę miłego pisania

Po takich życzeniach nie pozostaje mi nic innego niż zadeklarować że będę w pocie czoła pracował nad tym, aby "podnieść znacząco poziom tego wątku", tak pracowicie obniżany przez Ciebie i różnych takich kamikaze, yorków czy innych szpeniów. Howgh
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 10.01.2015 o godz. 16:09.
wislak68
Senior Member

Stary 10.01.2015, 15:17
NSDAP było podobne do PiS'u. Gospodarka socjalistyczna - opiekuńcza + wartości narodowe.<-Takie porównania do niczego nie prowadzą, bo nawet Hitlera można zestawić z dowolną osobą. Kuklińskiego należałoby pochwalić, czy powiesić?
Szalenie jestem w takim razie ciekaw do czego prowadzą takie porównania:
"Ile warci są niektórzy "drudzy za Jarkiem" w PiS'ie może świadczyć przykład Kamińskiego i Marcinkiewicza. Giertych też niedawno pierwszy patriota Polski - MW, do tego jeszcze maszerował ramię w ramię z Rydzykiem, a gdzie jest teraz?"
Czyżby wół zapomniał jak cielęciem był?
wislak68
Senior Member

Stary 10.01.2015, 15:48
Dwa ciekawe tematy polityczne "na dziś" to:
1. Przyszłość polityczna Korwina. I moim zdaniem tej przyszłości już nie ma. Albo dziadek zdecyduje się na spokojne dożywanie swoich dni w Brukseli albo zdecyduje się wejść do Sejmu jako "sojusznik" którejś z "dużych" partii (PiS, PO, PSL). Wygląda na to ze Wipler mocno pracuje na to aby był to PiS, ale mam bardzo duże wątpliwości czy po ostatniej aferze JK zdecyduje się, aby dać wiplerowco-korwinowcom ze trzy "biorące" miejsca (bo na więcej liczyć nie mogą), w zamian za 1-2% poparcia. Cena Korwina bardzo mocno spada. A swoją drogą ciekawe jest to że dziadek w muszce tak długo służył salonowi jako straszak przed PiS, a skandal (jeden z bardzo licznych które można wyciągnąć) w który umoczony jest Krul wypływa akurat wtedy, gdy w miarę realna staje się, za sprawą Wiplera, jakaś forma sojuszu wyborczego KNP z PiS. Dżin zrobił swoje a teraz można wpuścić go z powrotem do butelki.
2. "Restrukturyzacja" górnictwa. Zastanawiające jest że baba w kitlu decyduje się na konfrontację z lobby węglowym, której bał się nawet Tusk (pamiętacie jak przed wyborami europejskimi rozprawiał o tym jak to "Polska na węglu stoi" ). Oczywiście z góry odrzucam cały ten bełkot o "reformowaniu" (dziesięć lat było potrzeba aby ruszyć z "reformami" ). A w takim razie o co chodzi? Myślę że pewną przesłanką jest to, co stało się gdy Donio po raz pierwszy próbował ruszyć lobby zajmujące się importem węgla. Pamiętacie aferę taśmową? Czy trzeba cytować płemieła mówiącego o lobby importerów węgla które chciało obalić rząd (to w wersji 2.0 bo wersja 1.0 była o "obcym alfabecie")? Jeśli przypomnimy sobie że do tej pory ujawniono niewielką liczbę taśm, a ostatnio jeden z ministrów wypowiedział się na temat tego że "nie opłaca" się blokować importu węgla z Rosji (nawiasem mówiąc jakim trzeba być kretynem żeby zamykać własne kopalnie i jednocześnie importować węgiel z Rosji, gdy jednocześnie ten sam rząd wydaje kupę kasy na infrastrukturę, która ma uniezależnić nas od sowieckiego gazu, mówienie o braku jakiejkolwiek strategi to w tym wypadku daleko idący eufemizm) to zaczyna być jasne o co chodzi doktórce. Baba jest tak zdeterminowana aby chronić swoich przed kolejnymi taśmami, że gotowa jest zadrzeć nawet z lobby górniczym.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 10.01.2015 o godz. 16:07.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów