The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kola12
Member

Od: 10.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.04.2014, 18:38
z postu wolfy'ego:
Skąd się tacy frajerzy biorą?

Oddajcie wszystkie swobody obywatelskie w zamian za złudne poczucie bezpieczeństwa. Metoda stara jak świat, stara komunistyczna szkoła: straszono krwawą rewolucją Solidarności i agentami CIA w stanie wojennym, tak samo jak obecna inkarnacja ZSSR straszy banderowcami. Wszystko to ma być legitymizacją do łamania praw obywatelskich/deptania wolności.

hmmm o banderowcach mogę z Tobą chętnie porozmawiać... i nie jest to straszenie.... dziś właśnie ludziom z mózgu wodę robią media na....dalające na Rosję, która ma tyle jaj że potrafi odebrać to co ich... pedalskie kraje zach europy wcześniej dadzą dupy niż będą umierać za Gdańsk. O banderowcach poczytaj w książkach Siemaszki....a Ukraina to takie państwo jak afrykańska Kabinda w latach 70. co do ACTA to tylko dziecinada.... poczytaj coś o programie Echelon... i nikt nie protestuje...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 08.04.2014, 19:56
kola12 napisał(a):Wyświetl post
hmmm o banderowcach mogę z Tobą chętnie porozmawiać... i nie jest to straszenie.... dziś właśnie ludziom z mózgu wodę robią media na....dalające na Rosję, która ma tyle jaj że potrafi odebrać to co ich... pedalskie kraje zach europy wcześniej dadzą dupy niż będą umierać za Gdańsk. O banderowcach poczytaj w książkach Siemaszki....a Ukraina to takie państwo jak afrykańska Kabinda w latach 70. co do ACTA to tylko dziecinada.... poczytaj coś o programie Echelon... i nikt nie protestuje...
Nie, mój drogi.

To, że są banderowcy za naszą wschodnią granicą nie znaczy, że Rosja działa zgodnie z prawem międzynarodowym, albo że jest to w naszym interesie.
Podobnie jak nasze incydent z racami nie usprawiedliwia działań w sprzeczności z podstawowymi swobodami obywatelskimi.

W obu przypadkach mamy do czynienia z przykrywką, próbą usprawiedliwienia bezprawnych działań jakimś marginesem. To, że kradną w nocy nie znaczy, że należy wprowadzać godzinę policyjną. Są inne, stosowniejsze środki.

Reszta to już wyznawana przez Ciebie ideologia którą - szczerze mówiąc - mam gdzieś. Idź katuj nią ludzi w politycznym.

Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Zabawne (czy smutne) jest to jak interpretuje się ten tekst. Reuters uważa że środowisko kibolskie w Polsce nie jest godne poświęcenia mu uwagi, na równi z Hiszpańskim (?). Za to pod Europę podciąga Moskwę (ostatnio jak sprawdzałem, to Moskwa leży w Europie... Ale było to w liceum, a z mapy miałem pałę, więc... - dopisek mój). Czyli zbyt daleko idące wnioski z artykułu.
Znam swoje podwórko na tyle dobrze, że nie potrzebuję Reutersa żeby porównać ze średnią europejską. Co więcej - mam ogólne pojęcie o tym, co dzieje się w tej mitycznie bezpiecznej "Europie" na czele z Anglią, którą przedstawia się u nas za wzór.
Pisałem o tym wcześniej ja, pisało w tym temacie kilka osób. Jest na forum odpowiedni temat.

Ten raport, a właściwie analiza "Weszło!" jest dla takich gości jak Ty. O tym, że nasza ekstraklasa wygląda naprawdę OK w porównaniu z zachodnimi ligami osoby zorientowane w temacie wiedzą od lat. Są statystyki.
Nie jest idealnie, bo nigdzie nie jest. Jest "tylko" dobrze. Same stadiony są naprawdę bezpieczne, nie mamy walk na tle etnicznym czy rasowym jak we Francji czy Szwecji. Nie mamy tak silnych grup faszystowskich jak we Włoszech (u nas na szczęście moda już wymarła).
Wiem o tym ja, wiedzą o tym na "Weszło!". Stąd ten tekst.

No, ale jak minister Sienkiewicz nie radzi sobie z absolutnie niczym, to zawsze można pograć szeryfa w "wojnie z kibolami". Czekam tylko kiedy MON w to wszystko zaangażują.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 08.04.2014 o godz. 20:22.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 08.04.2014, 20:50
SharksiK napisał(a):Wyświetl post
Myślę że dla większości nas, Bednarz do feralnych decyzji był obojetnym pracwnikiem klubu. Cupiala cyrk więc to jego sprawa jakie małpy zatrudnia, mial tam jakies zadanie oszczednosci i nie mozna powiedziec, ze kłody pod nogi miał rzucane, nawet w imię dobra Wisły przymknięto oko na zatrudnienie Smudy, tak jak proszono.
Czyli można to zrozumieć np tak : .... z Wisłą niech się dalej pogrąża finansowo póki na trybunach zabawa trwa - nich Bednarz zajedzie klub na amen pod warunkiem że robimy co chcemy?
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 08.04.2014, 21:54
wolfy napisał(a):Wyświetl post
O tym, że nasza ekstraklasa wygląda naprawdę OK w porównaniu z zachodnimi ligami osoby zorientowane w temacie wiedzą od lat. Są statystyki.
Nie jest idealnie, bo nigdzie nie jest. Jest "tylko" dobrze. Same stadiony są naprawdę bezpieczne, nie mamy walk na tle etnicznym czy rasowym jak we Francji czy Szwecji. Nie mamy tak silnych grup faszystowskich jak we Włoszech (u nas na szczęście moda już wymarła).
Wiem o tym ja, wiedzą o tym na "Weszło!". Stąd ten tekst.
Mnie się wydaje że w tym tekście nie ma Polski nie dlatego że jest tak super bezpiecznie i nic się nie dzieje tylko dlatego że autor po prostu pominął wątek naszego kraju z sobie tylko znanego powodu. Tak jak i pominął Hiszpanię.

Tak czy siak IMHO stadiony są zajebiście bezpieczne, jeśli nie całe to przynajmniej zdecydowana większość sektorów. Jest klasa. Pewien problem poza stadionami jednak pozostaje - czy jest to średnia europejska czy nie można dyskutować. Wiec jednak mimo wszystko rozdzieliłbym ulice od stadionu - tekst jest o 'hooligan situation'.

Rację masz, ale jak przeczytasz tekst myślę że jednak stwierdzisz że wniosek płynący z niego jest na wyrost i moim zdaniem bazuje na zwykłym przeoczeniu autora. Dlatego pytałem czy czytałeś.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 08.04.2014 o godz. 22:02.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 08.04.2014, 21:56
a co sie dzieje w Hiszpanii
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 08.04.2014, 23:38
rafkur napisał(a):Wyświetl post
Czyli można to zrozumieć np tak : .... z Wisłą niech się dalej pogrąża finansowo póki na trybunach zabawa trwa - nich Bednarz zajedzie klub na amen pod warunkiem że robimy co chcemy?
JEśli to tak rozumiesz to ok.

Kibice Wisły nie są odpowiedzialni za to w jakiej sytuacji finansowej jest klub. Winni są temu Cupiał i kolejni prezesi począwszy od Bednarza.

Ze mną na R22 Wisła nie będzie biedniejsza a z Tobą nie stanie się bogatsza...Tyle, jeśli chodzi o twoje oderwane wnioski.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 08.04.2014, 23:54
szprotson napisał(a):Wyświetl post
a co sie dzieje w Hiszpanii
Z tego co mi wiadomo już nic specjalnego. Najpierw był Franco który trzymał kraj krótko, potem lata 80-90 gdzie hooligans rośli w siłę i trochę ofiar śmiertelnych natomiast w latach 90-tych wyplenili kiboli wyrzucając poza stadiony. Dziś władza trzyma rękę na pulsie.

Wydaje mi się że hooligans są wszędzie kwestia tylko skali zjawiska. Nie sądzę że u nas nie ma problemu - jest tylko ogarnięty w dosyć ostry sposób i głównie dlatego możemy mówić o bezpiecznych stadionach.

Może faktycznie trochę za dużo wymagam od tego tekstu?

Tak jak już jesteśmy przy tym ot - w Hiszpanii z kibolami poradzono sobie ładując drakońskie kary i sypiąc zakazami stadionowymi a w Anglii zastosowano odpowiedzialność zbiorową i potem poszło z górki. Także deko pachnie Bednarzem.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
wiesniak84
Guest

Stary 09.04.2014, 00:05
Tys byl w Hiszpanii i Anglii. Chyba przed TV na Gran Derbi i na Lidze Mistrzow
Odpowiedz cytując
CMSNero
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 09.04.2014, 00:20
Z tego co wyczytalem w poscie Lukasza to kibicow Slaska trafila ekipa Spartaka , przypadkowo wczasowali sie w Hiszpanii , w koncu tam sobie poradzono ... aha i potem Czechow tez trafil Spartak , jak im samoloty odwolali to kolejne tygodnie musieli siedziec w tej slonecznej wyplewionej z hoosow Hiszpanii...

Pewnie i tak nie wiecie o czym pisze ... w ogole ta dyskusja z Lukaszem czy Rafkurem nie ma najmniejszego sensu - sa to typowe noby kibicowskie , smiem nawet stwierdzic ze nigdy nie byli na R22
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Stary 09.04.2014, 00:59
Z tego co mi wiadomo już nic specjalnego. Najpierw był Franco który trzymał kraj krótko, potem lata 80-90 gdzie hooligans rośli w siłę i trochę ofiar śmiertelnych natomiast w latach 90-tych wyplenili kiboli wyrzucając poza stadiony. Dziś władza trzyma rękę na pulsie.

Wydaje mi się że hooligans są wszędzie kwestia tylko skali zjawiska. Nie sądzę że u nas nie ma problemu - jest tylko ogarnięty w dosyć ostry sposób i głównie dlatego możemy mówić o bezpiecznych stadionach.

Może faktycznie trochę za dużo wymagam od tego tekstu?

Tak jak już jesteśmy przy tym ot - w Hiszpanii z kibolami poradzono sobie ładując drakońskie kary i sypiąc zakazami stadionowymi a w Anglii zastosowano odpowiedzialność zbiorową i potem poszło z górki. Także deko pachnie Bednarzem.
Deko to się on spóżnił, gdzieś 10 lat... Musiał kurewsko się czyć z tym, że nie ma na stadionie kibolskich bijatyk i wyrywania krzesełek to wpadł na pomysł sypania na policji i sypania zakazami za... picie piwa w knajpie, nie przychylnym mu kibicom.

Ps.
Trzymajmy się faktów, bo widać że debilizm Bednarza chyba zaczyna być zaraźliwy niczym Pomór afrykański. Jego prywatne "Monte Cassino" to kilkadziesiąt rac...
a nie żadna sloganowa walka z stadionowym bandytyzmem - którego po prostu w dzisiejszych czasach nie ma.

Równie dobrze, może zacząć wybijać członków partii SLD w imię walki z tyranią i bezwzględnym komunizmem. Przynajmniej rodzina wstydzić się nie będzie...
Ostatnio edytowane przez SharksiK : 09.04.2014 o godz. 01:19.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 09.04.2014, 06:25
CMSNero napisał(a):Wyświetl post

Pewnie i tak nie wiecie o czym pisze ... w ogole ta dyskusja z Lukaszem czy Rafkurem nie ma najmniejszego sensu - sa to typowe noby kibicowskie , smiem nawet stwierdzic ze nigdy nie byli na R22
Jestem przekonany, że na R22 byłem więcej razy niż Ty. No ale na każdego oponenta są zazwyczaj trzy argumenty : "nie byłeś na R22". "kiełbasa", "ile razy byłeś na wyjeździe". To tak jakbym ja pisał, że każdy mający odmienne zdanie na temat pewnych rzeczy to bandyta, diler i ch wie kto jeszcze - szkoda czasu.
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Stary 09.04.2014, 07:48
rafkur napisał(a):Wyświetl post
Jestem przekonany, że na R22 byłem więcej razy niż Ty. No ale na każdego oponenta są zazwyczaj trzy argumenty : "nie byłeś na R22". "kiełbasa", "ile razy byłeś na wyjeździe". To tak jakbym ja pisał, że każdy mający odmienne zdanie na temat pewnych rzeczy to bandyta, diler i ch wie kto jeszcze - szkoda czasu.
No i co z tego że tyle razy byłeś na R22 jeśli kompletnie nic z tego nie wyniosłeś. Tobie się wydaje, że ty swoimi poglądami udowadniasz swoją dojżałość, i błyskasz nam tutaj wrodzoną mądroscią...a jest wręcz przeciwnie.

No bo jak nazwać kogoś kto nie miał dwagi stanąć przed lustrem i powiedzieć wprost - " R22 to nie mój klimat". Nie wierze, że taki światły człowiek, nie doszedł przez tyle lat do wniosku o swojej odmienności od panujących zasad i ideałów środowiska w którym się kisi.
Musiałeś czuć się odmieńcem, dlatego uważam że zmarnowałeś kupe weekendów w swoim życiu.

A mogłeś na przykład zająć się łapaniem motyli.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 09.04.2014, 10:08
wiesniak84 napisał(a):Wyświetl post
Tys byl w Hiszpanii i Anglii. Chyba przed TV na Gran Derbi i na Lidze Mistrzow
Akurat tym kierunkiem się trochę interesuje (choć nie sportowo).

Chuliganka w Hiszpanii to dosyć młoda sprawa. Punktem zwrotnym był oklep miejscowych na stadionie Realu przez ekipę z West Ham. Klepali kogo chcieli bo holls po stronie Madrytu nie było. I narodził się pewien nurt który został konkretnie spacyfikowany w latach 90-tych - ładowali kary do 600 000 euro i zakazy stadionowe na dwa lata. Dziś jest jak jest - Boixos Nois poza stadionem i co znamienne, tarcia są głównie z ekipami spoza Hiszpanii, głownie na tle politycznym (prawica-lewica). Na stadionach jest spokój i za tym idą statystyki - brak ofiar śmiertelnych, w 2013 w el clasico rzucona jedna (!) flara i nikt się do niej nie chce przyznać. Jeśli zestawisz ilość hooligans z socios trzeba stwierdzić że ekipy są stosunkowo małe. Aby nie było że wymyślam:

http://stacjaalienacja.wordpress.com...tnieje-zyleta/

SharksiK napisał(a):Wyświetl post
Trzymajmy się faktów, bo widać że debilizm Bednarza chyba zaczyna być zaraźliwy niczym Pomór afrykański. Jego prywatne "Monte Cassino" to kilkadziesiąt rac...
a nie żadna sloganowa walka z stadionowym bandytyzmem - którego po prostu w dzisiejszych czasach nie ma.
To co robi Bednarz to tylko działania doraźne. Gdyby nie kary i nakaz zamknięcia stadionu 'matematyka Bednarza' byłaby zapewne inna.

Co do pomoru - może będzie w Poznaniu. Jeśli stadion Lecha zostanie zamknięty na następny mecz to co za różnica (finansowa) czy na dwa mecze przyjdzie po 7 tysięcy czy na jeden 20 + klub zapłaci kary?
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 09.04.2014 o godz. 10:15.
Odpowiedz cytując
prokurator
Junior Member

Od: 03.2014

Stary 09.04.2014, 10:38
Witam
Poczytałem ostatnie kilkanaście stron Waszych mądrości i prawd objawionych.
Na pytania które zadałem 54 razy zero odpowiedzi. Za to rzeczników prasowych ,mędrców ,"lepiej zorientowanych" ogarniętych i innych "decyzyjnych" można czytać na okrągło. Przypomina mi to Maciarewicza Hoffmana i innych gebelsów. Sory.

Okazuje się że Misiek-nożownik robi za bohatera i Wiślackiego patriotę ,bo ratuje TS przed upadkiem. Dowcip dziesięciolecia.. ale ok ,rozumiem że wyrównał Wiśle ogromne straty wizerunkowe i finansowe jakie poniosła nie uczestnicząc w pucharach. Znany filantrop i w ogóle to odbudowuje wizerunek powodzenia . ( wśród miśków) Mniejsza z tym.

Dowiaduję się ze Zgody nie życzą sobie pozdrawiania na meczu. Spoko . Przeżyjemy to jakoś... Wisły zgodą była Jaga ale decyzyjni ... podjęli decyzję.

Okazuje się że według zasłużonych "senior memberów " jest kategoria bycia Wiślakiem. Jedni są bardziej inni są mniej(oczywiście według miary tych bardziej). Dla mnie Wislakiem się jest i tyle. Każdy kibicuje i działa jak chce umie i potrafi. Natomiast każdy ma obowiązek szanować innych a nie obrazać czy wyszydzać odmienne zdanie.

Głoszone tu są też tezy że Trenujący Sporty Walki ratują resztę i chronią na dzielnicy i ulicy przed bandziorką z tamtej strony. Kolesie z którymi pracuję są bardzo "aktywni" po obu stronach barykady. Demonizujecie i szerzycie demagogie dla Was wygodną. . Chronicie sami siebie ,. Normalni ludzie dają sobie radę. Znajduje ten kto szuka.

Jednym z powodów obecnego konfliktu jest nieszczęsna złotówka i pustawe puszki. Nawet przytaczano żale że na przykłądowej Łazienkowskiej to spokojnie zbierają tyle i tyle a u nas nie. Panowie radykalizujecie się. Coraz to więcej jest "antydopingu ,nienawiści i wulgarności ". Jak po tamtej stronie Błoń. Ludzi to irytuje. Mało kto chce to firmować czy wspierać. Wy się z tym nie liczycie. "Doijrzali kibice" z poza C absolutnie się z tym nie identyfikują. Więc do puszek nie wrzucają. Tak to z grubsza wygląda. Choć to cześć prawdy.

Jako że temat jest o aktualnych pracownikach itd. to wspomnę o naszym uczesanym prezesie.
Co on tam chciał i skąd przylazł ,nieistotne. Na prawdę nie przejął Wisły jak ruskie Krym. Został zatrudniony. Pewnie nawet ma jakieś obowiązki. Smieszno i straszno czytać o tym że doprowadza i to zapewne celowo Wisełkę na granice bankrutacji .

Z małą złośliwością muszę też przypomnieć różnym ( zapewne sympatycznym ogarniętym i zorientowanym) że Wisła istniała duużo wcześniej zanim oni byli w stanie dosięgnąć do klawiatury kompa czy też unieść maczetę. A dola i pozycja byłą bardzo różna ,podobnie jak i Polski. Jakoś przeżyliśmy.
Widzę że niestety sytuacja na linii klub - oponenci nie ewoluuje ,wszyscy się okopali i wszyscy tracimy .
Jedyne co się dzieje to rozkładanie na literki i sylaby wszystkiego co Łysy wyszczeka. Rzeczywiście bardzo twórcze i
Odnośnie tego NASZEGO fantastycznego forum. Kiedyś ,nie tak znów dawno moderatorzy dbali o poziom kultury w rozmowie. Banowali oszołomstwo i chamstwo. Co mamy dziś ? Oponenci są wyśmiewani i atakowani. Dziś niestety FraMat ( pozdrawiam) robi za Don Kichota.
Współczuję.

Kiedyś za nieśmiałą sugestię że SKWK nie jest święte i ma trochę za skórą zostałem zbanowany za brak znajomości tematu . Dziś widać że bardzo różnorodne tam towarzystwo i nie wszyscy chwałę przynoszą.

Generalnie dobrze byłoby usiąść i rozmawiać nad kompromisem. Na dziś wszyscy tracimy.

Ps. Sorry za sugestię ale jeśli ten temat ma polegać na nieustannym biciu piany to może pora go czasowo ZAMKNAĆ.

Pozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez prokurator : 09.04.2014 o godz. 10:43.
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Stary 09.04.2014, 10:59
To co robi Bednarz to tylko działania doraźne. Gdyby nie kary i nakaz zamknięcia stadionu 'matematyka Bednarza' byłaby zapewne inna.

Co do pomoru - może będzie w Poznaniu. Jeśli stadion Lecha zostanie zamknięty na następny mecz to co za różnica (finansowa) czy na dwa mecze przyjdzie po 7 tysięcy czy na jeden 20 + klub zapłaci kary?
Dorażnie to mogą Bednarzowi zaaplikować lewatywę...

Ja nie wiem w jakiej wsi Bednarz pobierał wykształcenie ale na pewno musiała to być niezła Sahara pedagogiczno-oświatowa.

Jeszcze raz proszę żebyśmy trzymali się faktów i nie gdybali co by było gdyby ...

Kara i zamknięcie trybuny było tylko i wyłącznie na życzenie Bednarza. Wiedział że idąc na wymianę ciosów z kibicami narazi klub na straty. Nie miał moralnego prawa postąpić tak z ludzmi którzy byli i bedą jeszcze długo po nim.
Doskonale wiedzial czym to grozi i mogl temu zapobiedz a tego nie zrobił.

Proszę o dowody, na jakiej podstawie Wisła musi walczyć z bandytyzmem na trybunach? I dowody na to ze takowy problem przy R22 w ogóle ma miejsce.
Nie od dzis wiadomo że Bednarz jest osobą mało wiarygodną, dlatego jednoosobowy zarząd i jego decyzje w Wislej budzą ....a spory niesmak. Takie dycyzje powinien podjąć tylko i wyłlącznie własciciel i osobiście je wszystkim zainteresowanym przekazać.

A tutaj nie mamy nawet listu czy wzmianki od własciciela. Zero odzewu jakie jest jego stanowisko i czy rozumie o jakim problemie mowa. Bednarz w klubie jest zwykłym cieciem, na równych prawach co sprzątaczka czy magazynier więc dlaczego takie ważne decyzje i kroki podejmuje ktos tak mało znaczacy dla klubu?

Obawiam się że po Bednarzu bedziemy dłużej sprzątać niż poi legendarnych juz Holendrach.
Ostatnio edytowane przez SharksiK : 09.04.2014 o godz. 11:08.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 09.04.2014, 11:08
Cytat:
Dla mnie Wislakiem się jest i tyle. Każdy kibicuje i działa jak chce umie i potrafi. Natomiast każdy ma obowiązek szanować innych a nie obrazać czy wyszydzać odmienne zdanie.
Puste słowa

Cytat:
Okazuje się że Misiek-nożownik robi za bohatera i Wiślackiego patriotę ,bo ratuje TS przed upadkiem. Dowcip dziesięciolecia.. ale ok ,rozumiem że wyrównał Wiśle ogromne straty wizerunkowe i finansowe jakie poniosła nie uczestnicząc w pucharach. Znany filantrop i w ogóle to odbudowuje wizerunek
Cytat:
Głoszone tu są też tezy że Trenujący Sporty Walki ratują resztę i chronią na dzielnicy i ulicy przed bandziorką z tamtej strony. Kolesie z którymi pracuję są bardzo "aktywni" po obu stronach barykady. Demonizujecie i szerzycie demagogie dla Was wygodną. . Chronicie sami siebie ,. Normalni ludzie dają sobie radę.
Cytat:
Z małą złośliwością muszę też przypomnieć różnym ( zapewne sympatycznym ogarniętym i zorientowanym) że Wisłą istniała duużo wcześniej zanim oni byli w stanie dosięgnąć do klawiatury kompa czy też unieść maczetę.
Tak właśnie szanujesz Braci, ich odmienne zdanie i z nich nie szydzisz
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 09.04.2014, 11:29
^^ No sorry ale jak się czyta wypociny z wyzwiskami od kiełbasiarzy etc. To taki jest efekt, a tu akurat nie ma nic obraźliwego.

Najbardziej śmieszą mnie wpisy Sharksika, który już udowodnił że pojęcia i budżetowaniu i zarządzaniu finansami pojęcia zielonego nie ma. Według niego pieniądze można wydrukować albo Cupiał powinien sprzedać dom i dać z tego kasę na Wisłę. Bednarz wymyślił zakazy stadionowe a wojewoda po akcji na derbach nie chciał zamknąć całego stadionu tylko wymyślił to Bednarz. Ciekawe...

Po co Cupiał ma inwestować? by znów jakiś dzielny fanatyk z miłości do klubu rzucił w zawodnika przeciwnika nożem albo racą? Później ten bohater jest przez połowę kibiców wielbiony i myślą że robią klubowi dobrze. Noż k**ą m*ć.
Odpowiedz cytując
c.
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 09.04.2014, 11:35
prokurator napisał(a):Wyświetl post

Okazuje się że Misiek-nożownik robi za bohatera i Wiślackiego patriotę ,bo ratuje TS przed upadkiem. Dowcip dziesięciolecia..
a co Ty zrobiłeś dla TS-u?

Cytat:

Dowiaduję się ze Zgody nie życzą sobie pozdrawiania na meczu. Spoko . Przeżyjemy to jakoś... Wisły zgodą była Jaga ale decyzyjni ... podjęli decyzję.
decyzyjni zakładali zgodę z Jagą i oni tą zgodę mogą zakończyć.

Cytat:
Bednarz wymyślił zakazy stadionowe
Bednarz, nikt więcej.

Cytat:
fanatyk z miłości do klubu rzucił w zawodnika przeciwnika nożem albo racą? .
Kiedy ktoś rzucił nożem czy racą w zawodnika? podaj choć JEDEN taki przykład na stadionie Wisły na przestrzeni ostatnich 10 lat.
No więc własnie.. dlatego nie siej propagandy niczym Joseph Goebbels.
Ostatnio edytowane przez c. : 09.04.2014 o godz. 11:42.
Odpowiedz cytując
prokurator
Junior Member

Stary 09.04.2014, 11:44
SharksiK
Głosisz tezy niezgodne z prawdą ,interpretrujesz tak jak Ci pasuje.Trzymaj się faktów.

Jaroo1
Puste słowa to deklaracje bez pokrycia ,deklarowanie miłości a w rzeczywistości szkodzenie.

Bracia Braciom nie robią szkody a napieprzanie racami i nie tylko , było takim właśnie działaniem.

C
. A guzik Cię to obchodzi co ja robiłem albo robię.
Decyzyjni wpieprzyli się w nie swoje sprawy niby w imieniu ogółu.
Wisła i Kibice to nie tylko przestrzeń ostatnich 10 czy 15 lat....
Ostatnio edytowane przez prokurator : 09.04.2014 o godz. 11:57.
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 09.04.2014, 12:03
c. napisał(a):Wyświetl post
Kiedy ktoś rzucił nożem czy racą w zawodnika? podaj choć JEDEN taki przykład na stadionie Wisły na przestrzeni ostatnich 10 lat.
No więc własnie.. dlatego nie siej propagandy niczym Joseph Goebbels.
No cóż, takich prób przez ostatnie lata było wiele, na szczęście w ruchomy cel trudno trafić.
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Stary 09.04.2014, 12:17
[QUOTE]

Okazuje się że Misiek-nożownik robi za bohatera i Wiślackiego patriotę ,bo ratuje TS przed upadkiem. Dowcip dziesięciolecia.. ale ok ,rozumiem że wyrównał Wiśle ogromne straty wizerunkowe i finansowe jakie poniosła nie uczestnicząc w pucharach. Znany filantrop i w ogóle to odbudowuje wizerunek powodzenia . ( wśród miśków) Mniejsza z tym.
Jakie to ogromne straty masz na myśli?
O jakim wizerunku bredzisz?
Jeśli przez 15 lat nic nie osiągnęliśmy w pucharach to dlaczego wtedy mialo sie udac?

Cytat:
A za kim tak z Jagi tesknisz? Możesz wymienić kilku twoich przyjaciół i przy okazji ich pozdrowić?

Cytat:
Okazuje się że według zasłużonych "senior memberów " jest kategoria bycia Wiślakiem. Jedni są bardziej inni są mniej(oczywiście według miary tych bardziej). Dla mnie Wislakiem się jest i tyle. Każdy kibicuje i działa jak chce umie i potrafi. Natomiast każdy ma obowiązek szanować innych a nie obrazać czy wyszydzać odmienne zdanie.
Nieprawda.
Wiślakiem nie jest sie i tyle. Na szacunek drugiego Wiślaka trzeba sobie zasłużyć.
Historia znała wielu takich pozorantów...

Cytat:
Głoszone tu są też tezy że Trenujący Sporty Walki ratują resztę i chronią na dzielnicy i ulicy przed bandziorką z tamtej strony. Kolesie z którymi pracuję są bardzo "aktywni" po obu stronach barykady. Demonizujecie i szerzycie demagogie dla Was wygodną. . Chronicie sami siebie ,. Normalni ludzie dają sobie radę. Znajduje ten kto szuka.
Daj namiary na ten twój "Zakład Pracy Chronionej"

Cytat:
]Jednym z powodów obecnego konfliktu jest nieszczęsna złotówka i pustawe puszki. Nawet przytaczano żale że na przykłądowej Łazienkowskiej to spokojnie zbierają tyle i tyle a u nas nie. Panowie radykalizujecie się. Coraz to więcej jest "antydopingu ,nienawiści i wulgarności ". Jak po tamtej stronie Błoń. Ludzi to irytuje. Mało kto chce to firmować czy wspierać. Wy się z tym nie liczycie. "Doijrzali kibice" z poza C absolutnie się z tym nie identyfikują. Więc do puszek nie wrzucają. Tak to z grubsza wygląda. Choć to cześć prawdy.
Dlaczego mamy się liczyc z twoim zdaniem jeśli z nami się nie identyfikujesz? Nie dajesz na oprawy czyli rozumiem że masz to w dupie, a jesli masz to w dupie to dlaczego się użalasz ?

Cytat:
Jako że temat jest o aktualnych pracownikach itd. to wspomnę o naszym uczesanym prezesie.
Co on tam chciał i skąd przylazł ,nieistotne. Na prawdę nie przejął Wisły jak ruskie Krym. Został zatrudniony. Pewnie nawet ma jakieś obowiązki. Smieszno i straszno czytać o tym że doprowadza i to zapewne celowo Wisełkę na granice bankrutacji .
Ty sobie nawet niewyobrazasz jak obsurdalnie i komicznie dopiero brzmią takie zarzuty w stronę kibiców z trybuny C.

Cytat:
Z małą złośliwością muszę też przypomnieć różnym ( zapewne sympatycznym ogarniętym i zorientowanym) że Wisła istniała duużo wcześniej zanim oni byli w stanie dosięgnąć do klawiatury kompa czy też unieść maczetę. A dola i pozycja byłą bardzo różna ,podobnie jak i Polski. Jakoś przeżyliśmy.
Widzę że niestety sytuacja na linii klub - oponenci nie ewoluuje ,wszyscy się okopali i wszyscy tracimy .
Jedyne co się dzieje to rozkładanie na literki i sylaby wszystkiego co Łysy wyszczeka. Rzeczywiście bardzo twórcze i
Jacy my?
A ja ze szczerością muszę ci powiedzieć, że jeszcze nie tak dawno takich jak ty na trybunach nie było. Więc nie podpinaj się pod czasy o których , co widac z tych bzdur które wypisujesz, nie masz zielonego pojęcia.
To że obecnie zjesz kiełbachę zawdzięczasz dwóm faktom.
- Ruchowi kibicowskiemu na Wiśle
- Cupiałowi.

Cytat:
Odnośnie tego NASZEGO fantastycznego forum. Kiedyś ,nie tak znów dawno moderatorzy dbali o poziom kultury w rozmowie. Banowali oszołomstwo i chamstwo. Co mamy dziś ? Oponenci są wyśmiewani i atakowani. Dziś niestety FraMat ( pozdrawiam) robi za Don Kichota.
Współczuję.
Nikt nie każe Framatowi robić za Don Kichota. Przecież równie dobrze może być Batmanem lub Supermenem.

Jeśli piszesz jak oszołom to pewnie jesteś oszołomem.Mogłeś się nazwać namilion sposobów, toś ty "prokurator" wymyślił...Ty się głupio jeszcze dziwisz?
Ostatnio edytowane przez SharksiK : 09.04.2014 o godz. 12:21.
Odpowiedz cytując
prokurator
Junior Member

Stary 09.04.2014, 12:36
SharkSIK
WIdzisz mega hiper KIbicu. Chodzę na Wisłę równo 30 lat. Masz tyle w metryce? WĄTPIĘ z dużą dozą pewności.
. NIe pouczaj mnie. NIe udzielam się obecnie za bardzo kibicowsko bo prowadzam na mecz za własne pieniądze dwoje dzieci i dwóch dziadków. Pracuję ,utrzymuję rodzinę. Jak 90 % obecnych pikników.
Oni chcieli by kibicować i dobrze się bawić. Mają do tego prawo.

Mój nick to pierwsze słowo jakie tu przeczytałem ,dokładnie na tym topiku. Ubawił mnie więc go sobie zapożyczyłem. Guzik Ci do tego.

Zapewniam ze Twój nie kojarzy się z powagą osoby ,wręcz przeciwnie . Ale myślę że sam go sobie wymyśliłeś . Bez obrazy. takie skojarzenie po prostu.
Kiedyś nie było trybuny C i zorganizowanego dopingu i jakoś zyliśmy , ogarniasz to?

Wiem tylko jedno co do Ciebie... - Cokolwiek by ktokolwiek nie napisał ,zwłaszcza krytycznego to Ty i non stop Ty wyskakujesz jak nie powiem jakie stworzenie. Rozumiem że tym żyjesz. Uprzejmie Cię informuję ze są inne równie ważne dziedziny życia. Mam nadzieję ze dorośniesz nie szkodząc innym i doczekasz. Powodzenia.

Niestety ,muszę Cię przeprosić za niezrozumiały język bo dostrzegam że nie rozumiesz połowy rzeczy o których się tu pisze.

Fajnie byłoby gdybyś jednak Ty i kilku Tobie podobnych pisali prawdę a nie naginali rzeczywistosci i co gorsza wymyślali " faktów".

NIe rozumiecie podstawowej kwesti że Wisła jest dobrem wspólnym i nie tylko Wasza racja jest słuszna.

Mój zakład pracy chronionej to wielka drukarnia ,jak skończysz gimnazjum ,złóż papiery. Szanse zawsze są...
Odpowiedz cytując
universe
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 09.04.2014, 12:44
Prokurator, masz nadzieje zwerbowac tutaj jakichs klientow na sobotni mecz?

ze tak sie nagle produkujesz?
May the road rise up to meet you. May the wind be always at your back. May the sun shine warm upon your face. May the rain fall soft upon your fields,
and until we meet again, may God hold you in the palm of his hand (Gaelic blessing)
Odpowiedz cytując
prokurator
Junior Member

Stary 09.04.2014, 12:45
niestety ,poszedłbym ale zapieprzam cały weekend

więc jednorazowo przyłączam się do bojkotu
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Stary 09.04.2014, 13:30
niestety ,poszedłbym ale zapieprzam cały weekend

więc jednorazowo przyłączam się do bojkotu
Z tego co można wyczytać, to samo życie daje Ci juz nieźle popalić więc nie widzę sensu się dalej kłócić.

Tylko o tą drukarnie jeszcze. Fajnie, że są nie duze wymagania i mozna dostać pracę już po gimnazjum, jednak własnie sobie przypomniałem że moja edukacja była ciut dłuższa.

Dlatego jeszcze popierdzę w krzesło i rozglądnę się za czymś bardziej elastycznym z weekendami wolnymi od pracy.
Odpowiedz cytując
prokurator
Junior Member

Stary 09.04.2014, 13:40
To długo już siedzisz ,bo kiedy by kto nie napisał ,przeważnie Ty odpowiadasz. Ale ok ,nie kłócimy się

Zgadza się ,jest grupa młodych ludzi z ulicy z takim właśnie " wykształceniem" , przeważnie z firm podwykonawczych.
Zdziwiło mnie to deko ale nie moja to sprawa. Awans żaden służbowy im raczej nie grozi. Ale ciężko pracują bo pieniądz nie śmierdzi.Szanuję to.
Odpowiedz cytując
c.
Senior Member

Stary 09.04.2014, 14:22

. A guzik Cię to obchodzi co ja robiłem albo robię.
Decyzyjni wpieprzyli się w nie swoje sprawy niby w imieniu ogółu.
Wisła i Kibice to nie tylko przestrzeń ostatnich 10 czy 15 lat....

Dlatego Ciebie też guzik obchodzi co Misiek robi.
Zrób tyle dla TS Wisła co on chociaz w 10% to bedzie super

Viper napisał(a):Wyświetl post
No cóż, takich prób przez ostatnie lata było wiele, na szczęście w ruchomy cel trudno trafić.
Pokaz chociaz JEDNO zdjecie / wideo z takiej proby gdy ktos probuje rzucic nozem czy racą w piłkarza na stadionie Wisly.

Odbiegając od żartów, kolejna inicjatywa kibicow i TS Wisla:
http://skwk.pl/tswisla/17-wazne-ts/5...la-krakow.html
Ostatnio edytowane przez c. : 09.04.2014 o godz. 14:47.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 09.04.2014, 14:36
c. napisał(a):Wyświetl post

Pokaz chociaz JEDNO zdjecie / wideo z takiej proby gdy ktos probuje rzucic nozem czy racą w piłkarza na stadionie Wisly.
Nie chce mi się szukać, ale scyzoryk w stronę Stachowiaka czy śnieżki w stronę Cabaja czy bramkarza lewaka z Liege to takie trzy na szybko wymyślone przykłady.

No chyba, że śnieżki czy scyzoryk się nie liczą to przepraszam.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
c.
Senior Member

Stary 09.04.2014, 14:49
http://www.youtube.com/watch?v=YhyAnnQt11M

W Cabaja czy lewaka mozna rzucać nawet toporami
Odpowiedz cytując
JacobCFC
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 09.04.2014, 14:50
Witam

Dowcipem dziesięciolecia jest obarczanie o wszystko Miśka. Wynajmuje legalnie sale, płaci? Więc co wy jeszcze chcecie? Przeceiż wychwalacie policje, prokuraturę i sądy, więc powinniście też wychwalać proces resocjalizacji, któy przeceiż powinien działać.

Cytat:
Zgoda była także z Legią, ŁKS'em, Zawiszą, Widzewem czy Ruchem i nie przeszkadza Ci, że tych zgód już nie ma?

Cytat:
Szkoda, że nie było takiego optymizmy jak Ruch gonił przypadkowych ludzi po błoniach, a jedynie lament i płacz.

Cytat:
Jednym z powodów obecnego konfliktu jest nieszczęsna złotówka i pustawe puszki. Nawet przytaczano żale że na przykłądowej Łazienkowskiej to spokojnie zbierają tyle i tyle a u nas nie. Panowie radykalizujecie się. Coraz to więcej jest "antydopingu ,nienawiści i wulgarności ". Jak po tamtej stronie Błoń. Ludzi to irytuje. Mało kto chce to firmować czy wspierać. Wy się z tym nie liczycie. "Doijrzali kibice" z poza C absolutnie się z tym nie identyfikują. Więc do puszek nie wrzucają. Tak to z grubsza wygląda. Choć to cześć prawdy.
Szkoda, że na derbach i na meczu z Legią cały stadion najgłośniej włączał się do dopingu, gdy trzeba było pocisnąć rywalom.

PS: Na meczu z Zawiszą kiboli z C nie było, a jakoś liczba przekleństw mniejsza nie była

Cytat:
FraMat niestety się ośmiesza, nic więcej nie robi, taka forumowa wersja Bednarza.

A tutaj jeszcze hit z wislaportal:

Cytat:
Uwaga
Na C będzie tak jak ostatnio młyny. Prosimy wszystkich o kupowanie biletów najbliżej środka i ubranie sie na czerwono. Mamy 1 megafon wiec będziemy z C intonowac doping. Prosimy caly stadion o wsparcie
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów