|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
A w Izraelu rozdają polskie paszporty dla każdego, kto tylko chce:
http://wpolityce.pl/artykuly/76917-p...ania-w-izraelu |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Zaraz żydzi będą mniejszością w Polsce i będzie można powtórzyć Krym - tym razem z dowództwem w Tel Avivie.
![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
On z nim nie maszerowal tylko przed nim stal, co mu niewatpliwie dodalo odwagi w czasie przemowienia...
![]()
J. Kaczynski: We mnie jest czyste dobro...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Bull daje 300 mln zł dla Ukrainy
http://www.rmf24.pl/ekonomia/news-pr...30,nId,1363007 a w POlsce mamy głodne dzieci, rencistów co dostają po 600-800 zł,ludzi grzebiących w śmietnikach ,upadającą służbe zdrowia...
Ostatnio edytowane przez AYALA : 24.03.2014 o godz. 15:32.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Wolność od podatku.
http://www.bankier.pl/wiadomosc/Bryt...e-3086815.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
|
Cytat:
I takie tumany są finansowane z budżetu. Boleśnie ich dotyka ![]() ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Magister. A jednak!
![]() http://3obieg.pl/aleksander-kwasniew...skiego-wywiadu ------- Sieroty chłopskie. http://www.kresy.pl/kresopedia,histo...zeczpospolitej
Ostatnio edytowane przez yarow : 30.03.2014 o godz. 20:46.
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Cytat:
Niech żyje PO ![]() ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
No nie wiem, hihihi
.![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Wiesz, wiesz młody pelikanie
![]() |
|
|
|
Senior Member
Online |
||
![]()
. Brzmi przecież logicznie. Aaa... no tak...
Ostatnio edytowane przez Drozd : 01.04.2014 o godz. 22:45.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ja ma takie pytanie do Ciebie Drozd? Czy Ty uważasz ,że PIS to prawica?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
http://www.wilnoteka.lt/pl/artykul/k...skie-tabliczki To jest temat, który powinien mieć przynajmniej kilkadziesiąt postów... Szczególnie teraz kiedy rosyjskie zagrożenie jest najbardziej realne dla krajów bałtyckich na przestrzeni ostatnich 20 lat i jest czym grać ![]()
Ostatnio edytowane przez darksun : 02.04.2014 o godz. 09:37.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Ta przysłowiowa francuska prognoza pogody, jest tylko wierzchołkiem góry lodowej tego, jak na zachodzie Europy jesteśmy jeszcze często traktowani. Jako zbędny balast. Ostatnio byłem w Belgii i kiedy w pracy ludzie (Belgowie) dowiedzieli się, że przyjechałem samochodem z Polski to byli zdziwieni, że zajeło mi to troche ponad 12 godzin. W ich przekonaniu powinienem był jechać jakieś dwa dni, bo Polski w najbliższym sąsiedztwie nie widac nawet na mapach pogody. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
Efektem tego jest wieczna opozycja... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
„bo myśli patriotycznie, bo kultywuje pamięć o polskich bohaterach” – jadąc na majdan i idąc pod rękę z banderowcami, ani razu nie odwiedzając na podkarpaciu pamiątek po bytności UPA no faktycznie kultywowanie pamięci jak cholera „jest konserwatywne światopoglądowo” – to ciekawe dlaczego Lech Kaczyński podpisał Traktat Lizboński – dopuścił się zdrady i jeszcze bardziej złączył Polskę z grenderową UE „To że PiS nie powiela oderwanych o rzeczywistości fantazji Mikkego czy paranoicznych wizji Ruchu Narodowego w niczym nie umniejsza jego prawicowości” – Ruch Narodowy to też socjalizm tylko w wydaniu narodowym różniący się od PISu jedynie stopniem radykalizmu i kwestią bytności w UE. Korwin-Mikke choć jego zwolennikiem raczej nie jestem to kierunki polityki proponowanej przez niego zdecydowanie zbieżne są z konserwatywnie pojmowaną doktryną prawicy. „Natomiast myślenie społeczne dążące do wyrównywania szans biednych i bogatych to nie żaden socjalizm, a właśnie nowoczesna myśl prawicowa” – myślenie społeczne to nie żaden socjalizm? A co? To tak jakby biały koń nie był tym samym co koń o kolorze białym. Wyrównywanie szans – czytaj prawidłowo „zabierzemy jednym by dać drugim” to socjalizm w czystej postaci. „Integracja i konsolidacja poprzez współdziałanie dla wspólnego dobra wszystkich obywateli” – dla dobra wszystkich czyli co PGRy, kolektywizacja rolnictwa, przemysłu ,żeby każdy miał tak samo? Śmiejecie się z Mikkego a to jest dopiero Utopia. „Bogaty będzie wolał wesprzeć biedniejszego wiedząc, że dzięki temu nie będzie musiał zamykać drzwi na klucz” – pokaż mi jednego bogatego który raduje się jak mu podatki podnoszą. A jakby tak temu okropnemu bo bogatemu nie zabierać to może chętniej by sam dam na jakiś cel charytatywny czy inny tego typu? Dzięki Drozd za tą wypowiedź bo może uświadomi to wielu osoba ,że w sejmie siedzi sama lewica – tyle ,że pewna część wierzy w Boga i non stop wspomina piękne polskie porażki – powstanie warszawskie, styczniowe , drugą tolerancyjną ale nie wierzącą i trzecią może trochę wierzą, może trochę lubiąca homosiów. Powtarzam w sejmie żadnej prawicowej myśli nie ma !!! P.S. Zwolennikiem Korwina raczej nie jestem - ale zdecydowanym zwolennikiem prawdziwej prawicy jak najbardziej a także jestem monarchistą Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez Kroq : 02.04.2014 o godz. 10:46.
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja krytykuje Kaczyńskiego i cały sejm jako narodowo-konserwatywny monarchista. Konkrety we wcześniejszym poście.
|
|
|
|
Senior Member
Online |
||
Po to żeby bronić Europy przed lewacka zarazą. Tak było w testamencie naszego papieża. Oczywiście że myślenie społeczne to nie socjalizm. Myślenie społeczne to metoda niedopuszczenia o zbytniego rozwarstwienia ekonomicznego społeczeństwa, którego konsekwencją musi być dyktatura albo rewolucja. Bogaty jak będzie mógł, dzieląc się częścią swoich dochodów z biedniejszymi, zyskać szacunek społeczności i spokój to gwarantuję że nie będzie się zastanawiał. Tylko kasa którą odda bogaty żeby mu biedniejszy do talerza nie zaglądał musi trafić do biedniejszego z wyraźnym stwierdzeniem ze to kasa od bogatszego, a nie zostać ukradziona przez pazernych urzędasów. Mikke mówi nie zabierać, Kaczyński mówi to co zabrane nie marnować. Jeżeli uważasz że Powstanie Styczniowe czy Warszawskie to porażki to nie ma o czym gadać. Pozdrawiam.
.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 02.04.2014 o godz. 12:17.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W porządku, Powstanie Styczniowe i Warszawskie wygraliśmy i to są nasze wielkie triumfy tak samo jak Wiedeń Grunwald Warszawa 1920 czy Kircholm niech Ci będzie. Posyłać na pewną śmierć dziesiątki tysięcy ludzi którzy tworzyć mogli stworzyć powojenną elitę, niszcząc doszczętnie polską stolicę na pewno przyczynili się do umocnienia naszego kraju. Czy wy nie potraficie zrozumieć ,że można uznawać bohaterstwo i męstwo powstańców jednocześnie być zagorzałym krytykiem samego faktu powstania? Czy my musimy świętować tylko nasze porażki?
Mnie nie interesuje gdzie sięga Kaczyński Kliczce. Na majdanie był tylko jeden Kliczko? Mnie interesuje to ,że ten „patriota” idzie w jednym szeregu z ugrupowaniami typu Swoboda czy Prawy Sektor. A swoją obecnością legitymizuje Majdan. Wystarczy spojrzeć na stanowiska obsadzane w tzw. tymczasowym rządzie Ukrainy. Znajdziemy tam i ludzi z Prawego Sektora i Swobody. Po za tym kto wspierał pomarańczową rewolucję? No kto – cała sejmowa „pseudoelita”. Juszczenko wygrał i zaraz na zachodzie Ukrainy pojawiły się pomniki bandery. Sytuacja się powtórzyła jak to zwykle bywa a wy dalej jak ślepe barany za tym samym w końcu doprowadzicie do tego ,że banderowcy i poplecznicy UPA dojdą do władzy tylko co powiecie wtedy mieszkającym tam Polakom i potomkom przesiedleńców z Wołynia? Bo to podobno w ich interesie działacie? Rozwarstwienie społeczne, dzielenie się dochodami z biedniejszymi – sztandary socjalizmu. Proszę nie mów ,że tak wypowiada się prawicowiec. Czy ktoś teraz zabrania dzielić się z biednymi? Bezpośrednio np. zasponsorować jakąś stołówkę? Pytam się czy ktoś tego broni? Nikt nie broni i dlatego sporo osób tak czyni – oczywiście z różnych pobudek. Jestem przekonany ,że bez ingerencji państwa działałoby to znacznie sprawniej i stało by się bardziej powszechne. To już widzę ,że zdrajca Kaczyński teraz jest obrońcą całej Europy. Wystarczy ,żeby odpowiednio zadbał o nasze interesy a do tego żaden Traktat nie był potrzebny. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sejm to nie są do ....y nędzy wszyscy.Zawsze głosuję. Ja zaczynam komuszą śpiewkę? Najpierw muszę zobaczyć kto startuje. Potem porównam programy i zagłosuje na tą partię która jest najbardziej zbieżna z moimi przekonaniami, ale na pewno nie będzie to nikt kto aktualnie zasiada w ławach sejmowych. Na chwilę obecną najbliżej mi do KNP choć nie przepadam za Mikke. Natomiast myślę ,że uzyskanie 5-6% poparcia może spowodować od betonowanie sceny politycznej i pokazanie szerszej grupie wyborców co to jest prawdziwa Prawica. A ponad to posiadanie 5-6% poparcia może się okazać przepustką do bycia języczkiem uwagi przy budowaniu koalicji rządowej. A choć częściowa, minimalna likwidacja wszechobecnego socjalu będzie sukcesem.
Ostatnio edytowane przez Kroq : 02.04.2014 o godz. 12:47.
|
|
|