The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.03.2014, 16:59
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Poszło o złotówkę, o marketing, o bilety, o kary. Nie o transparenty polityczne.
Naprawdę myślisz, że o to poszło ?

Bo patrząc z boku wygląda, że to konflikt o znacznie głębszym podłożu. Także nie personalnym ani politycznym.
Cupiał podejmuje kroki, niespotykane dotąd w jego historii zarządzania tym klubem (spółką) i niespotykane (lub rzadkie) w praktyce polskiej piłki nożnej. Spowodu złotówki czy nawet Tego późniejszego nieszczęsnego ostrzału stadionu ?
Nie wiem o co poszło i pewnie nigdy się nie dowiem (nawiasem mówiąc ciekawy też nie jestem) ale w oficjalnie podawane powody konfliktu jakoś wierzyć mi się nie chce.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 24.03.2014, 17:20
Każdy powiedział już na ten temat wszystko co miał do powiedzenia.

Zwolennicy Bednarza i POlicji nie przekonają kibiców Wisły Kraków. Kibice Wisły Kraków nie przekonają zwolenników Bednarza i POlicji, więc ten temat tylko będzie służył przeciąganiu liny.

Czas to zakończyć na jakiś czas (?).
Odpowiedz cytując
prokurator
Junior Member

Od: 03.2014

Stary 24.03.2014, 17:25
Witam i pytam.
Ruch oporu wygrywa ,Błyszczaca czaszka odejdzie ( piszę niestety hipotetycznie). Victoria.
A jeśli jego następca nie zmieni koncepcj (braku) i współpracy z Kibicami? Zawieszacie protest ? Jesteście szczęśliwi że postawiliście na swoim ?
Bo równie dobrze może być tak że Boss ma w swietle swoich kłopotów głęboko w poważaniu to o co zaciekle walczycie. Co wtedy ja pytam nieśmiało....

Wyjątkowo podzielam zdanie domina z czyżyn
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 24.03.2014, 17:39
prokurator napisał(a):Wyświetl post
Witam i pytam.
Ruch oporu wygrywa ,Błyszczaca czaszka odejdzie ( piszę niestety hipotetycznie). Victoria.
A jeśli jego następca nie zmieni koncepcj (braku) i współpracy z Kibicami? Zawieszacie protest ? Jesteście szczęśliwi że postawiliście na swoim ?
Bo równie dobrze może być tak że Boss ma w swietle swoich kłopotów głęboko w poważaniu to o co zaciekle walczycie. Co wtedy ja pytam nieśmiało....

Wyjątkowo podzielam zdanie domina z czyżyn

Wiec ja tez zadam pytanie : Zalozmy teoretycznie ze Boss po tym wszystkim pakuje manatki - i Wisla podziela los Poloni Wa-wa i laduje w III, IV lidze ....ILU -/ obecnie piewcow Lysej Mendy, sukcesow pilkarskich , POlicji,Podobno Pieknego Stadionu , DARMOWYCH BILETOW , znawcow smaku kielbaski i kompromitujacego pseudodopingu ( spontanicznego - buahahha)/ - TYCH TZW FANATYKOW KOCHAJACYCH WISELKE DALEJ CHODZILOBY NA MECZE, DOPINGOWALO, KUPOWALOBY KARNETY, PAMIATKI KLUBOWE, JEZDZILOBY NA WYJAZDY, WALCZYLOBY Z NAJWIEKSZYM PARCHATYM WROGIEM W OBRONIE BARW I MMIASTA ... ITP
Ostatnio edytowane przez AntyMod : 24.03.2014 o godz. 17:46.
Odpowiedz cytując
prokurator
Junior Member

Stary 24.03.2014, 17:49
Ale ja już pisałęm o takiej opcji ,nikt nigdy nie podjął się odpowiedzi ,natomiast zawsze przeczytałęm ze jestem szpionem Łysego a "decyzyjni" wiedzą lepiej.
Szczerze? stadion jak dla mnie jest zaje..sty. bo.. MÓJ. Wiślacki Na R 22 będę zawsze . aż do mojego zgonu. Amen

Nie porównuj Wisełki do Dyskobolii.
Odpowiedz cytując
zxcv1906zxcv
Junior Member

Od: 03.2012

Stary 24.03.2014, 17:58
Rzadko cokolwiek piszę, ale teraz chyba wypada.

Nie można sobie w ostatniej chwili zmieniać warunków umowy - nawet jak była ona słowna. Dżentelmeni powinni o tym wiedzieć, ale Bednarz do tego grona nie należy. Jak się mu ta złotówka nie podobała, to mógł od razu to powiedzieć, a nie na końcu. Gorzej jeśli to Cupiał tak zadecydował - wtedy problem jest głębszy.

Cele tego projektu są bardzo szczytne i bez sensu jest dorabianie do tego ideologii socjalistycznych i innych. No ludzie przecież tu chodzi o pomnik naszej legendy. A jakby trochę na oprawy poszło to tak źle (ale miało nie iść)? Przecież praktycznie wszyscy się nimi zachwycamy. Jeśli SKWK wymyśli sobie jakieś kontrowersyjne hasło, to też każdego się nie będzie pytać o zdanie, czy może sobie je wywiesić. SKWK to kapitalna grupa i przykładowojedno hasło chyba nie może zrównoważyć tylu pozytywnych akcji itd.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 24.03.2014, 18:03
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Każdy powiedział już na ten temat wszystko co miał do powiedzenia.

Zwolennicy Bednarza i POlicji nie przekonają kibiców Wisły Kraków. Kibice Wisły Kraków nie przekonają zwolenników Bednarza i POlicji, więc ten temat tylko będzie służył przeciąganiu liny.

Czas to zakończyć na jakiś czas (?).
Dzięki stronie protestującej wiemy:

Prawdziwi kibice już wyznaczyli kto jest zdrajcą Wisły.

Dzięki kumatym wiemy, że iść na stadion to zbrodnia, a rzucać racami we własny stadion to patriotyzm, przywiązanie do barw klubowych i walka od dobre imię. Walka z rządem/PoLicJĄ a nawet haluksami!!!

Ale co najważniejsze wiemy, że potępiać ludzi rzucających race, jest niedopuszczalnym szkalowaniem braci po szalu. Natomiast obrażanie tych co po prostu chcą iść na stadion jest walką o idee wyższego dobra niedostępną niekumatym.

Wiemy też, że jak Wisła płaciła kary za racę było cacy. No ale jak SKWK miało by płacić karę za nie swoje czyny? Chociaż umówmy się jakby jeden "kumaty" z drugim pogadali sobie z takimi specjalistami to by problemu nie było.

Trzeba również pamiętać, że wszyscy chcieli dawać złotówkę od biletu ale. Jakoś SKWK nie dostaje regularnych przelewów. Od wszystkich kibiców. Więc trzeba ich uszczęśliwić na siłę!

Natomiast dzięki Bednarzowi i kolegom wiemy:

Dowiedzieliśmy się, że wjebanie 400 zakazów stadionowych jest lekiem na całe zło.

Siedzenie w restauracji może być przyczyną sporych kar. (Ciekawe czy kolejne będą wyznaczane losowo? Bary mleczne też podchodzą pod zakazy?)

W....ianie sektora C wprowadzaniem tam policji pomaga unormować sytuację z kibicami.

Wiemy też, że jak przyjebiesz komuś zakaz i dasz mu prawo do odwołania to będzie bardzo szczęśliwym człowiekiem i szybciutko pobiegnie na stadion.

Co najważniejsze wiemy kto na tym syfie stracił: wszyscy kibice Wisły Kraków. A już do jasnej anielki wychodziliśmy z dołka.
Odpowiedz cytując
psilocybe
Junior Member

Stary 24.03.2014, 18:19. Bracia po szalu
Nic nie da miotanie się. Siły zła zrobiły już co chciały, podzieliły nas. Nas wszystkich. Nie ma jedności, braterstwa, szczujemy na siebie o czym świadczą posty które czytam od kilku dni. Tak byc nie może. Nie pozostawiliśmy sobie pola manewru,stoimy pod ścianą, tak się nie negocjuje! Nikt nie będzie poważnie traktował partnera, który mówi albo będzie jak chcę, albo nie będzie wcale. Brak lidera i woli negocjacji. Zróbmy coś dla Wisły!
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 24.03.2014, 18:35
AntyMod napisał(a):Wyświetl post
Wiec ja tez zadam pytanie : Zalozmy teoretycznie ze Boss po tym wszystkim pakuje manatki - i Wisla podziela los Poloni Wa-wa i laduje w III, IV lidze ....ILU -/ obecnie piewcow Lysej Mendy, sukcesow pilkarskich , POlicji,Podobno Pieknego Stadionu , DARMOWYCH BILETOW , znawcow smaku kielbaski i kompromitujacego pseudodopingu ( spontanicznego - buahahha)/ - TYCH TZW FANATYKOW KOCHAJACYCH WISELKE DALEJ CHODZILOBY NA MECZE, DOPINGOWALO, KUPOWALOBY KARNETY, PAMIATKI KLUBOWE, JEZDZILOBY NA WYJAZDY, WALCZYLOBY Z NAJWIEKSZYM PARCHATYM WROGIEM W OBRONIE BARW I MMIASTA ... ITP
Czyli jak rozumiemm, że do tego wszystkiego potrzebna jest ekstraklasa, tak?

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 24.03.2014, 18:45
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Czyli jak rozumiemm, że do tego wszystkiego potrzebna jest ekstraklasa, tak?
Tak, dla wygodnisiow, medrcow splendoru, i kibicow sukcesu TAK
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 24.03.2014, 18:55
Ajax napisał(a):Wyświetl post
................................
Brawo Ajax u mnie masz lajka.
Dodam tylko że po słowach które padły .... musi upłynąć trochę czasu by sprawę załagodzić.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
c.
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 24.03.2014, 19:02
prokurator napisał(a):Wyświetl post
Witam i pytam.
Bednarz odejdzie po to zęby na jego miejsce wskoczyla osoba o innym podejściu. To przecież logiczne, po to wlasnie zostanie zwolniony. Samo odejscie Bednarza przecież nic nie da skoro na jego miejsce wskoczylaby kopia Bednarza.
Po co maja go zwalniać na kogoś kto nie zmieni koncepcji? bezsens.

Bednarz jest persona non grata u wszystkich grup kibicowskich Wisly.Na porozumienia byl czas.. trzeba bylo nie grac w ch...uja i juz za późno. A wyzywanie kibicow od najgorszyh, przekazywanie danych Ultrasow policji, policja na trybunach, 500 zakazów juz go calkowicie pograzylo, przy okazji oberwalo sie TS-owi, przekune media na nich doskoczyly, przez niego zrezygnowal Wawro, Szymek, ludzie którzy postawili ten klub na nogi. Teraz jakas wwpolpraca Bednarza z Gazeta Wyborcza która non stop o tym samym. I gadki, ze on ma nadzieje ze ci ludzie nie pojawia sie na stadionie Wisly do końca życia hahahaha, polowa z nich jezdzila za Wisla gdy on biegal po stadionach w koszulce Legii, parodia.. wywolal burze, lawinę.. tego juz bylo za dużo.
Ostatnio edytowane przez c. : 24.03.2014 o godz. 19:12.
Odpowiedz cytując
pzkwr
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 24.03.2014, 19:32
AntyMod napisał(a):Wyświetl post
Ja

10 znaków
rrr
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 24.03.2014, 20:21
Doszło do porozumienia!
http://www.youtube.com/watch?v=18OVJWxzsUw
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 24.03.2014, 20:30
aNouc napisał(a):Wyświetl post
Doszło do porozumienia!
To już jest chore przegięcie.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 24.03.2014, 20:57
rafalek napisał(a):Wyświetl post
To już jest chore przegięcie.

Dlaczego
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 24.03.2014, 21:00
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego
Bez obrazy: poziom podstawówki.
Nowej ....
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
Gin
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 24.03.2014, 21:09
Panowie to co robi Bednarz to jest tylko i wyłacznie odwrocenie uwagii od aktualnych problemów finansowych spółki , wiem ze Wisła nie smierdzi groszem pomimo wielu ciec kosztów , i nie ma perspektyw na lepsze jutro , o jakim sponsorze tu piszecie , mam swoje zródło w TF i nic na ten temat nie wiadomo , Bednarz znowu chciał od TF kasy aby dopiac licencje ale audytor nie wyraził zgody , przejrzyjmy na oczy bo naprawde jestesmy w d i to głebokiej , Panie Bednarz miał pan 2 lata na uzdrowienie finansów czas pana mija
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 24.03.2014, 22:04
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Bez obrazy: poziom podstawówki.
Nowej ....
Dodam - po kolejnej reformie.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 24.03.2014, 22:21
Gin napisał(a):Wyświetl post
Panowie to co robi Bednarz to jest tylko i wyłacznie odwrocenie uwagii od aktualnych problemów finansowych spółki , wiem ze Wisła nie smierdzi groszem pomimo wielu ciec kosztów , i nie ma perspektyw na lepsze jutro , o jakim sponsorze tu piszecie , mam swoje zródło w TF i nic na ten temat nie wiadomo , Bednarz znowu chciał od TF kasy aby dopiac licencje ale audytor nie wyraził zgody , przejrzyjmy na oczy bo naprawde jestesmy w d i to głebokiej , Panie Bednarz miał pan 2 lata na uzdrowienie finansów czas pana mija
A wiesz mniej więcej ile chciał? I jak Cupiał do tego wszystkiego podchodzi?
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 24.03.2014, 22:38
Chłopaki z Ruczaju wyraziły swoje zdanie w sposob humorystyczny i bardzo fajnie zmontowany, w dodatku wplatając w obecną sytuację tradycyjną, polską Marzannę, bez choćby jednego słowa uważanego powszechnie za obraźliwe, ale oczywiście armia świętojebliwych Grzechem Nieskalanych Obrońców Krzyża Moralności oraz Dobrych Obyczajów w Społeczenstwie z TWSD musiała zaznaczyć swoją dezaprobatę.

Gdzie wy się chowacie z tym swoim kręgosłupem moralnym, bo co nie wyjdę na ulicę to słyszę tylko k. i ch., wejde do supermarketu to samo, pojde na zajecia z nauczycielem akademickim, tez nie inaczej. Pamiętajcie, jak kolega z Cracovii, ktoremu przecież należy się szacunek (AJ na derbach - skandal!!!), prosi o szaliczek to grzecznie oddajemy zgodnie z zasadami najwyższej kultury

Leczcie sie.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 24.03.2014, 23:11
Gówno wybiórcze płacze, że polska piłka umiera, że pikniki i rodziny nie przychodza na stadiony. Nie zastanowia sie przez chwile, że to Oni (Wybiórcza i inne media) są winni takiej, a nie innej opinii lemingów i ludzi chowanych na papce medialnej na temat polskiej piłki nożnej.

Gdyby nie nazywali racowisk aferami, zbrodniami i zadymami, to nie byloby problemu. A takto nie ma tygodnia, że znów jest "skandal" na meczu ligowym...
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 24.03.2014 o godz. 23:25.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 25.03.2014, 07:17
pzkwr napisał(a):Wyświetl post
Ja

10 znaków
Już widziałem w drugiej lidze te Wasze tłumy...
Odpowiedz cytując
prokurator
Junior Member

Stary 25.03.2014, 11:45
serek.c2
Zgadza się 3- 5 tys. Pamiętamy ,ostrzegamy. Ale dla większości to utopia
Odpowiedz cytując
koniak
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 25.03.2014, 12:00
Nie trzeba wcale sięgać do drugiej ligi. Jeszcze po przyjściu Cupiała bywały mecze z Odrą, Stomilem czy Radzionkowem, gdzie frekwencja oscylowała w granicach 4-5 k
Odpowiedz cytując
szorstki
Senior Member

Stary 25.03.2014, 12:05
aNouc napisał(a):Wyświetl post
Doszło do porozumienia!
A potem posprzątali po Spalonym Jacku czy zostawili syf jak wszyscy ?
Dobra, ale ja nie o tym.
Każdy już tu wypowiedział swoje zdanie,każdy się okopał na swoich tezach, teraz trwa wojna pozycyjna. Najważniejsze, że i jedni i drudzy biorą wynik 7.000 na stadionie za swój sukces. To może jest szansa na wspólne stanowisko
Oczywiście, snucie jakichkolwiek wniosków po jednym meczu to taka sama głupota jak ocenianie trenera po jednym meczu.
No ale ja dalej nie o tym.
Mam taką opcję (może lekko SF). Ten obecny poziom piłki, spadek zainteresowania mediów i sponsorów jest idealnym momentem na wystrzał w górę. Odchodzą sponsorzy (to fakt). Bieda zagląda niektórym w oczy. Skończyły się głupie harce Wojciechowskiego czy Filipiaka i przepłacanie kopaczy. Kryzys w Portugalii, Grecji a zwłaszcza na Ukrainie i pewnie niedługo u Ruskich. Może za chwilę rynek wrócić na chwilę do stanu równowagi. I piłkarz będzie kosztował połowę tego co teraz. Więc zbudowanie drużyny może być znacznie tańsze. Czyli - sukces za pół ceny, jak u Smudy
Co jeszcze potrzeba ? PRZEWIDYWALNOŚCI. Cupiał już raz to przerobił - sukces miał być zaraz, już wybierano samoloty którymi Wisła miała latać na mecze LM a tu wszystko zatrzymał jeden scyzoryk w głowie Baggio. Co należy zrobić żeby ograniczyć ryzyko ? Plan właśnie w realizacji...
A czy będą kibice czy klienci ? Jak będą wyniki to będą i klienci. Sukces finansowy klubu jest gdzie indziej. Nie w potyczkach z PBB czy nawet w Derbach. I nie sfinansują go kibice z C z karnetami za 60 zł.
Jeden mecz z Realem dał większy przychód niż cały rok sprzedaży karnetów. Zważono , policzono i wyszło że warto zaryzykować. Moment się zdarzył idealny, SKWK dało Bednarzowi wolną rękę do jego realizacji. Dla mnie - frajerstwo.
Skoro do tej pory próbowano z kibicami i wyniku nie ma to trzeba sprobować innej opcji. Jeśli dla Wisły wyjdzie to na dobre - nikt po SKWK nie zapłacze. Jeśli nie wyjdzie i Łysy wyleci... SKWK też na tym NIC nie wygra. Nawet jeśli i głosi co innego.
A na razie poczekam na rozwój wypadków. Na E.
Kibic z sektora A wizytówką klubu
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 25.03.2014, 12:16
He, he, he masz nadzieję, ze Wisła w najbliższych latach zagra z Realem ? Chyba z drużyna piłkarską supermarketu Real przy ul. Bora Komorowskiego w Krakowie. A do tego czasu będzie kopać piłkę własnie z takimi PBB, Koronami, może Łęczną. I myslisz, ze wtedy motorem napędowym frekwencji na R22 będą sektory, A czy E ? Całkiem możliwe ale tylko w przypadku rozdawnictwa darmowych biletów. Na trybunach nie bedzie przynajmniej tak pusto jak w klubowej kasie.
Odpowiedz cytując
szorstki
Senior Member

Stary 25.03.2014, 12:20
15 lat temu nikomu się nie śniły mecze z RM czy FCB. A kiedy śpiewalismy "Real pokonamy" (na Polonii bodajże) to nikomu nie śniło się że zaliczymy taki zjazd.
Nigdy nie wiesz co będzie jutro. Zresztą - popatrz na MU i MC - jak się tam im układ sił zmienia biegunowo. Wygrać tu ligę to nie jest żaden SF, a dostać się do LM to można i na fuksie. Nam tego DWA razy zabrakło, trzeci... no
Powód: a tak
Ostatnio edytowane przez szorstki : 25.03.2014 o godz. 12:22.
Kibic z sektora A wizytówką klubu
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 25.03.2014, 12:52
Niektórzy to mają fantazję...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
CMSNero
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 25.03.2014, 13:28
szorstki napisał(a):Wyświetl post
15 lat temu nikomu się nie śniły mecze z RM czy FCB. A kiedy śpiewalismy "Real pokonamy" (na Polonii bodajże) to nikomu nie śniło się że zaliczymy taki zjazd.
Nigdy nie wiesz co będzie jutro. Zresztą - popatrz na MU i MC - jak się tam im układ sił zmienia biegunowo. Wygrać tu ligę to nie jest żaden SF, a dostać się do LM to można i na fuksie. Nam tego DWA razy zabrakło, trzeci... no
wygrac lige w momencie kiedy Legia ma ponad 100mil rocznie to jest wlasnie ten sf ... bez kasy to sobie mozna gruche zwalic po 15 meczach ze Smuda czyni cuda...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów