|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Teraz pole do popisu dla takich jak Ty. Pokażcie co potraficie. Zasiądę przed telewizorem i popatrzę na liczny i głośny wyjazd tych wiernych kibiców jacy ujawnili sie na forum w postaci wysypu junior member czy member oraz tych piszących z całej Europy. |
|
|
|
Member
Od: 05.2009
Offline |
|
, |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Czyli nie jedziesz, wszystko jasne. Sami wierni. Może bednarz jakiś autobus załatwi z tajnaikami.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
W sumie nie żałuję, są inne sekcje, na których wyjazdowych meczach się pokazuje i śmieję się z "fanatyków" co w życiu na hali nie byli, ale na temat np dopingu na tejże mają swoje święte zdanie. W sumie wcale mi was nie szkoda za te zakazy, strzelanie we własnych kolegów po szalu racami było najdurniejszym pomysłem w całej historii kibicowskiej Polski. Jedyne czego mi szkoda w tym wszystkim to fakt, że na stadionie będzie jeszcze więcej szpicli incognito. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Ja tam nie mieszkając w Krakowie bywam sporadycznie na R22. Ostatnio byłem tydzień temu w Krakowie i pewnie poszedłbym na mecz z Ruchem ale trzeba mieć jakieś zasady. Nie wszystko podoba mi się w tym proteście ale nie można rozbijać jedności kibicowskiej.
Zresztą nie czarujmy się chodzenie na R22 to ponad 60% przyjemności to doping i oprawy a tylko reszta to "jakość gry" i piękno futbolu. Mam nadzieję że Cupiał i Bednarz szybko odczują pochopność tego kroku. Ja w każdym razie nie zamierzam się zjawiać na R22 do końca protestu. BTW Znając polskie realia to może był telefon do Cupiała z propozycją nie do odrzucenia. Albo pogonisz "złowrogich" kiboli albo sprawa w sądzie przybierze "zły" obrót. Wiadomo jak działa nasza właduchna. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2014
Offline |
|
|
Witam. Czytam to wszystko od dłuższego czasu. I wiecie co? NIedobrze się robi. Polemiki i racje jak Ukraińców z Ruskimi.
Wspólnym mianownikiem powinna być Wisła ,drużyna ,Swięte Barwy ,Mecz na R 22. Doping na full. A co tu mamy? Himalaje hipokryzji. Bednarz? A co mnie Bednarz obchodzi? Na R 22 chodzę 28 lat nie przeciw "Bednarzom" ale dla Wisełki To powinno być Swięte dla wszystkich. Race? Jestem ZA ,ale k... nie na boisku. Czasy finansowo i marketingowo i sportowo są bardzo trudne ale jak widać Ci mądrzejsi mają to w poważaniu. Szkodzicie ukochanemu Klubowi finansowo ,organizacyjnie a co najgorsze WIZERUNKOWO Nie rusza Was to? na prawde? . Każdy niech wspiera Klub tam gdzie może i najlepiej jak potrafi. Macie dużo racjii w swoich postulatach ale nie wyłączną. Waszych działań nikt postronny nie rozumie. A Wisła to nie tylko Ultras Hools Skwk i sektor C. Sorki. Wqrfja mnie Łysy , ale nie powielajcie naiwnych haseł że się samorządzi. Sam się nie zatrudnił i na 300% nie robi nic wbrew Bossowi. Chyba ze Cupiałą też chcecie dyscyplinować Nie jeden Bednarz jeszcze tu przyjdzie a w dzisiejszych realiach karty rozdaje Właściciel i Inwestor. Ogarnijcie się. To samo dotyczy tematu Smudy. To naturszczyk i pieprzy czasem od rzeczy. Na dziś przyznaję ze robi dobrą robotę Ma efekty z niczego. Dajcie mu żyć. BEz musu wielbienia
Ostatnio edytowane przez prokurator : 16.03.2014 o godz. 22:48.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Jak ludzie zobaczą ile znaczyła praca SKWK jak na stadionie bedzie cisza i kiełbaski w ruchu ,to moze oczy im sie otworzą
bednarz zapewne juz szuka gnazdowego,beniarza no i zbiera kasę na nowe nagłosnienie. Ew do tych ról niech zaprosi panów z komendy ,kto nie bedzie spiewał temu zakaz na 5 lat! ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
wislak2119 idziesz na mecz ok nikt Ci nie broni nie solidaryzujesz sie z tymi co dostali ten zakaz za frajer bo 500 osob rac nie odpalalo, bedziesz na tymze meczu wystarczy mala prowokacja spaluja Cie spisza nie daj Boze zakaz albo dolek bo taki mamy kraj ze jak dostaniesz uniesiesz sie odezwiesz dostaniesz czynna napasc albo oprazanie psa ciekawe co wtedy bedziesz pisl ze idziesz na nastepny mecz dla Wisly nie dla bednarza? czy pojdziesz na nastepny mecz? Tu chodzi wg mnei oto zeby pokazac lysemy ze nei zgadzamy sie na takie traktowanie kibicow tzn odpowiedzialnosc zbiorowa !!Im bardziej nas lysy podzieli tym wieksza bedzie jego wygrana alr to bedzie wygrana tylko lysego nie Wisly
Ostatnio edytowane przez Co za typ : 16.03.2014 o godz. 22:58.
![]()
...WISŁA I NA DOBRE I NA ZŁE...
|
|
|
|
Member
Offline |
|
Edit: Rozumiem, o co Ci chodzi z Bednarzem. Tylko z tego co wiem on nie za bardzo ma zamiar odpuszczać. I obawiam się, że taka forma protestu nic nie da. Jak się okaże, że masz rację i to pomoże, będę pierwszym, który to odszczeka.
Ostatnio edytowane przez wislak2119 : 16.03.2014 o godz. 23:06.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
![]() Nie mam pojęcia czym się kierujesz i nie chcę wiedzieć. Chcę wiedzieć natomiast czym motywujesz przytaczanie drugiej zwrotki hymnu w kontekście tego, że ktoś czuje się solidarny z ludźmi nie mile widzianymi na stadionie, bo ważne są dla nich pewne wartości, w które wierzą i które ich przy Wiśle trzymają. Mój idol z nicku nie ma nic wspólnego z moimi wartościami poza nazwą i okolicznościami jej powstania. Nie pokażesz mu? On twoją obecność wykorzysta do budowania swojej wizji klubu, na glinianych nogach. Czysto komercyjny twór na zasadzie dobrze zagrasz= jesteśmy, słabo grasz, bądź nudno grasz= nas nie ma. Oni chcą budować produkt a nie wspólnotę. To jest błąd! Potem on odejdzie a problemy pozostaną. Chcesz się przyczyniać do tego? Do tego, aby dać argument łysemu do działania na szkodę Wisły? Basałajowi też nikt nic nie powiedział. Nikt go nie krytykował, narobił dziadostwa i co teraz? Gdzie on jest? Nie ma. Zostaliśmy my i klub z olbrzymim długiem. Teraz odejdzie Bednarz i co pozostawi? Skonfliktowane trybuny, niewinnych kibiców z zakazami, brak perspektyw do budowy Wielkiej Wisły, oczernionych kibiców. Chcesz się na to godzić? On muzeum ma w dupie pomnik Reymana ma w dupie. Kibiców ma w dupie, wszystko ma w dupie oprócz paru zadań jemu wytoczonych przez Bogusława, bo mu za nie płaci. Jak prezes klubu może mieć w dupie miejsce w którym pracuje oraz ludzi którzy oddają serce temu klubowi tylko dlatego, że kieruje się uprzedzeniami i stereotypami? I brak jakiej kolwiek długofalowej strategii? To jest dobry prezes? Dlatego uważam, że klubem powinni zarządzać właśnie kibice ludzie związani emocjonalnie z regionem, klubem a nie jakiś łysy warszawski krętacz... Przynajmniej jak już tam idziesz, to krzyknij mu co o nim myślisz skoro jest tak jak piszesz. Pozdro
Ostatnio edytowane przez palikot : 16.03.2014 o godz. 23:23.
![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
wiesz co wydaje mi sie ze jeszcze za wczesniej gdybac czy ma zamiar odpuszczac czy nie skoro my nie wyrazimy mocnego sprzeciwu co do jego dzialan to on juz wtedy bedzie czul sie wygrany bo bedzie myslal ze ma poprarcie co do takich dzialan
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
Najlepiej napisz petycje do kolegow zza Blon zeby w ramach "kibicowskiej jednosci" sprzedali pare lisci tym ktorzy ida na Wisle. To jest wlasnie to o czym pisalem - kolejny etap, eskalacja sytuacji i napiecia. Pytanie ktore powinno pojawic (wiadomo ze Krakow jest lekko mowiac specyficznym miastem) jesli nie daj Boze pojawi sie przypadkowa ofiara to krew bedziecie chcieli wprost dac na rece SSA (Bednarza) czy to jest wasz (po Twojemu) sposob na wygranie sporu? Nie no gratuluje... ![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
Ogolnie moja wypowiedz dotyczyla Zydow pacyfikujacych Januszy... dobra ch*** Framat czy Wilku dajcie mi bana na pol roku plz.
Ostatnio edytowane przez AgresywnyChomik : 16.03.2014 o godz. 23:22.
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Member
Offline |
|
Co do mojego tekstu o nicku - przepraszam, trochę mnie poniosło, jak wielu z nas ostatnio. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Pomysł może nie najgorszy tylko, że moim zdaniem nie da żadnego efektu ponieważ Jacka B. nie interesuje w tym klubie nic poza $. W pierwszej kolejności jego $ a w drugiej Wisły. Przyjście na stadion oznacza wydanie kasy na bilet + ewentualne stadionowe zakupy. I to jest celem Jacka B. nic więcej. Wziął od Ciebie kasę i możesz sobie teraz na niego bluzgać 90 minut, on to ma tam gdzie nie dociera słońce. Jacek B. nie umie inaczej zarządzać przedsiębiorstwem niż poprzez cięcie wydatków. To jest jedyna metoda na pozbycie się go ze stołka. Jak mu systematycznie zacznie spadać pozycja "przychód" w bilansie to sam się porobi na miętowo a do Bossa pójdzie tylko podpisać przyjęcie wypowiedzenia.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Nie. Po prostu myślałem, że jako Wiślacy (mimo, że mamy odmienne zdania) potrafimy się szanować. Bo jak nie siebie nawzajem, to kogo.
Uwierzcie, Cupiał sobie zdaję sprawę z możliwego spadku przychodu z biletów. I godzi się nawet z tym, że może to potrwać 3 - 4 lata i dopiero się ustabilizuję. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Się śmiejesz z kolegi a samą prawdę pisze. Cupiał jest bardzo szeroko znany z tego że bardzo wytrwale trzyma się swoich postanowień. Żelaznej konsekwencji w budowie drużyny piłkarskiej wielu prezesów mogło by się od niego uczyć...
3-4 letni okres dla Prezesa to jak z bicza strzelił. Aż dziw bierze że tak krótkie plany powziął.
Ostatnio edytowane przez MatMario : 17.03.2014 o godz. 08:20.
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
![]() Cupiał dziś mówi lysemu, działaj działaj a jutro wstanie, ziewnie, przeciągnie się i powie, coś ty ....a lysy bucu zrobił... Wypierdalaj. Taka to jest konsekwencja. Pisanie o tym że ktoś ma czas, ma poparcie, jest z prezesem dogadany to bajki dla dzieci. Przyjedzie Cupiał na mecz w piątek, zobaczy pustki to mu się może odmienić. A pisanie w kontekście prezesa o okresie 3-4 lat to... ![]()
Ostatnio edytowane przez MatMario : 17.03.2014 o godz. 09:57.
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Co innego z szacunkiem. Jeśli kibic (zaangażowany) pójdzie na mecz, to nie powinien szukac później szacunku u innych kibiców. Sprawa pikników nie jest jednoznaczna, sporo z nich o proteście dowie się dopiero jak przyjdzie na mecz, zobaczy brak młyna, nie usłyszy pieśni, nie zazna mitycznej wspaniałej atmosfery, nie zrobi sobie słitfoci na fejsika, nie nagra filmiku, itp. Wtedy dopiero zacznie dowiadywać się, dlaczeg tak się stało. Oby jak najwięcej osób - pikników regularnie chodzących na mecze zareagowało na Podbeskidziu i zostało w domu. To jest moje życzenie, a nie nakaz, jak część osób tutaj (pewnie pracowników klubu) pewnie by chiało sugerować... Nikt z kibicami nie wygrał w Polce i jeszcze długo nikt nie wygra. Powody są prozaiczne: - kopanie się po czole - brak umiejętności przyjęcia piłki - brak umiejętności dobrego zacentrowanie - brak umiejętności dokładnego podania - brak umiejętności strzelenia bramki - brak umiejętności sędziowania - itp. Kto z tych "racjonalnych" obywateli, czytelmników GW, widzów TVN i Polsatu będzie chciał wydawać kasę na TAKĄ PADAKĘ ? Jak za niższe pieniądze można kupić bilet do kina czy kupić dekoder NC+...Gdzie można oglądac mecze MU, MC, FCB, RM...
Może jak Cupiał do porannej prasówki dostanie zdjęcie Łysego uśmiechnętego od ucha do ucha w sytuacji gdy Jego Ukochana drużyna przegrywa 2-0 z Legią Warszawa, a kapitan dostał 20 minut wcześniej czerwoną kartnę i nie zagra w tym i kolejnych 2 meczach, to może zastosuje powyższe głośne i siarczyste WYPIERDALAJ.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 17.03.2014 o godz. 10:31.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
![]() Rozwiń pomysł i przedstaw Cupiałowi - niech się chłop pośmieje na początek tygodnia. Klub to organizacja i trzeba UMIEĆ nią zarządzać. Czasy "nie matura lecz chęć szczera ... " minęły kilkadziesiąt lat temu i dobrze. Specjalista od zarządzania ma zarządzać, przy pomocy WIEDZY I DOŚWIADCZENIA, a nie porywów serca. I nie jest to post popierający konkretnie Bednarza tylko wyjaśniający podstawowe, zdawałoby się sprawy w zarządzaniu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Erm.
Generalnie bzdura. Zarządzanie nie jest jakąś nauką tajemną tylko nauką o oczywistych mechanizmach rządzących w firmach, jeżeli ktoś jest w miarę inteligentny i ma dobro klubu na sercu to pewnie by sobie poradził. Inna kwestia to jakby się to miało do tego czego np. wymaga boss, bo szczere chęci to jedno, a zgodność całego zarządu co do kierunku, w którym trzeba pchać wózek to zupełnie inna kwestia. Także chęć szczera + inteligencja w zupełności wystarcza. Pewnie potrzebowałby chwilę czasu, żeby się wdrożyć, ale tak jest u każdego szefa. Każde miejsce pracy jest inne, inne są realia, inni współpracownicy. PS. co do zarządzania to jestem osobą z długoletnią praktyką popartą teoretycznym wykształceniem (które nie uważam za niezbędne, w ogóle Zarządzanie to kierunek uczący mało inteligentnych ludzi rzeczywistości, która ich otacza w firmie. Ci bardziej inteligentni odbierają zarządzanie jako naukę, która śmiesznymi regułkami próbuje opisać istniejącą i oczywistą rzeczywistość panującą w firmach). Takie trochę błądzenie po omacku, bo każda firma jest inna, ma innych klientów i pracowników i nie można do wszystkiego przykładać jednakowej miarki co sugerują belfry;p
Ostatnio edytowane przez s1mone : 17.03.2014 o godz. 12:49.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Mały OT, ale jestem pewny na 100%, że wśród najzagorzalszych kibiców Wisły, znajdzie się kilkunastu bardziej elokwentnych ludzi niż Bednarz, którzy z miejsca mogliby objąć posadę prezesa
![]() ![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Nieśmiało zatem zgłaszam swoją kandydaturę.
![]() ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|