The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.03.2014, 22:29
wislak2119 napisał(a):Wyświetl post
A to w jakiś sposób dotyczy pójścia lub odpuszczenia meczu z Zawiszą? Napisałem wyraźnie. Rozumiem tych, którzy nie idą i szanuje ich zdanie. Ale nie będę sobie pozwalał, żeby mnie ktoś tutaj obrażał. A jak mamy rozmawiać w taki sposób to tak, jadę. Razem z Tobą, zgadajmy się wcześniej.
Nie kolego, ja jeździłem z tymi, którzy jeździli zawsze tzn. z tymi określanymi przez bednarza jako bandyci. Teraz jest czas tych tutaj wielkich kibiców, gierojów, którzy tak się strasznie oburzają , że są kiełbasiarzami i robią z siebie wiernych kibiców. A na pytanie sprawdzające: Czy jada do Lubina nikt mi jeszcze nie odpowiedział. Ja nie idę do końca przynajmniej tej rundy już na R22 (nie mam zakazu ale solidaryzuję się z kibicami Wisły) i nie jadę na żaden wyjazd.
Teraz pole do popisu dla takich jak Ty. Pokażcie co potraficie. Zasiądę przed telewizorem i popatrzę na liczny i głośny wyjazd tych wiernych kibiców jacy ujawnili sie na forum w postaci wysypu junior member czy member oraz tych piszących z całej Europy.
Odpowiedz cytując
wislak2119
Member

Od: 05.2009

Stary 16.03.2014, 22:35
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Nie kolego, ja jeździłem z tymi, którzy jeździli zawsze tzn. z tymi określanymi przez bednarza jako bandyci. Teraz jest czas tych tutaj wielkich kibiców, gierojów, którzy tak się strasznie oburzają , że są kiełbasiarzami i robią z siebie wiernych kibiców. A na pytanie sprawdzające: Czy jada do Lubina nikt mi jeszcze nie odpowiedział. Ja nie idę do końca przynajmniej tej rundy już na R22 (nie mam zakazu ale solidaryzuję się z kibicami Wisły) i nie jadę na żaden wyjazd.
Teraz pole do popisu dla takich jak Ty. Pokażcie co potraficie. Zasiądę przed telewizorem i popatrzę na liczny i głośny wyjazd tych wiernych kibiców jacy ujawnili sie na forum w postaci wysypu junior member czy member oraz tych piszących z całej Europy.
Cały czas tylko potrafisz obrażać. Nie będę Ci udowadniał swojej wierności Wiśle, bo, z całym szacunkiem dla Ciebie, nie znam Cie i nie mam obowiązku się z tej wierności spowiadać. Powiem Ci tyle - tekst, że chrzanisz Wisłę w najbliższym czasie i dajesz pole do popisu mnie - kiełbasiarzowi świadczy tylko i wyłącznie o Tobie. Już Ci jeden z poprzedników (pod nickiem widniało u niego "senior member") napisał, co masz zrobić. Popieram jego apel.
,
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 16.03.2014, 22:39
Czyli nie jedziesz, wszystko jasne. Sami wierni. Może bednarz jakiś autobus załatwi z tajnaikami.
Odpowiedz cytując
danpe_
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 16.03.2014, 22:40
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Nie kolego, ja jeździłem z tymi, którzy jeździli zawsze tzn. z tymi określanymi przez bednarza jako bandyci.
A ja właśnie przez takich przestałem jeździć na mecze piłkarzy na wyjazdy, średnia przyjemność siedzieć kilka-kilkanaście godzin w wagonie, w którym co drugie słowo jest na "k", w którym 90% osób jest albo najebanych albo nacpanych marychą. Pomysły typu zaciąganie hamulca ręcznego, żeby poziberać kamienie z torów w wiadomym celu mnie nie bawią.

W sumie nie żałuję, są inne sekcje, na których wyjazdowych meczach się pokazuje i śmieję się z "fanatyków" co w życiu na hali nie byli, ale na temat np dopingu na tejże mają swoje święte zdanie.

W sumie wcale mi was nie szkoda za te zakazy, strzelanie we własnych kolegów po szalu racami było najdurniejszym pomysłem w całej historii kibicowskiej Polski.
Jedyne czego mi szkoda w tym wszystkim to fakt, że na stadionie będzie jeszcze więcej szpicli incognito.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 16.03.2014, 22:41
Ja tam nie mieszkając w Krakowie bywam sporadycznie na R22. Ostatnio byłem tydzień temu w Krakowie i pewnie poszedłbym na mecz z Ruchem ale trzeba mieć jakieś zasady. Nie wszystko podoba mi się w tym proteście ale nie można rozbijać jedności kibicowskiej.

Zresztą nie czarujmy się chodzenie na R22 to ponad 60% przyjemności to doping i oprawy a tylko reszta to "jakość gry" i piękno futbolu. Mam nadzieję że Cupiał i Bednarz szybko odczują pochopność tego kroku. Ja w każdym razie nie zamierzam się zjawiać na R22 do końca protestu.

BTW
Znając polskie realia to może był telefon do Cupiała z propozycją nie do odrzucenia. Albo pogonisz "złowrogich" kiboli albo sprawa w sądzie przybierze "zły" obrót. Wiadomo jak działa nasza właduchna.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
prokurator
Junior Member

Od: 03.2014

Stary 16.03.2014, 22:46
Witam. Czytam to wszystko od dłuższego czasu. I wiecie co? NIedobrze się robi. Polemiki i racje jak Ukraińców z Ruskimi.
Wspólnym mianownikiem powinna być Wisła ,drużyna ,Swięte Barwy ,Mecz na R 22. Doping na full.
A co tu mamy? Himalaje hipokryzji. Bednarz? A co mnie Bednarz obchodzi? Na R 22 chodzę 28 lat nie przeciw "Bednarzom" ale dla Wisełki To powinno być Swięte dla wszystkich.

Race? Jestem ZA ,ale k... nie na boisku. Czasy finansowo i marketingowo i sportowo są bardzo trudne ale jak widać Ci mądrzejsi mają to w poważaniu.
Szkodzicie ukochanemu Klubowi finansowo ,organizacyjnie a co najgorsze WIZERUNKOWO Nie rusza Was to? na prawde? .
Każdy niech wspiera Klub tam gdzie może i najlepiej jak potrafi.
Macie dużo racjii w swoich postulatach ale nie wyłączną. Waszych działań nikt postronny nie rozumie. A Wisła to nie tylko Ultras Hools Skwk i sektor C. Sorki.
Wqrfja mnie Łysy , ale nie powielajcie naiwnych haseł że się samorządzi. Sam się nie zatrudnił i na 300% nie robi nic wbrew Bossowi.
Chyba ze Cupiałą też chcecie dyscyplinować Obyście się nie zapędzili. Bo miarka się przeleje i będzie lament.
Nie jeden Bednarz jeszcze tu przyjdzie a w dzisiejszych realiach karty rozdaje Właściciel i Inwestor. Ogarnijcie się.

To samo dotyczy tematu Smudy. To naturszczyk i pieprzy czasem od rzeczy. Na dziś przyznaję ze robi dobrą robotę Ma efekty z niczego. Dajcie mu żyć. BEz musu wielbienia
Ostatnio edytowane przez prokurator : 16.03.2014 o godz. 22:48.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 16.03.2014, 22:49
Jak ludzie zobaczą ile znaczyła praca SKWK jak na stadionie bedzie cisza i kiełbaski w ruchu ,to moze oczy im sie otworzą

bednarz zapewne juz szuka gnazdowego,beniarza no i zbiera kasę na nowe nagłosnienie. Ew do tych ról niech zaprosi panów z komendy ,kto nie bedzie spiewał temu zakaz na 5 lat!
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Co za typ
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 16.03.2014, 22:51
wislak2119 idziesz na mecz ok nikt Ci nie broni nie solidaryzujesz sie z tymi co dostali ten zakaz za frajer bo 500 osob rac nie odpalalo, bedziesz na tymze meczu wystarczy mala prowokacja spaluja Cie spisza nie daj Boze zakaz albo dolek bo taki mamy kraj ze jak dostaniesz uniesiesz sie odezwiesz dostaniesz czynna napasc albo oprazanie psa ciekawe co wtedy bedziesz pisl ze idziesz na nastepny mecz dla Wisly nie dla bednarza? czy pojdziesz na nastepny mecz? Tu chodzi wg mnei oto zeby pokazac lysemy ze nei zgadzamy sie na takie traktowanie kibicow tzn odpowiedzialnosc zbiorowa !!Im bardziej nas lysy podzieli tym wieksza bedzie jego wygrana alr to bedzie wygrana tylko lysego nie Wisly
Ostatnio edytowane przez Co za typ : 16.03.2014 o godz. 22:58.
...WISŁA I NA DOBRE I NA ZŁE...
Odpowiedz cytując
wislak2119
Member

Stary 16.03.2014, 22:59
Co za typ napisał(a):Wyświetl post
wislak2119 idziesz na mecz ok nikt Ci nie broni nie solidaryzujesz sie z tymi co dostali ten zakaz za frajer bo 500 osob rac nie odpalalo, bedziesz na tymze meczu wystarczy mala prowokacja spaluja Cie spisza nie daj Boze zakaz albo dolek bo taki mamy kraj ze jak dostaniesz uniesiesz sie odezwiesz dostaniesz czynna napasc albo oprazanie psa ciekawe co wtedy bedziesz pisl ze idziesz na nastepny mecz dla Wisly nie dla bednarza? czy pojdziesz na nastepny mecz?
Jeśli dostanę zakaz, no to logiczne, że nie pójdę. A jeśli spotkają mnie inne sankcję, które wymieniłeś, to tak przyjdę. Nikt mnie nie zastraszy dołkiem, albo spałowaniem. Na dołku już byłem - niesłusznie i misie za to odpowiedziały. Teraz, w razie zajścia takiej sytuacji, o której piszesz, też tak będzie, bez obaw.

Edit: Rozumiem, o co Ci chodzi z Bednarzem. Tylko z tego co wiem on nie za bardzo ma zamiar odpuszczać. I obawiam się, że taka forma protestu nic nie da. Jak się okaże, że masz rację i to pomoże, będę pierwszym, który to odszczeka.
Ostatnio edytowane przez wislak2119 : 16.03.2014 o godz. 23:06.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 16.03.2014, 23:09
Starałem się do tej pory wymieniać poglądy w miarę kulturalnie. Z "jaro1985r" się udało, mimo że jak widać powyżej zdania mamy zupełnie odmienne. Ale w tym momencie nie będę sobie pozwalał na takie obrażanie z Twoje strony. Nie masz pojęcia jakim systemem wartości się kieruję, gówno o mnie wiesz. Jedyne co wiesz to że jestem ułomnym (według Ciebie) kibicem, bo daje się w Twoim mniemaniu mamić bednarzowi. Nie będę się zachowywał inaczej niż do tej pory na stadionie. Jak dostanę pałą, to oddam. A jak dostanę zakaz to trudno. Zdania nie zmienię. Idę dla Klubu, nie dla Bednarza. Nie zgadzam się z tym co robi ten łysy przybłęda. Od początku jego istnienia w tym Klubie uważam, że jego osoba tutaj to jest jakieś nieporozumienie. Jeśli mówisz mi o systemie wartości to najpierw sprawdź, jaki ma Twój idol z nicku. Nie bój się, nie pokaże mu, że może na mnie liczyć. Pokaże Wiśle, że może na mnie liczyć, tak jak pokazywałem to do tej pory. Z konsekwencjami tego też się pogodzę i jestem ich świadomy. Na koniec, polecam się zapisać na przyspieszony kurs ortografii, bo próbując mnie obrazić użyłeś słowa z błędem, którego nie popełniają dzieci z podstawówki. Interpretacja drugiej zwrotki hymnu też jest indywidualna dla każdego kibica, więc nie wciskaj mi na siłę swojej. Pozdrawiam normalnych - zarówno idących na mecz, jak i z wiadomych względów odpuszczających.
To, że napisałem, że coś dla ciebie "huja" znaczy, jest stwierdzeniem syntetycznym, a nie inwektywą. Jakie obrażanie?
Nie mam pojęcia czym się kierujesz i nie chcę wiedzieć. Chcę wiedzieć natomiast czym motywujesz przytaczanie drugiej zwrotki hymnu w kontekście tego, że ktoś czuje się solidarny z ludźmi nie mile widzianymi na stadionie, bo ważne są dla nich pewne wartości, w które wierzą i które ich przy Wiśle trzymają.
Mój idol z nicku nie ma nic wspólnego z moimi wartościami poza nazwą i okolicznościami jej powstania.
Nie pokażesz mu? On twoją obecność wykorzysta do budowania swojej wizji klubu, na glinianych nogach. Czysto komercyjny twór na zasadzie dobrze zagrasz= jesteśmy, słabo grasz, bądź nudno grasz= nas nie ma. Oni chcą budować produkt a nie wspólnotę. To jest błąd! Potem on odejdzie a problemy pozostaną. Chcesz się przyczyniać do tego? Do tego, aby dać argument łysemu do działania na szkodę Wisły? Basałajowi też nikt nic nie powiedział. Nikt go nie krytykował, narobił dziadostwa i co teraz? Gdzie on jest? Nie ma. Zostaliśmy my i klub z olbrzymim długiem. Teraz odejdzie Bednarz i co pozostawi? Skonfliktowane trybuny, niewinnych kibiców z zakazami, brak perspektyw do budowy Wielkiej Wisły, oczernionych kibiców. Chcesz się na to godzić?
On muzeum ma w dupie pomnik Reymana ma w dupie. Kibiców ma w dupie, wszystko ma w dupie oprócz paru zadań jemu wytoczonych przez Bogusława, bo mu za nie płaci. Jak prezes klubu może mieć w dupie miejsce w którym pracuje oraz ludzi którzy oddają serce temu klubowi tylko dlatego, że kieruje się uprzedzeniami i stereotypami? I brak jakiej kolwiek długofalowej strategii? To jest dobry prezes? Dlatego uważam, że klubem powinni zarządzać właśnie kibice ludzie związani emocjonalnie z regionem, klubem a nie jakiś łysy warszawski krętacz...
Przynajmniej jak już tam idziesz, to krzyknij mu co o nim myślisz skoro jest tak jak piszesz.
Pozdro
Ostatnio edytowane przez palikot : 16.03.2014 o godz. 23:23.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
Co za typ
Senior Member

Stary 16.03.2014, 23:11
wiesz co wydaje mi sie ze jeszcze za wczesniej gdybac czy ma zamiar odpuszczac czy nie skoro my nie wyrazimy mocnego sprzeciwu co do jego dzialan to on juz wtedy bedzie czul sie wygrany bo bedzie myslal ze ma poprarcie co do takich dzialan
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 16.03.2014, 23:14
SharksiK napisał(a):Wyświetl post
Przecież wy jesteście na straconej i przegranej pozycji tylko jeszcze tego nie wiecie, za to macie baardzo krótką pamięć

Żydy was roz.......ą! a na mecze bedziecie jezdzic taksówkami z szalikami w majtkach.

Co z tego że na stadionie bedziecie mieć "bezpiecznie" jak wy nawet na ten stadion nie dojedziecie. Parchy wam na to nie pozwolą, nawet jak wszystkim judaszom wydacie zakazy...to i tak was zmontują.
Przepraszam wy, was...to kto?

Najlepiej napisz petycje do kolegow zza Blon zeby w ramach "kibicowskiej jednosci" sprzedali pare lisci tym ktorzy ida na Wisle.

To jest wlasnie to o czym pisalem - kolejny etap, eskalacja sytuacji i napiecia.

Pytanie ktore powinno pojawic (wiadomo ze Krakow jest lekko mowiac specyficznym miastem) jesli nie daj Boze pojawi sie przypadkowa ofiara to krew bedziecie chcieli wprost dac na rece SSA (Bednarza) czy to jest wasz (po Twojemu) sposob na wygranie sporu?
Nie no gratuluje...
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
Co za typ
Senior Member

Stary 16.03.2014, 23:18
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post

Najlepiej napisz petycje do kolegow zza Blon zeby w ramach "kibicowskiej jednosci" sprzedali pare lisci tym ktorzy ida na Wisle.

To jest wlasnie to o czym pisalem - kolejny etap, eskalacja sytuacji i napiecia.

Pytanie ktore powinno pojawic (wiadomo ze Krakow jest lekko mowiac specyficznym miastem) jesli nie daj Boze pojawi sie przypadkowa ofiara to krew bedziecie chcieli wprost dac na rece SSA (Bednarza) czy to jest wasz (po Twojemu) sposob na wygranie sporu?
Nie no gratuluje...
o jakiej ofierze mowisz bratobojczej czy jakiej bo nie rozumiem oco Ci chodzi?
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 16.03.2014, 23:19

.
Ci co popierają Bednarza. Coś taki ciężko kapujący?
Odpowiedz cytując
Devonisch
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 16.03.2014, 23:19
palikot napisał(a):Wyświetl post
On muzeum ma w dupie pomnik Reymana ma w dupie. Kibiców ma w dupie, wszystko ma w dupie oprócz paru zadań jemu wytoczonych przez Bogusława, bo mu za nie płaci. Jak prezes klubu może mieć w dupie miejsce w którym pracuje? Dlatego uważam, że klubem powinni zarządzać właśnie kibice ludzie związani emocjonalnie z regionem, klubem a nie jakiś łysy warszawski krętacz...
Przynajmniej jak już tam idziesz, to krzyknij mu co o nim myślisz.
Pozdro
Tak się wtrącę przypadkiem i zapytam wobec tego co napisałeś. Piszesz, że Bednarz .... i legionista i trzeba go wy.......ić (z czym się zgadzam). Ale dorzucasz w tym samym zdaniu, że wykonuje polecenia Bogusława. No to w końcu jak to jest? Kochać tego Cupiała czy nie kochać? Jak daje kasę to jest cacy a jak zatrudnia Bednarza to Bednarz .... A Bogusław cacy?
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 16.03.2014, 23:20
Co za typ napisał(a):Wyświetl post
o jakiej ofierze mowisz bratobojczej czy jakiej bo nie rozumiem oco Ci chodzi?
Jesli sam masz amiar pacyfikowac tych ktorych ida na Wisle to moze byc i bratobojcza.

Ogolnie moja wypowiedz dotyczyla Zydow pacyfikujacych Januszy...

dobra ch*** Framat czy Wilku dajcie mi bana na pol roku plz.
Ostatnio edytowane przez AgresywnyChomik : 16.03.2014 o godz. 23:22.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
wislak2119
Member

Stary 16.03.2014, 23:25
To, że napisałem, że coś dla ciebie "huja" znaczy, jest stwierdzeniem syntetycznym, a nie inwektywą. Jakie obrażanie?
Nie mam pojęcia czym się kierujesz i nie chcę wiedzieć. Chcę wiedzieć natomiast czym motywujesz przytaczanie drugiej zwrotki hymnu w kontekście tego, że ktoś czuje się solidarny z ludźmi nie mile widzianymi na stadionie, bo ważne są dla nich pewne wartości, w które wierzą i które ich przy Wiśle trzymają.
Mój idol z nicku nie ma nic wspólnego z moimi wartościami poza nazwą i okolicznościami jej powstania.
Nie pokażesz mu? On twoją obecność wykorzysta do budowania swojej wizji klubu, na glinianych nogach. Czysto komercyjny twór na zasadzie dobrze zagrasz= jesteśmy, słabo grasz, bądź nudno grasz= nas nie ma. Chcesz się przyczyniać do tego? Do tego, aby dać argument łysemu do działania na szkodę Wisły?
On muzeum ma w dupie pomnik Reymana ma w dupie. Kibiców ma w dupie Wszystko ma w dupie oprócz zadań jemu wytoczonych przez Bogusława. Jak prezes klubu może mieć w dupie miejsce w którym pracuje?
Przynajmniej jak już tam idziesz, to krzyknij mu co o nim myślisz.
Pozdro
Krzyknę. Bednarz ma w dupie, nie Wisła. Cały czas gadasz tylko o Bednarzu. Mówisz mi, że swoim przyjściem na mecz zezwalam na szkodzenie Klubowi przez Bednarza. Ja z kolei sądzę, że utożsamianie Wisły z Bednarzem i w konsekwencji nie przychodzenie na Jej mecze (nie mecze Bednarza) też działa na szkodę. Zdaję sobie sprawę, że wszystkie kibicowskie inicjatywy Bednarz ma w dupie. Ba, uważam, że to on powinien proponować budowę pomnika i znaleźć na to pieniądze, bo ze swoich źródeł wiem, że nie miałby z tym problemu - nie jest to droga inwestycja. Tylko zrozum jedną rzecz - na ten moment taki protest nic nie da, łysy się nie ugnie, nie ma opcji. Jeśli ktoś myśli inaczej, jest naiwny. Ma przyzwolenie i wyraźne sugestie Cupiała, co do swoich działań. Dlatego wolę przyjść na mecz, pośpiewać że Wisła to MY, pojechać po bednarzu. Jak dostanę zakaz to trudno, nie mam zamiaru siedzieć cicho. Nie w mojej gestii jest wymyślanie form protestu, jestem do tego za krótki. Ale jakbyśmy przyszli na C, każdy siadłby na swoim miejscu i śpiewalibyśmy ironiczne przyśpiewki na obecność policji i bednarza, potem do piłkarzy też pokrzyczeć co myślimy, to myślę, że przekaz byłby dużo lepszy. To luźna sugestia, możecie się śmiać. Nie mnie to w każdym razie oceniać i się wpieprzać.
Co do mojego tekstu o nicku - przepraszam, trochę mnie poniosło, jak wielu z nas ostatnio.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 16.03.2014, 23:29
Devonisch napisał(a):Wyświetl post
Tak się wtrącę przypadkiem i zapytam wobec tego co napisałeś. Piszesz, że Bednarz .... i legionista i trzeba go wy.......ić (z czym się zgadzam). Ale dorzucasz w tym samym zdaniu, że wykonuje polecenia Bogusława. No to w końcu jak to jest? Kochać tego Cupiała czy nie kochać? Jak daje kasę to jest cacy a jak zatrudnia Bednarza to Bednarz .... A Bogusław cacy?
Nie! Podejrzewam, że Bogusław o sprawie mało wie. Nie myśl, że zajmuje się każdą pierdołą. Bednarza rozlicza za wynik finansowy netto.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 16.03.2014, 23:38
Pomysł może nie najgorszy tylko, że moim zdaniem nie da żadnego efektu ponieważ Jacka B. nie interesuje w tym klubie nic poza $. W pierwszej kolejności jego $ a w drugiej Wisły. Przyjście na stadion oznacza wydanie kasy na bilet + ewentualne stadionowe zakupy. I to jest celem Jacka B. nic więcej. Wziął od Ciebie kasę i możesz sobie teraz na niego bluzgać 90 minut, on to ma tam gdzie nie dociera słońce. Jacek B. nie umie inaczej zarządzać przedsiębiorstwem niż poprzez cięcie wydatków. To jest jedyna metoda na pozbycie się go ze stołka. Jak mu systematycznie zacznie spadać pozycja "przychód" w bilansie to sam się porobi na miętowo a do Bossa pójdzie tylko podpisać przyjęcie wypowiedzenia.
Odpowiedz cytując
wislak2119
Member

Stary 16.03.2014, 23:44
raindog napisał(a):Wyświetl post
Widzę, że jesteś nowy w internetach...
Nie. Po prostu myślałem, że jako Wiślacy (mimo, że mamy odmienne zdania) potrafimy się szanować. Bo jak nie siebie nawzajem, to kogo.

adam_09 napisał(a):Wyświetl post
Pomysł może nie najgorszy tylko, że moim zdaniem nie da żadnego efektu ponieważ Jacka B. nie interesuje w tym klubie nic poza $. W pierwszej kolejności jego $ a w drugiej Wisły. Przyjście na stadion oznacza wydanie kasy na bilet + ewentualne stadionowe zakupy. I to jest celem Jacka B. nic więcej. Wziął od Ciebie kasę i możesz sobie teraz na niego bluzgać 90 minut, on to ma tam gdzie nie dociera słońce. Jacek B. nie umie inaczej zarządzać przedsiębiorstwem niż poprzez cięcie wydatków. To jest jedyna metoda na pozbycie się go ze stołka. Jak mu systematycznie zacznie spadać pozycja "przychód" w bilansie to sam się porobi na miętowo a do Bossa pójdzie tylko podpisać przyjęcie wypowiedzenia.

Uwierzcie, Cupiał sobie zdaję sprawę z możliwego spadku przychodu z biletów. I godzi się nawet z tym, że może to potrwać 3 - 4 lata i dopiero się ustabilizuję.
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 16.03.2014, 23:59
Uwierzcie, Cupiał sobie zdaję sprawę z możliwego spadku przychodu z biletów. I godzi się nawet z tym, że może to potrwać 3 - 4 lata i dopiero się ustabilizuję.
Rozmawiałeś z nim ? Powiedział coś jeszcze ? Kiedy transfery ?
Odpowiedz cytując
wislak2119
Member

Stary 17.03.2014, 00:14
Poczekamy, zobaczymy. Życzę nam wszystkim, żebyś miał rację.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 17.03.2014, 07:48
Się śmiejesz z kolegi a samą prawdę pisze. Cupiał jest bardzo szeroko znany z tego że bardzo wytrwale trzyma się swoich postanowień. Żelaznej konsekwencji w budowie drużyny piłkarskiej wielu prezesów mogło by się od niego uczyć...

3-4 letni okres dla Prezesa to jak z bicza strzelił. Aż dziw bierze że tak krótkie plany powziął.
Ostatnio edytowane przez MatMario : 17.03.2014 o godz. 08:20.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 17.03.2014, 08:50
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Się śmiejesz z kolegi a samą prawdę pisze. Cupiał jest bardzo szeroko znany z tego że bardzo wytrwale trzyma się swoich postanowień. Żelaznej konsekwencji w budowie drużyny piłkarskiej wielu prezesów mogło by się od niego uczyć...

3-4 letni okres dla Prezesa to jak z bicza strzelił. Aż dziw bierze że tak krótkie plany powziął.
Bez urazy, ale Cupiał już od 1997 buduje drużynę na LM i ciągle jest w ciemnej dupie. A jak chce się bawić w futbol bez kibiców, to niech sceduje licencję na Dalin Myślenice i będzie miał bliżej na mecze.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 17.03.2014, 09:53
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Bez urazy, ale Cupiał już od 1997 buduje drużynę na LM i ciągle jest w ciemnej dupie. A jak chce się bawić w futbol bez kibiców, to niech sceduje licencję na Dalin Myślenice i będzie miał bliżej na mecze.
N. przecież pisane to było z ironią... Ja wiem że poniedziałek ale daj spokój

Cupiał dziś mówi lysemu, działaj działaj a jutro wstanie, ziewnie, przeciągnie się i powie, coś ty ....a lysy bucu zrobił... Wypierdalaj.

Taka to jest konsekwencja. Pisanie o tym że ktoś ma czas, ma poparcie, jest z prezesem dogadany to bajki dla dzieci.

Przyjedzie Cupiał na mecz w piątek, zobaczy pustki to mu się może odmienić. A pisanie w kontekście prezesa o okresie 3-4 lat to...
Ostatnio edytowane przez MatMario : 17.03.2014 o godz. 09:57.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 17.03.2014, 10:21
Nikt nie mowi o bronieniu Januszy ale o tym ze Tobie jak widze bedzie to bedzie conajmniej sprawialo przyjemnosc jesli przypadkowy czlowiek dostanie oklep i na Wisle sie juz nie pojawi - gdyz wyjdzie na Twoje.

Jezeli ja jestem smieszny to Ty jestes psycho.
NIKT NIKOGO NIE BĘDZIE ZMUSZAŁ DO NIE CHODZENIA NA MECZE! KTOŚ CHCE IDZIE, NIE CHCE NIE IDZIE. KONIEC KROPKA.

Co innego z szacunkiem. Jeśli kibic (zaangażowany) pójdzie na mecz, to nie powinien szukac później szacunku u innych kibiców. Sprawa pikników nie jest jednoznaczna, sporo z nich o proteście dowie się dopiero jak przyjdzie na mecz, zobaczy brak młyna, nie usłyszy pieśni, nie zazna mitycznej wspaniałej atmosfery, nie zrobi sobie słitfoci na fejsika, nie nagra filmiku, itp. Wtedy dopiero zacznie dowiadywać się, dlaczeg tak się stało. Oby jak najwięcej osób - pikników regularnie chodzących na mecze zareagowało na Podbeskidziu i zostało w domu. To jest moje życzenie, a nie nakaz, jak część osób tutaj (pewnie pracowników klubu) pewnie by chiało sugerować...

Nikt z kibicami nie wygrał w Polce i jeszcze długo nikt nie wygra. Powody są prozaiczne:

- kopanie się po czole
- brak umiejętności przyjęcia piłki
- brak umiejętności dobrego zacentrowanie
- brak umiejętności dokładnego podania
- brak umiejętności strzelenia bramki
- brak umiejętności sędziowania
- itp.

Kto z tych "racjonalnych" obywateli, czytelmników GW, widzów TVN i Polsatu będzie chciał wydawać kasę na TAKĄ PADAKĘ ? Jak za niższe pieniądze można kupić bilet do kina czy kupić dekoder NC+...Gdzie można oglądac mecze MU, MC, FCB, RM...

MatMario napisał(a):Wyświetl post
Cupiał dziś mówi lysemu, działaj działaj a jutro wstanie, ziewnie, przeciągnie się i powie, coś ty ....a lysy bucu zrobił... Wypierdalaj.
I właśnie z tego znany jest Cupiał. Dziennikarze powinni Łysego uja pytać się czy Cupiał do niego dzwoni, a nie czy ma poparcie Cupiała. To byłaby wiarygodniejsza informacja.
Może jak Cupiał do porannej prasówki dostanie zdjęcie Łysego uśmiechnętego od ucha do ucha w sytuacji gdy Jego Ukochana drużyna przegrywa 2-0 z Legią Warszawa, a kapitan dostał 20 minut wcześniej czerwoną kartnę i nie zagra w tym i kolejnych 2 meczach, to może zastosuje powyższe głośne i siarczyste WYPIERDALAJ.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 17.03.2014 o godz. 10:31.
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 17.03.2014, 10:51
Dlatego uważam, że klubem powinni zarządzać właśnie kibice ludzie związani emocjonalnie z regionem, klubem a nie jakiś łysy warszawski krętacz...
Przynajmniej jak już tam idziesz, to krzyknij mu co o nim myślisz skoro jest tak jak piszesz.
Pozdro
Noo, to już pomysł na nagrodę w kategorii SF
Rozwiń pomysł i przedstaw Cupiałowi - niech się chłop pośmieje na początek tygodnia.
Klub to organizacja i trzeba UMIEĆ nią zarządzać.
Czasy "nie matura lecz chęć szczera ... " minęły kilkadziesiąt lat temu i dobrze.
Specjalista od zarządzania ma zarządzać, przy pomocy WIEDZY I DOŚWIADCZENIA, a nie porywów serca.
I nie jest to post popierający konkretnie Bednarza tylko wyjaśniający podstawowe, zdawałoby się sprawy w zarządzaniu.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 17.03.2014, 12:47
Erm.

Generalnie bzdura. Zarządzanie nie jest jakąś nauką tajemną tylko nauką o oczywistych mechanizmach rządzących w firmach, jeżeli ktoś jest w miarę inteligentny i ma dobro klubu na sercu to pewnie by sobie poradził. Inna kwestia to jakby się to miało do tego czego np. wymaga boss, bo szczere chęci to jedno, a zgodność całego zarządu co do kierunku, w którym trzeba pchać wózek to zupełnie inna kwestia.

Także chęć szczera + inteligencja w zupełności wystarcza. Pewnie potrzebowałby chwilę czasu, żeby się wdrożyć, ale tak jest u każdego szefa. Każde miejsce pracy jest inne, inne są realia, inni współpracownicy.

PS. co do zarządzania to jestem osobą z długoletnią praktyką popartą teoretycznym wykształceniem (które nie uważam za niezbędne, w ogóle Zarządzanie to kierunek uczący mało inteligentnych ludzi rzeczywistości, która ich otacza w firmie. Ci bardziej inteligentni odbierają zarządzanie jako naukę, która śmiesznymi regułkami próbuje opisać istniejącą i oczywistą rzeczywistość panującą w firmach). Takie trochę błądzenie po omacku, bo każda firma jest inna, ma innych klientów i pracowników i nie można do wszystkiego przykładać jednakowej miarki co sugerują belfry;p
Ostatnio edytowane przez s1mone : 17.03.2014 o godz. 12:49.
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 17.03.2014, 14:40
Mały OT, ale jestem pewny na 100%, że wśród najzagorzalszych kibiców Wisły, znajdzie się kilkunastu bardziej elokwentnych ludzi niż Bednarz, którzy z miejsca mogliby objąć posadę prezesa
What's new?

Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 17.03.2014, 14:45
Nieśmiało zatem zgłaszam swoją kandydaturę.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów