The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.03.2014, 12:14
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Naprawdę zawsze te same osoby, wiele osób omija puchy idąc prosto po browara lub kiełbachę do punktu gastronomicznego.

Pewnie te osoby oczywiście chętnie by korzystały np. z Muzeum Wisły Kraków. Ale aby ponieść ciężąr jego sfinansowania to już nie.
Zatem dorzućmy złotówkę do kiełbasek. Podobna sytuacja.

Zobacz:
http://skwk.pl/skwk/5-wazne-skwk/537...-oszustow.html

Skórcę tekst tak:
"poważni ludzie, zarabiający po kilkadziesiąt tysięcy złotych miesięcznie" to "oszuści i kłamcy" ponieważ "Z przerażeniem" okazało się iż nie podpiszą umowy z SKWK a wolą z kimś innym/zrobić coś innego. Oczywiście gro miejsca poświęcone jest trosce o "Zysk" który "zostanie wyprowadzony na zewnątrz". Reasumując: 4 akapity chronologicznie opisujące sytuację, 3 następne wyciągają archaiczne brudy klubu, jeden podsumowujący ogólną dobrze znaną sytuację Wisły, co dziwne, niezwiązany z projektem 'złotówki'.

Czyli reasumując Wiśle opłaca się i woli dogadać się z inna firmą niż z własnymi kibicami. Jeśli założysz że Bednarz nie jest głupi i nie kręci przy tym lodów, to jak wytłumaczysz ten fakt?
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 05.03.2014 o godz. 12:16.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
GrzegorzTS
Member

Od: 09.2012

Stary 05.03.2014, 12:36
Pisałem zaraz po pojawieniu się tego ich poronionego pomysłu ze złotówką od biletu,kto zagwarantuje,że kasa z tych pieniędzy nie pójdzie na cele kibolskie to wielce było oburzenie,że kasa w całości pójdzie na pomniki akcje marketingowe dzieciaki itp,a teraz już nawet samo skwk przyznaje,że część pieniędzy może pójść na oprawy itp .Zdecydowana większość ludzi na mecach Wisły nie chce być zmuszana do tego aby finansować im race z powodu których pózniej klub płaci kare i grozi zamnknięcie stadionu.
Kolejna kwestia to rozliczanie się z tych pieniędzy,przeciez oni teraz nie rozliczają się,że zbiórek meczowych,czy zbiorą 5.000 czy 20.000 to oni biedni są na minusie ewentualnie wychodzą na zero.Nikt poza garstką decyzyjnych z ich stowarzyszenia nie wie gdzie wydawane są te pieniądze,nawet na ich forum są przejawy oburzenia bo od dłuzszego czasu nie podają kosztorysu opraw.
Niech nikt nie da się wmanipulować w ich gierki z klubem,protesty itp.
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 05.03.2014, 12:37
GrzegorzTS napisał(a):Wyświetl post
Pisałem zaraz po pojawieniu się tego ich poronionego pomysłu ze złotówką od biletu,kto zagwarantuje,że kasa z tych pieniędzy nie pójdzie na cele kibolskie to wielce było oburzenie,że kasa w całości pójdzie na pomniki akcje marketingowe dzieciaki itp,a teraz już nawet samo skwk przyznaje,że część pieniędzy może pójść na oprawy itp .Zdecydowana większość ludzi na mecach Wisły nie chce być zmuszana do tego aby finansować im race z powodu których pózniej klub płaci kare i grozi zamnknięcie stadionu.
Kolejna kwestia to rozliczanie się z tych pieniędzy,przeciez oni teraz nie rozliczają się,że zbiórek meczowych,czy zbiorą 5.000 czy 20.000 to oni biedni są na minusie ewentualnie wychodzą na zero.Nikt poza garstką decyzyjnych z ich stowarzyszenia nie wie gdzie wydawane są te pieniądze,nawet na ich forum są przejawy oburzenia bo od dłuzszego czasu nie podają kosztorysu opraw.
Na jaki sektor chodzisz?
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 05.03.2014, 12:45
raindog napisał(a):Wyświetl post
Takie teksty to możesz pisać do dzieciaków w gimnazjum.
Równie dobrze pomnik i muzeum może wybudować klub. Stąd zamiast żebrać o złotówkę, warto zbierać podpisy za wybudowaniem tego typu rzeczy.
takie teksty to o dzieciakach z gimnazjum możesz pisać na wisłaportal, tam będzie to zgodne z oczekiwaniami.
Klubu nie stać na regularne płacenie pensji, a Ty piszesz o wybudowaniu przez Klub Muzeum i Pomniku Reymana. Jeśli będziemy czekać na klub, to nie doczekamy tego do śmierci. Zresztą Wisła Kraków, to nie tylko TS, S.A., ale cała społeczność kibicowska.

Dlatego naszym obowiązkiej jest nie tylko domagać się, ale także pomóc.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 05.03.2014, 12:45
Pewnie na D2
Odpowiedz cytując
c.
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 05.03.2014, 13:09
W jeden mecz udało się zebrać ok 6 tyś. podpisów pod petycją złotówki od biletu więc i bez Twojej pomocy GrzegorzuTS sobie poradzimy, a z pomocą Wiślackiego Smoka: http://www.youtube.com/watch?v=mDsumEfxi2c

Priorytetowe działania w przypadku "złotówki od biletu":

Cytat:
I. Działania „akcyjne”:
- renowacja pomnika H. Reymana,
- stworzenie murali o tematyce wiślackiej wewnątrz trybun stadionu,
- wsparcie tworzenia muzeum Wisły Kraków m.in. poprzez stworzenie ekspozycji kibicowskiej,
II. Strategia wsparcia marketingu klubowego:
- akcje marketingowe, promocja meczów (plakaty, ulotki, kampanie w mediach, Internecie),
- profesjonalne filmy promocyjne,
- profesjonalizacja organizacji i uatrakcyjnienie spotkań z piłkarzami, legendami klubu, itp.
III. Cykliczne akcje:
- turnieje piłkarskie i inne zawody sportowe m.in. dla najmłodszych kibiców,
- dzień dziecka,
- mikołajki,
- wsparcie dla domów dziecka,
- wsparcie akcji „wyprawka szkolna”,
- pomoc potrzebującym kibicom,

PS.
Zbiórki na stadionie prowadzone przez kibiców są rozliczane z miastem. To tak jakby zbiórka na TS nie była rozliczana..
Wielokrotnie były podawane kosztorysy opraw (nawet koszt zakupu.. puszek farb).
Dobra oprawa to czasem koszt 15-20 tys. złotych. A można zrobić też za 7 tyś.
Nie wiem na jakie strony zaglądasz, ale widocznie nie na www.kibicewisly.pl stąd masz błahe pojęcie o wielu sprawach.
Ostatnio edytowane przez c. : 05.03.2014 o godz. 13:21.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 05.03.2014, 13:40
Ale klub za to stać na pusty stadion i rzucanie rac na murawę.
pewnie też nie stać, dlatego kibice do czasu derbów powstrzymywali się od wszelkich akcji, które mogłyby mu zaszkodzić. Od bardzo dawna klub miał spokój z wszelkimi akcjami.

Muzeum Wisły Kraków i Pomnik Henryka Reymana jest ważnym i ponadczasowym projektem. Nie rozumiem jak można tak opluwać taką inicjatywę, która pomogłaby sfinansować te potrzebne rzeczy.Może mamy do czynienia z parchem, który nie chce aby WISŁA KRAKÓW rosła w siłę, sławiła swoje historyczne sukcesy i swojego największego Bohatera ?

Oczywiście cały czas upieram się, że musi być kontrola wydawania tej kasy przez S.A. i TS., aby żadne męty nie mogły opluwać kibiców Wisły.

może jeszcze napisz coś o czarnych kurtkach...

piter116 napisał(a):Wyświetl post
Na jaki sektor chodzisz?
Tamten osobnik na ostatnim meczu na R22 był pewnie na G4 lub G5...
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 05.03.2014 o godz. 14:03.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 05.03.2014, 14:09
Złotówka do biletu byłaby dodawana do biletu na sektor C. Nikt was, Wielce Szanowni Panowie Kibice (czy to poprawna forma zwracania się do Strażników Moralności, grzechem nieskalanych Kibiców zza monitora (czesciej), i z sektorów wzdłuż boiska (rzadziej - znam wiele osób z sektorów A i E - sami "normalni")?) nie dokładaby sie do takich okropnych kibolskich inicjatyw jak te wyżej wymienione

Także bez obaw żadne nowe kurtki za 1500 zł oraz vw transportery, "na akcje" (tez coś takiego tu kiedyś czytałem ) nie zostaną zakupione Żadne podatki wam nie grożą Jedyny podatek jaki zaplacicie to VAT za cyfrę plus czy tam Neostradę bez obaw !
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 05.03.2014, 14:15
fialo napisał(a):Wyświetl post
Złotówka do biletu byłaby dodawana do biletu na sektor C.
moim zdaniem akcja powinna objąc cały stadion, na C wymiar dopłaty mógłby być większy i być przeznaczony dodatkowo na oprawy i upiekszanie miasta.

Jednak objęcie dopłątą tylko sektora C jest złym rozwiązaniem, ze względu na mniejsze środki, które zgromadzi się. Będzie to też niesprawiedliwość. Dlaczego tylko Kibice z C mają finansować projekty, z których korzystać będą później wszyscy Wiślacy ? Każdy Wiślak ma swoje prawa, ale i obowiązki.

Czyli to w gruncie rzeczy nie moja sprawa. Zwracam honor.
masz rację, zaoszczędziłeś parę złotych, będziesz mógł w spokoju kupić kiełbachę lub browara w Biedronce...Jak niewiele potrzeba niektórym do szczęścia..

Cóż mogę dodać: prawdziwy z Ciebie fanatyk
mi przynajmniej zależy na przyszłości Wisły Kraków. Nie mam na wszystko w.....e...
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 05.03.2014 o godz. 14:30.
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 05.03.2014, 14:31
Bo u nas już tak jest, gdy jest oprawa z racami to wszyscy robią słit focie, żeby się nimi pochwalić na fejsie. Do oprawy się nie dorzucą, ale zdjęcia na jej tle robią jako pierwsi.

Jak powstanie pomnik Henryka Reymana (a powstać musi choćby Bednarz ze Smudą mieli stracić posadę) to wszyscy polecą robić sobie zdjęcia na jego tle, choć co 5 osoba się na niego zrzuciła.

My się nie możemy patrząc na zarząd.. patrzono się wiele lat w TS Wisła i doprowadzono go do bankructwa. Do roboty wzięli się kibice i powoli wraca normalność. Gdyby nie to prawdopodobnie kilkanaście zasłużonych sekcji przeszłoby do historii, a setki sportowców przeniosłoby się do innych klubów - z bólem serca trenować. Powstały nowe sekcje, najnowocześniejsza siłownia w Krakowie, nowa restauracja i klub zaczyna realnie zarabiać. A to dopiero początek. Wszystko rękoma kibiców, którzy wy.......ili z TS-u najemników i tych, którzy na Wiśle zarabiali olbrzymie pieniądze, a nic dla tego klubu nie zrobili.

Wisła SA przez lata nie potrafiła zbudować choćby pubu na stadionie... a gdzie muzeum czy pomnik.
Jak Smuda mówi, że nie warto się dogadywać z kibolami, którzy chcą zbudować pomnik dla Reymana to o czym my w ogóle dyskutujemy.
Nie może jakiś Smuda wycierać sobie mordy Reymanem.. na to nie było i nie będzie pozwolenia. Żaden trener 20 innych klubów nie będzie decydował o tym czy kibice mogą postawić pomnik dla legendy ukochanego klubu.
A jeszcze niedawno Smuda sam prosił tych kiboli o miłe przyjęcie.. obłuda niesamowita.
Ostatnio edytowane przez element : 05.03.2014 o godz. 14:47.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 05.03.2014, 14:41

Tamten osobnik na ostatnim meczu na R22 był pewnie na G4 lub G5...
Dlatego pytam, bo jeśli nie zasiada na C, to gówno powinna go obchodzić ta złotówka. Podobnie jak i resztę oszołomów szczekających w tym temacie.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 05.03.2014, 14:53
I ty mi domin_czyzyny potrafiłeś mi parę dni temu wyrzucić, że jest lewusem (homo sovietus) i z prawicowymi poglądami nie mam nic wspólnego, a sam od dłuższego czasu w tym temacie chcesz zmusić ludzi do oddawania złotówki z każdego biletu na szeroko rozumiane cele kibicowskie nieważne czy chcą tego czy nie. To niby ta skrajna prawica i wolność wyboru?

Dla mnie to typowa komuna jak taki ZUS. Też wmawiają ludziom, że to przecież dla ich dobra. Albo jeszcze lepszy przykład - akcyza w benzynie.

No przecież to jakieś jaja. To jest dopiero komusze myślenie. Skoro po dobroci się nie składają to ich do tego zmusimy.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 05.03.2014 o godz. 14:56.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 05.03.2014, 14:54
Że tak zapytam.

Złotówka od biletu dotyczyła tylko i wyłącznie kibiców z sektora C, dobrze pamiętam?
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 05.03.2014, 14:57
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
I ty mi domin_czyzyny potrafiłeś mi parę dni temu wyrzucić, że jest lewusem (homo sovietus) i z prawicowymi poglądami nie mam nic wspólnego, a sam od dłuższego czasu w tym temacie chcesz zmusić ludzi do oddawania złotówki z każdego biletu na szeroko rozumiane cele kibicowskie nieważne czy chcą tego czy nie. To niby ta skrajna prawica i wolność wyboru?

Dla mnie to typowa komuna jak taki ZUS. Też wmawiają ludziom, że to dla ich dobra.

No przecież to jakieś jaja.
dla dobra WISŁY KRAKÓW poświęcenie 1 zł od biletu nie jest niczym złym. To obowiązek każdego Wiślaka, który przychodzi na stadion na R22. Z tego obowiązku zwolniłbym jedynie kibiców gości. Jeśli nie będziesz chciał wspierać Wisły Kraków, to po prostu przestaniesz chodzić na mecze (jeśli w ogóle chodisz na nie). Tak jak pisałem, bycie Wiślakiem do czegoś zobowiązuje. Mamy swoje obowiązki, które musimy zacząć realizować.

Każdy przypadek należy traktować indywidualnie, o tym była rozmowa.

Demagogią jest porównywanie poświęcenie ok. 10 zł/rundę przez każdego kibica do opłat na ZUS, który "pobiera" z naszych zarobków około 45 %. Czyli to kasa liczona w tysiącach złotych miesięcznie.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 05.03.2014 o godz. 15:04.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 05.03.2014, 15:03
dla dobra WISŁY KRAKÓW poświęcenie 1 zł od biletu nie jest niczym złym. To obowiązek każdego Wiślaka, który przychodzi na stadion na R22. Z tego obowiązku zwolniłbym jedynie kibiców gości. Jeśli nie będziesz chciał wspierać Wisły Kraków, to po prostu przestaniesz chodzić na mecze (jeśli w ogóle chodisz na nie). Tak jak pisałem, bycie Wiślakiem do czegoś zobowiązuje. Mamy swoje obowiązki, które musimy zacząć realizować.

Każdy przypadek należy traktować indywidualnie, o tym była rozmowa.

Demagogią jest porównywanie poświęcenie ok. 10 zł/rundę przez każdego kibica do opłat na ZUS`u, który "pobiera" z naszych zarobków około 45 %. Czyli to kasa liczona w tysiącach złotych miesięcznie.

Oczywiście, ze tak jest. Ja zawsze dorzucam się do oprawy (i to kwotą większa niż 1 zł), tyle, że do tej pory nikt mi nie kazał tego robić, a był to jedynie gest mojej dobrej woli. O tym mowa.

Jako osoba o poglądach prawicowych brzydzę się wszelkiego nakazami czy przymusem dzielenia się z innymi, a to byłby jeden z takich. Tyle.

EDIT: Przepraszam, ale pier**lisz jak politycy przed wprowadzeniem nowego podatku. Wtedy też padają słowa o wyższej sprawie, solidarności społecznej, obowiązkach każdego Polaka wobec rodaków blablabla. Myślenie rodem z komuny.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 05.03.2014 o godz. 15:06.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 05.03.2014, 15:07
Oczywiście, ze tak jest. Ja zawsze dorzucam się do oprawy (i to kwotą większa niż 1 zł), tyle, że do tej pory nikt mi nie kazał tego robić, a był to jedynie gest mojej dobrej woli. O tym mowa.

Jako osoba o poglądach prawicowych brzydzę się wszelkiego nakazami, a to byłby jeden z takich. Tyle.

EDIT: Przepraszam, ale pier**lisz jak politycy przed wprowadzeniem nowego podatku. Wtedy też padają słowa o wyższej sprawie, solidarności społecznej, obowiązkach każdego Polaka wobec roadków blablabla. Myślenie rodem z komuny.
pozostaniemy przy osobnych zdaniach. Mamy takie prawo. Dla mnie dobro Wisły Kraków jest nadrzędnym celem jeśli chodzi o inicjatywy kibicowskie. Ta jest jedną z najlepszych.

Jak kładę na szali:
- Muzeum Wisły Kraków
- Pomnik henryka Reymana
- grafy wewnątrz stadionu

A z drugiej strony:
- płacze i lamenty "kibiców Wisły Kraków", że nie mają wolności i są zmuszani do płacenia na TAKIE PRJEKTY.

To oczywistym jest, że projekty są najważniejsze, a płaczki popłaczą popłaczą, a i tak przyjdą na Derby lub/i na Legiunie...

I nie porównuj już opłaty 1 zł/od bilety do tysięcy złotych odprowadzanych co miesiąc do ZUS`u.

EDIT do poniżej: nie, podatki są elementem państwa, obowiązkiem obywatela wobec Państwa i starszych pokoleń. Płacę duże podatki, przyznam niezbyt chętnie, ale jednak ze zrozumieniem. Nie płaczę z tego powodu. I jeszcze jedno. Dlaczego mi mają dać ? Ja jestem jednym z kibiców, więc w sumie domagam się wprowadzenia opłaty na rzecz Wisły także ode mnie. To ja domagam się, aby ode mnie brali, a nie mi coś dawali. Nie będę uczestniczył w podziale tych pieniędzy, nie będę miał żadnych osobistych przywilejów z tego powodu.

Czyli masz poglądy lewicowe. Oczywiście mowa tutaj o sferze ekonomicznej.
Nie masz racji. Ale zostawmy to, ponieważ nie jest to temat dyskusji. My rozmawiamy o rozwoju i przyszłości Wisły Kraków.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 05.03.2014 o godz. 15:28.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 05.03.2014, 15:09
pozostaniemy przy osobnych zdaniach. Mamy takie prawo. Dla mnie dobro Wisły Kraków jest nadrzędnym celem jeśli chodzi o inicjatywy kibicowskie. Ta jest jedną z najlepszych.

I nie porównuj już opłaty 1 zł/od bilety do tysięcy złotych odprowadzanych co miesiąc do ZUS`u.
Czyli do jakieś kwoty masz poglądy lewicowe, powyżej już prawicowe, tak?

Czy może jak zabierają komuś, żeby dać Tobie to lewactwo jest spoko. Ale jak zabierają Tobie, żeby dać innym to wtedy prawica i liberalizm, tak?

EDIT do poniżej: nie, podatki są elementem państwa, obowiązkiem obywatela wobec Państwa i starszych pokoleń. Płacę duże podatki, przyznam niezbyt chętnie, ale jednak ze zrozumieniem. Nie płaczę z tego powodu.
Czyli masz poglądy lewicowe. Oczywiście mowa tutaj o sferze ekonomicznej. Dla mnie koniec tematu bo teraz rozumiem skąd twoja żądza sięgania do kieszeni innych obywateli/kibiców.

I jeszcze jedno. Dlaczego mi mają dać ? Ja jestem jednym z kibiców, więc w sumie domagam się wprowadzenia opłaty na rzecz Wisły także ode mnie. To ja domagam się, aby ode mnie brali, a nie mi coś dawali. Nie będę uczestniczył w podziale tych pieniędzy, nie będę miał żadnych osobistych przywilejów z tego powodu.
Na poważnie to napisałeś? Naprawdę nie rozumiesz? Naprawdę muszę ci to wytłumaczyć?
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 05.03.2014 o godz. 15:25.
Odpowiedz cytując
GrzegorzTS
Member

Stary 05.03.2014, 16:02
c. napisał(a):Wyświetl post
W jeden mecz udało się zebrać ok 6 tyś. podpisów pod petycją złotówki od biletu więc i bez Twojej pomocy GrzegorzuTS sobie poradzimy, a z pomocą Wiślackiego Smoka: http://www.youtube.com/watch?v=mDsumEfxi2c

Priorytetowe działania w przypadku "złotówki od biletu":

PS.
Zbiórki na stadionie prowadzone przez kibiców są rozliczane z miastem. To tak jakby zbiórka na TS nie była rozliczana..
Wielokrotnie były podawane kosztorysy opraw (nawet koszt zakupu.. puszek farb).
Dobra oprawa to czasem koszt 15-20 tys. złotych. A można zrobić też za 7 tyś.
Nie wiem na jakie strony zaglądasz, ale widocznie nie na www.kibicewisly.pl stąd masz błahe pojęcie o wielu sprawach.
Wielokrotnie na ich forum ludzie nie mogli doprosić się podsumowania kosztów oprawy,sprawdz sobie archiwum i policz ile razy w ciągu ostatniego roku podali kosztorys opraw.
Masz wgląd do rozliczenia z miastem? jak nie masz to najpierw sobie sprawdz jak wygladają takie rozliczenia skwk a następnie podpieraj się tekstem jak skwk rozlicza się z miastem.Wiem jak kiedyś wydawano tam kase bo właśnie z tych powodów zrezygnowałem z działań na ich rzecz i znam kilka osób które kiedyś nalezały tam ale odpuściły sobie po zmianie osób"decyzyjnych" w tym stowarzyszeniu.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 05.03.2014, 16:25
Dlatego pytam, bo jeśli nie zasiada na C, to gówno powinna go obchodzić ta złotówka. Podobnie jak i resztę oszołomów szczekających w tym temacie.
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Że tak zapytam.

Złotówka od biletu dotyczyła tylko i wyłącznie kibiców z sektora C, dobrze pamiętam?
Gdzie jest napisane że chodzi wyłącznie o złotówkę od biletu na C?
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 05.03.2014, 16:45
Sugerujesz, że wyższość jednego kibica nad drugim polega na zajmowanym miejscu na stadionie ? Jednego jestem pewne, że niektórzy z C mają wyższego ego, a wynika to tylko z samego faktu, że tam zasiadają.
Abstrahuje od tego czy SKWK walczy w "słusznej" sprawie czy nie.

Nie podoba mi się to, że na stronie stowarzyszenia pojawiają się artykuły wciskające ludziom ciemnotę i nie prawdę.
Strzelam również, że osoba lub osoby odpowiedzialne za to udzielają się teraz w tym temacie podnosząc chwytliwe postulaty.

Intuicja podpowiada mi, że w tym wszystkim nie chodzi o muzeum, pomnik, oprawy czy kibiców. Kto myśli samodzielnie czyli nie powiela opinii innych może dojść do jakiś tam wniosków bo szukać nie trzeba daleko.
Odpowiedz cytując
c.
Senior Member

Stary 05.03.2014, 16:55
Wielokrotnie na ich forum ludzie nie mogli doprosić się podsumowania kosztów oprawy,
Wiedzac kto wypowiada sie na tym forum i jaki planuje tam klimat twierdze, ze mocno naciagasz o jakims proszeniu, placzu.. tam byle kto z ulicy zarejestrowac sie nie moze, w wyniku czego na tym forum jest moze 1% pokemonow. 99% pozostalych popiera race, oprawy, zbiorki, zlotowke od biletu i nikt nie robi problemu z powodu takich pie.r.dol jak "ile kosztowaly linki do sektorowki".

Czemu na tutejszym forum juz nikt sie nie wypowiada, a dzial "Armia Bialej Gwiazdy" wisi pusty od wielu lat? bo wszyscy sa na forum SKWK.
I nie dziwota.. przeciez to co sie tutaj wyprawia i wypisuje przechodzi ludzkie pojecie. I stad powstalo alternatywne forum gdzie nikt nie wyzywa kibicow od bandytów, ktorzy chca wlasnymi rekoma postawic muzeum czy pomnik dla Reymana.

Cytat:
Wiem jak kiedyś wydawano tam kase bo właśnie z tych powodów zrezygnowałem z działań na ich rzecz i znam kilka osób które kiedyś nalezały tam ale odpuściły sobie po zmianie osób"decyzyjnych" w tym stowarzyszeniu.
Biorac pod uwage fakt, ze prezesem SKWK jest ta sama osoba od blisko 8 lat, ktora jednoczesnie prowadzi duza firme i jest w zarzadzie TS Wisla gdzie pelni funkcje wiceprezesa ds. sportowych to twierdze, ze znow mocno naciagasz.. miales wtedy 18 lat i watpie bys znal jakies osoby co znaly osoby, ktore znaja osoby decyzyjne .. zreszta obserwujac twoje posty n/t SKWK widac ze nie jestes ogarniety, a jak nie wiesz kim jest GJ. z forum SKWK to tym bardziej mnie to utwierdza w tym przekonaniu.

W SKWK moze nalezec kazdy.. kazdy sie moze do SKWK zapisac wiec pisanie, ze nalezaly do SKWK i niby wszystko wiedzą znow jest naciagane.. bo w SKWK jest zarejestrowanych kilkanascie tysiecy kibiców, ale 98% nie uczestniczy w spotkaniach "decyzyjnych" itp.
Ostatnio edytowane przez c. : 05.03.2014 o godz. 17:07.
Odpowiedz cytując
master17
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 05.03.2014, 17:00
W czym macie problem z tą złotówką ? Można zrobić tak, że klub widzi później fakturki na co poszły pieniądze itp i przy ewentualnych wałach odciąć od koryta. Taka możliwość jest jak najbardziej do ogarnięcia. Wiadomo każdy kij ma dwa końce, ale mało razy klub robił nas w uja ?
Odpowiedz cytując
GrzegorzTS
Member

Stary 05.03.2014, 18:28
c. napisał(a):Wyświetl post
Wiedzac kto wypowiada sie na tym forum i jaki planuje tam klimat twierdze, ze mocno naciagasz o jakims proszeniu, placzu.. tam byle kto z ulicy zarejestrowac sie nie moze, w wyniku czego na tym forum jest moze 1% pokemonow. 99% pozostalych popiera race, oprawy, zbiorki, zlotowke od biletu i nikt nie robi problemu z powodu takich pie.r.dol jak "ile kosztowaly linki do sektorowki".

Czemu na tutejszym forum juz nikt sie nie wypowiada, a dzial "Armia Bialej Gwiazdy" wisi pusty od wielu lat? bo wszyscy sa na forum SKWK.
I nie dziwota.. przeciez to co sie tutaj wyprawia i wypisuje przechodzi ludzkie pojecie. I stad powstalo alternatywne forum gdzie nikt nie wyzywa kibicow od bandytów, ktorzy chca wlasnymi rekoma postawic muzeum czy pomnik dla Reymana.

Biorac pod uwage fakt, ze prezesem SKWK jest ta sama osoba od blisko 8 lat, ktora jednoczesnie prowadzi duza firme i jest w zarzadzie TS Wisla gdzie pelni funkcje wiceprezesa ds. sportowych to twierdze, ze znow mocno naciagasz.. miales wtedy 18 lat i watpie bys znal jakies osoby co znaly osoby, ktore znaja osoby decyzyjne .. zreszta obserwujac twoje posty n/t SKWK widac ze nie jestes ogarniety, a jak nie wiesz kim jest GJ. z forum SKWK to tym bardziej mnie to utwierdza w tym przekonaniu.

W SKWK moze nalezec kazdy.. kazdy sie moze do SKWK zapisac wiec pisanie, ze nalezaly do SKWK i niby wszystko wiedzą znow jest naciagane.. bo w SKWK jest zarejestrowanych kilkanascie tysiecy kibiców, ale 98% nie uczestniczy w spotkaniach "decyzyjnych" itp.
Sprawdz sobie archiwum w temacie najbliższy mecz na waszym forum skwk i zapewniam Cię,że znajdziesz tam kilka wpisów osób które nie były zadowolone ,że nie ma podsumowania finansowego opraw.
Pisząc zmiana osób decyzyjnych w skwk nie miałem na myśli waszego prezesa bo on ma mały wpływ na pieniądze zbierane na meczach,a pieniędzmi dysponują równiez osoby które formalnie nie należą do skwk a mimo to mają wpływ na stowarzyszenie,myślę,że dobrze wiesz o kim piszę.I właśnie z powodu takich osób nie popieram zmuszania do przekazywania złotówki od biletu.
Odpowiedz cytując
c.
Senior Member

Stary 05.03.2014, 18:39
Znajdz i wklej. To, ze ktos miedzy wierszami zapytal kulturalnie czy moga byc podane koszty to jeszcze nic zlego, tyle, ze Ty to tak napisales jakby sie ktos oburzal i problemy z tego powodu robil. Ultrasi nieraz maja taki zapierdziel ze wszystkim, ze po prostu nie ma na to czasu. Tygodniami przygotowywuja oprawe, nie spia po nocach, od samego rana w dniu meczu rozkladaja kartony itp i sa tak wyjebani, ze godzine pozniej stoja pod gniazdem i nie maja sily dopingowac. Robili rozliczenia wielu opraw, i wystarczy sobie je porownac z oprawami jakie dalej sa prezentowane, koszta przeciez sie duzo nie zmieniaja.

To nie jest moje forum, i nikt nie jest moim prezesem,ja nie jestem nawet zapisany do SKWK, tylko dlatego, ze korzystam z tych samych znizek majac karte TS Wisla. Z niektorymi jest ten problem, ze jak ktos ma podobne zdanie co SKWK to znaczy ze jest z SKWK.. ale wiem kto stoi na gorze SKWK (m.in. goscie, ktorzy za darmo remontowali m.in. hale Wisly (w sensie robily to ich prywatne firmy), czy dziewczyny, ktore nie opuscily meczu wyjazdowego od 15 lat. Teraz calkowicie oddali sie pomocy dla TS Wisla i dlug z kilkunastu milionow, potrafiono zmniejszych o 3 miliony w krotkim czasie! dzięki kibicom. W TS Wisla byl taki burdel ze stara restauracje U Wislakow prowadzila taka panienka co roz.......ila wnetrze i ukradla trofea Wisly itp uciekajac z Reymonta.. goscie brali gadzety na abonament, ktore potem sprzedawali, a dlug sie powiekszal, dopiero wjazd kibicow oczyscil klub z niepotrzebnego scierwa i klub coraz lepiej funkcjonuje.

I nikt nie zmusza do przekazywania zlotowki od biletu, kazdy bez zmuszania mogl zlozyc podpis pod petycją.. w JEDEN mecz zebrano 7 000 podpisow (!). I to jest glos tych 7000 kibicow. Choc gdyby nie przygranie w chuja klubu to tych podpisow byloby zdecydowanie wiecej. W zasadzie wystarczy, zeby C zlozylo podpis i jakos damy rade. Choc z innych sektorow w tym piknikowych tez skladano podpisy.

zarząd potrafi wyremontowac na blysk pomieszczenia dla vipow, serwujac im pojedyncza malze warta 500 zl, ale o budowie muzeum nie mysla, a przede wszystkim postawieniu pomnika dla Reymana. Pomnik dla niego to priorytet! Lezy jakis kamyk, ktory postawiono 40 lat temu.
Ostatnio edytowane przez c. : 05.03.2014 o godz. 18:52.
Odpowiedz cytując
c.
Senior Member

Stary 05.03.2014, 18:53
Skybox, VIP, jeden ch..

malze w przenosni, przeciez nie podaja tam hot-dogow za 7 zl.

Ale jak widac nie powstanie... dlatego skunksy maja prawo dac wybor kibicom , ktorzy skrzykneli sie w 7 000 glow i ZADAJA by ich bilety podrozaly o zlotowke. maja do tego prawo. to nie jest zaden haracz tylko glos kibicow w liczbie 7000 glow. A jak bedzie trzeba to bedzie ich 10.000.
Ostatnio edytowane przez c. : 05.03.2014 o godz. 18:55.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 05.03.2014, 20:52
A może brak zrozumienia potrzeb Wisły? O tym rozmawiajmy, bo to jest sedno sprawy.
Odpowiedz cytując
Krotochwila
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 05.03.2014, 21:06
Bardzo krytycznie oceniam większość działań Bednarza ale w tym przypadku ma moje pełne poparcie.
SKWK zwyczajnie nie jest odpowiedzialnym, dojrzałym partnerem do rozmowy. A te listy i odezwy, które smażą co kilka miesięcy są na tak infantylnym poziomie, że dobitnie to potwierdzają.
Zresztą takie dyskusje toczymy tu co kilka miesięcy. Z podobnym skutkiem. Czyli żadnym.
Ja do puszki nie wrzucam od dawna, niech swoje kompleksy chłopki w czerni leczą za własną kasę.
vel HatefulRespect
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 05.03.2014, 22:09
m.in Urząd Skarbowy

czekamy na na ripostę do postów kolegi C. i mojego...

czekamy na argumenty, które potwierdzą tezę o nierozliczaniu się ze zbiórek, cytaty odnośnie notorycznego oburzania się kibiców ze strony SKWK oraz dowody na to że "rzekomi nieznajomi" korzystają ze zbiórek na oprawy.
Jeśli masz coś ciekawego, a zwłaszcza konkretnego, nam do zaprezentowania, to słuchamy: Prosimy konkrety suche twarde dane, liczby, cytaty, zdjęcia, itp. a nie fantazje wymyślone przez twoich kolegów z wislaportal
Oczernić to można każdego i jest to domena głównie przeciwników, którzy mają w tym swój interes. Chciałbym, aby żydowskie metody siania propagandy nie były tolerowane bez względu na wszystko. Rozmawiamy mając argumenty, a swoje przekonania, (bo ....a ja mam takie, to ....a wszyscy muszą mieć takie jak ja) to proszę zostawić dla siebie i w szczególności zarzuty o manipulowaniu.
Ostatnio edytowane przez palikot : 05.03.2014 o godz. 23:26.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 05.03.2014, 22:12
Krotochwila napisał(a):Wyświetl post
Bardzo krytycznie oceniam większość działań Bednarza ale w tym przypadku ma moje pełne poparcie.
SKWK zwyczajnie nie jest odpowiedzialnym, dojrzałym partnerem do rozmowy. A te listy i odezwy, które smażą co kilka miesięcy są na tak infantylnym poziomie, że dobitnie to potwierdzają.
Zresztą takie dyskusje toczymy tu co kilka miesięcy. Z podobnym skutkiem. Czyli żadnym.
Ja do puszki nie wrzucam od dawna, niech swoje kompleksy chłopki w czerni leczą za własną kasę.

Ale zajebistym oprawom robisz zdjęcia ,co nie ?
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 05.03.2014, 22:40
Krotochwila napisał(a):Wyświetl post
Ale jakim dojrzałym partnerem jest Bednarz? Bo ładnie oświadczenie napisał? W którym stwierdził, że 6 000 osób wygląda na takich co mogą stworzyć zagrożenie? Weź nie gadaj bzdur proszę cię.

Jacek Bednarz napisał:
Cytat:
Organizator meczu piłki nożnej lub podmiot przez niego uprawniony do dystrybucji odmawia sprzedaży biletu wstępu lub innego dokumentu uprawniającego do przebywania na nim::
(...)
3) osobie, co do której zachodzi uzasadnione podejrzenie, że w miejscu i w czasie trwania imprezy masowej może stwarzać zagrożenie dla bezpieczeństwa imprezy masowej.
To jest według ciebie dojrzałe stanowisko? U 6000 osób zachodzi podejrzenie uzasadnione? To jest jawne naginanie prawa, takie samo, jak naginanie prawa jest poprzez sektorówki i zamaskowanie twarzy.
Tylko akurat w mniemaniu Bednarza to jest dla ciebie ok. ale w mniemaniu kibiców już infantylne. W twoim mniemaniu klub może buble prawne i luki prawne wykorzystywać, kibice nie... Równi i równiejsi?

Tak właśnie PR i wszystkie metody reklamy wizerunku mącą ludziom w głowach. Jesteś tego dobitnym przykładem. Wystarczy ładnie napisać.
Ostatnio edytowane przez palikot : 05.03.2014 o godz. 22:44.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów