The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.02.2014, 11:56
sanderuss napisał(a):Wyświetl post
Tutaj tekst o tym czy "jezyk ukrainski" naprawde istnieje -> http://www.rp.pl/artykul/40,805272-C...ukrainski.html
W jakim celu cytujesz artykuł sprzed 2 lat? Czyżbyś chciał udowodnić, że Ukrainy nie ma, albo że nie różni się nic, a nic względem Polski, czy Rosji?
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 26.02.2014, 12:42
Cytat:
I pozamiatal Winniczek. Najbardziej mi sie podobalo jak Tyma uciekal przed odpowiedzia o Wolyn.
Od 1:45
http://www.youtube.com/watch?v=crRYWwT9-wE

Przecież ten Tyma to zwykły cwel... Z takimi ludźmi nie ma co dyskutować bo to tak jakby ze Stalinem czy Hitlerem debatować czy warto mordować Polaków, Żydów itd. Takich ludzi się izoluje od społeczeństwa dla dobra ogółu.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 26.02.2014 o godz. 18:18.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
wiesniak84
Guest

Stary 26.02.2014, 13:08
Od siebie dodam tylko, ze czesto za malolata bywalem w Sahryniu, o ktorym Tyma mowil bo tam mieszkali moi dziadkowie. Tam sie Ukraincow bali bardziej niz Niemcow a niektorzy mieli to szczescie(jak moi dziadkowie) ze zanim UPA przejela ta wies, zostali wywiezieni przez hitlerowcow do roboty w Niemczech.
cpc
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 26.02.2014, 13:13
http://www.kresy.pl/publicystyka,opi...upacja-ukrainy

Cytat:
Gdyby nie Królestwo Polskie, nie byłoby Ukrainy i Ukraińców. Przy czym warto zaznaczyć, że pod tym drugim pojęciem, do końca istnienia dawnej Rzeczpospolitej rozumiano nie naród, ale mieszkańców Ukrainy. Polski szlachcic zamieszkujący Ukrainę nazywał się Ukraińcem[11]. Dopiero dużo później, po rozbiorach Polski, uformowano naród ukraiński, który zaczął rościć pretensje do ziem, które nigdy Ukrainą nie były. Efektem tego było między innymi ludobójstwo na Wołyniu w czasie II Wojny Światowej.
Zdaję sobie sprawę, że to, co tu piszę będzie szokiem dla większości Ukraińców. Piszę to jednak nie w tym celu, by wypominać Ukraińcom okupację Krymu i moralnie usprawiedliwiać rozpad państwa. Piszę to po to, by właśnie dzisiaj, w sytuacji, gdy część obecnego terytorium państwa ukraińskiego grozi odłączeniem się od reszty, skłonić Ukraińców do refleksji. Może wówczas przyjmą jeden standard oceniania historii. Jeśli Krym uważają za integralną część swojego kraju; jeśli uważają, że nie są jego okupantami, to dlaczego za okupantów Ukrainy uważają Polaków? A jeśli sądzą, że Polska okupowała (a nawet wciąż okupuje etniczną) Ukrainę, to jakie mają moralnie prawo do utrzymania w swoich granicach Krymu?
emj10
Senior Member

Stary 26.02.2014, 13:26
Portal kresy.pl delikatnie mówiąc nie zapisał się złotymi zgłoskami przez ostatnie miesiące.
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 26.02.2014, 13:28
Dobry wywiad z Sikorskim w GW.

Ukraińskie porozumienie odebrało inicjatywę Janukowyczowi i Rosji. Dlatego teraz w Moskwie się wściekają.

Parę osób wyciąga tu jakieś zakurzone materiały. Może określilibyście w jakim celu bo nie rozumiem stanowiska (prorosyjskie?). Myślałem że interesuje nas polski interes narodowy, który moim zdaniem jest z zasady sprzeczny z rosyjskim.
c.d.n.
cpc
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 26.02.2014, 13:29
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Portal kresy.pl delikatnie mówiąc nie zapisał się złotymi zgłoskami przez ostatnie miesiące.
Co konkretnie w tym artykule jest nie tak wg Ciebie?
emj10
Senior Member

Stary 26.02.2014, 13:30
Chodziło o zmianę frontu w ostatnim czasie po wcześniejszym zwróceniu uwagi przez pewną organizację.

Niestety pogubili się narodowcy w ostatnim czasie i interes Polski wiążą z jakimiś dziwnymi postawami w sprawach międzynarodowych.
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 26.02.2014, 13:31
W jakim celu cytujesz artykuł sprzed 2 lat? Czyżbyś chciał udowodnić, że Ukrainy nie ma, albo że nie różni się nic, a nic względem Polski, czy Rosji?
Nie, nic z tych rzeczy. Po prostu ciekawy artykul mowiacy o tym, ze jezyk Ukrainski jako taki jest pochodna polskiego i ruskiego. Czyli nawet polowylanie sie na "wielowiekowa" tradycje narodu ukrainskiego, jak to banderowcy mowia, jest powiedzmy sobie mocno naciagane. Nawet traktpowanie Cmielnickiego jako bohatera narodowego wydaje mi sie smieszne. Z tego co pamietam z lekcji historii to on prowadzil powstanie kozackow zaporoskich ktorych terytorium nijak ma sie do dzisiejszych roszczen Ukraincow. Potem zreszta samowolnie przekazal swoj Hetmanat Zaporoski w protektorat moskiewski razem z czescia ziem polskich vide unia perejaslawska (?).

Chodziło o zmianę frontu w ostatnim czasie po wcześniejszym zwróceniu uwagi przez pewną organizację.

Niestety pogubili się narodowcy w ostatnim czasie i interes Polski wiążą z jakimiś dziwnymi postawami w sprawach międzynarodowych.

Moglbys rozwinanc?

lazy napisał(a):Wyświetl post
Parę osób wyciąga tu jakieś zakurzone materiały. Może określilibyście w jakim celu bo nie rozumiem stanowiska (prorosyjskie?). Myślałem że interesuje nas polski interes narodowy, który moim zdaniem jest z zasady sprzeczny z rosyjskim.
Nie. Po prostu stwirdzenie, ze koncepcja inkorporacyjna Dmowskiego byla lepsza od "Miedzymorza" Pilsudskiego.
Ostatnio edytowane przez sanderuss : 26.02.2014 o godz. 16:42.
emj10
Senior Member

Stary 26.02.2014, 13:34
W takim razie po co ten artykuł skoro nic nie wnosił on do sprawy, a jak się zdaje byłeś już wcześniej "upewniony" co do braku "wielowiekowej" tradycji narodu ukraińskiego?

sanderuss napisał(a):Wyświetl post
Moglbys rozwinanc?
Które rozwinąć? Sprawa portalu kresy.pl była dosyć głośna po tym jak zmienił on optykę z antymajdanowej na promajdanową.

Nabrała tempa w momencie konfliktu z GP.
http://www.bibula.com/?p=73168
Ostatnio edytowane przez emj10 : 26.02.2014 o godz. 13:46.
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Stary 26.02.2014, 14:27
W takim razie po co ten artykuł skoro nic nie wnosił on do sprawy, a jak się zdaje byłeś już wcześniej "upewniony" co do braku "wielowiekowej" tradycji narodu ukraińskiego?

Ciekawy rzut historyczny, ot co. Moze ktos, kto bedzie chcial, dowie sie kilku rzeczy.

Które rozwinąć? Sprawa portalu kresy.pl była dosyć głośna po tym jak zmienił on optykę z antymajdanowej na promajdanową.

Nabrała tempa w momencie konfliktu z GP.
http://www.bibula.com/?p=73168
Ja osobiscie traktuje Kresy.pl bardziej jako jedno ze zrodel informacji, bynajmniej nie jedyne. Szczerze mowiac nie obchodzi mnie czy on ma optyke pro- czy antymajdanowska, ale fakty stricte historyczne.
Natomiast co do GP i portalu Niezalezna.pl to niestety rownia pochyla. Powoli rzetelne dziennikarstwo przeksztalca sie w PiSowska szechterowke.
emj10
Senior Member

Stary 26.02.2014, 14:40
Czyli traktując Kresy.pl jako jedno ze źródeł informacji wspierasz portal, który zachowuje się jak chorągiewka i wspiera raczej odwrotną koncepcję względem koncepcji interkorporacyjnej Dmowskiego, która była rzekomo lepsza od "Miedzymorza" Piłsudskiego?

Dzisiaj chociażby wrzucili to na jedynkę
http://www.kresy.pl/kresopedia,histo...morza-do-morza

Co do GP to oczywiście szkoda słów.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 26.02.2014 o godz. 15:00.
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Stary 26.02.2014, 15:56
Czyli traktując Kresy.pl jako jedno ze źródeł informacji wspierasz portal, który zachowuje się jak chorągiewka i wspiera raczej odwrotną koncepcję względem koncepcji interkorporacyjnej Dmowskiego, która była rzekomo lepsza od "Miedzymorza" Piłsudskiego?
Niekoniecznie trzeba wspierac co sie czyta. Z reszta zasada nr1 to poznac opinie po obu stronach "barykady", inaczej mozna sie latwo dac sie skolowac przy dzisiejszym poziomie propagandy i przeklaman.
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 26.02.2014, 17:38
Sytuacja na Krymie.
http://www.rp.pl/artykul/29,1089891-...po-plan-B.html
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Stary 27.02.2014, 08:16
Czyzby syndrom Rokity? Albo zamach niemieckiej stasi na mlodych,postepowych gwiazdorow polskiej polityki ktorym chca zlamac blyskotliwa kariere. Lemingi do boju, bronic osla z platformy!
http://fakty.interia.pl/swiat/news-p...ku,nId,1112694

Wiceprzewodniczący europarlamentu Jacek Protasiewicz został zatrzymany na lotnisku we Frankfurcie nad Menem - donosi niemiecki „Bild”. Polityk Platformy Obywatelskiej miał zachowywać się agresywnie i po pijanemu obrażać obsługę lotniska.

Do incydentu doszło w środę wieczorem. Według relacji "Bilda", Protasiewicz szedł po lotnisku, słaniając się na nogach i bełkocząc. Po chwili zabrał jednemu z pasażerów wózek bagażowy i pobiegł z nim do wyjścia. Został zatrzymany przez celnika, którego miał nazwać "Hitlerem" i "Nazistą". Do ludzi wokół zwracał się z pytaniem: "Czy byłeś kiedykolwiek w Auschwitz?".
Według świadka zdarzenia, po angielsku mówił też, że "jest z Unii Europejskiej".
Celnicy wezwali na miejsce policję. Jacek Protasiewicz początkowo nie chciał oddać się w ręce funkcjonariuszy, ale ostatecznie został skuty kajdankami i doprowadzony na komisariat.

Btw: Twierdzil ze jest z ue a nie z Polski, czyli jak tu nie wierzyc tezie, ze maja gleboko w d... polska racje stanu
Ostatnio edytowane przez sanderuss : 27.02.2014 o godz. 08:20.
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 27.02.2014, 09:56
Popełnił błąd. Powinien powiedzieć, że nazywa się Herr Protas i, że robi tyle dobrego dla Niemiec a jego przełożony Donald jeździ bez przerwy po odznaczenia do Berlina, które otrzymuje od samej Angelii Merkel, która jest bardzo zadowolona np. z tempa wykupu polskiej ziemi w woj. zachodniopomorskim.
emj10
Senior Member

Stary 27.02.2014, 10:25
Kolejny po Rokicie debil urządzający akty terrorystyczne na lotniskach, bądź w samolotach
DonaltTSSk
Senior Member

Od: 05.2013

Stary 27.02.2014, 11:43
Cytat:
Czym różnią się relacje Gazety Wyborczej w sprawach Wiplera i Protasiewicza?
1. Wipler pijany, o wypowiedź poprosiliśmy pana policjanta, pana socjologa, pana posła z innej partii, pana dziennikarza z naszej redakcji, wszystkich dookoła. Potem ewentualnie, po nakreśleniu narracji z każdej możliwej strony, może się wypowiedzieć pan Wipler.
2. Protasiewicz pijany, o wypowiedź poprosiliśmy Protasiewicza.

Proste? Banalnie proste. "Ciemny lud ma to kupić" za każdym razem.
https://www.facebook.com/zelaznalogika.net
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 27.02.2014, 12:12
Kolejny po Rokicie debil urządzający akty terrorystyczne na lotniskach, bądź w samolotach
Dobra dobra, Rokita chciał jedynie wsadzić płaszcz do szafki w klasie biznesowej, a fryce rozdmuchały aferę. Więc nie porównuj tego do awanturowania się nawalonego POwca po hali lotniska.

Choć takie zachowanie z twojej strony nikogo nie dziwi...

Zacznij teraz dyskutować o Rokicie to osiągniesz swój propagandowy cel klakierku...
Hej Nasz TS !!
emj10
Senior Member

Stary 27.02.2014, 12:50
Czyli wyrok już wydany przez sędziego Sądu Najwyższego Drozda?

Oskarżyć o magię, bądź wolnomularstwo i na stos
Ostatnio edytowane przez emj10 : 27.02.2014 o godz. 12:57.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.02.2014, 13:02
PO tyle mówiła i mówi o przyjaźni niemiecko-polskiej....

Życie po raz kolejny koryguje przekaz rządu!
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 27.02.2014, 13:21
Juz wiadomo dlaczego tak sie stalo :

Cytat:
Tam stał młody niemiecki celnik. Był jakoś tak, powiedziałbym, młody niemiecki celnik, krótko ostrzyżony przypominający kibiców piłkarskich niż urzędnika państwowego. Ale okej, nie mam o to pretensji i żalu.
Ratunku, otaczaja nas kibole, w Polsce, w Niemczech a jutro w calym swiecie
emj10
Senior Member

Stary 27.02.2014, 15:32
Jakim trzeba być młodym pelikanem, aby łykać każde słowo Bilda, przy którym SE, czy Fakt to są opiniotwórcze źródła. Na szczęście to nie ja będę musiał wszystko odwoływać
Kandzior
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 27.02.2014, 19:17
Jakim trzeba być młodym pelikanem, aby łykać każde słowo Bilda, przy którym SE, czy Fakt to są opiniotwórcze źródła. Na szczęście to nie ja będę musiał wszystko odwoływać
Otóż to! Nawet jeśli to pozdrowienie hitlerowskie padło to łatwo jest wyciągnąć zwrot z kontekstu, a jak obywatel Niemiec mówi do Polaka 'Raus' to powinno każdego ruszyć. Dla Polaka to robi różnicę, no chyba.., że ktoś jest 'Europejczykiem' nie Polakiem, to wtedy takie 'raus' to zwrot po niemiecku jak każdy inny.
63624
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 27.02.2014, 21:05
Wybiórcza chyba postanowiła udupić Protasiewicza, bo znalazł się świadek:

Cytat:
Relacja świadka: Protasiewicz był mocno pijany i chamski

- Widziałem, jak Jacek Protasiewicz w bezczelny sposób wyrywa innemu mężczyźnie wózek na bagaż. Od tego zaczęła się cała awantura - twierdzi Mariusz Zacharski, polski robotnik, który był świadkiem wtorkowych wydarzeń na lotnisku we Frankfurcie.

Jacek Harłukowicz: Zadzwonił pan do "Gazety", bo był pan świadkiem zdarzenia z udziałem europosła Jacka Protasiewicza na lotnisku we Frankfurcie.

Marcin Zacharski: Nie wiedziałem wtedy, że to poseł. Nie znam go. Od ośmiu lat mieszkam w Vancouver.

Co pan robił we Frankfurcie?

- W części wspólnej lotniska czekałem na grupę osób z całego świata, z którą później leciałem do Kataru. Pracuję tam jako majster na budowie lotniska w Dausze.

Jak wyglądało całe zajście?

- Na pewno nie tak, jak to przedstawia pan poseł. Zacznijmy od tego, że z pewnością był po wpływem alkoholu. Nie były to na pewno dwie buteleczki wina z pokładu. Człowiek po takiej ilości wina tak się nie zachowuje.

A jak się zachowywał?

- Nie przewracał się, jak to opisał "Bild", ale był pijany. I to mocno. To, co opowiada teraz, że wypił dwie małe buteleczki wina, to bzdura. Czuć było od niego alkohol. Potem w bezczelny sposób podszedł do jakiegoś mężczyzny - nie wiem, czy był to pasażer, czy ktoś z obsługi lotniska, i wyrwał mu po chamsku wózek na bagaże.

Protasiewicz twierdzi, że to był pracownik lotniska i że pchał przed sobą cały sznur wózków.

- Nie wiem, kim był ten człowiek. Wózek jednak z pewnością miał tylko jeden. A poseł mu go odebrał, po prostu wyrwał.

Co się działo potem?

- Gdy poseł załadował na wózek swoje bagaże, podszedł do niego bodajże celnik. Próbował z nim rozmawiać, ale poseł tylko machnął na niego ręką i chciał iść dalej w swoją stronę.

Nie poszedł?

- Nie, bo celnik zablokował mu jakoś ten wózek. Wtedy poseł podniesionym tonem zaczął tłumaczyć, że jest dyplomatą.

A pan to widział, słyszał? Gdzie pan wtedy był?

- Obok, jakieś 5 -7 metrów. Przystanąłem, żeby obejrzeć tę sytuację. Ciekawość po prostu.

Co było dalej?

- Za chwilę zjawił się patrol mundurowych. Poseł próbował gdzieś dzwonić. Nie wiem gdzie. Nagle, nie zauważyłem nawet, jak do tego doszło, na jego rękach znalazły się kajdanki. Ale wcześniej nie było żadnej przepychanki. Nie było wielkiej awantury. Nikt nikogo nie ciągał po ziemi. Choć obie strony, owszem, mówiły do siebie podniesionym tonem. Poseł wciąż mówił podniesionym tonem, że jest dyplomatą. Zachowywał się, jakby wszystko było mu wolno. Taki sobiepan. Ale policjanci nie byli agresywni. Sporo latam i widziałem już, jak potrafią potraktować pijanego pasażera. Wiem też, że niemieccy za Polakami nie przepadają. Ale to nie był ten typ.

Legitymował się paszportem dyplomatycznym?

- Nie widziałem. Z pewnością jednak nikt go nie popychał. Nikt nie krzyczał w jego kierunku "raus". Stałem wtedy naprawdę blisko. No chyba że szepnął mu to do ucha, to wtedy tak. Ale nie słyszałem też, żeby Protasiewicz mówił coś o Hitlerze i Auschwitz. To musiało być, kiedy już go zabrano.

Ile trwało całe zdarzenie?

- Nie więcej niż siedem minut. Potem poseł został wyprowadzony z hali lotniska. Nie wiem dokąd. O całej sprawie zapomniałem, dopóki dziś w polskim internecie nie natknąłem się na materiały o całej sprawie. Choć urodziłem się i wychowałem we Wrocławiu, nie miałem dotychczas pojęcia, kim jest Jacek Protasiewicz.

Mariusz Zacharski ma 49 lat. Pochodzi z Wrocławia, ale od dziewięciu na stałe mieszka w Vancouver. Od 1,5 roku pracuje jako majster na budowie portu lotniczego w mieście Ad-Dauha, stolicy Kataru. Jego kontrakt trwać będzie jeszcze trzy lata.

http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,3...tml#LokWrocTxt

Kaczor powinien Protasiewiczowi skrzynkę tych buteleczek wysłać.
"Jak rozpoznać komunistę? Cóż, jest to ktoś kto czyta Marksa i Lenina. A jak rozpoznać antykomunistę? To ktoś kto rozumie Marksa i Lenina." Ronald Reagan
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 27.02.2014, 21:19
Od początku było wiadomo że gość był nawalony jak świnia ale koledzy z partii oczywiście rżną głupa jak zawsze.

Trzeźwy człowiek nie robi bydła na lotnisku bo to niezbyt bezpieczne zajęcie ...
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 27.02.2014, 21:20
Członkowie brytyjskiej Izby Lordów w czwartkowej debacie nad Holokaustem wskazali na Polskę jako na największe z europejskich państw, które dotychczas nie uregulowało ustawowo kwestii restytucji mienia wobec spadkobierców ofiar Holokaustu.

Lord Wills zaznaczył, że zwrot mienia "to nie tylko przyznanie, że Żydom wyrządzono krzywdę, ale także zwrot ich dziedzictwa". Lord Bourne dodał, że "na Polskę należy wywrzeć presję, by wywiązała się z prawnych zobowiązań".

http://fakty.interia.pl/swiat/news-w...po,nId,1113672

Czyli już niedługo wasze ulice, nasze kamienice ...
Ostatnio edytowane przez heoij : 27.02.2014 o godz. 21:25.
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 27.02.2014, 21:33
Czyli rozumiem że Polakom nikt krzywdy nie wyrządził i nikt nie ma wobec nas żadnych zobowiązań, a w obozach na wieżyczkach stał pan Czesiek z Krzyśkiem z Gdowa a nie jakiś Applebaum czy Szechter.

Ja .......ę czemu ten cholerny rząd nie prowadzi kompletnie ŻADNEJ polityki zagranicznej.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 27.02.2014, 21:48
bo są skoncentrowani jak tu rozpisać kolejny przetarg na 600 baniek w ZUS`ie, jak kupić meble za 300 tys.do kancelarii, jak zaj..bać 150 parę mln z OFE, jak kierownika basenu zrobić ministrem sportu, jak zderegulować kolejne zawody i jeszcze w ch.j innych niezmiernie istotnych z punktu widzenia dbania o własną dupę interesów świń z wiejskiej.
piotrek06
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 27.02.2014, 22:01
A mnie ciekawi czemu w ogóle jakiś angol wypowiada sie na temat spraw Polsko-żydowskich które w żadnym wypadku nie dotyczą jego kraju( coś czuje że ci Willis i Bourne mają tatusiów o nazwiskach Zigenbaum albo Cymerman) a z tego co kojarzę z historii to my żydom jakiś znaczących krzywd nie wyrządziliśmy a mimo to jeden pajac i tak ich przeprosił.

PS. Ciekawe czemu nie zamierzają naciskać na poszukiwania i zwrot naszych przedwojennych dóbr kultury i dziedzictwa

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów