|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2013
Offline |
|
|
I tyle nie dawno było "zamieszania" zrobionego przez główne media (szkoda, że tak samo nie nagłaśniają afery korupcyjnej, która nie tak dawno wybuchła, czy handlu głosami za miejsca pracy posłów PO na Dolnym Śląsku), a dziś ostateczny wyrok :
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Dla mnie to jest właśnie głupota a nie naiwność. Bo jak można nazwać łykanie wszystkiego co poda "góra" i brak chęci dotarcia do alternatywnych źródeł wiedzy?
A, że głupi zmieni front jak mu dasz wybór. Nie wiem wielu głupich nadal będzie wolało socjal zamiast normalnego systemu bo głupi myśli, że jak mu dadzą to będzie miał więcej niż jak sam zarobi. A nie widzi tego, że najpierw żeby mu dać to mu zabierają. Nawet jeśli zamieni front to własnie z własnej głupoty bo tak jak łykał tematy o matce Madzi tak zacznie łykać tematy inne bo inaczej by zaczęła "góra" nadawać. I może ci ktoś powie, że wazniejsze Powstanie Styczniowe ale co z tego? Naprawdę dużo ludzi z mojego otoczenia podnieca się tą matką Madzi więc on ci na pokaz powie, że ważniejsze powstanie ale i tak będzie się interesował głupotami. Tu potrzeba rewolucji. Ludzi trzeba wychować w duchu patriotyzmu, jakichś wyższych wartości, skłaniać ich do myślenia, do życia na poziomie i wtedy zapewne się uda i za kilkadziesiąt lat można by mówić o mądrym pokoleniu Polaków. To się z dnia na dzień nie zmieni. Jak ktoś 20 czy 50 lat był głupi to i pewnie umrze jako głupiec ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Member
Od: 03.2013
Offline |
|
|
Taka ciekawostka
zastanawiam sie po co nam dostęp do morza "Na dziś polska flota to prawie 40 okrętów bojowych, 40 pomocniczych jednostek i kilkadziesiąt wojskowych śmigłowców oraz samolotów. Mamy m.in. dwie fregaty rakietowe, pięć okrętów podwodnych, tyle samo rakietowych i transportowo-minowych". |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kolejna wiadomość z cyklu i love UE:
http://finanse.wp.pl/kat,1033705,tit...wiadomosc.html Cytat:
Mówią, że Rosja zła, że na wschodzie reżimy, a czym jest UE jak nie tym samym? To jest jak więzienie, coś ci dadzą (dotacje) w czymś pomogą (otwarte granice) ale coś za coś i jeśli ci dajemy to też mamy prawo odbierać (ograniczenia co2, wędliny) i jebać za to tą bandę s....ysynów. Nie wiem dlaczego nawet na tym forum jest tak mało przeciwników UE, że nawet jeśli nie jesteście mocno pro Unijni to w sumie jest wam obojętna ta UE. Ten system trzeba "jebać" a nie być pro albo obojętnym! ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Największym plusem UE wg mnie są otwarte granice , co prawda to smutne ,ze młodzi Polacy muszą wyjeżdzać z Polski za chlebem , ale dzięki UE zarabiają godnie na obczyźnie ,zamiast zdychać z głodu w Polsce na bezrobociu albo zasiłku.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
Dlatego najpierw musisz zrozumieć że unia to szansa którą trzeba po pierwsze chcieć, a po drugie potrafić wykorzystać. I takich którzy chcą i potrafią ją wykorzystywać należy wybierać do władzy w Polsce, a nie płakać że wszyscy to złodzieje a potom biadolić że unia nas dyma. Wybrałeś dupowłaza bez charakteru na swojego przedstawiciela to do kogo masz pretensje. Ludzie muszą zrozumieć że wybory to sprawa zasadnicza i od nich zależy cała reszta. A po co? Skoro kmicic powiedział to musi tak być, reszta to pisowskie szczekanie. Młody wykształcony z dużego miasta zawsze zgadza się z kmicicem. I to właśnie sprawia ze jest młody i wykształcony, inaczej byłby oszołomem z ciemnogrodu. Co jest winny obywatel kiedy daje mu się takie alternatywy. Dla świętego spokoju ustawia sie w szeregu "inteligentnych" choćby wiedział ze to brednie. Czy to jest głupota? Moim zdaniem wygodnictwo, nic nie musi robić a jest cool i nowoczesny. Kiedy jednak rzeczywistość czyli realia dochodzą o głosu wszystko błyskawicznie się zmienia. Dużo nie trzeba, wystarczył tydzień po smoleńsku żeby ludzie pojęli jaką ciemnotę wciskano im na temat Lecha Kaczyńskiego. W każdym innym temacie byłoby tak samo. Dlatego Rydzyk nie dostaje multipleksu, bo malutki przeciek zawali każdą tamę. Wiec to co sie dzieje jest winą w zasadniczym stopniu medialnej propagandy, podatność ludzi jest zrozumiała. Smutna ale tak już jest.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 01.01.2014 o godz. 12:08.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Bul we wczorajszym orędziu mówił ze wszytsko idzie ku lepszemu w naszym Kraju,powstają dzieki Unii piekne autostrady...i że mamy od 25 lat wolność...i ze wogóle jest git
Ostatnio edytowane przez AYALA : 01.01.2014 o godz. 11:57.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
|
Cytat:
Po drugie na UE zgodzili się nie tylko Tuski ale i Kaczyńscy Po trzecie zostały podpisane pewne traktaty, umowy, które ograniczają nasze prawa i możemy UE podskoczyć Po czwarte, na razie tego nie widać ale jestem pewien, że z perspektywy czasu UE będzie oceniana jak ZSRR, czyli jako system totalitarny. Są zwolennicy UE, są ludzie, którzy są obojętni na UE i taks samo było za komuny. Też byli zwolennicy tego systemu i przeciwnicy. Czas pokazał, że to przeciwnicy ZSRR mieli rację a zwolennicy byli głupcami i naiwniakami. To samo będzie z UE, też po czasie się ludzie obudzą i przejrzą na oczy, że żyli w dyktaturze. UE jest fajna, taka jest propaganda, PRL też był fajny, miał same plusy - taka była propaganda. Historia lubi się powtarzać. Po piąte. Tak, już widzę jak PiS walczy z UE. Godzili się na TL, są zwolennikami UE ale jak przyjdzie co do czego to zaczną wreszcie o Polskę dbać...Nie rozumiesz tego, że oni nas tez wte maliny wpuścili, że dołożyli do tego łapy? Są równie winni tego co się dzieje jak te Tuski Po szóste, tak możemy podskakiwać UE, mamy w niej taką silną pozycję, że możemy wszystko. Jak Kaczyński powie nie to będzie tak jak chce no bo przecież w niepodległym państwie, które dało się wciągnąć w ten system jakiś prezydent, premier czy rząd tego państewka może więcej niż ich szefostwo z Berlina i Brukseli. Po siódme, szansą dla Polski jest silna Polska a nie jakaś śmierdząca UE, która trochę da, później to zabierze a do tego nałoży na nas kilka zakazów i nakazów, zniewoli nas. Jak okupant może być dla nas szansą? Chyba okupantowi chodzi o to żeby jak najmniej dać, jak najwięcej wziąć dla siebie i pod siebie tworzyć prawo? Nawet jeśli będziemy się stawiać to nam strzelą w pysk bo mają nad nami władzę i tyle. Cytat:
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 01.01.2014 o godz. 12:14.
![]()
drozd:
||
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
Tyle ze walczyć o swoje w unii może tylko POLSKI rząd, Który trzeba wybrać. Ty polskiego rządu nie wybrałeś i nie ma żadnego znaczenia na kogo głosowałeś. Liczą się efekty. I 65 % Polaków wreferendum jeżeli się nie mylę. Jakie prawa? W traktacie było coś o CO2 albo wędzonej kiełbasie? To jak będzie oceniana unia zależy o tego jak będzie funkcjonować, a to zależy od tego na co jej pozwolą członkowie czyli rządy państwowe. Orban jakoś może dbać o Węgrów on umów nie podpisywał? Nie widzisz b PiS nie rządzi przez takich jak ty. A ze twoja wyobraźnia jest tendencyjna to wyobrazić sobie też nie potrafisz. Kto ostatni podpisał TL i dlaczego? No i kiedy ktoś nas będzie chciał strzelić w pysk to będziemy mieli argument żeby unię olać i nawet z niej wystąpić. Jenak do tego potrzeba jasnego powiedzenia o co nam jako Polsce chodzi i dlaczego uważamy że mamy rację. Ty co charakterystyczne nie domagasz się od rządu niczego. Tylko masz pretensje do PiS ze 65% Polakw chciało unii. Kto ci wmówil ze nic w unii nie możemy?
Ostatnio edytowane przez Drozd : 01.01.2014 o godz. 13:27.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chłopcze, skończ z tymi gadkami, że ja jestem za coś odpowiedzialny bo na kogoś nie zagłosowałem. Co to ma znaczyć do ....y nędzy? Glosuję na kogo chcę i nie oddaję głosu na kogoś komu nie ufam. Nie glosuję na ludzi, którzy podpisują TL i są zwolennikami UE, możesz to pojąć?
Winny tego, że nie zagłosowałem na PiS nie jestem ja tylko PiS, że mnie do siebie nie przekonał. Rozumiesz to? Dlaczego ty chcesz mnie stawiać w roli jakiegoś śmiecia, który MUSI zagłosować na jedyną słuszną partię bo ty mówisz, że ona jest słuszna? Co to ma być? Ja jestem wolnym człowiekiem czy maszynką do głosowania? Niedługo powiesz, że moja matka, która głosowała na PiS jest winna, że PiS nie rządzi bo gdyby mnie nie urodziła to w ostatnich wyborach PiS miałby większy odsetek głosów dzięki temu, że mnie nie ma na świecie i nie działam przeciwko nim oddając głos na kogoś innego albo nieważny. Lubisz nazywać ludzi komuchami a sam jesteś gorszy od nich bo chcesz mi wmówić, że ja coś MUSZĘ, że POWINIENEM, że należy myśleć tak i siak. Pozwolisz mi z łaski swojej mieć własne przemyślenia i własne opinie na temat polityki czy jako komuch chcesz mi narzucić co i jak mam myśleć? W cztery litery sobie wsadź tą swoją UE. Możemy w niej tak samo walczyć o swoje prawa jak opozycja w polskim sejmie. Jako jeden z członków w tym burdelu, czyli ogromna mniejszość mamy tyle do powiedzenia w ostatecznym rozrachunku co rządowa mniejszość w głosowaniu nad projektami ustaw. Przecież prawo Unijne jest nad naszym prawem a my jako nic nie znaczący członek UE w pojedynkę nie możemy zmienić ustaw unijnych. I koło się zamyka. Unijni biurokraci zaklepują ustawy, my musimy je egzekwować. Wszystko dzięki PO-PiSom ![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Tak jest. Od sześciu lat z jakiegoś powodu rządzą takie fachowce jakie rządzą. W konsekwencji jest wiele problemów których przy normalnej władzy by nie było. Myślisz, że nikt nie jest winny? Żeby zło tryumfowało wystarczy obojętność prawych i uczciwych. Więc sie nie oburzaj tylko wyciągnij wnioski na przyszłość.
PiS ie jest żeby przekonywać do głosowania na siebie, bo to prowadzi do bajkopisarstwa i pitolenia o cudach. To ty masz ocenić ich działania porównać z konkurencją i wybrać. Dlatego to że nie zagłosowałeś na PiS to nie wina pisu tylko twoja i za konsekwencje twojego wyboru czyli wladzę PO odpowiadasz ty a nie pis. Niestety ale mamy takie warunki, że każdy Polak któremu na Polsce zależy nie ma niestety alternatywy. Jak nie wiesz dlaczego to sobie odśwież nocną zmianę. A czy coś musisz? jeżeli deklarujesz się patriotą to tak, musisz, powinieneś inaczej to tylko czcze gadanie. Alternatywy na dzisiaj nie ma. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|||
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Przynajmniej dobrze że nasze pieniądze odłożone na emerytury są bezpieczne oraz obniżamy podatki pośrednie i bezpośrednie ![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|||
|
|
dziarski chłop
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Źródłem informacji TVN o losie Zarki jest informator polskiego wywiadu.
Czytaj więcej na http://fakty.interia.pl/swiat/news-z...mpaign=firefox Gazeta wzięła MSZ, a TVN - MON, sprawiedliwy podział ![]()
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2006
Offline |
|
Czyli PiS jak partia polityczna ma w d... to co ludzie o niej mysla? Nie jest w jej interesie przekonywac wyborcow do swoich racji? Czekajac na spelnienie zasady wahadla, ze teraz oni ale kiedys my? Wypisz wymaluj koncesjonowana opozycja. Teraz juz wiadomo dlaczego PiS tak niechetnie spoglada w strone jakiejkolwiek konkurencji. |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Nie wiem czy ma, ale powinna mieć.
Przekonywać do swoich racji tak, ale w konkretach dotyczących rzeczywistości i działaniem, a nie gadaniem o cudach. Rozumiesz? To że nie potrafisz działań ocenić i wybierasz indolentów złotoustych to nie wina działających zamiast gadać. A o jakich działaniach mowa? Każdych. Od stanowiska w sprawie krzyża/pomnika, przez głosowanie w sprawie "powstania styczniowego", aktywność w sprawie smoleńskiej, stosunek do inicjatywy obywatelskiej, po sposób wyjaśniania afer. Oceniasz wybierasz. Nie potrafisz ocenić ulegasz propagandzie, ponosisz winę. Zasada jest prosta jak będziesz działał uczciwie to dobrze pomyślą. A więc nie ma się co martwić. Dziwię się że nie rozumiesz. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zobacz drozd, utwór o tobie. Tylko zamiast "Chrystusa" wstaw sobie "Jarusia"
http://www.youtube.com/watch?v=W7KzTHayy04 Fa-fa-fa-fanatyk! Drozd myśli jak typowy komuch. Tylko on ma racje, on ma monopol na prawdę, na bycie opozycją a wszystko co inne to na pewno jest złe. Typowo przyjebane myślenie, nie tylko jeśłi chodzi o politykę ale o inne dziedziny życia. Takie zarozumialstwo na maksa. Myślę, że zdrowa osoba, której nie odbiło od polityki ma swoje poglądy, przemyślenia, racje ale nigdy w życiu nie będzie na 100% pewna, że ma rację, i nie zaufa na 100% nikomu z polityków - no i będzie widziała blaski i cienie polityków. Fa-fa-fa-fanatyk, znaczy drozd jeśli chodzi o PiS to widzi tylko jedną stronę medalu ![]() ![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
jaroo1 znowu się chyba czegoś nawąchał. Pominę więc te omamy milczeniem. Choć strony medalu to ciekawy pomysł. Ja widzę jedną bo po drugiej jest dorsz za 8,20, utopiony laptop, i rozporek Choffmana. Tą stronę widzi obiektywny prawicowiec.
Cytat:
Ostatnio edytowane przez Drozd : 04.01.2014 o godz. 09:48.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A co ma piernik dow iatraka? Co do oceny PiSu mają złe rządy PO? Ale właśnie takie jest twoje myślenie fanatyczne. PO złe czyli do PiSu się nie dopieprzam za nic. I jeszcze ci taki fanatyk napisze, że się czegoś nawąchałeś.
Co do UE, TL i PiSu/Lecha Kaczyńskiego. Oni nas wciągnęli w to gówno zwane UE i teraz to sobie można pisać o jakimś wywalczaniu czegoś lepszego/mniej szkodliwego dla nas. Cytat:
PS A jeśli jakiś urzędas z UE mówi "ej Polaczek od jutra zmniejszasz emisję CO2, od jutra nie będziesz sprzedawał wędzonego mięsa itd" to co to jest jak nie utrata suwerenności? Kurde chłopie weź się obudź bo ty jesteś jak te typowe komuchy, o których piszesz. Zaślepiony PiSem na tyle, że wejdzie w dupę ZSUE bo tak mu wódz powiedział, żałosne. Prawda jest taka, że dzięki UE ktoś z zewnątrz Polski nam ustala prawa, karze nam się podporządkowywać pod nie. I jak to nie jest utrata suwerenności to ja nie wiem czego ty i niezależna oczekujecie ;/ Porażka z tymi zaślepionymi ludźmi
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 04.01.2014 o godz. 10:34.
![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Wypowiedź Bratkowskiej to zdaje się, że podpada już pod jakiś paragraf związany z propagowaniem systemów totalitarnych. Moze w końcu niezależna
prokuratura i minister Sienkiewicz przestaną szukać na siłę faszyzmu wśród środowisk patriotycznych (w tym kibiców), a wezmą się za jawnych komuchów. Ale w sumie co ja bredzę, w III RP to przecież nierealnym jest dojebanie się do czerwonej zarazy przez organy państwowe. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Donek chce rządzić do 2020 roku
http://wpolityce.pl/wydarzenia/70936...e-chce-rzadzic
Ostatnio edytowane przez AYALA : 05.01.2014 o godz. 08:28.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że zakończy rządy w 2015 r. (no chyba, że wcześniej gdzieś poleci i wszystko sie zmieni). Polska i tak po 2 kadencjach jego pseudorzadów będzie wygladać jak po potopie szwedzkim. Do 2020 zostanie chyba Generalna Gubernia z niewolnikami.
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
Nie ktoś tylko PE który sami wybieramy, a jak już prawo ustali to członkowie mogą protestować. Ale wasal z przekonania nigdy tego nie pojmie. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
|