|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Poniedziałkowy mecz pomiędzy Podbeskdziem a Wisłą zakończy się: | |||
| Zwycięstwem Wisły Kraków! |
|
51 | 83,61% |
| Remisem |
|
6 | 9,84% |
| Zwycięstwem Podbeskdzia |
|
4 | 6,56% |
| Głosujących: 61. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Ależ to była megapadlina. Szczęście w nieszczęściu, że w sumie przed sezonem wszyscy spodziewali się, że większość meczów Wisły będzie tak wyglądać, więc może teraz zeszliśmy z wyżyn na nasz normalny poziom?
Swoją drogą, nie wiem, co sie musiało stać, żeby drużyna grała tak inaczej niż tydzień wcześniej. Jedynym wytłumaczeniem jest, że im Smuda funduje jakieś absurdalnie ciężkie treningi i ledwo zipią wychodząc na mecz. Źle grał absolutnie każdy gracz wliczając Glowackiego który byl niedokładny, wolny i spóźniał sie z każdą decyzją i każdym ruchem. Autentycznie wyglądali jakby na mecz wyszli po ciężkim treningu na siłowni albo coś w tym stylu. A Miśkiewicz to teraz chyba najlepszy bramkarz Ekstraklasy. Owszem nogami gra tak sobie, ale to co robi na linii i jaki ma refleks to głowa mała. I do tego ma szczęście - a to najważniejsze w tym zawodzie. Nota bene Smuda też ma szczęście - znaczy się musi być dobry ![]() Teraz pewnie zaliczymy kilka w.......i z mocnymi przeciwnikikami, ale utrzymamy sie w "8" i miejmy nadzieje na jakieś wzmocnienia bo Brożek, Ostoja muszą mieć jakichś zmienników/konkurencje a paru graczy to w ogóle jest do wymiany (Boguś?) ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
Miałem napisać najsłabszy mecz w tym sezonie ale z Lechią zagraliśmy jeszcze słabszy więc nie jest źle na wyjeździe zdobywamy 1 pkt więc wyjazd można uznać za udany ponieważ dziś wszyscy zagrali poniżej oczekiwań jeśli chodzi o zawodników z pola, co do kadry zawodników i transferów to koniecznie musimy kogoś w zimie pozyskać bo Ostoja nie daje rady grać na maxa w każdym meczu to samo dotyczy się skrzydłowych, Boguski miał siły na 1 połowe, Małecki niestety narazie nie nadaje sie do gry ale jeszcze w niego wierzę choć to jest ostatni sezon ostatnia runda jak teraz nie weźmie sie za siebie to powinien pomyśleć nad zmianą pracy taką żeby sie nie przemęczał i nie musiał biegać. co do naszej młodzieży czemu Kamil Kuczak Uryga Czekaj Stolarski Kamiński nie dostają szansy nie mam bladego pojęcia i bardzo mnie to smuci bo nie wiem czy by odstawali poziomem od tych co grali wczoraj a są przecież dużo młodsi... FORZA WISŁA !
![]()
*WIERNOŚĆ*
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Dlaczego odnoszę to wszystko do Legii? Z prostej przyczyny, oni tym burdelem kręcą od lat, a przy ich obecnej grze sprostanie ambicjom bez wspomagania jest niemożliwe. Ile było takich meczów że graliśmy połówkę, mieliśmy wynik i nagle wszystko szlag trafiał? Nie przez przeciwnika ale przez nas samych. Jak można zajmując czwarte miejsce w tabeli mówić że cel się nie zmienia i jest nim awans do pierwszej ósemki? To się znikąd nie bierze... ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Podbeskidze zagrało zyciowke, a my jak to zawsze na wyjazdach... Chociaz wczoraj to było dno i 10m mułu. 2 miejsce? Cud.
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Proponuje wrócić do tematu politycznego i tam sugerować rozwiązania afer w Polsce. Nudne to już jest szukanie spisków, że Wisła musiała zremisować żeby Legia miała spokojną przewagę nad nami. O czym wy w ogóle mówicie.
Zaraz się okaże, że sędzia z Bydgoszczy to pewnie prywatnie kibic Legii i do tego dobry znajomy Leśnodorskiego. Co poniektórzy chyba mają za dużo kontaktu z Macierwieczem. Czekam na powołanie forumowej komisji w celu wyjaśnienia tej afery! Koniec OT. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Co wyjazd to zęby bolą, i to z meczu na mecz coraz bardziej. Największy bohater wczorajszego meczu, odkrycie i nasz najlepszy piłkarz rundy - jak dla mnie Miśkiewicz. Jakby tak spokojnie przeanalizować wszystkie 15 meczów to myślę że wyszłoby że on, Brożek i Garguła dali nam najwięcej punktów. Drugie miejsce jednak cieszy, wyczyn ponad stan zdecydowanie. Ale też trzeba jasno sobie powiedzieć że jesteśmy silni słabością ligi i świetnym bramkarzem.
![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Koniec dyskusji o "aferach"
Następne wpisy - bany |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2013
Offline |
|
|
Witam wszystkich. Jestem kibicem Wisły od wielu lat, ale teraz dopiero zarejestrowałem się na forum, więc wypadałoby się przywitać - witajcie!
Odnośnie wczorajszego meczu - uważam że oprócz bramkarza najlepszy mecz zagrał Pietia, po takiej długiej nieobecnosci całkiem całkiem, poza tym Donald - na razie jest wiatrak lata macha wszędzie go pełno, jak tylko wkomponuje się w zespół będzie z niego wiele pożytku, tylko żeby nie grał w obronie. Reszta niestety poniżej swoich możliwości. Słychać wiele głosów, zwłaszcza po ostatnim nieudanym sezonie że to ich poziom, a mnie się wydaje że nie, że mamy zawodników indywidualnie jednych z lepszych w kraju - Garguła Brożek Małecki Głowacki Boguski to przeciez byli reprezentanci, do tego młodzi zdolni Stolarski Chrapek - reprezentanci młodzieżówki oraz kilku niezłych obcokrajowców - Donald Jova Bunoza, no i bramkarz - forma reprezentacyjna. Z taką ekipą nie można sie bić jedynie o 8 miejscu w naszej lichutkiej lidze
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 05.11.2013 o godz. 14:57.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Może mi ktoś pomóc zdefiniować "grę" Boguskiego...
Minęło ponad 20 godzin od meczu a ja jestem wciąż pod wrażeniem tej niekonwencjonalnej i za razem nietuzinkowej SZTUKI w jego wykonaniu,ręce same składały się do oklasków... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Łomżing na trawingu jak to ktoś ładnie na shoucie napisał.
|
|
|
|
Guest
|
|
Dziś jesteśmy drudzy - czemu nie mielibyśmy być drudzy na koniec... albo i wyżej? Bo L, Amica, KSG i inni mają lepszy skład? No właśnie widać... od 15 kolejek... Przy czym nasze takie czy inne rozkminy tu są kompletnie bez znaczenia. Ale jak kopacze mają w tym momencie nadal w głowie, że walczą o ósemkę tj. moim zdaniem jakiś rodzaj hamulca. W tym momencie ten cel należy zweryfikować na plus. Pytanie czy Smuda i najważniejsi kopacze mają odwagę czy zadowolą się minimum. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To była nieudolna próba gry w piłkę nożną, co w porównaniu z postawą reszty i tak zasługuje na uznanie. Niestety samemu ciężko jak reszta nawet nie próbuje, albo nie wie o co chodzi( podłączenie się w pierwszej połowie Burligi).
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Z minuty na minutę miałem co raz większy ubaw z naszych kopaczy. Niestety to był śmiech przez łzy. Ostatni mecz rundy jesiennej zdystansował konkurencję i można z czystym sumieniem określić go jako najgorszy mecz w wykonaniu Wisły w tej rundzie. Niestety patrząc na to co się dzieje nie można być optymistą przed meczem z Górnikiem ale do tego spotkania pozostało jeszcze trochę czasu i mam nadzieję że pokażemy się w Zabrzu z przyzwoitej strony.
Z drugiej strony.... Po 15 kolejkach mamy 28 punktów i jesteśmy vice-liderem EKSTRAklasy. Owszem liga jest słaba ale jednak czymś na tle tej ligi musieliśmy sie wróżnić aby znaleźć się w miejscu w którym jesteśmy. Owszem zostaliśmy pokonani tylko raz ale mogłby tych razy być więcej. Z tymi kopaczami których mamy i tak uważam że gramy ponad stan. Miała być pierwsza ósemka którą osiągneliśmy. Mam tylko nadzieję że Cupiał siegnie do sakwy i sypnie Smudzie groszem bo z niektórymi zawodnikami daleko nie zajedziemy. Co do piłkarza meczu to tematu wogóle nie warto poruszać bo wybór jest wiadomy. Jeszcze kilka spotkań temu nie powiedziałbym tego ale dzisiaj jestem pewny że Miśkiewicz to pewny punkt drużyny. Obrona wczoraj dla odróżnienia niczym nie przypominała tej z poprzednich spotkań. Mały plusik dla Piotrka bo pokazał się przyzwoicie po tak długim okresie bez gry. Nie rozumiem Smudy który uparcie stawia na Boguskiego... Mam szacunek do tego chłopaka za te lata ale swoją grą przekonuje ze na jego miesjce potrzebny jest ktoś nowy lub ktoś z ławki kto zaprezentuje sie choć trochę lepiej niż on. Prawa obrona tez kuleje i zacząłem się wczoraj zastanawiać czy nie spróbować ustawienia z Piotrkiem i Bunozą na bokach obrony. Jedyne co pozostaje to wiara że taki mecz jak wczoraj sie nie potwórzy. Brawa dla Podbeskidzia bo z grą jak wczoraj mają dużą szansę na utrzymanie |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
też się tego boję niestety ...
![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Dlatego każdy wynik powyżej 10 punktów w ostatnich 6 meczach tego roku będzie wzięty w ciemno, bo o ile zarówno Koronę, Śląska jak i Pogoń jesteśmy w stanie u siebie klepnąć, o tyle wyjazdy do Zabrza, Białegostoku a zaraz potem do Poznania wydają się być najtrudniejszymi meczami późnej jesieni... Jakiekolwiek punkty wywiezione z tych meczów przyjmę za duży sukces.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Nie ma żadnych afer. Koń jaki jest każdy widzi.
Do końca roku 6 pkt będzie mega sukcesem! ![]()
"...morał: rób dobrze innym, Tobie też ktoś zrobi..."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
w sumie w połowie sezonu zasadniczego mamy 10 punktów na koncie więcej niż w ubiegłym sezonie w tym samym momencie.
w 6 spotkaniach jeżeli chcemy ze spokojem oczekiwać na wiosnę z szansami na awans do czołowej "8"-ki ekstraklasy musimy zdobyć minimum 10 punktów. Przy takiej grze jak w poniedziałek byłoby cudem wywalczenie 5-6 punktów w tych 6 meczach. Do tego jeszcze oprócz drobnych kontuzji, które trudno na spokojnie wyleczyć (Brożek, Głowacki) dochodzi gra 12-14 zawodników przez cały czas, a jeszcze aby było weselej kilku zawodników gra zdecydowanie poniżej możliwości i mam tu na myśli Sarkiego i Małeckiego. Być może Małemu brakuje przede wszystkim małego kredytu zaufania - moim zdaniem w Bielsku mógł wybiec na prawym skrzydle i wg mnie gorzej od Chrapka czy Boguskiego by nie zagrał. Chrapek zdecydowanie widać jego zmęczenie i znaczną obniżkę formy w porównaniu z pierwszą połową sezonu... Boguski - to że się stara to jest jedyne co daje zespołowi. Czasem uda mu się przechwycić piłkę w środku pola i wyprowadzić ją sensownie. NIestety w Bielsku obserwując Bogusia stwierdzam, że będąc ustawiony na prawej pomocy cały czas grał wszędzie tylko nie tam. Na prawej stronie został sam Burliga, który wszak Bogiem nie jest, a będąc samemu - nie miał najmniejszych szans na wychodzenie z czymkolwiek do przodu... Boguś w tym czasie biegał w środku pola - niestety najczęściej zdecydowanie bez pożytku, albo pojawiał się na lewym skrzydle dublując Gueriera. Podanie na prawe skrzydło - nie ma nikogo - Boguś jest na lewym, podanie Bogusia na wolne pole z lewej strony tak wyrzucające, że nawet Bolt nie miałby szans doścignąć piłki. Sorry, ale wieczne stawianie na Bogusia nie daje tej drużynie wiele, nie wiem czy wystawienie Sarkiego czy Małeckiego byłoby bardziej sensowne, ale dlaczego nie spróbować, skoro zawsze istnieje możliwość, że któryś z nich odpali ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wydaje mi się, że na koniec sezonu zasadniczego do ósmego miejsca wystarczą 42-43 punkty. Czyli na tą chwilę brakuje nam 15 punktów a na wiosnę gramy u siebie z sąsiadką, Ruchem, Zawiszą, Podbeskidziem. Na wyjazdach możemy urwać po punkciku w Gliwicach, Łodzi czy Lubinie. Nie liczę na zimowe wzmocnienia, opierając się na obecnej kadrze to ok. 10-12 pkt na wiosnę powinno być. Zakładając nawet 10, to teraz do zimy potrzeba co najmniej 5 pkt - u siebie mamy Koronę, Śląska i Pogoń - przy odpowiednim zaangażowaniu i dotrwaniu bez kontuzji przede wszystkim przez Miśka, Arka, Pawła zwycięstwo i dwa remisy w tych meczach to chyba wyniki jak najbardziej realne. Każdy punkt przywieziony z Zabrza, Białegostoku czy Poznania uznam za sukces. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Chyba jednak walczymy o puchary (nie oficjalnie, ale ambicjonalnie), a zatem punktów po 30 kolejkach trzeba więcej niż 43. Zostało 6 spotkań, po nich musi być m.in 40 punktów.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Ambicjonalnie?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
http://www.transfermarkt.de/de/wisla...erein_422.html
macie odpowiedź dlaczego kryzys. W dotychczasowych meczach zagrało 20 zawodników z pola w tym Wilk, Brundeski, Kamiński i Piotrek Brożek a więc na dobrą sprawę 17 zawodników |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|