The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku
Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) 490 57,11%
Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% 94 10,96%
Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem 36 4,20%
Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia 181 21,10%
Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej 57 6,64%
Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.10.2013, 14:59
Jestem za opcją zagraniczną.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 18.10.2013, 15:25
Znacie osobiście Adama Nawałkę tak?

Wiecie jaki ma warsztat trenerski?

Jakim jest człowiekiem?

Nie nadaje się, nie nadaje powtarza 38 milionów ekspertów jak mantrę.

Eksperci na czele ze mną, co obejrzą 3 mecze w tygodniu i myślą że się znają na piłce. Nie mamy o niektórych sprawach pojęcia!
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 18.10.2013, 19:11
Wy tu wymieniacie nazwiska ... A zobaczcie co Szpaku na to http://sport.wp.pl/kat,1728,title,Sz...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 18.10.2013, 20:19
Tiaaa

Nawałka już chyba myślami na Narodowym jest jak dostaje po dupie w lidze właśnie
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 18.10.2013, 20:23
Dotychczas miałem jednego kandydata na selekcjonera - Skorżę. Maciek wiele już przeżył, wiele wygrał i przegrał mimo jeszcze młodego wieku jak na trenera. Myślę, że mógłby coś fajnego zdziałać z tą reprą. Jest inteligentnym facetem, który potrafi wyciągać wnioski z porażki i na pewno nie zrzucałby winy na kogoś innego jak Smuda. Nie wydaje mi się również, żeby był typem Fornalika, który się obraża o byle co.

Jednak kandydatura Levego jest bardzo kusząca. Nie da się go po prostu nie lubić. Gość wygląda tak swojsko, że gdybym był Bońkiem to byłbym w stanie powierzyć mu kadrę. Swój chłop normalnie.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 18.10.2013, 20:36
jestem za powrotem Engela. co prawda za Janasa nasza gra podobała mi się najlepiej, poza tym osiagnal niesamowite wartosci punktowe i bramek na mecz (inni selekcjonerzy mieli ok 0,40 pkta mniej, a o bramkach nie wspomne) ale za wyrzucenie trojcy z el MŚ06 juz sie skreslil. Engel nie zawalił niczego wg mnie, selekcja była dobra, stałe fragmenty, wypowiada sie jak wypowiada (liczne grono hejterow na pewno jest, ale tak bylo jest i bedzie). Nawalka nie pasuje mi tu, bo jak juz bylo wspomniane - Fornalik bis, choc pewnie mocniej "krzyczy". i to tyle z roznic. Ja bym tak chcial zeby Lewego zmienic, zeby kapitanem byl ktos inny (ktos ze srodka pola, ale twardy i nieugiety, w przyszlosci moze Krychowiak, ale jeszcze nie dzis), by wyciagnac jakiegos nieznanego napastnika ktory by strzelał, a byłby słaby "ogólnie".

i o dziwo - Levy tez mi pasuje mimo przesmiewczych komentarzy, ale ludzie sie do niego przekonali bo widac jaka fajna prace wykonuje

no i Sobol kolejny gol. czyzby w Wisle miał blokade na strzelanie, a tu sie odnajduje? i to w takim wieku? moze w Wisle tak naprawde sie marnował i odkryl swoj ofensywny talent teraz?

aha oczywiscie tez mam problem z tym, ze Engel takze nie poznał się na Frankowskim - ktory strzelał też wiecej niz Olisadebe, ale roznica jest taka, ze ten Oli sie sprawdził, był Żuraw ktorego uwazano za bardziej kompletnego czy nawet Kryszalowicz, ktory spisywal sie jako tako w tej reprze
Ostatnio edytowane przez HEDu : 18.10.2013 o godz. 20:47.

Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 18.10.2013, 20:42
Jesli ktos sie łudził, ze nie bedzie to Nawałka, to Borek własnie rozwial watpliwosci. Nawałka ma zostac ogloszony po 3 najblizszych kolejkach, ma zabrac z Zabrza swoj sztab, teraz ustalaja ostatnie szczegoly. Czyli tak, jak spekulowałem we wczesniejszych postach. Przykra sprawa, bo jakie merytoryczne wzgledy stoja za zatrudnieniem pana Adama? To jest najlepszy polski trener, najbardziej utytulowany? Kto przegral na wiosne 10 spotkan? Panie Boniek, ode mnie pomaranczowa kartka, bo juz sie pan skompromitowal, kiedy Fornalik nie zostal zwolniony po meczu z Ukraina. Przypuszczam, ze wielu, polskich trenerow chetnie wzieloby kadre w tamtym momencie, mimo kiepskiej sytuacji w grupie. A teraz na starcie oddajemy walkowerem ME 2016, trzeba myslec o mundialu i o kolejnym selekcjonerze. Reprezentacja, to dobro narodowe, a prezes PZPN chyba o tym zapomnial...wazne, ze kolega bedzie mial prace. Inaczej tego wyjasnic nie potrafie. Kolejne 2 lata meczarni...dlaczego!?!?
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 18.10.2013, 20:50
Zastanawiam się, co przemawia za kandydaturą Nawałki? Była kiedyś taka ankieta wśród piłkarzy na trenera z którym nie chciałbyś pracować. Wygrał wiadomo, faken kto...
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Stary 18.10.2013, 21:16
To że jest tani, kolega Bońka a i że stawia na Polaków. To juz lepiej Mroczkowskiego z Widzewa ktory widzial talent w noname'ach i to sie nazywa selekcja ;d ale charakter gorszy niz Fornalik - tka mowia. A tak nic nie stoi za Nawałką, coz. Obysmy nie płakali, a raczej nie byli zażenowani ponownie.

Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 18.10.2013, 21:36
Warto pamiętać, że Engela znikąd i w zasadzie bez konkretnych argumentów wynalazł właśnie Boniek. Miejmy nadzieję, że i tym razem nos go nie zawiedzie, chociaż wybierając Nawałkę brałby na siebie wieeelką odpowiedzialność za ten wybór.
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 18.10.2013, 23:35
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Tiaaa

Nawałka już chyba myślami na Narodowym jest jak dostaje po dupie w lidze właśnie
Widać, że szybko wrócił!

Grającym trenerem powinien zostać Sobolewski!!!
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 19.10.2013, 00:34
Do PZPN-u swoją kandydature przesłał Belg Georges Leekens

Cytat:
Anderlecht Bruksela, Trabzonspor Trabzon, Roda Kerkrade, KSC Lokeren, Club Brugge czy dwukrotnie reprezentacja Belgii - takie miejsca pracy ma w swoim CV Georges Leekens. Jak poinformował "Super Express", 64-letni szkoleniowiec jest mocno zainteresowany objęciem reprezentacji Polski po Waldemarze Fornaliku. Przedstawiciele Belga mieli już wysłać aplikację do Polskiego Związku Piłki Nożnej. Leekens był zawodowym piłkarzem w latach 70. i 80., zagrał nawet trzy mecze w kadrze "Czerwonych Diabłów", by potem, już jako szkoleniowiec, prowadzić ją w latach 1997-1999 i 2010-2012, jednak bez większych sukcesów.

http://futbol1.pl/polska/reprezentac...ja-kandydature
Cytat:
Jak dowiedział się "Super Express" doświadczony belgijski trener Georges Leekens chce zostać selekcjonerem reprezentacji Polski. Przedstawiciele 64-letniego szkoleniowca wysłali już jego zgłoszenie do PZPN.

"Super Express" dowiedział się od jednego z belgijskich dziennikarzy, że Georges Leekens chce pracować z polską kadrą. Jego przedstawiciele mieli wysłać do Polskiego Związku Piłki Nożnej zgłoszenie jako kandydata do objęcia stanowiska po Waldemarze Fornaliku.

Szanse 64-letniego Leekensa są jednak mizerne. Prezes PZPN Zbigniew Boniek daje od kilku dni do zrozumienia, że następcą Fornalika będzie polski szkoleniowiec. Największe szanse zdaje się mieć Adam Nawałka, obecnie pracujący w Górniku Zabrze.

Georges Leekens to jeden z najbardziej znanych belgijskich trenerów. W swojej karierze dwa razy prowadził reprezentację Belgii (1997-1999 i 2010-2012). Był także szkoleniowcem takich klubów jak Club Brugge, Trabzonspor, Excelsior Mouscron czy Lokeren.

http://sport.wp.pl/kat,1728,opage,5,...1821&_ticrsn=3
Ostatnio edytowane przez BiałaGwiazda : 19.10.2013 o godz. 00:41.
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Stary 20.10.2013, 13:03
Mówi się ostatnio, że nie mieliśmy potencjału w defensywie, żeby osiągać w tych eliminacjach dobre wyniki. No to proszę bardzo:

Defensywa, która ostatnio zremisowała we Włoszech 2-2:

Berezovskiy (Dinamo Moskwa, 39 lat) - Mkoyan (Gandzasar Kapan), Haroyan (Pyunik Erewan), Arzumanyan (FK Aktobe), Hayrapetyan (Widzew Łódź)

Defensywa, która zagrała dla Islandii w meczu decydującym o ich awansie do baraży, 1-1 z Norwegią:
Halldórsson (KR Reykjavík) - Saevarsson (Brann Bergen), Sigurdsson (FC Kopenhaga), Árnason (Rotherham United - League One), Skúlason (Odense Boldklub)

Teoretycznie najsilniejsza defensywa Reprezentacji Polski w piłce nożnej:
Szczęsny (Arsenal FC) - Piszczek (BVB Borussia), Szukała (Steaua Bukareszt), Glik (Torino FC), Boenisch (Bayer Leverkusen)
Odpowiedz cytując
laurence
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 20.10.2013, 20:46
rw88 napisał(a):Wyświetl post
Mówi się ostatnio, że nie mieliśmy potencjału w defensywie, żeby osiągać w tych eliminacjach dobre wyniki. No to proszę bardzo:

Berezovskiy (Dinamo Moskwa, 39 lat) - Mkoyan (Gandzasar Kapan), Haroyan (Pyunik Erewan), Arzumanyan (FK Aktobe), Hayrapetyan (Widzew Łódź)

Defensywa, która zagrała dla Islandii w meczu decydującym o ich awansie do baraży, 1-1 z Norwegią:
Halldórsson (KR Reykjavík) - Saevarsson (Brann Bergen), Sigurdsson (FC Kopenhaga), Árnason (Rotherham United - League One), Skúlason (Odense Boldklub)

Szczęsny (Arsenal FC) - Piszczek (BVB Borussia), Szukała (Steaua Bukareszt), Glik (Torino FC), Boenisch (Bayer Leverkusen)
Nie wiem jak to wygląda w wymienionych przez Ciebie krajach ale jak tak wygląda nasza teoretycznie najśliczniejsza linia obrony to nie mamy czego szukać w Europie. Dwóch drwali na środku a na bokach grajki którzy nie umieją bronić i obrońcami są jedynie na papierze. Główny ich atut to gra do przodu.
Prasłowiańska grusza chroni w swych konarach plebejskiego uciekiniera
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 20.10.2013, 21:11
laurence napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem jak to wygląda w wymienionych przez Ciebie krajach ale jak tak wygląda nasza teoretycznie najśliczniejsza linia obrony to nie mamy czego szukać w Europie. Dwóch drwali na środku a na bokach grajki którzy nie umieją bronić i obrońcami są jedynie na papierze. Główny ich atut to gra do przodu.
Czyli co, jedyna sensowna dla nas defensywa to: Szczęsny (Arsenal) - ktoś (Barcelona) - ktoś (Man Utd.) - ktoś (Real Madryt) - ktoś (Barcelona). Bez jaj, ta drużyna miała potencjał, żeby być na 2 miejscu w grupie, nie takie drwale jak oni awansowali.
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Stary 20.10.2013, 22:28
laurence napisał(a):Wyświetl post
Jeśli Szukała, czy Glik jest drwalem, to co powiedzieć o gościu z Pyunika Erewań, który nie przechodzi II rundy eliminacji, czy chłopaka, który nie dał rady w Jagiellonii i poszukał szczęścia w Kazachstanie? A zapewniam Cię, to ich najlepsze wybory w centrum defensywy. Mógłbym wymienić jeszcze kilka reprezentacji, które na środku obrony mają zawodników na papierze słabszych od Kamila czy Łukasza, a do końca walczących o awans, czy baraże.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Stary 21.10.2013, 02:00
jak komus by sie chcialo czytac:

ale nawet Niemcy stracili 10 bramek, czyli całe 2 mniej od nas - w grupie gdzie porównując z nimi - potęg nie mieli. byli tej grupy faworytem i to zdecydowanym, a my wiedzielismy ze od Anglii słabsi, od Ukrainy raczej też, do Czarnogory porownywalni, choc powinnismy ich wyprzedzic. nie chce wypisywac gdzie obroncy Niemcow grają. mimo to - 1 miejsce z duza przewagą - bo ofensywa. i tutaj jest nasza porazka. nie licząc San Marino strzelilismy 8 bramek w 8 meczach. badzmy powazni.

dla porównnania w el mś 2006 Francja strzeliła tylko 14 bramek - odliczając 5 strzelonym Wyspom Owczym mamy 9 bramek w 8 meczach, ale za to stracili tylko dwie - no i awansowali mimo, ze z 1 miejsca to rzutem na tasme bo mieli tylko 2 i 3 pkty wiecej niz 3 pozostałe ekipy. a grupe też mieli słabą. fart fartem, ale stracic 2 bramki to jest cos, dlatego gdybysmy my wygrywali po 1:0 a z lepszymi zespołami remisowali 0:0 i 1:1 to tez bysmy awansowali. ale to ewenement wg mnie tracic tak malo bramek.

za to w tamtych eliminacjach mielismy bilans 27:9 i mocniejszą grupę niż w tych eliminacjach. 10 bramek więcej niz Anglia ktora od tej dzisiejszej byla zdecydowanie mocniejsza. stracilismy 9, czyli całe 3 mniej niż teraz, jaka to roznica? mysle, że żadna. ofensywa nas boli. i wtedy strzelilismy im po bramce z GRY w obu meczach.

eliminacje 08? nasz bilans 24-12. uwaga - mielismy w grupie Armenie ktora stracila 13. ta sama sytuacja co w tym roku, bo Armenia w tych el tez stracila 13. a wybitna Portugalia - 10. dlatego nie ma tu wielkiego odstawania w traconych bramkach. najgorzej jest z ofensywą. gdyby Lewy strzelał tyle ile Franek, Zuraw, Olisadebe - gdzie sorry, ale oni nie mieli San Marino na rozkladzie - to bysmy mieli co najmniej bilans jak Ukraina i nie sadze bysmy sie martwili o wiele rzeczy. wiele z tych bramek dawałoby wyniki uzyskania 3 pktów w kazdym ze zremisowanych spotkan. remisow mielismy 4, chocby Lewy strzelił 4 bramki więcej, to mamy 8 pktów więcej czyli tyle samo ile Ukraina. i za Ukraina gdyby Lewy wykorzystal ta jedna jedyna setke ktora mial na glowie - mielibysmy 22 pkty, a Ukraina 19. prosta kalkulacja, w kazdym z tych meczow mielismy patelnie, nawet 200% i nic nie bylo wykorzystane. Anglicy u siebie tez byli do pokonania bo grali tragicznie, na wyjezdzie to samo - to my 20-25 minut pykalismy ich i MIELISMY DWIE PATELNIE. i znowu, mozna bylo Anglikom uciac te pkty i byliby za nami, bo odejmij im teraz chociaz te 2, nam dopisz jeden. mamy 23 pkty, oni 20.

a bramki na minus? czego nie dalo sie uniknac? z SM nie licze bo i tak wygrane, z Angolami 2x bania Rooneya - zle krycie jak przy stalych fragmentach u nas ogolnie (mozna sobie zobaczyc kto tam sie wywraca i nie pilnuje, pamietacie Dudke?), ale oczywiscie Gerrard na 2:0 bo znowu Glik zawalił. fakt, z Ukrainą błąd Wojtowiaka, inaczej oni nie mieli sytuacji i rownie dobrze moglismy wygrac 1:0 lub miec ten remis o ktorym wyzej napisałem. co dalej, z Czarnogorą na wyjezdzie bez szans na zmiane (znowu ktos sie wywraca w polu karnym przy bramce Vucinica, zobaczcie kto) + gol z dystansu. u siebie pamietamy karny nieodgwizdany na Sobocie (ofensywa) i ich gol. głupota Glika ktory zrobił dziure w obronie bo poszedł na raz, mozna było ten mecz wygrac na luzie. z Mołdawią w ogole nie mowie bo nasza przewaga ofensywna w obu meczach była zatrwazajaca, szczegolnie u nich przez pierwsze 45 minut powinnismy prowadzic ze 2-0 co najmniej, a zremisowalismy 1-1 przy czym oni stworzyli sobie 2 sytuacje na caly mecz.

dlatego trudno by było tutaj jakos odejmowac bramki. 1-2 bramki max moglismy uniknac wg mnie, a strzelic powinnismy o wiele, wiele wiecej. i tak wszyscy płakali nad obroną, ale jedyny mecz w ktorym odstawilismy tragedie to byl początek u siebie z Ukrainą i jeden jedyny indywidualny blad w rewanzu Wojtkowiaka. i tak, uwazam i Szukale i Glika i Wawrzyniaka i Boenischa i Jedrzejczyka za slabych obroncow. Glik kopacz z Piasta, gdzie w Torino gra tak samo jak w reprze, ledwo sie utrzymali, stracili 55 bramek i gdzie potrafili robic wyniki jak 3:4, 3:5, 1:4, 2:4 itd (tak tak, to on zawalił nam najwiecej bramek w eliminacjach). Szukała to w ogole nowy wynalazek, wczesniej nikt o nim nie slyszal, Rumunska liga dla mnie jest slaba jako liga, moze ma tam na topie mocniejsze 3-4 zespoly niz nasze, ale cala reszta wg mnie jest co najmniej na poziomie naszej ligi i on wyroznia sie warunkami fizycznymi tylko. poza tym nie gral cale eliminacje. Boenisha to w ogole nie komentuje, bo gra tez tak samo jak w reprze, ale tam ma o wiele lepszych partnerow na boisku i nawet wiecej szczescia, nic tam nie broni, radar i ucieczka. Wawrzyniak wiadomo. Jedrzejczyk to dalej dla mnie poziom Ekstraklasy, wyrobnik z Korony Kielce, nic szczegolnego, ale chyba i tak grał najrowniej (jesli to jest jakis komplement). mimo wszystko Golanski go przerasta w mojej ocenie, a że gra w Koronie... Celeban gra w jednej z najgorszych druzyn w Rumunii choc fakt strzela bramki, ale to nie jego glowne zadanie (i takze nie gral za wiele w el). Salamona nie ma co komentowac bo nie gra. Coz, Piszczek pokazal jak gra na ME gdzie objezdzali go lekko, ale niby gral z kontuzją tyle czasu. jego noty w Bundeslidze w poprzednim sezonie były dosyc marne. Chyba 0,1 pkta lepsze niz Boenischa. i fakt - w ofensywie dawal wiecej, a Borussia i na stoperze i na defensywnej pomocy ma lepszych pilkarzy niz my. ale dobrze, nasz najlepszy obronca, ok. ktorego nie ma juz. co tu wiecej mowic. mimo marnych obroncow, głupich błędów i tak mielismy gleboka szanse jeszcze niedawno nawet na 1 miejsce w grupie. euforia z Czarnogora 2:1 w 94 minucie, nieuznany gol, ale szanse są dalej, Ukraina durny błąd, a wczesniej kilka fajnych sytuacji, oni wcale. Anglia - juz mecz o nic, a i tak dominujemy ich na poczatku gdzie gole dla nas powinny pasc i mecz calkiem inaczej by wygladal (a juz nie mowie, ze gdybysmy grali "o cos").
Ostatnio edytowane przez HEDu : 21.10.2013 o godz. 02:52.

Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 21.10.2013, 10:41
HEDu napisał(a):Wyświetl post
bełkot
Śmieszne to co piszesz. Niemcy stracili 10 goli, z czego 7 w dwóch szalonych meczach ze Szwecją. W pozostałych 8 grach stracili zaledwie 3.

Czego nie dało się uniknąć? Tylko tylu? Gole z Ukrainą na Basenie kosztowały nas między innymi 3 punkty, które mentalnie odbudowały Ukraińców. Bo my zamiast ich wtedy pognębić (mieli 2 punkty w 3 meczach), wyciągnęliśmy do nich pomocną dłoń. A wszystkie ich trzy bramy były do uniknięcia, ale że kryliśmy na radar? No to przecież żaden problem. Dlaczego nie liczysz straconego gola z San Marino? Przecież to największy sukces tej drużyny od lat kilku. Owszem, nie przekuł się na stracone punkty (uff), ale podkreślił słabość naszej defensywy.

Ok, zgadzam się - z przodu nie mamy czym kłuć. Lewandowski marnował wiele okazji, ale też pragnę przypomnieć, że gdyby nie nasi dobrzy bramkarze, to wynik goli straconych byłby znacznie gorszy, bo z Anglią mogło być spokojnie 6 goli w dupę, a Ukraińcy w Charkowie też nas mogli mocniej rozstrzelać, bo to co wyprawiali defensorzy w całym meczu z Anglią i drugiej połowie z Ukrainą wołało o pomstę do nieba.

Chorwaci i Grecy strzelili po 12 goli, Belgowie 18, Włosi zaledwie 19, Szwedzi i Rumuni także po 19, Szwajcarzy i Islandczycy po 17 i to jakoś w ich grupach wystarczyło albo do awansu, albo do baraży.
Ostatnio edytowane przez !!IRIVER!! : 21.10.2013 o godz. 10:56.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Stary 21.10.2013, 18:20
szalone nie szalone mecze, to my tez mozemy nazwac, ze mielismy szalony mecz z Ukrainą, Czarnogóra, tylko nie mamy takiej siły ofensywnej by byc bardziej "szalonymi".

a to ze podajesz tutaj jakie druzyny ile strzeliły to dlatego w wiekszosci - ze nie mieli San Marino na rozkładzie. najsłabszej druzyny wsrod wszystkich grup. odejmij Ukraincom i Anglikom bramki z SM i zobacz ile wtedy mieli. całkiem podobna sytuacja do innych grup, a my po odliczeniu z SM mamy 8 bramek.

Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 21.10.2013, 18:44
Przegląd Sportowy pisze o zagranicznych kandydatach chętnych do objęcia kadry.

Cytat:
Boniek odrzucił cudzoziemców. Zobacz, kto zgłosił się do PZPN.

Do PZPN napływają oferty z zagranicy dotyczące prowadzenia reprezentacji. CV przedstawili m.in. Czesi Vladimir Weiss i Michal Bilek, Szwajcar Rolf Fringer oraz Belg Georges Leekens. Polski Związek Piłki Nożnej przygotowuje szczegóły kontraktu Adama Nawałki, który ma być nowym selekcjonerem. Za granicą nie wiedzą jednak, że hasło "szukamy trenera biało-czerwonych" szybko stało się nieaktualne. Związkowa skrzynka przez ostatni tydzień była wręcz bombardowana e-mailami z ofertami szkoleniowców z całego świata. Zainteresowani pracą nad Wisłą byli między innymi Czesi Vladimir Weiss I Michal Bilek, Szwajcar Rolf Fringer i Belg Georges Leekens. Telefony z propozycjami współpracy odbiera też prezes Zbigniew Boniek. Ale Nawałka może spać spokojnie. "Zibi" nie zmieni zdania - pracę z kadrą ma już przyklepaną. Boniek w wywiadzie dla "PS" przyznał, że dla niego najlepszym wyborem jest Polak. Nie mówi jeszcze wprost, że o awans do EURO 2016 powalczy Nawałka, ale tylko dlatego, że "najpierw chce podpisać, a potem ogłosić, a nie najpierw ogłosić, a potem podpisać". Taki błąd popełniły poprzednie władze PZPN, co dało Waldemarowi Fornalikowi znakomitą pozycję do negocjacji kontraktu.
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Stary 22.10.2013, 08:17
BiałaGwiazda napisał(a):Wyświetl post
Przegląd Sportowy pisze o zagranicznych kandydatach chętnych do objęcia kadry.
Jak Boniek miałby zatrudnić kogoś z grona powyższych nazwisk, to już wolę nawet Jana Urbana w roli selekcjonera...Klasa szkoleniowców podobna, a ten przynajmniej od nas.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 22.10.2013, 16:05
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Tiaaa

Chyba nie tak szybko i łatwo będzie- Jankowski chce Nawałkę do 18-go grudnia u siebie. Zresztą fajny z niego taktyk. Mówi: "Dla nas byłby to duży splendor, gdyby kolejny selekcjoner wywodził się ze środowiska Górnika" by potem dodać: "10 grudnia kończymy rozgrywki ligowe, ale osiem dni później mamy mecz pucharowy z Legią, którą za wszelką cenę chcemy wyrzucić za burtę."

http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...-grudnia/28pfk
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 22.10.2013, 18:38
rw88 napisał(a):Wyświetl post

Trochę manipulujesz - nie wspomniałeś o szczegółach:

1. defensywa, która ostatnio zremisowała z Włochami, którzy wcześniej awansowały z 1 miejsca i grały test-mecz...
2. defensywa, która zagrała dla Islandii walczącej o baraż z Norwegią, która nie miała już szans na cokolwiek
3. Jeden z paru wariantów obrony (czy zagrali w takim zestawieniu choć 1 raz w eliminacjach?).
Ostatnio edytowane przez arti : 22.10.2013 o godz. 18:43.
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 26.10.2013, 11:30
Nawałka oficjalnie selekcjonerem.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 26.10.2013, 12:06
I nie wiem po co Boniek zwlekał z oficjalna informacją jak było pewne kto zostanie nowym selekcjonerem
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Stary 26.10.2013, 12:08
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
I nie wiem po co Boniek zwlekał z oficjalna informacją jak było pewne kto zostanie nowym selekcjonerem
Trudno żeby ogłaszał póki nie miał z nim podpisanej umowy. Tak to wygląda w normalnym świecie.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 26.10.2013, 12:19
Brawo,nasz człowiek Powodzenia,może pierwszy odważny,który lewego usadzi na ławcę jak dalej będzie taka kiche grał w reprze..
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 26.10.2013, 12:36
No cóż, trzeba życzyć Adamowi Nawałce powodzenia, grubej skóry i mądrości. Choć Boniek wie, że posadził się na minie i jeżeli coś pójdzie nie tak, to jego notowania polecą na łeb na szyję.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 26.10.2013, 16:30
Ale niespodzianka

No cóż, źle nikomu nie życzę chyba że obrzezanym, zrób w końcu porządek z tym burdelem Adam.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
laurence
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 27.10.2013, 11:16
Ja ostatnio zastanawiałem się czy przypadkiem zagraniczni piłkarze nie podziękują reprezentacji po pierwszym zgrupowaniu z Adamem, ale zaraz przypomniałem sobie tabele ostatnich eliminacji do MS 2010 i 2014. Czy reprezentacji złożona z graczy z ligi nie powtórzyłaby tych wyników?
Reasumując Kompletnie niczym nie ryzykuje Boniek z wyboru Adama Nawałki. Może być tylko lepiej.
Prasłowiańska grusza chroni w swych konarach plebejskiego uciekiniera
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów