|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Dziwne, że takich argumentów nie przedstawiałeś przy pożegnaniu Radka. Jak dla mnie nie liczy sie miejsce urodzenia tylko wkład w klub. Szkoda że wiele osób ma podwójne standardy w tej kwestii. Nie kpię z skwk. Jeśli już to z Skorży - trener który odrzucił dodatni aspekt sportowy dla kilku okrzyków na trybunach - kpina. A co do doradców złotoustego jeśli nie potrafią zrozumieć wagi tej fatalnej decyzji - smutne. Może rzeczywiście niepotrzebnie zgeneralizowałem. Nie skwk a część nierozgarniętych kibiców. Zresztą nie zależny mi na odkopywaniu trupa tak chlapnąłem bo czasem przy różnych okazjach mnie to boli jak potraktowali tego gościa. |
||
|
|
Blood Brothers
Od: 11.2002
Offline |
|
|
w sobotę spotkałem Kużbe w "Cieniu"...sadzilem ze w pewnym wieku sie
wyrasta z bywania... ![]()
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND
"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for." --Bruce Springsteen |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Odstępne było milion, ale myślę, że jego klub spokojnie by się zgodził obniżyć cenę, żeby się go pozbyć. Jakby nie patrzeć, Ekwadorczycy miliona na stół raczej nie wyłożyli. Inna sprawa, że gościu się zwyczajnie nie sprawdził. Typów, co ewidentnie mają jakiś talent (to każdy widział), ale w polskich warunkach nie wypalają było już trochę, trudno żeby każdego trzymać latami i czekać aż wystrzelą.
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Z cyklu "Co u Czarka Wilka słychać": W ostatnim meczu ligowym Deportivo mierzyło się z Murcią u siebie. Cezary cały mecz przesiedział na ławce rezerwowych, a jego drużyna przegrała 0:1.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
Franek tak szybko uciekł, że nie zdążono mu oficjalnie podziękować. I odpowiedz mi na pytanie co ma do tego SKWK gdzie Frankowski zorganizował mecz? SKWK ma organizować mecz pożegnalny dla Franka na orliku w Nowej Hucie? przeciez to Frankowskiego decyzja co zrobił i gdzie co organizował. Nawet nie wiedziałem, że on jakiś mecz organizuje (i pewnie 80% kibiców tak samo)Chciałeś to mogłeś mu zorganizować mecz. Pod warunkiem, że masz kilkadziesiąt tyś zł. do wydania na starcie. On sobie dla siebie i paru kolegów z druzny zorganizował mecz. Nie dla nas czy dla Ciebie. Ot takie spotkanie we wspólnym gronie. I zdecyduj się o co Ci chodzi.. o Skorżę, o odejście Franka, o SKWK, o mecz pożegnalny.. musisz zrozumieć że opinie na temat Franka są podzielone, nie tak jak w przypadku Sobola, wobec którego nie ma wątpliwości żaden kibic. Dlatego niepotrzebnie odgrzewamy kotlet, dla Ciebie to była legenda, dla mnie szczur, który jako kapitan uciekł z tonącego statku. I wielu podobnie myśli jak Ty i wielu podobnie myśli jak ja. Tyle.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 09.09.2013 o godz. 14:48.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Aha,ktoś kto rozegrał 173 mecze dla Wisły i strzelił 115 goli faktycznie szybko uciekł z klubu. Franek odszedł po meczach z Panathinaikosem,chociaż mógł to zrobic zaraz na początku okienka transferowego.Wolał jeszcze pomóc w Wiśle w walce o LM,no ale niektórzy tego nie rozumieją..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Dlatego nie odgrzewajmy kotleta.. Ty mnie nie przekonasz, ja Cie nie przekonam.
Cytat:
- www. historiawisly .pl
Ostatnio edytowane przez aNouc : 09.09.2013 o godz. 14:54.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
krakow .sport .pl http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...ia_wedlug.html
Maor Melikson piłkarzem sierpnia według fanów Valenciennes ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Rios to była rakieta na treningu i wiele osób twierdziło,że takiego piłkarza od lat nie było u nas.
Tylko,że u niego trening,a oficjalny mecz to było niebo,a ziemia...Widocznie dopiero teraz chłopak się jakoś odblokował. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
http://www.slask.sport.pl/sport-slas...ml#BoxSportTxt
Sobol nie ma sił na gry 90 minut pytanie czy wytrzymałby przygotowania u Smudy , czyżby wyszło na 'jego' ? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Franek uciekł? Chyba się komuś coś pop... Franek jako jedyny został na eliminacje LM. Odszedł dopiero kiedy się okazało, że na awansie PAO zależało nie tylko Grekom, zasranemu angolowi, ale niektórym "filarom" Wisły. A zachowanie SKWK w tamtym okresie to zwyczajna frajerska kompromitacja. Jeżeli ktoś tego nie rozumie to nic mu nie pomoże. I nie jest to żaden kotlet tylko jeden z większych powodów do wstydu dla ogromnej większości sympatyków Wisły, a pretekst do szydery dla jej oponentów. Chcesz to zrób sondę, kto uważa Franka za legendę większą niż Sobol, a kto za jak to określiłeś "szczura". Może to niektórym otworzy oczy.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 17.09.2013 o godz. 17:30.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
![]()
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał? Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad. [/FONT] naoway.deviantart.com |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak to "wyciągasz". Po prostu żałuję, że pożegnalny mecz Franka nie odbył się u nas. Nie muszę chyba tłumaczyć że były/są do tego podstawy. Moim zdaniem klub, a PRZEDE WSZYSTKIM KIBICE są mu winni podziękowanie bo tylu chwil radości, że wspomnę tylko Saragossę, nie dostarczył na Wiśle żaden inny piłkarz w ostatnim dwudziestoleciu. Dodając do tego fakt że praktycznie załatwił nam awans na MŚ do Niemiec jakaś forma wdzięczności byłaby zdecydowanie na miejscu. Bo na dzisiaj zachowujemy się jak Janas co mi się nie podoba.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Rzeczywiście. Jako jedyny zagrał przeciwko 11 piłkarzom PAO. Nikogo więcej poza Frankowskim w składzie Wisły nie było
![]() To trzeba było mu zorganizować taki mecz razem z "cfa". Albo zróbcie sobie sondę internetową, pewnie się zbierze 5 tyś osób, ale 1% ruszy z tym w świecie realnym jak to zazwyczaj tutaj bywa. Kibice mają zorganizować mecz Frankowskiem, którego nie ma w Wiśle 8 lat. gdzie, za co, po co..Ty się lepiej zajmij pożyteczniejszymi rzeczami jak choćby wrzucenie dzisiaj do puchy 10 zł na oprawę meczu z Legią, a organizowaniem meczów bogatym ludziom jak Frankowski zostaw im. Mają na to pieniądze, sprzęt, reklamodawców, kontakty i ludzi. Za samo żarcie, drinki i koncert zabulił... swoje. Przecież to nie mecz charytatywny. A w zasadzie to bardziej był festyn niż mecz. Tyle, że festyn 5-gwiazdkowy, który kosztuje swoje. To nie kibicowska uczta w postaci lanego piwa i kiełbaski z grilla.
Ostatnio edytowane przez element : 24.09.2013 o godz. 10:28.
![]()
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A mecz pożegnalny organizował sobie sam Franek. Żal tylko, że za przyczyną kretyńskiego zachowania niewielkiej części kibiców o stadionie Wisły jako miejscu jego rozegrania, nawet nie pomyślał. Po prostu wstyd. Za co? Za ponad 100 bramek i pięć? Tytułów mistrzowskich, których bez niego byśmy nie wygrali, mało? Jeżeli takiego zawodnika kibic może znieważać to kto się w przyszłości będzie z klubem identyfikował? ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale kto znieważa? zorganizował sobie chłopina mecz we własnym gronie. Tak jak Ty byś organizował urodziny i oczekiwał od kuzyna, że Ci je w całości zafunduje.
Kibice Jagi też go znieważyli? przecież mu meczu nie zorganizowali! A co do samego Frankowskiego to każdy ma swoje zdanie na ten temat. Jedni uważają go za legendą, drudzy za szczura. Ja jestem z grona osób która go uważa za zasłużonego piłkarza, który brzydko się zachował, w momencie kiedy kibice Wisły najbardziej go potrzebowali - jako kapitana zespołu. Oczywiście za legendę nigdy go nie będę uważał, za taki manewr jaki odjebał przy odejściu dostałby "karnego kutasa" od chociażby Reymana, który jest niekwestionowaną legendą i trudno, żeby obok niego stał Frankowski. Reyman nie po to wraz z przyjaciółki wylewał poty bohatersko walcząc o przeżycie klubu, żeby po 80 latach Frankowski niczym panienka się obraził po porażce z PAO i zostawił zespół będąc do chuja KAPITANEM zespołu. Na prawdę.. bramki, mecze to nie wszystko by stać się legendą. Ważne jest wnętrze człowieka i to jak się zachowuje w najbardziej krytycznych momentach. Wtedy poznaje się charakter gościa. Zamiast wydawać pieniądze na takie coś, niech one zostaną przeznaczone na budowę pomnika Reymana. Na temat Franka już wystarczająco zostało napisane.. jedni i drudzy się nawzajem nie przekonają. I nie ma sensu chyba..
Ostatnio edytowane przez element : 24.09.2013 o godz. 10:43.
![]()
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Franek walczył całym sercem o Ligę Mistrzów z kilku przyczyn się nie udało więc odszedł. Normalna kolej rzeczy. A wyzywanie go świadczy o tych którzy to robią. Całe szczęście przygniatająca większość rozumie oczywistości. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
Niestety nie jestem w stanie pojąc skąd się wśród kibiców bierze niechęc do jego osoby. Facet dla Wisły strzelił sporo bramek, zostawił sporo zdrowia na boisku, robił to co do niego należało w sposób najlepszy jaki mógł, a mimo to jest nazywany szczurem. W dodatku nie odszedłem za darmo tylko klub jakieś tam pieniądze za niego skasował. Kiedy chciał wrócic to niestety pocałował klamkę w gabinecie DzejBi. Dziwna sprawa bo np Kalu Uche wszyscy szanują, a ten miał takie fochy, że po tym co odwalał powinien byc po dzień dizsiejszy mieszany z błotem. Z tego co pamiętam Kosowski też domagał się transferu i też jakoś wszyscy go szanują, a gdy odszedł bardzo osłabił Wisłę przed meczami z Anderlechtem. Może nie myślę jak "typowy" kibic ale nir ozumiem powyższych spraw. Proszę element wytłumacz mi dlaczego tak to wygląda ? Dlaczego Franek jest szmacony, a inni nie? Dlaczego Kosowskiemu jest bliżej legend niż Frankowskiemu ? Bo odszedł we wcześniejszej fazie okienka transferowego i w ogóle nie zakładał pomocy w eliminacjach do mitycznej LM ? A Franek zachował się na tyle fair, że chciał jeszcze ten jeden raz spróbowac sięgnąc nieba?
Ostatnio edytowane przez cfa : 24.09.2013 o godz. 13:58.
![]()
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał? Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad. [/FONT] naoway.deviantart.com |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Żeby się nie powtarzać, zacytuję news www,wislakrakow.com po jego odejściu, żeby nie było, że tylko SKWK jest ble..
Cytat:
I skąd Ci się wzięło, że Uche czy Kosowskiego wszyscy szanują.. Dla mnie ani Uche, ani Kosa, ani Franek nie są legendami. Litości.. taki Uche czy Kosa zmieniali kluby jak rękawiczki.. legenda.. Zasłużeni sportowo zawodnicy Wisły i tyle. I różne biografie. A walory sportowe to nie wszystko. Legenda to zbyt dużo słowo. Przykład legend: 1. http://historiawisly.pl/wiki/index.p..._Reyman 2. http://historiawisly.pl/wiki/index.p...C5%82aw_Balcer 3. http://historiawisly.pl/wiki/index.p...ryderyk_Monica 4. http://historiawisly.pl/wiki/index.p...Jerzy_Jurowicz 5. http://historiawisly.pl/wiki/index.p...%C5%82aw_Gracz 6. http://historiawisly.pl/wiki/index.p...r_Wo%C5%BAniak 7. http://historiawisly.pl/wiki/index.p...C5%82aw_Kawula 8. http://historiawisly.pl/wiki/index.p...zef_Kotlarczyk 9. http://historiawisly.pl/wiki/index.p...Jan_Kotlarczyk
Ostatnio edytowane przez element : 24.09.2013 o godz. 14:37.
![]()
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Na chwilę obecną legendami Wisły są: 1. Żurawski 2. Frankowski 3. Sobolewski 4. Głowacki 5. Brożek |
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Z tego co wymieniłeś, to do Legend podpiąłbym po dłuższym zastanowieniu Sobolewskiego i może Głowackiego. Reszta jest dla mnie bardzo dobrymi piłkarzami, gwiazdami, którzy grali w Wiśle.
A z tym liczeniem sie " tu i teraz" też bym nie przesadzał. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
A skoro napisałeś, że Głowacki może tak, to czemu Żurawski nie? Obaj w pewnym momencie opuścili Wisłe i obaj wrócili. |
|
|
|
Member
Od: 04.2012
Offline |
|
|
Dla mnie Zurawski Kamil Kosowski, Szymkowiak, Sobol ,Baszczu , Glowa , Kleber, Macelo, Mauro, To sa zasluguja na miano Legend Przywiazanie do barw Fantastyczne mecze Wiele sezonow pracowali na szacunek moze i odchodzili lecz i czasem taka kolkej rzeczy nawet Raulowi nie dane bylo konczyc kariery w Realu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Ależ dziecinna polemika.
Ostatnio edytowane przez darotsok73 : 25.09.2013 o godz. 00:15.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
http://www.primeradivision.pl/index....artykul=226918
taka legenda, wieloletni kapitan, a chciała odejsc, coz za niewybaczalna decyzja. tylko owszem, Raul nie dawał Realowi tyle co Franek nam wtedy, bo był juz na ten Real za cienki, chociaz jak sie patrzy na Benzeme teraz... no ale ja nie o tym. Raul mogl odejsc za darmo, a ok milion ojro za 30 letniego Franka było zbyt małe i musiał dopłacić, a więc uciekł. akurat wtedy kiedy wszyscy płakali po PAO, a wtedy ból jest potrójny i jak widac w po niektorych dalej on siedzi. ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|