|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
To dopiero pół informacji się potwierdziło zobaczymy czy faktycznie będą zmiany w zarządzie
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Cała dyskusja na temat byłego już piłkarzy Wisły Kraków, przeniesiona została do tematu -
Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
"Legendy na temat braci Brożków to zwykła głupota. Jedna wielka bzdura… " - wywiad z Pawłem Brożkiem (weszlo)
http://www.weszlo.com/news/15920-Leg...zdura%E2%80%A6 ![]()
Czesław Michniewicz : Wszyscy ci, którzy dziś bez opamiętania - łącznie z niektórymi zawodnikami Wisły - krytykują Petrescu, po pewnym czasie zrozumieją, że właśnie mieli okazję przez dziewięć miesięcy dotknąć prawdziwego zawodowstwa bez konieczności wyjazdu z kraju.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
Jak miał rywalizować z Burakiem i Jajami (Jajem?) to nie dziwię się że Paweł wymiękł. ![]()
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami
To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Można pisać, że Brożek nie dał rady za granicą, ale jeżeli spojrzeć na jego wybór klubów to można stwierdzić, że popełnił błąd. W Trabzonie fenomenalny Burak, Altintop, Henrique, a w Celticu świetny duet Hooper - Stokes. Żaden trener nie zaryzykuje zmian przy dobrze funkcjonującej drużynie i Pawłowi po prostu nie mogło się udać.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
W środę o 19:30 spotkanie z Pawłem Brożkiem:
http://skwk.pl/skwk/2-wydarzenia/438...-brozkiem.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Recreativo było wypadkową poprzednich miesięcy, przychodził tam bez okresu przygotowawczego, bez rytmu meczowego i, jak sam wspomniał w wywiadzie, trener zmienił ustawienie, w którym nie mógł się odnaleźć. Brzmi jak tania wymówka, ale nie wiemy dokładnie co się działo. Ktoś teraz może się zastanawiać, czemu Biton nie grał u nas na wiosnę.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Oj to juz chyba koniec definitywny Chaveza w Wisle tak wnioskuje po tej wypowiedzi trenera Smudy:
"Niestety błędy popełnione przez takich zawodników jak Chavez, który jest reprezentantem Hondurasu nie pomagają nam. Piłkarz ten trzy razy w ciągu pięciu minut faulował rywala" Tak jakby Chavez nie mogł dostawic nogi w koncowce tylko wchodzic sankami w przeciwnika. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
A glaczego Osman ratował się faulami? Bo się ....a cofnęliśmy jak stado baranów by bronić marnego 1-0 a jego wrzucono na pomocnika...
. Błędy są elementem gry, zawsze się mogą zdażyć Jeśli zabawa w Częstochowę toczyła by się przy stanie 2-0 to nie było by teraz lamentów i pretensji. Niech Chavez weżmie ze sobą Bunoze, za czyściutką interwencję na Sobocie
Ostatnio edytowane przez Dariook : 10.08.2013 o godz. 09:00.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Jeżeli obrońca bazuje na wślizgu to znaczy że do niczego się nie nadaje, taka prawda.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Co innego faul (nawet w polu karnym), a co innego - regularne saneczkarstwo w każdym meczu. To nie był ani pierwszy, ani drugi, ani dziesiąty raz.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
http://www.weszlo.com/news/15952-Paw..._opusci_Wisle_
Spekulacje na temat odejścia Stolarskiego. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Sugestia, że Pawel siedzi na ławce dlatego, bo chce odejść... Trzeba brać pod uwagę, że chłopak nie ma jeszcze 18-stu lat. Nie może grać w każdym meczu przez 90 minut. Sam Paweł twierdzi, że nigdzie się nie przenosi. Wypada mu wierzyć - jakie inne wyjście? Bzdurą jest też raczej to, że Wisły nie stać na danie mu takiego kontraktu jak Urydze, Chrapkowi czy Czekajowi. Klub po prostu nie może podpisać normalnego kontraktu dopóki chłopak nie dostanie dowodu. Tak naprawdę - ma jeszcze czas. Lepiej dla niego, żeby pograł jeszcze rok - dwa i dopiero wtedy odchodził.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 11.08.2013 o godz. 16:17.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2006
Offline |
|
Minimalne wymagania kontraktowe za pzpn: 1.6 Tam, gdzie znajduje to zastosowanie, umowa musi również wskazać dalsze osoby zaangażowane w negocjacje lub zawieranie takiej umowy (np. rodzice/opiekun osoby niepełnoletniej, nazwę prawnego przedstawiciela prawnego, licencjonowanego agenta Zawodnika, tłumacza).
Ostatnio edytowane przez sanderuss : 11.08.2013 o godz. 17:29.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2011
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Polskie prawo pozwala zatrudnić osobę, która ukończyła 16. rok życia, a nie osiągnęła jeszcze pełnoletności. Jest to tak zwany młodociany. W szczególnych przypadkach do pracy można też przyjąć osobę, która ma mniej niż 16 lat.
Młodociany Młodociany to osoba, która ukończyła 16 lat i nie przekroczyła jeszcze 18. Może być zatrudniony na umowę o pracę, jeżeli:
Link FIFA napisał(a):
Powód: fifa
Ostatnio edytowane przez sanderuss : 11.08.2013 o godz. 18:25.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie chodzi tu o umowę o pracę, tylko zawodowy kontrakt piłkarski. Decydujące znaczenie mają tu nie prawo pracy, a przepisy FIFA. Umowa o pracę pozwala na jednostronne wypowiedzenie (wraz z okresem wypowiedzenia) przez jedną ze stron, więc w żaden sposób by nas nie chroniła. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Widać, że Stolarski zaczął dobrze grać w piłkę, to już jakiś łasy na kase menago zaczyna się koło niego kręcić.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Moderator
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Teraz nie może podpisać trzyletniego kontraktu. Kontrakt w jego przypadku może obowiązywać do ukończenia 18 lat i zapewne tak teraz jest. Dopiero po ukończeniu 18 lat może podpisać nową, dłuższą umowę.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Teksty że ma się ograć w lidze polskiej chowam między bajki, bo co mu da granie w tej nędznej lidze skoro liga włoska to całkiem inny level, wystarczy przypomnieć sobie co Matusiak mówił. Im szybciej zacznie się uczyć od lepszych, tym lepiej dla niego. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
Przy takim sposobie myślenia to jeszcze wieki będziemy marzyć o Lidze Mistrzów... ![]()
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
jak nie ma sensu ? Zbudowanie akademii powinno spowodować to, ze takich Stolarskich za pół bańki czy tez za inną kwotę odejdzie w sezonie conajmniej 5, co bedzie dla nas zyskiem który powinno się dalej inwestować
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Michał Miśkiewicz: Wbiłem sobie piłkę do bramki.
Ma Pan sobie coś do zarzucenia, jeżeli chodzi o sytuację, w której Balaj zdobył wyrównującą bramkę dla Jagiellonii? - Przy wszystkich straconych bramkach mam sobie coś do zarzucenia. Chciałem zrobić coś więcej, ale nie wyszło. Nie wiem dokładnie, co się tam stało. Strzał był silny, zobaczyłem piłkę w ostatnim momencie, chciałem ją wypchnąć, ale ześlizgnęła się z rękawicy. Tak jak wcześniej było szczęście, bo jeden z rywali trafił w spojenie słupka z poprzeczką, tak w tej sytuacji było nieszczęście. Wbiłem sobie piłkę do bramki. Szkoda że straciliśmy gola w takich okolicznościach. Cały mecz byłem bezrobotny, a w końcówce nie udało mi się pomóc zespołowi i zamiast wygrać, remisujemy. Przyznaje Pan, że to był strzał do obrony? - Mogłem obronić. Co mam powiedzieć. Balaj mocno kopnął, ale ja od siebie wymagam dużo więcej i uważam, że w takim momencie powinienem pomóc zespołowi i tę piłkę wyciągnąć, ale nie z siatki. Co Pan mógł zrobić lepiej w tej sytuacji? - Powinienem obronić. Strzał był bardzo mocny. Zareagowałem tak, że chciałem wybić piłkę otwartymi rękawicami i się ześlizgnęła. Muszę zobaczyć tę sytuację w telewizyjnych powtórkach i wyciągnąć wnioski. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|