The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.07.2013, 10:22
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
ten Wenezuelczyk to potwierdzenie słów Bednarza, że w klubie będzie 3/4 BARDZO DOBRYCH POLAKÓW do 1/4 OBCOKRAJOWCÓW.

Bednarz albo kłamie, albo nie ma na nic wpływu i nie wie co się dzieje.

Bednarz powiedział, że chcą spowodować aby proporcje (bardzo dobrych) Polaków w składzie były 3/4 do 1/4 obcokrajowców. Nie jest powiedziane, że ten proces będzie do końca wcielony w życie -tzn czy w Wiśle zobaczymy bardzo dobrych Polaków

Jednak popatrzymy na aktualną kadrę Wisły:

Bramkarze: Miśkiewicz, Bieszczad, Kocoń

Obrońcy: Głowacki, Burliga, Czekaj, Uryga, Nalepa, Stolarski, Bunoza, Jovanović, Chavez.

Pomocnicy: Garguła, Małecki, Wilk, Buras, Szewczyk, Chrapek, Sarki, Burdenski, Eduardo(?)

Napastnicy: Boguski, Ceni(?)

Nie liczę Lecha, Kościelniaka, Żemło, Downara-Zapolskiego. Bo oni raczej do kadry się nie załapią.

23 zawodników:

16 Polaków
7 zagranicznych

W przybliżeniu proporcja są 70% do 30%.

Pomijam fakt, że to raczej nie są ''bardzo dobrzy'' Polacy
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Stary 03.07.2013, 11:32
Należy pamiętać że trzeba się pozbyć graczy którzy nic nie wnoszą wręcz osłabiają Wisłę a więc:
Bramkarze: Bieszczad, Kocoń
Obrońcy: Czekaj, Bunoza, Jovanovic
Pomocnicy: Garguła, Wilk, Buras, Szewczyk, Burdenski
Napastnicy: Boguski

Czyli kolejnych 11 zawodników do wymiany....
Ostatnio edytowane przez marcin19876 : 03.07.2013 o godz. 11:40.
Odpowiedz cytując
ziomalekk
Junior Member

Od: 11.2008

Stary 03.07.2013, 11:34
kto to jest Burdecki i jeśli masz na myśli Burdenskiego dlaczego sądzisz że on nic nie wnosi widziałeś go ?
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Stary 03.07.2013, 11:42
sorry ale zawodnik z 4 ligi niemieckiej powinien co najwyżej podać piłki w Wiśle Kraków a nie grać w pierwszej drużynie... no chyba że my szykujemy drużynę na 1 czy 2 ligę to co innego...a tak na marginesie - najpierw testowaliśmy i przestaliśmy bo kompromitacja, teraz zapraszamy na nie wiadomo co, ciekawe co będzie później jak się znów okaże że te zaproszenia to jedna wielka kompromitacja już i tak słabiutkiej i mizernej Wisły.
Ostatnio edytowane przez marcin19876 : 03.07.2013 o godz. 11:44.
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Stary 03.07.2013, 12:37
Bunoza jest tak ruchliwy jak moja babcia, popełnia koszmarne błędy przez które traciliśmy błędy. ten niemiec to do podawania piłek a nie do gry.
Odpowiedz cytując
ziomalekk
Junior Member

Stary 03.07.2013, 12:51
No Błaszczykowksi chlopak z 4 ligi podawał u nas piłki i do dziś podaje w Borussi tak ?
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 03.07.2013, 13:09
marcin19876 napisał(a):Wyświetl post
Należy pamiętać że trzeba się pozbyć graczy którzy nic nie wnoszą wręcz osłabiają Wisłę a więc:
Bramkarze: Bieszczad, Kocoń
Obrońcy: Czekaj, Bunoza, Jovanovic
Pomocnicy: Garguła, Wilk, Buras, Szewczyk, Burdenski
Napastnicy: Boguski

Czyli kolejnych 11 zawodników do wymiany....
Jak Jovanovic nie mial kontuzji i zdolal rozegrac 2+ mecze to pozniej smigal na prawej az milo.. w formie jeden z lepszych prawych obroncow w Ekstraklasie.. Koncowke sezonu mial bardzo dobra.. Plusem jest ze w obronie na kazdej pozycji moze grac

Wilk troche obnizyl loty, ale jak wiekszosc za Kulawika czy Probierza... Ale zostawia wiele serca na boisku i duzo czarnej roboty odwala..
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Stary 03.07.2013, 13:09
Ile miał Kuba lat jak do nas przyszedł 19 -20 a ile ten ma - 25, jeśli sie nie mylę, także z tym porównaniem idealnie trafileś...
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 03.07.2013, 13:11
ziomalekk napisał(a):Wyświetl post
No Błaszczykowksi chlopak z 4 ligi podawał u nas piłki i do dziś podaje w Borussi tak ?
Ile mozna podawac ten przyklad? Kuba byl kapitanem, wyrozniajacym sie zawodnikiem, gral w kazdym meczu i mial multum goli i asyst...

Burdenski to ile 2-3 mecze w pelnym wymiarze zagral?

To juz by Brozia z Garbarni wzieli ktory byl krolem strzelcow 2 ligi zachodniej w tamtym sezonie...
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 03.07.2013, 13:11
marcin19876 napisał(a):Wyświetl post
Ile miał Kuba lat jak do nas przyszedł 19 -20 a ile ten ma - 25, jeśli sie nie mylę, także z tym porównaniem idealnie trafileś...
co do wieku to mylisz sie
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
ziomalekk
Junior Member

Stary 03.07.2013, 13:12
On nie ma 25 lat jak nie wiesz ile ma to sobie sprawdź i się wypowiadaj
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 03.07.2013, 13:16
ziomalekk napisał(a):Wyświetl post
On nie ma 25 lat jak nie wiesz ile ma to sobie sprawdź i się wypowiadaj
Po pierwsze to zacznij poprawnie składać zdania bo nie wychodzisz na znawcę,a na analfabetę.

Po drugie to facet-gdzie Kuba Błaszczykowski,a gdzie Burdenski.
Kuba na tle innych piłkarzy był ponadprzeciętny. Zarówno w reprze,jak i w klubie.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
ziomalekk
Junior Member

Stary 03.07.2013, 13:19
Co ci się nie podoba w tym zdaniu durniu
Odpowiedz cytując
Skrewdriver
Member

Od: 10.2011

Stary 03.07.2013, 13:25
Ciekawy jestem jakie jest zdanie forumowych fachowców na temat statystyk Tomka Frankowskiego w 3 ligowym Martiques...
Odpowiedz cytując
Skrewdriver
Member

Od: 10.2011

Stary 03.07.2013, 13:27
a... i uprzedzając,że to był mega talent to bodajże wcześniej po jednym golu w Jagielloni i Strasbourgu...
na przestrzeni...
Odpowiedz cytując
Vasil
Member

Od: 04.2013

Stary 03.07.2013, 14:00
Dobra przekonaliście mnie. Burdenski to nowy Błaszczykowski. Dzięki Smudzie Boguski będzie niczym Tomek Frankowski. Bunoza stanie się świetnym obrońcą, Głowacki odmłodnieje etc. itd.

Ostatnie półtora sezonu wyglądały tak jak wyglądały nie dlatego że ci piłkarze są albo słabi albo już kończą karierę tylko dlatego że obniżyli loty za Probierza i Kulawika. W sumie to z tym składem i takimi wzmocnieniami idziemy na mistrza!
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 03.07.2013, 14:16
Vasil napisał(a):Wyświetl post
Dobra przekonaliście mnie. Burdenski to nowy Błaszczykowski. Dzięki Smudzie Boguski będzie niczym Tomek Frankowski. Bunoza stanie się świetnym obrońcą, Głowacki odmłodnieje etc. itd.

Ostatnie półtora sezonu wyglądały tak jak wyglądały nie dlatego że ci piłkarze są albo słabi albo już kończą karierę tylko dlatego że obniżyli loty za Probierza i Kulawika. W sumie to z tym składem i takimi wzmocnieniami idziemy na mistrza!
Dziecko.... skoncz juz pajacowac.
Odpowiedz cytując
Cisse99
Member

Od: 11.2011

Stary 03.07.2013, 18:04
Przed wszystkim na ten moment oprócz napastników czy innych graczy z pola potrzebujemy BRAMKARZA. O ile nie znam umiejętności Bieszczada to Kocoń jest lewarem ( wiem, bo widziałem go w akcji ), ale największy problem jest z Miśkiewiczem, bo ten bramkarz nigdy nie był dobry. Nie wiem czy wszyscy wiedzą, ale w momencie kiedy odchodził do Milanu był drugim bramkarzem w Kmicie Zabierzów, bo pierwszym był Wróbel (rocznik 1990) a przejście Miśka do Włoch było zasługą tylko znajomości. Na potwierdzenie tego przemawia fakt, że we Włoszech kariery nie zrobił nawet w słabszych drużynach, dlatego nie dajcie się zwieść jego CV bo to był, jest i jeśli nagle go nie olśni, będzie leszcz.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 03.07.2013, 20:00
Celowo "przegapiłem" początek przygotowań, żeby się nie denerwować. Jest mnie ktoś w stanie oświecić w jakim wieku są ci trzej obcokrajowcy (Celin, Eduardo, Stjepanović) i czy aktualnie jeszcze jakieś inne anonimy przebywają na testach w Wiśle?
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 03.07.2013, 20:06
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Celowo "przegapiłem" początek przygotowań, żeby się nie denerwować. Jest mnie ktoś w stanie oświecić w jakim wieku są ci trzej obcokrajowcy (Celin, Eduardo, Stjepanović) i czy aktualnie jeszcze jakieś inne anonimy przebywają na testach w Wiśle?

Ależ oczywiście:

Alessandro Celin - 24 lata
Carlos Eduardo - 20 lat
Ostoja Stjepanović- 28 lat

Dziś do drużyny dołączyć ma Jose Romo - 20 lat.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Sialalalala
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 03.07.2013, 20:09
Skrewdriver napisał(a):Wyświetl post
Ciekawy jestem jakie jest zdanie forumowych fachowców na temat statystyk Tomka Frankowskiego w 3 ligowym Martiques...
nie miał z kim grać
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Stary 03.07.2013, 20:20
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Ależ oczywiście:

Alessandro Celin - 24 lata
Carlos Eduardo - 20 lat
Ostoja Stjepanović- 28 lat

Dziś do drużyny dołączyć ma Jose Romo - 20 lat.
Mhm... Beggars can't be choosers... Jak widzę wiek Stjepanovicia to chciałbym go z miejsca odpalić, ale jakoś się ta nasza defensywa trzymała, kiedy był na boisku. A alternatywą jest Wilk, który może i się stara, ale umiejętności z miesiąca na miesiąc pokazuje tylko słabsze. Mimo wszystko człowiek zdaje sobie sprawę jak trudne czasy nastały dopiero kiedy takich gości mamy kontraktować.

Co do Brazylijczyków, to tego Eduardo jeszcze bym ewentualnie pomęczył testami. Ma gość śmiałość do piłki, a to wśród rodzimych kopaczy niestety rzadkość - nawet jak się taki trafia to go natychmiast trenerzy potrafią tego oduczyć. A jednak na skrzydle trzeba próbować grać 1 na 1. Oczywiście braków jest u niego zatrzęsienie, ale w tym wieku jeszcze można myśleć o nadrobieniu tego i owego.

Napastnik fajnie pracuje na drużynę bez piłki, ale po 50 minutach "zdechł" i "na piłce" nic ciekawego nie pokazał. Jakby był młodszy to może bym go jeszcze testował, a tak raczej bez żalu można odpalić.
Odpowiedz cytując
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 03.07.2013, 22:35
Ten Stjepanovic ma 28 lat ale to trochę inne testy niż anonimowych Brazylijczyków.
Gość już ustalił warunki i teraz po prostu bardziej przygotowuje się z drużyną do sezonu niż jest testowany, po powrocie pewnie będzie prezentacja i parafowanie kontraktu.
Poza tym został uznany najlepszym zawodnikiem swojej ligi nawet jeśli to macedońska ale jednak. Obserwowaliśmy go nie od zaraz ale od dłuższego czasu, już w zeszłym okienku były o nim wzmianki. Więc to nie jest przypadek piłkarzyny wpychanego na testy przez menedzerow.
Ostatnio edytowane przez -Goral- : 03.07.2013 o godz. 22:39.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 03.07.2013, 23:14
Jose Romo byłby dobry ale do drugiej linii, a nie na wysuniętego napastnika.

Generalnie to po tych turbotestach nie ma sensu zbyt wiele się spodziewać. Już gra petarda bałkańska - eksperyment Zdzisia niezniszczalnego Kapki. Więcej takich eksperymentów, a wylądujemy w drugiej lidze.
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 03.07.2013 o godz. 23:21.
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 04.07.2013, 11:10
hehe śmialiście się z reprezentanta Haiti w Wiśle a tymczasem ich reprezentacja jest wyżej w rankingu FIFA niż Polska.

http://www.fifa.com/worldranking/ran...ble/index.html

Ps. Post z przymrużeniem oka
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 04.07.2013, 13:43
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Znaczy Sorina i Hajduka przegapiłeś?

Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Stary 04.07.2013, 14:02
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Znaczy Sorina i Hajduka przegapiłeś?

Niestety, ich nie dało się przegapić
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 04.07.2013, 14:02
Wisła ustaliła warunki z "Dzikim Donaldem" Guerrierem. Jak widać, jeden Donald w tym kraju to za mało
"Przejąłem zespół na ostatnim miejscu, więc ani nie spadłem, ani się nie utrzymałem".

BYŁEŚ NA MECZU Z (7)EGIĄ? TO JUŻ WIESZ JAK TRAFIĆ NA KOLEJNY!!!
Odpowiedz cytując
bakiagh
Member

Od: 05.2009

Stary 04.07.2013, 15:27
Czy ktoś ma jakiekolwiek info na temat jakim piłkarzem jest ten lewy obrońca z Haiti?
Odpowiedz cytując
Abstrakcja
Member

Od: 07.2010

Stary 04.07.2013, 15:54
Strzelił niesamowitą bramke Hiszpanii w meczu towarzyskim. http://www.youtube.com/watch?v=g16Qd8cuMJo a poza tym nie za wiele wiadomo.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów