The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.06.2013, 19:44
Młodzi będą trenować przy R22
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 26.06.2013, 19:47
Gdzie?
Przecież zostanie nam tam jedna płyta na dodatek wynajmowana od TS więc nie wiem czy dalej będą to wynajmować. Ponadto na to boisko się chuchało i dmuchało bo trenował tam pierwszy zespół...
Odpowiedz cytując
Voin
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 27.06.2013, 18:33
TS buduje właśnie nowe boisko dla młodzików na terenach dawnych basenów.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 27.06.2013, 18:38
Cytat:
Młodzi będą trenować przy R22
Totalny bezsens. W życiu nie nauczą się panowania nad piłką, gry na małej przestrzeni, klepki itd. 1 skład już to powinien umieć grać, więc na julia nam rozbudowa myślenickiej bazy?

Cytat:
Ponadto na to boisko się chuchało i dmuchało bo trenował tam pierwszy zespół...
Tak jak napisałem wyżej. Oni powinni napie*rdalać na małej przestrzeni, małych boiskach szkoląc technikę, a nie od razu główna płyta. Na nią powinni przenosić umiejętności z treningów.

Cytat:
TS buduje właśnie nowe boisko dla młodzików na terenach dawnych basenów.
"Po burzy słońce wychodzi zza chmur"
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
irokez666
Junior Member

Od: 06.2013

Stary 01.07.2013, 23:15
witam.
jestem tu nowy..
mam problem..
poszukuje materialow o stadionie Wiselki..projekty,uklad stadionu,trybun itp.
znalazlem kilka interesujacych mnie materialow o stadionie ale nadal jest to malo.
chce zrobic makiete stadionu wmiaer dokladna i dlatego poszukuje tych materialow.
czekam na jakies informacje.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 02.07.2013, 08:40
Jakiś ponury żart. Będą kupczyć na stadionie. Cytat: Powierzchnie pod trybunami wynajmiemy więc nawet na sklep sieciowy: "Biedronkę" czy "Tesco" - zapowiada Krzysztof Kowal, dyrektor ZIS.

http://www.dziennikpolski24.pl/pl/re...trybunami.html

Ten Majchrowski to jest jednak złośliwy.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
TYSIAC906
Member

Stary 02.07.2013, 09:44
Z wywiadu z Bednarzem wynika ,że stadion też będziemy mieć w Myślenicach ? Prosze ,powiedzcie mi ze źle zrozumiałem ... Wtedy to będzie Wisła Myślenice. A jazda do Myślenic na mecz też mi się nie uśmiecha
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 02.07.2013, 09:48
Tak Cupiał zbuduje stadion na 33 tys. w centrum Myślenic. To już pewne. Trwają już pracę nad zmianą tekstu My chłopcy z Reymonta na my chłopcy z Myślenic.
Odpowiedz cytując
TYSIAC906
Member

Stary 02.07.2013, 09:50
śmiesznie .
Odpowiedz cytując
TYSIAC906
Member

Stary 02.07.2013, 09:51
kominek napisał(a):Wyświetl post
tak cupiał zbuduje stadion na 33 tys. W centrum myślenic. To już pewne. Trwają już pracę nad zmianą tekstu my chłopcy z reymonta na my chłopcy z myślenic.
śmiesznie ,śmiesznie ..
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 02.07.2013, 10:11
TYSIAC906 napisał(a):Wyświetl post
Z wywiadu z Bednarzem wynika ,że stadion też będziemy mieć w Myślenicach ? Prosze ,powiedzcie mi ze źle zrozumiałem ... Wtedy to będzie Wisła Myślenice. A jazda do Myślenic na mecz też mi się nie uśmiecha

Niby gdzie Jacek mówi, że mecze w ramach rozgrywek Ekstraklasy, PP i innych rozgrywek będą rozgrywane w Myślenicach?
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
foxtrot_green
Senior Member

Od: 01.2012

Stary 02.07.2013, 10:31
W Asie wywiadu wspomina jedynie o przenosinach pierwszej drużyny i rezerw do Myślenic. Nie ma w ogóle mowy o zmianie stadionu. Bednarz wspomina, że Wisła swoje mecze nadal będzie rozgrywać przy Reymonta i nie może się to zmienić.
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Stary 02.07.2013, 11:01
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Jakiś ponury żart. Będą kupczyć na stadionie. Cytat: Powierzchnie pod trybunami wynajmiemy więc nawet na sklep sieciowy: "Biedronkę" czy "Tesco" - zapowiada Krzysztof Kowal, dyrektor ZIS.
To jest myślenie życzeniowe, koszt dostosowania przestrzeni pod trybunami na supermarket byłby bardzo duży. Jak wszyscy wiedzą nawet z ogrzewaniem jest problem i trzeba by tu sporo zainwestować. Żeby taki biznes się opłacił sklep musiałby być wielkopowierzchniowy a przestrzeń pod trybunami aż tak duża nie jest. Instalowanie się z mniejszym sklepem nie przejdzie. Gdyby była taka możliwość Wisła sama zrobiłaby to już dawno. Stadion jest pod względem funkcjonalnym spieprzony przez ZIKiT i to ta instytucja kosztem premii dla pracowników powinna to teraz naprawić.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 02.07.2013, 11:37
Osobiście widzę tam hotel no ale ...jak ZIS woli mieć tam market .....
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 02.07.2013, 13:49
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Tak Cupiał zbuduje stadion na 33 tys. w centrum Myślenic.
Na 33 tysiące? A nie wystarczy na 15-ście?
Styknie nawet dycha jeśli zlecimy z ligi.

Osobiście widzę tam hotel no ale ...jak ZIS woli mieć tam market .....
Obiło mi się o uszy, że chętnych na zagospodarowanie stadionu nie ma, ponieważ powierzchnie gospodarcze są źle zaprojektowane.
Jeśli się pojawi jakiś chętny, to nie będą wybrzydzać.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 02.07.2013 o godz. 13:53.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 02.07.2013, 14:10
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Obiło mi się o uszy, że chętnych na zagospodarowanie stadionu nie ma, ponieważ powierzchnie gospodarcze są źle zaprojektowane.
Jeśli się pojawi jakiś chętny, to nie będą wybrzydzać.
Z sieci:

Pozostanie jednak problem ogromnych kosztów utrzymania stadionu, a bardzo małych możliwości zarabiania na obiekcie poza meczami. Na stadionie są szatnie i duże hole, bez stałej restauracji, nie mówiąc o miejscach na sklepy. Są biura pod trybuną, na które nie ma chętnych. Nawet ZIKiT nie chciał tam przenieść części swoich wydziałów.

czyli wychodzi że nie ma co wynajmować, bo powierzchni gospodarczych na wynajem (poza biurami) nie ma. 'Źle zaprojektowane powierzchnie gospodarcze' - taki eufemizm
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 02.07.2013 o godz. 14:30.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Stary 02.07.2013, 15:28
Dajcie spokój z tym żle zaprojektowanym zapleczem.

Skąd to wiecie ?
Z wypowiedzi urzędników, którzy mieli zagospodarować stadion i im nie wyszło. Oni nawet marsjan wymyślą byle swoje lenistwo i nieudolność usprawiedliwić.
Jeszcze się łysy wypowiedział, drugi zainteresowany tuszowaniem sprawy. Palnął o 40 milionach na poprawę ogrzewania. Równie dobrze mógł tysiąc pińcet powiedzieć. Dla mnie (i pewnie dla każdego kto się z techniką nieco obeznał) bajeczka.

Jedynym sensownym źródłem informacji jest to, że projekt był zmieniany pod dyktando holenderskiej firmy konsultingowej, właśnie w celu lepszego wykorzystania zaplecza.

Argument, że Zikit sie nie przeniósł.
Wyobrażam sobie opór otłuszczonej masy urzędniczej. Miliony dokumentów do przeniesienia, sprzętu itd. Każdą bajkę wymyślą byle to oddalić.

Przypomina to jak żywo lamenty (sam się dałem poniesć) przed oddaniem stadionu. Tysiące manakmentów, fatalne wykończenie a najważniejszy to ten, że nie oponka.
A na koniec mało co się sprawdziło, a jako stadion jest lepiej wykończony i bardziej przyjazny dla kibiców niż np. stadion we Wrocławiu (pomijam skomunikowanie, ale tu trzeba by Reymonta do Opatkowic przenieść).

Nie ma żadnego sensownego źródła informacji odnośnie możliwosci zagospodarowania zaplecza. Ani pomysłu, planu, czegokolwiek.
Dlatego póki co mając z jednej strony zły projekt a z drugiej nieudolność urzędników i niechęć Wisły skłaniam się ku poglądowi, że prawda leży bliżej tej drugiej strony.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 02.07.2013, 16:22
Elefant napisał(a):Wyświetl post
Jedynym sensownym źródłem informacji jest to, że projekt był zmieniany pod dyktando holenderskiej firmy konsultingowej, właśnie w celu lepszego wykorzystania zaplecza.
Chodzi Ci o ten raport?
" ... radny Stawowy, który ujawnił wczoraj fragmenty raportu holenderskiej firmy The Stadium Consultancy z kwietnia 2008 r. Dokument zawiera poprawki do projektu stadionu"

Linki:
http://www.stadiumconsultancy.com/en.../RefKrakow.php
http://www.stadiumconsultancy.com/en...islaKrakow.php

Wychodzi że raport był zamówiony pod kątem przystosowania stadionu do wymogów UEFA i na UEFA 2012.

Dzięki Obłutowiczowi mieliśmy takie kwiatki jak np. to że piłkarze obu drużyn spotykają się w narożniku i z niego wspólnie wychodzą na mecz co jest sprzeczne z przepisami UEFA, dlatego też np. pod trybuną dobudowana została dodatkowa szatnia.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 02.07.2013 o godz. 16:25.
Odpowiedz cytując
qqq_b
Banita

Od: 07.2011

Stary 02.07.2013, 17:14
Śmialiście się ze stadionu Cracovii, że to hipermarket a teraz sami możecie go mieć na własnym obiekcie. W sumie biedronka była by dobra...
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Stary 02.07.2013, 18:01
Chodzi Ci o ten raport?
Chyba tak, choć tamten był chyba z marca 2008 roku.

Cytat:
Wychodzi że raport był zamówiony pod kątem przystosowania stadionu do wymogów UEFA i na UEFA 2012.
Nie tylko.

Cytat:
TSC has executed a design review of the design prepared by Kraków based architects Studio Architects and proposed major modifications to the design in order to comply with UEFA Elite and Euro 2012 requirements, operating requirements and multi-use requirements.
Pamiętam, że w raporcie były np. zalecenia (podobno zrealizowane) co do zmiany siatki słupów, tak aby pomieszczenia były bardziej użyteczne. Były też określone przez Wisłe wymagania dotyczące ich pomieszczeń.

Cytat:
Dzięki Obłutowiczowi mieliśmy takie kwiatki jak np. to że piłkarze obu drużyn spotykają się w narożniku i z niego wspólnie wychodzą na mecz co jest sprzeczne z przepisami UEFA, dlatego też np. pod trybuną dobudowana została dodatkowa szatnia.
I to przeszkadza nam w zagospodarowaniu stadionu ?

Od dwóch lat na tym stadionie nie dzieje się literalnie nic. Zero. Poza treningiem holendrów. I regularnym medialnym płaczem urzedników, że nic się nie da zrobić.
Jednego dodatkowego meczu, jednego koncertu, targów kwiatów egzotycznych, nie wiem czegokolwiek.
Krzesełka są żle ustawione, że nie można zrobić koncertu ?
Nie można było wynająć komuś kawałka miejsca na kawiarnie z widokiem na stadion ?
Cokolwiek, co by uczyniło ten obiekt żywym.

Stadion zapewne nie jest idealnie zaprojektowany i wymaga wysiłku, aby wycisnąć z niego kasę.
Może jest i tak, że nic się nie da z niego zrobić. Może. Tego nie wiem.
Ale na razie mamy na ten temat wypowiedzi jedynie osób będących stroną w sprawie.
I do rzetelności tych wypowiedzi ma bardzo ograniczone zaufanie. Zwłaszcza mając w pamieci negatywną histerie przed otwarciem stadionu.
Odpowiedz cytując
Mistrz Yoda
Member

Od: 07.2011

Stary 02.07.2013, 21:11
Rece opadaja...

http://stadiony.net/aktualnosci/2013..._lub_biedronka
- Jasiu, czemu akurat Wisła Kraków ?
- Proszę pani, mój pradziadek kibicował Wiśle, mój dziadek kibicował Wiśle, a teraz mój ojciec i brat kibicują Wiśle.
- Ale Jasiu, tak nie można, trzeba mieć swoje własne poglądy, a gdyby twój ojciec był menelem a matka prostytutką?
- To wtedy kibicowałbym Cracovii proszę pani.
Odpowiedz cytując
Smyrgu
Blood Brothers

Od: 11.2002

Stary 02.07.2013, 21:22
ja nie jestem stroną...no moze poza tym ze kibicuje temu klubowi...mam troch edoswiadczenia i mozna z pelną odpowiedzialnoscią stwierdzic ze stadion jest afunkcjonalny...klub powinien z premedytacja zostawic miasto z tym problemem...skoro inwestor wybudowal cos co w latach 70-80's ubieglego wieku mogloby jako tako funkcjonowac...to dzisiaj jest to poprostu niedorzeczne...
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND

"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for."
--Bruce Springsteen
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 02.07.2013, 22:36
Czy ktoś mi może odpowiedzieć, jakie są przeciwwskazania, żeby w pomieszczeniach biurowych mieściły się siedziby instytucji miejskich, które są porozsiewane po różnych kamienicach w centrum i za które płaci się wysokie czynsze? Czy na stadionie Wisły pomieszczenia mają wysokość 1 metra? Bo ciągle słychać tu i tam, że są niedostosowane do takich potrzeb... Tyle wydziałów urzędu miasta, tyle instytucji miejskich...Nie, zrobimy Wam Biedronkę...To może od razu Tomex przenieść pod trybuny albo Plac Bieńczycki...
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
Odpowiedz cytując
arth_ur
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 02.07.2013, 22:43
Z tego co obiło mi się o uszy jednym z problemów jest to że okna w tych pomieszczeniach "komercyjnych" nie są uchylne, tj przez cały rok muszą być albo klimatyzowane albo ogrzewane co niestety sporo kosztuje. W ogóle ten stadion był projektowany bez pomyślunku.
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 02.07.2013, 22:45
I to przeszkadza nam w zagospodarowaniu stadionu ?
Daje jakieś pojęcie o projektancie który niestety pojęcia o budowaniu stadionu nie miał. Tak jak mówi Smyrgu - stadion jest afunkcjonalny. Albo inaczej - jest funkcjonalny jedynie pod względem sportowym i głównie dzięki EURO 2012. To ten raport o którym mówisz.

Druga sprawa - póki nie jet uregulowany status stadionu to nie da się wynająć części powierzchni. Ewentualny czynsz dla kawiarni kto ustali i do kogo ma płynąć?

Stadion zapewne nie jest idealnie zaprojektowany i wymaga wysiłku, aby wycisnąć z niego kasę. Może jest i tak, że nic się nie da z niego zrobić. Może. Tego nie wiem.
Wszystko się da tylko kwestia kasy.

Tyle że trzeba sobie jasno powiedzieć - nowy stadion, z racji na wadliwy projekt, aby mógł przynosić jakieś zyski, musi ponownie przejść przebudowę - tym razem powierzchni pod trybunami. Oczywiście znów za niemałe pieniądze - pewnie następne kilkanaście/dziesiąt milionów. Miasta na to nie stać, Wisłę tez nie stać więc magistrat stara się przerzucić ten koszt na przyszłego najemcę. Tyle że chętnych dalej nie ma, ze względu na... koszty.

Swoją drogą mam znów takie samo zdanie jak Smyrgu - zostawić miasto z problemem.
Skoro Majchrowski wolną ręką głupio wydawał miliony i bezczelnie zakładał że Wisła i Cupiał z własnej kieszeni sfinansuje naprawę fuszerki oraz doprowadzi stadion do użyteczności głownie po to aby miasto mogło zarabiać to ja nie widzę racjonalnego powodu dla którego mielibyśmy odegrać jednocześnie rolę frajera, krowy dojnej i sponsora indolencji magistratu.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 02.07.2013 o godz. 22:48.
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 02.07.2013, 22:48
A w innych miejscach się nie używa klimatyzacji i nie ogrzewa w zimie? Naprawdę to aż tak wieeeeelka różnica? Wynajęcia powierzchni biurowych na miejskim stadionie Wisły nie będzie tańsze niż w kamienicy w ścisłym centrum Krakowa?
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 02.07.2013, 23:12
Grisza1 napisał(a):Wyświetl post
A w innych miejscach się nie używa klimatyzacji i nie ogrzewa w zimie? Naprawdę to aż tak wieeeeelka różnica?
Wieeeeeelka.

Idź się dogadaj z sąsiadem że licznik energii będziecie mieć wspólny i razem płacić będziecie za ogrzewanie. W lecie klima obowiązkowa a w zimie obowiązkowo będziecie grzać - temperatura wszędzie musi być taka sama bo klima jest jedna - w piwnicy też. Kibel też zróbcie sobie wspólny, no i łazienkę. Aaa i zapomniałbym - jeszcze wspólne wejście przez mieszkanie jednego z Was do mieszkania drugiego.

I teraz zastanów się jaki (niezależnie od powyższego standardu) da Ci czynsz właściciel takiej kamienicy skoro jej utrzymanie rocznie kosztuje go kilka baniek.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 02.07.2013 o godz. 23:35.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 04.07.2013, 10:43
KOLEJNY KROK KU NORMALNOŚCI - Wspólne stanowisko Wisły Kraków i Gminy Kraków:
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...rakow_i_wisly/
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 04.07.2013 o godz. 11:08.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 04.07.2013, 11:04
piotek napisał(a):Wyświetl post
Jak już jesteśmy przy stadionie... całkiem niedawno dowiedziałem się od znajomej, że projekt był autorstwa jej wujka, który zmarł w trakcie jego tworzenia i kończył ktoś inny... wspomnę jeszcze tylko o tym, że ten architekt cierpiał na coś w stylu demencji starczej. Tutaj chyba mamy odpowiedź na wszystkie pytania skąd wzięły się niedoróbki na stadionie.
jak to dobrze, że są wakacje, prawda ?
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 04.07.2013, 11:07
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
KOLEJNY KROK KU NORMALNOŚCI - Wspólne stanowisko Wisły Kraków i Gminy Kraków:
wis.la/vqgp3
Przy okazji porządków - nick nie działa.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów