The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.06.2013, 23:06
Ludzie zamknijcie ten temat bo smieja sie z nas juz nawet pingwiny na Antarktydzie.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 26.06.2013, 23:14
Betonu nie ruszysz.

Chociaz tak mi sie wydaje, ze powinnismy juz dawno dac na meczu wyraz swojemu niezadowoleniu z pracy pewnych hmm... osob. Takiemu Kapce juz dawno powinno sie dostac + jakis transparenty osmieszajace go tak jak on osmiesza nasz klub.

W ogole powinnismy wyjsc pod budynek klubowy i dac glosny przejaw naszego niezadowolonienia z dzialan jakie maja miejsca w naszym klubie w ostatnich miesiacach. Juz czas.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 27.06.2013, 05:19
Jak jesteś niezadowolony to wyłóż kasę na stół i działaj. Ty, podobnie jak większość użytkowników zapominacie o jednym, mianowicie obecna Wisła nie walczy o mistrza!
Ja wiem że trudno się z tym pogodzić, podobnie trudno było kiedyś kibicom z Zabrza czy Chorzowa jednak stało się. Era złotej Wisły odeszła do lamusa więc czym prędzej to zrozumiecie tym rzadziej będziecie wypisywać tego typu brednie.

W Polsce są tysiące klubów, jednak zadowolonych kibiców posiadają 2, góra 3 zespoły. Jak by tak każdy chciał pikietować swoje niezadowolenie tym bardziej nieuzasadnione to cały kraj zalała by fala kibicowskich wieców i demonstracji.

Pamiętajmy że Wisła Kraków to klub z piękną historią. Pełną wzlotów i upadków, sukcesów i porażek. Nie pierwszy i zapewne nie ostatni raz klub kibiców nie rozpieszcza, nie jest w stanie sprostać oczekiwaniom czy pokładanej w nim kibicowskiej nadziei .
Być może słowa "Słuchaj Jezu jak cię błaga lud..." zagoszczą u nas na kolejne naście lat, być może jeszcze przyjdzie nam walczyć na drugim froncie ...jednak nie zapominajmy o najważniejszym, czyli o " WIERNOŚCI".
Zaraz ktoś odpowie : Co mam bezczynnie się przyglądać? siedzieć cicho jak się źle dzieje?...owszem racja, jednak pamiętajmy o j naszej głównej roli, czyli bezgranicznym oddaniu barwom.
Jako kibice mamy prawo nazwać - Bednarza warszawską ....ą, Cupiała kasiastym imbecylem czy Smude niemieckim pachołem i analfabetą jednak broń boże aby ktokolwiek czy cokolwiek miało wpływ na nasze oddanie ukochanej drużynie. Żaden Kapka, bednarz Żurawski czy Kosowski nie miał i nie będzie miał wpływu na naszą obecność przy R22 . To tylko trybiki ogromnej machiny, nic nie znaczące elementy kibicowskiej układanki....

Biała Gwiazda ponad wszystko, na dobre i na złe, teraz i zawsze...
Ostatnio edytowane przez Dariook : 27.06.2013 o godz. 05:36.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 27.06.2013, 09:23
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Jak jesteś niezadowolony to wyłóż kasę na stół i działaj. Ty, podobnie jak większość użytkowników zapominacie o jednym, mianowicie obecna Wisła nie walczy o mistrza!
Ja wiem że trudno się z tym pogodzić, podobnie trudno było kiedyś kibicom z Zabrza czy Chorzowa jednak stało się. Era złotej Wisły odeszła do lamusa więc czym prędzej to zrozumiecie tym rzadziej będziecie wypisywać tego typu brednie.

W Polsce są tysiące klubów, jednak zadowolonych kibiców posiadają 2, góra 3 zespoły. Jak by tak każdy chciał pikietować swoje niezadowolenie tym bardziej nieuzasadnione to cały kraj zalała by fala kibicowskich wieców i demonstracji.

Pamiętajmy że Wisła Kraków to klub z piękną historią. Pełną wzlotów i upadków, sukcesów i porażek. Nie pierwszy i zapewne nie ostatni raz klub kibiców nie rozpieszcza, nie jest w stanie sprostać oczekiwaniom czy pokładanej w nim kibicowskiej nadziei .
Być może słowa "Słuchaj Jezu jak cię błaga lud..." zagoszczą u nas na kolejne naście lat, być może jeszcze przyjdzie nam walczyć na drugim froncie ...jednak nie zapominajmy o najważniejszym, czyli o " WIERNOŚCI".
Zaraz ktoś odpowie : Co mam bezczynnie się przyglądać? siedzieć cicho jak się źle dzieje?...owszem racja, jednak pamiętajmy o j naszej głównej roli, czyli bezgranicznym oddaniu barwom.
Jako kibice mamy prawo nazwać - Bednarza warszawską ....ą, Cupiała kasiastym imbecylem czy Smude niemieckim pachołem i analfabetą jednak broń boże aby ktokolwiek czy cokolwiek miało wpływ na nasze oddanie ukochanej drużynie. Żaden Kapka, bednarz Żurawski czy Kosowski nie miał i nie będzie miał wpływu na naszą obecność przy R22 . To tylko trybiki ogromnej machiny, nic nie znaczące elementy kibicowskiej układanki....

Biała Gwiazda ponad wszystko, na dobre i na złe, teraz i zawsze...
Super, postawa godna naśladowania.
Tyle tylko, że trochę mimo wszystko nie na temat.

Piszesz o pieniądzach

I o to nam właśnie chodzi. Ile lat juz pracuje tutaj Kapka?
Za wypłatę jaką pobiera można zatrudnić tutaj kogoś z większymi umiejętnościami do wyszukiwania zawodników.
Zdzisek to beton który nic nie wnosi dobrego do tego klubu i moja obecność od wielu lat na każdym meczu czy twoja nie ma tutaj znaczenia.
Ostatnio edytowane przez Mario Nh : 27.06.2013 o godz. 09:36.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 27.06.2013, 09:38
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post

Piszesz o pieniądzach

Za wypłatę jaką pobiera można zatrudnić tutaj kogoś z większymi umiejętnościami do wyszukiwania zawodników.
Zdzisek to beton który nic nie wnosi dobrego do tego klubu i moja obecność od wielu lat na każdym meczu czy twoja nie ma tutaj znaczenia.
Chłopie doszedłeś do wniosku ? Przecież wszystkie kłopoty finansowe WIsły oraz dług wobec TF to wina Holendrów, którzy próbowali wprowadzić chociaż trochę profesjonalizmu, ale niestety szybko ich sprowadzono na ziemię. Zdzisław przez kilkanaście lat na różnych stanowiskach doi klub, popisał się nielojalnością w stosunku do Cupiała, to dzięki m.in. kochanemu Zdzisiowi zablokowana została kasa z LE za poprzedni sezon, to on sprowadził czołowy szrot do tego zeposłu - ostatni zaciąg to Bunoza i Jovanić - każdy z pensją jak mówią circa 200 tys euro rocznie. Za taką kasę w Polsce znalazłbyś na ich pozycję kilku grajków o niebo lepszych.
A przypomnę inne wynalazki Zdzisia jak Brasilia i Deci - zwłaszcza ten drugi był wyjątkowym przykładem profeki Zdzicha. Czy za jego miesięczny pobyt w Brazylii i sukcesy skautingowe płaciła Wisła czy Cupiał ?
No a w międzyczasie regularne działania mające na celu władanie z pozycji szarej eminencji w klubie...
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 27.06.2013, 15:38
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post

Piszesz o pieniądzach

A przepraszam. Jaki to ma wpływ na sytuację finansową klubu? Myślisz że jak wymienisz Kapkę na czarodzieja co wyciąga króliki z kapelusza to coś da?
Sorki ale w obecnych warunkach, bez kasy i profesjonalnego sztabu nawet Renata Mauer jebała by po kątach ślepakami.

Grzebiąc na wysypisku na nic ci umiejętności wyszukiwania. Tutaj potrzebne jest szczęście, tak kolego właśnie szczęście jest potrzebne do tego by znaleźć coś interesującego na śmietniku darmowych graczy.
Z reguły coś co ma wartość nie ląduje na hasioku. Owszem zdarzają się i perełki, zazwyczaj trafiają tam przypadkowo lub z nieuwagi właścicieli, jednak szybciutko znajdują nowych nabywców.

Meritum.

Wisłą jest uzależniona od Cupiała, jak Levy od denaturatu. Bez jego chęci nie liczył bym na wiele.

Obecność twoja czy moja na meczu ma ogromne znaczenie. Patrz "wybory"... czy głos jednostki ma znaczenie? Ogromne!
Ostatnio edytowane przez Dariook : 27.06.2013 o godz. 15:40.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 27.06.2013, 16:54
Testy w Wiśle oczami Sorina, czyli Monty Python po rumuńsku.

Jakby ktoś miał ochotę, to poniżej wywiad z przyszłości z Sorinem

Gazeta ....(tutaj dowolna nazwa)

G: Sorin, dlaczego ostatecznie nie trafiłeś do Krakowa?
S.O.: Do Krakowa ściągnięto mnie prosto z Londynu, gdzie regenerowałem się po trudach minionego sezonu, który spędziłem w saudyjskiej drużynie Al Dzieqanatt. Klub popadł w tarapaty finansowe i nie było go stać, żeby przedłużyć ze mną kontrakt. Wcześniej występowałem w drużynie Six Flags Londyn, który słynie z niesamowitej bazy treningowej. Można ją zobaczyć w internecie. Przepraszam, odbiegłem trochę od tematu (śmiech). W mieście Wielkiego Bena bacznie przyglądały mi się miejscowe kluby. Swoje zainteresowanie trzymały w tajemnicy, w obawie przed windowaniem stawki za moją kartę. W pewnym momencie zgłosiła się po mnie drużyna New York Red Bulls, ale ostatecznie nie spełnili moich żądań finansowych i transfer upadł. Niestety, kiedy wróciłem do Anglii, zainteresowanie zespołów z Premiership ucichło i pechowo zostałem na lodzie. Propozycja Wisły bardzo mnie więc ucieszyła. Pomyślałem, że wielokrotny Mistrz Polski to znakomity klub, żeby przeczekać rundę jesienną i w zimie podpisać kontrakt z jakimś klubem z Premiership.

G: Jak wyglądało twoje pierwsze spotkanie z trenerem Smudą?

S.O.: Podczas pierwszego dnia, jak tylko trener zobaczył jak schodzę po schodach, wykrzyknął: „wunderbar, tssssoo to za weltkllasse piłkarz!”. Wspomniał też, że z moimi umiejętnościami mógłbym oprócz grania w piłkę dorabiać jako piekarz albo murarz. Bardzo mi to schlebiło.

G: Czy na twoją pozycję Wisła testowała innych kandydatów?

S.O.: Trener Smuda powiedział, że to czy będą jeszcze kogoś sprawdzać zależało będzie od tego, kogo zarekomenduje mu jego mama albo dziennikarze. Ponadto, właściciel klubu, który bardzo dba o klub, zadbał o szerokie schody, żeby można było testować większą ilość zawodników jednocześnie, dlatego nie wykluczam, że Biała Gwiazda miała kogoś w zanadrzu.

G: Zagrał pan w jednym sparingu.

S.O.: Tak, z Zawiszą Bydgoszcz. W pierwszym terminie się nie odbył. Trener w trosce o moje zdrowie przełożył sparing na następny dzień. Padał deszcz i bał się o moje nogi.

G: Następnego dnia jednak wreszcie udało się rozegrać spotkanie. Jak pan wypadł?

S.O.: Na szczęście. Na boisku pojawiłem się dopiero w 60 minucie. Późno, ponieważ sztab szkoleniowy bał się o moje zdrowie, trawa była jeszcze dość wilgotna, a rywal nie przebierał w środkach. W czasie meczu mało byłem przy piłce, ponieważ z trenerem postanowiliśmy, że przećwiczymy grę bez piłki i tyłem do bramki. Poza tym drużyna miała zalecone grać bokami, stąd akcje nie przechodziły środkiem. Kolegom z zespołu i obserwatorom bardzo spodobał się mój sposób poruszania się. Wykształcony na zachodzie pod okiem specjalistów, m.in. znanego trenera przygotowania fizycznego Barrego Solana.
G: Twoje pojawienie się w Krakowie wzbudziło duże emocje.

S.O.: Tak, dość powiedzieć, że przez cały mój pobyt wszystkie media rozpisywały się na mój temat. Nagrania wideo z moimi występami z poprzednich klubów obiegły wszyskie polskie media, a od ilości wyświetleń padały serwery, więc trzeba było je usunąć z internetu. Ot, taka cena popularności (w tym momencie Oproiescu „puszcza oko”).

G: Kibiców w Polsce zadziwiło, jak wielkie zmiany zachodziły w Pana wyglądzie podczas całej kariery.
S.O.: Myślę, że za kilka lat nie będzie to nikogo dziwić. Przygotowanie fizyczne na zachodzie stoi na bardzo wysokim poziomie, a zmiany w wadze czy we wzroście to coś normalnego. Czasami zdarza się nawet tak, że piłkarze zmieniają kolor skóry. Ja akurat zawsze byłem biały i starałem się mieścić w granicach 160-190 cm wzrostu i dostosowanej do tego wagi.

G: Dlaczego właściwie nie podpisał pan kontraktu z Wisłą?
S.O.: Niestety, dochodzimy do najsmutniejszego momentu mojej przygody w Krakowie. Smutnej dla mnie, kibiców, a przede wszystkim dyrektora sportowego (Sorin w tym momencie wykrzykuje: pozdrawiam Zdzisław!). Wisła nie była w stanie spełnić moich wymagań odnośnie transferu. Kością niezgody nie okazała się jednak pensja. Problemem okazał się pełny pakiet programu komputerowego do kompilacji filmów oraz osobisty kronikarz na potrzeby Wikipedii. Dyrektor Sportowy stwierdził, że komputery to dziwny wymysł i nie będzie się w to mieszał. Co do kronikarza zaś, to żaden z redaktorów prezentowanych przez klub nie był na tyle kreatywny, aby spełnić moje oczekiwania. Stąd, ku wielkiemu rozczarowaniu kibiców, nie doszło do podpisania umowy. Tuż po spotkaniu z Zawiszą, dyrektor sportowy osobiście odwiózł mnie na lotnisko, po drodze odwiedzając jeszcze dom właściciela klubu w nadziei, że temu uda się mnie przekonać do pozostania przy Reymonta na warunkach klubu. Jak wiecie, bezskutecznie.

G: Do jakiego klubu teraz panu najbliżej?

S.O.: Karierę postanowiłem kontynuować w krajach, w których nie ma dostępu do internetu. Popularność bywa dla mnie zbyt uciążliwa. Więcej szczegółów powinno pojawić się niedługo, na dziś dzień ciągle siedzi we mnie fiasko rozmów z Białą Gwiazdą. I’m Sorin Wisła!!
"Przejąłem zespół na ostatnim miejscu, więc ani nie spadłem, ani się nie utrzymałem".

BYŁEŚ NA MECZU Z (7)EGIĄ? TO JUŻ WIESZ JAK TRAFIĆ NA KOLEJNY!!!
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 27.06.2013, 17:01
Cytat:
S.O.: Myślę, że za kilka lat nie będzie to nikogo dziwić. Przygotowanie fizyczne na zachodzie stoi na bardzo wysokim poziomie, a zmiany w wadze czy we wzroście to coś normalnego. Czasami zdarza się nawet tak, że piłkarze zmieniają kolor skóry. Ja akurat zawsze byłem biały i starałem się mieścić w granicach 160-190 cm wzrostu i dostosowanej do tego wagi.
To Ci wyszło
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 27.06.2013, 17:03
Galonek napisał(a):Wyświetl post
Testy w Wiśle oczami Sorina, czyli Monty Python po rumuńsku.

Jakby ktoś miał ochotę, to poniżej wywiad z przyszłości z Sorinem
Ty Monty Python'a nie obrażaj..
Odpowiedz cytując
fox mulder
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 27.06.2013, 17:33

Mam tylko nadzieje, że Sorin uzyskał zaliczenie z wuefu i wpis do indeksu od Kapki.
Ostatnio edytowane przez fox mulder : 27.06.2013 o godz. 17:38.
Odpowiedz cytując
Wiślak709
Senior Member

Stary 27.06.2013, 17:52
Sytuacje z tym grajkiem z YT mozna podsumowac jednym slowem - cyrk
To juz lepiej wejsc na 90minut.pl i tam pogrzebac w statach, na pewno duzo lepszych graczy by sie tam znalazlo z nizszych lig.
Z WIŚLACKIM pozdrowieniem
Wiślak z Wlkp.

Radosław
Sobolewski –
DZIĘKUJEMY!!

Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 27.06.2013, 17:54
Tak się zastanawiam czy to taka ciężka praca takiego skauta. Czy tak trudne jest opanowanie powiedzmy III ligi nawet na obszarze całego kraju? Nawet siedząc w łóżku przy laptopie posprawdzać statystyki zawodników, podzwonić, podjechać, obejrzeć na żywo i w razie czego wkroczyć do akcji. Potrzebujemy napastników, takich chyba najlepiej namierzyć bo wszędzie są klasyfikacje strzelców.
Jeśli w tym klubie są takie lenie, to ja zgłaszam swoją aplikację. Nie chce dużo pieniędzy, satysfakcją będzie dla mnie sama praca dla Wisły!

Jak się tak człowiek zastanowi to od lat żaden utalentowany młodzieniec do Krakowa nie trafił. Max co wychodzi z tych grajków ME to ligowa szarzyzna, którą z powrotem można zawrócić do III ligi...po kilku latach trenowania w takim klubie jak Wisła to wstyd!
What's new?

Odpowiedz cytując
spartan
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.06.2013, 18:48
Jak Zdzichu była takim samym funkcjonariuszem jak jest dyrektorem/skautem to komuna musiała runąć.
Od czasu do czasu PRL był też najweselszym barakiem w obozie tak jak Wisła klubem w ekstraklasie.
Ku chwale Ojczyzny Towarzyszu Kapka !
ANTY-RABBIN-FRONT
Odpowiedz cytując
marcin_częstochowa
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 27.06.2013, 20:14
Paweł napisał(a):Wyświetl post
Od Haiti po Wodzisław królem skautów tylko Zdzisław!
Świetne!

i mała modyfikacja
"Od Haiti po Wodzisław królem skautów jest K. Zdzisław!"
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 27.06.2013, 21:13
marcin_częstochowa napisał(a):Wyświetl post
Świetne!

i mała modyfikacja
"Od Haiti po Wodzisław królem skautów jest K. Zdzisław!"
Bez 'jest' Jeszcze jeden dobry slogan (chyba Fialo napisał):

Subskrybuje, szuka, czuwa - Zdzislaw Kapka, król YouTuba !
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 27.06.2013, 21:31
Ja mam odpowiedniego gracza do Wisły.
Duże umiejętności ukazane na filmiku.
http://www.youtube.com/watch?v=YjWJo...yVC_sAmf4FslOg
Odpowiedz cytując
zybert77
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 27.06.2013, 22:04
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Bez 'jest' Jeszcze jeden dobry slogan (chyba Fialo napisał):

co będzie po turyście-przebierańcu... może ktoś z RedTube?
Odpowiedz cytując
Kobold
Member

Od: 12.2010

Stary 27.06.2013, 22:10
Łysy z Brazzers
Odpowiedz cytując
Wiślak709
Senior Member

Stary 27.06.2013, 22:44
Lukasz napisał(a):Wyświetl post

hahaha, mistrz
Z WIŚLACKIM pozdrowieniem
Wiślak z Wlkp.

Radosław
Sobolewski –
DZIĘKUJEMY!!

Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 28.06.2013, 14:54
30 letni talent z III ligi z przeszłością na zmywaku w UK!! Król podkarpacia, myślałem, że po Sorinie zmądrzeli a tu taki zonk
Odpowiedz cytując
AWR
Junior Member

Od: 06.2013

Stary 28.06.2013, 18:28
Zamiast srać tu na tym forum to od poniedziałku rusza sprzedaż karnetów, właśnie w tym momencie okaże się kto jest prawdziwym kibicem, a kto kibicem sukcesu, klub właśnie w tym okresie potrzebuje najbardziej wsparcia kibiców!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 28.06.2013, 18:31
jaki znowu zonk ?
to ze nikt nie chce tutaj przyjechac na testy to przeciez wina Smudy który nie daje hajsu na transfery. Potem winny jest Bednarz który wie jaką kadrą dysponujemy i godzi się na te testy. Przeciez widać czarno na białym ze nasza Młoda Ekstraklasa miażdzy, a piłkarze z tej druzyny są rozchwytywani przez inne zespoły ekstraklasy.
Zawsze mnie uczono ze boisko weryfikuje, no ale jednak z tego co widze weryfikuje co innego. Sarkiego 99% wyjebało przed przyjściem i śmiano się z niego.
Ja mam tylko prośbę do tych którzy piszą ze na testy moze sie dostac kazdy itp itd. Skoro tak mówicie/piszecie to udowodnijcie to....
liczę ze w ciagu kilku dni kilkunastu uzytkownikow pokaze zdjęcia z testów w Wiśle.

dobrze ze rok temu nie chcielismy kupic Bereszyńskiego...
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 28.06.2013, 19:03
AWR napisał(a):Wyświetl post
Zamiast srać tu na tym forum to od poniedziałku rusza sprzedaż karnetów, właśnie w tym momencie okaże się kto jest prawdziwym kibicem, a kto kibicem sukcesu, klub właśnie w tym okresie potrzebuje najbardziej wsparcia kibiców!
.......ę - jak mają być te pieniądze wydawane przez Kapkę, Smudę czy Bednarza, to ja chyba podziękuję
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
Odpowiedz cytując
dizzy
Member

Od: 05.2013

Stary 28.06.2013, 19:16
buczo1985 napisał(a):Wyświetl post
Jak się tak człowiek zastanowi to od lat żaden utalentowany młodzieniec do Krakowa nie trafił. Max co wychodzi z tych grajków ME to ligowa szarzyzna, którą z powrotem można zawrócić do III ligi...po kilku latach trenowania w takim klubie jak Wisła to wstyd!
Trafił, trafił. Na przykład niejaki Dariusz Trela. Z Wisły mającej kłopot od paru lat z sensownymi bramkarzami się go pozbyto. W Gliwicach dostał szansę i jest jednym z najlepszych golkiperów w lidze. Wystarczyło dac mu pograć...
Odpowiedz cytując
Spokolokoełrokoko
Member

Od: 06.2013

Stary 28.06.2013, 19:35
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Sarkiego 99% wyjebało przed przyjściem i śmiano się z niego.
Sarki może i jest jednym z najjaśniejszych punktów w Wiśle, ale tak szczerze to na tle większości ligowców niczym się nie wyróżnia. Zresztą na tle obecnej kadry nie jest sztuką się wyróżniać. Nawet Mały po powrocie nie błyszczał. Jaką Sarki miał rywalizację w ofensywie? A dwa dobre mecze w rundzie może mieć w tej lidze każdy. Nawet Rafał i Gumożuj.
Poza tym przed przyjściem Sarki był w szkółce Chelsea i grał parę sezonów w lidze belgijskiej i izraelskiej a nie w 4ligowcu albo FC Youtube.
Przytaczanie przez niektórych tutaj oraz przez główną Sarkiego w kontekście testowania każdego szrotu szóstego sortu jest absurdalne, nie na miejscu i uwłaczające Sarkiemu.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 29.06.2013, 02:38
Gucio25 napisał(a):Wyświetl post
pojazd Weszło po naszej "polityce transferowej" trafny i prawdziwy, więc nie ma się co wkurzać.
wkurzać się można na Kapkę i wszystkich innych decydujących o tym co się obecnie w Wiśle dzieję, bo zasługuje to tylko na śmiech.

co do tej akcji Weszło widzę tylko jedno dobre rozwiązanie, w którym nasi działacze pokazali by jaja i trochę naprawili tą całą sytuację (ale że jaj nie mają, to tak się nie stanie) - na miejscu Wisły bym teraz dowalił czyms w stylu "Caplica na testach w Wiśle", albo napisał ze go zapraszają.
Pojazd trafny i prawdziwy? A dlaczego tak uwazasz? gdyz weszlo tak to ci to pokazało?
Rozdmuchali coś co zauważył nasz forumowicz a resztę historii zinterpretowali tak żeby skompromitować nasz klub i zrobic sensację większą niż tak naprawdę była. Jeśli choć zechcieli by się zbliżyć do prawdy, którą człowiek myślący zauważy bez problemu, to okazało by się że w całej te zabiewieposzkodowana jest Wisła.

Pofatuguję się i wyjaśnie.

1) Postawiono tezę że Kapka widział Sorina na YT z polecenia managera. Nie mogli zrozumieć jak można było przeoczyć fakty jak: różnice wzrostów, trykotów klubowych czy serbskich stadionów...
Cytat:
To nieprawdopodobne, że klub, który chce od tego sezonu wyglądać na poważny, karmi ludzi takim bełtem. Czy ktoś tam w ogóle ma oczy? Jak można analizować materiały video i nie zauważyć, że gość jest raz niski, raz wysoki, a w co drugiej akcji gra w innych barwach
A ja nie potrafię zrozumieć jak można być takim idotą i myśleć, że zawodnik jak i manager który z sprzedazy zyje, oferowali Kapce linki do YT!!! Tak na zdrowy rozsądek to nawet Kapka nie jest takim debilem żeby się na taką tandetę nabrać.
Portfolio zawodnika to nie żadna składanka zagrań piętką! To w miarę profesonalnie nagrane kilku spotkan z zawodnikiem w roli głównej. To co widziało weszło a co Widział Kapka to zupełnie inne materiały. Jeśli Kapka chciał to sprawdził tez jego na YT, lecz tego nigdy się nie dowiemy.

2) Wyśmiano i oszkalowano Wisłę za brak reakcji i nie wy.......ono zawodnika zaraz po ujawnieniu sprawy na weszło!!!tak tak u nich!
Cytat:
Po tym, jak kilka godzin temu napisaliśmy o rumuńskim przebierańcu, Sorinie Oproiescu, zakładaliśmy, że Wisła Kraków zachowa resztki profesjonalizmu i podejmie w tym kierunku konkretne kroki. Mogłoby to być jakieś długie wytłumaczenie, przyznanie się do błędu albo po prostu krótka informacja o odesłaniu oszusta na drzewo
A ....a pan Stanowski to kim do huja jest żeby czegoś wymagać? Przecenia się frajer i doskonale zrobiono że wstrzymano się z pochopnymi decyzjami. Bo Wisła to nie jest klub amatorski żeby ustosukowywać się do każdej szmiry czy żenady jaką pan cwelowski napisze.
Kazdy szanujący się klub postąpił by tak samo. Poproszono o wyjaśnienia zawodnika w zaistniałej sprawie i zdecydowano się wypróbować jego umiejętności w sparingu jak pierwotnie założono.
To potwierdza że Kapka posiadaj inne materiały wideo niz te weszło z YT.

Nie zapominajmy że to tylko testy. Własnie w śród darmowych graczy istnieje największe ryzyko trafienia na minę, dlatego testy są koniecznością.
I to nie Wisła jest winowajcą całego zamieszania tylko ofiarą przebiegłości w dzisiejszych czasach, Zachowaliśmy się jak profesonalny klub. Czyli powstrzymano się od pochopnych decyzii i komentowania oskarżeń potralu strikte plotkarskiego i wypełnionio umowę z zawodnikiem. Rumun opuścił zgrupowanie po decyzji sztabu szkoleniowego.

I co tu tłumaczyć? Jesli jeden debil z drugim nie potrafią myśleć to ich sprawa.
Jeśli jeden debil z drugim nie widzi różnicy miedzy testowaniem a zakontraktowaniem to o czym tu dyskutowować...

Jeszcze się okienko transferowe nie otworzyło...banda debili z weszlo pewnie tego nawet nie wie.

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Nikostratos
Junior Member

Od: 02.2013

Stary 29.06.2013, 08:25
Dariook z większością Twojego postu należy się zgodzić (zwłaszcza z częścią o weszło), ale jednak są dwie sprawy, które trochę podważają Twój wywód.

1. Jakie CV miał Rumun? W jakich klubach grał, tzn. rozegrał mecze w normalnych rozgrywkach? Sezony, liczba spotkań, bramki itp. Najwyższa klasa rumuńska to była ściema, a poza tym nawet jeżeli ktoś przedstawił jakieś dane, a osoba od kontaktu w Wiśle nigdy zawodnika nie widziała, to zanim sprawa w ogóle zostanie rozpatrzona takie coś MUSI zostać zweryfikowane. Jak się okazało oszustwo zostało bardzo łatwo wykryte przez osobę/osoby, które w ogóle nie miały obowiązku tego sprawdzać. Tymczasem w klubie nikt się nie wysilił, żeby zadać sobie taki trud.

Wiadomym jest, że każdy swojego zawodnika zachwala i że szambo nazwie perfumerią. Podstawowym obowiązkiem skauta jest to zweryfikować. I nawet jeśli nie może obejrzeć zawodnika na żywo, to internet daje ku temu naprawdę duże pole do popisu. I nie chodzi tutaj o filmiki promocyjne z youtuba, ale baz zawodników jest cała masa i prześledzenie drogi kariery praktycznie każdego zawodnika, który w ogóle ma prawo aspirować do gry w takiej drużynie jak Wisła nie stanowi żadnego problemu.

Właśnie tego zabrakło i przez to klub jest obiektem kpin plotkarskich portalików.

2. I wreszcie mityczna sprawa owego managera. Być może coś przegapiłem i ktoś wyprowadzi mnie z błędu, ale czy gdziekolwiek padło nazwisko tego słynnego kłamczuszka, który polecał takiego zawodnika i tak mu podkręcił CV, przecież człowiek powinien być spalony w zawodzie w promieniu 1000km od Krakowa? Czy taki zawodnik jak Sorin Oproiescu w ogóle ma managera? Nie chcę tutaj wyprowadzać zbyt daleko idących teorii, ale chyba pewne wnioski same się nasuwają. "Dzwoni do pana ktoś kogo nazwisko nic panu nie mówi i chciałby przysłać na testy zawodnika, którego nazwisko nic panu nie mówi".

Testy same w sobie nie są niczym złym i Wiśle żadnego wstydu nie przynoszą. Można testować zawodników z lig zagranicznych, bo nie da się ogarnąć nawet pół Europy i mieć własną bazę każdego zawodnika, a czasami perełka faktycznie może się trafić. I wtedy każdy będzie chwalił umiejętności wyszukiwania zawodnika.
Testowanie Polaków z niższych lig - tu już trzeba ostrożniej. Jeśli klub chce danego zawodnika, może go sprawdzać na miejscu. Takiego Hajduka nawet ja miałem okazję w tym roku w III lidze oglądać. Jeśli do klubu, przyjeżdża ktoś z Polski kogo nikt ze sztabu nie widział, to w sposób oczywisty pochodzi on z polecenia znajomego managera i przypomina cyrk obwoźny i pokazywanie małpy. A nuż się komuś spodoba i go weźmie. Owszem czasami i oglądanego podczas meczów warto zobaczyć na treningu, ale jakoś wątpię, żeby tutaj o taką finalną sprawę chodziło.

Niestety gdy takie działania się powtarzają i na siebie nakładają nie można się dziwić reakcji.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 29.06.2013, 11:08
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Pojazd trafny i prawdziwy? A dlaczego tak uwazasz? gdyz weszlo tak to ci to pokazało?
Rozdmuchali coś co zauważył nasz forumowicz a resztę historii zinterpretowali tak żeby skompromitować nasz klub i zrobic sensację większą niż tak naprawdę była. Jeśli choć zechcieli by się zbliżyć do prawdy, którą człowiek myślący zauważy bez problemu, to okazało by się że w całej te zabiewieposzkodowana jest Wisła.

Pofatuguję się i wyjaśnie.

1) Postawiono tezę że Kapka widział Sorina na YT z polecenia managera. Nie mogli zrozumieć jak można było przeoczyć fakty jak: różnice wzrostów, trykotów klubowych czy serbskich stadionów...

A ja nie potrafię zrozumieć jak można być takim idotą i myśleć, że zawodnik jak i manager który z sprzedazy zyje, oferowali Kapce linki do YT!!! Tak na zdrowy rozsądek to nawet Kapka nie jest takim debilem żeby się na taką tandetę nabrać.
Portfolio zawodnika to nie żadna składanka zagrań piętką! To w miarę profesonalnie nagrane kilku spotkan z zawodnikiem w roli głównej. To co widziało weszło a co Widział Kapka to zupełnie inne materiały. Jeśli Kapka chciał to sprawdził tez jego na YT, lecz tego nigdy się nie dowiemy.

2) Wyśmiano i oszkalowano Wisłę za brak reakcji i nie wy.......ono zawodnika zaraz po ujawnieniu sprawy na weszło!!!tak tak u nich!

A ....a pan Stanowski to kim do huja jest żeby czegoś wymagać? Przecenia się frajer i doskonale zrobiono że wstrzymano się z pochopnymi decyzjami. Bo Wisła to nie jest klub amatorski żeby ustosukowywać się do każdej szmiry czy żenady jaką pan cwelowski napisze.
Kazdy szanujący się klub postąpił by tak samo. Poproszono o wyjaśnienia zawodnika w zaistniałej sprawie i zdecydowano się wypróbować jego umiejętności w sparingu jak pierwotnie założono.
To potwierdza że Kapka posiadaj inne materiały wideo niz te weszło z YT.

Nie zapominajmy że to tylko testy. Własnie w śród darmowych graczy istnieje największe ryzyko trafienia na minę, dlatego testy są koniecznością.
I to nie Wisła jest winowajcą całego zamieszania tylko ofiarą przebiegłości w dzisiejszych czasach, Zachowaliśmy się jak profesonalny klub. Czyli powstrzymano się od pochopnych decyzii i komentowania oskarżeń potralu strikte plotkarskiego i wypełnionio umowę z zawodnikiem. Rumun opuścił zgrupowanie po decyzji sztabu szkoleniowego.

I co tu tłumaczyć? Jesli jeden debil z drugim nie potrafią myśleć to ich sprawa.
Jeśli jeden debil z drugim nie widzi różnicy miedzy testowaniem a zakontraktowaniem to o czym tu dyskutowować...

Jeszcze się okienko transferowe nie otworzyło...banda debili z weszlo pewnie tego nawet nie wie.
Chłopie... chyba Ci się w dupie poprzewracało od tych swoich teorii. Im bardziej usprawiedliwiasz Kapkę, tym bardziej jesteś śmieszny. Dość tych bredni - w chwili obecnej mamy skrajnie niekompetentnych ludzi na swoich stanowiskach. Co gorsza, oni będą dokonywać transferów - niestety - transferów, które spowodują spadek Wisły z ligi. Czasy, kiedy można było kogokolwiek sobie sprowadzić i mieć zespół Ekstraklasy na miejscach 7-12 (a la Odra Wodzisław) już dawno minęły. Kapka to człowiek poprzedniego systemu, cechującego się dyplomatycznie rzecz ujmując kombinatorstwem. Tak się nie da funkcjonować w systemie wolnego rynku.

Jeśli uważasz, że testować sobie można wszystkich, powtarzając ślepo myśli Smudy, to proszę bardzo - Nielba Wągrowiec stoi przed Tobą otworem, ale nie Wisła!!!! Do licha - stadion na 30 tysięcy miejsc, a my testujemy ogórków - może w takim razie przetestujemy codziennie po 30 piłkarzy z lig okręgowych - myślisz, że w ten sposób kogoś znajdziemy?

A poza tym - jak ma ta nasza młodzież się rozwijać przy takich ogórkach? Albo sprowadzą piłkarzy sensownie grających w piłkę, od których młodzież będzie mogła się uczyć, albo niestety - spadamy z ligi i Cupiał razem z Bednarzem stracą podwójnie.

Kolejna sprawa - i będę to powtarzał jak mantrę - kontrakty motywacyjne to samobójstwo w Ekstraklasie. Bednarz nie może ich wprowadzać, bo niszczy ten klub i stacza go coraz niżej.

Reasumując - najprawdopodobniej najbardziej niekompetentni ludzie odpowiadający za transfery w Ekstraklasie i w pierwszej lidze w chwili obecnej pracują w Wiśle. Jeśli Cupiał chce wydawać pieniądze na ludzi, którzy działają tak, jakby byli pozbawieni pasji, to gratuluję poczucia humoru...

Nie wierzę, że nie mamy pieniędzy na zatrudnienie trzech solidnych graczy z Ekstraklasy, typu Piątek, Wacławczyk czy Demjan. Po prostu nie wierzę. Nawet jeśli nie ma pieniędzy, to w perspektywie roku te pieniądze by się znalazły, ale pod warunkiem właśnie że tych trzech solidnych piłkarzy zostałoby sprowadzonych. Inaczej będziemy spadać z ligi za rok i spotkamy się w tym miejscu na forum - ciekaw jestem czy wtedy będziesz miał takie samo zdanie o Kapkach, Smudach czy Bednarzch.

Ludzie, przejrzyjcie na oczy - oni na naszych oczach rozwalają nam klub! I my mamy na to patrzeć, wierzyć bezgranicznie ich poczynaniom?
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 29.06.2013 o godz. 11:11.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 29.06.2013, 18:14
bonawentura napisał(a):Wyświetl post

Kolejna sprawa - i będę to powtarzał jak mantrę - kontrakty motywacyjne to samobójstwo w Ekstraklasie. Bednarz nie może ich wprowadzać, bo niszczy ten klub i stacza go coraz niżej.
Możesz rozwinąć tą myśl ?....
Jakie kontrakty ? czy się stoi czy się leży 100 tysięcy się należy .... ?

bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Nie wierzę, że nie mamy pieniędzy na zatrudnienie trzech solidnych graczy z Ekstraklasy,
Myślę że to ..... najważniejsze na tym forum.
Po prostu polowa forum NIE WIERZY ZE NIE MA KASY ...
i już.
Takim gościom ciężko zrozumieć ze testujemy ogórków. ....
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 29.06.2013, 22:58
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Możesz rozwinąć tą myśl ?....
Jakie kontrakty ? czy się stoi czy się leży 100 tysięcy się należy .... ?
Jako jedyni stosujemy kontrakty mocno motywacyjne w Ekstraklasie. Nikt inny takich kontraktów nie stosuje. Co nie oznacza, że się z tym nie zgadzam, piłkarze są mocno przepłaceni, ale trzeba zmienić cały system. Sam Bednarz tego nie zmieni.

Grantar napisał(a):Wyświetl post
Myślę że to ..... najważniejsze na tym forum.
Po prostu polowa forum NIE WIERZY ZE NIE MA KASY ...
i już.
Takim gościom ciężko zrozumieć ze testujemy ogórków. ....
Pieniądze się znajdą, jak kibice się znajdą. Nie ma kibiców = nie ma kasy = koło zamknięte.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów