The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.07.2011, 09:22
Salamanca napisał(a):Wyświetl post
http://sport.wp.pl/kat,32282,title,C...wiadomosc.html

Nawet nie wiedzialem ze Cleber zakonczyl z nami wspolprace jako skaut :/
2 miesiące temu zakończył - poczytaj inne tematy.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.10.2011, 20:32
Ciekawe kiedy zobaczymy pierwsze efekty ich pracy....

Fajnie gdyby w każdym województwie był przynajmniej jeden skaut na etacie. Zatrudnienie i opłacenie 16 kompetentnych ludzi którzy mieliby zapisany w kontrakcie obowiązek jeżdżenia i obserwowania przynajmniej 3 spotkań w tygodniu oraz sporządzenia odpowiedniego zestawienia po zakończeniu sezonu, gdzie KAŻDY klub od ligi regionalnej czy jak to się tam teraz zwie w górę byłby podsumowany , wraz z adnotacją o wyróżniających się zawodnikach. Zakładając, że każdy miałby płacone po 5tyś zł i tak by taniej wyniosło klub, niż pensja jednego z naszych holenderskich obrońców Dodatkowe 5-10% od późniejszego transferu zawodnika z Wisły zmotywowałoby sautów do lepszej (bardziej wydajnej) pracy.

Może SF, ale coś nie chce mi się wierzyć , że w niższych ligach nie ma talentów na miarę Błaszcza czy Lewandowskiego. Poza budową bazy treningowej, rozwój siatki skautów, prawdziwych skautów , a nie takich na papierze jak "niezatapialny" powinien być priorytetem.
Odpowiedz cytując
art
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 06.10.2011, 22:30
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe kiedy zobaczymy pierwsze efekty ich pracy....

Fajnie gdyby w każdym województwie był przynajmniej jeden skaut na etacie. Zatrudnienie i opłacenie 16 kompetentnych ludzi którzy mieliby zapisany w kontrakcie obowiązek jeżdżenia i obserwowania przynajmniej 3 spotkań w tygodniu oraz sporządzenia odpowiedniego zestawienia po zakończeniu sezonu, gdzie KAŻDY klub od ligi regionalnej czy jak to się tam teraz zwie w górę byłby podsumowany , wraz z adnotacją o wyróżniających się zawodnikach. Zakładając, że każdy miałby płacone po 5tyś zł i tak by taniej wyniosło klub, niż pensja jednego z naszych holenderskich obrońców Dodatkowe 5-10% od późniejszego transferu zawodnika z Wisły zmotywowałoby sautów do lepszej (bardziej wydajnej) pracy.

Może SF, ale coś nie chce mi się wierzyć , że w niższych ligach nie ma talentów na miarę Błaszcza czy Lewandowskiego. Poza budową bazy treningowej, rozwój siatki skautów, prawdziwych skautów , a nie takich na papierze jak "niezatapialny" powinien być priorytetem.
Zgadzam się.

Co do liczby spotkań to pamiętam dokument o skautach Barcelony i Oni oglądają trzy mecze, ale dziennie! (oczywiście niskie Ligi + juniorzy itp.). W sumie dziwne, że z Naszym budżetem w młodych talentach bije Nas Ruch... Widać trzeba tylko chcieć.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 06.10.2011, 23:10
Lysy napisał(a):Wyświetl post
.... mieliby zapisany w kontrakcie obowiązek jeżdżenia i obserwowania przynajmniej 3 spotkań w tygodniu oraz sporządzenia odpowiedniego zestawienia po zakończeniu sezonu, ....... każdy miałby płacone po 5tyś zł............

Och...Nagle zapragnąłem zostać skautem! Tak w sumie to mogę nawet 4 mecze w tygodnu za 4 tys dla dobra Wisły! I obiecuje, że proponowani przeze mnie piłkarze będą tańsi niż np. Jaliens!
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
Ramones
Junior Member

Od: 01.2011

Stary 15.12.2011, 02:14
ale w polsce skauting nigdy nie bedzie dobry bo nie ma podazu na talenty. wolimy sciagac jaliensow i lameyow niz dac grac czekajow czy brudom...
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 13.03.2012, 19:26
Teraz ja się pytam jak wygladają osiągnięcia naszego Skautingu? Bo narazie to wygląda jak opłacanie darmozjadów, czy przez tyle czasu nie znaleziono żadnego młodego polskiego piłkarza z potencjałem z niższej ligi? Nie ma kasy na transfery to trzeba szukać niżej za grosze jak kiedyś Kube. Nic się nie dzieje w tej kwestii a potem nagle Legia wyciąga młodych z kapelusza którzy chwile pograją i zaraz jadą dalej w europe.
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 13.03.2012, 19:27
medyk napisał(a):Wyświetl post
Teraz ja się pytam jak wygladają osiągnięcia naszego Skautingu? Bo narazie to wygląda jak opłacanie darmozjadów, czy przez tyle czasu nie znaleziono żadnego młodego polskiego piłkarza z potencjałem z niższej ligi? Nie ma kasy na transfery to trzeba szukać niżej za grosze jak kiedyś Kube. Nic się nie dzieje w tej kwestii a potem nagle Legia wyciąga młodych z kapelusza którzy chwile pograją i zaraz jadą dalej w europe.
Na ławce siedzi jakiś Rojewski, który w tym okienku do nas trafił. Aż bym zobaczył go przez kilka, czy kilkanaście minut. Do tego kilku trafiło do MESA, ale jakoś nikt dotąd nie trenował z pierwszym zespołem, więc chyba blado to wygląda.
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Stary 13.03.2012, 19:32
Dawać na boisko Szewczyka to jedyny w którym ja jeszcze pokładam nadzieje.
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 25.06.2013, 14:42
Jak to jest z tymi Wiślackimi skautami ? Czytało się że Cleber nie będzie pracował dla Wisły a teraz przywozi z Brazylii jakiś zawodników na testy do nas..
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 25.06.2013, 14:49
i gdzie masz problem?

To co czytałes było nt. tego ze Wisła nie podpisze umowy z Cleberem na takich warunkach jak on chciał.

A to że przyjedzie z jakimś zawodnikiem to tylko sie cieszyć. Ja też chciałem przyjechąc ale póki co nie dostałem pozwolenia;/
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 25.06.2013, 15:45
szprotson napisał(a):Wyświetl post
i gdzie masz problem?

To co czytałes było nt. tego ze Wisła nie podpisze umowy z Cleberem na takich warunkach jak on chciał.

A to że przyjedzie z jakimś zawodnikiem to tylko sie cieszyć. Ja też chciałem przyjechąc ale póki co nie dostałem pozwolenia;/
Ziomek ja nie widze żadnego problemu. Wręcz przeciwnie, ciesze sie bardzo bo wiem że Cleber to profesjonalista w każdym calu i zawodników słabych by Wiśle nie oferował. Chciałem sie tylko dowiedzieć jak wygląda współpraca Wisły z Cleberem bo wiedziałem że w przeszłości nasze drogi sie lekko rozeszły..
Odpowiedz cytując
comek
Senior Member

Od: 03.2012

Stary 25.06.2013, 16:14
Myślę, że Cleber powinien być w sztabie trenerskim lub na stałe podpisać umowę o współpracy z Wisłą. Myślę, że byłby dobry skautem nawet na całą Amerykę Południową.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 25.06.2013, 16:59
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Będzie chciał prowizję - nasze drogi znów się rozejdą
Chyba, ze nam będzie piłkarzy za darmo przywoził.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 25.06.2013, 18:35
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Będzie chciał prowizję - nasze drogi znów się rozejdą
Chyba, ze nam będzie piłkarzy za darmo przywoził.
Nikt nie powiedział, że prowizje musi mu płacić klub, może mu ją zapłacić piłkarz. W końcu on też tu nie będzie charytatywnie.
.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 25.06.2013, 22:45
vote-for-mikey napisał(a):Wyświetl post
Nikt nie powiedział, że prowizje musi mu płacić klub, może mu ją zapłacić piłkarz. W końcu on też tu nie będzie charytatywnie.
Przy takich kontraktach jakie rzekomo oferujemy?
Na pewno
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 25.06.2013, 23:39
Zamiast 1400 weźmie w jeden miesiąc 1100,trzy stówki rzuci Cleberowi i git.
Najwyżej rodzice mu słoiki z brazylijskim bigosem przyślą.......
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 26.06.2013, 15:18
comek napisał(a):Wyświetl post
Myślę, że Cleber powinien być w sztabie trenerskim lub na stałe podpisać umowę o współpracy z Wisłą. Myślę, że byłby dobry skautem nawet na całą Amerykę Południową.
Powiem więcej...na cały świat!
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 26.06.2013, 15:22
Wystarczy jak Cleber zajmie się Ameryką Południową, od reszty świata mamy już niekwestionowanego króla polowań. Od Haiti po Wodzisław królem skautów tylko Zdzisław!
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 26.06.2013, 15:42
Zdzisław ma opanowaną do perfekcji bardzo wąską specjalizację .....Bałkany. Podobno talenty wyszukuje mu sam ...Kusturica.
Odpowiedz cytując
amauri1990
Senior Member

Stary 26.06.2013, 16:06
Paweł napisał(a):Wyświetl post
Od Haiti po Wodzisław królem skautów tylko Zdzisław!
Tekst na oprawę, co najmniej sektorówkę
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 26.06.2013, 16:11
W świetle ostatnich wydarzeń proponuję zamknąć temat.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Spokolokoełrokoko
Member

Od: 06.2013

Stary 26.06.2013, 16:17
Wiślacki skauting? Jaki wiślacki skauting?!

Przychylam się do propozycji wolfyego.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 26.06.2013, 16:23
wolfy napisał(a):Wyświetl post
W świetle ostatnich wydarzeń proponuję zamknąć temat.
Przesadzasz...

Wystarczy zmienić nazwę tematu na : Wiślacki skauting - problemy, kompromitacje, mankamenty.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 26.06.2013, 16:24
Jeszcze tu wrzucę - "odpowiedź" klubu.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Spokolokoełrokoko
Member

Stary 26.06.2013, 16:29
Mogliby się powstrzymać od takiego komentarza i mieszania w to Sarkiego. Sarki znajdował się chociaż w bazie transfermarkt, FM'e i można było znaleźć o nim artykuły o zupełnie innym niż " skąd anonim u szejków " przesłaniu!
Bankowo kazał im to napisać Kapka, Bednarz albo Franiu!
Odpowiedz cytując
Sialalalala
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 26.06.2013, 19:13
Spokolokoełrokoko napisał(a):Wyświetl post
Mogliby się powstrzymać od takiego komentarza i mieszania w to Sarkiego. Sarki znajdował się chociaż w bazie transfermarkt, FM'e i można było znaleźć o nim artykuły o zupełnie innym niż " skąd anonim u szejków " przesłaniu!
Bankowo kazał im to napisać Kapka, Bednarz albo Franiu!
Kapka, Bednarz, Smuda obawiam się poważnie, że kazdy ciągnie wózek w swoją stronę i z tego wychodzą takie cyrki
Odpowiedz cytując
Rustin
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 26.06.2013, 21:30
Haha jeszcze się przyznali, że zaprosili go dzięki filmikom z YT i od managera...
Wisła ponad wszystko
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 26.06.2013, 22:30
Ladne jaja. To juz sie nie dziwie czemu Kosowski stwierdzil ze stac go na cos ambitniejszego niz byc skautem Wisly, nie ublizajac przy tym nikomu.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 26.06.2013, 22:51
Obudziliście się teraz ze Zdzisiem Kapką? Już dawno pisałem, że ten gość mimo tego że kręci się wokół klubu przez 15 lat, nic pozytywnego nie zrobił dla Wisły. Nic. Zadłużył ją tylko i obciążył niepotrzebnymi piłkarzami. Już serbska torpeda nadciąga - pytanie - ile będzie kosztować? Znów pensja na poziomie Bunozy... tak to jest, jak się sprowadza studentów zamiast piłkarzy.

Btw. jak już mamy spaść z ligi, możesz mnie Zdzisiu zatrudnić - wezmę 2 tysiące za miesiąc do kieszeni i będziemy kwita.
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
Odpowiedz cytując
Spokolokoełrokoko
Member

Stary 26.06.2013, 23:00
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Obudziliście się teraz ze Zdzisiem Kapką? Już dawno pisałem, że ten gość mimo tego że kręci się wokół klubu przez 15 lat, nic pozytywnego nie zrobił dla Wisły.
Kiedyś Iwan napisał na weszło, że Bunoza czy tam Paljić musi być dobry bo przecież polecał go Zdzisiek Kapka. Bo jak więc powszechnie wiadomo jak Zdzisiek kogoś poleca to z góry można założyć, że ten ktoś jest co najmniej dobry.
Teraz Iwan pisze na weszło, że z Wisłą gorzej być nie może... Aż strach się bać.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów