|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Przeprowadzisz wyliczenie na ile lat gazowej samowystarczalności starczy? Choćby połowa z tych 4,2 bln, ...żeby było łatwiej. Oczywiście masz rację że i przez 100 lat nic nie zaczniemy wydobywać, jedynie jednak wtedy kiedy zamiast na odwierty kasa dalej będzie wydawana na dopłacanie madonnie. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Importujemy? Jakieś 10 mld m3.
Analizę robiłem kilka razy. Spójrz jakieś 100 stron wcześniej. Co do odwiertów to nie tylko chodzi o pieniądze. Z tego co słyszałem wczoraj od ludzi z Jasła to kasa na odwierty dla krajowych firm pojawiła się ostatnio, ale jest problem z podwykonawcami, a także ze sprzętem, gdyż tak jak kiedyś mówiłem w całej Europie jest 25, z czego w Polsce 8 specjalistycznych zestawów do robienia odwiertów.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 11.06.2013 o godz. 14:14.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
co do importu to dokładnie: ,,,,Gaz ziemny do Polski trafia z Rosji, Azerbejdżanu i krajów Azji Środkowej (9 mld m3). W ramach umów rynku unijnego surowiec ten trafia do nas z Niemiec (1,7 mld m3) i Republiki Czeskiej (555,7 mln m3)." pgnig.gov
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
2,1 bln m3 gazu wystarczyłoby Polsce na 30 lat samowystarczalności.* Gdyby 1000 m3 gazu kosztowało 100$ to rocznie zostaje 10 000 000 *100$= 1000 000 000 $. W ciągu 30 lat daje 30 mld $. A wiadomo przecież że 1000 m3 gazu z Rosji nie kosztuje 100 $ tylko więcej niż 4 razy tyle. Zatem nie 30 mld$, a więcej niż 120 mld $. * przy imporcie 70 mld m3. Faktycznie połowa szacowanych zasobów starczy na 210 lat samowystarczalności gazowej. Przy dzisiejszym zapotrzebowaniu. Rzeczywiście koniec marzeń...
Ostatnio edytowane przez Drozd : 11.06.2013 o godz. 15:10.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Kolejne etaty dla swoich. Mnożenie stanowisk dla kumpli i POciotków trwa w najlepsze :
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
No i kolejna seks afera. Pod rządami PO to już jakaś epidemia. Kilka dni temu tenisista Fibak sławiący PO pod niebiosa okazał się alfonsem. Tym razem to ledwo co mianowany wynalazek tez ledwo co mianowanego Sienkiewicza
: Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez heoij : 12.06.2013 o godz. 19:50.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W poprzednim roku było około 20 tys. demonstrantów:
Ostatnio edytowane przez heoij : 12.06.2013 o godz. 19:44.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
A rok temu czemu Rydzyk ich wygonił na ulice ?
Lepiej by pokazal niezbedne dokumenty czyli ile ma kasy ,a nie wysyłał swoich "wyznawców" na ulice |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Liczę, że będziesz na Marszu 16 czerwca w niedzielę i wspomożesz nas swoją obecnością AS82
![]() więcej informacji: http://www.radiomaryja.pl/informacje...-w-krakowie-2/ ![]() (Wrzucam drugi raz na nową stronę- proszę o nie kasowanie. Z góry dziękuję.)
Ostatnio edytowane przez heoij : 12.06.2013 o godz. 19:54.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Co by nie mówić o warszawskim marszu to tam ludzie przynajmniej demonstrują we swojej własnej sprawie , natomiast w Krakowie ci ludzie zostali wysłali przez Rydzyka na ulice po to ,żeby demonstrowali bo on chce mieć swoją telewizje na multiplexie. Wmówił ludziom ,że to jest w ich interesie , że jest dyskryminowany ,a geneza całej tej sprawy jest taka ,że nie pokazał właściwych dokumentów (bo to prawdopodobnie wiązało się z przyznaniem się ile tak naprawde ma kasy) przy procesie koncesyjnym. Pozatym szkoda ,że Rydzyk nie wyprowadził ludzi na ulice np. w intencji bezrobotnych tylko ,żeby ręczyli za jego partykularne interesy .
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Raz jeszcze poczytaj, dlaczego TV Trwam nie dostała koncesji, bo nieco się z prawdą mijasz.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
I aż dziw bierze ,że jest jakaś instytucja państwowa w tym kraju ,która nie leży krzyżem przed klerem i to mi sie bardziej wydaje podejrzane w dzialalności KRRIT niż to ,że nie przyznali Rydzykowi na "krzywy ryj" tego czego chciał |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Komuchy boją sie Trwam bo mogłaby otrzeźwić lemingi. To przecież oczywiste. Dlatego każdy walczący o TV Trwam walczy o własną wolność. Tylko idiota tego nie rozumie. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Pakt fiskalny nie został ratyfikowany !
http://niezalezna.pl/42312-sensacyjn...l-ratyfikowany |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
http://w832.wrzuta.pl/film/3198Gj6rH..._krol_szczawiu
Ilu z Was zachowałoby taką klasę jak młody rozmówca broniący dzieciaków i nie wyje*ałoby w zęby temu staruchowi od szczawiu? |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Tym samym PiS ostatecznie zniechęcił mnie do siebie. Na pewno nie będę ryzykował swojego głosu, żeby sobie później machnęli koalicję z SLD.
![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Również nie oddam głosu na PiS jeśli stanowczo wypowiedzi Hoffmana nie sprostują (a i wtedy nie wiem, czy zaryzykuję).
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A ja mam wrażenie, że to wypucha. No i stwierdzenie oczywistego faktu ze PO jest dziś dużo gorsze niż SLD, a przecież i ci i ci to od czasu nocnej zmiany komuchy.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Wybacz, ale to nie pierwszy raz kiedy Hoffman robi z siebie idiotę. Całe szczęście podkreślił, że jest to jego zdanie, bowiem koalicja z LSD byłaby także dla mnie nie do przyjęcia.
|
|
|
|
konserwa
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
a no to mam na myśli http://fakty.interia.pl/polska/news-...kwy,nId,973069
http://wpolityce.pl/wydarzenia/38079...ej-w-warszawie
Ostatnio edytowane przez AYALA : 13.06.2013 o godz. 10:01.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Wywiad jest z marca 2010, mało kto (nikt?) o nim wiedział. Wypowiedź jest jednak tak kompromitująca, że słysząc to byłem w szoku - to co mówi Hofman, jest po prostu obrzydliwe. Pytanie w tej sytuacji o JK - czy wie(dział) i toleruje takie poglądy w swojej partii czy i jemu ta wypowiedź umknęła. Osobiście do tej pory jakiekolwiek głosy o koalicji PiS-SLD traktowałem jako antypisowskie, wymierzone jako atak w tę partię, jednak tym razem Hofman przegiął. Jestem ostatnią osobą, która zgodzi się na jakiekolwiek układy z komunistami, sama dopuszczalność współpracy jest dla mnie dyskwalifikująca.![]()
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
wreszcie do częsci dociera, że władzę zdobywa się dla władzy, a nie dla obywatela.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
wis.la/cau3s "Jarosław Kaczyński odcina się od wypowiedzi posła PiS Adama Hofmana, który stwierdził, że po wyborach możliwe jest zawiązanie koalicji PiS z SLD. - Dla ludzi mojego pokolenie to jest coś, co trudno sobie wyobrazić. Musiałbym zaprzeczyć wszystkiemu, co robiłem w życiu żeby się na tego rodzaju koalicję zgodzić - podkreśla Kaczyński. Prezes zapowiada, że spotka się z Hofmanem by porozmawiać z nim o jego wypowiedziach. " Ubecja tonie i będzie się chwytać takich metod (nagłaśnianie wypowiedzi sprzed trzech lat, skrytykowanej już wówczas bardzo mocno przez cały PiS, w kontekście sugerującym że jest to wypowiedź dotycząca spraw bieżących) rękami i nogami. Nie dajcie się wpuszczać w "kanał". I to by było na tyle. Pozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 13.06.2013 o godz. 11:37.
|
|
|
|
konserwa
Offline |
||
![]() To prawda brzydki chwyt ze strony narodowców tym bardziej jeśli na swój kongres zaprasza się komunistycznego reżysera Bohdana Porębę, członka PZPR (niczym Filipiak do samego jej końca), współtwórcę ZP "Grunwald", członka PRON i zwolennika wprowadzenia stanu wojennego (ale tutaj już Giertychowie wytyczyli chyba kurs sporej części narodowców -> nie piszę wszystkim, bo większość, których znam zawsze była i jest przeciwnikami Jaruzela i jego junty).
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 13.06.2013 o godz. 11:41.
|
||
|