|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Sprawa Blidy, czyli mafia węglowa to przecież dawne śląskie zaplecze finansowe LSD jak to ładnie raczysz nazywać. Potrzeba więcej tłumaczenia?
|
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W słynnej "naradzie" nie brał udziału szef CBA?
![]() To jak ABW, czy może też inni? Wyprzedzając kolejne komentarze zajrzałem do stenogramów z przesłuchania Mariusza Kamińskiego. http://orka.sejm.gov.pl/Biuletyn.nsf...C?OpenDocument Cytat:
Wystarczy cytatów. Jak wynika z tych zamieszczonych przeze mnie (możesz przeczytać całość) szef CBA wiedział o sprawie Barbary Blidy, służba którą zarządzał zajmowała się wcześniej "aferą węglową" i prowadziła postępowanie w tym zakresie, ale samego nieudanego zatrzymania i postępowania przeciwko Barbarze Blidzie dokonało ABW.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 27.04.2013 o godz. 19:21.
|
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Nie wiem kto brał udział w "słynnej naradzie" nie uczestniczyłem w niej. Śledztwo i jego realizację przeprowadzało ABW, o czym mam wrażenie zapominasz (pisałeś zresztą o działaniach, a nie o "uczestnictwie w słynnej naradzie").
Edyta (odnośnie cytatów oraz komentarza)-> przyznasz chyba, że pomiędzy "wiedzą" a działaniem jest znaczna różnica emj10 napisał(a):
Chyba wystarczy.
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 28.04.2013 o godz. 00:51.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Napisałem już wyżej co o tej sprawie sądzę. "Sprawa Blidy", a dokładnie mówiąc sprawa jej tragicznej śmierci, czy jak inni wolą samobójstwa to był wyłącznie wątek "afery węglowej", czyli szerszej sprawy, gdzie różne służby współpracowały a na słynnych naradach omawiano ją w mniejszym, bądź większym zakresie (słusznie, że omawiano, gdyż była to jedna z największych afer korupcyjnych po 89 roku).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Jak dla mnie to blida się trochę sfrajerzyła. Spanikowała a koledzy z peło i tak by ją wybronili." Musiała mafiorzyć bo PIS nie umożliwił jej życia na odpowiednim poziomie"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
O tym, jak Czesław Kiszczak i towarzysze stworzyli ITI (TVN): http://www.bankier.pl/forum/temat_ku...w,8943607.html
|
|
|
|
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
|
|
http://wpolityce.pl/artykuly/52528-j...ich-mocodawcow
Gowin zdymisjonowany. Następcą Biernacki. Dziwne, idealnie nadałaby się Sawicka. Ewentualnie burmistrz Helu - Wądołowski, też najwyraźniej uwiedziony przez agenta Tomka. A w tymczasem w Krakowie, dyżurny aparatczyk, spec od Smoleńska, Jerzy Miller po zamknięciu sektora gości na mecz z Widzewem zakazuje tradycyjnego przemarszu z okazji Konstytucji 3 Maja. http://wiadomosci.onet.pl/regionalne...wiadomosc.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Miller sowiecko-tuski aparatczyk może sobie zakazywać. Polacy i tak pójdą w tradycyjnym przemarszu z Wawelu wbrew po-wskiej swołoczy. To zresztą nie ich świeto. Po za tym Miller po ostatnich kompomitujących decyzjach boi się wychylić łeb ze swojej nory, bo zostałby odpowiednio przywitany na Pl. Matejki.
|
|
|
|
Pro Publico Bono
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Starucha nazywali bandytą za pomówienia czy zatrzymania nieuzasadnione (bo jak wiadomo zawsze go z aresztu wypuszczają nie mając nic na niego). Jak się ktoś w PiS za nim wstawiał (przypominam, że chłopak niewinny) to był debilem a teraz jak jakaś szmata bierze w łapę, na wszystko są dowody itd to oczywiście po co ma siedzieć? To oczywiście trzeba się za nią wstawiać i szukać usprawiedliwień. Hipokryzja i ogłupianie ludzi jak s....ysyn. No ale media mogą wszystko, propaganda robi swoje. Wiadomo, że staruch to kibol, Brunon K to terrorysta a Sawicka w sumie jest niewinna.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|||
. Na "pocieszenie" możemy za to zapoznać się z ofertą, jaką przygotowała GW dla swoich czytelników z okazji zbliżającego się 3 maja. Czy tylko mi opadają ręce czytając giewowych publicystów?Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
|||
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Cytat:
To wina Kaczyńskiego ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
na bank!
10znaków ![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Ten obrazek wrzucony przez Elę jest totalnie bez sensu
To co jest napisane na czerwono jest przecież stanem rzeczywistym na różnych etapach procesu. Sawickiej na etapie postępowania przygotowawczego też groziło x-lat pozbawienia wolności. Skąd wiadomo, że działania służb w przypadku Brunon ka. były legalne, skoro w przypadku Sawickiej zostało stwierdzone, że dowody zostały uzyskane w sposób nielegalny jakieś 6 lat po działaniach operacyjnych ? I od kiedy podejrzany/aresztowany ma jakieś prawo do publicznej(jak rozumiem) wypowiedzi ; ) ? Krytykować trzeba z głową.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 01.05.2013 o godz. 20:45.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Najbardziej rzetelna gazeta w Polsce nie popisała się za bardzo bo z wymienionych bohaterów wywiadów nie znam żadnego, więc pewnie to nie czołówka opiniotwórczych pisarzy. Najbardziej podoba mi się fragment "To mocne i prawdziwe wywiady" -tak jakby kiedykolwiek wydali nieprawdziwe.
![]()
...And Justice For All
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Ma ktoś pełny tekst (link, pdf) wywiadu:
Cytat:
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Warto przeanalizować najnowsze dane z gospodarki:
W kwietniu wskaźnik PMI osiągnął najniższy poziom od 45 miesięcy http://www.markiteconomics.com/Surve...b9a4f56d09f350 http://www.markiteconomics.com/Surve...b14970cf0b06d5 |
|
|
|
Pro Publico Bono
Offline |
||
Cytat:
W przypadku Sawickiej miało to znaczenie decydujące o uniewinnieniu. |
||
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Właśnie to nie jest pełny ![]() Było w papierowym wydaniu tego dodatku kryminalnego ale nie mogę znaleźć w sieci. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
||
|
Cytat:
Cytat:
![]()
|
||
|
|
Pro Publico Bono
Offline |
|
|
A jakie publiczne funkcje pełni mama Madzi ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Dzień białoczerwonej (sic!) Flagi
![]() http://wpolityce.pl/galerie/52704-ro...zobacz-galerie https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Ale nikogo nie zdziwiłeś swoją postawą, każdy wie ze leming robi z siebie debila z pełnym przekonaniem. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
![]()
Ostatnio edytowane przez AS82 : 03.05.2013 o godz. 18:58.
|
|
|