The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
arti
Guest

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.04.2013, 10:44
rw88 napisał(a):Wyświetl post
A ja zapytam inaczej, kto z klubów, które w poprzednich latach awansowały do naszej Ekstraklasy narobił "gnój organizacyjno-finansowy"? Od sezonu 2007/2008 awansowały:

Lechia Gdańsk
Śląsk Wrocław
Piast Gliwice
Arka Gdynia
Widzew Łódź
Zagłębie Lubin
Korona Kielce
Widzew Łódź
Górnik Zabrze
ŁKS Łódź
Podbeskidzie Bielsko-Biała
Piast Gliwice
Pogoń Szczecin

Jeśli dobrze liczę 9 z 11 tych klubów dalej gra w naszej lidze, przez pięć lat z klubów, które awansowały do Ekstraklasy splajtował dokładnie JEDEN klub, czyli beznadziejnie zarządzany ŁKS.
Śląsk - nie zapłacił jeszcze kopaczom premii za zwycięstwa i MP za ub. sezon, jeszcze nie upadł tylko dlatego, że miasto dodaje do klubu po kilkanaście baniek rocznie
Ara - były jakieś dymy no i spadli.
Widzew - jak są grane numery typu - podpisują kontrakty potem przestają płacić i stawiają kopaczom propozycję nie do odrzucenia typu - zapominasz o kasie, za to dajemy ci kartę. Albo tak się wywiązują, że kopacze wylatują z wynajmowanych mieszkań to nijak się z Tobą nie zgodzę, że tj. wychodzenie na prostą i nie jest to finansowy gnój.
Korona - w lecie wyciągnęła łapki do miasta po bodaj 4 bańki bo jak to się kładą.
Zabrze - ciągłe długi, opóźnienia, sprzedali Milika - jest chwila względnej ciszy.
ŁKS - padł
PBB - nie zapłaciło jeszcze premii za awans w 2011.
Piast - ok. niczego nie słyszałem na minus.
Pogoń - właśnie wyciągnęła łapki po bodaj 6 baniek od miasta bo jak nie to się położą i to zaraz.
Zagłębie - ok bo KGHM

Tak więc z szacownego grona mamy 2 kluby, które stać na ligę - podpisują kontrakty, płacą, nie ma oszukiwania pracowników (kopaczy), płaczu, wyciągania rąk po extra do miasta.
2 kluby w tym ZL gdzie trwa zabawa w wydawanie dziesiątek milionów spółki skarbu państwa dla uciechy może 10 tysięcy kibiców.
Temu kto robi sobie jaja z wymogów licencji drugi-trzeci rok z kolei nieodwołalny kop w d.pę i do zobaczenia w lepszych czasach.
Odpowiedz cytując
kodzi
Junior Member

Od: 04.2013

Stary 21.04.2013, 15:43
http://naszfutbol.org/index.php?opti...klasa&Itemid=3

Relacja spotkania Śląsk-Lechia. Zapraszam do lektury
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 22.04.2013, 19:53
pasjonujący mecz w najbliższy piątek.
pogoń-korona. jeśli pogoń wygra to moim zdaniem oznacza to że takim czy innym sposobem zostanie w lidze. jeśli nie wygra tj. nadzieja dla pbb.
czy były klub pomoże Wdowcowi w niedoli czy wbije kolejny gwóźdź do trumny jego i pogoni?
wydaje mi się, że... pogoń to wygra.
ale zobaczymy...
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 22.04.2013, 21:35
Sytuacja w lidze znowu paranoiczna. O mistrza walczą zaledwie dwie ekipy, kandydat do najniższego miejsca na pudle też jest dość wyraźny, ale walka o miejsce 4. prawdopodobnie premiujące grą w pucharach rozegra się między dziesięcioma zespołami, które dzieli 6 pkt...

Jakże śmiesznie by było, gdyby w najbliższy weekend:
Górnik przegrał z Ruchem, Jagiellonia przegrała z Lechem, Lechia zremisowała/przegrała z Bielskiem, Piast dostał baty od Legii, Pogoń zremisowała/wygrała z Koroną, Polonia wtopiła z Bełchatowem, Wisła ograła Widzewa, a Zagłębie zremisowało/przegrało ze Śląskiem...
Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 22.04.2013, 21:53
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Sytuacja w lidze znowu paranoiczna. O mistrza walczą zaledwie dwie ekipy, kandydat do najniższego miejsca na pudle też jest dość wyraźny, ale walka o miejsce 4. prawdopodobnie premiujące grą w pucharach rozegra się między dziesięcioma zespołami, które dzieli 6 pkt...

Jakże śmiesznie by było, gdyby w najbliższy weekend:
Górnik przegrał z Ruchem, Jagiellonia przegrała z Lechem, Lechia zremisowała/przegrała z Bielskiem, Piast dostał baty od Legii, Pogoń zremisowała/wygrała z Koroną, Polonia wtopiła z Bełchatowem, Wisła ograła Widzewa, a Zagłębie zremisowało/przegrało ze Śląskiem...
Poziom ligi jest paranoiczny, ale sytuacja w tabeli jest paranoiczna? W Niemczech, Anglii, Hiszpanii już dawno rozstrzygnęły się losy mistrzostwa a tobie walka pomiędzy dwoma zespołami to mało, z kolei jak więcej ekip walczy o 4 miejsce to źle. Dla mnie im bardziej spłaszczona tabela tym lepiej, więcej drużyn jest zamieszanych w grę o coś(choćby różnica w kasie za 5 czy za 10 miejsce w tabeli od c+ jest znacząca) przez co jest mniej meczów o pietruszkę.
...And Justice For All
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 22.04.2013, 23:19
Chyba nie myślicie że to przypadek .
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 23.04.2013, 09:36
wiślakcb napisał(a):Wyświetl post
To tylko obrazuje jak nasza liga jest słaba..
27 kolejka.Mecz Lech-Legia czyżby decydujący o mistrzostwie ?
Całkiem mozliwe tylko mecz jest na Łazienkowskiej a Lech znacznie lepiej gra na wyjazdach tylko wczesniej Legia musi jakis mecz zremisowac a Lech wygrac.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 23.04.2013 o godz. 10:25.
Odpowiedz cytując
-ja123-
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 23.04.2013, 17:41
Jesli przed meczem z Legią Lech w 3 kolejkach zgubi do niej jeszcze 2 punkty (np. remisując 1 mecz) to przy wygranej Legii mistrz już jest w Warszawie 3 kolejki przed końcem.

Przypuszczam, że dla Lecha i Legii decydujące będą 3 najbliższe kolejki. Kto w nich straci więcej, może nie odrobić.
Ostatnio edytowane przez -ja123- : 23.04.2013 o godz. 18:03.
Odpowiedz cytując
Darii
Junior Member

Od: 05.2011

Stary 24.04.2013, 10:41. Trudna ankieta
A ja mam pytanie tylko do kolegów Wiślaków.
Wiem, że ani Legia ani Lech nie należą do waszych ulubieńców (delikatnie mówiąc), ale kogo z dwojga złego wolicie na Mistrza Polski?
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 24.04.2013, 10:44
jak to kogo?
NIKOGO

przynajmniej ja
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 24.04.2013, 11:16
Darii napisał(a):Wyświetl post
A ja mam pytanie tylko do kolegów Wiślaków.
Wiem, że ani Legia ani Lech nie należą do waszych ulubieńców (delikatnie mówiąc), ale kogo z dwojga złego wolicie na Mistrza Polski?
Decyzja o nie przyznawaniu w tym roku MP byłaby najwłaściwsza . MP już zostało rozstrzygnięte po przypilnowaniu wyniku w Krakowie. Teraz to już takie sztuczne emocje.
Odpowiedz cytując
daniello1987
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 24.04.2013, 12:21
Zestawienie: 25 piłkarzy Ekstraklasy, którym latem kończą się kontrakty

1. Sebastian Mila
2. Danijel Ljuboja
3. Szymon Pawłowski
4. Marek Saganowski
5. Aleksander Kwiek
6. Ivica Vrdoljak
7. Emilijus Zubas
8. Mariusz Stępiński
9. Robert Demjan
10. Radosław Sobolewski
11. Richard Zajac
12. Tomasz Wróbel
13. Łukasz Surma
14. Ruben Jurado
15. Michał Janota
16. Piotr Ćwielong
17. Alexis Norambuena
18. Inaki Astiz
19. Gergo Lovrencsics
20. Piotr Brożek
21. Costa Nhamoinesu
22. Michał Czekaj
23. Rok Elsner
24. Marcin Kowalczyk
25. Deleu

weszlo.com
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 24.04.2013, 13:07
Demjan, Elsner, może jeszcze Brożka byłoby fajnie wyciągnąć, ale zapewne nawet na nich nas nie stać.
Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Od: 11.2002

Stary 24.04.2013, 13:43
daniello1987 napisał(a):Wyświetl post
Zestawienie: 25 piłkarzy Ekstraklasy, którym latem kończą się kontrakty

1. Sebastian Mila
2. Danijel Ljuboja
3. Szymon Pawłowski
4. Marek Saganowski
5. Aleksander Kwiek
6. Ivica Vrdoljak
7. Emilijus Zubas
8. Mariusz Stępiński
9. Robert Demjan
10. Radosław Sobolewski
11. Richard Zajac
12. Tomasz Wróbel
13. Łukasz Surma
14. Ruben Jurado
15. Michał Janota
16. Piotr Ćwielong
17. Alexis Norambuena
18. Inaki Astiz
19. Gergo Lovrencsics
20. Piotr Brożek
21. Costa Nhamoinesu
22. Michał Czekaj
23. Rok Elsner
24. Marcin Kowalczyk
25. Deleu
weszlo.com
brałbym wszystkich, albo przynajmniej pierwszych pięciu!
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 24.04.2013, 13:51
pysio napisał(a):Wyświetl post
nic nie stoi na przeszkodzie, wystarczy ze będziesz sponsorem ich "kontraktów" a wszyscy zagrają w Wiśle - z pewnością wszyscy biliby Ci brawo. Abstrahując od tego, że to jedne z najwyższych kontraktów w lidze - szczególnie pierwszych trzech zawodników.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 24.04.2013, 14:03
pysio napisał(a):Wyświetl post
Pysio ja od zawsze wiedziałem ze Ty ciepły jesteś
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
karas1983
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 24.04.2013, 14:11
-ja123- napisał(a):Wyświetl post
Jesli przed meczem z Legią Lech w 3 kolejkach zgubi do niej jeszcze 2 punkty (np. remisując 1 mecz) to przy wygranej Legii mistrz już jest w Warszawie 3 kolejki przed końcem.
Już nie możecie sie doczekać co? Tak blisko i tak daleko

Bo jak narazie to Maciej Żurawski w swojej karierze zdobył wiięcej tytułów Mistrzowskich niż Legia w swojej blisko stuletniej historii. A Paweł Brożek tyle samo. Chichot losu?
Największym szczęściem jest mieć pasję...
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 26.04.2013, 15:29
karas1983 napisał(a):Wyświetl post
Już nie możecie sie doczekać co? Tak blisko i tak daleko

Bo jak narazie to Maciej Żurawski w swojej karierze zdobył wiięcej tytułów Mistrzowskich niż Legia w swojej blisko stuletniej historii. A Paweł Brożek tyle samo. Chichot losu?
Ale za to Pucharów Polski kupiliśmy sobie najwięcej

Poza tym coś Ci się pomyliło z tym Żurawskim: 5 x Wisła 2 x Celtic to łącznie 7, co nichuchu nie chce być więcej od 9 (czy nawet 8, jeżeli komuś 1993 nie pasuje).

To samo Brożek, nawet jeżeli mu liczyć mistrzostwo z 99 (trochę śmieszne, skoro miał wtedy 15 lat) miałby łącznie 7 tytułów mistrzowskich.

No żeby to legionista musiał wiślakowi tłumaczyć kiedy i gdzie grały żywe legendy Wisły...
Ostatnio edytowane przez Sartre : 26.04.2013 o godz. 15:34.
Legionista
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 26.04.2013, 15:37
Sartre napisał(a):Wyświetl post
Ale za to Pucharów Polski kupiliśmy sobie najwięcej

Poza tym coś Ci się pomyliło z tym Żurawskim: 5 x Wisła 2 x Celtic to łącznie 7, co nichuchu nie chce być więcej od 9 (czy nawet 8, jeżeli komuś 1993 nie pasuje).

To samo Brożek, nawet jeżeli mu liczyć mistrzostwo z 99 (trochę śmieszne, skoro miał wtedy 15 lat) miałby łącznie 7 tytułów mistrzowskich.

No żeby to legionista musiał wiślakowi tłumaczyć kiedy i gdzie grały żywe legendy Wisły...
Żuraw
5xWisła
3xCeltic
1xOmonia

9>8

Broziu
7xWisła
1xCeltic
+ MP juniorów i ME U-18
Ostatnio edytowane przez piter116 : 26.04.2013 o godz. 15:43.
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 26.04.2013, 15:49
Żurawski zdobył trzecie mistrzostwo z Celtikiem? Myślałem, że on już wtedy w Grecji był? A Omonię faktycznie przegapiłem.

A o Brożku w Celticu też zapomniałem, w sumie trudno się dziwić, skoro na plac wybiegł tam na łącznie 60 minut ale niech będzie, przyczynił się do Mistrzostwa Szkocji w 2012 bardziej, niż do Mistrzostwa Polski w 1999
Legionista
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Od: 08.2008

Stary 26.04.2013, 15:53
Probujesz byc dowcipny a Cie Piter ladnie wypunktowal. Kasa dla Siejewicza przelana?
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 26.04.2013, 16:01
studio napisał(a):Wyświetl post
Probujesz byc dowcipny a Cie Piter ladnie wypunktowal. Kasa dla Siejewicza przelana?
Siejewicz kupiony przed sezonem, teraz Leśny jeździ i ustala wyniki meczów w fazie grupowej Ligi Mistrzów.
Legionista
Odpowiedz cytując
kaco1985
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 26.04.2013, 16:32
Przychodzi trener Urban do prezesa Leśnodorskiego i pyta...

-Boguś nie miałbyś 1 mln? To byśmy może podkupili Wiśle Małeckiego.

-Janek, ale za bańke to ja mam 9 pkt w lidze !
Tylko Wisła Nasz T.S. !

Wierność
Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 26.04.2013, 17:46
Pamietam czasy gdy Wisla byla poza zasiegiem kazdego w tej marnej lidze; pamietam ten jad saczacy sie od legijnych internetowych napinaczy. A bo liga nedzna, a bo w pucharach odpadna szybko, a bo to my w LM gralismy a nie oni, a bo sramto i owamto.

W zyciu bym sie nie spodziewal ze po kilku latach role sie odwroce i to wislacy beda robili wioche. Czuje sie zazenowany ta sytuacja.

Zeby dalej przezywac wielblad Siejewicza to trzeba miec coz z garem. Polecam ogladnac powtorke meczu Bayern - Barcelona. 2-3 karne dla Bayernu nieodgwizdane, 2-3 gole (z 4) strzelone przez Bayern nie powinny zostac uznane. Sedzie bramkowy kilka metrow od kazdej z tych sytuacji.

Aha, no i tym razem nie nedzna ekstraklasa tylko polfinal LM gdzie, przynajmniej teoretycznie, nie tylko graja najlepsi ale i sedziuja najlepsi.

Jak komus malo, to moze sobie wlaczyc Borussia - Malaga.

--------------------------
Edit:
Uff, ale to przeciesz poznaniak odwala tu wioche Cofam moje slowa o zazenowaniu. Jest tylko rozbawienie
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 26.04.2013 o godz. 17:53.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 26.04.2013, 17:51
kaco1985 napisał(a):Wyświetl post
Przychodzi trener Urban do prezesa Leśnodorskiego i pyta...

-Boguś nie miałbyś 1 mln? To byśmy może podkupili Wiśle Małeckiego.

-Janek, ale za bańke to ja mam 9 pkt w lidze !

Tak bardzo stawki poszły w górę!?

Ech, pamiętam jak Legia robiła Mistrza za czasów Wdowczyka. Ten doliczany czas i karne...
To był styl!
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 26.04.2013, 17:58
wolfy napisał(a):Wyświetl post

Tak bardzo stawki poszły w górę!?
To juz musisz Leszka Saksa zapytać co i jak. Mimo, ze "poza" interesem pare lat to powinien sie orientować.

Cytat:
Nie. Czekamy az pewna firma AGD wywiąze sie z długu wobec pewnego arbitra z Bydgoszczy. Niejakiego Stefanskiego. Juz pomijam kwestie pana Pawła Raczkowskiego.

Pozatym "kontrakt" Siejewicza obowiazuje do konca sezonu wiec nie widze sensu w płaceniu mu za pojedyncze mecze. Nastepny popis juz w Gliwicach.
Ostatnio edytowane przez killzone : 26.04.2013 o godz. 18:03.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 26.04.2013, 18:12
Pogoń i Wdowiec wreszcie dziś wygrają... traf chce że z Koroną.
Nadzieja Bielska już wyłącznie w skasowaniu Groclinu prze komisję licencyjną.
Ostatnio edytowane przez arti : 26.04.2013 o godz. 18:14.
Odpowiedz cytując
karas1983
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 26.04.2013, 18:21
Sartre napisał(a):Wyświetl post
przyczynił się do Mistrzostwa Szkocji w 2012 bardziej, niż do Mistrzostwa Polski w 1999
Nikt tu nie mówi o Mistrzostwie w 1999 r...

2000/01, 2002/03, 2003/04, 2004/05, 2007/08, 2008/09, 2010/11 - w tych sezonach Paweł Brożek zdobywał z Wisłą seniorskie MP.

http://www.90minut.pl/kariera.php?id=180
Największym szczęściem jest mieć pasję...
Odpowiedz cytując
-ja123-
Senior Member

Stary 26.04.2013, 18:33
studio napisał(a):Wyświetl post
Kasa dla Siejewicza przelana?
To, że pewnie przelewaliście pieniądze za wygrane z Widzewem i Podbeskidziem na jesieni (kto chce niech obejrzy skróty tych meczów Lecha z wielkimi błędami sędziów) nie znaczy, że wszyscy tak robią.
W Warszawie są tylko kibice Legii i JW:
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 26.04.2013, 22:34
Bobek90 napisał(a):Wyświetl post
Pamietam czasy gdy Wisla byla poza zasiegiem kazdego w tej marnej lidze; pamietam ten jad saczacy sie od legijnych internetowych napinaczy. A bo liga nedzna, a bo w pucharach odpadna szybko, a bo to my w LM gralismy a nie oni, a bo sramto i owamto.

W zyciu bym sie nie spodziewal ze po kilku latach role sie odwroce i to wislacy beda robili wioche. Czuje sie zazenowany ta sytuacja.

Zeby dalej przezywac wielblad Siejewicza to trzeba miec coz z garem. Polecam ogladnac powtorke meczu Bayern - Barcelona. 2-3 karne dla Bayernu nieodgwizdane, 2-3 gole (z 4) strzelone przez Bayern nie powinny zostac uznane. Sedzie bramkowy kilka metrow od kazdej z tych sytuacji.

Aha, no i tym razem nie nedzna ekstraklasa tylko polfinal LM gdzie, przynajmniej teoretycznie, nie tylko graja najlepsi ale i sedziuja najlepsi.

Jak komus malo, to moze sobie wlaczyc Borussia - Malaga.

--------------------------
Edit:
Uff, ale to przeciesz poznaniak odwala tu wioche Cofam moje slowa o zazenowaniu. Jest tylko rozbawienie

Misiu kolorowy ale większość wali Barcelona itp. Oglądam ją tak jak oglądam filmy z Angelina Jolie co nie zmienia faktu, że posuwam żonę a nie walę konia przy zdjęciach celebrytek.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów