|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
coś mi sie wydaje ,że po sezonie powitamy z powrotem na Reymonta Pawła Brożka
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Wiem że dopiero początek rundy wiosennej ale w kontekście następnej Bednarz i spółka powinni zająć się wyszukaniem lewego obrońcy. Wiadomo że po sezonie odejdzie Jaliens który tam gra awaryjnie, Bunoza to stoper, a Burliga od biedy prawy obrońca ale napewno nie lewy.
Lewa obrona to najbardziej paląca kwestia, na pozostałych tragedii nie ma, bo jeśli nie znajdziemy dobrego bramkarza możemy przedłużyć kontrakt z Sergiejem a i Radek Sobolewski wraca do dawnej formy więc DP też nie potrzebujemy. Po sezonie kończą się umowy: Pareice,Bieszczadowi, Kamińskiemu,Jaliensowi, Czekajowi, Urydze, Sobolewskiemu, Ilievowi, Kosowskiemu, Sarkiemu,Brudowi, Sikorskiemu. Sens jest przedłużać z Pareiką, Sobolem i Urygą dwóch młodych bramkarzy: ciężko stwierdzić nie widziałem ich w grze Nie wiem czy jest sens przedłużać umowę z Czekajem który w tej rundzie zagrał pół meczu i już kontuzja. Co do pozostałej grupy (Jaliens, Iliev, Kosa, Sarki,Brud, Sikorski) nie mam wątpliwości że trzeba ich pożegnać. A teraz wzmocnienia: Lewy obrońca ( z PL to Pazio, Oleksy i Lisowski z Korony) Jeśli Serigiej przedłuży umowę to na bramce mamy spokój, jeśli nie to niewiele nas będzie kosztował Zubas z Bełchatowa. W razie końca kariery Sobola na DP warto ściągnąć Piątka z Polonii. Dodatkowo przydałby się Mateusz Mak i Paweł Brożek. Z wypożycznenia wraca Nalepa. W tej sytuacji kadra wyglądałaby tak : BR:Miśkiewicz, Pareiko (Zubas) OB: Jovanovic, Burliga, Głowacki, Chavez, Bunoza, Nalepa, Uryga, Pazio PO: Małecki, Wilk, Sobolewski ( Piątek), Chrapek, Garguła, Szewczyk, Mak, Stolarski NA: Genkov, Brożek, Boguski |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Z zespolu Pogoni ciekawym zawodnikiem jest Pietruszka szybki obrońca z dobrą techniką u nas takiego nie ma.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Jacek podobno go sondował to pół forum się śmiało z tego.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Pietruszka to ma śmieszne nazwisko ale piłkarsko tak źle nie było.zaskoczyła mnie jego szybkość,myślałem ze wolniejszy.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
29 lat ma co prawda już Pietruszka ale Stolarczyk miał rok więcej jak przyszedł na Reymonta z Pogoni
Ostatnio edytowane przez AYALA : 19.03.2013 o godz. 04:44.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
Napastnik nie jest od strzelania bramek, tylko od nie machania rekami, fakt. Sikorski nie macha rekami i nic nie strzela, Brozek machal rekami i sporo strzelil.. ... niech sobie nawet pierdnie, i 30 minut macha rekami ,byle strzelal, bo od tego jest napastnk.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 18.03.2013 o godz. 22:30.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
@sovinho_02
Nie zapominaj, że Sobolewski już ma swoje lata, ale gdyby udało się np Piątka ściągnąc mógłby byc uzupełnieniem pierwszego składu. Czekaj, jak dla mnie mógłby zostac, bajecznych oczekiwań finansowych miec nie będzie raczej, a myślę że z czasem się poprawi. Sarki tu jest ciężki temat, gośc zagrał parę minut na podstawie których nie można za dużo powiedziec. Myślę. że skoro Burliga zaczyna mecze od 1 minuty jako skrzydłowy, to wielkim ryzykiem nie byłoby w jego miejscu wystawienie kilka razy Selera. Lewy obrońca to koniecznośc na tą chwilę i mam nadzieję, że już nikt nie wspomni o Bunozie na tej pozycji. ![]()
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał? Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad. [/FONT] naoway.deviantart.com |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
Bieszczad - nawet jak zostanie na dłużej i tak nie ma szans na grę Jaliens - pozwolić odejść, ale tylko jak w zamian przyjdzie porządny LO - tylko nie takiej klasy jak Frederiksen (bo będzie zamienił stryjek siekierkę na kijek). Czekaj - przedłużyć kontrakt Uryga - wypożyczyć Sarki - nie wiele jeszcze pokazał, ale widać że to typ Paulisty, może być warty przedłużenia kontraktu Iliev, Sobolewski i Kosowski - tu nie mam zdania, choć przy obecnej sytuacji, jeśli nie ma szans na porządne transfery w ich miejsce, to chętnie bym ich widział jeszcze na kolejne pół roku-rok w klubie Sikorski - definitywnie out |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2012
Offline |
|
|
Moim zdaniem Miśkiewicz powinien się ogrywać w lidze lub w Pucharze Polski. W katastrofalnym meczu w Lubinie pokazał, że jest dobrym bramkarzem. Gdyby nie on przegralibyśmy znacznie wyżej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Ludzie na jakim Wy świecie żyjecie ? Choćby Pareiko zagrał nagle rundę życia, a Bieszczad z Kamińskim czarowali by na treningach, to i tak cała trójka po sezonie odejdzie. Myślicie, że Jacuś odpuściłby sobie swoją ulubioną zabawę w szukaniu bramkarza ?
![]() |
|
|
|
Guest
|
|
Pareiko (?) - decyzja zależy od tego co pokaże wiosną, ile trzeba zapłacić za kolejny rok i ew. kto zamiast (jeśli Misiek to trochę słabo...) Bieszczad - kompletnie nie wiem co umie i jaki ma potencjał, jeśli jest dziadem to wiadomo... Sikorski, Iliev, Jaliens - out Czekaj, Uryga - albo stawiać na nich albo wypożyczyć, ale do klubu extraklasy i z zastrzeżeniem żeby koniecznie grali. Kosa i Sobol - chciałbym, żeby pokazali wiosną poziom upoważniający do przedłużenia na rok. Ponadto uważam, że powrót Kosy i jak dotąd lepsza postawa drużyny mają ze sobą coś wspólnego. Tj. serce i amulet Wisły, szkoda że sportowo już na ostatniej prostej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
a i ja dodam coś od siebie...
Iliev już zapowiedział że po tym sezonie kończy karierę więc tutaj sprawa jasna... Jeśli chodzi o Czekaja to nigdy go nie "lubiłem" zawsze jak grał to obawiałem się że w jakimś z jego popisowych wejść do drugiej linii na główkę dostanie czerwoną kartkę... Nie wiem jak Nalepa się prezentuje, ale mam nadzieje że lepiej niż Czekaj, którego trzeba albo wypożyczyć albo pożegnać. Pareiko, Sobolowi i Kosie zaproponować stała umowę o pracę jako grający trenerzy... oczywiście drużyn juniorskich... normalnie trenują, a jak nie są przewidziany do gry, albo mają wolny dzień od treningów żeby się zregenerowali to idą trenować młodych. O ewentualnych transferach (wiem...nierealne) do klubu to dałem już swoje propozycje jakiś czas temu... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
obawiam się, że możesz mieć rację
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2012
Offline |
|
Oglądałem nieszczęsny mecz z Zagłębiem, oraz sparingi, w których grał. Moim zdaniem nie porusza się tak nieporadnie jak dezerter Jovanić. Miśkiewicz i Jovanić to jak Mr. Wolfe z Pulp Fiction i Jaś Fasola... |
|
|
|
Guest
|
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
utalentowani 15 latkowie w Polsce
http://www.90minut.pl/news/207/news2...wie-Malym.html może warto pomysleć o przyszłości panie Bednarz ?
Ostatnio edytowane przez AYALA : 20.03.2013 o godz. 20:41.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Ja to bym chciał klasowego trenera bramkarzy który potrafiłby wyłapać chłopaków z talentem.
Przypomnijcie sobie, kto i w jakiej formie stał w bramce Wisły zaraz przed przyjściem Sergieja no i jeszcze jeden drobiazg, trenerem bramkarzy był wtedy Grzegorz który przestał nim być bo skrócili mu nazwisko. ![]()
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał? Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad. [/FONT] naoway.deviantart.com |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Od tego czasu Siergiej gra coraz gorzej.
Ciekaw jestem co będzie z Garguła i Genkovem, a bardziej zastanawia Bułgar, nawet gdyby strzelił te 6-8 goli to i tak kokosów na nim nie zarobimy, sęk w tym że przy zaufaniu trenera i dobrym skrzydłowym może te 13-15 bramek na sezon strzelić. Jeśli już się go pozbyć to kupić jakiegoś młodszego z podobnymi warunkami fizycznymi bo sam piłkarz aż tak zły nie był jak się popatrzy ma wynalazki typu Beto czy Christov |
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Christov, o kurde, już zapomniałem że u nas coś takiego było. Genkova uważam akurat za jednego z lepszych napastników w erze Cupiała. Wiadomo, że nie może się równać z Żurawskim, Frankowskim, Brożkiem i Kuźbą, ale patrząc na Betony i inne Radovanovicie to mógłbym go zaliczyć do pierwszej 10. napastników
|
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Jeżeli chodzi o brmkarzy to ostatnio dużą furorę robi Emilijus Zubas z Bełchatowa,co wiecej dzisiaj pojawiła się informacja że powolano go na mecz towarzyski Litwy z Albanią.Myślę że Wisła powinna uważnie obserwować 23-latka bo na koniec sezonu może się okazać że zakup tego zawodnika będzie bardzo dobrym posunięciem,tym bardziej że GKS będzie miał spore trudności z utrzymaniem się w lidze.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
"W razie kolejnego transferu, łotewska Daugawa, z której Zubas jest wypożyczony, na pewno będzie chciała za niego jakieś pieniądze." ![]()
rrr
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zubasa powołali już do pierwszej Reprezentacji Litwy to i cena pewnie sporo wzrosła
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...wiadomosc.html myśle że jednak z Siergiejem jeszcze na rok kontrakt podpiszą i to bedzie numer jeden w bramce na sezon 2013-14.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 21.03.2013 o godz. 16:00.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Też pewnie fakt, że najchętniej by się go z Wisły pozbyto ze względu na duży kontrakt i nową "miotłę Bednarza" nie ułatwia mu zadania. Specyficzny to napastnik ale bądź co bądź dla obecnej Wisły przydatny.
![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|