|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Gdzie kupię najtaniej w krakowie płyn do soczewek? Bo wiem że u niektórych optyków np. płyn solo care jest za 15 zł, a u niektórych po 20 zł.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Jaka jest cena biletów na siatkowke kobiet ?
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Ile urlopu przysługuje za staż z urzędu pracy? Przepisy mówią, że za każde 30 przepracowane dni, przysługuje 4 dni urlopu. Przy sześciomiesięcznym stażu ile przysługuje tego urlopu?
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
jak byłem na stazu to bylo tak ze po przepracowanych 30 dniach masz 2 dni urlopu, wiec po przepracowaniu 6 miesięcy masz 10 dni urlopu ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
P.S. Poranne pisanie i myślenie niezbyt wychodzi. ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Ile kosztują bilety studenckie na jutrzejszy mecz Euroligi na sektory naprzeciw młyna?
![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
15 złotych za okazaniem legitymacji. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Jestem na etapie kupna nowego kompa,a ze sie na tym nie znam za bardzo, moze ktos polecic do tego jakis dobry monitor?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Polecam Ci model U2412M firmy DELL - korzystam z niego od kilku miesięcy, w tej cenie rewelacja.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Nasze Forum ma założoną ligę prywatną w Fantasy Liga?
Pytam, bo chętnie bym dołączył. EDIT: Dzięki piter116!
Ostatnio edytowane przez karas1983 : 22.02.2013 o godz. 15:32.
![]()
Największym szczęściem jest mieć pasję...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=27684 ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Siema, mam wzmacniacz Pioneera do sprzedania, ale coś w nim nie do końca działa tak jak powinno, a mianowicie głośniki podłączone do wzmacniacza trzeszczały ale tylko przy zgłaśnianiu... Koszt naprawiania nie wiem ile wynosi... Znacie może jakiś komis który skupuje takie rzeczy po niższej kwocie, naprawiają we własnym zakresie i dalej albo sprzedają albo sobie używają? Wystawiałem na gumtree ale bez odzewu. Wzmacniacz wart jest 300zł. i jakby mi dali 100zł. to bym oddał bo leży i przeszkadza. Na allegro bez sensu wystawiać bo koszt wysyłki wynosi 70zł. a jeszcze jest ryzyko że są z nim większe problemy... wole sprzedać komuś kto sobie sprawdzi co jest nie tak i jeśli będzie chciał za 100 to sobie weźmie, a jak nie to do kosza wywalę.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przetarty potencjometr od używania lub tylko zaśniedziały od... braku używania. W pierwszym przypadku wymiana - nie wiem ile (najbliższy serwis RTV Ci odpowie a ryzykujesz cirka 15 zł za rozkręcenie) a w drugim czeka Cię czyszczenie od najprostszego (przy wyłączonym wzmacniaczu!!!) kręcenie min-max na potencjometrze i tak z kilkadziesiąt razy lub czyszczenie specjalnym płynem a tu stopień skomplikowania zalezny jest od typu potencjometru: otwarty lub zamkniety - jak się nie znasz to znów serwis RTV, jednak naczęściej takie czyszczenie jest doraźne i nalepiej wymienic od razu na nowy.
Tutaj musisz kalkulować czy opłaca się naprawiać - jak chodzą jak piszesz po 300 zł, czy upychać gdzies za stówkę. ![]()
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami
To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Orientuje się ktoś przypadkiem, dlaczego wczoraj patrząc na karnety online bilety.wisla.krakow.pl C3 i C4 były prawie pełne a teraz patrze i te sektory są prawie puste? Wie ktoś cokolwiek na ten temat?
![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Może do wczoraj zarezerwowane byly miejsca dla karnetowców z poprzedniej rundy?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czy ktoś z was, albo ktoś kogo znacie, może jakaś firma szkoleniowa która ogarnia dofinansowania do OZE? Mam tutaj na myśli fundusze unijne, oraz fundusz OŚiGW, pisanie wniosków. Potrzebuje krótkiego szkolenia. Oczywiście zapłacę.
Znalazłem takie szkolenie na necie za 599zł. za 30 godz. ale niestety w godz. kiedy pracuje... kiedy zapytałem ile wyniosłoby to szkolenie w innych godz. czyli np. od 17 do 22 (4 dni) i całą sobotę to mi laska powiedziała 6000zł.!! masakra!! a jak wywaliłem z planu kursu rzeczy które mnie nie interesują to wyszło 3000zł.!! i tak za dużo... w szczególności że płace z własnej kieszeni. Proszę o odp. prv. jeśli ktoś coś słyszał albo sam się zna. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Są w Warszawie tacy przewoźnicy jak iCar w Krakowie?
Potrzebuję jutro rano przejechać z dworca centralnego na Wilanów i żeby mnie kasztany spod dworca nie skasowały na x złotych. EDIT DZIĘKI WIELKIE KAMIL_MCHW !!!
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 24.02.2013 o godz. 22:20.
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
519454646 221001333 nazw nie znam... w tel. ma zapisane jako "tanie taxi" 30 może 35 zł. powinno ci wyjść. jest jeszcze tani eco taxi czo jakoś tak... moja baba mówi że najtańszy
Ostatnio edytowane przez Kamil_mchw : 24.02.2013 o godz. 22:07.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Siema, mam sprawe, dość pilną. Jestem z Nowej Huty, rejony Wzgórz Krzesławickich. Mam ofertę pracy w Niepołomicach, koło rynku. Nie mam pojęcia jak z transportem busami. Sprawa jest taka, ze autobusy MPK jeżdżą zbyt rzadko, więc nie biorę ich pod uwagę.
Moje pytanie brzmi: jakie busy jeżdżą z Kombinatu bądź Placu Centralnego do Niepołomic? Jak często, ile kosztują, ile się jedzie, ile kosztuje miesięczny w obie strony normalny? Wielkie dzięki z góry za odpowiedź, bo jedyne co widze w necie to rozkłady które podobno są nieaktualne... ![]()
WISŁA!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Czy w Krakowie są jakieś miejsca w którym mógłbym przechować bagaż? Ew. czy gdzieś w okolicy stadionu jest depozyt (bo na sektorze C słyszałem, że nie ma), bo chciałbym iść na Wisła - Jaga w PP, ale nie wiem czy będę mógł w okolicy bez problemu rzeczy zostawić bo nie chce tego tachać na stadion.
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
Depozyt znajduje się koło sektora G. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ostatnio dzień w dzień przychodzą mi maila na pocztę z tego forum. Wychodzi na to, ze automatycznie prenumeruje tematy w których się wypowiem. JAk to wyłaczyć? Ostatnio miałem 2 tematy, usunąłem z ustawień oba i teraz patrzę i mam 5 następnych.
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
http://wislakrakow.com/forum/showpos...postcount=3148 W razie innych pytań zapraszam do tematu: Pytania do moderatorów ![]() ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dzięki wielkie
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Słuchajcie ludzie
Bardzo ważna sprawa!! Gdzie w Krakowie dostanę sie jeszcze na studia? Zależy mi na legitymacji i jak najniższej opłacie manipulacyjnej. obojetnie jaki kierunek liczą się te dwie rzeczy i przede wszystkim czas. ![]()
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Słuchajcie, mam problem bo poległem podczas sesji i moja edukacja na studiach jest na obecną chwilę zakończona stąd moje pytania:
1. przez ile przysługuje mi jeszcze możliwość ubezpieczania mnie przez rodzica bo w internecie są sprzeczne informacje( jedni mówią o 4 miesiącach a inni że te 4 miechy to bym miał gdybym został absolwentem a tak nic) 2. do kiedy tak w ogóle będę jeszcze studentem(AGH) to znaczy kiedy oficjalnie zostanę skreślony z listy? 3. kiedy zostanę skreślony to ile ma czasu na zarejestrowanie się w UP i jakie są konsekwencje zwłoki( zakładając że nie mam tych 4 miesięcy ubezpieczenia) z góry dzięki za odpowiedź ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
podzwon te 2 miejsca: WSZIB oraz Wyzsza Szkola Zarzadzania na Glowackiego |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
1. Jeszcze przez miesiąc po dniu oficjalnego skreślenia jesteś ubezpieczony... jest wiele możliwości ubezpieczenie przez rodzica... np. z miejsca ich pracy, ogólne przed skończeniem przez Ciebie 25 roku życia (płatne), indywidualne - jest jakaś firma, której nazwy nie pamiętam gdzie ubezpieczasz się niezależnie od wieku za kwotę 50zł. miesięcznie... W scanmedzie przyjmą cię nawet jak nie jesteś studentem... a masz podbitą jeszcze legitkę. 2. Masz dokładną datę na legitymacji 3. Jeśli nie chcesz to nie musisz się rejestrować w UP... jak przyjdzie wezwanie do woja to wtedy musisz kombinować... nie będąc zarejestrowany w UP po 3 miesiącach masz możliwość przystąpienia do konkursu na dofinansowanie do własnej działalności gospodarczej. 40 tyś zł. Ja przez rok po zakończeniu studiów pracowałem... wiadomo jak Jak koniecznie chcesz się ubezpieczyć to zadzwoń do jakiejkolwiek firmy ubezpieczeniowej... powiedz że chcesz się umówić na spotkanie i oni Cie ubezpieczą na rok za 20zł. miesięcznie. Jak cię wywalili to możesz napisać podanie o reaktywację na studia, wówczas jest ubezpieczenie studenckie na uczelni dla takich ludzi... jest ono głównie dla studentów biorących urlop dziekański, studentek które zaszły w ciąże itp. Za moich czasów takie coś było na agh, teraz nie wiem czy dalej istnieje... Ale oczywiście najpierw musisz mieć pozytywną opinię nt. reaktywacji... |
|
|