|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Dobra wiadomość i jak widać już stała tendencja. Szkoda tylko, że to ścierwo utrzymywane jest z naszych podatków przy POmocy wpłat na tzw. "reklamy":
Cytat:
|
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Kilka stron temu polemizowaliśmy z Kolegą @Jaroo1 na temat stosunku PiSu do kwestii wprowadzenia u nas euro i rezygnacji ze złotówki. Właśnie dzisiaj w Sejmie odbywała się kolejna debata organizowana przez PiS, a poświęcona tej kwestii pt. "W obronie polskiego złotego". Sądzę, że wypowiedź Kaczyńskiego dobrze obrazuje podejście PiSu do tej kwestii nie tylko na dzień dzisiejszy, ale także w rzeczonym 2008 r., jak i wcześniej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Wrócę jeszcze do dyskusji o dzietności ze środy, której Michał Stopka dodał epilog.
wis.la/wd7l9 Ciekawy epilog moim zdaniem, ale patrząc na realia i perspektywy do końca dekady raczej nierealistyczny. Chyba lepiej przeznaczyć pieniądze na ściągnięcie młodej Polonii z Kazachstanu, Rosji, Białorusi i podobnych.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 22.02.2013 o godz. 18:33.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Tak rząd wynagradza swoich nieoficjalnych funkcjonariuszy...
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
jakby policzyć rzetelnie inwestycje SKOKów w PiS wyszłyby ciekawe liczby. takie to .......enie oszołopisowców
|
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
A co mają wspólnego SKOKi z organami państwowymi?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Z obecnymi organamia panstwowymi rzeczywiście nie maja nic wspólnego ale za to z organami w latach 2005-2007 to juz wiele
![]()
J. Kaczynski: We mnie jest czyste dobro...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A teraz, żeby byc uczciwym wygrzeb dane jakiez to kwoty wchodzą w gre w przypadku SKOKow, Gazety Polskiej, GP codziennej, Nowego Panstwa, ile szmalu dostał Rydzyk na wiercenie dziur w ziemi budżetu w zamian za milczenie w sprawie pewnej ustawy ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Naprawde sadzisz, ze potomkowie Polaków zesłanych w dalekie rejony Rosji to sa Polacy jeszcze? Toz to 2-3 pokolenie! Ciekawe jaki ich procent mówi w ogóle po polsku...Oni chetnie oczywiście skorzystaja z mozliwości które da im ojczyzna ich dziadków czy pradziadków, przyjada, poucza sie, popracują a pieniadze wyslą rodzinom w tymze Kazachstanie, Rosji itd... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
http://www.sfora.pl/Platforma-nie-ch...88381481237582 dla wszystkich zwolenników PO.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|||
Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez heoij : 22.02.2013 o godz. 23:41.
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
A Polacy z nich pewnie lepsi niż ty. Na pewno by oszustów i złodziei nie wybrali, a dzięki tobie podobnym tacy właśnie nami rządzą.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 22.02.2013 o godz. 23:38.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czyli jednak sie nie myliłem, bo rzad PiSu przyznał dotacje tak? Tak..
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
kuba.j.g.- co z tego, że przyznał jak za chwilę ją cofnęli ? To tak jakbym dzisiaj obiecał Ci 100 tysięcy złotych na założenie firmy które dam Ci za miesiąc- zainwestowałbyś swoją kasę bo wiedziałbyś, że za miesiąc dostaniesz ode mnie 100 tysięcy a tu za miesiąc się wycofuję i zostajesz na lodzie z poniesionymi własnymi kosztami bez możliwości dalszego rozwoju ...
http://wpolityce.pl/wydarzenia/44239...sza-600-000-zl |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie ty bedziesz na szczescie określał oceniał mój poziom patriotyzmu. Gówno wiesz na kogo głosowałem wiec nie pyskuj
Ostatnio edytowane przez kuba.j.g. : 22.02.2013 o godz. 23:56.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Rzad PiSu przyznał dotacje w wysokości 27.3 mln złotych na fanaberie Rydzyka w zamian za co Rydzyk obiecał siedziec cicho w sprawie pewnej ustawy...Pomyliłem sie? Nie...tyle ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
To ty coś bredzisz o zawieszaniu sporu, czy to jakiś twój klon z drugiej zmiany... Pytałem dwa razy o jakie słowa Hofmana chodzi. A ty jak koń na wielkiej pardubickiej ... klapy na oczach i przed siebie. Ja czekam na podpowiedź? Hmm, rudy cudak to premier tysiąclecia, a taki młody jest kozak z polskiego . O czym dobitnie świadczy próba sklecenia zdania złożonego. Prawdziwy majstersztyk No i porównanie do woźnicy odnosiło się do twojego rynsztokowego języka, którym z braku argumentów zwykle sie ratujesz. Dlatego już wystarczy... ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
Wiem na kogo nie głosowałeś i to mi w zupełności wystarczy żeby ocenić twój poziom patriotyzmu, abstrahując od idiotyzmów które tutaj wypisujesz... ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jednak gówno wiesz...a jednak pyskujesz. Ja swoich idoli nie mam a jezeli ty sadzisz, że Tusk skosntruował prawo takie a nie inne to pozostaje mi tylko zapłakać nad tymi banialukami... Czasem naprawde załuje, że mnie mama z tata nie nauczyli, żeby głupkowi wprost powiedziec, że jest głupi i tyle...cóż, będe w tym trwał i jednak nie powiem...
Ostatnio edytowane przez kuba.j.g. : 23.02.2013 o godz. 00:43.
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Polonia jak Polonia. Nie kategoryzowałbym jej pod względem statusu majątkowego, ani nie wartościował pod względem znajomości języka ojczystego, czy przywiązania do Polski. Wiem natomiast, że prędzej udałoby się sprowadzić do kraju kilkaset tysięcy osób przyznających się do polskich korzeni ze Wschodu niż w wypadku prób namówienia do tego Polonii amerykańskiej, kanadyjskiej, czy australijskiej. Sam mam korzenie na terenach zamieszkiwanych obecnie przez Polonię, a niegdyś zdominowanych przez osoby narodowości polskiej i nie trudno sobie wyobrazić co czują osoby, którym zabrano ojczyznę.
Pozostaje pytanie o środki finansowe i sens powrotu części z ponad 20 mln osób należących do Polonii do kraju. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Leszek i Jarek byli lepsi w tym temacie ?
Za ich czasów Reale i inne Tesca sypały kasą do budżetu ? Cytat:
przy wskaźniku tych sieci w Francji czy Anglii w granicach 12-17%. To naprawdę nie jest wymysł Tuska, wszyscy poprzednicy też maczali w tym palce. ![]()
Myślenie nie boli !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zanim Cie zjada jak szmate powiem Ci tylko, że możesz im walic Bóg jeden wie co miedzy oczy a oni i tak uznaja, że skoro przedstawiasz fakty przeciwne ich "faktom" to oznacza tylko tyle, że albo Ty albo fakty sa zmanipulowane...Ich prawdą ani faktami nie dobijesz...tu trzeba doswiadczenia a mi go niestety brakuje...No i potrzeba chamstwa jakie oni stosuja bez mrugniecia okiem...Chamstwo to też jest jakis argument... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie no naprawde nieźle...Nie kategoryzujemy Polaków ze wzgledu na znajomosc jezyka...Jak jakas rodzina siedzi na emigracji 40 lat, albo 60to znajomosc jezyka ostatniego pokolenia bardzo dobrze swiadczy o tym, jak była Polskosc pielegnowana w domu i w całej rodzine na przestrzeni tych kilkudziesieciu lat! To jest własnie FUNDAMENT! Jak 16-latek nie zna polskiego to nie świadczy o braku patriotyzmu u niego w prostej lini ale świadczy o tym, że jego dziadkowie i rodzice go patriotyzmu nie nauczyli! Moja córka 5/7 ze swojego życia przezyła w Anglii i jej pierwszym jezykiem staje sie powoli angielski ale po polsku czyta lepiej niz nie jeden smark w szkole w Polsce. Pisze równiez bardzo dobrze! Dl;aczego? Dlatego, ze matka i ojciec o to zadbali! uczyli ja składac literki od 4 roku życia! Poswieciłem na to wiele czasu, wiele pracy ale warto bylo bo mam teraz dziecko dwujezyczne. Córka ma w szkole nauczycielke będaca wnuczka żołnieza armii Andersa...dziewczyna nie mówi po polsku NIC! Czy mozna ja uznac za Polkę? Ona sama mówi o sobie, że jest Angielką! O czym tu dyskotować? Owszem ona interesuje się krajem przodków, jej rodzina pochodzi z Lublina, aktualnie dziewczyna jest w Krakowie z mężem na feriach zimowych ale nie ma np.ambicji posiadania umiejetności posługiwania sie jezykiem polskim ale czy jest patriotka? NIe! Ona tylko zdaje sobie sprawe skad wywodzi sie jej rodzina i czysta ciekawosc sprawia, że zadaje pytania, próbuje odszukać siostry czy braci jej dziadka...nic wiecej.
A czemu łatwiej by namówic potomków Polaków z rosjii czy Kazachstanu niz z USA Kanady czy Australii? No to chyba jest oczywiste...poniewaz jesteśmy Polakami to KASA jest niestety sprawą decydujaca...i własnie dlatego ci i tamci by nie wrócili...no chyba, że by im kase dac taka sama na długich kontraktach...wtedy by do Polski przyjechali, ale razcej na takich samych zasdach ja przyjechał by Szkot, brazylijczyk czy chinczyk..niektórzy może by nawet zostali...tak jak został np. Kevin Aiston
Ostatnio edytowane przez kuba.j.g. : 23.02.2013 o godz. 03:33.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
to ze porownujesz polakow z Kazachstanu czy innych sowieckich republik do polonii w Wielkiej Brytanii pokazuje ze za cholere nie znasz historii. nie masz bladego pojecia przez co przechodzili polacy w sowietach i jaka byla kara za mowienie po polsku w okresie miedzywojennym za granica Ryska. widze ze nie tylko o polityce ale i zyciu polakow za granica masz marne pojecie.
ziuk_NYC ![]()
prosimy o nie odsniezanie dachu sejmu
z wyrazami elektorat "Ojczyzna nasza matka, a my Jej dzieci, Zle to dziecko, w ktorem Ona milosci nie wznieci" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a przecież płemier mówił na poczatku swojej kadencji że Polacy beda wracali z emigracji, a mamy teraz obecnie sytuacje wręcz odwrtoną.
Co do tej "nowej lewicy" z Kwaśniewskim i Siwcem to śmiech na sali, to przecież za rzadów sld wprowadzono eksmisje na bruk i zlikwidowano dofinansowanie z budżetu państwa barów mlecznych( a wtedy sytuacja finansowa była o wiele lepsza).Do tego Kalisz w Jaguarze i Palikot w swoim prywatnym samolocie... jakoś nie chce mi sie wierzyć ze ci ludzie beda sie upominać o ludzi biednych a przeciez to powinno być głowne hasło lewicy
Ostatnio edytowane przez AYALA : 23.02.2013 o godz. 08:17.
|
|
|