|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Tylko daruj sobie filmy robione pod teze których założeniem było udowodnic, że zdrada, hanba itd...Lech Kaczynski powiedział, że przy okragłym mebelku, jak go ładnie nazwałeś, ani w Magdalence do zdrady nie doszło... ![]()
J. Kaczynski: We mnie jest czyste dobro...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Na uczciwych Polaków? A którzy to sa niby uczciwi? Ci od Pana Tadeusza czy może od Jarosława? A może ci od Ziobry i Kurskiego? NIE! Nie wystarczy głosowac na uczciwych Polaków bo to tylko udawanie, że spełniasz obowiazek najlepiej jak potrafisz. W Polsce nie rzadzi władza wybrana w wyborach i wiedza o tym wszyscy ale jednym sie wydaje, że potrafią zrobic z tym porzadek i to mnie najbardziej bawi. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
http://wpolityce.pl/wydarzenia/47251...kujace-zdjecia
Nie wiem jaką trzeba być kurvva by zrobić coś takiego? Człowiekowi czasami zachowanie drugiego nie mieści się w głowie. ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
|||
Uzupełnienie linku : Cytat:
p.s. Cytat:
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Park na noc jest chyba zamykany prawda?Jeśłi tak to musiał to zrobić jakiś młody s....iel.
Nie sądze by jakaś"dziadzia" z tamtej epoki zrobiła to wieczorem- chociaż kto wie. Pasowało by tam dać z 2 kamery, bo tego typu akcje miały już w przeszłości miejsce. ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Nie no ....a, to komusze ścierwo antifowskie przęgieło pałę.. Miejmy nadzieje, że przed obchodami dnia Żołnierzy Wyklętych uda się pomnik odrestaurować.. Trzeba uważać, bo szmaty mogą to powtórzyć w przeddzień obchodów.
Hołd Ince! http://youtu.be/88rXR9fOFDE ![]()
[][][][]> T S W <[][][][]
|
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Tylko kamery. Inaczej to bydło nie będzie się niczym przejmować...
Uczciwi są ci którzy chcą chociażby dowiedzieć się prawdy o katastrofie smoleńskiej. Uczciwi są ci którzy z szacunkiem i wdzięcznością odnoszą się do żołnierzy niezłomnych, czy powstańców wszystkich polskich powstań. Uczciwi są ci którzy polski interes cenią bardziej niż pochlebstwa z zagranicy, uczciwi są ci którzy swoją obecność w polityce traktują jak misję dla narodu, a nie okazję do ustawienia siebie i rodziny na kilka pokoleń. Ocenić którzy są którzy musisz sam... W 2005 roku wybory wygrali ci którzy chcieli Polskę rozwijać. Dwa lata propagandy wystarczyło żeby lemingi poszły "uwalniać Polskę od kaczyzmu" sam dobrze wiesz czy dałeś się otumanić. Będziesz żył z ta świadomością do końca. Pytanie czy przyznasz się w końcu do błędu czy będziesz się do końca oszukiwał jak do tej pory...
Ostatnio edytowane przez Drozd : 16.02.2013 o godz. 18:05.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Nie zapominajcie, ze Polską rządzie premier dla, którego "polskośc to nienormalność" a mediami (instrumentem do robienia wody z mózgu) i polityką trzepią dzieci sowieciarzy osiadłych w Polsce, synowie ich lokalnych pachołków pracujących w UB a później w SB. Codziennie ich widzicie w TV jak wysmiewają ludzi, którzy nie chcą sprzedać Polski w ręce sąsiednich krajów.
P.S. Sprawa jego synusia zgodnie z przewidywaniami zostanie umorzona bo ...nikt ni zgłosił szkody. No cóź kto by się ośmielił ją zgłosić ? Taka rodzinna przywara, pracujesz u jednego a słuzysz konkurencji ![]() |
|
|
|
konserwa
Offline |
|
|
Specjalnie dla frajera z Jeleniej Góry temat pracy doktorskiej Jarosława Kaczyńskiego "Rola ciał kolegialnych w kierowaniu szkołą wyższą". Jest tu ....a coś o marksizmie?
Żeby nie było, że o drugiego chodzi, to od razu podam temat pracy doktorskiej śp. Lecha Kaczyńskiego "Zakres swobody stron w zakresie kształtowania treści stosunku pracy". Też nie widzę, aby praca była poświęcona marksizmowi, leninizmowi czy innej cholerze czerwonej. Pozostaje tylko rada mniej pudelków, kozaczków, super expresów czy faktów... facetowi nie przystoi czytać takiego badziewia, ani tym bardziej wierzyć w takie bucefały. Z mojej strony także prośba do wszystkich userów nie cytujcie tego idioty nie po to go ignoruję, żeby być zmuszonym czytać jego banialuki. P.S. Jeszcze wg tego ciećwierza "Przesłuchanie" Wajda nakręcił ja pier...le co za ignorant.
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 17.02.2013 o godz. 00:51.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|||||||
Staroceltyckie przysłowie mówi: Prawda przeciw światu. Jedziemy. Aby zrozumieć rok 89' należy cofnąć się do 13 grudnia 1981 roku, kiedy Jaruzelski wprowadził stan wojenny. Z licznych publikacji można dowiedzieć się, że w tym czasie "Solidarność" została "spacyfikowana". Nastroje społeczne były odmienne od tych, które poprzedzały wypowiedzenie wojny narodowi polskiemu przez Jaruzelskiego. Zwątpienie, poczucie braku sensu dalszych działań towarzyszyło wtedy działaczom związkowym. Można o tym przrekonać się po pierwsze z książek historycznych, a po drugie z beletrystyki, np. dzieła Marcina Wolskiego. Cytaty pochodzą z "Polactwa" R.A.Ziemkiewicza. Cytat:
Żeby wprowadzić kapitalizm?[ Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Oskarżam Wałęsę, ponieważ podczas "nocnej zmiany" przyczynił się w dużym stopniu do powstrzymania dekomunizacji. Dzięki temu dalej funkcjonujemy w państwie, które jest rządzone przez komunistów, których teraz nazywa się socjalistami. Oskarżam go o to, że wbrew faktom kreuje się na jedynego zbawcę Polski. Oskarżam go, że nie potrafi przyznać się do współpracy z SB w latach 70. I to właśnie on może każdego Polaka pocałować w dupę. Nie odwrotnie.
Ostatnio edytowane przez Worcester : 16.02.2013 o godz. 19:35.
![]()
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym, gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły, jakież tu mogą być właściwie zmiany? Tu tylko szpiclom coraz większe uszy rosną, milicji — coraz dłuższe pałki, i coraz bardziej pustka rośnie w duszy, i coraz bardziej mózg się staje miałki. Tu tylko może prosperować gnida, cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ." Janusz Szpotański |
|||||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Teraz pytanie. Jak ktoś tak oszukany jak Kuba może obiektywnie oceniać rzeczywistość? Wszystko to w co on święcie wierzy to albo stara propaganda, albo naprędce sklecone insynuacje przez medialnych opluwaczy. Gość zwyczajnie nie kuma bazy, a ustawia się w pozycji bezstronnego autorytetu, bo oglądał filmy Wajdy... nie wiadomo śmiać się czy płakać.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Wiadomo, to wszystko to nie są sprawy pierwszorzędne, które pozwolą Polsce lepiej prosperować pod względem ekonomicznym, które dadzą Polakom prace, zarobek. Ale dla mnie to takie wyraźnie sygnały, że od początku do końca coś tu jest nie tak. Bo są to kwestie łatwe do ogarnięcia, nie pochłaniające wielkich funduszy a wymagające jedynie dobrych chęci i pamięci o przodkach. Kolejna podstawowa kwestia to te punkty (5 punktów?), na których wypromowało się PO w tym jeden, który mówił o JOWach. Znowu oszustwo do potęgi. Obiecali, zapomnieli i to dlatego dziś ich popiera 30-40% Polaków? Dziwne to wszystko jest dla mnie, i uważam, że ludzie są zmanipulowani przekazem medialnym, jak powszechnie wiadomo więcej jest tych głupich, nieogarniętych i dzięki temu demokracja działa tak jak ma działać, czyli Ty głosujesz a i tak ten kto ma wygrać to wygra. A rewolucja? Też tak myślę, że dopiero jak większości bieda zajrzy do oczu to się zaczynają buntować i z liderem czy bez dokonają zmian. Problem w tym, że zawsze te zmiany są złe ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ogladałes te filmy? Nie o postac rezysera tu chodzi a o ich przesłanie i tresć. Kryteria podałes fajne tyle, że nikogo takiego w polskiej polityce póki co nie widac. Wygrali i nic z ta wygrana pozytywnego nie zrobili. Wg wielu, na szczeście wiekszości, to ty popełniasz błedy w rozumowaniu wiec sobie te wycieczki daruj ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jesteś dokładnie taki jak w temacie smoleńskim, "wierzący bardziej w wersję MAK". A jakie może być przesłanie i treść filmu reżyserowanego przez zakochanego z ZSRR? Trochę logiki... Nic pozytywnego nie zrobili? Dyskusyjne. Natomiast nie zrobili też nic destruktywnego. Polska się rozwijała, liczyli się z nami sąsiedzi. Zaczęto doceniać walczących o wolność Polski. Dlaczego dopiero Lech Kaczyński doprowadził do powstania muzeum Powstania Warszawskiego? Przykładów można by mnożyć. Nic to jednak nie da bo choćby ci to wszystko wyświetlić na kinowym ekranie metr przed twarzą i tak nic nie zobaczysz, w nic nie uwierzysz itd. Najpierw musisz przed samym sobą przyznać, że popełniłeś błąd. Jak na spowiedzi, bez tego dalej będziesz sobie wmawiał że to wszystko co mówią nie prawda, że to oszołomy, a Ty jesteś młody i wykształcony. Rób co chcesz tylko potem się nie dziw że się okaże ... ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Okragły Stół był targiem miedzy jednymi a drugimi. Z perspektywy 20 lat mozna sie madrować ale wtedy tylko jedna strona wiedziała co tak naprawde zyskuje. Zyski opozycji były iluzoryczne ale o tym wiemy dopiero dzisiaj Przy okragłym stole opozycja wierzyła, że to oni załatwiaja Polsce COŚ a komuchy nie wyprowadzali ich z błedu tylko przy kamerach zyskiwali czas a istotne rzeczy działy sie gdzie indziej. Działy sie tam gdzie przejmowano spółki, ich kapitał, gdzie czyszczono archiwa bezpieki, gdzie cześc teczek była niszczona a z ogromnej cześci innych teczek porobiono prywatne archiwa i gra sie nimi do dzisiaj ale poza kamerami a w swiecie "biznesu". Poza tym na Okrągłym Stole Polska zyskała jedna istotną sprawe: bezkrwawa zmiane systemu. Nie było wojska na ulicach, nie przelano krwi na ulicach i to trzeba docenic. Wałęsa przyczynił sie do powstrzymania dekomunizacji? To była równiez cena za władze, zmiane systemu, demokracje. Kosciół akurat przy dekomunizacji odegrał niebagatelna role bo dobrze wiedzieli hierarchowie kościelni, że 10-15% ksiezy byli współpracownikami bezpieki a dekomunizacja mogła by KK wysadzic w powietrze na długie lata...dziesiatki lat. PS. cytatami z Ziemkiewicza troche obnizyłeś wymowe własnego wpisu... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Po raz kolejny dowodzisz, że w ogóle nie rozumiesz co sie pisze. Otóz nie jestem "wierzacym bardziej w wersje MAK", nwet w wersje Komisji Millera ale z równie wielkim dystansem podchodze do "badan" Komisji Macierwewicza...to ze się w tym nie zorientowałes to nie mój problem Jaki był stosunek Wajdy do ZSRR mnie w ogóle nie interesuje natomiast filmy ktore wymieniłem sa wymowne oczywiście dla tego kto je ogladał. Przesłuchanie ogladałes? Cieżko po takim seansie dojsć do wniosku, że reżyser był wielbicielem PRLu. Oczywiście w czasach PRLu kazdy twórca musiał iśc na jakieś kompromisy. Rymkiewicza znasz? To jest ktoś wg. "patriotów" godny uwagi, a znasz jego przeszłośc? Wałesa, nawet gdy przyjmiemy, że współpracował swiadomie, to pikus przy tym co publikował Rymkiewicz. Polska sie rozwijała...za SLD tez się rozwijała. Porównaj wartości PKB. Ciężko rozmawiac o rozwoju i o tym jaki był wkład rzadzacych w ten rozwój skoro gospodarka światowa zapierdzielała w tempie niesamowitym. Dyskusja nt. tego co w Polsce sie wtedy działo w oderwaniu od sytuacji na świecie jest bez sensu. To czy ja popełniłem błąd czas pokaże...ale nie 2 najbliższe tygodnie ale raczej 15 lat...Lepiej sam sobie zostaw margines błedu. Muzeum powstania Warszawskiego to zasługa Kaczynskiego ale jako prezydenta Warszawy...zreszta polecam ksiażke Kulisy Powstania Warszawskiego do zciagniecia za darmo z internetu Oj ciekawe rzeczy tam pisza Nie, nie napisał jej Tusk z Komorowskim ale raczej ludzie którzy te wydarzenia z bliska obserwowali lub w nich uczestniczyli. Bardzo pouczajaca publikacja która juz nie jednemu zmieniła optyke.
Ostatnio edytowane przez kuba.j.g. : 17.02.2013 o godz. 00:52.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Miałem zacytować:
1. Szechtera 2. Blumsztajna 3. Passenta 4. Lisa 5. Żakowskiego? 6. Zapomniałem o kwiatuszku: Paradowska?! Jakie masz zarzuty wobec RAZa? Zanim wcisnę zbawiennego "ignora" chciałbym usłyszeć odpowiedź na to ostatnie pytanie. PS. Możliwe, że jesteś opłacanym propagandzistą. Podejrzewam.
Ostatnio edytowane przez Worcester : 17.02.2013 o godz. 01:05.
![]()
Albowiem w kraju tym zaczarowanym, gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły, jakież tu mogą być właściwie zmiany? Tu tylko szpiclom coraz większe uszy rosną, milicji — coraz dłuższe pałki, i coraz bardziej pustka rośnie w duszy, i coraz bardziej mózg się staje miałki. Tu tylko może prosperować gnida, cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ." Janusz Szpotański |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Polecam: http://www.rp.pl/artykul/952461.html jak również a może przede wszystkim: http://blogi.newsweek.pl/Tekst/polit...ormalnosc.html ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
...i nadaje z siedziby PO albo z Kremla...A mogles zacytowac, skoro juz musiałeś się cytatami podpierać, kogos kto nie kompromitował sie tak namietnie chocby swoimi wpisami na blogu na stronach RP... PS. Tak jestem oplacanym propagandzista...i biore za ta robote dokładnie tyle samo ile ty za swoja Tak czytam jeszcze Twój wpis i to mnie rozbawiło: "Bo, przykro powiedzieć, ale to nie żadna opozycja obaliła socjalizm, choć Wałęsa skromnie przypisuje sobie tę zasługę przy każdej możliwej okazji, a i jego byli współpracownicy od niej się nie wymawiają. Gdyby ten system był wydolny ekonomicznie, czerwone flagi z sierpem i młotem nadal powiewałyby nad Kremlem, Warszawą i Berlinem, i nie mógłby tego zmienić żaden strajk ani żadne dolary od CIA. (...) Realny socjalizm, pozwolę sobie powtórzyć, wykończyły prawa ekonomiczne." No jakież to odkrywcze Gdyby system był super, ludzie mieli kase, byli by szczesliwi, coca-cole by im raz na tydzień do sklepów przywieźli, to naród by sie nie buntował A gdyby Wisła grała w finale LM i miała w składzie Messiego to nikt by nie narzekał i nie wyzywał Garguły...
Ostatnio edytowane przez kuba.j.g. : 17.02.2013 o godz. 01:39.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
|
konserwa
Offline |
|
|
ciećwierz napisał(a):
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Przyznaj, że zmieniłeś w sztafecie szpena. To nie boli.
Ostatnio edytowane przez Worcester : 17.02.2013 o godz. 01:51.
![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Do czego mam ci się przyznac? Cytujesz Ziemkiewicza który pisze banialuki, ty te banialuki cytujesz i jeszcze sie unosisz...czy to nie zabawne? Chyba odczułes jakis dyskomfort...nie to było moim celem...
Ostatnio edytowane przez kuba.j.g. : 17.02.2013 o godz. 02:05.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale odpowiedz mi na pytanie. Jakie masz zarzuty wobec Ziemkiewicza? Konkrety. Opinie. Cytaty. Nazwiska.
![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak...Przesłuchania nie nakrecił Wajda. Natomiast film został nakrecony w Zespole Filmowym X, ktorego szefem artystycznym był Andrzej Wajda...zespół niedługo po Przesłuchaniu został rozwiazany
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
odpowiadaj na pytania. Dalej podtrzymuje tezę, że jesteś opłacanym apartczykiem. ![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ani słowem nie odniosłes sie do tego co napisałem w odpowiedzi na Twojego posta w którym chciałes mi cos udowodnić a dopominasz sie, żebym tłumaczył dlaczego Ziemkiewicza uwazam za manipulatora...czemu? Ale OK...nie chce mi sie grzebac w internecie teraz, bo późno. Albo zaufasz albo nie. Jakies 2 lata temu, może 3, Ziemkiewicz popełnił wpis na blogu w którym stara sie udowodnic czytelnikom, że rzad sprzedał prawa do wydobycia gazu łupkowego za grosze...Podczas gdy rzad nie sprzedał praw do wydobycia ale jedynie do próbnych odwiertów...Panstwo wzieło za to stawki urzedowe, zapisane w ustawie...Na konkretne cyctaty, jeżeli wymagane musisz poczekać ale nie wiem ile bo jutro niedziela wiec do koscioła chce iśc, dziecmi sie zajac...OK 2-3 lata to długo ale to mnie uderzyło. Podobnych wpisów popełnił wiele ale naprawde nie chce mi się tego teraz szukac... Co sie unosisz? Odpowoadasz na cos co nie było do ciebie skierowane... Ten Jude Gang mógł bys sobie darowac...głupie wycieczki Powiedz szczerze ile juz wypiłes?
Ostatnio edytowane przez kuba.j.g. : 17.02.2013 o godz. 02:30.
![]()
|
|
|
|
konserwa
Offline |
|
![]() Jasne tylko (pomijając już kwestię, iż pisałeś o nim wyraźnie jako o reżyserze tego filmu), że w momencie kiedy rozwiązywano Zespół Filmowy X, jego kierownik artystyczny (nie szef) miał w dupie cały zespół, bo we Francji kręcił "Dantona". Może się zorientuj chłopcze z Jeleniej Góry dlaczego Jacek Kaczmarski dedykował twojemu idolowi utwór pt. "Artyści". |
|
|