|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku | |||
| Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) |
|
490 | 57,11% |
| Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% |
|
94 | 10,96% |
| Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem |
|
36 | 4,20% |
| Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia |
|
181 | 21,10% |
| Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej |
|
57 | 6,64% |
| Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Odpowiedni człowiek na odpowiednim miejscu - 4 lata za późno ale lepiej późno niż wcale.
Lekko odzyskałem wiarę w polską piłkę. Z chęcią kupię kartę kibica z tej okazji ale nowego i normalnego klubu kibica, a nie tego, w którym 90% udziałów mają jakieś anonimowe spółki z Luksemburga. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Kocur wolał Potoka
1 postanowienie -Zalegalizować Piro hahahaahah ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Bobeczku popatrz sobie na procentowe wypełnienie sektora ULTRA na Wiśle i porównaj to z procentowym wypełnieniem innych trybun. Później pierd**nij baranka w ścianę i schowaj się razem ze swoimi mongolskimi teoriami o "wymieraniu ultrasów", podkreśleniami, kursywami i pokemoniastym stylem. ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Za to Ty błysnąłeś obrażając tylko dlatego ,że ktoś ma inne zdanie na ten temat . Polska powinna brać przykład z najlepszych czyli z takich krajów jak Anglia , Niemcy czy Hiszpania jeśli chodzi o takie sprawy i ukrócić pewny rzeczy .
|
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
Boniek wprowadził do Polskiej piłki niejakiego Andrzeja Placzyńskiego (byłego oficera służb PRL, który miał za zadanie zniszczyć Papieża). Skąd go zna? Z czasów, gdy grał w Romie. Placzyński od lat jest najważniejszą osobą w naszej piłce.
Z drugiej strony Boniek, gdy był właścicielem Widzewa wprowadził do tego klubu niejakiego Szymańskiego. Jak to się skończyło? Degradacją Widzewa za masowe kupowanie spotkań, w czym czynny udział brał właśnie Szymański. Więc nie wiem, czy z tych pięciu kandydatów Boniek jest najlepszym wyborem. To jest tak jak wybierać między dżumą, a cholerą. Taka jest różnica między Bońkiem, a Potokiem, że za Zibim stoją najważniejsze media (weszło, Orange Sport, Polsat Sport) i dziennikarze (J.Basałaj, Stanowski, Borek), a za byłym wojskowym nie. Znając życie, w mediach będzie zmowa milczenia, nastąpi wychwalanie przez cztery lata Bońka. O autentycznej poprawie można zapomnieć. Jeżeli wprowadzi do związku niejakiego Bogdana Basałaja (jak informują media), to nie mam pytań. Człowieka, który doprowadził spółkę Ekstraklasę i Wisłę do ruiny. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
Byłeś kiedyś na meczu ligowym w Niemczech ? Albo zapytam inaczej. Słyszałeś kiedyś śpiewy ultrasów klubów w Bundeslidze ? Bo ja akurat miałem sposobność oglądać w zeszłym sezonie na żywo mecz Borussii Gladbach z Kolonią ( zespoły te nie przepadają za sobą, mówiąc delikatnie ) i to, co młyn Źrebaków śpiewał obfitowało w dosyć mocne wulgaryzmy. Podobnie jest na derbach Zagłębia Rury. Poza tym partykuły wzmacniające po nieudanym zagraniu są takie same jak u nas. Ad rem, jeżeli Boniek zacznie stawiać na nogi szkolenie i ligę, to niech będzie prezesem. Choć i tak nie obchodzi mnie ta kwestia za bardzo. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
J a osobiscie bylem za Koseckim, uwazam ze Boniek zrobi tyle samo co i Lato ale napewno bedzie bardziej wygadany. Tak wybrali i nie ma sie co juz klocic chlopaki
![]() ![]()
Urodziłem się z Białą Gwiazdą w sercu i z nią umrę
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Skoro równamy do najlepszych, to mam nadzieję że podobają Ci się też trybuny we Włoszech czy Francji? (trzeba być nieźle na łeb walniętym, żeby komuś podobał się hiszpański "styl" "kibicowania") |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Nie było idealnego kandydata.
Np. taki Zdzisek to powinien mieć zakaz pełnienia funkcji publicznych za przekręty. Ale jeśli bodajże 2 tygodnie temu Rudy (ten od rządu) powiedział że "mam nadzieje że wygra Boniek" to wiadomo jaki będzie kurs PZPN za jego kadencji. Jedyne plusy to może PZPN nie będzie defraudował kasy do tej pory to się działo. @bobek90 Lepiej nic pisz więcej, proszę. Ultrasi jeśli odpukać kiedykolwiek odejdą w niepamięć to tylko dzięki takim ludziom jak Ty. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Teraz porównywanie Euro do Ekstraklasy świadczy tylko o tym że Boniek naszej kopanej to za często nie ogląda. Nie mam zamiaru oceniać Bońka bo oceniany będzie za swoje poczynania. Natomiast nie dawno mieliśmy już jednego wybawiciela polskiej piłki. Hasła tylko Smuda na trenera były tak samo popularne jak Boniek prezesem PZPN. Nie chodzi o to że wolałem Potoka czy Kręcinę ale Boniek to też nie jest nowa postać w tym gronie. Był wiceprezesem PZPN, w Widzewie też na jakimś stanowisku siedział. Taki Basałaj tylko z zdecydowanie lepszą karierą piłkarską. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Boniek chce teletabisia w zarządzie...
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
|
Jako ciekawostka:
http://www.weszlo.com/news/9565-FC_L...aszej_dyskusji Cytat:
Cytat:
Ja bym połączył Wisłę i żydów zza miedzy - obstawiam że za kilka miesięcy taki pomysł się pojawi ... ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Jesli ktos sugeruje ze w powaznych ligach ruch ultraski ma taka sile jak w Polsce, to znaczy ze gowno wie i gowno widzial, lub, dupa z ekonomii jest.
Sprawa nie rozbija sie o to kto glosniej i mocniej przeklina; tu chodzi o sile odzialywania troglodytow (i ich zwolennikow) spod znaku maczety i kibla na klub i jego dzialania. Tu chodzi o to czy klub ma alternatywe; tu chodzi o kase panowie. W powaznych ligach ultrasi przez duze U to margines; klub jest panem sytuacji i to on ustala reguly gry. Nie podoba sie; to wypad! My wlasnie idziemy w tym kierunku. To tyle ode mnie w tym temacie. Czas pokaze kto ma racje. Najblizsze 5-10 lat.
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 26.10.2012 o godz. 19:05.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Kolejny raz udowadniasz, że nie masz bladego pojęcia o czym piszesz. Rach ciach i bez odbioru z mojej strony. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Przecież Bobciu sam napisał, że nie będzie już pisał jak wyszło, że z niego taki wróżbita jak ze mnie nauczyciel karate.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Czy ktokolwiek z pozostałej czwórki wydawał się być lepszy od Bońka?
Antek? Potok?Zdziś?Kosa-2pensje? Patrzmy co się będzie działo i klaskajmy albo złorzeczmy (oby jak najrzadziej). PS. Wybierajmy do rządzenia więcej gości typu Jagna, Kosa, Tomek czy Cugowski...wtedy na pewno Polska będzie rosła w siłę, a ludziom będzie żyło się k.rwa dostatniej... amen. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Będzie miał 2 pensje od Bońka? Bo w Sejmie będzie musiał zrezygnować z diety, jeśli będzie zarabiał w związku.
![]()
W Warszawie są tylko kibice Legii i JW:
|
|
|
|
Guest
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Ty też jeszcze raz przeczytaj a wtedy zobaczysz że nie "pyskowałem" i nie wymieniłem jako przykłady Włochów czy Francji i nie chodziło mi tylko o sprawy kibicowskie .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Pamiętajcie, że Boniek mimo tego, że rezygnuję z pensji prezesa, nie rezygnuję z PREMII
![]() ![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
|
|
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Ja się cieszę , ze Boniek został prezesem. Wierze , ze będzie ciut normalniej w PZPN a nawet jeśli nie , to mamy chociaż prezesa , który umie coś powiedzieć i zachować się na poziomie. Lato był nie do zniesienia.
Powodzenia Panie prezesie. :} |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
Być może Boniek też się zmieni, ale nie sądzę. Z tego samego względu, od którego zacząłem ten swój post - zupełnie inna osobowość, zupełnie inny poziom, zupełnie inny poziom intelektualny, zupełnie inna przeszłość. Można narzekać na Bońka, że wprowadził do PZPN Sportfive, ale jakby nie patrzeć Sportfive jest firmą, która działa nie tylko w Polsce, ale w całej Europie, gdzie jest praktycznie monopolistą w swojej dziedzinie. I wprowadził ich w momencie, gdy polska piłka finansowo była na dnie, wizerunkowo również kiepsko, otoczki nie było w ogóle. Można Bońka nie lubić, ale porównując go do Laty to jest przepaść i jestem pewien, że jeśli nawet zawiedzie te duże oczekiwania, to pozostawi po sobie dużo lepiej zorganizowany związek i pozostawi po sobie przede wszystkim normalność. Zresztą Boniek to pikuś, on ma pełnić podobną rolę w związku, jak prezydent w skali kraju (bardziej strategiczną i wizerunkową), ale gdyby taki Sawicki został rzeczywiście sekretarzem generalnym, to byłoby już naprawdę mocne pier***nięcie w kwestii funkcjonowania związkiem. Na papierze gość prezentuje się wybornie, 33-letni były piłkarz, wykształcony na znanych w świecie uczelniach, obyty w kontaktach międzynarodowych, człowiek sukcesu. Jak na PZPN to zmiany są naprawdę trudne do ogarnięcia w tym momencie. Ja tak naprawdę nie mam wielkich oczekiwań i jestem pewien, że moje oczekiwania się spełnią. To znaczy unormalizowanie wszelkiego rodzaju spraw organizacyjnych, funkcjonowania związku (szczególnie w kwestiach licencyjnych i finansowych), do tego liczę na (w końcu!) porządną organizację rozgrywek młodzieżowych, na utworzenie centralnych lig juniorskich, na wsparcie kadr trenerskich w naszym kraju, może na jakieś odciążenie finansowe klubów futbolu amatorskiego. I jestem pewien, że Bońka i nowy zarząd stać na wprowadzenie takich zmian. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
"Jako Wisła nie głosowaliśmy na Bońka" J. Bednarz z dzisiejszego Dziennika Polskiego, tak dla informacji.
![]() ![]() Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
To na jedną będzie przychodziło 10 000. A jak drużynie będzie lepiej szło, to i może po 20 000. Cóż przez tyle lat gówno z tego było, to może coś takiego wypali? A jedna dobra drużyna więcej w lidze to lepiej niż dwie tragicznie słabe. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Bez sensu było zmieniać murawę żeby sobie Urugwaj pykał.
Ten mecz pokazał, że lepiej by było żebyśmy nie zakwalifikowali się do mundialu - po co oglądać takie nędzne widowiska ? ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Liga nam dziadzieje ostatnio, ale co by nie mówić, dzięki temu coraz ciekawiej wygląda przyszłość naszego futbolu reprezentacyjnego - pojawia się coraz więcej zdolnej młodzieży i coraz większa jej ilość zaczyna trafiać do naprawdę solidnych europejskich firm.
A dlaczego liga dziadzieje? Bo gdy mieliśmy ligę opartą na obcokrajowcach, to zazwyczaj byli to ludzie całkiem przyzwoici w polskich warunkach, ale zbyt słabi na prezentowanie podobnego poziomu za granicą, w dodatku byli to gracze w wieku +24 lat - mam tu na myśli przykładowo Injacia, Vrdoljaka, Radovicia, Henriqueza, czy też te rzesze Słowaków i Czechów. Kiedy średnich obcokrajowców zaczęła wypierać młodzież (powód - coraz słabsze finanse i w niektórych klubach coraz lepsza młodzież), to się okazało, że Wszołki, Miliki, Wolskie, Teodorczyki i inne Furmany grają nie gorzej niż Vrdoljaki, Radovicie czy Meliksony, a dla klubów z lepszych lig są dużo bardziej ciekawszymi opcjami transferowymi, bowiem ten poziom zaczynają prezentować już w początkowej fazie swojej kariery i dają nadzieję na rozwój w przyszłości. I ta zdolna młodzież dosyć szybko opuszcza naszą ligę, w coraz większych ilościach, podczas gdy taki obcokrajowiec grający na ich poziomie kisił się w naszej lidze po kilka lat, bo nikt go nie chciał. Obawiam się więc, że w rankingu ligowym stagnacja to nie jest wcale najgorsza rzecz, która może się w najbliższych latach wydarzyć, ale jednocześnie powinna zyskać na tym znacząco nasza kadra. Zresztą wystarczy spojrzeć na poniższą listę: Wojciech Szczęsny - 22 lata, Arsenal Londyn | Artur Boruc - 32 lata, Southampton | Kurto, Słowik, Pawłowski... Łukasz Piszczek - 27 lat, Borussia Dortmund | Piotr Celeban - 26 lat, FC Vaslui Kamil Glik - 24 lata, FC Torino | Artur Jędrzejczyk - 25 lat, Legia Warszawa Bartosz Salamon - 21 lat, AC Milan? Sebastian Boenisch - 26 lat, Bayer Leverkusen Dominik Furman - 20 lat, Legia Warszawa | Ariel Borysiuk - 21 lat, 1.FC Kaiseslautern Grzegorz Krychowiak - 22 lata, Stade Reims Jakub Błaszczykowski - 27 lat, Borussia Dortmund | Kamil Grosicki - 24, Sivasspor Rafał Wolski - 20 lat, AC Fiorentina | Ludovic Obraniak - 28 lat, Girondins Bordeaux Adrian Mierzejewski - 26 lat, Trabzonspor | Maciej Rybus - 23 lata, Tierek Grozny Robert Lewandowski - 24 lata, Borussia Dortmund | Arkadiusz Milik - 18 lat, Bayer Leverkusen ... z roku na rok wygląda to coraz ciekawiej w.g. mnie. Brakuje właściwie tylko większej konkurencji w defensywie, bo ofensywnych talentów w kolejnych rocznikach też kilka mamy. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|